Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 11:01   #1531
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Ja tez mam chyba jakis do rwania , kilka do plombowania szkoda gadac .. Dbam o zeby jak moge swoimi sposobami bo do dentysty chodze naprawde z koniecznosci jak cos boli ! Niestety w genach chyba mam bardzo lipne zeby. I tak jestem w szoku ze tym razem sama dobrowolnie chociaz sie umowiłam na wizyte ;O

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:03   #1532
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Mam zdjęcie ale z wcześniejszej wizyty, teraz nie umiał uchwycić dobrego momentu. Męża już będe musiała następnym razem na wizytę zabrać bo sie już biedaczek doczekać nie umie.
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:03   #1533
nemosek
Zakorzenienie

Ależ piękne słońce dzisiaj,aż chce się żyć.
Co tak mało naprodukowałyście od rana?Do roboty

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Ojejuuuuuuuu ile mam czytania!! Jesteście niesamowite!!

nie było mnie tu kilka dni a tu juz tyle nie nadrobie tego napewno, ale bede probować. W poniedziałek bylam na usg 4d.

Mimo zagrozenia ciazy moj maluszek jak najbardziej rozwija sie dobrze. serduszko bije prawidłowo, kręgosłup symetryczny.

mam wielki problem, raczej pod wzgledem psychologicznym ... problemy nie daje już powoli sobie z wszystkim radę, dlatego tak rzadko tu przesiaduje.
Mam nadzieje, że za niedlugo wyjde na prostą. Jedyna myśl ktora mi daje odwagę do życia, to moj synek (bo rozpozonano płeć).
Trzymajcie się mocno
Super ,następny chłopakpłeć męska rządzi.
To życzę szybkiego wyjścia na prostą!!!Ach te problemy kto ich nie ma A na problemy bardzo dobrze robi wizaż
Jesteś z Tarnowa lub okolic? Ostatnio pytałaś gdzie chcę rodzić,Ty jak dobrze pamiętam stawiasz na Roztokę???

Cytat:
Napisane przez olenka1304 Pokaż wiadomość
Witajcie fajnie że o mnie pytacie ja leże odpoczywam już spać nie mogę krew mi pobrali bo wyniki na cukier będą robić mi przez cały dzień . Jak narazie tylko plamie nie to co wczoraj a nie dostałam od nich żadnych leków dodatkowych tylko moje te co mam przez ginekologa przepisane . Może później coś się jeszcze dowiem . Nie mam nakazu lezenia więc mogę sobie pochodzić bo już plecy od lezenia bola . Trzymam za was kciuki i za wizyty . U mnie wyszło na 63% chłopak . Coś dużo chłopców ja też bym chciała he he . Pozdrawiam .
Pisz do nas co tam nowego i przede wszystkim kiedy wracasz do domku.Oby jak najszybciej.Szpital to jednak nic fajnego ale jak mus to mus.Zdrowie Twoje i brzuszka jest najważniejsze

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Witam się w ten piękny poranek.. Słoneczko świeci i od razu chce się żyć ostatnio co noc miałam sny z dzidziusiem, aż jednego ranka jak wstałam to pierwsze co chciałam zrobić to przewinąć Bruna hehe ide zrobić kilka fotek ciuszków i Wam wrzucę

wgl to przeczytałam że na wątku wrz-paź kilka mam ostatnio dowiedziała się że ich chłopiec to dziewczynka i odwrotnie Ja już za 5 dni usg i jestem ciekawa czy u mnie będzie bez zmian
No pięknie Cóż za niespodzianki
Kurcze chciałabym podnieść statystykę naszego wątku i mieć dziewczynkę.Czuję że tak będzie ale

Rybko Niech tego Twojego szefa normalnie
Wybacz że zapytam wprost,ale depilowałaś się ostatnio
Bo takie guzki czasem występują po depilacji,to zapalenie mieszka włosowego.Kłucia tez czasem mam,przytulanek nie stosuję bo nie mam z kim i mam niezalecane.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dziewczyny polecam Wam prowadzenie czegoś w rodzaju "dziennika ciąży" Ja przy pierwszy dziecku kupiłam sobie zwykły gruby zeszyt i tam wpisywałam wszystko odnośnie ciąży - począwszy od tego jak się dowiedziałam (nawet zdjęcie testu wkleiłam ), potem relacje z wizyt u lekarza, zdjęcia z USG, moje wymiary robione co miesiąc, zdjęcia brzucha, moje odczucia, itd. Polecam - super pamiątka, a przy drugim dziecku można sobie porównywać
Ja mam specjalny kalendarz,ale planuję kupić dzienniczek,ale zebrać się nie mogę.Cała ja

Cytat:
ryba a masz cofnięty cały urlop czy tylko dzień dzisiejszy? ja jak jestem na urlopie/mam wolne kilka dni pod rząd to telefonów z pracy po prostu nie odbieram i nie ma wtedy obawy że muszę przyjść bo ktoś tam chory.... co do kłucia miałam jeden taki dzień w zeszłym tyg że strasznie mnie kłuło w dole brzucha trochę poleżałam i za dwa dni przeszło ale ginka mówiłą ze to normalne w ciąży....

dobra wrzucam zdjęcia kołyski i kilku ciuszków
Piękne,super kołyska.Kupowałaś stacjonarnie czy na Allegro?pewnie pisałaś ale nie pamiętam.Zdradzisz cenę?

Luesita
Dobrze masz z bratową,tam czasem takie perełki można znaleźć...Zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Byłam we wtorek na wizycie. Serduszko ślicznie bije i fasolka ładnie rośnie. Kolejna za 3 tyg. Lekarz bardzo się cieszył i chyba z 5 razy powtórzył że cieszy się że wtedy się pomylił co do ciąży pozamacicznej. Polecił mi witaminy Omega Med optima, bierze któraś? Bo drogie to to, ale ma nie potęgować mdłości, które mam masakryczne, a najgorzej jest wieczorami jak wracam do domu z popołudniowej zmiany.
Pozdrawiam cieplutko
Witaj za serduszko

Chyba dawno się nie odzywałaś?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:04   #1534
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Super kołyska!! a ciuszki

NIe cały urlop, tylko dzisiaj, ale nie wiem czy dam radę do 21 robić, może i czuję się dobrze, bo antybiotyk faktycznie działa ale jadnek wolałabym odpocząć. PÓKI CO NAPISAŁAM SZEFOWI ŻE ŹLE SIĘ CZUJE I jak dam radę do 14 pracować to będzie dobrze, bo dzisiaj jest duszno a my nawet luftu nie mamy :/ i napisał " pracuj, pracuj nic sie nie stanie, kup sobie wodę a jak wyrobisz 1000 zł to zadzwoń będziesz mogął iść do domu." To mu napisałam, ze jak nie dam rady to o 14-15 się zwinę bo jestem chora i nei chce paść jak klient przyjdzie bo na dobrą sprawę mogą mnie okraść w tym momencie a nikt nie zauważy i co?" to napisał " ok, postaram sie kogoś załatwić na 14stą"
zobaczymy co wykombinuje.....
całe szczęście że tylko dziś, swoją drog,ą dobrze mu napisałaś
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Biorę wszystko! Bez wyjątku!
Gdzie kupiłaś takie śliczności?

Lepiej niech kombinuje, bo będzie miał z nami do czynienia
hihi a różnie dużą część dostałam, kilka kupiłam w pepco i kilka w lumpku, ale to tylko wierzchołek tego co mam po za tym pełno bodziaków, pajacyków, spodenek i kilka tych rampersów, dosłownie mnóstwo czapeczek, skarpeciątek już mi się dziecięce ciuszki nie mieszczą w szafce , dokupić jedynie co będę musiała jakieś rękawiczki i szaliczek na zimę bo te kombinezony to stópki mają zakryte ale rączki nie a tak to myślę że dla dziecka w wieku 0-6 mies mam już wszystkie ciuszki
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
MAGALSKA - kolyska jest super : love: jakbym nie miała koszyczka to tez bym sie skusiła .. Ja kupilam ostatnio lozeczko I przewijak ale pokaze Wam jak beda zlozone . Czyli jeszcze troche musicie poczekac .. Ciuszkow moge poklikac pare fotek dzis , wiekszosc skladuje u mamy bo planujemy remont I nie chce zeby sie tutaj kurzyło

my nie mogliśmy się powstrzymać i złożyliśmy kołyskę a teraz trzeba ją rozłożyć i już się nie chcę hehe
Cytat:
dziewczyny, co sądzicie o rampersach???

Trele- to strach wzięty z dzieciństwa mój mąż też tak ma, od 2 miesięcy boli go ząb ale bardziej od tego bólu przeraża go dentysta. Mimo że raz ze mną poszedł i nawet zaciągłam go na fotel to jak babka wyciągła sprzęt od odkamieniania to on uciekł. wstydu mi narobił, no ale cóz. NIe umiem go przekonać, a jak był mały to mama kazała mu chodzić co tydzien do dentysty i jeden mu rozwalił tak zęba że go dł€go bolał i teraz się boi iść. Ma tylko jednego zaufanego, ale kosztuje wizyta 150 plus znieczulenie to już 200 wychodzi ...
co do rampersów mi się podobają, myśle że mogą się przydać

ponawiam pytanie czy ma któraś z dziewczyn do polecenia na youtubie jakieś ćwiczenia dla ciężarnej na piłce? w ogóle ćwiczy któraś z
Was?

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:05   #1535
ryba91
Zakorzenienie

TRELE NIE MARTW SIĘ!!!!

ja jutro zaczynam 19tc !

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-05-16 o 11:10
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:05   #1536
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
ponawiam pytanie czy ma któraś z dziewczyn do polecenia na youtubie jakieś ćwiczenia dla ciężarnej na piłce? w ogóle ćwiczy któraś z
Was?
Ja za ćwiczenia zabieram się od samego początku... I kończy nam się 16tc, a jeszcze się nie zabrałam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:06   #1537
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam się z Wami w ten ciepły dzień .
Wkręciłam się dzisiaj z mamą do pracy i szczerze to już mam dość, od wczoraj mnie kręgosłup pobolewa i teraz przy zginaniu ból się nasila. Ale do 13 dam radę .
mam dokładnie to samo od kilku dni

Cytat:
Cześć dziewczyny
Byłam we wtorek na wizycie. Serduszko ślicznie bije i fasolka ładnie rośnie. Kolejna za 3 tyg. Lekarz bardzo się cieszył i chyba z 5 razy powtórzył że cieszy się że wtedy się pomylił co do ciąży pozamacicznej. Polecił mi witaminy Omega Med optima, bierze któraś? Bo drogie to to, ale ma nie potęgować mdłości, które mam masakryczne, a najgorzej jest wieczorami jak wracam do domu z popołudniowej zmiany.
Pozdrawiam cieplutko
gratuluję wizyty

Moja mama mnie wczoraj namówiła, żebym się wybrała do greenpointa żeby sobie zobaczyć na koszule i bluzki bo są takie luźniejsze na brzuchu niektóre Kupiłam dziś 4 takie, które wykorzystam później ewentualnie też po ciąży. Jeszcze nie wiem czy wszystkie zostaną u mnie, ale zakupy zawsze poprawiają humor

A tak w ogóle to witam się w 10 tygodniu
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:06   #1538
Trele_Morele
Zakorzenienie

Co do kupowania wczesniej czy pozniej .. Dla mnie to zabobony!! Ja kupuje wszystko co trzeba , co w danym momencie jest w promocji I moge pozniej duzo stracic .. Nie rozumiem myslenia ze moze sie cos stac , nie powinnysmy dopuszczac takiej mysli do siebie , po za tym na przykladzie mam majowych juz wiemy ze dziecko mozna stracic I w 37 tyg prawda ??? Ja w poprzedniej ciazy nie dalam namowic sie nawet na skarpetki I dziecko straciłam .. Teraz kupuje od samego poczatku I nie dopuszczam do siebie mysli ze cos moglo by byc nie tak .. Uff skonczyłam !!

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-16, 11:07   #1539
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
całe szczęście że tylko dziś, swoją drog,ą dobrze mu napisałaś

hihi a różnie dużą część dostałam, kilka kupiłam w pepco i kilka w lumpku, ale to tylko wierzchołek tego co mam po za tym pełno bodziaków, pajacyków, spodenek i kilka tych rampersów, dosłownie mnóstwo czapeczek, skarpeciątek już mi się dziecięce ciuszki nie mieszczą w szafce , dokupić jedynie co będę musiała jakieś rękawiczki i szaliczek na zimę bo te kombinezony to stópki mają zakryte ale rączki nie a tak to myślę że dla dziecka w wieku 0-6 mies mam już wszystkie ciuszki

my nie mogliśmy się powstrzymać i złożyliśmy kołyskę a teraz trzeba ją rozłożyć i już się nie chcę hehe

co do rampersów mi się podobają, myśle że mogą się przydać

Was?
ja jeszcze nie,ale chcialalabym
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

To życzę szybkiego wyjścia na prostą!!!Ach te problemy kto ich nie ma A na problemy bardzo dobrze robi wizaż
Jesteś z Tarnowa lub okolic? Ostatnio pytałaś gdzie chcę rodzić,Ty jak dobrze pamiętam stawiasz na Roztokę???

Pisz do nas co tam nowego i przede wszystkim kiedy wracasz do domku.Oby jak najszybciej.Szpital to jednak nic fajnego ale jak mus to mus.Zdrowie Twoje i brzuszka jest najważniejsze

Kurcze chciałabym podnieść statystykę naszego wątku i mieć dziewczynkę.Czuję że tak będzie ale

Bo takie guzki czasem występują po depilacji,to zapalenie mieszka włosowego.Kłucia tez czasem mam,przytulanek nie stosuję bo nie mam z kim i mam niezalecane.

Ja mam specjalny kalendarz,ale planuję kupić dzienniczek,ale zebrać się nie mogę.Cała ja

Piękne,super kołyska.Kupowałaś stacjonarnie czy na Allegro?pewnie pisałaś ale nie pamiętam.Zdradzisz cenę?

Luesita

Witaj za serduszko

oj tak,ciesze się,ze ja mam

tez chciałabym sobie kupic taki specjalny dziennik...musze poszukać
Cytat:
sUPR ŻE WSZYSTKO OK, witamin nie biorę takich więc nie wiem. dostałaś jakieś zdjęcie maluszka?

U mnie też każdy mówi że najwcześniej kupować w ostatnich 3 miesiącach. wSZYSTKO BYŁOBY OK gdybym zarabiała 3000 tysiące a nie 1000. Bo jakbym miała wszystko rozrzucić na 3 miesiace z czego ostatni miesiac to raczej już końcówka zakupów- kosmetyki jakieś, chusteczki... No i na dwa miesiące nie dam rady tego rozbić, nie ma możiwości. Na pierwsze ubranie to mam rzeczy, kombinezon i kocyk, rożek łózeczko mama kupi, no ale i tak w w przyszłym miesiacu muszę kupić jakieś śpiochy, body, pajace bo potem mi będzie cieżko kupić butelki smoczki i inne pierdółki co też się kasy nazbiera...... ale nikt tego nie rozumie
dokładnie

ja jeszcze czekam bo to 11 tydz, ale mysle,ze od lipca już zaczne

na kocyk się wszyscy nagadali, łącznie z moim M.
Stary 2013-05-16, 11:08   #1540
Messsuah
Raczkowanie

Witajcie Kochane

wybaczcie, że się nie oddzywam ale mam trochę zajęć a jak mam wolne to staram się jak najwięcej odpoczywać

mdłości już prawie przechodzą tzn mam tak na zmiane, dzisiaj czuje się świetnie ale za to wczoraj było ciężko i cały dzień było mi niedobrze

jutro dopiero będę mogla zarejestrować się prywtanie na usg genetyczne no i zostanie mi 3 tyg czekania ehhhh chyba się nie doczekam tyle czasu

ja mam przeczucie, że będzie dziewczynka
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:08   #1541
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez mam chyba jakis do rwania , kilka do plombowania szkoda gadac .. Dbam o zeby jak moge swoimi sposobami bo do dentysty chodze naprawde z koniecznosci jak cos boli ! Niestety w genach chyba mam bardzo lipne zeby. I tak jestem w szoku ze tym razem sama dobrowolnie chociaz sie umowiłam na wizyte ;O

Trele czy ja wiem czy dobrowolnie, można powiedzieć że dzidzia Cię zmusiła

o lipnych zębach wiem coś, ja myję min 2x dziennie elmexem + nitka + płyn a i tak zawszę mi się coś przyplączę a mój tż ANI RAZU nie miał robionego ani jednego9 zęba, wszystkie ma zdrowe i chodzi tylko raz na jakiś czas do dentysty na kontrolę (też myje 2x dziennie) Gdzie jest sprawiedliwość ja się pytam? ale powiem Ci że odkąd używam elektrycznej szczoteczki jest lepiej

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-16, 11:13   #1542
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
sUPR ŻE WSZYSTKO OK, witamin nie biorę takich więc nie wiem. dostałaś jakieś zdjęcie maluszka?

U mnie też każdy mówi że najwcześniej kupować w ostatnich 3 miesiącach. wSZYSTKO BYŁOBY OK gdybym zarabiała 3000 tysiące a nie 1000. Bo jakbym miała wszystko rozrzucić na 3 miesiace z czego ostatni miesiac to raczej już końcówka zakupów- kosmetyki jakieś, chusteczki... No i na dwa miesiące nie dam rady tego rozbić, nie ma możiwości. Na pierwsze ubranie to mam rzeczy, kombinezon i kocyk, rożek łózeczko mama kupi, no ale i tak w w przyszłym miesiacu muszę kupić jakieś śpiochy, body, pajace bo potem mi będzie cieżko kupić butelki smoczki i inne pierdółki co też się kasy nazbiera...... ale nikt tego nie rozumie
największa głupota świata to kupować w ostatnich 3 miesiącach. Wózek, łóżeczko, ciuszki jeśli ktos nie ma, pampersy.... Ja za same pieluchy tetrowe, flanelowe i dwa komplety myjek w biedro zapłaciłam 100 prawie...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:16   #1543
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Luesita

Witaj za serduszko

kołyskę kupiłam na tablicy od osoby która zrobiła ją własnoręcznie, jest z prawdziwego drzewa sosnowego (nawet pachnie sosną, mamy zamiar ją polakierować chyba) a zapłaciłąm tylko 120 zł z przesyłką kurierem więc tanioszka...
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ja za ćwiczenia zabieram się od samego początku... I kończy nam się 16tc, a jeszcze się nie zabrałam
heheh no ja od kilku dni śmigam na rowerku stacjonarnym (tylko niemiłosiernie boli mnie kość ogonowa) i próbuję jakiś ćwiczeń na piłce..
Cytat:
Co do kupowania wczesniej czy pozniej .. Dla mnie to zabobony!! Ja kupuje wszystko co trzeba , co w danym momencie jest w promocji I moge pozniej duzo stracic .. Nie rozumiem myslenia ze moze sie cos stac , nie powinnysmy dopuszczac takiej mysli do siebie , po za tym na przykladzie mam majowych juz wiemy ze dziecko mozna stracic I w 37 tyg prawda ??? Ja w poprzedniej ciazy nie dalam namowic sie nawet na skarpetki I dziecko straciłam .. Teraz kupuje od samego poczatku I nie dopuszczam do siebie mysli ze cos moglo by byc nie tak .. Uff skonczyłam !!

Popieram!

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
największa głupota świata to kupować w ostatnich 3 miesiącach. Wózek, łóżeczko, ciuszki jeśli ktos nie ma, pampersy.... Ja za same pieluchy tetrowe, flanelowe i dwa komplety myjek w biedro zapłaciłam 100 prawie...
no jak się zostawi zakupy na koniec to trzeba na raz niezłą sumkę przygotować

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-16, 11:18   #1544
Trele_Morele
Zakorzenienie

A tu pare naszych ubranek I worek do spania reszta po za domem , wrzuce kiedy indziejImageUploadedByWizaz Forum1368695879.535102.jpgImageUploadedByWizaz Forum1368695891.080667.jpgImageUploadedByWizaz Forum1368695903.206455.jpgImageUploadedByWizaz Forum1368695913.852395.jpgImageUploadedByWizaz Forum1368695924.924387.jpg

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-05-16, 11:21   #1545
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Siemka

Magalska, super ciuszki A kołyska Wgl wydaje mi się, ze masz aldne mieszkanko

Ryba, współczuję szefa....

Gratuluje wszystkich superwizyt, dziewczynek, chłopców i wgl

Trele, spoczko, ja znów się zapisałam, przypomniałaś mi, idę 22 na 15 Ale muszę, bo zą do rwania i mamz nim problemy, bo jest ukruszony i jak coś jem to dziąsło mi narusza i mnie boli.... I przysparza mi zmartwień ten zębol :/ Ale kończy się pierwszy trymestr, więc juz lepiej jest
dziękuję

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Siemka

Magalska, super ciuszki A kołyska Wgl wydaje mi się, ze masz aldne mieszkanko

Ryba, współczuję szefa....

Gratuluje wszystkich superwizyt, dziewczynek, chłopców i wgl

Trele, spoczko, ja znów się zapisałam, przypomniałaś mi, idę 22 na 15 Ale muszę, bo zą do rwania i mamz nim problemy, bo jest ukruszony i jak coś jem to dziąsło mi narusza i mnie boli.... I przysparza mi zmartwień ten zębol :/ Ale kończy się pierwszy trymestr, więc juz lepiej jest
Cytat:
A tu pare naszych ubranek I worek do spania reszta po za domem , wrzuce kiedy indziejZałącznik 5251463Załącznik 5251464Załącznik 5251466Załącznik 5251467Załącznik 5251468

właśnie się zastanawiałam nad takim workiem, może niech się mamy wypowiedzą czy to przydatne?

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-16, 11:22   #1546
ryba91
Zakorzenienie

Niby zabobony zabobonami, ale moja mama w nie wierzy, bo jej się dziecko w pępowinę zaplątało jak przez sznurki przechodzila i teraz nie da sie jej przegadać

Co do zabobonów to moja mama mi wczoraj powiedziała, że jak ktoś mnie teraz będzie prosił na chrzestną to mam kategorycznie odmówić bo.... Albo dziecku chrzczonemu albo mojemu stanie się krzywda i umrze jeszcze za maleńkiego....

Kupowanie rzeczy od 5 tygodnia to akurat dla mnie głupota, no ale już po 12 albo w okolicy to jak najbardziej czemu nie... to są dość duże koszty jak na jednorazowy wydatek, nie każdy coś dostanie... ja np. jak będzie dziewuszka to dostanę sporo rzeczy, ale od chłopca to raczej nie bardzo więc w razie czego mam "podwójny" wydatek... i kupowanie wszystkiego na ostatnią chwilę też jest głupotą. Ja mam te rzeczy pochowane, nie oglądam codziennie ale wiem ze mam i kilka rzeczy mi odpadnie

nemosek - może masz racje z depilacją... muszę sprawdzić..

ja nie ćwiczę, choć chciałam ale nie czuje się na siłach poki co miałam może 16 dni naprawdę ekstra a tak....
Stary 2013-05-16, 11:23   #1547
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
TRELE NIE MARTW SIĘ!!!!

ja jutro zaczynam 19tc !

Ja dzisiaj 14 tydzień,ale leci....

Ja myślałam o takim ale nie wiem czy jest sens wydawania kasy.Musze się wybrać do księgarni i na własne oczy pooglądać jak to wygląda.http://www.brioko.pl/dzienniczki/dzi...zek-ciazy.html

A co do zębów to powiem Wam że ja się już nie boję.Dawniej miałam straszną traumę, min przez dzieciństwo.Ale ją pokonałam.Teraz robię wszystko bez znieczulenia, chodzę regularnie do dentysty bo mniej boli mała dziurka no i kasa zostaje w portfelu.
Bardzo dbam o zęby,a i tak ostatnio wyskoczył mi ubytek.Miałam spokój jakieś 2 lata i pojawił się podstępnie.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-16, 11:23   #1548
magalska
Zadomowienie

Cytat:

doskonale Cię rozumiem, nie przejmuj się, ja ustawiłam swoją mamę i babcię co do jakichkolwiek zabobonów.

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-16, 11:24   #1549
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam ze 3 do rwania, w tym ósemkę jedną, ale ją przetrzymam do końca, bo nie chcę zdjęcia robić
Cytat:
TRELE NIE MARTW SIĘ!!!!

ja jutro zaczynam 19tc !
a ja jutro 13
Cytat:

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie,ale chcialalabym

oj tak,ciesze się,ze ja mam

tez chciałabym sobie kupic taki specjalny dziennik...musze poszukać

dokładnie

ja jeszcze czekam bo to 11 tydz, ale mysle,ze od lipca już zaczne

na kocyk się wszyscy nagadali, łącznie z moim M.
ja już zaczęłamw 6 tygodniu, nie mogłam się powstrzymac
Cytat:
Trele czy ja wiem czy dobrowolnie, można powiedzieć że dzidzia Cię zmusiła

o lipnych zębach wiem coś, ja myję min 2x dziennie elmexem + nitka + płyn a i tak zawszę mi się coś przyplączę a mój tż ANI RAZU nie miał robionego ani jednego9 zęba, wszystkie ma zdrowe i chodzi tylko raz na jakiś czas do dentysty na kontrolę (też myje 2x dziennie) Gdzie jest sprawiedliwość ja się pytam? ale powiem Ci że odkąd używam elektrycznej szczoteczki jest lepiej
jakbym o sobie czytała

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:25   #1550
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
A tu pare naszych ubranek I worek do spania reszta po za domem , wrzuce kiedy indziejZałącznik 5251463Załącznik 5251464Załącznik 5251466Załącznik 5251467Załącznik 5251468

ale słodkie ten worek to rzydatny?
Stary 2013-05-16, 11:26   #1551
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
My powiedzieliśmy przez telefon po wizycie, jak zobaczylismy serduszko obie mamy ucieszone

Anulka widze, że Twój post mi się nie zacytował...
cieszę się, że z dzidzią wszystko ok No i drugiej córci
My od początku ciąży zero przytulanek i niedługo odstawię lutkę, więc będzie zielone światło, ale jakoś boję się po Twoim i jednej wizażanki przypadku (sklerozę mam u której) Libido i tak u mnie na minusie...
Ja właśnie po tym przypadku na wątku kilka razy "przepędziłam" mężulka a tym razem jakoś dałam się skusić i bach :/

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
I ja wrociłam z wizyty! Widzialam przez chwilkę moje maleństwo - miało prawie 5 cm, skakało i ruszało kończynami Słodki pisklaczek mój malutki. USG bylo bardzo krótkie, pani dr chciała tylko zobaczyć czy serducho pyka jak trzeba.
Dostałam żelazo na moją anemię i skierowanie na prenatalne - jupi! A miałam iść płatnie...
Będzie dobrze - tyle kobiet daje rade więc i my damy!
A mocno Ci poleciała morfo, bo pamiętam, ze wczesniej nie dostałaś leków?
I mówię Wam dziewczyny- jak ja urodziłam, to każda da radę nie znam gorszej panikary niż ja sama

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Dziś wypożyczyłam sobie "W oczekiwaniu na dziecko " i rozwaliło mnie zdanie, że zanim połkniesz jakikolwiek kęs jedzenia pomyśl czy to jedzenie jest najlepszym kęsem dla twojego dziecka jedząc dziś Magnuma wewnętrzny głos mówił "tak, tak"
mój mówi tak cały czas jak widze coś niezdrowego a wiadomo, takiego głosu się nie ignoruje

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość

mam wielki problem, raczej pod wzgledem psychologicznym ... problemy nie daje już powoli sobie z wszystkim radę, dlatego tak rzadko tu przesiaduje.
Mam nadzieje, że za niedlugo wyjde na prostą. Jedyna myśl ktora mi daje odwagę do życia, to moj synek (bo rozpozonano płeć).
Trzymajcie się mocno
Synka gratuluję i szybkiego rozwiązania problemów życzę

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40836020]Cześć dziewczyny, ja jestem od wczoraj u moich rodziców. Ustaliliśmy z mężem, że tak będzie najlepiej bo mąż pracuje do 16, potem robi w domu remont, teściowie to rolnicy i są wiecznie zajęci, nie ma kto mi pomóc a ja ciągle biegam za moją 3latką, do tego obowiązki względem psiaka, sprzątanie, gotowanie, a mam leżeć.
U mamy nic nie muszę robić więc posiedzimy tu kilka dni. Wczorajszy dzień przeleżałam i faktycznie czułam się lepiej- kręgosłup nie bolał, brzuch nie pobolewał.
Dzisiaj jednak tak mnie boli od przebudzenia głowa, że chyba fiknę. Masakra... nie wiem może ciśnienie mam niskie. Obudziłam się o 6 i już byłam wyspana, a teraz ledwo żyję a córcia ciągnie mnie na rowerek.

Wczoraj poinformowałam 2 babcię o dziecku- raczej babcia wiedziała, ale była dyskretna i nic nie pytała ;p Powiedziała tylko, że najgorsze to chodzenie z dużym brzuchem ;p Ale do tego jeszcze trochę. Imieninowaliśmy z babciami Zosiami, wszyscy wokół mnie biegają, nic nie dają zrobić, nawet krzesła przesunąć

Mam nadzieję, że odzyskam siły po kilku dniach odpoczynku. Mąż nawet wykazał zrozumienie, zwykle się wkurza jak jadę do rodziców, a co mówić o nocowaniu ;p[/QUOTE]

Odpocznij tam porządnie

Cytat:
Witam się w ten piękny poranek.. Słoneczko świeci i od razu chce się żyć ostatnio co noc miałam sny z dzidziusiem, aż jednego ranka jak wstałam to pierwsze co chciałam zrobić to przewinąć Bruna hehe ide zrobić kilka fotek ciuszków i Wam wrzucę

wgl to przeczytałam że na wątku wrz-paź kilka mam ostatnio dowiedziała się że ich chłopiec to dziewczynka i odwrotnie Ja już za 5 dni usg i jestem ciekawa czy u mnie będzie bez zmian
kołyska cudna

Cytat:
witam

Ja dziś zostałam zmuszona wstać o 7 i iść do pracy, tak tak, siedzę w pracy. Szef odwołał urlop bo sobie nie poradzą beze mnie :/( pic na wodę...) a więc siedzę w robocie od rana i nei wiem jak długo dam radę. Co prawda lepiej się czuje, bo głowa mniej boli, katar mam straszny, ale lepszy katar niż zatkane zatoki do tego stopnia co były. Gardłlo przeszło całkowicie,

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Pała, pała a jeszcze za tego burackiego smsa "pracuj, pracuj" co za typek

Cytat:
ryba a masz cofnięty cały urlop czy tylko dzień dzisiejszy? ja jak jestem na urlopie/mam wolne kilka dni pod rząd to telefonów z pracy po prostu nie odbieram i nie ma wtedy obawy że muszę przyjść bo ktoś tam chory.... co do kłucia miałam jeden taki dzień w zeszłym tyg że strasznie mnie kłuło w dole brzucha trochę poleżałam i za dwa dni przeszło ale ginka mówiłą ze to normalne w ciąży....

dobra wrzucam zdjęcia kołyski i kilku ciuszków
a Ty jeszcze pracujesz gdzieś poza swoją firmą? bo jakoś kojarzę,że sama sobie jesteś w pracy sterem, żaglem i okrętem

Cytat:
MAGALSKA - kolyska jest super : love: jakbym nie miała koszyczka to tez bym sie skusiła .. Ja kupilam ostatnio lozeczko I przewijak ale pokaze Wam jak beda zlozone . Czyli jeszcze troche musicie poczekac .. Ciuszkow moge poklikac pare fotek dzis , wiekszosc skladuje u mamy bo planujemy remont I nie chce zeby sie tutaj kurzyło

To jednak zostajecie w tym mieszkanku, gdzie jesteście, tylko remont robicie? A co z wózkiem wyszło? DOgadał się TŻ z siostrą czy dalej nafochana?

Cytat:
Cześć dziewczyny
Pozdrawiam cieplutko
Super że wszystko dobrze

Reszty udanych wizyt równiez gratuluję, jakoś nie wszystko się pocytowało.
Za kolejne kciuki trzymam.

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:26   #1552
magalska
Zadomowienie

Cytat:

jakbym o sobie czytała
a więc łączę się z Tobą w bólu....

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-16, 11:31   #1553
kasias_84
Raczkowanie

Cytat:

zagadzam sie z Tobą i podpisuje sie pod tym
ja jestem w pierwszej ciazy a wokół mnie 3 bliskie mi dziewczyny które równieaz są w ciazy cały zcas im sie cos dzieje a ja jestem zdrowa jak kon i wiem, ze tak bedzie kupuje juz kocyki reczniki spiochy i ogladam wózki bo wiem ze wszytsko bedzie ok....
kasias_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:32   #1554
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
kołyskę kupiłam na tablicy od osoby która zrobiła ją własnoręcznie, jest z prawdziwego drzewa sosnowego (nawet pachnie sosną, mamy zamiar ją polakierować chyba) a zapłaciłąm tylko 120 zł z przesyłką kurierem więc tanioszka...

no jak się zostawi zakupy na koniec to trzeba na raz niezłą sumkę przygotować
To rzeczywiście okazja, ja się zastanawiam czy kołyska czy kosz.
Bardzo mi się spodobała twoja i teraz mam zagwozdkę.

Trele Wymiękam jakie cuda

popieram rozkładanie zakupów na raty

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-16, 11:32   #1555
anulka2205
Wtajemniczenie

Moim skromnym zdaniem te worki to rewelacja. Zależy jeszcze od dziecka, ale moje nigdy! nie spało i nie śpi dalej pod kołdrą dłużej niż 5 min, także jak bywało chłodniej cudna sprawa

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-05-16, 11:35   #1556
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ja właśnie po tym przypadku na wątku kilka razy "przepędziłam" mężulka a tym razem jakoś dałam się skusić i bach :/

A mocno Ci poleciała morfo, bo pamiętam, ze wczesniej nie dostałaś leków?
I mówię Wam dziewczyny- jak ja urodziłam, to każda da radę nie znam gorszej panikary niż ja sama

mój mówi tak cały czas jak widze coś niezdrowego a wiadomo, takiego głosu się nie ignoruje

Synka gratuluję i szybkiego rozwiązania problemów życzę

Odpocznij tam porządnie

kołyska cudna

Pała, pała a jeszcze za tego burackiego smsa "pracuj, pracuj" co za typek

a Ty jeszcze pracujesz gdzieś poza swoją firmą? bo jakoś kojarzę,że sama sobie jesteś w pracy sterem, żaglem i okrętem

To jednak zostajecie w tym mieszkanku, gdzie jesteście, tylko remont robicie? A co z wózkiem wyszło? DOgadał się TŻ z siostrą czy dalej nafochana?

Super że wszystko dobrze

Reszty udanych wizyt równiez gratuluję, jakoś nie wszystko się pocytowało.
Za kolejne kciuki trzymam.
powinnam napisać w czasie przeszłym bo do lutego pracowałam jeszcze jako koordynator rejestracji w prywatnej przychodni i tam nas było na rejestracji około 10 osób i często się zdarzało że komuś coś wypadło/chory itp i wtedy telefony czy nie przyjdziesz za mnie.... wiadomo jak miałam tam wolny jeden dzień czy coś czasem zostać na drugą zmianę za kogoś to się zdarzało ale jak miałam np wolnych 4-5 dni pod rząd to nie ma bata a teraz tak że tak powiem samowolka

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Moim skromnym zdaniem te worki to rewelacja. Zależy jeszcze od dziecka, ale moje nigdy! nie spało i nie śpi dalej pod kołdrą dłużej niż 5 min, także jak bywało chłodniej cudna sprawa
czyli wtedy nie używa się kołderki, dobrze rozumiem? hmm to muszę to przemyśleć

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-05-16, 11:38   #1557
kasiunka8998
Raczkowanie

hej dziewczyny, dawno do Was nie zaglądałam bo jakoś tak wyszło że odcięłam się od wirtualnego świata na jakiś czas dobrze wiedzieć że i u Was wszystko ok i dzieciaczki rosną
u nas 15tc, 2 tygodnie temu na usg genetycznym dowiedzieliśmy się że w brzuszku kryje się chłopczyk kolejna wizyta w poniedziałek i mam nadzieje, że dr potwierdzi bo juz zdązyłam obkupić się w małe "męskie" ciuszki
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:40   #1558
kasias_84
Raczkowanie

super gratulacje chłopczyka
kasias_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 11:42   #1559
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
powinnam napisać w czasie przeszłym bo do lutego pracowałam jeszcze jako koordynator rejestracji w prywatnej przychodni i tam nas było na rejestracji około 10 osób i często się zdarzało że komuś coś wypadło/chory itp i wtedy telefony czy nie przyjdziesz za mnie.... wiadomo jak miałam tam wolny jeden dzień czy coś czasem zostać na drugą zmianę za kogoś to się zdarzało ale jak miałam np wolnych 4-5 dni pod rząd to nie ma bata a teraz tak że tak powiem samowolka

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

czyli wtedy nie używa się kołderki, dobrze rozumiem? hmm to muszę to przemyśleć
no to taka dodatkowa warstwa właśnie, ja ubierałam normalnie do snu, jakbym ubrała pod kołderkę, pakowałam do śpiwora i zapominałam o nakrywaniu

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, dawno do Was nie zaglądałam bo jakoś tak wyszło że odcięłam się od wirtualnego świata na jakiś czas dobrze wiedzieć że i u Was wszystko ok i dzieciaczki rosną
u nas 15tc, 2 tygodnie temu na usg genetycznym dowiedzieliśmy się że w brzuszku kryje się chłopczyk kolejna wizyta w poniedziałek i mam nadzieje, że dr potwierdzi bo juz zdązyłam obkupić się w małe "męskie" ciuszki

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-05-16, 11:44   #1560
Azealia
Raczkowanie

Jak tutaj dzisiaj zdjęciowo Codziennie tak poproszę :P

Co do zabobonów- ja mam w szafie wielki wór chłopięcych i dziewczęcych ubranek z lumpeksu magazynowałam je od jakichś 2 lat odkąd myśleliśmy pomału o dzieciątku. I tym sposobem 80% ubranek 0-3 mam z głowy. Jak będą letnie wyprzedaże i będe znać płeć to będę kupować już takie na 3-6 mcy żeby już na przyszły rok na wakacje były. Poza tym w maju 2014 mamy dwa wesela w tym mojego brata, więc będe też promocyjnie polować na coś eleganckiego

Myślę że we wrześniu zaczniemy kompletować łóżeczka, wanienki itp. I jedyną rzecz którą kupię na ostatnią chwile, pewnie już na wylocie będzie wózek- właściwie to może go nawet zamówić TŻt jak już jest Dzidziuś urodzi, albo nawet jak wrócimy do domu, bo termin mam na grudzień, więc w pierwszym tygodniu czy dwóch na spacer na pewno jeszcze nie pójdziemy tylko będziemy werandować, a jednak nowy wózek to i gwarancja, a ta najlepiej żeby była jak najdłuższa. Jak kupi się wózek dużo wcześniej, to te kilka miesięcy nieużywania gwarancja bez sensu leci, a wózek stoi... Także wszystko wcześniej- TAK, wózek- NIE

TRELE w sprawie tego śpiworka czytałam że dużo dziewczyn narzeka na nie, że dzieciom marzną rączki w nich i wbrew pozorom ograniczają ruchy, bo jak jest dzidziusiowi za ciepło to się nie rozkopie.. Ale ja się nie znam, nie mam doświadczenia, kupimy miękki rożek i kocyki i tym będziemy opatulać. Na początek pościeli nie będę kupować w ogóle, tylko materac, otulacz i klin pod materacyk no i podusia. Kołderkę i pościel kupię jak już Kropek będzie większy i będzie to miało sens.

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-05-16 o 11:49
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości