MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 14:51   #4891
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
a wiecie co moze z klauda urodzila czy jak ... .
też się zastanawiam

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
tak, piekarnie obok domu
i pewnie zawsze się udają
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 15:06   #4892
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Klementyna - brawa za rocznice.

Chcialabym zeby Jakub tak krotko jadl. On sie sam nigdy nie odsysa. Zasypia z cyckiem albo przysypia i co jakis czas ciagnie pod koniec karmienia. Po pol godz sama go odsysam a je z jednej piersi zazwyczaj...

Pani - nie dziwie sie ze odreagowujesz i szalejesz zakupowo. Ja cos tam kupowalam w ciazy ale teraz i tak latwiej mi kupowac bez stresu. Czesto zagladam do ciuchlandow. Ostatnio poluje na spiochy ktorych nigdzie nie ma a jak juz to rozowe...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Aja śpiochów jakos malo uzywam, albo pajacyi, albo dresiki lub polspiochy na szerokim pasie+koszulka no i body

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
mój nie płacze raczej tak kwęka,

za rocznice i za wagę KAcpra (bo rozumiem ze to on wazy 7 kg a nie ty bo napisałaś 'waże' )
mo tez sie szybko najada a ten krzyk to moze nie z głodu a z braku odbicia? u mnie jak zje z jednej potem z drugiej i jeszcze chce to znów do pierwszej przystawiam i jeszcze duzo leci

w większym mieszkaniu też miejsca brakuje hehe

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

u nas jest śmiesznie jak KArola karmie tak po 14 przed wyjściem po Julke to chce zeby sie najadł zeby nie marudził a ten jje i nagle zamyka oczy a ja mówie "nie śpimy tylko jemy bo zaraz wychodzimy" ten otwiera oczy uśmiech do mnie i dalej ciągnie tak śmiesznie to wygląda a najlepsze jest to że powtarza sie to codziennie właśnie o tej godzinie
Nie, ni mnie to blizej 70kg niz 7kg- to są efekty pisania karmiac lub bujajac dziecko, a małpka wszystko wypatrzy
No ja staram sie odbijac po 3 razy nawet podczas karmienia, ale ostatnio wlasnie zaczął mi sie prezyc podczas jedzenia i marudzic
i brawo dla Karola za turlanko

DZiewczyny promocje w rosssmanie-ja dzis 5 dych zostawiłam;/ podklady do przewiania 10szt-9.99 4ro pak chusteczek mokrych 13zł herbatka "laktacyjna:6 zł z kawałkiem a skład taki sam jak herbapolu za prawie 10zł. W ogóle oczytałam sobie dzis składy herbatek hipp i ręce mi opadły... herbata koperkowa "lekka" ma bodajże, 0,5% kopru, a na laktacje też niewiele wiecej tych ziół, gdzie w tej baby dream jest po 15-25%każdego zioła(koper, anyż, melisa itp)...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 15:45   #4893
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Malpka
dziekujemy za pochwale
Az puchne. Dumy jaki on jest piekny sliczny i ogolnie naNaj

Odnosnie nowego watku - mozna go zalozyc wczesniej o jakies uhmm 80 postow ..??
Bo sobie qrwa komoletnie zapomnialam ze jutro w Norge Jest Dzien Niepodleglosci - i ide zobaczyc Parade .. A pozniej na jakis obiad z siostra i nie wiem czy do 17-18 zdarze wrocic.

A tak bardzo bym chciala Go zalozyc

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 15:59   #4894
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
to tak jak my
znasz wiec myk...

Cytat:
ale zeby nie bylo sie pochwale ... zrobione wczoraj przed snem
jest czym/kim! pieknie trzyma!

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ale ja jestem za ja mam aniola wiec mojej to jeden pieron co bedziemy robic nawet biegac za wami
hehe. no u mnie dzis znow sie sytuacja powtorzyla. choc dzis dal sie ukolysac pzy kawie.... a potem nie ma leTko... wertepy Bialego Pradnika wzywaly...
musimy wiec cos zaplanowac (choc teraz planow sie boje...)

