|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.
Ines, zapomnialam! 15 miesięcy, hurra!
![]() Paris, fajnie. Będziemy slubowac w tym samym dniu Napisz mi PW z data to będę pamiętać, żeby Cię dodać do kalendarza.Co do panienskiego to ja nie chce w klubie. Chce grilla. Może połączymy to z kawalerskim tak jak Alloffkowa. Chce 2 tygodnie przed. Moj C. na jutro urodziny. 30ste! Nie iem co my kupić. Najpierw chciałam mu urodziny wyprawic ale jednak nie wypali to. Myślę czy nie kupić mu maszynki elektrycznej nowej. Ale obawiam sie że C. powie że niepotrzebnie kasę wydalam, ze przeciez na ślub zbieramy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
Cytat:
Coraz częściej się tez nad tym zastanawiam. Ja nie mam nic przeciwko spędzania czasu z jego rodzicami, godzinę możemy posiedzieć ale nie pól dnia. Tym bardziej, że my tylko w weekendy się widzimy
|
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz
docik10 biedna...
Strasznie ciężka sytuacja bo TŻ jest bardzo związany z mamą a tu ewidentnie musi wybrać. Ja bardzo lubię mamę TŻ w małych dawkach. Często jest po prostu upierdliwa, albo jak dzwoni to potrafi gadać godzinę. Ale ogólnie jest miła i się lubimy. Moi rodzice też lubią TŻ, on ich też. Czas jaki spędzamy z nimi to trochę inna sprawa bo my rzadko bywamy u rodziców. Jak przyjedziemy to sporo czasu spędzamy razem bo chcemy się nagadać. Ale bez przesady... Co do Twojej sytuacji to musisz poważnie porozmawiać z TŻ. On też powinien poważnie potraktować Twoje uwagi. Bo jeśli teraz tego nie zrobi to sorry, ale później zawsze będą sprawy ważniejsze niż Ty... Wierzę że znajdziecie rozwiązanie!
|
#2554 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
|
|
#2555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dalej nie mam wybranego ani fotogarfa ani kamerzysty ![]() docik10 Nie zazdroszczę.. Rozumiem że można posiedzieć z przyszłą teściową, oglądnąc film czy program, pogadać chwilę, ale to TZ ma być twoim mężem i we dwoje a póżniej z dziećmi macie tworzyć własną rodzinę, więc powinniście spędzać też czas we dwoje. Może spróbuj go wyciągnąc podczas takich "posiadówek" na spacer, do sklepu itd. No i przede wszystkim musicie to przegadać, zwłaszcza że macie mieskzać z nimi. Rzeczywiście jakby był synusiem mamusi.. Hmm a może ona wymusza na nim takie zachowania, rzucająć takie hasełka "moi mnie znowu zawiedli", a twoj TZ dla swietego spokoju jej ustępuje? |
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż tego nie rozumie on tłumaczy mi, że teraz jest czas dla rodziców, rodziny a po ślubie będziemy sami. Z tego co napisałam nie było nic ubarwione. Naprawdę zależy mi na opinii innych bo może ja jestem przewrażliwiona na punkcie teściowej i nie rozumie, że on ma obowiązku zawieść, przywieść mamusie gdzie potrzebuje.
|
|
#2557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze nie znam żadnej takiej pary, ale pomysł niezły ale mój w życiu by na to nie poszedł Cytat:
chyba, że szłam do kuchni, a tam była teściowa to ucinałyśmy sobie krótką pogawędkę i tyle. Ale nigdy nie siedzieliśmy z nimi w pokoju, tak samo było u mnie w domu ![]() no to nie jest łatwa sytuacja, ale po prostu musisz chyba pogadac z TŻtem, choć łatwe to na pewno nie będzie moja siostra już po operacji, ale narazie nic nie wiadomo ![]() edit: wiadomo. Kontaktuje, ale jest bardzo słaba i ją strasznie boli :-( Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-05-16 o 13:16 |
||
|
|
|
#2558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2559 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymier
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po ślubie może być za późno na odwrócenie pewnych rzeczy. Widzisz, ja rok temu miałam podobnie, były rzeczy które mnie w TŻ denerwowały i postawiłam wszystko na jedną kartę. Oddałam mu pierścionek i powiedziałam że nie od takiego chłopaka go brałam i takiego męża nie chcę. I albo się zmieni i wtedy z powrotem go założę albo się rozstaniemy.I się zmienił
|
|
#2561 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajni są, ale jakoś nie mam potrzeby spędzać z nimi więcej czasu![]() docik sytuacja nie fajna odnośnie panieńskiego/kawalerskiego u nas nie będzie. Przynajmniej na chwilę obecną ![]() Fotograf nas wyniesie 2 000 złotych - błogosławieństwo, reportaż ślubny i plener w innym dniu. Kamerzysty nie chcemy. Justynkie bardzo fajne zdjęcia i film mają Ci z Amadeo Co kupujecie na dzień matki? do dziewczyn posiadających tablety - jakie polecacie, na co zwracać uwagę kupując? |
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak mamy wspólnych znajomych. Cytat:
A tak to albo wyciągam go na spacer, albo na jakieś zakupy Byle być z nim sama. Kiedyś to się nie zdarzało, ale teraz już sam czasem wyciąga mnie z domu Czasem nawet jak pada deszcz i żal nos wynurzyć zza drzwi, to mnie pakuje do auta i sobie jeździmy bez celu po okolicznych wioskach ![]() Może poprostu spróbuj go tak wyciągnąć na dłuuugi spacer tylko dla was?
|
||
|
|
|
#2565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W pewnym momencie po obejrzeniu kilku filmów które dziewczyny tu wrzucały i zdjęć innych foto zrobił mi się mętlik w głowie. Ja mojej mamie kupiłam perfumy. Jak byłam na wielkanoc to podobały jej się moje Perceive to jej zamówiłam. I kupimy tort. Mamy tort w cenie wesela z bardzo dobrej cukierni ale nigdy nie jadłam ich tortów i chcemy teraz spróbować.
|
|
#2566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie mam porównania z innymi tabletami, ale ja mam iPad 2 (teraz już nie produkują, jedynie na all dostępne chyba, terazsa lepsze wersje, mają lepsze kolory, większą pamięć itd) i jestem na prawdę bardzo zadowolona uwielbiam mój tablecik także ja polecam iPada z Apple
|
|
|
|
|
#2568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-05-16 o 13:46 |
||
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
docik10 współczuję, naprawdę, ja myślalam że to moja babcoa jest upierdliwa, ale akcje z Twoją teściową to przegięcie, z tym że ja mam perspektywę- nie będziemy z nią mieszkac po ślubie, za chiny bym nie zgodziła się mieszkać z Twoją teściową po ślubie, nie wierzę że to się zmieni
|
|
|
|
#2570 |
|
Winter is coming
|
Docik, przeczytałam co napisałaś i mi się to w głowie nie mieści
ja bym po jednym razie zrobiła awanturę, że przyjeżdżam do niego, a siedzę z jego matką Poza tym ona chyba nie ma własnego życia. Ja bym nawet nie miała kiedy z moją posiedzieć, bo jest ciągle zalatana, ciągle ktoś jest u niej, a jak nie ma nic do roboty, to idzie czytać książkę, a nie z synową gadać o bzdurach ![]() I nie sądzę, żeby po ślubie się coś zmieniło, nie wierz w takie zapewnienia. Albo zmienicie to już - teraz - natychmiast albo w końcu dostaniesz na łeb
|
#2571 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to świętujemy, Kochane! |
|
|
|
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam się pochwalić (dziwne to u mnie bo zauważyłam ostatnio, że ciągle się chwalę, mówię o sobie
![]() )mamy oprawę Mszy w Kościele zaliczka wpłacona juz Oto oni:http://siostryjeremiasza.pl/
będe miała nowy telefon - Tż przedłużył umowę i wziął dla mnie Będziemy mieli takie same aparaty![]() |
|
|
|
#2573 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Szczegolnie, ze sezon slubny nie trwa caly rok!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teraz czekam na materialy, zeby je fizycznie zrobic. Pirwwsze wydruki sa bardzo fajne i TZ towi bardzo sie podobaja. My mamy cywilny przed i nie wiem jak to rozegrac. Wypadaloby przed cywilnym. Ale teraz kiedy cywilny? Cytat:
MOja wspaniala druhna podeslala mi fajny blog z inspiracjami! http://pearlandgodiva.com/blog/ Ale u nas pogoda do d u p y. Leje i zimno. I tak ma byc caly tydzien. Zazdroszcze pogody w PL.
Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2013-05-16 o 14:00 |
||||
|
|
|
#2574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwłaszcza, że mamy tak DUŻO rzeczy teraz, że nasza przeprowadzka będzie trwała chyba z tydzień ![]() My nie załatwiamy ani transportu dla gości ani pokoi. Przyjezdnych osób będziemy mieć w sumie 4 (dwie pary), z czego jedna ma i tak rodzinę w KrK, więc sobie dadzą radę. A drudzy to mogą spać nawet u mojej mamy czy u teściów albo w hotelu, gdzie będzie wesele, coś sobie wynająć. Cytat:
![]() Serio, głównie przyjeżdżałam, szliśmy do TŻ do pokoju i tyle. No chyba, że jakiś obiad z rodzicami, albo kawa, no to wiadomo. Ale ogólnie mało. Przeczytałam Twój post i.. współczuję Teraz jest problem, bo: na początku nie protestowałaś, bo myślałaś, że to sytuacja przejściowa itd. On się przyzwyczaił, matka też i teraz uważają, że zawsze tak będzie. Dziwi mnie, że ani ON, ani ONA nie widzą problemu. Ja nie rozumiem, jak można widywać się tylko w weekendy i siedzieć z matką na kanapie albo z kumplem w garażu ![]() Przecież cały tydzień może z tą matką siedzieć.. Tak, jak Ty mu napisałaś: jest czas dla rodziny i czas dla partnera. Jasne, można to CZASEM połączyć, ale nie NON STOP. W ogóle nie czułabym się jakbym była w związku Sorrki za intymne pytanie, ale skoro nie spędzacie razem czasu, to kiedy uprawiacie seks, skoro cały czas tylko kanapa, tv i matka? ![]() A już nawet abstrahując od seksu, to Wy nigdzie nie wychodzicie? (pewnie nie, bo kiedy) Kino, teatr, spacer, kolacja w restauracji, impreza, COKOLWIEK? Aha i bardzo dałoby mi to do myślenia, zwłaszcza, że piszesz, że macie mieszkać z teściami po ślubie, a szczerze mówiąc ja bym się nigdy na to nie zgodziła - nie w tym wypadku Bo dalej będziecie żyć OBOK siebie, a nie ze sobą Mogę zapytać, jak długo jesteście razem? Ja też nie chcę jakiegoś kombinowanego panieńskiego Najlepiej jakaś imprezka dla wspólnych znajomych i tyle
|
||
|
|
|
#2575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby nie te jego relacje z mamą byłby ideałem, dosłownie.
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Na Dzień Matki kupuję tylko konwalie mamie
![]() Teraz miała urodziny i imieniny i dostanie: paletkę cieni sleeka; maskę Ziaja PRO oczyszczająca z mikrodermabrazją; szczoteczkę do mycia twarzy; krem z Ziai PRO pod oczy; wino i do tego zrobię dzisiaj sernik na zimno - niespodziankę ![]() Jutro jestem do 14 w pracy, a ona do 16, więc jej zawiozę, kupię świeczki i dam prezent
|
|
|
|
#2577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() biały Ipad |
||
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sierpniu bedą 2 lata jak jesteśmy razem. Tż powiedział, że on nie robiłby problemu jakbyśmy siedzieli z moimi rodzicami nic nie rozumie. Jeśli mi złość przejdzie bo na razie nie mam ochoty go widzieć to albo zmieni swoje postępowanie albo w momencie siadania w salonie ja jadę do domu.
|
|
#2579 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem co Ci poradzić, bo wiem, że to ciężka sprawa. Teraz to już nie bardzo tą pępowinę przetniesz. Albo pójdziecie na swoje po ślubie, albo będzie coraz gorzej. Bo dopóki teraz teściowa tylko wymaga, żeby spędzać z nią czas, tak jak będziecie razem mieszkać to się zacznie - każda decyzja począwszy od tego co na obiad ugotować, do tego gdzie na wakacje pojechać będzie uzależniona od woli teściowej. To nie moje czarnowidztwo, ale w najbliższym otoczeniu mam taki przykład. Ja rzadko jestem u TŻta w domu, z rodzicami jego to na zasadzie pogadania i wypicia kawy. Nic do nich nie mam, teściowa bardzo mnie lubi a ja ją też, to bardzo dobra kobietka, teść jest ok chociaż ma swoje dziwactwa. Nie będę miała problemu po ślubie do nich "mamo, tato" mówić, ale pewnie też nie od razu bez problemu ![]() Cytat:
Wyślę mamie kartkę, bo będę się z nią widziała dopiero pod koniec czerwca albo na początku lipca. Co u Was dziś na obiad? U mnie młoda kapustka
|
|||||
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale Twoje rzeczywiście trudniejsze, z tego co kojarzę. My nasze Save The Date robimy za 2 tygodnie i je niedługo roześlemy. Na zaproszenia zostawiamy sobie więcej czasu Co do spędzania czasu z teściowymi, to ja swoją lubię i ze względu na to, że razem mieszkamy, spędzamy razem sporo czasu. Teściowa lubi mi się żalić i przynosić najnowsze plotki Nie mam nic przeciw.A to motyw na pierwszą stronę zaproszenia. Do tego dojdą jeszcze nasze inicjały i data.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-05-16 o 14:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

Napisz mi PW z data to będę pamiętać, żeby Cię dodać do kalendarza.
Nasz ślub 16.08.2014 

ja bym po jednym razie zrobiła awanturę, że przyjeżdżam do niego, a siedzę z jego matką 

Gdyby nie te jego relacje z mamą byłby ideałem, dosłownie.