|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
a może właśnie tak spokojnie, bo niektóre rodzą??? ile razy tak było, że po paru dniach się jakaś świeża mamusia odezwała
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Znow nie mam jak Was nadrobic. Kolejny mega intensywny dzien za nami... Coraz bardziej doskwieraja mi braki snu i obnizony poziom hemoglobiny (po porodzie spsdk mi z 12,5 na 9,5
Ale z dobrych wiesci: Sofia przybiera ladnie na wadze (100g od soboty) wiec cieszymy sie bardzo nie sa to wielkie osiagi ale jak na poczatki ciesze sie,ze trzymamy norme ![]() Bylam tez sama u lekarza z moja odlezyna na stopie i mi ja wycinali skora z polowy piety... Ciekawe kiedy sie zregeneruje... E pt musze isc na kontrole.... I do pracy z dokumentami. I do przychodni ![]() Opadam z sil dziewczyny... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1413 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bawełna lub bambus
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
a propos baletek... moje pierwsze baletki kupiłam sobie po kontuzji w zeszłym roku
i jak na razie zostały jedynymi baletkami w mojej szafie. ja średnio potrafię w takich butach chodzić...---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Ash, bidulko oby było coraz lepiej!
|
#1415 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
czyli wszystkie Twoje buty są na obcasie? Podziwiam a i tak najlepsze są koturny - tzn najwygodniejsze ![]() ------------ Rzeczywiście im więcej rozpakowanych tym większa cisza na wątku ![]() Dobra spadam do wanny i spać
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-05-15 o 22:34 |
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam wam napisać moją dzisiejszą przygodę...wystraszyłam się na maxa. Jem sobie obiad i czuję, że mam całe spodnie na tyłku mokre od razu panika, że to wody, lece do kibelka a tam wszystko ok i co się okazało...siadłam na mokre krzesło...
|
#1417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obcasy mam przeróżne, i parę płaskich butów też posiadam. sportowe - wiadomo. jakieś mokasyny, lacze na koturnach. ale najwięcej mam szpilek, bo mi się one jakoś najmniej zużywają, a mimo to co jakiś czas sobie nowe sprawię. mają lekkie warunki - przejść z domu do samochodu, potem z garażu podziemnego do biura, po dywanikach więc dobrze im i kolekcja rośnie. a że kupuję raczej klasyczne kroje, to służą mi dłuuuugie lata.Cytat:
|
|
#1418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1420 | |
|
Zadomowienie
|
ja tak jak Ash nie nadążam, od wczoraj próbuję nadrobić, byłam na 48 stronie (edit: 43) i stwierdzam, że to bez sensu nigdy Was nie dogonię!!!
i, tak jak Ash, opadam z sił...................... ......................... ...czuję się jakaś niekompetentna... mąż robi 890 % rzeczy w domu, a ja mam wrażenie, że nic nie robię tylko karmię , ewentualnie gotuję. nie pamiętam kiedy wypiłam gorącą herbatę, co sobie zrobię to coś trzeba przy dziecku zrobić! ALE!!! jak ja ją kocham, dziewczyny!!! ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Sofcia za wagę!! Rośnij, rośnij kochana! Ash, jak świetnie Cię rozumiem co do pozostałej treści...współczuję zabiegu i zazdroszczę przespanej nocki
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-05-15 o 22:58 |
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda. Ja się boję, że nim ja urodzę to Wy już tak będziecie wprawione, że na wszystko będziecie miały czas i będziecie się dzieliły cennymi radami na wątku w odchowalni, a ja to wszystko przegapię bo dopiero się będę wprawiała.
Kurde...przez tą grę w kosza wczoraj mam dziś pogryzione całe stopy- nie czułam tego wczoraj- i chyba się zaraz zadrapię na śmierć
|
#1422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
swoja drogą ciekawe, czy odpływ wód jakoś czuć czy w ogóle nie
|
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1424 |
|
Rozeznanie
|
Ale ciiiisza. Chyba czas spać
![]() Ale spać nie mogę
|
|
|
|
#1425 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Niby też mam większość butów na obcasie, ale chyba wolę na nie patrzeć niż w nich chodzić ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Mi za to śpi się aż za dobrze - średnio śpię 10-11 godzin ![]() ------------------------------------------------------------- Widzę, że dalej niewielka aktywność, więc udaję się do łóżka ![]()
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc mowie i ja!
16.05 ladna data, ktores dziecko decyduje sie na taki termin? ![]()
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, na szybciutko Was nadrobilam (mala zjadla,ale balam sie od razu zgasic swiatlo,zeby sie nie obudzila, wiec Was podczytalam).
Katherine - ale historia! W dodatku w Waszym wypadku sie powtarza! Bedziemy zatem w napieciu razem z Toba oczekiwac.wersji ostatecznej ![]() Can, jak dobrze wiedziec,ze u.Was ok. szybciutko was wypuscili trzymam za Was mocno kciuki! A za rok robimy Zuzi, Sofci i Michasiowi wspolne kinder party ![]() Vil, dzieki za rade co do spania. Jutro bede probowac, mam nadzieje,ze sie uda pospac ciagiem jakies 5h ![]() Happy damy rade i moze kiedys wroci nam power ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1428 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz nie mam sily.... ktora godzina, a ja odkad polozylam sie o 21 z potwornym bolem glowy spalam niecala godzine.... kot ma adhd i szaleje po calym domu, trzeci raz, Przemek nie spi od 1.... nie mam juz na to sily
maz spi ale tez jest nieprzytomny wiec nie chce go budzic a rano nie odespie bo maz musi jechac cos zalatwiac na pol dnia a ten maly Diabel pewnie nie bedzie spal :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1429 |
|
Wtajemniczenie
|
hej...nie mam czasu na pisanie ..choc przerwy jakieś na podczytanie Was jeszcze mam..
pochłonęłam się w robotach domowych i ogródkowych.. Wiktorek coraz bardziej absorbujący co zupełnie spowalnia mnie w innych pracach....cóż dwa latka..wszędołaz ![]() on normalnie "laaataaa".....a ja za nim... poprałam wszystkie rzeczy potrzebne dla maluszka..i wziełam się w końcu za torby do szpitala..wczoraj całą sypialnie sterylnie posprzątałam..z zasłonkami firankami i oknami włącznie ..pomijając fakt że mała zmiana w przemeblowaniu też nastąpiła.. jakoś czuje że czasu mam mało..a jeszcze duuuuużo do zrobienia.... widze dziewczyny że jesteście zmęczone opieka nad dziecmi ![]() na pewno wszystko się unormuje...nauczycie się organizowac...i cieszyc kazda chwilą...nawet tą z maleństwem powiem szczerze..nigdy nie czułam takiego zmeczenia przy niemowlaku(noworodku już zupełnie) przy którym mówiłabym że nie mam sił..czy czułabym bezradnośc.. raczej właśnie po porodzie mój organizm dostawał takiego "cudownego"powera że mogłam wszystko...nie spac 24h...i dziwiłam się że organizm kobiety może byc tak skonstruowany...wystarczy ły mi 2 godz.odpoczynku co jakiś czas..czułam przypływ energii.. jakiej wcześniej nigdy nie czułam... potem jak dziecko już kumate i zaczyna "chodzic" to tak...czasami miałam dośc...
|
|
|
|
#1430 | ||||
|
Zakorzenienie
|
byle nie na stałe
Cytat:
Cytat:
Kurde ciekawe, jak ja bym zareagowała, jakbym miała synkaCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() can dobrze, że jesteś. Ash, happy trzymajcie się co do ciszy na wątku-pogoda też robi swoje
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
) tylko ja jeszcze musze sie nauczyc efektywnie odpoczywac. No i duzo mam w tym tyg zalatwiania poza domem i wtedy tez stres czy mala z TZ jakos sobie radza... W ogole stres mnie meczy... Np dzwonie do przyjaciolki na ploty(mamy bobaska 6mc) i ona albo wupytuje mnie jakie mamy kupki, czy oby na pewno ok(skad mam niby wiedziec :confuded albo, ze mamy w planach przejechac 3 przystanki tramwajem na co ona z ogromnym zdziwieniem mowi "odwaznie". Jak podaje jakies argumenty za tym, slysze "mama wie najlepiej".(taaa, mama w tydzien po porodzie conajwyzej wie, ze nic nie wie ). No to mowie, ze moze jednak zostawie mala z TZ, to mi opowiedziala jak jej maz spanikowal, gdy zostal z malym po raz pierwszy Ale tez wiem, ze to wynika z tego, ze ona jest typem drzacym nad wszystkim a ja raczej wyluzowanym i matczyne obowiazki naturalnie przyjmuje bez spinki, chyba, ze ktos mnie.zepnie ![]() Ale poza tym, samo bycie z mala, zajmowanie sie nia, spedzanie razem czasu jest mega przyjemne. Zebym tylko mala taki motorek jak Ada i Veronic
|
|
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecię mnie zaskoczyło.. nocne pobudki na 15 minut o:
23.30 3.30 6.30 mega wyspana jestem ![]() dzis tesciowka wpada wiec mala dala mi zebrac sily musze nas do pediatry umowic w koncu ![]()
|
|
|
|
#1433 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny się ociągają z porodami
![]() no właśnie Cytat:
Cytat:
dlatego teraz staram się być na bieżąco jak najbardziej się da ![]() dzień dobry
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki nic się nie wydarzyło w nocy, ale chyba wody się sączą - nie wiem sama, będzie obchód to powiem. Dzisiaj 9 dzień po tp...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
urodzić się musi,kwestia paru chwil ![]() nie martw się! |
|
|
|
|
#1436 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A później przy kazdej zmianie pozycji, ze wstania, w leżenie i siedzenie etc czułam po prostu "chlup". Swoją drogą myślałam, że jak odejdą wody to brzuch się zmniejszy... Ale nic z tego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba potrzebujesz naładowaĆ gdzieś baterie. Pomyśl, że przecież nie może tak cały czas funkcjonować i jak będzie jakiś skok, to może własnie w stronę spania.Cytat:
![]() A co do dobrych rad, to też co chwilę słyszę, już? jak? kiedy? po co? Wczoraj po 3 tygodniach musiałam już dla własnego zdrowia psychicznego pojechać na cmentarz, zostawiłam małą z TŻ i pojechałam. Pogoda była ładna. Spotkałam sporo rodziny i znajomych o dziwo i co? Wszyscy w szoku, bo 4 dni po porodzie wyszłam z domu, że powinnam odpoczywać etc. że na pewno się przeziębię, że na pewno mała płacze. Cytat:
Justyna nie mogłam karmić tą jedną piersią bo była jak głaz. Mleko podeszło wszędzie, porobiły się grudy, zastoje - MASAKRA. Była położna wczoraj. Siedziała 3 godziny. Bardzo ciepła osoba, aż chyba za Dużo mi pomogła i chyba fizycznie i psychicznie. Udaje Nam się karmić cycorem póki co. Uratowała mi cycka, który jak dla mnie wyglądał jak do amputacji już Jedynie w nocy mała dostała 30 ml mm. Pokazała różne techniki, na leżenie, na czkawkę, na odbijanie... Posprawdzała krocze - szwy rozpuszczalne dlatego tak ciągną. Jak masować dłonie i stópki maluszka. Posprawdzała czy nie ma oznak wcześniactwa. Jedynie sutki ![]() Tylko mam jedno ale - dieta u niej to generalnie woda, chleb pszenny, gotowane wędliny, indyk i kompot z połowy jabłka, kasza jaglana. Powiedziała, że nie muszę jej słuchać, bo ona jest dość restrykcyjna i zrobię jak będę chciała. Dziewczyny, które urodziły w 37 tc co z tą darmową szczepionką? Mi powiedziała, że to zależy od wielkości dziecka i że nasza się nie łapie, bo nie ma ani oznak wczesniactwa i wielkościowo jest donoszona. Aaaa no i że USG bioder jedynie prywatnie, że na NFZ nie ma?! Prawda to ? Dziś nawet spaliśmy w nocy z TŻ. Budziliśmy się co 3 godziny na karmienie i zmienianie pieluchy. Generalnie nasze dziecko póki co to anioł, ale może być to spowodowane lekką żółtaczką fizjologiczną. Zobaczymy
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-05-16 o 08:12 |
|||||
|
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
żeby najpóźniej jutro Lilka była już z wami
|
|
#1438 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() Kinga oby coś zadecydowali po obchodzie ![]() u nas nic nowego, czekam i czekam na mój mały skarb, spróbowałam dziś ten szamański sposób z sutkami i działa, skurcze były ale zniknęły tak szybko jak się pojawiły niestety natury się nie oszuka
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
motylek-u rodzinnego dostaniesz skierowanie na bioderka i jest na nfz
|
|
|
|
#1440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-05-16 o 08:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

skora z polowy piety... Ciekawe kiedy sie zregeneruje... E pt musze isc na kontrole.... I do pracy z dokumentami. I do przychodni 

oby było coraz lepiej!
czyli wszystkie Twoje buty są na obcasie? Podziwiam
Ślub 27. X. 2012

za wagę!! Rośnij, rośnij kochana! 

trzymam za Was mocno kciuki! A za rok robimy Zuzi, Sofci i Michasiowi wspolne kinder party

damy rade i moze kiedys wroci nam power 

urodzić się musi,kwestia paru chwil