|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
becik ja też czekam na tż i na jakiś spacerek, choć dzis posząłm do biedry a mam ja 2 bloki dalej od siebie i już mnie tak spojenie bolałao że wróciłam do domu i leżałam
becik wczorej z tż zaliczyliśmy planty, potem sienkiewke i lody w parku koło sienkiewki i myślałam ze do mieszkania niedojde z auta , na 2 pietro to ledwo sie wturlałam
|
|
|
|
#1322 |
|
Raczkowanie
|
Laski, ją na szybko ale mam taką powiedzmy rewelacje że szczęki z podłogi zebrać nie mogę. Byłam u mojego giną na usg, mam półtora tygodnia do terminu, dziecko leży na razie główką w dol ale patrzy jakby do świata a nie do pupy jak do porodu ale nie e tym ręcz. Ten giną mi kiedyś mówił że może to chłopak ale to bylo bardzo niepewne, potem byłam u innego giną i on jak pierwszym raz przyłożył mi głowice to bez wątpliwości powiedział że dziewczynka, potwierdzał to trzy razy od tamtego badania za każdym razem nie mając wątpliwości a dzis mój gin pokazuje mi jajka z siurakiem, i to skurcze faktycznie tak to wygląda. Jestem mega skolowana, taką niespodzianka może mieć swój urok ale pozbyłam się wszystkich rzeczy chłopięcych a miałam mega kolekcje, żona kuzyna miała dla mnie całe pudło ale dała koleżance która urodziła syna, córka nastawiona na siostrę, od 3 miesięcy mówiono niej amelka a tu teraz już nie będę pewną do samego końca, ale jaja, nie wiem co myśleć a jeszcze wszyscy mówili ciągle że wyglądam inaczej niż w 1 ciąży, że brzuch jak na chłopaka, buzię też, mówię wam mam mega metlik
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1324 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
mało prawdopodobne, bo na każdym USG chwali się siurkiem, no ale do dnia porodu nigdy nic nie wiadomo
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. Moja bratowa tak miała, tylko że u niej nie było na 100% pewne bo z jednego USG chłopak z drugiego dziewczyna.. Ona akurat czuła, że chłopak i urodził sie chlopak.. Ale lekarz który odbierał poród jej robił któres tam USG i mówił, że dziewczyna.. To ta się darła w trakcie ze lekarz ją oszukał.. Biedny czerwony się zrobił i nie wiedzial gdzie się schować.. |
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziecie mieli mega niespodziankę
|
|
|
|
|
#1327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Mustele, udało mi się dorwać z 50% zniżki, bo generalnie ta Mustela to tania nie jest- obojętnie do czego krem
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odnośnie laktatorów ja kupiłam Avent z tą nakładką masującą, ale kupiłam go m.in. dlatego, że pojemniki mam Avent, smoczki Avent i też taką przekładkę kupiłam która pozwala pojemnik połączyć ze smoczkiem zamiast przelewać do butelki.
|
|
#1328 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi mój gin (NFZ) powiedział, że będzie dziewczynka, bo siurka nie widzi , a urodził się chłopczyk ![]() (wcześniej byłam prywatnie na USG i gin mówił, że na milion procent jest chłopczyk) więc dużo zależy od ginekologa i sprzętu jaki posiada ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
fajnie, że byłam Twoją inspiracją ![]() dobry wybór- Avent ma b dobre opinie i dobrze, że ma nakładkę masującą - odciąganie bez nakladki to jakaś masakra, tak boli |
||
|
|
|
#1329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam neta bezprzewodowego i lapka, ale w życiu Mąż mi Go nie da, nawet na czas pobytu w szpitalu... Cytat:
---- A powiem Wam, że płeć mojego dziedzica była potwierdzona aż raz, na USG połówkowym. Niby mój gin ma dobry sprzęt, ale właśnie ostatnio z Mężem się zastanawialiśmy co by było gdyby nasz Kuba okazał się Kubusią Nawet babskiego imienia nie mamy wybranego ![]() Oczywiście najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa, płeć bez znaczenia, ale jednak przez tyle czasu człowiek przyzwyczajony był do myśli o synku, że chyba bylibyśmy w szoku ![]() Kurdę, kupiłam spodnie, ale na 3/4. Bez szału, ale na "po porodzie" będą. I teraz znowu mam dylemat, co jutro na wizytę mam założyć... Ma być gorąco... Mogłabym standardowo sukienkę i rajtki, ale już mi ostatnio było niewygodnie rajstopy zdejmować, poza tym zapociłam się w nich... Na sukienki letnie bez rajstop chyba za wcześnie A spodni + bluzki nie chcę zakładać, bo nienawidzę paradować z gołą pipą po gabinecie... A nie mam żadnej aż tak długiej bluzki żeby mi pipkę chociaż trochę przykryła... Eh... Gupia baba ma problem... Idę opierdzielić grapefruita
|
|
#1330 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Jako jedyna mogę napisać - witamy się w 42tc... Już nie wytrzymuję, chcę urodzić i mieć z głowy, mieć Lilkę i pójść do domku z dala od szpitali :/ wczoraj na badaniu wyszło, że mam 3 cm rozwarcia, szyjka ma 1 cm no i brak skurczy, ordynator powiedział, że poobserwują mnie 2-3 dni jeszcze i pewnie wtedy zaczną działać, czyli balonik na noc, rano oxy i poród. Pocieszam się tym, że do pt powinnam mieć już uparciuchę koło siebie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, i zazdroszczę pogody i rozrywki ![]() Cytat:
|
|
#1332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() a już myślałam że Lili na świecie, biedna uzbrój sie w cierpliwość, jeszcze chwila i będziesz miała małą przy sobie
|
|
|
|
|
#1333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że u mojego gina rozbieram się obok fotela i nie muszę paradować Cytat:
myślałam, że już urodziłaś...![]() spadamy z małżem na spacer |
||
|
|
|
#1334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to będziecie mieć niezłą niespodziankę..Cytat:
|
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
Motylek Twój opis porodu wymiata
fajnie że tak sprawnie poszło. A co do dyżurowania nocnego przerabiałam to przy starszym. Tez się dławił nawet śliną i nie odkaszliwał. Katherine no to masz niespodzianke ciekawe co się wykluje![]() Kinga nie bede bic braw za 42 tydzien bo domyslam sie że nie cieszy Cię to specjalnie. Teraz to już naprawdę na dniach urodzisz. Nie ma innego wyjścia. Kciuki zeby samo się zaczęło jeszcze dziś. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie dziewczyny z mojej sali już urodziły, w sumie sztuk 6, z czego 3 już w domach dawno! A ja dalej jak ten ciul leżę i nic :-( i znowu ktg - 4 razy dziennie, dobijcie mnie :-(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- A i w przychodni kazali mi liczyc ruchy - dostałam karteczke na której mam zapisywać.. Mam tą metodę, że mam 3 razy dziennie między 7-8, 12-13 i 18-19 liczyć i zapisywać ile na godzinę, a jak mało to liczyć w nastepnej.. i potem jak znowu mało to na IP.. I teraz się zastanawiam, czy mam wpisywać dokładną liczbę ruchów czy powyżej 10 mogę sobie darować? U mnie w ksiażce ciążowej jest troche inna metoda, ale po 10 mam wpisywać >10.. Trochę mi się nie chce liczyć dokladnie jak jest np. powyzej 40 ruchów.. ale może powinnam?? Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-15 o 18:06 |
||
|
|
|
#1339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czemu czekają z wywołaniem skoro to już 42t?
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Katherine, ale jaja
dosłownie!!! po porodzie z reklamacją idź do gina ![]() Kinga, nie zazdroszczę, ale teraz to już tylko kwestia tych 2-3 dni Maarchewka, jak ty raczej długie i nieregularne te @ miałaś, to może wcale jeszcze nie masz terminu jaki termin ci wychodził na pierwszych USG?a co do ruchów to ja sama nie wiem... mi kazał gin tylko liczyć, ile aktywności młody ma. czyli jak kopie kilka razy z rzędu, to się to liczy jako jeden raz. potem spokój (młody śpi albo zbiera siły) i jak znów zacznie się ruszać, to kolejna aktywność. i ma być takich akcji >10 w ciągu dnia. a na liczenie ruchów między 7 a 8 rano nie miałabym ochoty ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- no bo to jest w trakcie 42. tygodnia, czyli on dopiero się zaczął. jak jest skończony 42tc, czyli 2 tyg po wyznaczonym terminie, to jest się przeterminowanym dopiero. chyba jak KTG wychodzi dobre i wszystko jest ok, to jednak czekają trochę na rozwój akcji. jakoś 10 dni po terminie już mogą zacząć wywoływać, żeby na pewno skończyć przed upływem 14tu dni tak sobie myślę...
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam tylko na chwilę z info, że w carefour expres czy jak to tam są pampki http://ezakupy.tesco.pl/assets/PL/66...e1_328x328.jpg po 36 z groszami
|
|
|
|
#1344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I kazał mi liczyć wszystkie ruchy (jak przeciągnie się 3 razy pod rząd to liczyć 3), bo chce zobaczyć czy faktycznie spada mu aktywność czy nie (w sensie czy już chce wyjść czy jeszcze trochę posiedzi)
|
|
#1346 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, szprotka, bo zapomniałam... ja bym na twoim miejscu założyła normalnie letnią sukienkę. jak tylko mogę, to unikam rajstop - nieważne czy jest marzec czy sierpień. jak temperatura na to pozwala, to rzucam te sztucznizny w kąt i się cieszę! nie ma czegoś takiego jak zbyt wczesna pora roku na latanie z gołymi nogami. wszystko zależy od pogody i już!
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Kinga 42tc??? O to Lilka bierze Was na przetrzymanieJustii to co jutro rodzisz? ![]() Ja melduję,że dzisiaj wyprałam wkońcu (37tc) Tymkowi ciuszki ![]() Jutro wielkie prasowanie i może torbę spakuję też..przynajmniej to co mam..Bo jeszcze nie wszystko niestety zakupione. Na szczęście zostały same pierdy więc w razie czego to ktoś na biegu dostarczy ![]() Czy Wy pod sam koniec też macie tak,że wyjec non stop o byle G*** się załącza i mega wku*rw?? Bo ja tak mam i nie wyrabiam sama ze sobą normalnie. Dobijcie mnie!!!!
|
|
#1349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A spojenie tak mnie boli, że |
|
|
|
|
#1350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja prania jeszcze nie zrobiłam, a torba czeka na spakowanie nadal...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.

mało prawdopodobne, bo na każdym USG chwali się siurkiem, no ale do dnia porodu nigdy nic nie wiadomo
będziecie mieli mega niespodziankę
chociaż 3 godzinki...
07.07.2012 

A spodni + bluzki nie chcę zakładać, bo nienawidzę paradować z gołą pipą po gabinecie... A nie mam żadnej aż tak długiej bluzki żeby mi pipkę chociaż trochę przykryła... Eh... Gupia baba ma problem...
Nie mogłam się powstrzymać, ale na szczęście nic się nie rozruszało
, i zazdroszczę pogody i rozrywki 

myślałam, że już urodziłaś...

dokłądnei jak to nazwać) pod mostkiem boli- wiec pewnie to dno macicy?? a nocy to normalnie masakra jak próbuje się przekrecić z boku na bok bo boli spojenie łonowe jak by mi ktoś go skopał porzadnie......i jakaś płaczliwa byłam przez ostatnie 2 dni....wy też tak macie??