Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 15:57   #2731
Gosiakol
Rozeznanie

Dot.: Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II

Antunanette, odpowiedz jest zawarta w pytaniu..Bo niektore osoby sa wrazliwe na najmniejsze wachania hormonalne ..Jak nie ma konkretnego wyjanienia to zawsze mozna zwalic na genetyke..
U mnie chyba juz sie zaczelo..55 wlosow, a dzien jeszcze mlody..Lzy i poczucie bezsensu walki..Coraz cieniej i cieniej. Mam ochote je upieprzyc w polowie, ale wiem, ze bedzie bolalo jeszcze bardziej..Na mnie jak cos dziala to od razu, pijawki jak na razie sie nie popisaly..Ten fajny efekt uniesienia i pogrubienia mialam po nich raz.
Nie wiem na czym stoje, co sie dzieje z moimi hormonami pomimo chemii jaka biore.
To co pozytywne to to, ze te okrope wzdecie brzucha w koncu chyba przeszlo. 3 dzien jest ok, wiec ufam, ze juz tak zostanie. Meczylam sie z tym ze 3 tygodnie. Rzesy tez przestaly wypadac w tym samym czasie. Ale teraz wlosy zaczely ze zdwojona sila..Jak nie urok to..Nie jest mi dane wstac bez leku , ze cos nowego bedzie nie tak. Czasami tez budze sie z opuchnieta twarza. Wyeliminowalam wszystkie czynniki, nie wiem co na to wplywa. Nie jest zwiazane z cyklem, dieta , iloscia snu, niczym logicznym. Czasami trwa to kilka tygodni po czym przchodzi jak reka odjal a po jakims czasie znow wraca. Na moje pytanie co moze byc przyczyna otrzymalam powalajaca odpowiedz : '' NIE WIEM''
Z tym brzuchem mam teorie .. ze to bylo od grzyba na truskawkach. Pamietam pierwszy dzien kiedy mnie tak rozdelo - to bylo po rzuceniu sie na hiszpanskie truskawki, kupione za bezcen, bo czesc byla juz zgnila. Przebralam je oczywiscie, ale obawiam sie, ze cos juz moglo z tych znilych przejsc na te ladne i zainstalowac mi jakies bakterie w jelitach na dluzej. Nie mam innego pomyslu.
Gosiakol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:56   #2732
janiaw
Rozeznanie

Gosiakol a jak Twoja tarczyca? Badałaś?

Mario wracając do centelli, zauważyłam teraz że sugerowane stężenie ekstraktu z mazideł to 1-2%, ja wcześniej robiłam z niej koncentrat pod maseczkę trójalgową, mogłam sypnąć więcej (na oko) i z twarzy miałam kalafior, może z małym stężeniem nie uczuli?Więc ostrożnie z centellą dziewczyny, zróbcie sobie najpierw mały test czy nie jesteście uczulone.

Edytowane przez janiaw
Czas edycji: 2013-05-15 o 17:30
janiaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 17:33   #2733
Gosiakol
Rozeznanie

janiaw, od 5 lat biore euthyrox, od dwoch lat 50 dziennie i rowniez od 2 lat poziom TSH i reszty jest stabilny, ok 1,3 - w ostatnim roku 1,5. ( Badam sie 3 razy w roku). A te rozne objawy mam od wielu lat, bez wzgledu na to czy TSH mialam powyzej 6 czy 1..Dlatego nic juz wlasciwie nie zwalam bezposrednio na tarczyce..Nie mam hashimoto.
Stary 2013-05-15, 17:44   #2734
Maria221
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli to jest lista zakupów?
Sorry, że jestem natrętna, ale dla mnie to czarna magia...I kochana proszę napisz jaki olej? Ja mam cerę raczej normalną
Czy można dodać do tego coś na opuchnięte powieki?
Jeśli robisz to serum nie tylko na rzęsy i skórę wokół oczu, ale także twarz, to trzeba dodać jakieś składniki twarzowe. Jak tylko rzęsy i powieki/pod oczy to wtedy:

- mleczko owsiane lub migdałowe, zalezy jaką macie cerę

- ekstrakt z pestek winogron --> to głównie on działa na porost

- jakiś olej przyjazny dla cery i rzęs/brwi (wybieracie olej w zależności od cery, dajecie go kilka kropli, mieszanka nie ma być tłusta),

- cantella asiatica, jak kogoś uczule, to może być pokrzywa/skrzyp/ekststrakt z pine bark (to jest to, co w antycholu, ale może barwić), czerwoną koniczynę --> wybierzecie jedno lub dwa, nie więcej

-ekstrakt z oliwki

- możecie dodać kwas hialuronowy

MM-1968 --> możesz dodać coś na puchnące powieki, tylko niestety nie wiem, co. Może jakiś kompleks na naczynka? Takie cos jest dostępne w mazidłach i widzę, że działa na opuchnięcia:

http://mazidla.com/kategorie-poprodu...category_id=40

kolamara --> możesz przygotować jedną bazę

ekstrakty do wglądu:
http://mazidla.com/index.php?page=sh...&Itemid=100030

Olej --> może być z czarnej porzeczki/czerwonej maliny lub jojoba, jak macie tłustą/mieszną cerę to kupujecie olej z czarnej maliny

Oleje do wglądu, są opisane i do jakiej cery należy stosować:

http://mazidla.com/index.php?page=sh...&Itemid=100041

Oleju dajcecie kilka kropli, nie ma być tłuste.

Możecie nie dawać na oko, tylko normalnie policzyć stęzenie (informacja ile czego dodawać jest podana po opidem półproduktu)

W sklepie mozna kupić mini łyzeczki, kótre ułatwiają przygotowanie kosmetyków.

Mini łyżeczki do odmierzania:

http://mazidla.com/kategorie-poprodu...category_id=27

Gosiakol napisała:
Cytat:
Z tym brzuchem mam teorie .. ze to bylo od grzyba na truskawkach. Pamietam pierwszy dzien kiedy mnie tak rozdelo - to bylo po rzuceniu sie na hiszpanskie truskawki, kupione za bezcen, bo czesc byla juz zgnila. Przebralam je oczywiscie, ale obawiam sie, ze cos juz moglo z tych znilych przejsc na te ladne i zainstalowac mi jakies bakterie w jelitach na dluzej. Nie mam innego pomyslu.
Ja mam dokładnie to samo, od kilku dni miałam wzdęty strasznie brzuch, normalnie balon. Wczoraj jakeś sensacje brzuszne. U mnie to jest na bank po truskawkach, nie jestem przyzwyczajona do tylu kwasów i stąde efekty. Mam to co roku, potem brzuch się przyzwyczaja.

Tutaj masz wątek na LU o opuchniętej twarzy i nie tylko:
http://www.laboratoriumurody.pl/foru...lko,t1221.html
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255

Edytowane przez Maria221
Czas edycji: 2013-05-15 o 17:56
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:14   #2735
MM-1968
Rozeznanie

Dziękuję od poniedziałku będę eksperymentować

- ,
-magnez B6, kerabione booster, kolagen
-pielęgnacja włosów: kosmetyki Monat, farba Biokap delicato
https://www.instagram.com/fioletowa_nessie/

MM-1968 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:11   #2736
Sailor Star Fighter
Rozeznanie

Mam pytanie do osób które w swoich kuracjach mają lioven i antychol. Możecie mi napisać jak długo już to bierzecie i czy widzicie jakąś poprawę? może jakieś nowe włoski np się pojawiły? zmniejszyło wypadanie, albo coś innego pozytywnego zaistniało?

chciałabym wiedzieć również w jakiej dawce je przyjmujecie, w komplecie z jakimś olejem, czy solo?
Sailor Star Fighter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:17   #2737
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sailor Star Fighter Pokaż wiadomość
Mam pytanie do osób które w swoich kuracjach mają lioven i antychol. Możecie mi napisać jak długo już to bierzecie i czy widzicie jakąś poprawę? może jakieś nowe włoski np się pojawiły? zmniejszyło wypadanie, albo coś innego pozytywnego zaistniało?

chciałabym wiedzieć również w jakiej dawce je przyjmujecie, w komplecie z jakimś olejem, czy solo?
Ja przyjmuję, w komplecie bez oleju - olej biorę z solgarem.
Obecnie antychol na trochę odstawiłam. Nowe włosy mam, ale czy po tym? Tyle tego biorę....a z wypadaniem raz lepiej raz gorzej....
ogólnie żadnych rewelacyjnych efektów u mnie nie ma
nawet był kryzys straszny w wypadaniu

- ,

Stary 2013-05-15, 20:38   #2738
janiaw
Rozeznanie

Gosiakol-ja tak mam właśnie z powodu/w spadku problemów z tarczycą, tak sobie tłumaczę, też jestem opuchnięta, rzęsy i brwi wypadające, przerzedzające się no i włosy. Ostatnio pomaga mi bardzo (na ten brzuch ala ciązowy i opuchliznę twarzy, oczu) dieta niskowęglowodanowa, głównie "dobre weglowodany" i w mniejszych ilościach. Powiem Ci, że u mnie z wiekiem coraz bardziej puchnę (mimo ustabilizowanego tsh)
Ty bierzesz jeszcze inne leki, popatrz w ulotkach czy nie jest to skutek uboczny.

Mario i takie cos na rzęsy można wcierac we włosy na noc przed myciem porannym?

Sailorek skończyłam antychol i na razie nie kupuje nowego, lioven łykam bo mam zapas na kilka mięsięcy. Generalnie po tym co mam w podpisie (plus wcierka garnier neril, kuracja Maszki)zauważyłam duuuży przyrost włosów na długości, i moje baby hair unosza sie jak aureola tak na oko około 2-3cm, niestety włosy wypadają długie, już sama nie wiem czy się dołowac i liczyć...wmawiam sobie że mieszczę się w normie ok 100 dziennie, no ale długo tak nie dam rady się sama oszukiwać.

edit-biorę razem z tranem i wiesiołkiem

Edytowane przez janiaw
Czas edycji: 2013-05-15 o 20:39
Stary 2013-05-15, 21:02   #2739
neo999
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sailor Star Fighter Pokaż wiadomość

Sailorku, ja na razie tylko Lioven, jedną tableteczkę dziennie (czasem zapominam). Chyba wzrok mi się po tym polepszył.
Mimo to nowych włosków jakoś nie mogę się wypatrzyć.
neo999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:14   #2740
s_pinka
Raczkowanie

Laleczko lioven brałam krótko bo tylko miesiąc i wydawało mi się, że nic to nie dawało więc nie dokupiłam kolejnego opakowania aleeee... teraz widzę, ze cienie pod oczami miałam mniejsze. Dokupię sobie wkrótce kilka pudełek, żeby mieć zapas na dłużej bo moje cienie pod oczami są przeogromniaste.

W ogóle to poległam na polu walki i zjadłam "kilka" rafaello z okazji moich urodzin. W sumie to byłam ciekawa reakcji organizmu na spora dawkę cukru i mam swoja reakcję. Żarłam w poniedziałek a we wtorek zrobiła mi się afta i rośnie ! Mam w tym miejscu mocno przekrwioną śluzówkę. Potraktowałam się vagothylem (taki płyn do wypalania aft) i to tylko pogorszyło sprawę więc prawdopodobnie czeka mnie w piątek wizyta u rodzinnego ;/. Do tego zrobiły mi się zajady. Ciekawe czy to przypadek czy obudziłam drzemiącego potwora.

ehhh i mam miesiąc diety w plecy ale teraz wiem, że to nie przelewki i prawdopodobnie podążam we właściwym kierunku.

Edytowane przez s_pinka
Czas edycji: 2013-05-15 o 21:15
s_pinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 22:09   #2741
Gosiakol
Rozeznanie

janiaw, mozliwe, ze jak sie ma problemy z tarczyca to pomimo ustabilizowanego poziomu hormonow takie cyrki wystepuja, ale u mnie nie sa one stale..Z brzuchem taka jazde mialam po raz pierwszy na taka skale i sadze, ze to jednak byla reakcja na cos dostarczonego z zewnatrz. Tarczyce chora mam od dawna a brzuch zawsze mialam plaski jak deska.
Co do rzes i brwi - nagle wypadanie mialam raz, mega, lata temu, jak zaczelam brac euthyrox, ale przeszlo po kilku tygodniach i pozniej juz bylo ok. Ostatnio bylo pogorszenie, ale wypadaly tylko rzesy i jakos zbieglo sie z tym balonowatym brzuchem, wiec kto wie, moze zaleznosc brzuch-rzesy jest mozliwa? Brwi rosna az nie nadazam z depilacja dolnej czesci, ale niech tak bedzie..
Obstawiam te truskawki, ale przeciez cale zycie jem truskawki i nigdy mnie tak nie rozdymalo, ale nic to, nigdy wiecej nie kupie owocow w ''przecenie''
Twarz podobnie..to sa rzuty kilkutygodniowe kilka razy w roku. Czasami w ciagu dnia to schodzi, czasami nie za bardzo. Zebym jeszcze widziala, ze to od czegos zalezy - np jak sie najem smieci czy jak sie nie wyspie - ale nie, nie ma zadnej zaleznosci. Bywa, ze spie 3 h a wygladam zadziwiajaco dobrze a bywa tez, ze spie cala noc, wstaje wypoczeta a twarzy w lustrze nie poznaje. Nie zalezy to od ilosci ruchu, dnia cyklu , ilosci snu..Chyba zauwazylam, ze jest lepiej jak jem kiwi, taka ciekawostka, wiec wit C temu sluzy, ale soki z pomaranczy juz tak cudownie nie dzialaja.
Niedawno obejrzalam filmik jak robic masaz twarzy..( polecam, to ma skutecznie i naturalnie zapobiec starzeniu przez napiecie skory na wycwiczonych miesniach ) . I to tez na poczatku bardzo pomagalo - dwie minuty uciskania skroni i pod oczami jednoczesnie i rzeczywiscie, poranna opuchlizna znika, ale w ostatni weekend juz nie zadzialalo :/ Tak wiec nie mam pojecia o co biega. Acha, nie puchnie mi nic poza twarza i nie ma to rowniez zwiazku z zatrzymywaniem wody w organizmie, bo bardzo czesto jest tak, ze waga jeszcze spada w porownaniu z dniem poprzednim, w ktorym twarz byla ok, a jednak budze sie opuchnieta, choc lzejsza.
Jasne, ze nie mam czystego sumienia..jem sporo cukru jednak, pale, czesto klade sie pozno, ale taki styl zycia prowadze od lat a mimo to opuchniecia pojawiaja sie i znikaja jak chca.
Stary 2013-05-15, 23:10   #2742
AglioOlio
Raczkowanie

Sailorku ja biore antychol i lioven od samego poczatku akcji. I mam zamiar kontynuowac kuracje do zuzycia 3 opakowan antycholu - biore 2 kapsulki dziennie. A co do efektow... no coz, lioven docelowo ma pomagac w poprawie krazenia, szczegolnie w nogach. Zawsze mialam tendencje do siniakow ale to co mam teraz to jakies apogeum sinicy.
Nie moge sie mocniej dotknac palcem bo zaraz robia mi sie slady. Mam nadzieje, ze to stan przejsciowy. I nie upieram sie, ze to od Liovenu.
Natomiast co do antycholu to nie mam pojecia o efektach lub ich braku. Pojawiaja sie pojedyncze bejbiki ale bez szalu. Duzo wlosow wypada i linia czola jest tak przezedzona, ze nie mam juz pomyslu na kamuflarz.
ALe byc moze antychol dziala tak jak palma (i wszystko) ... z poslizgiem. Zobaczymy. I jeszcze jedno. Biorac tyle roznych suplementow skad bedziemy wiedzialy co dziala? Jesli zadziala...
I czy trzeba robic przerwy przy antycholu i liovenie?

Zastanawiam sie nad badaniem rynku pod katem peruk.
Nie mam sily juz sobie wmawiac, ze cos sie zmieni na lepsze bo sie nie zmienia. Nie chce sie kiedys obudzic i po spojrzeniu w lustro nie moc wyjsc z domu. A zreszta lepiej wiedziec co jest na rynku i trzymac reke na pulsie. Pomyslalam sobie, ze jak teraz pokazalabym sie pare razy w peruce (co jakis czas) to ludzie by sie opatrzyli i potem nie bylby to taki wielki szok dla mnie i innych. Stopniowo nie nagle. Wszyscy by sie przeciez polapali gdybysmy chodzily prawie lyse a nastepnego dnia wlosy?! Oczywiscie trzeba poszukac czegos wysokiej jakosci i podobnego do naszej obecnej fryzury i koloru.

Dzisiaj to na razie takie gadanie ale naprawde dojrzewam do tego. Co Wy o tym sadzicie? Macie jakas znajoma z peruka? Razem zawsze razniej i trzeba przeciez wymienic sie uwagami. W koncu to moze byc wazny element naszego watku. Wazny dla wielu dziewczyn. Nie mowie, ze zaraz polece kupowac ale warto znac mozliwosci.

Oczywiscie starajmy sie wytrwac jak najdluzej bez i walczmy do konca!

I jeszcze jedno... nie macie wrazenia, ze watek Nam troche siada?
Prawie wcale nie wymieniamy sie "nowosciami", nie szukamy nowych substancji leczniczych i rozwiazan. Przestalysmy analizowac produkty pod katem skladnikow wlosowych (jak antychol) itp.

Musimy sie wziac do roboty i zaczac szukac. Maszka na pewno Nas obserwuje i zgrzyta zebami. Antychol tez zostal u nas odkryty metoda od slowa do slowa... Palma to tez byl przypadek. Poszukajmy opisow jakis badan i znajdzmy te substancje.
Tak jak beta-sitosterol z pycnogenolu i sosny.
A propos pycnogenolu znalazlam to:
http://sklep.☠☠☠☠☠☠☠/produkty/p52651...FYJb3godnXYA8Q
niech ktos madry to przeanalizuje pod katem przydatnosci i w porownaniu do tego co bierzemy.

Naszym zrodlem powinna byc medycyna ludowa i wspolczesne badania. Np chmiel zawsze byl uzywany do wlosow, czarna rzodkiew, lopian, tatarak itp. Kiedys pisalam o zielonym owsie (trawie) mial mnostwo pozytywnych dla Nas skladnikow. Wasze pijawki - z czego sklada sie ten enzym? Kumate Dziewczyny moglyby doszukac sie substancji aktywnej i wszyscy moglibysmy szukac tego w jakiejs skoncentrowanej i dostepnej postaci.
Np. Czarna rzodkiew = Raphacholin???

Ustalmy co bierzemy na warsztat i zrobmy to!
I pamietajcie ....RAZEM mozemy WSZYSTKO:ehem :

I nie czekajmy az Nam spadnie z nieba...

Edytowane przez AglioOlio
Czas edycji: 2013-05-15 o 23:13
AglioOlio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 23:11   #2743
mastiff
Zadomowienie

Kiedyś słyszałam (aczkolwiek nie wiem na ile to prawdziwe), że jedząc jedno kiwi dziennie dostarczamy sobie prawdziwa bombę witaminową. Ja bardzo lubię kiwi, tylko musi być mięciutki bo jak nie to nie chce wyjść z futerka i jest wtedy strasznie kwaśny, aż dziąsła żre.
mastiff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 23:31   #2744
susse
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s_pinka Pokaż wiadomość
Laleczko lioven brałam krótko bo tylko miesiąc i wydawało mi się, że nic to nie dawało więc nie dokupiłam kolejnego opakowania aleeee... teraz widzę, ze cienie pod oczami miałam mniejsze. Dokupię sobie wkrótce kilka pudełek, żeby mieć zapas na dłużej bo moje cienie pod oczami są przeogromniaste.

W ogóle to poległam na polu walki i zjadłam "kilka" rafaello z okazji moich urodzin. W sumie to byłam ciekawa reakcji organizmu na spora dawkę cukru i mam swoja reakcję. Żarłam w poniedziałek a we wtorek zrobiła mi się afta i rośnie ! Mam w tym miejscu mocno przekrwioną śluzówkę. Potraktowałam się vagothylem (taki płyn do wypalania aft) i to tylko pogorszyło sprawę więc prawdopodobnie czeka mnie w piątek wizyta u rodzinnego ;/. Do tego zrobiły mi się zajady. Ciekawe czy to przypadek czy obudziłam drzemiącego potwora.

ehhh i mam miesiąc diety w plecy ale teraz wiem, że to nie przelewki i prawdopodobnie podążam we właściwym kierunku.
Ja kiedyś walczyłam z zajadami, ledwo wygoiłam jednego robił się następny. U mnie robiły się z niedoboru żelaza. Tak powiedział mi rodzinny, uzupełniłam i po zajadach ani śladu. Czytałam gdzieś, że mogą też robić się z braku jakiejś witaminy z grupy B. Wskazują też na niską odporność. Czasami w sytuacji mocno stresowej zrobi mi się jakiś zajad, albo jak zjem bardzo świeże pieczywo. Wtedy smaruję miodem albo maścią tribiotic i po gadzie nie ma śladu Ważne, żeby go nie wysuszać, bo wtedy skóra zacznie się łuszczyć i może zrobić się ranka. No i skubać nie wolno
susse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 00:07   #2745
quleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AglioOlio Pokaż wiadomość
co do efektow... no coz, lioven docelowo ma pomagac w poprawie krazenia, szczegolnie w nogach. Zawsze mialam tendencje do siniakow ale to co mam teraz to jakies apogeum sinicy.
Nie strasz nawet Ja gl wlasnie z mysla o krazeniu i siniakach zaczelam brac. Poki co mam jednego wielkiego...ale ten to jest akurat, ze tak powiem uzasadniony

Cytat:
Zastanawiam sie nad badaniem rynku pod katem peruk.
JA mam akurat pod samym domem zarowno sklep z perukami, jak i salon zajmujacy sie niechirurgicznym uzupelnianiem wlosow.

Nie zebym mogla polecic czy cos...ale w ramach badania rynku podaje namiary

Firma to http://www.rokokocompany.pl/ - sklep sie zwie bodajze peruka.pl, a to cos odnosnie uzpelniania wlosow to secondhair.pl

Jak na zlosc, codziennie musze ich mijac

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Gosiakol Pokaż wiadomość
Obstawiam te truskawki, ale przeciez cale zycie jem truskawki i nigdy mnie tak nie rozdymalo, ale nic to, nigdy wiecej nie kupie owocow w ''przecenie''
Wiesz, to, ze cale zycie cos...to zaden argument

Zartuje, u Ciebie pewnie faktycznie nieswieze zaszkodzily i tyle...ale przykladowo moja mama cale zycie jadla, a nagle przed 50tka dostala na nie uczulenia
quleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 00:24   #2746
mastiff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez quleczka Pokaż wiadomość

Zartuje, u Ciebie pewnie faktycznie nieswieze zaszkodzily i tyle...ale przykladowo moja mama cale zycie jadla, a nagle przed 50tka dostala na nie uczulenia
Mój ojciec identycznie! Ale podobno truskawki są mocno uczulające.
Stary 2013-05-16, 01:14   #2747
Gosiakol
Rozeznanie

Tia, pewnie zwlaszcza te wielkosci jablka i prawie bez smaku.. Tu truskawki sa przez caly rok, a to z Egiptu, a to z Hiszpanii, najczesciej z Maroka..to jest podobno po prostu inna odmiana niz te polskie, dlatego sa takie wielkie, ale ja je zawsze podejrzewalam o jakies przesadzone ilosci chemii i generalnie ich nie kupuje, bo sie boje po prostu 3 tygodnie organizm walczyl z efektem ubocznym w kazdym razie. Wlosow dzis 60, a wiec zelazo tutaj zdaje sie na nic najwidoczniej..Dawno tak zle nie bylo. Dzis sie jakos pozbieralam i jestem dobrej mysli..To wielokrotnie nie wystarczalo, ale coz..
Qulka, mastiff, a u Was jak z wypadaniem ostatnimi czasy?
Stary 2013-05-16, 06:30   #2748
janiaw
Rozeznanie

Aaa te truskawki mogły być "pasione", nawożone jakimś "cudem".
Co do mięśni twarzy dobrze działa face fitness, po 15 minutach twarz taka....odprężona i opuchlizna mniejsza. Ja niestety mam wszystko w zestawie na stałe Dobrze, że to "tylko" truskawki.

Wiecie co, macie rację, sinców pod oczami nie mam (a miałam wielkie), i jak zapominałam brać antychol to siniaków miałam nagle dużo (pisałam kiedyś), i teraz jak mi sie skończył to własnie znów mam i nawet nie wiem skąd.....czy to możliwe że antychol działa antysiniakowo? Bo sam lioven nie daje rady.
Stary 2013-05-16, 08:19   #2749
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s_pinka Pokaż wiadomość
Do tego zrobiły mi się zajady. Ciekawe czy to przypadek czy obudziłam drzemiącego potwora.
Na zajady garść witaminy B2 i jak ręką odjął

- ,

Stary 2013-05-16, 08:26   #2750
s_pinka
Raczkowanie

susse niedobór wit B występuje między innymi przy grzybach. Zajady zniknęły mi jak przeszłam na diete i faktycznie zaczęłam też jeść wit. B. Opakowanie mi się skończyło i postanowiłam spróbować bez witamin bo w końcu piję więcej soków i jem więcej warzyw, kasz i zdrowych rzeczy ale chyba nic z tego.
Aglio faktycznie nastąpiło rozprężenia ale czasem dobrze jest sobie zrobić chwile przerwy, żeby intensywniej zabrać się do pracy.

Jeśli chodzi o hirudynę to zawsze mi się wydawało, że działanie opiera się na poprawie krążenia, dzięki czemu mieszki włosowe są lepiej ukrwione i odżywione.
Stary 2013-05-16, 08:30   #2751
quleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Tia, pewnie zwlaszcza te wielkosci jablka i prawie bez smaku.. Tu truskawki sa przez caly rok, a to z Egiptu, a to z Hiszpanii, najczesciej z Maroka..to jest podobno po prostu inna odmiana niz te polskie, dlatego sa takie wielkie, ale ja je zawsze podejrzewalam o jakies przesadzone ilosci chemii i generalnie ich nie kupuje, bo sie boje po prostu
Polska tez sie zmienia...na samym poczatku maja widzialam wielkie truskawki w kobialkach opisane jako polskie Chyba szklarniowe bo innej opcji nie ma

Zdziwilam sie nieco

Cytat:
Qulka, mastiff, a u Was jak z wypadaniem ostatnimi czasy?
Srednio. Jest chyba troche lepiej...moze nie jest to 300, a nieco mniej ale leca. Za to lekarka wczoraj orzekla, ze na skorze nie widzi juz LZS ???

Kurde, nie wiem co myslec

Co lepsze od androcuru cos mi sie porobilo i przestalam miec okres jak w zegarku...na razie tylko jakies plamienie. Ciekawe czy w ogole sie pojawi niedlugo Bo tak to nie wiem kiedy znow zaczac go brac.
quleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 08:48   #2752
Gaya_oo
Rozeznanie

Na zajady bardzo szybki efekt i 100% skuteczność w jedną noc: w aptece poprosić maść na zajady (właśnie tak się nazywa: Maść na zajady ), biało-zielona plastikowa tubka. Wystarczy posmarować na noc i rano prawie śladu nie ma Maść ta jest również skuteczna przy pękających opuszkach palców.

Lioven - jakiś czas brałam, ale po wnikliwej analizie i przemyśleniach doszłam do następujących wniosków: jeśli nie mam skłonności do siniaków, ociężałości nóg, żadnych objawów wskazujących na złe krążenie w tej części ciała to po co mi brać kolejny medykament, który mi absolutnie nic nie daje? Tym bardziej, że mam co brać Dlatego też zrezygnowałam z liovenu na rzecz Bilobilu forte (kiedyś brałam Ginkofar, w sumie sam składnik ginko biloba) - bilobil też wspomaga krążenie, ale nie w nogach gdzie mi akurat wspomaganie nie jest potrzebne, lecz w obrębie m.in. skóry głowy, a tu już dostrzegam sensowność, gdyż chodzi o lepsze ukrwienie mieszków. Gdy brałam ginkofar (zużyłam wtedy 2 opakowania), baby hair było bardzo dużo. A jedyną rzeczą która mogła wtedy również wpłynąć na mieszki był oeparol (olej z wiesiołka), vitapil z biotyną i zielona herbata. Myślę więc, że wtedy ginkofar wspomógł działanie tego wszystkiego razem - lepszy transport do mieszków. Teraz zażywając solgar tak bogaty we wszystko, co potrzebne organizmowi a także włosom uważam za bardzo celowe włączenie w moim przypadku tego Bilobilu. Oczywiście to MOJE osobiste zdanie i przemyślenia, nikogo nie namawiam Tym bardziej jeśli zauważacie korzystny wpływ liovenu. Ja po dwóch opakowaniach nie zauważyłam kompletnie nic.

Co do antycholu - również brałam przez jakieś 3 tygodnie. Nie uważam jednak za zasadne faszerowanie się nim bez wcześniejszego wykonania badań na poziom cholesterolu w organiźmie. Nadmiar jest zły, ale niedobór również może zaowocować negatywnymi skutkami. Popełniłam błąd decydując się na zażywanie jego bez badań. Kilka stron wcześniej pisałam o pewnych negatywnych objawach, jakie zauważyłam u siebie podczas brania Antycholu. Zatrzymał mi proces zrzucania nadmiernych kg. Może to tylko zbieg okoliczności, ale w ok. 7 dni po odstawieniu, waga znowu zaczęła powoli spadać w dół. Podczas zażywania było zastopowanie, walczyłam bardzo o każde 10 dag. I pragnę zaznaczyć, że nie było tu wpływu dnia cyklu, czy zatrzymania wody w organiźmie. To tylko moje obserwacje, nie można wyciągać pochopnie wniosków, gdyż jak napisałam może to tylko zbieg okoliczności i antychol akurat nie miał wpływu na to zatrzymanie wagi.
Podczas brania Antycholu szybciej się męczyłam, dostawałam zadyszki, gorzej spałam i byłam bardziej rozdrażniona. Antychol brałam ok. 3 tygodni. Po odstawieniu stopniowo wymienione objawy ustąpiły.

Dziś wykonałam badanie na cholesterol i testosteron. Jak odbiorę wyniki dowiem się, jak wygląda w ogóle sprawa cholesterolu u mnie.
Betasitosterole będę chciała uzupełniać ale na pewno nie przez Antychol i w mniejszych ilościach. Jeszcze nie wiem jak Doczytam. Dodam jedynie, że mam skłonność do nadciśnienia i obecnie jestem na etapie normowania, ale tu akurat Antychol jak najbardziej pomocny powinien być, bo często nadciśnienie wiąże się z wysokim cholesterolem.

Edytowane przez Gaya_oo
Czas edycji: 2013-05-16 o 08:53
Gaya_oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:05   #2753
MjakMarzena
Raczkowanie

Co do zakupów w sklepach biochemia urody, zrób sobie krem, e-naturalne itp to również mam odczucia jak - guleczka - pozostało mi mnóstwo półproduktów, których nawet nie zdążyłam wykorzystać bo termin ważności minął..skórę mam dość wrażliwą, zatem ciągłe szukanie i eksperymentowanie źle na nią działa .. Dlatego teraz ograniczam się tylko ewentualnie do kupienia np gotowego hydrolatu.Na tworzenie kremów, ser itp zapał minął, gdyz mija się to z celem - zbyt dużo produktów potem leci do kosza..
MjakMarzena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:26   #2754
s_pinka
Raczkowanie

Gaya kupiłam sobie kiedyś taką pomadkę ale w granatowym opakowaniu i po przeanalizowaniu składu okazało się, że jest niezwykle prosty 1% clotrimazolum i wit E a wszystko za 28 zł. Więc teraz używam czystego clotrimazolum za 3,50 .

Tak się zastanawiałam ostatnio nad krzemem czy jest sens stosowanie go od zewnątrz na skórę głowy ma sens i czy będzie dobrze wpływał na włosy.
Od miesiąca codziennie jem diatomit, ten co maszkowa polecała. On jest bogaty w krzem i uzupełnia jego niedobory. Wczoraj zrobiłam sobie peeling krzemowy. Wymieszałam diatomit z miodem i odrobiną glutka i taką maseczkę nałożyłam na twarz. Po kilku minutach zrobiłam masaż twarzy. Efekt zdumiewający! Nie pamiętam kiedy miałam tak gładka i miłą w dotyku cerę. Wszystkie znane mi peelingi syntetyczne kładą się przed moja papką na kolana. Nie mam żadnych podrażnień ani zaczerwienienia skóry. Następnym razem zmajstruję sobie cuś na głowę, tylko będę musiała to bardziej rozwodnić glutkiem. Chlorellę też kładłam na twarz i też dawała całkiem miły efekt.
Stary 2013-05-16, 09:38   #2755
Gaya_oo
Rozeznanie

spineczko to co ja mam to nie pomadka, to jest masc. Ważne że mamy coś co pomaga Nawet jeśli to jest zwykły clotrimazol. To moje też tanizna

Edytowane przez Gaya_oo
Czas edycji: 2013-05-16 o 09:41
Gaya_oo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:46   #2756
MjakMarzena
Raczkowanie

Co do naszego zmieniającego się kraju i wszelkiego badziewia którym nas faszerują..
Wczoraj wróciłam od doktorki bo juz nie mogłam poradzić sobie z oczami, spuchnięte, swędzące, do tego napady kichania i kataru..- ot alergia rzekła... Nigdy nie miałam az do teraz..
Co roku w porze wiosennej robie naturalne soki z marchwi, jabłek i selera..
niestety teraz nie mam szans nawet na zjedzenie jabłka bo tak w gardle gryzie... niby jabłko wymyte ale jednak chyba ta chemia na nim jakaś zostaje...i potem dokucza . Musze jeszcze eksperyment zrobić by zjeśc tylko srodek jabłka, bez skórki i bez kontaktu z nią.. zobaczymy czy też będzie w gardle gryźć. Dlatego wszelkie truskawki o tej porze omijam szerokim łukiem
MjakMarzena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 10:48   #2757
MM-1968
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MjakMarzena Pokaż wiadomość
Co do naszego zmieniającego się kraju i wszelkiego badziewia którym nas faszerują..
Wczoraj wróciłam od doktorki bo juz nie mogłam poradzić sobie z oczami, spuchnięte, swędzące, do tego napady kichania i kataru..- ot alergia rzekła... Nigdy nie miałam az do teraz..
Co roku w porze wiosennej robie naturalne soki z marchwi, jabłek i selera..
niestety teraz nie mam szans nawet na zjedzenie jabłka bo tak w gardle gryzie... niby jabłko wymyte ale jednak chyba ta chemia na nim jakaś zostaje...i potem dokucza . Musze jeszcze eksperyment zrobić by zjeśc tylko srodek jabłka, bez skórki i bez kontaktu z nią.. zobaczymy czy też będzie w gardle gryźć. Dlatego wszelkie truskawki o tej porze omijam szerokim łukiem
No właśnie wszędzie chemia... ja po roszponce dostałam takiego ataku, myślałam, że się uduszę, w gardle jakby rósł wielki gul, utrudniał przełykanie a w przełyku tak paliło, miałam wrażenie, że cała krtań i przełyk mi puchnie... porażka, najlepiej nic nie jeść...

.....No ale truskawek trochę pojadłam, mój mąż mówił, że będę świeciła w nocy ale nie zaszkodziły i wolę nie myśleć co w nich było.....

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaya_oo Pokaż wiadomość
Maść ta jest również skuteczna przy pękających opuszkach palców.
Lioven - jakiś czas brałam, ale po wnikliwej analizie i przemyśleniach doszłam do następujących wniosków: jeśli nie mam skłonności do siniaków, ociężałości nóg, żadnych objawów wskazujących na złe krążenie w tej części ciała to po co mi brać kolejny medykament, który mi absolutnie nic nie daje? Tym bardziej, że mam co brać Dlatego też zrezygnowałam z liovenu na rzecz Bilobilu forte (kiedyś brałam Ginkofar, w sumie sam składnik ginko biloba) - bilobil też wspomaga krążenie, ale nie w nogach gdzie mi akurat wspomaganie nie jest potrzebne, lecz w obrębie m.in. skóry głowy, a tu już dostrzegam sensowność, gdyż chodzi o lepsze ukrwienie mieszków. Gdy brałam ginkofar (zużyłam wtedy 2 opakowania), baby hair było bardzo dużo. A jedyną rzeczą która mogła wtedy również wpłynąć na mieszki był oeparol (olej z wiesiołka), vitapil z biotyną i zielona herbata. Myślę więc, że wtedy ginkofar wspomógł działanie tego wszystkiego razem - lepszy transport do mieszków. Teraz zażywając solgar tak bogaty we wszystko, co potrzebne organizmowi a także włosom uważam za bardzo celowe włączenie w moim przypadku tego Bilobilu. Oczywiście to MOJE osobiste zdanie i przemyślenia, nikogo nie namawiam Tym bardziej jeśli zauważacie korzystny wpływ liovenu. Ja po dwóch opakowaniach nie zauważyłam kompletnie nic.
Tak po zastanowieniu, to u mnie nawet w nogach nie poprawił krążenia, chciałam zrezygnować z dihu, ale sam lioven nie sprostał zadaniu i nawet w połączeniu z dihem czy aflavikiem nadal w pracy mam lodowate stopy...
jak skończę lioven a mam tego jeszcze 2 opakowania też się przerzucę na coś poprawia ukrwienie "mózgownicy"

Powoli kończy mi się solgar , tym razem kupię ten w kapsułkach, bo ten w tabsach...masakra z przełykaniem...
I antychol odstawiłam bo zaczęłam brać biomegalin on też wpływa na cholesterol i nie chcę przedobrzyć, w przyszłym tygodniu zrobię badania

- ,

Edytowane przez MM-1968
Czas edycji: 2013-05-16 o 10:55
Stary 2013-05-16, 11:29   #2758
mastiff
Zadomowienie

Gosiaku mi lecą teraz bardzo mocno. Niestet,y ale do 100ki spokojnie dobijam. I skóra mnie swędzi mocno. Jest jakaś taka dziwna.

Quleczka u mnie też niby nie widać, ale to nie znaczy, że nie ma. Nawet moja derma mówiła, ze na skórze nic nie widać, ale to nadal TO.
Stary 2013-05-16, 11:46   #2759
maniek77
Raczkowanie

Rany jestem w niedoczasie ale czytam Was kochane - choć ukradkiem. Włosy lecą nadal jest to 30-40 szt. I to zasługa enzymów z pijawek a nie wiaderka supli które łykam już kilka miesięcy. Tak maja parabeny ale delikatnie mówiąc mam to gdzieś bo pomogło. Problem tylko taki ,że balsamu jest jak dla mnie mało w tej tubie i jak bym chciała traktować dokładnie całą głowę to na krótko starczy, więc nakładam głownie na tą część nad czołem pomiędzy skroniami tam gdzie jest najgorzej.
A jest źle na maksa jak bylo to duże słońce w tamtym tygodniu i byłam trochę na powietrzu (ale nie w żywym słońcu) słońce poparzyło mi przedziałek +- 3cm od przedziałka wiec wyobraźcie sobie jak to u mnie wygląda.
beta karonten
palma sabałowa
Solgar VM75
wierzbownica
Salfazin
Olimp Chela-Ferr Med
,

Edytowane przez maniek77
Czas edycji: 2013-05-16 o 11:48
maniek77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 12:33   #2760
Antuanetta
Rozeznanie

Aglio myślałam tak jak ty, ba nawet kupiłam jedna perukę i co?? Doszłam do wniosku, że w peruce ja to nie ja. Włosów niby nie za dużo ale jak dla mnie gąszcz, trudno się przestawić zwłaszcza latem, gorąco jak w czapce, ble. Spanikowana stwierdziłam, że lepsze 2 włosy na krzyż ale swoje niż najlepsza peruka.

Wypiłam po 2 butle oleju dyniowego i lnianego i efekt żaden
Teraz robię przerwę i schodzę z suplementów.
Biotyna 5 mg po 2 miesiącach-efekt żaden.
C.P po 2 miesiącach włosy rosły jak szalone przy dawkowaniu 4 tabletki na dzień, po zejściu na 2 efektów brak.

Obecnie wypada mi dziennie do 140 włosów.
Antuanetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości