|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
czyli ok 5 tys za full pakiet to jakby norma. Nie wiem już sama co robić. z jednej strony nie potrzebuję filmu z wesela, ale jak patrzę na te reportaże, teledyski to aż się łezka w oku kręci ze wzruszenia
|
|
|
|
#2492 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Ja od zawsze chciałam film i od zawsze Amadeo. Kręcili filmy u znajomych i bardzo mi się podobały.
Oczywiście są też o wiele lepsi kamerzysci ale za jaką cenę... Ja uważam że taka kwota jaką płacę to średnia i na tyle mnie stać, więcej raczej bym nie dała bo nie mam. Można znaleźć taniej ale czy jakość będzie zadowalająca? Widziałam już trochę filmów i reportaży i ludzie płacą np. 1500 zł za foto a zdjęcia wyglądają jakby je robił wujek Zenek... Na pewno nie będę ciągle oglądać filmu ale pewnie za 10 lat bym żałowała że go nie mam. Zawsze to przeżycie na nowo. Zdjęcia nie oddadzą aż tak atmosfery.
Edytowane przez justynkie Czas edycji: 2013-05-16 o 09:20 |
|
|
|
#2493 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale pracowałam w CH gdzie było dużo sklepów z garniturami i ludzie tam pracujący też nie chodzili ubrani bardzo elegancko. Raczej tak w stylu sportowej elegancji no ale to zależy od sklepu ja jutro idę na rozmowę, ale już myślę w co się ubrać bo nawet jakbym bardzo chciało elegancko to ja nic takiego nie mam w szafie ja nawet na maturze nie byłam w białej koszuli, także tego Cytat:
myslałam o dwuczłonowym ale to by było chyba troche za długie już bo moje nazwisko jest 5 literowe a Tżta 10 literowe . Więc jeszcze zobaczę ![]() a ja znam taki przypadek, że mąż przejął nazwisko żony ale dziwne nic skoro on miał na nazwisko Kor*ipa ![]() Cytat:
![]() Moja Siostra za niedługo ma druga operację ![]() Trzymajcie kciuki, strasznie się martwię
|
|||||
|
|
|
#2494 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
te 5 tysiecy to całkiem w porządku cena - ja za sam filmy słyszałam kwoty 4500!!! sama płace 6000 za całość, może troche przepłacam, bo są fotografowie z wiekszymi możliwościami, ale jezeli wziełabym oddzielnie film i oddzielnie wymarzonego fotografa (2500) to wyszłoby mnie 7 tysiecy Cenią sie strasznie...Pysia za siostre ![]() Co do nazwiska to ja biore tż, ale cieżko mi sie z tym pogodzić
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2013-05-16 o 09:32 |
||
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
sesja.. hmm chyba dobrze
zdjęcia mamy dostac po 24 maja więc wtedy sie okaże jak wyszły hehe ![]() mielismy troche zdjęc w studio i troche w plenerze ![]() mój TŻ własnie na odwrót, zawsze za ręke, często też np od tak sobie daje mi całusa to w czoło, albo w dłoń.. to jest takie kochane, opiekuncze. Nie wydaje mi się, żeby ktokolwiek był za stary na takie coś nie jest to ostentacyjne pokazywanie miłosci, tylko drobny gest, czasem wogole nie zauwazony przez innych a poprawiajacy humor |
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ale jest piękna pogodaDo do usługodawców to bardzo się cenią.. ja się cieszę że nie chcemy z tż kamerzysty bo do kosztów wesela wpadłyby kolejne 3 tysiące.. Ale w sumie skoro takie osoby pracują w 4 soboty na miesiąc potem obrabiają materiał, robią albumy itp.. i się z tego utrzymują to no muszą "trochę" na tym zarabiać... |
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia Trzymam mocno kciuki za Twoją siostrę.
