Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 21:10   #91
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Aaa dziewczyny,dawno miałam Wam pisać.

Nie musicie do mnie pisać Butterfly, a tym bardziej Butterfly20.
Od dzisiaj ogłaszam,że piszcie do mnie Motyl jak wszyscy na wizażu
a moze maslo zartuje Motylku

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ale akcja !!!

Ale może lepiej teraz się dowiedzieć niż po porodzie

Dziewczyny- mam takie pytanie- L4- czy któraś z was ma takie, że do końca ciąży jest na L4 czy lekarz może wypisać najwyżej na miesiąc?
l4 to max na miesiac wystawiaja.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Wtedy w 13tc było,ze raczej boy, a teraz się zaczął 22.

Także, Matal - dopisz mi please córeczkę na 1 stronę, a Ladan - wizytę 12.06 - 16:30
no bo w 13 tc to na dwoje babka wrozyla

co do ciuszkow, to ja tez mam chlopiece, ale panienka moze pochodzic
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:14   #92
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Witam się w kolejnej części, jednak podgoniłyście przez te parę godzin co mnie nie było

Papalinka no to niezły numer! Nie uwierzysz, ale ja nie mogłam uwierzyć wcześniej, że ty masz mieć chłopaka, widzisz czułam to, hehe To teraz oficjalnie ci gratuluję córeczki

Byłam na SR po południu, no i po tym co położna opowiadała o szpitalach w Lublinie pod kątem porodów to ja chyba zmienię szpital...
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:16   #93
papalinka83
Zakorzenienie

Zmęczyły mnie przeżycia dzisiejszego dnia. Idę się szykować do spaniaDo jutra!

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Haha Matal, czemu na pierwszej stronie wszystkie dziewczynki to córeczki, a moja córcia? normalnie się czuję wyróżniona

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:49   #94
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Jestem.

Przeżyłam chwilę grozy, zadzwonili do mnie z pracy TŻ, bo mama już była w domu, że TZ spadł z drabiny i szef go wziął do szpitala.

Zgarnęłam mame i zaraz pojechałam za nim do szpitala, szukam tam ich, TŻ na tomografii, wiec czekam. Posprawdzali i jest ok.

Przywiozłam do domu, w razie wymiotów czy zawrotów mam go przywieżć. Miałam takiego stracha.
Uff to dobrze, że Tż nic się nie stało i z Wami wszytko w porządku

Cytat:
Hej chciałam was najpierw doczytać, ale za dużo trochę...

No więc już jestem po wizycie i ogólnie są JAJA, ale w przenośni, a nie dosłownie, bo bobasowi co nieco odpadło i jest dziewczynka.szczerze mówiąc jesteśmy oboje w takim szoku, że aż mój mąz stwierdził, że się czuje, jakby to była druga nowa ciąża Mała waży niecałe 400g, wszystko ma na swoim miejscu, serce bije 147 uderzeń/m Dużo się ruszała, pani powiedziała, że bardzo ruchliwa. Na za 2 tygodnie mamy się zapisać na usg 3d jak chcemy, bo powiedziała, że to dobry moment No i w ten sposób mój "bobas" zamienił się w "bobaskę" Mówię wam, że jaja. Cieszymy się, ale jesteśmy na maksa zdziwieni.
Granulacje!! Co za niespodzianka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:55   #95
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Zmęczyły mnie przeżycia dzisiejszego dnia. Idę się szykować do spaniaDo jutra!

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Haha Matal, czemu na pierwszej stronie wszystkie dziewczynki to córeczki, a moja córcia? normalnie się czuję wyróżniona
Aaa, zaraz poprawię, nie ogarniam dziś, myślałam, że piszę wszędzie córcia

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:58   #96
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Papalinka, nieźle

Inwersja, tak czytam i cieszę się, że mieliśmy ekipę od remotnu. PO pracy oboje z TŻ i szefem ekipy jeździliśmy na zakupy, wybieraliśmy, co nam się podoba, pan doradzał czy warto czy nie, np powiedział, że nie oszczędzać na wc do zabudowy na szczęście nei marudził to ładne, to brzydkie itp wiele rzeczy sam kupowął, np kolanka o którym oboje nie mieliśmy pojęćia a do wyboru tego nei byliśmy potrzebni
jeśłi chodzi o łazienkę, to wszystko opróćz lustra, mamy z marketu, po 3 latach tyle co w umywalce urwało się ten jakby korek a tak wszytko gra
no właśnie to troche inaczej wygląda jak samemu sę kupuje i samemu remontuje, a jeszcze czas goni, bo trzeba się wynosić ze starego mieszkania
spać można na materacu, ale raczej gdzieś tż musi się umyć albo ciuchy uprać, bo na co dzień do roboty chodzi

ja znalazlam taki post na forum i troche mi to dalo do myslenia
http://forum.muratordom.pl/archive/i.../t-41776.html?

a przeglądam teraz lustra z szafkami , o takie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20205171/

i tez muszę w sklepie wymierzyć jak jest szeroko od końca umywalki do momentu w którym zaczyna się to wgłębienie (czyli ile zajmuje to miejsce gdzie jest bateria) żeby nie odwalić tak, że lustro włazi na gębe
w Ikei mają głębokie na 21cm, a na allegro znalazłam takie na 15cm, z tą różnicą,że ten konretny model Ikeowy jest z pułkami drewnianymi, a z allegro szklane
no ale wymiar tej części umywalki najważniejszy, żeby sobie gęby o lustro nie obijać

oczywiście jak powiedzieliśmy teściowi co chemy (że nie zwykłe lustro w ścianę tylko taką szafkę), to tez nie wiedział o co chodzi, jak mu pokazaliśmy,to stwierdził, że na pewno brzydko wyglądać będzie i że wymyślamy
tak samo jak mąż mu powiedział, że będzie potrzebna szafka wisząca w łazience, to ten.. a po co Ci szafka? Boziu na szczęście mój mąż orientuje się ile jest chemii w łazience do pochowania i nie muszę mu tłumaczyć takich głupot. może dlatego, że sam też sprząta w domu.

ostatnio odważył się moje kotlety skrytykować, bo my prawie do wszystkiego sypiemy zioła prowansalskie
to on stwierdził, że jest starej daty i nie jada wynalazków

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-05-15 o 22:00
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:01   #97
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Papalinka to nieźle :eek; Gratki!
Misia, dobrze, że ok ! Myślałam że coś z dzidzią

Tak patrzę na to zdjęcie krocza mojego dziecka i może i na następnej wizycie okaże sie że to dziewczynka

sprzęt męski niepodważalnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_4166.jpg (64,7 KB, 99 załadowań)

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:05   #98
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Tak patrzę na to zdjęcie krocza mojego dziecka i może i na następnej wizycie okaże sie że to dziewczynka

niepodważalnie, u mnie tak samo było widac, chyba, że to pępowina

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Idę się położyć.

Nawet nie wiecie jak u nas dzisiaj pizgaaa

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:11   #99
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:

tak wyglądał "sprzęt" w 13 tc ;p w 18 tc już go nie było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130416_100441.jpg (25,6 KB, 50 załadowań)
Stary 2013-05-15, 22:14   #100
misia332
Zakorzenienie

Ja mam pytanie. Ktora z Was ma trampolinę ogrodową i jaką ?

Bajka mnie chyba poratuje bo ona coś wspominała

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:15   #101
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witam się tylko w nowym wątku i idę spać, jakoś nie dałam rady Was dziś nawet nadrobić, co tam mówić o pisaniu, ech...

Przespanej nocy wszystkim życzę!

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2013-05-15 o 22:20
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:19   #102
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie. Ktora z Was ma trampolinę ogrodową i jaką ?

Bajka mnie chyba poratuje bo ona coś wspominała
http://allegro.pl/hit2013-markowa-tr...191150809.html

taka mamy ale jeszcze jest niezlozona, czekam az ojciec wroci z morza i posklada bo sama bym rady nie dala. za jakies 2-3 tyg bede wiedziala

co do plci w 13 tc to moja corka tez miala fujarke hehe pytanie bylo pod jakim katem siosior sie lokowal
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:43   #103
rubinka25
Rozeznanie

Hejka.
Wpadłam się tylko przywitać na nowym wątku. Widzę, że mam sporo do nadrobienia na starym. Ale to zostawię sobie na jutro.
Tymczasem dobrej nocy życzę wszystkim.

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:47   #104
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na tych zdjęciach nic nie widzę
Na 3D to owszem, ale 2D to mi nic nie mówi

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-15, 23:13   #105
ja :)
Zakorzenienie

papalinka83 niezły numer Ci wywineli Ja właśnie z tego powodu, staram się nic nie kupować jeszcze. Usłyszłam na 70% płeć w 12stym tyg (na podsawie konta ułożenia 'fiutka') i póki co wiem o niej ja i mój małż - żeby nie emocjonować nikogo niepotrzebnie (a w szczególności siebie nie nakręcać )

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Odnosze takie samo wrażenie Ogólnie mam problem ze zdjęciami 2D - widzę tylko główke, raczki, nóżki i ciałko - o sczegółach nie ma mowy

Właśnie wróciłam od dermatologa. Mam dziwny pieprzyk na prawej piersi i od kilku tygodni torchę sie powiększył. Podobno to się zdarza, w ciąży, ale że ten był jakiś nierówny to zrobili biopsje na wszelki wypadek. Za 2 tyg wyniki - trzymajcie kciuki, żeby było tak jak lekarz podejrzewa i to tylko łagodna zmiana..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 05:46   #106
nephelim89
Rozeznanie

Witamy się po bezsennej kolejnej nocy,
Błagam nie straszcie mnie, że mojemu synkowi coś jeszcze może zniknąć chociaż jak patrzyłam na te cudne ubranka chyba Bajki to przez chwilkę wolałam córkę
Wyprawiłam TŻa do pracy i w dalszym ciągu spać nie mogę. W nocy było mi za gorąco, później za zimno, później TŻ przez sen gadał, a na końcu musiałam iść siku bo młody tak mnie skopał. Najlepsze jest to, że mam więcej mocy niż po nocnym spaniu

Bilety na lot już kupione więc 1 czerwca wyruszam do mamusi na całe 10 dni taki wcześniejszy prezent urodzinowy sobie zrobię
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 06:29   #107
kaska87
Zakorzenienie

hej
Cytat:
kochana ja się co wizytę łudziłam, ale sprzęt nadal jest i to pokaźny ostatnio nawet lekarza podpuściłam, czy na pewno a on powiedział, że we wczesnej ciąży to się pomyłki zdarzają, ale tutaj już widać, że sisiak pewnie na następnej wizycie dalej będę się żywić złudzeniami, że to może pępowina czy coś i szczerze to chyba aż do porodu będę miała te głupie nadzieję, że lekarz się mylił
ale najważniejsze niech zdrowo rośnie i się rozpycha

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-16 o 06:31
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 06:34   #108
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć
Ładny dzisiaj dzień,posiedzę w ogródku

Cytat:
No widzisz, jak to jest... Najlepsze jest to, że my na samym początku myśleliśmy właśnie o dziewczynce, ale ja jakoś czułąm, że raczej chłopak i potem się przyzwyczaqiłam już do tej myśli i teraz mi dziwnie. Muszę się na nowo oswoić
To tak jak u nas I też do mnie nie dociera

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a moze maslo zartuje Motylku

l4 to max na miesiac wystawiaja.

no bo w 13 tc to na dwoje babka wrozyla

co do ciuszkow, to ja tez mam chlopiece, ale panienka moze pochodzic
Pomysły o maśle też już dużo razy słyszałam

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Witam się w kolejnej części, jednak podgoniłyście przez te parę godzin co mnie nie było

Papalinka no to niezły numer! Nie uwierzysz, ale ja nie mogłam uwierzyć wcześniej, że ty masz mieć chłopaka, widzisz czułam to, hehe To teraz oficjalnie ci gratuluję córeczki

Byłam na SR po południu, no i po tym co położna opowiadała o szpitalach w Lublinie pod kątem porodów to ja chyba zmienię szpital...
Dlaczego? W moim mieście w żadnym szpitalu nie ma ZZO...

Cytat:

Dziewczynka niet, chop jak dąb

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
tak wyglądał "sprzęt" w 13 tc ;p w 18 tc już go nie było
No ale u Ciebie to nic nie widać

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/hit2013-markowa-tr...191150809.html

taka mamy ale jeszcze jest niezlozona, czekam az ojciec wroci z morza i posklada bo sama bym rady nie dala. za jakies 2-3 tyg bede wiedziala

co do plci w 13 tc to moja corka tez miala fujarke hehe pytanie bylo pod jakim katem siosior sie lokowal
Moja też miała fujarkę, ale od początku byłam przecież sceptycznie nastawiona do tak wczesnego określania płci.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Moi Rodzice mają tak samo.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 06:44   #109
kaska87
Zakorzenienie

a ja leje wstawiłam fotę na fb, że czekam na piątek, no i tam odpowiedziałam na 2 komentarze w jednej odpowiedzi: koleżance i teściowej napisałam "Julka tak )))))) no wraca i Oliwka też bo są w dwupaku" (w sensie mąż i kot) a teściowa chyba nie załapała i mi napisała "Jaka Julka? widocznie nie jestem w temacie" już się pewnie zapaliła z podjary, że wnusia a tu zonk bo ona ma już 2 wnuczków od siostry męża

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-16, 06:48   #110
ladanseuse14
Zakorzenienie

dzień dobry

witamy się w 6 miesiącu!

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-05-16 o 06:49
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 06:52   #111
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
papalinka83 niezły numer Ci wywineli Ja właśnie z tego powodu, staram się nic nie kupować jeszcze. Usłyszłam na 70% płeć w 12stym tyg (na podsawie konta ułożenia 'fiutka') i póki co wiem o niej ja i mój małż - żeby nie emocjonować nikogo niepotrzebnie (a w szczególności siebie nie nakręcać )

Odnosze takie samo wrażenie Ogólnie mam problem ze zdjęciami 2D - widzę tylko główke, raczki, nóżki i ciałko - o sczegółach nie ma mowy

Właśnie wróciłam od dermatologa. Mam dziwny pieprzyk na prawej piersi i od kilku tygodni torchę sie powiększył. Podobno to się zdarza, w ciąży, ale że ten był jakiś nierówny to zrobili biopsje na wszelki wypadek. Za 2 tyg wyniki - trzymajcie kciuki, żeby było tak jak lekarz podejrzewa i to tylko łagodna zmiana..
Na pewno to nic groznego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a ja leje wstawiłam fotę na fb, że czekam na piątek, no i tam odpowiedziałam na 2 komentarze w jednej odpowiedzi: koleżance i teściowej napisałam "Julka tak )))))) no wraca i Oliwka też bo są w dwupaku" (w sensie mąż i kot) a teściowa chyba nie załapała i mi napisała "Jaka Julka? widocznie nie jestem w temacie" już się pewnie zapaliła z podjary, że wnusia a tu zonk bo ona ma już 2 wnuczków od siostry męża
U mnie tez siostra TZ ma dwoch synow. Wiec tesciowa bedzie miala samych wnukow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-16, 06:53   #112
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
witamy się w 6 miesiącu!

sprawdziłam jak tam Miki wagowo wygląda na pierwszej stronie no i jest bliżej dolnej granicy
idziemy na śniadanie, bo suwaczek mi mówi, że dzidzia słyszy burczenie w brzuchu

Snow u mnie mama i teściowa liczyły na wnusię ale jeszcze nic straconego bo ja będę chciała jeszcze jedno bejbe- i będzie dziołcha no i mój brat jeszcze młody bo ma 23 lata a pewnie kiedyś też będzie chciał dzieci- chyba

a teściowa ma jeszcze jedną córkę młodszą o mojego męża co ma 22lata, ale ona twierdzi, że nie chce męża i dzieci ale ja jej mówię, że teraz tak gada

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-05-16 o 06:55
Stary 2013-05-16, 06:56   #113
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

sprawdziłam jak tam Miki wagowo wygląda na pierwszej stronie no i jest bliżej dolnej granicy
idziemy na śniadanie, bo suwaczek mi mówi, że dzidzia słyszy burczenie w brzuchu
mój brzuch mimo, że jestem najedzona też daje "brrr" z niby głodu
Stary 2013-05-16, 07:02   #114
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
mój brzuch mimo, że jestem najedzona też daje "brrr" z niby głodu
Może Jula warczy

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Mamusie mam pytanie-czytam o szczepieniach i niezbyt rozumiem. Kilka razy słyszałam o szczepionkach 6w 1 ( przynajmniej nie kłuje się tyle razy tego dziecka) i to są te podstawowe na błonicę,krztusiec itp.?Czy to jest płatne?Bo tak mi się obiło o uszy,ale znowu na jakieś stronie www czytam,że te podstawowe są bezpłatne.

Jeśli chodzi o rotawirusy i pneumokoki to są trzy dawki i każda po jakieś 300 zł?Czyli wychodziłoby 1800 zł za oba rodzaje szczepionek?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 07:20   #115
ja-ika
Zakorzenienie

Tak, wszystkie tego typu szczepionki są niestety płatne. Ostatnio był nawet ranking i od 30 lat w polskim kalendarzu szczepień nic się nie zmieniło. Jesteśmy nawet za chyba Bułgarią, która ma już normy szczepień dostosowane do UE. Mój brat jak w zeszłym roku szczepił córkę to wydali około 2000 na podstawowe szczepienia, były pneumokoki, rota wirusy i szczepionki skojarzone.
Stary 2013-05-16, 07:20   #116
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Może Jula warczy

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Mamusie mam pytanie-czytam o szczepieniach i niezbyt rozumiem. Kilka razy słyszałam o szczepionkach 6w 1 ( przynajmniej nie kłuje się tyle razy tego dziecka) i to są te podstawowe na błonicę,krztusiec itp.?Czy to jest płatne?Bo tak mi się obiło o uszy,ale znowu na jakieś stronie www czytam,że te podstawowe są bezpłatne.

Jeśli chodzi o rotawirusy i pneumokoki to są trzy dawki i każda po jakieś 300 zł?Czyli wychodziłoby 1800 zł za oba rodzaje szczepionek?
6w1 są płatne, ok. 300-350 płaciliśmy za każda chyba. I rota i pneumo też braliśmy i to też płatne. A teraz nie wiem, czy też tak weźmiemy.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-05-16, 07:22   #117
ladanseuse14
Zakorzenienie

tancia to już dziś!
Stary 2013-05-16, 07:25   #118
ja-ika
Zakorzenienie

raczej więcej kasy wydali, bo to 2000 za szczepienia dodatkowe

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Haha wiecie co, znalazłam w portfelu starą 20 groszówkę z 1978 roku, chyba w jakimś sklepie mi ją wydali
Stary 2013-05-16, 07:39   #119
ladanseuse14
Zakorzenienie

co tu taka cisza
Stary 2013-05-16, 07:39   #120
kaska87
Zakorzenienie

no Tancia pewnie specjalnie śpi do późna żeby szybko minęło ale jej zazdroszczę tego dzisiejszego usg fajnie fajnie fajnie no i jeszcze córa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości