|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
To ja nie wiem, co ona mi gadała, że tylko dwie osoby robią to USG i do tego prywatnie. Jeden ortopeda 60 zł, a drugi ortopeda dziecięcy 150 zł i innej opcji u nas w mieście nie ma. No nic zobaczymy. Czekam, aż mnie zawezwą do przychodni, ale na wszelki wypadek umówię się prywatnie bo sugerowała by zrobić to w 4 tyg tygodniu.
Póki co to mamy skierowanie do poradni patologi noworodka...Muszę poszukać gdzie to... A no i już wczoraj mogliśmy iść na pierwszy spacer, ale czasu brakło i ruszamy dzisiaj
|
#1442 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co to jest ta odleżyna? Jak to CI się zrobiło?? Boli po zabiegu? Cytat:
Cytat:
Na pewno mężu mówił w pracy że w ciąży jesteś, ale pewnie dobrze jakby powiedział przy jakms obiedzie czy śniadaniu, nie wiem jakie tam panują obyczaje szefowi, że wlasnie może być taka sytuacja, że nie będzie nikogo w domu i nie będzie mial Cię kto zawieźć i czy wtedy ewentualnie on może wyskoczyć.. Lepiej nie ryzykować utraty roboty jedynego żywiciela rodziny.. Cytat:
Mysle, że Twoje wyluzowane podejście jest bardzo dobre.. Co niby Sofci ma się stać w komunikacji?? Jedyny problem to jak wózek wstawić jak przyjedzie tramwaj nieniskopodłogowy.. A o kupkach to pewnie odwieczny problem rodziców.. Ostatnio w pytanie na śniadanie jakiś pediatra był i mówil, ze nawet książka o tym jest.. Tylko kurde nie spisałam jaki tytul.. A Anton też wyluzowany raczej to moze on w panikę nie popadnie jak z dzieckiem zostanie.. Najwyżej będzie dzwonić i na sygnale Sofci dojadą do Was ![]() Cytat:
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-16 o 08:35 |
||||||
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I żeby Cię tam delikatnie zbadali, a nie jak mnie łapy po łokcie... ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Kurde miaalm liczyć ruchy i sie zaczytałam.. |
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Średnio mi się chciało wierzyć, ale nie kłóciłam się, bo w sumie jeszcze mi nie odeszły. Hello! Ja znowu jestem po tyłach, nie mam nawet kiedy nadrobić, tylko tak przelatuje wzrokiem. vil, przykro mi, że masz takie przeboje z małym nocnym markiem. Mam nadzieję, że z czasem unormuje spanie ten mały łobuz. ![]() Coś mamy zastój w maluszkach.
|
|
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
A jak to jest - im bliżej porodu tym aktywność dziecka staje się większa czy mniejsza ??
![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Raczkowanie
|
bry
![]() byłam wczoraj na morfo, żadnej kolejki, ale za to ptak mnie os.rał w drodze do przychodni ![]() A co do podróży z wózkiem w komunikacji miejskiej - raz wsiadła dziewczyna z wózkiem i maluch zaczął płakać i na przeciwko mnie stara baba zaczęła serię dobrych rad na cały autobus - a może głodny, a może ma mokro, a pewnie trzeba go przytulić itp itd. Wymieniła wszystkie powody płaczu u dziecka - ciocia dobra rada, wielka znawczyni. dobrze, że nie trafiła na mnie i moje dziecko, bo normalnie podeszłabym i z liścia ![]() Kinga - 3maj się biedna, oby dzisiaj to był ten wielki dzień
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
marudek zasnęła, czas szybko poogarniać wszystko
![]() marzą mi się nie ciążowe ciuszki
|
|
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
Aha.
Z hitów, to jeszcze mam news od teściowej: "Żebyś przypadkiem nie urodziła w niedzielę!". Na pytanie czemu stwierdziła: "Bo to będzie taki leniuch i wszystko trzeba koło takiego robić." I dalej do niej nie dociera, że będzie Leon. Pytała wczoraj po raz milionowy. Rozmowa z tż:- Co z tym imieniem w końcu? - No Leon. - Ale poważnie? Bo ja myślałam, że tak żartujecie. - Nie żartujemy. - O Jezu, a nie ma innych imion? - Mhm... - No jak już musi być ten Leon, no to niech jest... - Noooo... łaski nie robisz.
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziendobry
|
|
|
#1451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz jak jest duży to bardziej czuje, że się rusza, tylko inaczej.. Tak przesuwa się, np. widzę jak noga zmienia położenie i mi się sunie po brzuchu... Albo takie fale po brzuchu ida.. Albo nie czuje ze się rusza a widze ze brzuch się rusza.. Albo noga się wypina.. no tak inaczej niż wczesniej gdzie były kopniaki raczej.. No i ja mam na przedniej ścianie łożysko.. To moze też ma jakiś wpływ.. Cytat:
|
||
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka no właśnie tam nie mają jako tak obiadów, tylko jedną przerwę na zjedzenie jakiejś kanapki i z powrotem na linię... Jako tak to on nawet dokładnie nie wie, który to szef tej firmy, bo jest spora, i mają jakby kierowników. O ciąży raczej nikt nie wie z tych kierowników, bo tam nie ma jako tak stosunków koleżeńskich. Jak to mówią zwykły ,,robol" z niego. Ale musi pogadac chociaż z kierownikiem, co robić w razie w. Na dodatek zaczyna im się coraz więcej pracy... Codziennie łącznie z niedzielami
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile będzie w stanie
|
|
#1456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym, jeszcze się dowiedziałam, że położna na SR powiedziała im, że to nieprawda, że przy karmieniu dziecka trzeba mieć ścisłą dietę. Mówiła, że można jeść normalnie rzeczy, które jadło się w ciąży, bo dziecko zna ten smak. O ile są osoby, które nawet w ciąży unikają truskawek, tak chyba nie ma osoby, która unikałaby np. cebuli, czy pomidorów, a przecież podczas karmienia nie za bardzo to można? Dziwna sprawa, pierwsze raz słyszę teorię, że można jeść podczas karmienia to, co się jadło w ciąży, bo dziecko zna smaki. Jakieś opinie?
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle propo objawów przedporodowych to przeżywam regres... Jedynym objawem były skurcze przepowiadacze.. a teraz od 2 dni to nawet tego już nie ma.. Jeszcze troche brzuch mi się zmniejszy i ciąża mi się wchłonie normalnie..
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak mi to wytłumaczył neonatolog. Swoją drogą wczoraj położna fajnie powiedziała, że pierwsza faza porodu porównywana jest do marszu 40 km a druga faza porodu to kolejne 40 km z 10 kg plecakiem na plecach.
|
|
#1461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I rozumiem każdego, który ma jakiś problem z pracą, urlopem, czy czymś takim. Owszem, każdy pracownik ma swoje prawa i teoretycznie Twój tż może po porodzie wziąć 2 dni urlopu okolicznościowego, później 2 tygodnie opieki na Ciebie i jeszcze 2 tyg. ojcowskiego. Suuuuperrr... pewnie, że może. Tylko co z tego, skoro wróci i dostanie papiery? 2) Już powiedziałam mojej mamie, że jak teściowa przyjedzie i zacznie sypać mądrymi radami, to jej będę odpowiadać, że ona już miała okazję się wykazać i przy wyborze imion i przy wychowaniu dzieci, więc niech pozwoli PROSZĘ mi też się wykazać. Ona jest kochana, ale nie potrafi powiedzieć (jak np. moja kochana mama): "Może spróbuj tak?" albo "Z tym mogłoby Ci być wygodniej?", tylko: "Czemu Ty to tak robisz? Tak to na pewno Ci to nie wyjdzie." ![]()
|
|
|
|
|
#1462 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mustela dla skóry wrażliwej SPF 50
![]() Cytat:
klaksi:Cytat:
Ale wydaje mi się, że tylko ona na tym korzystała, bo mojego bólu to nie zmniejszało Cytat:
wielkie dla Zu!Cytat:
Cytat:
![]() 2. Stwierdziliśmy z Antonem, że jak musimy gdzieś pojechac to nie będziemy się strachać o wszystko. Jedyne co to wybieramy pojazdy niskopodłogowe i szynowe (autobusami jednak czasem zarzuca) no i osłaniamy budę wózka kocykiem, żeby stworzyć barierę przed nią a światem komunikacyjnym. Myślę, że nie ma co dać się zwariować. Ale w pierwszej chili trochę mnie to jej gadanie zbiło z tropu... A TŻ - luz bluz - został z małą sam już 3 razy i sobie chwali ![]() Motylku, a wiesz, że jak mi odeszły wody to się zmniejszył brzuch I całe ciałko Sofci czułam, taki nieregularny kształt. Ale może to dlatego, że mi odeszły jak juz miałam jakieś 7cm rozwarcia i poleciało wszystko na raz - ze 2 litry! Miłego spacerku Wam życzymy My idziemy na spacerek do sklepu ze stanikami i profesionalnym brafittingiem - czas się zaopatrzyć w porządne staniki, a mam taki sklep blisko domu A potem do parku |
|||||
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ash cholercia obaliłaś moją teorię Mi brzuch opadł jak mała już była po drugiej stronie
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-05-16 o 09:09 |
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
A i wczoraj sobie fajne kapcie do domu kupiłam: http://gazetki.biedronka.pl/g89,modn...ado%C5%9Bnie/4 te z czerwoną kokardą
|
|
|
|
#1466 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mojej tak lekarka wyznaczyła, ale ... dzisiaj to ten leniuszek nie wyjdzie. Cytat:
![]() Cytat:
Najgorzej, tak stwierdziłam, byłoby powiedzieć, że zastanawiam się między ... to później zawsze by się znalazł ktoś, kto by powiedział, że to inne ładniejsze ![]() Leon - ładne imię, ale dość niespotykane, przyzwyczają się
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jeszcze nie badrabialam, tylko ta stronę przelecialam. Anoxe Uwielbiam te Wasze rozmowki z mamusia powiedz jej, ze koleżanka z łizażu ur sie w ndz i jest bardzo pracowita Mnie wczoraj przed snem Tz przyatakowal (juz drugi raz w tym tygodniu) bo myśli ze przyspieszy poród I w nocy co sie przebudzil to pytał czy mam skurcze |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że najgorsze te pierwsze tygodnie jak maluch ma niedojrzałe jelitka apotem idzie coraz lepiej
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następnym razem Cię będzie ganiał po schodach albo sutki szorował.. Uwazaj
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

spokojna głowa!
jestem marzeniem fetyszystów, z resztą nieraz mnie zaczepiali tacy...
skora z polowy piety... Ciekawe kiedy sie zregeneruje... E pt musze isc na kontrole.... I do pracy z dokumentami. I do przychodni 

Mam nadzieję, że z czasem unormuje spanie ten mały łobuz. 

oby nieee..
I rozumiem każdego, który ma jakiś problem z pracą, urlopem, czy czymś takim. Owszem, każdy pracownik ma swoje prawa i teoretycznie Twój tż może po porodzie wziąć 2 dni urlopu okolicznościowego, później 2 tygodnie opieki na Ciebie i jeszcze 2 tyg. ojcowskiego. Suuuuperrr... pewnie, że może. Tylko co z tego, skoro wróci i dostanie papiery?
klaksi:
wielkie dla Zu!