Nazwisko? Biorę tżta, chociaż dziś jestem zła na niego tak bardzo, że chętnie bym została przy swoim. Ja się chyba nigdy z nim nie dogadam, chyba ze mną jest coś nie tak albo z nim. ![]() Co do okazywania uczuć publicznie tż też raczej tego nie robi, chociaż ostatnio o dziwo w galerii na ruchomych schodach mnie przytulał i całował a jak mu powiedziałam - ej tak publicznie? To zabrał głowę ode mnie porozglądał się, powiedział "nikt nie widzi" i znowu mnie pocałował (bez języka)
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2499 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do tempa to doskonale to rozumiem, bo sama mam problem z nadrabianiem. musiałabym chyba siedzieć cały dzień w domu, żeby być na bieżąco
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-05-16 o 09:46 |
|||
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam kiedy nadrabiać i byc na bieżąco. Od kilku dni nie trwa przeprowadzka i teraz uż ostatnie rzeczy garniam ale jestśmy downy z TZ bo się z 4 piętra na 4 przenosimy bez windy ![]() do tego uczelnia, małe zlecenie i nie mam kiedy się po dupie podrapać pozdrawiam Was !
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to przerabiałam rok temu, przeprowadzaliśmy się na 3 piętro, wszystko mieliśmy popakowane w torby podróżne lub reklamówki żeby nie było za ciężkie, ale przez to dużo razy musieliśmy wchodzić na górę. W dodatku sami bo byli co prawda moi rodzice ale tata nie może dźwigać i ma problemy z wejściem po schodach a mama ma 60 lat i głupio było jej dawać torby więc siedziała na dole i pilnowała samochodu. A później te dziesiątki toreb na podłodze, układanie wszystkiego... masakra!
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdy nie miałam przeprowadzki
Pierwszą będę miała do naszego wspólnego mieszkania |
|
|
|
#2505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2506 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Drogie PMki z 16.08
poznanianka1990 ane3kaa Loczek_brown Kishlaczkowa Tycikata aneczka25057 swiat_katarzyny Jeszcze równo rok i 3 miesiące |
|
|
|
|
#2507 |
|
Wtajemniczenie
|
O ja durna!!!
Siedzę w pracy i strasznie naparzają mnie nerki, zwłaszcza prawa. Dla dziewczyn odchudzających się: efekt uboczny stosowania diety Dukana Od zaprzestania diety minęło 1,5 roku a co jakiś czas nerki się odzywają, w zależności od aktualnej diety.Przez ostatnie 2-3 dni jadłam mniej warzyw a więcej mięsa i nabiału, stąd bóle, musiałam znowu się zakwasić. Ale do rzeczy: ból staje się uciążliwy, więc zaczynam szukać w necie info o tym. I czytam: aby sprawdzić przyczynę bólu trzeba spr również kolor moczu. Biegnę na górę do wc, standardowa pozycja na Małysza i wciskam głowę między nogi wisząc, żeby spr ten kolor. I widzę czerwony!!! Jęk przerażenia, czarne myśli w głowie, strach w oczach. Wiszę tak dobrą chwilę i myślę co teraz robić? Dzownić do TŻ? A może do mamy? Albo od razu do lekarza??? I nagle postanawiam założyć spodnie, sięgam w dół, oko idzie za ręką i uświadamiam sobie że przecież mam @ Matko kochana! Kiedyś moje durne myśli mnie zabiją!
|
#2508 |
|
Rozeznanie
|
Dawno sie nie odzywalam... ale zaraz krotko opowiem co u mnie
Troszenke sie pozmienialo Mamy juz wyznaczony termin slubu 16.08.2014 )))))))))) Tynikata mam ten sam termin )Bardzo sie ciesze, ze jednak w sierpniu, chociaz pocazatkowo mialo to byc 6 wrzesnia. Mysle, ze jednak w wakacje bedzie lepiej: i cieplej i spokojniej i gosci wiecej mysle... Coz moja przyszla tesciowa do tego stopnia nie jest zainteresowana i zachwycona slubem koscielnym, ze jak moj TZ jej powiezial ze tak bedzie i koniec, ze trzeba to przezyc, to ona stwierdzila, ze nie bedzie tego komentowa ( u niej powstrzymanie sie ok komentarza to naprawde cud!!!!) jestem pewna, ze teraz stracilam w rankingu na najlepsza synowa :p ja nawet nie wiem, czy ona przyjedzie i czy gosci swoich pozaprasza. To moze byc troche glupie, bo boje sie ze od strony TZ bedzie z 15 osob a ode mnie 120 :p no ale on ma mala rodzine, wiec jej kaprysy i tak wiele nie zmieniaja :p U nas sytucja jest troche skomplikowana, ale generalnie za wesele placa rodzice. Jak mowie, ze dolozymy sie w jakies czesci to oni mowia zebysmy lepiej sobie oszczezili dla siebie. W sumie w mojej rodzinie taka jest tradycja i nie zamierzam jej zmieniac. Mam nadzieje, ze jeszcze troche przed slubem sie usamodzielnimy. Tz pracuje na kontrkaty- raz praca jest raz jej nie ma ja studiuje. To co zarobi, odkladamy na miesiace jak pracy nie ma. Ale jestesmy ze soba juz tak dlugo, ze nie ma sensu odkladac decyzji o slubie. Mysle, ze dla rodzicow to nie bedzie dramat jak na poczatku nas troche wespra finansowo, oni wola zebysmy sie ustatkowali no to tyle milego dnia ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Drogie PMki z 16.08 poznanianka1990 ane3kaa Loczek_brown Kishlaczkowa Tycikata aneczka25057 swiat_katarzyny Jeszcze równo rok i 3 miesiące Chce dolaczyc ))
|
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, wiecie z jakim wyprzedzeniem trzeba rezerwować pokoje hotelowe? mówię o sytuacji, kiedy pokoje nie będą wynajmowane w miejscu wesela.
|
#2510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli hotel jest duży a Ty potrzebujesz zaledwie kilku pokoi to pewnie i tydzień wcześniej starczy. My mamy noclegi za płotem i jest opcja wynajęcia całego pensjonaciku, łącznie 29 miejsc, za 1500 zł i tak chyba zrobimy. Latem zapytamy na ile wcześniej należy dokonać rezerwacji.
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
ja noclegów dla gościu nie rezerwuje, myślę, że sobie poradzą najwyzej sie ulokują po rodzinie.
Jedak musze załatwic jakis transport, busa albo mini busy, bo z kosciola na sale mam okolo 50 km |
|
|
|
#2513 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on wszystko ma...![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
praktycznie cała moja rodzina to osoby z daleka i muszą mieć noclegPokoi jeszcze nie rezerwujemy ale i tak są wyłącznie dla nas bo na czas wesela w pałacyku nie ma gości z poza imprezy
|
|
#2514 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2515 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
U nas jest odwrotnie każdy z gości dojeżdża we własnym zakresie, a jeżeli ktoś będzie nocował, to my za to płacimy. W moim regionie nie wynajmuje się autobusów dla gości.....
|
#2517 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Co do okazywania uczuć, to my sobie prawie nigdy publicznie nie okazujemy, chyba że jesteśmy pijani i na jakiś baletach
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem czy u mnie sie wynajmuje czy nie, napewno musi być jakis transport, żeby była mozliwosc odwiezienia goscia do domu, bo watpie ze beda samochodami :P
|
|
|
|
#2519 | ||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś chciałam podwójne, ale brzmiało by to dość ciekawie i TŻ się nie zgodził Cytat:
![]() Po 1. Prawdopodobnie cennika na przyszły rok jeszcze nie ma... Po 2. Możesz już zarezerwować, nic na przeszkodzie nie stoi Po 3. Zależy też ile osób i na jak długo chcesz ich umieścić Po 4. Póki nie zadzwonisz, nic nie będziesz wiedzieć ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2520 |
|
Zadomowienie
|
chyba znalazłam idealny bukiet slubny
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

ja nawet na maturze nie byłam w białej koszuli, także tego
. Więc jeszcze zobaczę
co tu się działo? Czytałam, że ktoś też na poczcie narobił bałaganu?
własnie miałam sprzeczkę z tż, o co? o to że on nie okazuje mi uczuc publicznie. Tzn nie chodzi mi o wsadzanie mi języka w gardło na środku starówki miasta, ale np że nie przytula mnie w obecności rodziny, nie potrafi dać całusa 

praktycznie cała moja rodzina to osoby z daleka i muszą mieć nocleg
Szybko łapie za telefon do znajomej, co paznokcie maluje zawodowo bo wiem, że czasem też zdarza jej się malować przyszłe PM i co ona na moja prośbę? Nie bardzo chce dać się przekonać żebym do niej przyjechała na makijaż choć jest w domu i nic nie robi