Jeszcze dwa lata nam pozostały, ale mimo to o ślubach ciągle gadamy ;) Pm2015 cz.3 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 21:16   #1351
Vallotka
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze dwa lata nam pozostały, ale mimo to o ślubach ciągle gadamy ;) Pm2015 c

Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
buuuuu ale sie wkurzylam na mojego faceta
juz nie wiem jak mam do tego chlopa dotrzec nie mozemy sie porozumiec ostatnio, nie wiem co sie z nami dzieje...a ja oczywiscie zamiast pisac referat to siedze u Was pocieszycie?
Jakoś się wszystko ułoży. O co poszło?
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 21:50   #1352
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze dwa lata nam pozostały, ale mimo to o ślubach ciągle gadamy ;) Pm2015 c

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
tak tak, ale to nasze planowanie jest takie normalne, jakbyś się zagłębiła w temat to bys się przeraziła, ona prowadziła kilka wątkow na kilku portalach, strone internetowa o swoim ślubie, miała dekoratorki,florystki, stylistki dla niej i męża dwie suknie itp. No tego się nie da opisać, to trzeba zobaczyć Kiedyś przypadkiem trafiłam na jej filmik weselny, nie widzialam w tym nic niezwykłego, ale jak zaczęłam szukać... heheh
Musiało jej się nudzić

wyszukaliśmy wspólnie kolejne miejsce do odwiedzenia - z galerii podoba się obojgu, w sobotę pogadamy z moją Mamą kiedy jest w stanie pożyczyć nam auto http://www.rozany-dworek.pl/galeria

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:12   #1353
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika m Pokaż wiadomość
Witam się znowu , pokazałam się tutaj 2 miesiące temu, tuż przed rocznicą. A w tą niedzielę dostałam od TŻ:
jeeeeee gratulacje

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was takie pytanie ile płacicie za oprawę muzyczną na swoim weselu i czy macie ją tylko 1 dnia czy na poprawinach również?
my za DJ jeden dzień płacimy 2500zł

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Musiało jej się nudzić

wyszukaliśmy wspólnie kolejne miejsce do odwiedzenia - z galerii podoba się obojgu, w sobotę pogadamy z moją Mamą kiedy jest w stanie pożyczyć nam auto http://www.rozany-dworek.pl/galeria
ładnie

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-14, 22:20   #1354
existence
Zakorzenienie

Cytat:

ładnie
Stary 2013-05-14, 22:47   #1355
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Nie wiem coscie wiedzmy zrobily ale zawsze na aplikacji wizaz pisze ile godz temu byl napisany ostatni post. Przy naszym watku jest tylko data i iixi ze ostatni post, uwaga, 01.01.1970 - nie umiem zrobic zdjecia ekranowi, ale dobre :p dlugo czekamy na te nasze sluby.

to tak jak u mnie z tymi ikonami było
Cytat:
przepraszam, ale... pan młody wygląda okropnie
no i mnie by się chyba odechciało wesela przy tylu "specjalistach" ślubnych.
Cytat:
Witam się znowu , pokazałam się tutaj 2 miesiące temu, tuż przed rocznicą. A w tą niedzielę dostałam od TŻ:
jak nie lubię żółtego złota tak twój pierścionek bardzo mi się podoba, gratuluję
jak będziecie mieli ustalony choć miesiąc daj znać
Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam do Was takie pytanie ile płacicie za oprawę muzyczną na swoim weselu i czy macie ją tylko 1 dnia czy na poprawinach również?
na poprawinach też chcę mieć. nie wiem na kogo się zdecydujemy, ale jeśli np. na zespół jaki miała u siebie moja kuzynka to ona płaciła w tamtym roku za 3 osoby na 2 dni 3 tys.
Stary 2013-05-14, 23:58   #1356
weronika m
Raczkowanie

pejlin, existence, Na biurku Oli i viva91 dziękuję za miłe przyjęcie mnie tutaj
Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
to witaj to może opowiedz coś więcej o sobie/o was
Mam na imię Weronika i właśnie zdaję maturę, ale idę na zaoczne więc były to tylko podstawy Został mi jeszcze ustny ang w ten czwartek. Mój narzeczony jest 3 lata starszy, na początku lipca się broni i obecnie szuka pracy. Planujemy razem zamieszkać od ok.września, dziadek chcę przepisać nam mieszkanie.
weronika m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 09:16   #1357
existence
Zakorzenienie

Cytat:
pejlin, existence, Na biurku Oli i viva91 dziękuję za miłe przyjęcie mnie tutaj

Mam na imię Weronika i właśnie zdaję maturę, ale idę na zaoczne więc były to tylko podstawy Został mi jeszcze ustny ang w ten czwartek. Mój narzeczony jest 3 lata starszy, na początku lipca się broni i obecnie szuka pracy. Planujemy razem zamieszkać od ok.września, dziadek chcę przepisać nam mieszkanie.
super to powodzenia na maturze w ogóle wreszcie ktoś, komu też pomagają dziadkowie bo miałam wrażenie tutaj, że to dziwne jak Wam o tym pisałam a już na pewno mało powszechne
btw my z tż będziemy mieszkać w mieszkaniu po jego babci ale dopiero za rok jak skończymy mgr

ja dziś znowu znikam na cały dzień, więc papa

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-05-15 o 09:18
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 10:19   #1358
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
super to powodzenia na maturze w ogóle wreszcie ktoś, komu też pomagają dziadkowie bo miałam wrażenie tutaj, że to dziwne jak Wam o tym pisałam a już na pewno mało powszechne
btw my z tż będziemy mieszkać w mieszkaniu po jego babci ale dopiero za rok jak skończymy mgr

ja dziś znowu znikam na cały dzień, więc papa
Fajnie że nie tylko ja tutaj zdaję w tym roku maturę ^^
Swoją drogą czy któraś z PMek 2015 próbuje zprganizować ślub poza USC ?
Stary 2013-05-15, 10:38   #1359
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
Swoją drogą czy któraś z PMek 2015 próbuje zprganizować ślub poza USC ?
Tak ja, a przynajmniej taki jest plan A co z planów wyjdzie to się w praniu okaże
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 10:43   #1360
handzia600
perfumowe ADHD

O fajnie nie być samej. Ze względów osobistych nie będę brała ślubu kościelnego , chociaż w pewnych kwestiach nie jestem jeszcze tego tak pewna. A zatem jeżeli ślub cywilny to marzy się poza USC słyszałam że ma wejśc ustawa zezwalająca na takie śluby nie tylko w przypadkach choroby ale wtedy kiedy para zechce i będzie sie to odbywać np. w pałacu ,zamku itp. miejscu które jest dostojne i podkreśla wagę tego ślubu. Tylko ciekawe czy to w ogóle wejdzie w życie ehhhh

pejlin a na ile przed rezerwowaniem daty składasz pismo do USC z prośbą?
Stary 2013-05-15, 10:51   #1361
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
O fajnie nie być samej. Ze względów osobistych nie będę brała ślubu kościelnego , chociaż w pewnych kwestiach nie jestem jeszcze tego tak pewna. A zatem jeżeli ślub cywilny to marzy się poza USC słyszałam że ma wejśc ustawa zezwalająca na takie śluby nie tylko w przypadkach choroby ale wtedy kiedy para zechce i będzie sie to odbywać np. w pałacu ,zamku itp. miejscu które jest dostojne i podkreśla wagę tego ślubu. Tylko ciekawe czy to w ogóle wejdzie w życie ehhhh

pejlin a na ile przed rezerwowaniem daty składasz pismo do USC z prośbą?
Najpierw wybieram się zapytać czy w danym USC w ogóle praktykują takie śluby , a jeśli tak to dopytam ile wcześniej najlepiej takie pismo wystosowywać. Co do ustawy to ta która jest teraz nie zabrania takich ślubów i wszystko zależy od widzi-mi-się urzędnika i jego interpretacji przepisów . Nowa ustawa ma tylko jasno i wyraźnie określić przepisy, żebyśmy nie byli skazani na tok myślenia urzędników.
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 11:14   #1362
handzia600
perfumowe ADHD

Racja.
Mam nadzieję że do 2015 ta ustawa wejdzie w życie
Stary 2013-05-15, 12:23   #1363
iixi
Zakorzenienie

czyzby nowa PM ? co do ślubu cywilnego - my z Tz bierzemy taki i planowaliśmy poza usc, bo na naszej sali jest możliwe zorganizowanie go w ogrodzie ale ostatnio stwierdziłam, że chyba jednak podziękujęmy. Dlaczego? Bo po pierwsze nikt mi nie zagwarantuje ładnej pogody, a po drugie mamy bardzo ładny urząd i mi się tam zachciało ślubu :p na ten moment wolę tam a jedyne co wiem na temat organizacji poza usc to to, ze,wszystko zależy od dobrej woli urzędnika oraz miejsce musi spełniać odpowiednie wymogi. I załatwiać trzeba w urzedzie na terenie którego znajduje sie sala czy tam ogólnie miejsce ślubu.
a ja się witam z uczelni, wlaśnie mam przerwę w zajeciach i mi się nudzi:p ogólnie męczący dzień się szykuje...

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:36   #1364
handzia600
perfumowe ADHD

Tak tak nowa witałam się kilka postów temu ale chyba nikt nie zauważył Mam 20 lat pochodzę z Olsztyna jednak ślub i wesele organizujemy w Białymstoku. Może kogoś zdziwić młody wiek zamążpójścia... Otóż wbrew pozorom jest to samodzielna moja jak i TŻta decyzja. Chcieliśmy w 2014 wziąć ślub ale niestety finanse na to nie pozwoliły. Nie chcemy wkładu pieniężnego rodziców , gdyż jedni z rodziców są w ciężkiej sytuacji finansowej i chcemy aby nikt nie czuł się poszkodowany / źle. Zatem oszczędzamy I dlatego 2015
Z tego co wiem urzędnik z USC Białystok udzielał już ślubów poza murami nawet w balonie więc może jest szansa na wybicie się z tłumu. Chociaż cicho licze na to że jednak ta ustawa zapowiadana o zmianach pozytywnych ślubu poza murami jednak wejdzie zgodnie z planami na 2015 rok ^^
Stary 2013-05-15, 12:39   #1365
Malwina_89
Zakorzenienie

Witam nowe PMki

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 12:43   #1366
iixi
Zakorzenienie

no ja niezakodowalam niestety ale witaj fajnie, że jest nas coraz więcej ja jestem rok starsza tylko od Ciebie więc nie uważam, że za młoda jesteś a długo jestescie razem?

i mam nadzieję że spełnisz swoje marzenie co do takiego ślubu a jak Ty byś go sobie wyobrażała? I macie już coś zarezerwowane?

BLOG

Stary 2013-05-15, 12:44   #1367
Malwina_89
Zakorzenienie

Z biegiem czasu będzie nas coraz więcej

Wiecie co? Ja już czuję się z Wami zżyta, a co dopiero będzie za dwa lata?

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2013-05-15, 12:47   #1368
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Z biegiem czasu będzie nas coraz więcej

Wiecie co? Ja już czuję się z Wami zżyta, a co dopiero będzie za dwa lata?
wiadomo) i dobrze ja mam to samo w sumie większość z nas to już z pół roku się 'zna'

BLOG

Stary 2013-05-15, 13:20   #1369
paulina_k
Przyczajenie

Dot.: Odp: Jeszcze dwa lata nam pozostały, ale mimo to o ślubach ciągle gadamy ;) Pm2

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu ale oglądając filmik tej zia86 mam wrażenie, że gdzieś pomiędzy szarfą a kwiatami zgubiła sens ślubu. No miłości to po nich ja nie widzę. Chyba, że to takie na pokaz jest - w imię staropolskiej zasady - postaw się a zastaw się.
Nie sens a raczej ślub zgubiła, ponieważ brała ślub humanistyczny już jakiś spory czas temu a do dzisiejszego dnia nie uregulowała prawnie swojego związku więc mimo "ślubu" do dzisiaj nie jest żoną
paulina_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:22   #1370
handzia600
perfumowe ADHD

Znamy się 2 lata ale jesteśmy ze sobą od 1 roku i 2 miesięcy. Może się wydawać że za szybko planujemy ślub ale dziewczyny ... Jak się pozna tego jedynego na całe życie faceta to kobieta wie że to jest to ^^ Jeszcze nigdy tak nie czułam , nie byłam tak pewna jak teraz. A mój TŻ ma 26 lat W sumie w dniu ślubu bylibyśmy para od prawie 3,5 roku a moim zdaniem to wystarczający czas na poznanie siebie. A nasza miłość to się śmiejemy że definicja przeznaczenia trafiliśmy na siebie w internecie , ja prowadziłam wtedy regularnie bloga , ona czegoś szukał i tak oto trafił na mój blog. Od razu zaiskrzyło ale był bardzo nieśmiały , pisalismy ze sobą częstotliwie przez 2 miesiące po czym bez słowa zniknął na 4 miesiące. Byłam załamana i wściekła jak osa. Odezwał się po tym czasie , nie potrafiłam być na niego zła - z byt często siedział w mojej głowie. Mimo tego że wtedy kręcił się koło mnie inny facet bez wahania podjęłam decyzję że co ma byc to będzie ale z internetowj miłości nie zrezygnuję. Po 2 miesiącach kolejnego pisania pojechłam do niego nie zważając na to co się stanie ( nawet nie miałam pewności czy to nie zabójca). Spotkaliśmy się i od tamtej pory spotykamy się codziennie Jedyny mankament który na początku mi przeszkadzał trochę i tu wstydzę sie przyznać że mogłam zwracac na to jakąkolwiek uwagę to wzrost... TŻ jest niższy ode mnie o 5cm i to widać na pierwszy rzut oka , ale w tej chwili nie przeszkadza mi to wcale jesteśmy tak zgrani że to musiało tak być.

Nie mamy NIC ustaloone z ślubem jeszcze. Uważam że to za wcześnie , zacznę się oglądać za salą w grudniu tego roku lub styczniu 2014. Chcemy jak na na razie ślub cywilny poza murami USC i wesele na 80 osób. Ale to jeszcze nie wiadome bo ja chciałabym ślub kościelny niestety TŻ uważa że ze względów finansowych jest to nie możliwe... Ale staram sie go przekonać.
Stary 2013-05-15, 13:32   #1371
zuzulka_89
Zadomowienie

Co myślicie o fascynatorach zamiast welonu? Znaczy się do kościoła welon a potem zamiana na fascynator???

Przykłady:
http://www.exposeakcesoria.pl/pl/c/BRIDAL-2013/45

http://www.exposeakcesoria.pl/pl/p/Piper-2/497

http://www.pakamera.pl/fascynator-0-t21833.htm

http://www.hatcompany.pl/28-panna-mloda

????????????????????????? ????????????????????????? ?????? Bo ja się znowu zauroczyłam

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Znamy się 2 lata ale jesteśmy ze sobą od 1 roku i 2 miesięcy. Może się wydawać że za szybko planujemy ślub ale dziewczyny ... Jak się pozna tego jedynego na całe życie faceta to kobieta wie że to jest to ^^ Jeszcze nigdy tak nie czułam , nie byłam tak pewna jak teraz. A mój TŻ ma 26 lat W sumie w dniu ślubu bylibyśmy para od prawie 3,5 roku a moim zdaniem to wystarczający czas na poznanie siebie. A nasza miłość to się śmiejemy że definicja przeznaczenia trafiliśmy na siebie w internecie , ja prowadziłam wtedy regularnie bloga , ona czegoś szukał i tak oto trafił na mój blog. Od razu zaiskrzyło ale był bardzo nieśmiały , pisalismy ze sobą częstotliwie przez 2 miesiące po czym bez słowa zniknął na 4 miesiące. Byłam załamana i wściekła jak osa. Odezwał się po tym czasie , nie potrafiłam być na niego zła - z byt często siedział w mojej głowie. Mimo tego że wtedy kręcił się koło mnie inny facet bez wahania podjęłam decyzję że co ma byc to będzie ale z internetowj miłości nie zrezygnuję. Po 2 miesiącach kolejnego pisania pojechłam do niego nie zważając na to co się stanie ( nawet nie miałam pewności czy to nie zabójca). Spotkaliśmy się i od tamtej pory spotykamy się codziennie Jedyny mankament który na początku mi przeszkadzał trochę i tu wstydzę sie przyznać że mogłam zwracac na to jakąkolwiek uwagę to wzrost... TŻ jest niższy ode mnie o 5cm i to widać na pierwszy rzut oka , ale w tej chwili nie przeszkadza mi to wcale jesteśmy tak zgrani że to musiało tak być.

Nie mamy NIC ustaloone z ślubem jeszcze. Uważam że to za wcześnie , zacznę się oglądać za salą w grudniu tego roku lub styczniu 2014. Chcemy jak na na razie ślub cywilny poza murami USC i wesele na 80 osób. Ale to jeszcze nie wiadome bo ja chciałabym ślub kościelny niestety TŻ uważa że ze względów finansowych jest to nie możliwe... Ale staram sie go przekonać.
Na wzrost nie zwracaj uwagi na wzrost. Popatrz na małżeństwo Jacek Braciak i Maja Hirsch ???????? Grunt abyście byli szczęśliwi
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 13:38   #1372
handzia600
perfumowe ADHD

Dokładnie JUż nie zwracam nawet na to uwagi ^^
Bardzo ładne te fascynatory tylko zastanawiam się nad wygodą ich noszenia , czy np. podczas tańca nie spadnie. A swoją drogą to moim zdaniem trzeba też się zastanowić czy będzie pasować do sukni oraz fryzury bo nie do każdej fryzury będzie ładnie leżał

Dziewczyny a co powiecie na zaproszenia ślubne w postaci krótkiego filmiku ?
Stary 2013-05-15, 14:27   #1373
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak nowa witałam się kilka postów temu ale chyba nikt nie zauważył Mam 20 lat pochodzę z Olsztyna jednak ślub i wesele organizujemy w Białymstoku. Może kogoś zdziwić młody wiek zamążpójścia... Otóż wbrew pozorom jest to samodzielna moja jak i TŻta decyzja. Chcieliśmy w 2014 wziąć ślub ale niestety finanse na to nie pozwoliły. Nie chcemy wkładu pieniężnego rodziców , gdyż jedni z rodziców są w ciężkiej sytuacji finansowej i chcemy aby nikt nie czuł się poszkodowany / źle. Zatem oszczędzamy I dlatego 2015
Z tego co wiem urzędnik z USC Białystok udzielał już ślubów poza murami nawet w balonie więc może jest szansa na wybicie się z tłumu. Chociaż cicho licze na to że jednak ta ustawa zapowiadana o zmianach pozytywnych ślubu poza murami jednak wejdzie zgodnie z planami na 2015 rok ^^
Witam panne młodą z Białegostoku. W końcu nie będe sama

Edytowane przez Vallotka
Czas edycji: 2013-05-15 o 14:31
Stary 2013-05-15, 14:33   #1374
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
Witam panne młodą z Białegostoku. W końcu nie będe sama
O to super wiedzieć Bierzecie kościelny (w jakim kościele jeżeli można widzieć ) czy cywilny ?
Stary 2013-05-15, 14:37   #1375
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
O to super wiedzieć Bierzecie kościelny (w jakim kościele jeżeli można widzieć ) czy cywilny ?
Bierzemy ślub w cerkwi
Stary 2013-05-15, 14:44   #1376
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Witam nowe koleżanki

Co do wzrostu nie ma się co przejmować mój Grześ jest ode mnie ponad 30 cm wyższy Bardzo fajnie razem wyglądamy No a ja właśnie kończę robić obiad. Co do tych fascynatorów to jakoś nie mój gust

A ode mnie nie ma nikogo. Jestem samiutka jak paluszek A i też się do was przywiązałam, może nie piszę za często ale jestem z wami duchem
Stary 2013-05-15, 14:46   #1377
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam nowe koleżanki

Co do wzrostu nie ma się co przejmować mój Grześ jest ode mnie ponad 30 cm wyższy Bardzo fajnie razem wyglądamy No a ja właśnie kończę robić obiad. Co do tych fascynatorów to jakoś nie mój gust

A ode mnie nie ma nikogo. Jestem samiutka jak paluszek A i też się do was przywiązałam, może nie piszę za często ale jestem z wami duchem
Mój jest 20 cm ode mnie wyższy ale przynajmniej mogę spokojnie założyć szpilki
Stary 2013-05-15, 14:48   #1378
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
Mój jest 20 cm ode mnie wyższy ale przynajmniej mogę spokojnie założyć szpilki
Mam tak samo

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Stary 2013-05-15, 14:52   #1379
handzia600
perfumowe ADHD

No no ładne miejsce

Ja na szczęście nie lubię szpilek więc nie mam czego żałować hihihih

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

ponawiam pytanie , co myślicie o zaproszeniach ślubnych w postaci krótkiego filmiku?
Stary 2013-05-15, 14:54   #1380
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
ponawiam pytanie , co myślicie o zaproszeniach ślubnych w postaci krótkiego filmiku?
Zależy do kogo takie zaproszenie by zostało wysłane. Nie widzę mojej 90-letniej prababci odbierającej takie zaproszenie.
Generalnie pomysł bardzo kreatywny

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości