Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 09:14   #2491
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
My mamy Amadeo z Mrągowa w pakiecie foto-video. Ślub jest w Olsztynie więc szukaliśmy z tamtych okolic. My płacimy ok. 4700 zł za całość (2 kamerzystów+1 fotograf, reportaż+plener) w full HD.

czyli ok 5 tys za full pakiet to jakby norma. Nie wiem już sama co robić. z jednej strony nie potrzebuję filmu z wesela, ale jak patrzę na te reportaże, teledyski to aż się łezka w oku kręci ze wzruszenia
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:19   #2492
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Ja od zawsze chciałam film i od zawsze Amadeo. Kręcili filmy u znajomych i bardzo mi się podobały.
Oczywiście są też o wiele lepsi kamerzysci ale za jaką cenę...
Ja uważam że taka kwota jaką płacę to średnia i na tyle mnie stać, więcej raczej bym nie dała bo nie mam.
Można znaleźć taniej ale czy jakość będzie zadowalająca? Widziałam już trochę filmów i reportaży i ludzie płacą np. 1500 zł za foto a zdjęcia wyglądają jakby je robił wujek Zenek...

Na pewno nie będę ciągle oglądać filmu ale pewnie za 10 lat bym żałowała że go nie mam. Zawsze to przeżycie na nowo. Zdjęcia nie oddadzą aż tak atmosfery.

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-05-16 o 09:20
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:27   #2493
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Witam sie po 2 dniowej przerwie

wczoraj wolne miałam, kończyliśmy z TŻ poprawki w pracy lic, byliśmy u foto na zdjeciach do dyplomu ..

a we wtorek po południu mielismy sesje narzeczenska
i jak sesja?

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
W takich momentach jak ten mam ochote walnac glowa w sciane. Nadrobilam tyle postow, a zapomnialam klikac cytowania:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja wczoraj nadrabiałam Was i odpisywałam 1,5 h, a nie zdążyłam jeszcze wysłać i mi się komp zawiesił i strzeliłam focha na kompa, powiedziałam, że już go nie chce i takie tam ale TŻ uratował i wszystko co napisałam odzyskałam

Cytat:
Pysia może masz takie zdanie bo pracujesz w sklepach z odzieżą. I to też zależy w jakich... Np w typowych sieciówkach to fajnie jak sprzedawca jest ubrany modnie, oryginalnie, ma ciekawą fryzurę. Ale jak przyjechałam do Gd i szukałam jakiejkolwiek pracy to jeździłam po galeriach handlowych i jak widziałam ogłoszenia to wchodziłam i zostawiałam CV. I w eleganckich sklepach szukali właśnie pań po 30-stce, w eleganckiej koszuli i spódnicy.

Niektórzy tak mają. Ja też nie lubię się tulić do TŻ przy ludziach. Jak jesteśmy na imprezie albo u znajomych to często siedzimy w różnych końcach pokoju. Jak ktoś nas nie zna to nawet nie zakuma że jesteśmy parą. Za to w domu tulimy się prawie cały czas :P

Może to mało romantyczne i spontaniczne, ale my od jakiegoś czasu po prostu pytamy siebie co kupić. Na początku były niespodzianki, zawsze trafione, ja wyłapywałam już parę miesięcy wcześniej o czym TŻ mówi że chciałby mieć. Ale teraz robimy tak, że ja mam urodziny w listopadzie a TŻ w lutym i zawsze w listopadzie piszemy "list do mikołaja" w którym jest lista prezentów w różnych granicach cenowych. I z tego wybieramy prezent na urodziny i pod choinkę. Więc jest trochę niespodzianki bo nigdy nie wiadomo co będzie z listy
no tak, ja akurat mówiłam bardziej o sieciówkach ale pracowałam w CH gdzie było dużo sklepów z garniturami i ludzie tam pracujący też nie chodzili ubrani bardzo elegancko. Raczej tak w stylu sportowej elegancji no ale to zależy od sklepu ja jutro idę na rozmowę, ale już myślę w co się ubrać bo nawet jakbym bardzo chciało elegancko to ja nic takiego nie mam w szafie ubiorę chyba czarne chinosy i koszulę w grubę czarno biało paski, ze złotymi ćwiekami na ramionach. Nie mam nic bardziej eleganckiego ja nawet na maturze nie byłam w białej koszuli, także tego

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
dobry...

ponowie swoje pytanie, jako ze zostało zlane ciepłym moczem.