Cytat:
mozna go zalozyc wczesniej o jakies uhmm 80 postow ..??
alez niecierpliwa. pewnie ze mozna niech sobie wisi. tu skonczymy i przesiadziemy sie na odchowalnie

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-05-16 o 16:03 Powód: kalafior
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 16:10   #4895
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
DZiewczyny promocje w rosssmanie-ja dzis 5 dych zostawiłam;/ podklady do przewiania 10szt-9.99 4ro pak chusteczek mokrych 13zł herbatka "laktacyjna:6 zł z kawałkiem a skład taki sam jak herbapolu za prawie 10zł. W ogóle oczytałam sobie dzis składy herbatek hipp i ręce mi opadły... herbata koperkowa "lekka" ma bodajże, 0,5% kopru, a na laktacje też niewiele wiecej tych ziół, gdzie w tej baby dream jest po 15-25%każdego zioła(koper, anyż, melisa itp)...
A co to za herbatka z Babydream bo nie kojarzę? Wrzucisz zdjęcie? I w ogóle gdzie ona leży tam gdzie produkty dla dzieci czy zwykłe herbaty?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 16:21   #4896
maria28
Kniaginia

Kasia, spoko, zakładaj wątek wcześniej.
A główaczek u Emiliana jak wysoko!

Malpka, brawo dla Karola

My po spacerze. Wertepy w Łazienkach są jak znalazł na uśpienie dziecka
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 16:40   #4897
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ale pieknie dzisiaj
mówię wam .... czuję się jakbym do szkoły znowu chodziła ... codziennie lekcje z Jakubem odrabiamy ale ostatnio to juz przegięcie nauka wiersza (długiego) w 2 dni a on ma zajęcia tez pozaszkolne i wraca 4 razy w tyg ok.18.30 , prezentacja , prace do konkursu plastycz.,(udział nieobowiązkowy ale jednak ocena jest w dzienniku za to), i do tego lista słówek z anglika do opanowania i jutro sprawdzian , i lektura .a do tego codziennie ćwiczę z nim czytanie i pisanie .... to jeden tydzień tylko a to dopiero 1 klasa ...
Juz wiem co moja mama miała na myśli mówiąc zawsze ze czuje się jakby ze mną chodziła do szkoły ........
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dzięki
Mały ma po mnie usteczka
uuuu to zazdraszczam bardzo
Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj kończymy równe 4 tygodnie .

Cytat:
och miod dla moich uszu - jakbym takie cos od Milusia uslyszala, moze kiedys sie doczekam

najlepsze przebudzialam sie sama ok 5.30 .. ide do pokoju ''goscinnego'' tam spala ta laska co wynajmuje - pewnie jej chlop za mocno chrapal
- i budze ja, bo mowila ze jakby mlody sie obudzil bym budzila bo o 6.30 musi wyjechac `( sprzata domki prywatne ) - ooo dziekuje juz wstaje .
ta o 7.15 slysze budzik, Mlody juz zaczyna sie przebudzac - ide robic mleko paczam a ona dalej w lozku i budze ja - no ona nie slyszala budzika, to ja go slyszalam w opkoju obok przy zamknietych drzwiach ale jeszcze nigdy tak szybko wychodzacej z domu jej nie widzialam hihi.
co do 1 to na pewno usłyszysz !

co do 2 to
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
odreagowuje 9 miesięcy leżenia, braku kompletowania wyprawki i wpadlam w jakis szal zakupow dla malego lumpki, biedronki, ale robia sie sumki calkiem calkiem a Junior ma i tak full ciuchow po dzieciach znajomych... czesci nawet raz nie wlozyl... a wczoraj mnie pytaja czy nowa ture dowiezc...

Cytat:
Dzis zwazyłam kacpra na łazienkowej wadze-najpierw stanelam z nim, potem sama i co? WYszło, że waże prawie 7kg Zje nas z nigami to dziecko...Już 3 torby ubranek odłożyłam...Ale dobrze, niech przybiera, bo osttanio mamy ryk po 5 minutach karmiernia i myslalam juz, ze sie nienajada.

A tak w ogole to długi trwaja te Wasze karmienia, u mnie jest ok 15min z obu oiersi i potem albo zasypia, albo jest płacz- chyba nic juznie ma...Tylko teraz pytanie, czy ja mam tak mało mlea, czy On tak szybko opróznia piersi...?

A my dzis mamy 4 rocznice slubu!
za wage
wszystkiego naj z okazji rocznicy

co do karmienia to Roszek tez długo nie wisi ale za to pije intensywnie raz za razem az przełykanie słychac z daleka
Cytat:
u nas jest śmiesznie jak KArola karmie tak po 14 przed wyjściem po Julke to chce zeby sie najadł zeby nie marudził a ten jje i nagle zamyka oczy a ja mówie "nie śpimy tylko jemy bo zaraz wychodzimy" ten otwiera oczy uśmiech do mnie i dalej ciągnie tak śmiesznie to wygląda a najlepsze jest to że powtarza sie to codziennie właśnie o tej godzinie
słodkie
Cytat:
tak, piekarnie obok domu

Cytat:
I jeszcze powiem ze dzisiaj KArol 2 razy przekręcił sie z brzucha na plecy leżąc na macie nie wiem czy to przypadkiem mu sie udało czy się starał no ale się udało

Cytat:
ale zeby nie bylo sie pochwale ... zrobione wczoraj przed snem
no,no główka mega podniesiona -siłacz mały

no i ja sie pochwale moimi chłopakami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0036.jpg (103,9 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0008.jpg (99,2 KB, 65 załadowań)
Stary 2013-05-16, 16:51   #4898
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Klementyna - my tez napadlismy na rossmanna ostatnio. Wlasnie na podklady do przewijania. Jeszcze jakis krem na slonce 50 jest w promocji. A niedawno byly wkladki laktacyjne tez mam juz zapas.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 16:55   #4899
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

Kuba jest prze-przystojny a Roszek
skad Roszek ma taka bluze????
jakby ktora widziala ciuszki z motywem jezyka, to plisss o cynk (wiem ze sa czapeczki teraz w H&M)
mamy śpiochy z językiem ale są jeszcze za duże
nie wyrazna fota sprzed 2 miesiecy.... trochę mu sie juz podroslo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-19 15.51.03.jpg (70,4 KB, 64 załadowań)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 17:19   #4900
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
z
jest czym/kim! pieknie trzyma!

alez niecierpliwa. pewnie ze mozna niech sobie wisi. tu skonczymy i przesiadziemy sie na odchowalnie

ok - no niecierpliwa bo siem napalila ( chociaz tym moge )

co do Jezyka .. u mnie w H&M sa bodziaki po 90nok :P od 62 do 84 rozmiar - wiem bo chcialam kupic, ale jakos przy kasie nie bylam wtedy

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Kasia, spoko, zakładaj wątek wcześniej.
A główaczek u Emiliana jak wysoko!

My po spacerze. Wertepy w Łazienkach są jak znalazł na uśpienie dziecka
nio wysoko, az zem sie wczoraj sama zdziwila ...
moj KOCHA SPAC w autobusie wertepy na niego nie dzialaja .. musi czuc '' ze plynie ''

nestelle
przeslodkie rodzenstwo az sie naPaczac nie moge - jacy oni sliczni

i ja po drzemce z Milusiem ... w sumie on spi dalej .. dostal 40 przez sen wiec moze do 19 bede miala ''czas dla siebie''

Stary 2013-05-16, 17:30   #4901
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Kuba jest prze-przystojny a Roszek
skad Roszek ma taka bluze????
jakby ktora widziala ciuszki z motywem jezyka, to plisss o cynk (wiem ze sa czapeczki teraz w H&M)
mamy śpiochy z językiem ale są jeszcze za duże
nie wyrazna fota sprzed 2 miesiecy.... trochę mu sie juz podroslo
ojej jak to słodko wygląda taki malusi

Roszek ma bodziakia z h&m
Cytat:

moj KOCHA SPAC w autobusie wertepy na niego nie dzialaja .. musi czuc '' ze plynie ''
......... widziałam takie lezaczki na prąd co kołyszą jak "jazda w aucie" FP nawet cena nie była zaporowa coś ok. 230 zł
Stary 2013-05-16, 17:44   #4902
oldzinx
Raczkowanie

Cytat:
Hejo!
Wklejam mojego kawalera z dziś
Śliczny chłopczyk a te usta ma cudowne

Cytat:
jak to mi kiedyś Ninka powiedziała "JESTEŚ NAJLEPSZĄ MAMĄ ZE WSZYSTKICH MOICH MAM " i tego się trzymajmy
hehe dobrze powiedziane dzieci są kochane a jak się usłyszy od nich miłe słowo albo jak uśmiechną się tak słodko to coś wspaniałego wtedy.
za fotkę, przystojnych masz chłopaków

Cytat:
za kazdym razem mowie chlopu, ze jak nie kupi to zamaluje farba olejna... moze w ten weekend...
dobry patent z tą farbą
a tak na serio to jakiś koc chyba zawieszę dzisiaj w oknie. Ciekawe co sąsiady pomyślą

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj kończymy równe 4 tygodnie i tą wiadomością się z Wami witamy.
Maksiu pobił dzisiaj chyba rekord w nocnym spaniu Jak zasnął o 21 po kąpieli i karmieniu tak obudził się o 2.30, pojadł i pospał do 6.00 i od tej pory już zasnąć nie może. Zaliczyliśmy jeszcze jedno karmienie o 7.30 a teraz leży sobie w łóżeczku i rusza łapkami, rozgląda się na świat i "gaworzy" ( a raczej bardziej stękaniem można to nazwać) coś do siebie.
Dobrego dnia wszystkim rzyczymy.

[QUOTE=LiwkaO;40835618
A propo porannego wstawania dzieci...u nas jest tak, że Miśka od 5 już marudzi przez sen. Oczy zamknięte, ale kwęka i macha głową na prawo i lewo. Wygląda to tak jakby chciała już wstać ale wie, że nie może bo ja nie pozwalam i dopiero jak po 7 mówie do niej, że już może wstać to wtedy otwiera oczy bardzo komicznie to wygląda!
hyhy! ja byłam na imprezie w kwietniu i też miałam obawy co do picia alko po takim czasie ale wszystko ładnie weszło i o dziwo nie było nawet kaca na drugi dzień[/QUOTE]

fajnie masz, córa usłuchana. I tak codziennie? Ja mojemu tłumaczę że 4 rano dopiero ale ma mnie gdzieś i chce żeby go nosić oczywiście i ściany pokazywać
Co do piwa to mam ochotę na zimnego redsika w taki gorąc. Ale jeszcze muszę poczekać ...

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Co do nocnych pobudek to czy Wasze dzieci płaczą jak chcą jeść czy jak to komunikują? Bo mój nie płaczę tylko się strasznie wierci w łóżeczku macha rączkami i przykłada je do buzi no i nie wiem czy dobrze robię że wtedy go biorę do jedzenia... ale różnie z tym bywa bo daję cycka, ciumknie 2 razy i śpi, odłoże to oczy otwarte więc spowrotem biorę i tak samo pociągnie 2 razy i śpi. Jak dostanie butle to wypije z zamkniętymi oczami i wtedy śpi.
Nie płacze ale wierci się i tak kwęka jakoś śmiesznie. Wtedy zmieniam pampka i cyc do buzi. Je na śpiocha i tak już zasypia. A jak za długo nie wstaje to wtedy potrafi krzykacza zapodać

Cytat:
hehe ... zapraszam do mnie - klade mlodego o 9 jasno budzi sie o 4 jasno - a bedzie jeszcze ''gorzej'' jak nadejda slynne Biale Noce - no ale rolety mamy,
no to lecę, chłopaki by się dogadały co do wstawania o 4 nad ranem
śliczny chłopak, a fotka widzę artystyczna

Cytat:
A my dzis mamy 4 rocznice slubu!

Cytat:
może macie sprawdzony przepis na rogaliki z dżemem?
Może nie rogaliki ale kupuję ciasto francuskie w biedrze, kroje na większe kwadraty i do środka trochę dżemu, owoców czy czego tam się chce, zawijam. 15 minut w piekarniku i rogale gotowe

Wróciliśmy ze spaceru, teraz młodzian śpi. Chwila dla siebie, idę zrobić inkę do tego mam tartinke z jabłkiem i będę się zapychać. Na szczęście jak narazie nie zauważyłam wpływu tego co zjem na stan brzucha Tomka. Znaczy nie jem tego co wzdyma, ostro przyprawionych itd ale poza tym się nie ograniczam.
A i waga dzisiaj pokazała ciut poniżej 60 czyli już 11 kg mniej. Jeszcze tak z 5 by się przydało, oj trzeba zacząć ćwiczyć. Tyle że zapału brak przydał by się solidny kopniak...
Stary 2013-05-16, 18:37   #4903
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość

no to lecę, chłopaki by się dogadały co do wstawania o 4 nad ranem
śliczny chłopak, a fotka widzę artystyczna .
to ja zapraszam w odwiedziny

ano postaralam sie .. od czego ma sie programy na ajfanie do obrobki fotek

Cytat:
......... widziałam takie lezaczki na prąd co kołyszą jak "jazda w aucie" FP nawet cena nie była zaporowa coś ok. 230 zł
hehe .. no cena i tak jak dla mnie powalajaca .. to ja wole wydac juz 670nok na bilet autobusowy miesieczny i przy okazji sama sie ''dowietrzyc''

qrde mam ochote na chipsy ''mexicana fiesta'' a tak mi sie nie chce isc do sklepu buuu

---

haha ... poplakalam sie z '' jejecznica ze szczypiorkiem'' a tego Franikiego to bym haha

http://demotywatory.pl/4131404/Amery...a-jezyk-polski

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-05-16 o 18:44
Stary 2013-05-16, 19:17   #4904
maria28
Kniaginia

Cytat:
Dwa powody do dumy

Cytat:
A i waga dzisiaj pokazała ciut poniżej 60 czyli już 11 kg mniej. Jeszcze tak z 5 by się przydało, oj trzeba zacząć ćwiczyć. Tyle że zapału brak przydał by się solidny kopniak...
Brawo!

A ja ciągle jestem głodna.
Dziś wsunęłam gofra. Ale fuj warszawski gofr nie umywa się do lubelskiego z Wileńskiej...
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 19:21   #4905
LiwkaO
Wtajemniczenie

Nestelle - niedługo będziesz miała dziewczyn na pęczki w domu cudne chłopaki przystojniaki!!!!

Kasia - no Miluś pięknie główke trzyma

Ale dziś u nas było gorąco! odwiedziłam dziś koleżanke co urodziła córeczkę 22.04 i jej Martynka jest taka maleńka! aż nie chce mi się wierzyć, że Miska taka była
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 20:41   #4906
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa
Dot.: Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Hej
Podczytuję Was w miarę na bieżąco, ale nie mam zbytnio czasu się udzelać - Młody coś ostatnio marudny się zrobił, do tego jeszcze ciągle siedzę na ogrodzie i coś dłubię.

Z nowości u mnie - w poniedziałek jedziemy na szczepienie. Wybraliśmy z tż wersję 5w1. A w środę do ginka na kontolę. Tż już odlicza dni Trochę boję się tego "pierwszego razu ". W sumie nie wiem, czemu

oldzinxc Tomcio wpatrzony w ściany, a mój łobuz uwielbia się wpatrywać w tapetę
Dragusia za 6 lat z tż. U nas w lipcu 8 lat, w sierpniu 3 rocznica slubu
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
się...
Dziewczyny a jak wasze dzieci śpią na pleckach to trzymają główkę w pionie czy na bok zwracają? Bo Mój zawsze odwraca główkę na prawo albo lewo ale rzadko na prosto
Mój jeszcze do niedawna zawsze na bok odwracał główkę,a jak mu dalam na środek, to był ryk. Ale od czasu kiedy zaczął zwracać uwagę na grzechotki wiszące w wózku, polubił trzymanie główki na wprost.

nestelle
Roszek to juz kawał chłopa. A jak sie usmiecha slicznie

kmagg81 żeby bylo wszystko dobrze

moni_ka.g współczuję sytuacji z tż.

Demeter kawaler miód malina

Cytat:
Co do nocnych pobudek to czy Wasze dzieci płaczą jak chcą jeść czy jak to komunikują?
Mój najpierw się wierci i chrumka a potem zaczyna cicho płakac i coraz głośniej, głośniej, głośniej.
Cytat:

Marysia jest bardzo cwana
Co za dziewuszysko. A co na to jej rodzice?

Kasia super zdjęcie - jak Emilianek ślicznie główkę podnosi

Wiecie, co się wczoraj przytrafiło mojemu tz.Wracał z pracy, z popołudniowej zmiany czyli tak ok. 23.30. Nagle na drogę wyskoczył mu jakiś typek i stoi na środku jezdni. Tż musiał aż na chodnik wjechać, żeby go ominąć. Cofnął żeby go opier....ć, a ten jak zobaczył, że tż jest sam w samochodzie, to nagle pojawili się jacyś jego kolesie i zaczęli kopać samochód i rzucać się do tż. Tż pojechał po swojego brata i wrócili tam i zrobili porządek z tymi szczylami ( bo się okazało, że to jakieś małolaty - żaden z nich chyba nie miał 20 lat). Jak zobaczyli, że tż już nie jest sam, to uciekli. Tylko dwóch nie zdążyło uciec. Tż ich trochę postraszył i trochę się poszarpali, ale w sumie obylo się bez walki. Tylko teraz się boję, żeby te szczyle gdzieś tam się na niego nie zaczaili.

No to się wyspowiadałam

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 20:49   #4907
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość

Wiecie, co się wczoraj przytrafiło mojemu tz.Wracał z pracy, z popołudniowej zmiany czyli tak ok. 23.30. Nagle na drogę wyskoczył mu jakiś typek i stoi na środku jezdni. Tż musiał aż na chodnik wjechać, żeby go ominąć. Cofnął żeby go opier....ć, a ten jak zobaczył, że tż jest sam w samochodzie, to nagle pojawili się jacyś jego kolesie i zaczęli kopać samochód i rzucać się do tż. Tż pojechał po swojego brata i wrócili tam i zrobili porządek z tymi szczylami ( bo się okazało, że to jakieś małolaty - żaden z nich chyba nie miał 20 lat). Jak zobaczyli, że tż już nie jest sam, to uciekli. Tylko dwóch nie zdążyło uciec. Tż ich trochę postraszył i trochę się poszarpali, ale w sumie obylo się bez walki. Tylko teraz się boję, żeby te szczyle gdzieś tam się na niego nie zaczaili.

No to się wyspowiadałam
Co za idioci!!! co sie dzieje na tym świecie! strach wyjść na ulice:/ miejmy nadzieje, że się nie będą odgrywać.

Stary 2013-05-16, 20:53   #4908
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
cześć ,
ale pieknie dzisiaj
mówię wam .... czuję się jakbym do szkoły znowu chodziła ... codziennie lekcje z Jakubem odrabiamy ale ostatnio to juz przegięcie nauka wiersza (długiego) w 2 dni a on ma zajęcia tez pozaszkolne i wraca 4 razy w tyg ok.18.30 , prezentacja , prace do konkursu plastycz.,(udział nieobowiązkowy ale jednak ocena jest w dzienniku za to), i do tego lista słówek z anglika do opanowania i jutro sprawdzian , i lektura .a do tego codziennie ćwiczę z nim czytanie i pisanie .... to jeden tydzień tylko a to dopiero 1 klasa ...
Juz wiem co moja mama miała na myśli mówiąc zawsze ze czuje się jakby ze mną chodziła do szkoły ........

uuuu to zazdraszczam bardzo

co do 1 to na pewno usłyszysz !

co do 2 to

za wage
wszystkiego naj z okazji rocznicy

co do karmienia to Roszek tez długo nie wisi ale za to pije intensywnie raz za razem az przełykanie słychac z daleka

słodkie

no,no główka mega podniesiona -siłacz mały

Nestelle i z tą nauką jest masakra- Twój Kubuś jeszcze idzie innym programem, moja w I klasie uczyla się kierunków świata- a teraz na przyrodzie ma jednocześnie biologię geografie i fizykę....

Mam takie samo body- jest cudne....

I powaznie mówię, ze Roszek dorośle wygląda,taki poważny...

Ja po zebraniu własnie wrociłam rodziców Marysi nie było, poprosiliśmy psychologa i pedagoga szkolnego- baba nam nie chciala uwierzyć....
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 20:54   #4909
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Dzięki za mile słowa odnośnie Kubcia Dziś po spacerku, kąpieli właśnie się karmimy. Przyszedł mi rogal do karmienia co za super wynalazek! Z reguły karmiłam na lezaco ale to ani zjeść ani coś zrobić. Dziś już się jedną ręką malowałam na lezaco, bo tz wczoraj marudzil, żem nieumalowana :/ ale naprAwde jak mam chwilę to wolę zjeść ogarnąć coś w mieszkaniu albo też sie zdrzemnac.

Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 20:58   #4910
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
A co to za herbatka z Babydream bo nie kojarzę? Wrzucisz zdjęcie? I w ogóle gdzie ona leży tam gdzie produkty dla dzieci czy zwykłe herbaty?
rosman kolo pracy tz wiec podrzucilismy mu zakupy, co by nie dzwigac, jak wroci po 21.00 to dokladnie sprawdze, poczytam i pokaze;p

A ja właśnie Was czytam i jem BIg Milka Zapomniałam już jakie to przyjemne;p i oglądam wesele kolezanki z sierpnia i tak sobie mysle, ze tam w moim brzuchu był juz kilkucentymetrowy Kacperek

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-05-16 o 21:04
Stary 2013-05-16, 21:04   #4911
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

No to się wyspowiadałam
ja pinkole ale debile z tych malolatow ... no ale coz coraz cieplej sie robi .. to ''gnidy'' na dwor wychodza

wazne kochana ze nic powazniejszego sie nie stalo

Cytat:
Ja po zebraniu własnie wrociłam rodziców Marysi nie było, poprosiliśmy psychologa i pedagoga szkolnego- baba nam nie chciala uwierzyć....
a ja mialam ci wslanie wczoraj pisac, ze cos czuje ze od niej nikogo nie bedzie - ale ogolnie to nieciekawa wytuacja z ta Marysia i ogolnie niezle ''musi miec zryty'' beret zeby takie bzdury opowiadac. z tego co pamietam pisalas ze ona ma ''majetnych'' rodzicow ktorych nigdy w domie nie ma, wiec moze te wszytskie akcje sa po to by oni ZWROCILI na nia uwage ..

Stary 2013-05-16, 21:06   #4912
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

ciekawe czemu ich nie było

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
A ja właśnie Was czytam i jem BIg Milka Zapomniałam już jakie to przyjemne;p i oglądam wesele kolezanki z sierpnia i tak sobie mysle, ze tam w moim brzuchu był juz kilkucentymetrowy Kacperek
haha też dziś oglądałam wesele kuzynki z października i też myślałam, że w brzuchu była taka mała Michaśka hehe

Stary 2013-05-16, 21:08   #4913
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa
Dot.: Odp: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
. Dziś już się jedną ręką malowałam na lezaco, bo tz wczoraj marudzil, żem nieumalowana :/ ale naprAwde jak mam chwilę to wolę zjeść ogarnąć coś w mieszkaniu albo też sie zdrzemnac.
Ja tam w domu w ogóle się nie maluję. Ostatnio się umalowałam, bo jechałam na małe zakupy ( kosztem drzemki po porannym karmieniu) a tż do mnie mówi " ooo a Ty kiedy miałaś czas, żeby się malować".

Idę się wykąpać i spać. Przez te nocne pobudki wieczorem jestem taka padnięta, że przed 22 już śpię

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 21:11   #4914
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe czemu ich nie było

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

haha też dziś oglądałam wesele kuzynki z października i też myślałam, że w brzuchu była taka mała Michaśka hehe
Na wspominki nas wzięło;p

Demeter ustaw chłopa do pionu, co to za wymagania? TY mas zbyc wypoczeta, a piekna jestes sama w sobie-jako mama, niech nie przesada z tym makijazem "po domu" Ja osttanio nogi mialam nieogolone z 10 dni;p i wspominalam czasy ciazy, kiedy to golilam nogi od wizyty do wizyty;p Bo tak wolno rosly włoski... A propo zmian po ciąZy...zaczeły mi masakrycznie sypać sie włosy;/
edit->włosy na głowie oczywiscie, moe na nogach-zeby była jasnośc

Edytowane przez klementyna1
Czas edycji: 2013-05-16 o 21:12
Stary 2013-05-16, 21:14   #4915
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Na wspominki nas wzięło;p

Demeter ustaw chłopa do pionu, co to za wymagania? TY mas zbyc wypoczeta, a piekna jestes sama w sobie-jako mama, niech nie przesada z tym makijazem "po domu" Ja osttanio nogi mialam nieogolone z 10 dni;p i wspominalam czasy ciazy, kiedy to golilam nogi od wizyty do wizyty;p Bo tak wolno rosly włoski... A propo zmian po ciąZy...zaczeły mi masakrycznie sypać sie włosy;/
edit->włosy na głowie oczywiscie, moe na nogach-zeby była jasnośc
Mi wypadają garściami! niedługo będę łysa!

Stary 2013-05-16, 21:22   #4916
despa
Zakorzenienie

GG do despa

No wchowawczyni nam mówila, ze jak zadzwonila w piątek do rodziców to usłyszala, ze to klasa daje jej popalic, a nie ona klasie
Stary 2013-05-16, 21:29   #4917
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
No wchowawczyni nam mówila, ze jak zadzwonila w piątek do rodziców to usłyszala, ze to klasa daje jej popalic, a nie ona klasie
przykre to jest, że rodzice jej tak ślepo wierzą;/ co za dziewucha okropna!

Stary 2013-05-16, 21:33   #4918
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
A i waga dzisiaj pokazała ciut poniżej 60 czyli już 11 kg mniej.
super !
ehhh mi waga stanęła .... tez kopniaka poproszę
Cytat:
haha ... poplakalam sie z '' jejecznica ze szczypiorkiem'' a tego Franikiego to bym haha

http://demotywatory.pl/4131404/Amery...a-jezyk-polski
he,he dobre ...
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Dwa powody do dumy
no i jest trzeci powód -Ninka
Cytat:

No to się wyspowiadałam
bosh co za debile ,ja bym zgłosiła na policje .
Cytat:
Nestelle i z tą nauką jest masakra- Twój Kubuś jeszcze idzie innym programem, moja w I klasie uczyla się kierunków świata- a teraz na przyrodzie ma jednocześnie biologię geografie i fizykę....

Mam takie samo body- jest cudne....

I powaznie mówię, ze Roszek dorośle wygląda,taki poważny...

no z tą nauką to są jaja - zwalają wszystko na rodziców i potem mam szkołę w domu ..... uczą tylu niepotrzebnych rzeczy,ale podstawy kiepskie .No i społeczenstwo coraz głupsze ....

mówisz ze Roszek dorosły ? hmmm no to mam -miesięczne dorosłe niemowle a tak na serio to powazny w ogóle nie jest ,mam wrazenie ze on w ogóle nie płacze ,non stop usmiech i gadka ....

co do tej Marysi to masakra -no ale patrząc z innej str. to dziewczynka chyba pozostawiona sama sobie .....

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
no to angaz psychologa powinien byc .
Stary 2013-05-16, 22:20   #4919
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
super !
ehhh mi waga stanęła .... tez kopniaka poproszę

he,he dobre ...

no i jest trzeci powód -Ninka

bosh co za debile ,ja bym zgłosiła na policje .

no z tą nauką to są jaja - zwalają wszystko na rodziców i potem mam szkołę w domu ..... uczą tylu niepotrzebnych rzeczy,ale podstawy kiepskie .No i społeczenstwo coraz głupsze ....

mówisz ze Roszek dorosły ? hmmm no to mam -miesięczne dorosłe niemowle a tak na serio to powazny w ogóle nie jest ,mam wrazenie ze on w ogóle nie płacze ,non stop usmiech i gadka ....

co do tej Marysi to masakra -no ale patrząc z innej str. to dziewczynka chyba pozostawiona sama sobie .....

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

no to angaz psychologa powinien byc .
serio, serio tak dorosle na fotkach wychodzi (oczywiście nie mam nic złego na mysli).

Jutro dziewczynki, którym dała popalic ida do psychologa opowiedzieć co im zgotowała, potem bedzie rozmowa z Marysią i na końcu z jej rodzicami- wiecie jak dziecko wymusza na nauczycielach dobre oceny opowiadajac ze jest po operacji serca i ma bialaczkę
Stary 2013-05-16, 22:26   #4920
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
może takie coś by zadziałało na mojego Jakuba
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości