|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
wróciłam z lodów, nie nadaję się na spacery, wszystko boli, ciągnie, najgorzej krocze, i nawet trochę brzuchol, och jak ja bym sobie tak swobodnie pospacerowała tym bardziej że jest tak ciepło i pomysleć że już niedługo będe z wózkiem śmiagała
|
|
|
|
|
#1592 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
ooo, w końcu!
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, kciuki trzymam za poród, w końcu będziesz miała Lilkę przy cycu!
piję tonik z limonką i udaję znowu, że jest tam gin... to tak na rozluźnienie i za porody!
|
#1597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
ja to spokojnie
mam nadzieję, że pozostanę racjonalna i nie walnie mi korba po porodzie mojej przyjaciółce nie odwaliła, 2 tygodnie po poorodzie była na uczelni i nie dzwoniła co 5 minut czy wszytsko ok a mała też na cycu była
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
diabli-z mloda sie chyba nie uda
![]() zdrzemnelysmy sie,ja juz wstalam a mloda butle i spi dalej ![]() Zuzia mleczna buzia
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
chyba zależy od teściowej, ja bym swojej dała na ręce malucha nawte dzień po urodzeniu, a spacer to już w ogóle czemu nie, tak samo jak odwiedzałam koleżanki i ich maluchy miały po kilka dni to same mi dawąły maluchy do potrzymania, chyba kwestia czy ufasz tej osobie
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- a propo karmienia, bo pisałaś ze mała się nie najada, wczorja na sr położna mówiła, że pierwsze 7 dni to mleko jest mało zapychające i jak dziekco duże to może być problem, potem 7-14 dni to mleko się zmienia na bardziej sycące, a po 2 tygodniach ilość dostosuje się do malca, więc jak mała ma tydzień to może zacznie się cycem najadać teraz
|
|
#1605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć ja sobie nie wyobrażam, moje dziecko, ewentualnie mąż dostanie Cytat:
|
||
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje
|
|
|
|
|
#1607 |
|
Raczkowanie
|
oczywiście
dlatego właśnie podkreśliłam, że z przerażeniem pytała mnie czy też tak się będę zachowywać o ile wtedy kibicowałam owej chrześniaczce to teraz byłam świadkiem takiego zachowania i już mi się nie podoba, malutka ma 4 miesiące a jej własna babka nie może wziąć na ręce bo mama nie pozwala i mówi do małej : nie uśmiechaj się do babci itp taka zosia samosia, ale u mamy na garnuszku siedzą
|
#1608 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
uffff spacyfikowałam Przemka ... zasnął po 4.30, ale to już mąż go przejął koło 4 bo ja nie miałam siły już ... pospałam do 8.30 ... a Młody obudził się potem o 6 i od 8 zaś nie spał ... ale to pół biedy że nie spał, tylko że widziałam po nim że zmęczony, ciągle popłakiwał i nie umiał zasnąć, na rękach się uspokajał ale ileż można go nosić - wpakowałam w końcu do łóżeczka, popłakał kilka min i padł - ale jak to aż bolało jak słyszałam jak rozpacza sam w łóżeczku
![]() Cytat:
![]() współczuje pięty - mnie czeka chyba coś podobnego bo mam jakiś odcisk czy nagniotek na wewnętrznej stronie stopy, od grudnia, powiększa się draństwo i nie chce zniknąć - ostatnio drapałam tą stwardniałą skórę w kąpieli jak zmiękło i teraz mam taką "dziurę" w której prześwituje świeża różowa skórka - a boli przy chodzeniu ![]() jak po zagojeniu się dalej będzie ten nagniotek to będę się do lekarza musiała przejść. bardzo ładna, urodziny mojej mamy ![]() Cytat:
ja w ogóle mam jakoś dziwnie bo potrzebuje dużo snu do funkcjonowania. jak zarwę jedną, dwie noce to nie ma problemu, ale teraz od 1,5 miesiąca śpię po 5-6 godzin, nawet jak mąż wstaje do dziecka, i chyba organizm mi się zbuntował lekko, wczoraj potwornie mnie głowa bolała, całą noc się czułam jak na kacu, teraz też średnio, mam cały czas temperaturę 35,5 ![]() dziś położę się spać koło 20 i mam wszystko gdzieś .... tzn nie synka ale zazwyczaj siedzę z mężem wieczorami bo w dzień się jakoś mijamy. ale boję się bo skoro teraz nie wyrabiam jak mąż nie pracuje to co będzie potem? kryzys.... kolejny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
usg bioderek jest na nfz - my już mieliśmy tyle że skierowanie potrzebne.super gratki i czekamy na dalsze info ![]() |
||||
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak placze to ja tez placze i nie wiem jak pomoc wlasnemu dziecku zmeczona,marudka ale nie zasnie..pomaga wlasnie noszenie a mnie juz naprawde plecy,kark bolą... ![]() laktacyjna rozkminka czesc 2. bluzka zalana do pepka,ale jak odciagam to max 20ml z 2ch cyckow mysle by calkiem odstawic butle ale ona tak placze jak nie doje ![]() ja juz nie mam pomyslu |
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- a próbowałyście tych metod co kieydś happy wysłała link? czuli ciasnego owijania, suzmienia do ucha itp.?
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() laktator jest ok, to ja jestem jakaś lewa że ani pokarm nie znikł,ani się nie rozwinął
|
|
|
|
|
#1613 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale naskrobałyście, czytam dalej.
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Ty też dzisiaj? Tak ja ja, teoretycznie.
U mnie objawów brak, jakichkolwiek ...
|
#1616 | |||
|
siedzę i myślę
|
Hej
Kurde normalnie w nocy budzę się na siku tylko raz, góra 2 nad ranem, a dzisiaj wstawałam chyba z 5 razy Na dodatek obudziłam się mokra... na twarzy odeszły mi wody ślinowe Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brawo !!! Oby z Jurkiem było wszystko ok ![]() ![]() Kinga trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-05-16 o 12:39 |
|||
|
|
|
#1617 | ||
|
Wtajemniczenie
|
koperkowe
![]() dla mnie fuuj, bo nie lubię koperku, ale dobrze wiedzieć że takie są ![]() Cytat:
Cytat:
odkurzacz i suszarkę zostawiam jako ostatnią deskę ratunku jakby się pojawiły kolki czy coś (tfu tfu)zaś się obudził i płacze ... a chciałam się położyć .... najchętniej zatrudniłabym nianię na co drugą noc
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-05-16 o 12:40 |
||
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1619 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() słyszałam że ten anyż w ciąży raczej niewskazany ale pod koniec to już dla skurczy chyba nie ma znaczenia.. wypiłam jedną szklankę i chyba bardziej pomógł mi na kaszel, bo powoduje wydzielanie śluzu odkrztuszanie wydzieliny ![]() Cytat:
strasznie drogo za pare fotek..drogie te sesje, tylko kilka ujęć .. Ja mam koleżankę co ma studio (była fotografem razem z bratem na naszym weselu za 900zł kościół +wesele+plener), ona za te 200 stówy to mi może z kilkadziesiąt by zrobiła.. muszę sie po porodzie skontaktować..ciekawe ile za chrzest by chciała..![]() nie no sesja porodowa to w ogóle odpada ![]() Cytat:
-no pan brokuł jest the best ![]() -pokoik nieprzygotowany jeszcze, tz maluje na dole i nie ma czasu skrecić łóżeczka nawet, ja zaraz ide ogarniać komody i może przeniosę sobie tam rzeczy Małej jak bedzie gotowy na pewno sie pochwale ![]() -mam nadzieje, że TENS zadziała w czasie porodu, bo jak nie to.. ![]() Cytat:
dzięki drogie te sesje, tylko kilka ujęć .. Ja mam koleżankę co ma studio (była fotografem razem z bratem na naszym weselu za 900zł kościół +wesele+plener), ona za te 200 stówy to mi może z kilkadziesiąt by zrobiła.. muszę sie po porodzie skontaktować..ciekawe ile za chrzest by chciała..![]() Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

i super, że Sofci nic nie było
to pierwszy raz słyszę 
bo wymaga ciągłej uwagi

strasznie drogo za pare fotek..drogie te sesje, tylko kilka ujęć