-jak robicie z nazwiskami??
podwójne? pojedyncze? Łaaaaj?

ciepluchno sie dzisiaj zapowiada, fajno
szkoda tylko, ze ostatnio sie z niczym nie wyrabiam, czas mi zapiernicza, ze szok. Ledwo przyjde z pracy, a juz mi sie film urywa i śpię.
Ja lubię swoje nazwisko, ale TŻ by się obraził jakbym została przy swoim myslałam o dwuczłonowym ale to by było chyba troche za długie już bo moje nazwisko jest 5 literowe a Tżta 10 literowe . Więc jeszcze zobaczę
a ja znam taki przypadek, że mąż przejął nazwisko żony ale dziwne nic skoro on miał na nazwisko Kor*ipa

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
hej, hej
dziewczyny mam pytanie o fotografa : https://www.facebook.com/photoyoung..../photos_albums

chciałam tu zapytać o zdanie dziewczyny z trójmiasta, ale patrze, że misiadelko ma bana co tu się działo? Czytałam, że ktoś też na poczcie narobił bałaganu?

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

ja biorę tylko nazwisko tż ;-) obraziłby się na mnie za podwójne :P
super fotograf, bardzo mi się podobają, aż sobie zapiszę ich

Moja Siostra za niedługo ma druga operację tym razem tradycyjną. Jak to lekarze powiedzieli muszą Ją "otworzyć", żeby zobaczyć co tam się dzieje i zatomować wyciek (od czasu operacji ma wyciek zółci) bo ani USG ani rezonans magnetyczny niczego nie wykazały
Trzymajcie kciuki, strasznie się martwię

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:28   #2494
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
muszę się Wam wyżalalić własnie miałam sprzeczkę z tż, o co? o to że on nie okazuje mi uczuc publicznie. Tzn nie chodzi mi o wsadzanie mi języka w gardło na środku starówki miasta, ale np że nie przytula mnie w obecności rodziny, nie potrafi dać całusa dziś poruszyłam do niego ten temat to powiedział że to dziecinne ja tak nie uważam, jak mam mu to wytłumaczyć?
słuchaj - mam to samo... tż czasem nawet za rękę nie chce mnie wziąć przy ludziach, bo twierdzy, że za stary jest na takie rzeczy.... a co gorsza w ogole nie jest o mnie zazdrosny!

Cytat:
Ja od zawsze chciałam film i od zawsze Amadeo. Kręcili filmy u znajomych i bardzo mi się podobały.
Ja uważam że taka kwota jaką płacę to średnia i na tyle mnie stać, więcej raczej bym nie dała bo nie mam.
Można znaleźć taniej ale czy jakość będzie zadowalająca? Widziałam już trochę filmów i reportaży i ludzie płacą np. 1500 zł za foto a zdjęcia wyglądają jakby je robił wujek Zenek...

Na pewno nie będę ciągle oglądać filmu ale pewnie za 10 lat bym żałowała że go nie mam. Zawsze to przeżycie na nowo. Zdjęcia nie oddadzą aż tak atmosfery.
zgadzam się w 100%!
te 5 tysiecy to całkiem w porządku cena - ja za sam filmy słyszałam kwoty 4500!!!
sama płace 6000 za całość, może troche przepłacam, bo są fotografowie z wiekszymi możliwościami, ale jezeli wziełabym oddzielnie film i oddzielnie wymarzonego fotografa (2500) to wyszłoby mnie 7 tysiecy Cenią sie strasznie...

Pysia za siostre

Co do nazwiska to ja biore tż, ale cieżko mi sie z tym pogodzić

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-05-16 o 09:32
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:35   #2495
misia880
Zakorzenienie

sesja.. hmm chyba dobrze zdjęcia mamy dostac po 24 maja więc wtedy sie okaże jak wyszły hehe
mielismy troche zdjęc w studio i troche w plenerze

mój TŻ własnie na odwrót, zawsze za ręke, często też np od tak sobie daje mi całusa to w czoło, albo w dłoń.. to jest takie kochane, opiekuncze.
Nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek był za stary na takie coś

nie jest to ostentacyjne pokazywanie miłosci, tylko drobny gest, czasem wogole nie zauwazony przez innych a poprawiajacy humor

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:38   #2496
anannke
Zakorzenienie

Witam Ale jest piękna pogoda

Do do usługodawców to bardzo się cenią.. ja się cieszę że nie chcemy z tż kamerzysty bo do kosztów wesela wpadłyby kolejne 3 tysiące.. Ale w sumie skoro takie osoby pracują w 4 soboty na miesiąc potem obrabiają materiał, robią albumy itp.. i się z tego utrzymują to no muszą "trochę" na tym zarabiać...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:41   #2497
docik10
Zakorzenienie

Pysia Trzymam mocno kciuki za Twoją siostrę.

Nazwisko? Biorę tżta, chociaż dziś jestem zła na niego tak bardzo, że chętnie bym została przy swoim. Ja się chyba nigdy z nim nie dogadam, chyba ze mną jest coś nie tak albo z nim.

Co do okazywania uczuć publicznie tż też raczej tego nie robi, chociaż ostatnio o dziwo w galerii na ruchomych schodach mnie przytulał i całował a jak mu powiedziałam - ej tak publicznie? To zabrał głowę ode mnie porozglądał się, powiedział "nikt nie widzi" i znowu mnie pocałował (bez języka)
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:41   #2498
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
a ja jutro do pracy na 15 więc dziś korzystam z wieczorku, zaraz pościele łóżko i będę wizażować na leżąco, kocham to !
Ja też dziś na 15-tą

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:44   #2499
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Say_hello, przepraszam że Cię nie wpisalam do kalendarza. Umknelo mi to Proszę wyslij mi PW z data, jak masz te dane napisane to link do posta też.
już piszę
Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
jesli chcesz byc wpisana napisz do poznanianki bo jak nas dlugo nie ma na forum i jest 10 stron do czytania to ja np. pobiegle to czytam ;pp
rozumiem

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
to też nie jest tak. często posty nam wszystkim umykają. same widzicie jakie mamy tempo na wątku, ciężko jest być ze wszystkimi postami i prośbami na bieżąco

najlepiej by było jakby każda z Was napisała PW do kogoś kto ma dostęp, no nie wiem, możemy wstępnie ustalić, że do mnie?

To samo tyczy się kalendarza i innych takich, najlepiej pisać PW do osoby z pierwszego posta.

tak naprawdę, to jest tylko garsteczka dziewczyn, ktora się udziela w klubie, ale też się udzielają tu na wątku.
reszta która ma dostęp do klubu nie udziela się w nim - chyba nie są tego świadome że są w klubie

nie myślcie sobie, że ten klub to jakieś drugie forum.
tam naprawdę mało co się pisze. poruszamy tylko jakieś osobiste sprawy, zmartwienia, piszemy więcej o sobie.
bo generalnie od tego przecież mamy to forum aby tutaj się udzielać
bardzo fajnie, że to wyjaśniłaś
co do tempa to doskonale to rozumiem, bo sama mam problem z nadrabianiem. musiałabym chyba siedzieć cały dzień w domu, żeby być na bieżąco

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-05-16 o 09:46
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:55   #2500
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
ja niestety nie nadążam z tempem jakie tu jest, dziś zaliczenie wykładów i jeszcze nic nie umiem i tak codziennie coś jest...
podczytuje tylko Was

no trudno, nie wszyscy mają czas, obowiązki są ważniejsze
niestety u mnie taka sama sytuacja
nie mam kiedy nadrabiać i byc na bieżąco.

Od kilku dni nie trwa przeprowadzka i teraz uż ostatnie rzeczy garniam ale jestśmy downy z TZ bo się z 4 piętra na 4 przenosimy
bez windy

do tego uczelnia, małe zlecenie i nie mam kiedy się po dupie podrapać

pozdrawiam Was !

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:57   #2501
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość

Od kilku dni nie trwa przeprowadzka i teraz uż ostatnie rzeczy garniam ale jestśmy downy z TZ bo się z 4 piętra na 4 przenosimy
bez windy

pozdrawiam Was !
współczuje...
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 10:14   #2502
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość

bez windy

pozdrawiam Was !
Współczuję!
Ja to przerabiałam rok temu, przeprowadzaliśmy się na 3 piętro, wszystko mieliśmy popakowane w torby podróżne lub reklamówki żeby nie było za ciężkie, ale przez to dużo razy musieliśmy wchodzić na górę. W dodatku sami bo byli co prawda moi rodzice ale tata nie może dźwigać i ma problemy z wejściem po schodach a mama ma 60 lat i głupio było jej dawać torby więc siedziała na dole i pilnowała samochodu.
A później te dziesiątki toreb na podłodze, układanie wszystkiego... masakra!

Stary 2013-05-16, 10:17   #2503
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję!
Ja to przerabiałam rok temu, przeprowadzaliśmy się na 3 piętro, wszystko mieliśmy popakowane w torby podróżne lub reklamówki żeby nie było za ciężkie, ale przez to dużo razy musieliśmy wchodzić na górę. W dodatku sami bo byli co prawda moi rodzice ale tata nie może dźwigać i ma problemy z wejściem po schodach a mama ma 60 lat i głupio było jej dawać torby więc siedziała na dole i pilnowała samochodu.
ehh ja też to dobrze znam... mam dosyć przeprowadzek, a co najmniej jeszcze dwie mnie w życiu czekają
Stary 2013-05-16, 10:18   #2504
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja nigdy nie miałam przeprowadzki Pierwszą będę miała do naszego wspólnego mieszkania
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 10:20   #2505
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
bardzo fajnie, że to wyjaśniłaś
co do tempa to doskonale to rozumiem, bo sama mam problem z nadrabianiem. musiałabym chyba siedzieć cały dzień w domu, żeby być na bieżąco
ja na szczęście mam dostęp w pracy, gdyby nie to to bym kompletnie nie wiedziała o co cho

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 10:27   #2506
Ines3037200
Rozeznanie

Cytat:
Współczuję!
AAAAAAA nie wspominajcie nic o przeprowadzkach! Nienawidzę!

Drogie PMki z 16.08
poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
Tycikata
aneczka25057
swiat_katarzyny
Jeszcze równo rok i 3 miesiące
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 10:28   #2507
justynkie
Wtajemniczenie

O ja durna!!!
Siedzę w pracy i strasznie naparzają mnie nerki, zwłaszcza prawa.
Dla dziewczyn odchudzających się: efekt uboczny stosowania diety Dukana Od zaprzestania diety minęło 1,5 roku a co jakiś czas nerki się odzywają, w zależności od aktualnej diety.
Przez ostatnie 2-3 dni jadłam mniej warzyw a więcej mięsa i nabiału, stąd bóle, musiałam znowu się zakwasić.
Ale do rzeczy:
ból staje się uciążliwy, więc zaczynam szukać w necie info o tym. I czytam: aby sprawdzić przyczynę bólu trzeba spr również kolor moczu. Biegnę na górę do wc, standardowa pozycja na Małysza i wciskam głowę między nogi wisząc, żeby spr ten kolor. I widzę czerwony!!! Jęk przerażenia, czarne myśli w głowie, strach w oczach. Wiszę tak dobrą chwilę i myślę co teraz robić? Dzownić do TŻ? A może do mamy? Albo od razu do lekarza???
I nagle postanawiam założyć spodnie, sięgam w dół, oko idzie za ręką i uświadamiam sobie że przecież mam @

Matko kochana! Kiedyś moje durne myśli mnie zabiją!

Stary 2013-05-16, 10:35   #2508
ParisParisienne
Rozeznanie

Dawno sie nie odzywalam... ale zaraz krotko opowiem co u mnie Troszenke sie pozmienialo
Mamy juz wyznaczony termin slubu 16.08.2014 )))))))))) Tynikata mam ten sam termin )
Bardzo sie ciesze, ze jednak w sierpniu, chociaz pocazatkowo mialo to byc 6 wrzesnia. Mysle, ze jednak w wakacje bedzie lepiej: i cieplej i spokojniej i gosci wiecej mysle...

Coz moja przyszla tesciowa do tego stopnia nie jest zainteresowana i zachwycona slubem koscielnym, ze jak moj TZ jej powiezial ze tak bedzie i koniec, ze trzeba to przezyc, to ona stwierdzila, ze nie bedzie tego komentowa ( u niej powstrzymanie sie ok komentarza to naprawde cud!!!!) jestem pewna, ze teraz stracilam w rankingu na najlepsza synowa :p ja nawet nie wiem, czy ona przyjedzie i czy gosci swoich pozaprasza. To moze byc troche glupie, bo boje sie ze od strony TZ bedzie z 15 osob a ode mnie 120 :p no ale on ma mala rodzine, wiec jej kaprysy i tak wiele nie zmieniaja :p

U nas sytucja jest troche skomplikowana, ale generalnie za wesele placa rodzice. Jak mowie, ze dolozymy sie w jakies czesci to oni mowia zebysmy lepiej sobie oszczezili dla siebie. W sumie w mojej rodzinie taka jest tradycja i nie zamierzam jej zmieniac. Mam nadzieje, ze jeszcze troche przed slubem sie usamodzielnimy. Tz pracuje na kontrkaty- raz praca jest raz jej nie ma ja studiuje. To co zarobi, odkladamy na miesiace jak pracy nie ma. Ale jestesmy ze soba juz tak dlugo, ze nie ma sensu odkladac decyzji o slubie. Mysle, ze dla rodzicow to nie bedzie dramat jak na poczatku nas troche wespra finansowo, oni wola zebysmy sie ustatkowali

no to tyle milego dnia

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Drogie PMki z 16.08
poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
Tycikata
aneczka25057
swiat_katarzyny

Chce dolaczyc ))
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 10:44   #2509
say-hello
Zakorzenienie

dziewczyny, wiecie z jakim wyprzedzeniem trzeba rezerwować pokoje hotelowe? mówię o sytuacji, kiedy pokoje nie będą wynajmowane w miejscu wesela.
Stary 2013-05-16, 10:48   #2510
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny, wiecie z jakim wyprzedzeniem trzeba rezerwować pokoje hotelowe? mówię o sytuacji, kiedy pokoje nie będą wynajmowane w miejscu wesela.
A to chyba zależy od tego czy to duży hotel i jaka lokalizacja. Ale najlepiej podpytać kogoś z recepcji jakie mają obłożenie i kiedy zrobić rezerwacje.
Jeśli hotel jest duży a Ty potrzebujesz zaledwie kilku pokoi to pewnie i tydzień wcześniej starczy.
My mamy noclegi za płotem i jest opcja wynajęcia całego pensjonaciku, łącznie 29 miejsc, za 1500 zł i tak chyba zrobimy. Latem zapytamy na ile wcześniej należy dokonać rezerwacji.

Stary 2013-05-16, 10:53   #2511
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
A to chyba zależy od tego czy to duży hotel i jaka lokalizacja. Ale najlepiej podpytać kogoś z recepcji jakie mają obłożenie i kiedy zrobić rezerwacje.
Jeśli hotel jest duży a Ty potrzebujesz zaledwie kilku pokoi to pewnie i tydzień wcześniej starczy.
My mamy noclegi za płotem i jest opcja wynajęcia całego pensjonaciku, łącznie 29 miejsc, za 1500 zł i tak chyba zrobimy. Latem zapytamy na ile wcześniej należy dokonać rezerwacji.
u nas to ma być mały hotelik, prawdopodobnie zarezerwujemy cały (ok. 30 miejsc)... no właśnie muszę zadzwonić i się zapytać. prosiłam o to tż, ale widocznie nie ma co na niego liczyć.
Stary 2013-05-16, 10:58   #2512
misia880
Zakorzenienie

ja noclegów dla gościu nie rezerwuje, myślę, że sobie poradzą najwyzej sie ulokują po rodzinie.
Jedak musze załatwic jakis transport, busa albo mini busy, bo z kosciola na sale mam okolo 50 km

Stary 2013-05-16, 11:08   #2513
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
bardzo fajny pomysł
mój TŻ ma urodziny za równy miesiąc (i 1 dzień) i zamówiłam mu regał na wino do nowego mieszkania bo baaaardzo chciał i mnie prosił no to jak chciał to dostanie jutro powinien przyjść
Mój też ma za miesiąc ale 27 czerwca i nie wiem co mu kupić.. on wszystko ma...

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

Moja Siostra za niedługo ma druga operację tym razem tradycyjną. Jak to lekarze powiedzieli muszą Ją "otworzyć", żeby zobaczyć co tam się dzieje i zatomować wyciek (od czasu operacji ma wyciek zółci) bo ani USG ani rezonans magnetyczny niczego nie wykazały
Trzymajcie kciuki, strasznie się martwię
Będzie dobrze, trzymam kciuki !

Cytat:

mój TŻ własnie na odwrót, zawsze za ręke, często też np od tak sobie daje mi całusa to w czoło, albo w dłoń.. to jest takie kochane, opiekuncze.
Nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek był za stary na takie coś

nie jest to ostentacyjne pokazywanie miłosci, tylko drobny gest, czasem wogole nie zauwazony przez innych a poprawiajacy humor
Mój Tż też okazuje mi miłość publicznie ale w taki delikatny sposób, przytuli, złapie za rękę lub da całusa w policzek

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
u nas to ma być mały hotelik, prawdopodobnie zarezerwujemy cały (ok. 30 miejsc)... no właśnie muszę zadzwonić i się zapytać. prosiłam o to tż, ale widocznie nie ma co na niego liczyć.
My mamy noclegi tam gdzie wesele, wesele jest w namiocie a obok jest pałacyk i tam są pokoje...nie wiem tylko czy wszyscy się zmieszczą praktycznie cała moja rodzina to osoby z daleka i muszą mieć nocleg
Pokoi jeszcze nie rezerwujemy ale i tak są wyłącznie dla nas bo na czas wesela w pałacyku nie ma gości z poza imprezy

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:15   #2514
anka1897
Wtajemniczenie

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:18   #2515
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:

Chyba mamy tych samych kamerunów wraz z misiadełko i teraz Ty. Super!!! Ich filmy... obejrzałam i wiedziałam, że nie chcę nikogo innego! Masz tych z Mrągowa, prawda?

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Drogie PMki z 16.08
poznanianka1990
ane3kaa
Loczek_brown
Kishlaczkowa
Tycikata
aneczka25057
swiat_katarzyny

Chce dolaczyc ))
Witaj wśród 16-nastek! Nasza liczba wciąż rośnie, będziemy się wspierać i myśleć o sobie w tym dniu mocno!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:19   #2516
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
ja noclegów dla gościu nie rezerwuje, myślę, że sobie poradzą najwyzej sie ulokują po rodzinie.
Jedak musze załatwic jakis transport, busa albo mini busy, bo z kosciola na sale mam okolo 50 km
U nas jest odwrotnie każdy z gości dojeżdża we własnym zakresie, a jeżeli ktoś będzie nocował, to my za to płacimy. W moim regionie nie wynajmuje się autobusów dla gości.....
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:20   #2517
velika
Winter is coming

Cytat:
dobry...

Podwójne będę miała
Co do okazywania uczuć, to my sobie prawie nigdy publicznie nie okazujemy, chyba że jesteśmy pijani i na jakiś baletach

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:20   #2518
misia880
Zakorzenienie

ja nie wiem czy u mnie sie wynajmuje czy nie, napewno musi być jakis transport, żeby była mozliwosc odwiezienia goscia do domu, bo watpie ze beda samochodami :P

Stary 2013-05-16, 11:21   #2519
KaMilka4891
Zadomowienie

Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Aaaa...! Kolejny ślubny koszmar zaliczony Wyobraźcie sobie godzina do ślubu, a ja ani nie ubrana, ani nie uczesana i na dodatek przypominam sobie, że nie jestem umówiona do żadnej kosmetyczki Szybko łapie za telefon do znajomej, co paznokcie maluje zawodowo bo wiem, że czasem też zdarza jej się malować przyszłe PM i co ona na moja prośbę? Nie bardzo chce dać się przekonać żebym do niej przyjechała na makijaż choć jest w domu i nic nie robi Żadne prośby nie skutkowały, uparcie nie dawała się przekonać, nawet nie miała konkretnego powodu żeby odmówić, po prostu "nie, bo nie". Byłam przerażona i złamana! Na szczęście się obudziłam, uff...

Umów się już dzisiaj

Cytat:

Może to mało romantyczne i spontaniczne, ale my od jakiegoś czasu po prostu pytamy siebie co kupić. Na początku były niespodzianki, zawsze trafione, ja wyłapywałam już parę miesięcy wcześniej o czym TŻ mówi że chciałby mieć. Ale teraz robimy tak, że ja mam urodziny w listopadzie a TŻ w lutym i zawsze w listopadzie piszemy "list do mikołaja" w którym jest lista prezentów w różnych granicach cenowych. I z tego wybieramy prezent na urodziny i pod choinkę. Więc jest trochę niespodzianki bo nigdy nie wiadomo co będzie z listy
Ja mam urodziny w lutym a TŻ w listopadzie

Cytat:
dobry...

ciepluchno sie dzisiaj zapowiada, fajno
szkoda tylko, ze ostatnio sie z niczym nie wyrabiam, czas mi zapiernicza, ze szok. Ledwo przyjde z pracy, a juz mi sie film urywa i śpię.
Ja biorę TŻ, nie lubię mojego nazwiska
Kiedyś chciałam podwójne, ale brzmiało by to dość ciekawie i TŻ się nie zgodził D

Cytat:
Jako, że w hotelu pracuję, pozwolę sobie udzielić ci kilku wskazówek
Po 1. Prawdopodobnie cennika na przyszły rok jeszcze nie ma...
Po 2. Możesz już zarezerwować, nic na przeszkodzie nie stoi
Po 3. Zależy też ile osób i na jak długo chcesz ich umieścić
Po 4. Póki nie zadzwonisz, nic nie będziesz wiedzieć

Stary 2013-05-16, 11:21   #2520
swiat_katarzyny
Zadomowienie

chyba znalazłam idealny bukiet slubny oczywiscie wstążka w kolorze beżowo-kremowym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiety ślubne z goździków i róż.jpg (53,5 KB, 23 załadowań)
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości