Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 20:44   #2371
Verunka
Zadomowienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Gratulacje Ja z tż walczyłam wczoraj o godz. 14:00 ale za nic się nie chce zgodzić uważa że to za późno (jestem ze śląska wesela godz. 11,12,13) Powiedział, że on nie zamierza jeść obiadu o 17:00 (cały tż) i że inne PMki potrafią sie wyszykować na 12:00. No i dało sie wynegocjować 13:00. A jak u was wygląda wesele o 17:00 około około 19:00 jesteście dopiero na sali i jak z posiłkami co jest podawane? Kolacja?
wow, my chcielibysmy koło 17 pewnie, mam nadzieje ze tak sie w USC da...

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Verunka, co do salonów to ul. Długa+Filipa, ew. Nabla (na Rzecznej). W Nabli są cudne sukienki
Absolutnie nie idź do Evity na Al. Pokoju - tragiczna obsługa i wysokie ceny
Na Długiej Karolina ma dobre opinie i kreacja Żannet
dzieki wiedziałam, ze na Ciebie moge liczyc
a masz jakies doswiadczenia z Madonną na Floriańskiej??

Cytat:
O rany, co do mówienia po ślubie do rodziców to ja nie wiem jak to będzie
Moja mama nie chce żeby TŻ mówił do niej 'mamo', bo jakoś jej dziwnie. Wolałaby chyba po imieniu. TŻ pewnie będzie mówił bezosobowo
Z kolei na 100% wiem, że teściówka będzie chciała żebym mówiła do niej 'mamo'. Lubię ją, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam.. A już do ojca TŻta powiedzieć tato, to kompletnie niewykonalne

Będzie cyrk
ja chyba najchetniej nazywałabym ich teściami po prostu, albo po imieniu.
Nie powiem do nich mamo/tato... Tato to juz na 100% nie, bo moj ojciec nie żyje i nigdy, przenigdy, nie powiem juz do innego faceta Tato.

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dla mnie jest to fajny pomysł z weselem wieczorem bo mam rodzinę za Warszawą i tam takie wesela robią ale nie pamiętałam jak to wygląda z jedzeniem, jak są posiłki podawane. Mój tż większość rodziny ma ze Śląska połowa rodziny hanysi i dla nich ślub o 16:00 to tak jak dla was o 11:00 więc muszę poniekąd iść na ugodę i brać pod uwagę rodzinę tż. Pytałam w USC śluby udzielają w godzinach od 10:00 - 15:00 o 15 ostatnie wesele bo do 15:30 pracują. Śluby są udzielane co godzinę pół roku przed planowaną datą można przyjść z dokumentami Chyba zostanie ta 13:00 to tak na sali byśmy byli po 14:00. Zastanawiam się nad tą salą i zmianą terminu ale boję się, że 14.08. będzie piękna pogoda a 29.08. będzie padał deszcz to sie wścieknę i nie wiem czy dobry pomysł z przekładaniem, troszkę a nawet bardzo się przyzwyczaiłam do tej daty 14.08.2014. No coś za coś w niedzielę się przekonam czy sala mnie zachwyci.[COLOR="Silver"]
a powiedz mi z tym 14.08.204 nie miałąs problemu? U Was urzedy wtey pracują? Nam powiedzą w sierpniu czy ewentualnie ta data by wchodziła w grę.

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!

Aaaaaa słuchajcie szłam sobie obok Polskiego Radia i mnie pan z mikrofonem zaczepił i wypytywał mnie, że ślub jeżeli nie w kościele czy urzędzie to gdzie, i czy da się to zorganizować i tak dalej. Skąd wiedział, że jestem w temacie wyhaczając mnie z tłumu
hehe bo znowu niby ruszyła w MSW kwestia ślubów cywilnych poza urzedowych, niby w 2015 ma juz byc zatwierdzone.

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Przypomniała mi się sytuacja z wesela mojej przyjaciółki w czerwcu 2012. Dzień przed weselem zrobiłam próbę generalną stroju i okazało się że sukienka się nie dopina. Zamek się rozjeżdżał. Była awantura z TŻ że przytyłam, godz 21, brak opcji na zakup awaryjnego stroju a ja takich ubrań nie mam w swojej szafie. Jedyny elegancki strój to byłaby czerwona spódnica i biała koszula. A akurat w ten dzień był mecz Polska-Czechy
Pojechaliśmy pół Polski, ja od piątkowego wieczora nic nie jadłam (bałam się że brzuch mi jeszcze bgardziej urośnie), TŻ w pociągu obżerał się żarciem z McDopnalds a mi ślina kapała Przyjechaliśmy na miejsce, rozpakowaliśmy się i poszliśmy w miasto. TŻ na kebab, ja na kefir... Pól godz przed wyjściem do kościoła ubrałam się i sukienka znowu się rozjechała. Złość na maksa, kłótnia z TŻ, kazał mi ubierać ten patriotyczny strój, ale postanowiłam że naprawię zamek kosztem kościoła. I okazało się że to nie ja przytyłam, ale zamek był krzywo wszyty i nie łapał dobrze, stąd się rozjeżdżał. Jakoś nadpruliśmy kieckę, zapięłam się. Miałam czarną wstążkę przewiązaną w pasie akurat tam gdzie zamek się rozjeżdżał i całą imprezę TŻ kontrolował kieckę.
Byłam meeeega głodna i zła że nie jadłam mimo że mogłam, było strasznie upalnie i bałam się żeby nie zemdleć bo często mi się to zdarza.

Tak a propos niejedzenia i złości z głodu
haha o mega ale akcje
najbardziej mi sie podobał pomysł z tym strojem patriotycznym

Cytat:
Co do mieszkania, my raczej nie chcemy z rynku wtórnego.
Jednak co nowe to nowe. Zniechęca mnie to, że mimo remontu itd, to nadal jest stare mieszkanie i bywają z nim problemy.
Jasne, że z nowym też są (choć inne).
Ale: my mieszkamy w mieszkaniu, gdzie bloki mają z 50 czy 60 lat.
Okolica super, zielona, blok odmalowany, klatka wyremontowana.
Właściciele kupili to mieszkanie i zrobili GENERALNY remont, nawet zmienili układ mieszkania. Instalacje powymieniali, rury itd.
I co z tego, skoro co chwilę jest problem: z zatykającymi się rurami (wąskie), ze smrodem z rur (stare rury) itd.
I tego się już nie przeskoczy.

Poza tym stare mieszkania nie są tak fajnie pomyślane pod względem ułożenia mieszkania, ustawności, jak te nowsze. A nie każde stare mieszkanie można przebudować.
nowe mają za to niedoróbki, najlepsze mi sie wydają takie bloki z wielkiej płyty, budowane za komuny, bo czesto mają centralne ogrzewanie i jakies takie bardziej są pod ludzi. My mieszkalismy rok w nowiutkiej kawalerce, gdzie malutki salonik był połączony z kuchnią, mielismy ogromny ale nie zadaszony balkon i wielką łazienkę, któa spokojnie mogłaby byc mniejsza na rzecz pokoju, no i był jeszcze labiryntowy krzywy pfrzedpokój - masakra. A klatki schodowe gignatyczne - spokojnie mogliby tą przestrzenią obdzielic mieszkania.

Cytat:
justynkie, no u nas to my finansujemy + nie będzie, że: JA, TŻ i RODZICE zapraszamy, tylko że my [COLOR="Silver"]
u nas też, a rodzicow zaprosimy chyba z imienia i nazwiska.

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Ratujcie
kupiłam wczoraj spódnicę, taką jak na zdjęciu (tylko szara), ale uznałam, że trzeba ją przecież wyprasować i wygląda fatalnie...
http://www.milili.pl/WIOSNA%204/dl%2...ca%20koral.jpg
wypierz i wilgotną skręć(musisz skręcać maksymalnie az sie zrobi taki złozony na pół świder) i zostaw do wyschnięcia, znowu sie fajowsko pomnie Stosuje tę metodę do 'zmiętych' ciuchów

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
tak gadamy o tych filmikach i przyszło mi do głowy, że nie mogę się doczekać, aż któraś z nas pokaże swój własny filmik po ślubie
och!!

Juz sie nie moge doczekac slubiku!!

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:48   #2372
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Verunka, z Madonną doświadczeń JA nie mam, ale koleżanka tam zamówiła kieckę i mówi, że super obsługa
Tylko od razu na wejściu zaznacz, w jakiej kwocie interesuje Cię kiecka, bo jak tego nie zrobisz, to przynoszą np. za 7 tys.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:50   #2373
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
My 400 nie przegapiliśmy tż bardzo przeżywał 399, serio
Ja wczoraj do TŻ zadzwoniłam mu z informacją, że zostało nam 400 dni do ślubu i się śmiał...
A dziś dzwoni rano do mnie i mówi: "a wiesz co, a wiesz co?", "nooooo...", "zostało 399 dni do ślubu!"
W piątek mamy (w końcu) ponowną wizytę z wodzirejem, mam nadzieję, że podpiszemy umowę

Dziewczyny, ostatnio ja, ijaa i magdalenka napisałyśmy na wątku z prośbą o dołączenie do klubu, ale nie dostałyśmy żadnej odpowiedzi...
Czy to oznacza, że klub jest zamknięty dla nowych członków i mamy się nie dopytywać?
Ja jestem ciekawa z kim mam do czynienia, będą zdjęcia niedługo z sesji narzeczeńskich, czasem fajnie popisać o sprawach, o których się nie chce pisać na forum, a o dostępie do klubu jest cisza...
Więc może założymy nowy klub?

Edytowane przez Blondi2989
Czas edycji: 2013-05-15 o 20:52
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:52   #2374
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
wow, my chcielibysmy koło 17 pewnie, mam nadzieje ze tak sie w USC da...
Nie wiem czy we wszystkich jest tak samo, ale my pytaliśmy u nas i udzielają ślubów do 18:00 (włącznie).

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:53   #2375
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj do TŻ zadzwoniłam mu z informacją, że zostało nam 400 dni do ślubu i się śmiał...
A dziś dzwoni rano do mnie i mówi: "a wiesz co, a wiesz co?", "nooooo...", "zostało 399 dni do ślubu!"
W piątek mamy (w końcu) ponowną wizytę z wodzirejem, mam nadzieję, że podpiszemy umowę

Dziewczyny, ostatnio ja, ijaa i magdalenka napisałyśmy na wątku z prośbą o dołączenie do klubu, ale nie dostałyśmy żadnej odpowiedzi...
Czy to oznacza, że klub jest zamknięty dla nowych członków i mamy się nie dopytywać?
Ja jestem ciekawa z kim mam do czynienia, będą zdjęcia niedługo z sesji narzeczeńskich, czasem fajnie popisać o sprawach, o których się nie chce pisać na forum, a o dostępie do klubu jest cisza...
Więc może założymy nowy klub?
sorry, ale moim zdaniem histeryzujesz,z tego co widzę dziewczyny rozmawiały o Was, a nie każdy ma czas żeby zaglądać na wizaż codziennie
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-05-15 o 20:54
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:55   #2376
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
sorry, ale moim zdaniem histeryzujesz.
Histeryzuje?
Ty chyba nie wiesz co to znaczy histeryzować.

Pytam się po prostu, a taki nieprzyjemny komentarz powinnaś zachować dla siebie.
Stary 2013-05-15, 20:56   #2377
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
sorry, ale moim zdaniem histeryzujesz,z tego co widzę dziewczyny rozmawiały o Was, a nie każdy ma czas żeby zaglądać na wizaż codziennie
a ja nawet nie wiem o co chodzi z tym klubem
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:57   #2378
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Histeryzuje?
Ty chyba nie wiesz co to znaczy histeryzować.

Pytam się po prostu, a taki nieprzyjemny komentarz powinnaś zachować dla siebie.
nie był nie przyjemny tylko na miare tej wypowiedzi: "Czy to oznacza, że klub jest zamknięty dla nowych członków i mamy się nie dopytywać?
Więc może założymy nowy klub?"
Z naciskiem na ostatnie zdanie
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-15, 20:58   #2379
garfieldek
Zakorzenienie

witajcie

obiecuje, że bede teraz czesciej zagladac, praca poszla do sprawdzenia, wiec mysle, ze chwila odpoczynku bedzie uffff

wlasnie mam na wlosach farbe, zobaczymy co mi wyjdzie tym razem licze, ze ladny blondzik

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:58   #2380
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
a ja nawet nie wiem o co chodzi z tym klubem
takie jakby zamknięte podforum, jego SZERYFEM jest u nas Agu, ona zarządza i wysyła zaproszenia do niego, nikt inny nie ma takiej mocy
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-15, 21:00   #2381
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
nie był nie przyjemny tylko na miare tej wypowiedzi: "Czy to oznacza, że klub jest zamknięty dla nowych członków i mamy się nie dopytywać?
Więc może założymy nowy klub?"
Z naciskiem na ostatnie zdanie
I w którym miejscu przejawia się moja histeria?
Z tego co mi wiadomo idea tworzenia klubów nie jest przez Was opatentowana i można tworzyć klubów do woli, więc może dziewczyny, które są na wątku od Nowego Roku miałyby ochotę na założenie nowego klubu.
Stary 2013-05-15, 21:01   #2382
garfieldek
Zakorzenienie

yyyy.... nawet mnie ostrzeżenie nie ominęło, także nowy tytuł wątku, jak najbardziej mi odpowiada

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Z tego co mi wiadomo idea tworzenia klubów nie jest przez Was opatentowana i można tworzyć klubów do woli, więc może dziewczyny, które są na wątku od Nowego Roku miałyby ochotę na założenie nowego klubu.
ja jestem od lutego i też chętnie bym się wpisała

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:04   #2383
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
histeria w tym że parę dni temu prosiłaś o zaproszenie do klubu, jeszcze nie otrzymałaś odpowiedzi i z tego żalu chcesz zakładać nowy klub-to moja interpretacja, CO ZAZNACZYŁAM NA POCZĄTKU MOJEJ WYPOWIEDZI.
A zakładaj nowy klub, czy ktoś Ci tu broni ?
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-15, 21:08   #2384
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
histeria w tym że parę dni temu prosiłaś o zaproszenie do klubu, jeszcze nie otrzymałaś odpowiedzi i z tego żalu chcesz zakładać nowy klub-to moja interpretacja, CO ZAZNACZYŁAM NA POCZĄTKU MOJEJ WYPOWIEDZI.
A zakładaj nowy klub, czy ktoś Ci tu broni ?
Ale o czym Ty w ogóle mówisz - żal, histeria?
Nie wiem skąd ten agresywny ton w stosunku do mojej osoby.
Powinnaś od razu napisać - nie ustaliłyśmy tego jeszcze i po kłopocie.
I w sprawie zakładania nowego klubu to chyba nie powinnaś się wypowiadać skoro Cię nie dotyczy.
Stary 2013-05-15, 21:09   #2385
swiat_katarzyny
Zadomowienie

może nie potrzebnie sie wcinam, ale w ogole uważacie (dziewczyny z klubu), że ten czas kilku miesiecy jest wystarczajacy na sprawdzenie dziewczyn przed wejsciem do waszych swiatów? Przeciez jak ktoś bedzie chcial zrobić "szambo" to i po 10 latach znajomosci zrobi - dlatego dla mnie osobiście takie okresy sprawdzania siebie, tym bardziej na forum są takie troszke bez sensu....
dla mnie osobiscie klub jest do ujawniania wiekszej ilosci ifnromacji które chcemy ukryć przed dziewczynami ktore TYLKo czyatają, a sie nie udzielają, ale skoro my piszemy to powinnysmy sie dzielić mozliwością pisania o bardziej prywatnych sprawach.... sama hciałabym wam pokzac moja suknie, ale na forum tego nie zrobie, bo Tż tu może zaglądac...

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-05-15 o 21:13
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:09   #2386
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

Heh, nawet ja w klubie nie jestem :p a jestem tu już sporo czasu :P

Nie nadrabiam, nie dam rady

U lekarza ok, super facet. Zrobił mi cytologie i usg i wszystko jest ok. Tzn nie widać żeby byla jakąś infekcja ale za 3 tygodnie będą wyniki cytologii więc jeszcze zobaczymy

U nas w zlobku jakąś jelitowka panuje i mnie dopadło... Od 9 mecze sie z mdłościamu, zbiera mi sie na wymioty... Pije właśnie cole, nam nadzieję, że mi przejdzie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:11   #2387
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ciekawe tematy poruszacie Ja nie pracowałam na studiach, ale po studiach od razu poszłam do roboty, mam etat plus pracę dodatkową. W sumie trochę żałuję, że na 4/5 roku nie pracowałam, ale w życiu zawodowym i tak nic by mi to nie dało ;] Moi rodzice zawsze wychodzili z założenia, że się jeszcze w życiu napracuję. Teraz mieszkam z nimi, ale pieniędzy już prawie nie biorę, no może czasami, bo moja matka kocha zakupy
Na wesele będziemy się zrzucać, ja dam ile mogę, budżet mam jakieś 30/35 tys. Pieniądze na ten cel mam już od dawna odłożone, a od lutego jeszcze zaoszczędziłam 3 tys w sam raz na kieckę
ja też nie pracowałam podczas studiów, choć chciałam, ale moja Mama zawsze mi powtarzała - jeszcze się dziecko w życiu napracujesz, zostań w domu. i tak mijały kolejne lata ale od razu po studiach poszłam do pracy

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Witam się z farbą na głowie

Ale Wy macie z nimi urwanie głowy... 3mam kciuki za pozytywne zakończenie tej sprawy...

Dokładnie. Pisząc poprzednio miałam to na myśli. Mam znajomych którzy wzięli ślub, studiują, wciąż są na utrzymaniu rodziców, a wzięli ślub tylko dlatego, żeby mogli mieszkać razem. Dla mnie to jest nie zrozumiałe. I ja inaczej pojmuje małżeństwo.

dokładnie

Strasznie długa ta relacja ślubna Pmki 2013 ale fajna, wszystko opisane ze szczegółami

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Ale temat poruszyłam

Fajnie, lubię takie wymiany zdań w ogóle odnośnie wstydu to zdarza się, że jest mi wstyd za siebie mam niewyparzony język i jak coś palnę to momentami nie wiem, którymi drzwiami uciec, żeby było szybciejj

Moi bracia i Tż używają maszynki elektrycznej i wszystko zależy od tego jakie ma chłop owłosienie Jeżeli małe i tym samym miękkie to polecam, ale jeżeli twarde to 3 miesiące i trzeba ostrza wymieniać, które sporo kosztują... Mój Tz jest zadowolony Kupiłam mu pod choinkę

Edit: A decydujecie się możemy na to, abyście sami wypowiedzieli przysięgę? Bez pomocy księdza?
My bardzo chcielibyśmy, ale nie wiem czy podołamy stres, emocje, może wyecieć z głowy, mimo że teraz mogłabym to bez żadnego ale wypowiedzieć...

Ja pisałam o życiu w związku małżeńskim, a nie o życiu studenckim. Należy te dwie kwestie rozgraniczyć. Wielu studentom rodzice pomagają może nie tak zaocznym co dziennym, ale pomagają. No, ale po ślubie to dla mnie przesada, jeżeli ktoś może a nie pracuje z wyboru. Dobrze, że mój Tż pracujący Ja studiowałam dziennie i pracowałam, do tego stypendium naukowe, więc mogłam całkowicie sama się utrzymywać. Rodzice mimo tego i tak wysyłali mi pieniądze, nawet nalegali bym nie pracowała... ciężko z początku było im to przyjąć do wiadomości ale przez to mogłam kupić sobie rzeczy o których zawsze marzyłam, rozwijać swoje pasje i odkładać na remont i na ślub. Nie prosić się rodziców by kupili mi to czy tamto. Tak mi się akurat w życiu poukładało i praca była, była ciężka, ale dawało się radę. Wiele wyrzeczeń, mało czasu na wszystko, znikome powroty do domu rodzinnego. Teraz nie pracuję i dopiero w lipcu zacznę szukać pracy. Muszę skupić się na nauce i obronie. Nie wiem jak w swoim rodzinnym mieście znajdę pracę i gdzie szukać, gdy tych ofert jest mało.
Chciałabym wypowiedzieć przysięgę bez pomocy księdza, zwłaszcza, że już teraz znam ją na pamięć ale nie wiem czy się to uda

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:13   #2388
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale o czym Ty w ogóle mówisz - żal, histeria?
Nie wiem skąd ten agresywny ton w stosunku do mojej osoby.
Powinnaś od razu napisać - nie ustaliłyśmy tego jeszcze i po kłopocie.
I w sprawie zakładania nowego klubu to chyba nie powinnaś się wypowiadać skoro Cię nie dotyczy.
rzadko zaglądam do klubu więc nie ustalałam tego

to forum, mogę się wypowiadać w każdym temacie tu poruszanym

Nie mam zamiaru więcej dyskutować

garfieldek
za co ostrzeżenie??

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

U lekarza ok, super facet. Zrobił mi cytologie i usg i wszystko jest ok. Tzn nie widać żeby byla jakąś infekcja ale za 3 tygodnie będą wyniki cytologii więc jeszcze zobaczymy

U nas w zlobku jakąś jelitowka panuje i mnie dopadło... Od 9 mecze sie z mdłościamu, zbiera mi sie na wymioty... Pije właśnie cole, nam nadzieję, że mi przejdzie...

Przypomniałaś mi- dzwoniłam dziś drugi raz do ginekologa, zapisałam się- dopieor na 19 czerwca !! nie wiedziałam że aż takie kolejki

Dałam dziś babci spróbować oliwkę- myślałam że nie doleci do zlewu żeby wypluć mówi że w życiu nie jadła czegoś tak niedobrego
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-15, 21:14   #2389
Tycikata
Wtajemniczenie

koleżanka która utworzyła klub nie udziela się codziennie na wizażu, dziewczyny musicie zaczekać bo nikt inny oprócz niej zaprosić Was nie może....

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:19   #2390
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

Ja mimo że przysięge znam na pamięć to wolę powtarzać żeby sie nie pomylić, to jednak stres jest...

Chciałam Wam powiedzieć że super dzień dzisiaj mam. Jestem bardzo dumna z mojego C. Był dziś sam u księdza po kartkę do spowiedzi bo w niedzielę będzie miał bierzmowanie. I od razu poprosił księdza o spowiedź. Nie był u spowiedzi ponad 10 lat! Jestem z niego mega dumna
Do tego dostał jeszcze za nie wykorzystany zeszłoroczny urlop pieniądze i wpłacił je na nasze wspólne konto, ba które odkladamy na ślub

I jeszcze sue okazało że najprawdopodobniej od października będę miała stała pracę na umowę o pracę w tamtym zlobku co pracowałam na zastępstwo Także muszę tu wytrzymać do października Skacze z radości po prostu!

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-05-15, 21:20   #2391
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

ooo to może i ja wyślę podanie do klubu? w końcu jestem z Wami od października już co prawda ze sporą przerwą, ale nie z mojej winy
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:21   #2392
vixena
Rozeznanie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Ja mimo że przysięge znam na pamięć to wolę powtarzać żeby sie nie pomylić, to jednak stres jest...

Chciałam Wam powiedzieć że super dzień dzisiaj mam. Jestem bardzo dumna z mojego C. Był dziś sam u księdza po kartkę do spowiedzi bo w niedzielę będzie miał bierzmowanie. I od razu poprosił księdza o spowiedź. Nie był u spowiedzi ponad 10 lat! Jestem z niego mega dumna
Do tego dostał jeszcze za nie wykorzystany zeszłoroczny urlop pieniądze i wpłacił je na nasze wspólne konto, ba które odkladamy na ślub

I jeszcze sue okazało że najprawdopodobniej od października będę miała stała pracę na umowę o pracę w tamtym zlobku co pracowałam na zastępstwo Także muszę tu wytrzymać do października Skacze z radości po prostu!

no to gratulacje
mój TZ tez nie był u spowiedzi tyle, powiedział, ze przed ślubem pójdzie ale się boi
Stary 2013-05-15, 21:22   #2393
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:

macie wspólne konto?? tzn takie na którym widniejesz Ty I C?? Czy jest ono na któregoś z Was??
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-15, 21:22   #2394
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
pochwalę się:
http://vimeo.com/66227259#
moja kamerunka
O umiejętnościach kamerunów się ni wypowiem, bo się nie znam, ale to ujęcie w wannie wymiata
Chyba się nowożeńcom pomyliło, że to ma być zapowiedź filmu ślubnego, a nie filmu o zabarwieniu erotycznym lub teledysku o podobnym charakterze
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
aha, i jedno pytanie - zwracacie uwagę, czy wasi kamerzyści/fotografowie mają licencję na robienie zdjęć w kościele? wiem, że niektórzy księżą tego wymagają i teraz już zapomniałam, czy moi to mają czy nie ale podejrzewam, że mój ksiądz raczej będzie miał lajtowe podejście do tego typu spraw.

Moja fotogafka zapewne nie ma czegoś takiego
W razie kryzysu rozpłaczę się w kancelarii u brata
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:24   #2395
poznanianka1990
Zakorzenienie

Tzn oboje mamy swoje własne i oprócz tego ja mam drugie do którego C. jest upoważniony - może wpłacać, wypłacać, robić przelewy itd. I to jest to nasze wspólne.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-05-15, 21:25   #2396
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn oboje mamy swoje własne i oprócz tego ja mam drugie do którego C. jest upoważniony - może wpłacać, wypłacać, robić przelewy itd. I to jest to nasze wspólne.

aaa, o upoważnieniu słyszałam, ale myślałam że jest jakiś nowy typ konta przedślubnego
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-15, 21:28   #2397
poznanianka1990
Zakorzenienie

Nie to zwykłe konto. Nawet nie oszczednosciowe.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-05-15, 21:31   #2398
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja po ostatniej cyto żyję w mega stresie. Wszystko dobrze, USG ok, po 3 tyg przyszły wyniki i szok przeżyłam - III grupa. Niby prawdopodobnie zapalenie i leki, tyle że żadnych objawów nie odczuwałam. Na początku czerwca idę powtórzyć cyto z nadzieją, że wyjdzie co najmniej II grupa... Ciągle się tym stresuję.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:32   #2399
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie histeryzujesz

nowy klub pm2014 chyba nie ma sensu

Dziewczyny coś ostatnio uszczypliwości się pojawiły, mi się zbliża okres więc mam wytłumaczenie

Edit: muszę bardziej chronić swoją prywatność, bo mnie chyba każda już widziała, mojego bratanka... zawsze chce wszystkim wszystko pokazać. Muśszę się tego oduczyć. masakra.

Ja też niedługo ubiegnę się o dostęp do klubu

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-05-15 o 21:34 Powód: dopisanie informacji
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:34   #2400
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja w poprzedniej miałam 2 grupę, stan zapalny. Bralam macmiror. Zobaczymy co teraz wyjdzie. Jestem dobrej myśli.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości