|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Ja pewnie będę wywijać.Cytat:
Cytat:
Dobrze, że TŻ stanął po Twojej stronie |
|||
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
zmobilizowałam swój tłusty zadek i zamiotłam na tarasie, w przedpokoju, namoczyłam białe pranie, wyjelam pranie z pralki... pogłaskałam piesa i kicie
na dziś starczy...zaraz się wykąpię, i poleżę
|
|
|
|
#2553 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Żal mi tylko TZ bo on to wszystko rozumie, wysłucha mnie, nagada matce do słuchu to potem sie tydzień do niego nie odzywa. Jak powiedziałam mu ze Mai ona nie dostanie na ręce ani na spacer to zamilkł i nic nie powiedział ja wiem ze mu przykro bo to jego matka, ale ja tez mam uczucia
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie denerwuj sie, na drugi raz zapytaj czy wie ile tych dzieci w tym polu umierało |
|
|
|
|
#2555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka z ciebie mściwa kobieta, skoro nawet nic nie pisnęłaś, ja po takim wywodzie chyba bym babę z domu wywaliła niech sobie w doopę te jajka wsadzi![]() Cytat:
![]() W ogóle zazdroszczę takiej aktywności ![]() Co do przepuszczania - ja nawet ostatnio TŻtowi mówiłam, że u mnie nie ma tragedii, jasne bardzo często jak wchodzę do sklepu czy labka, to ludzie udają, że mnie nie widzą ale w tramwaju wczoraj normalnie jakaś fajna babeczka ustąpiła mi miejsca, bo było tłoczno, to stanęłam obok biletomatu zapierając się z dwóch stron, a nagle poczułam, że ktoś mnie w ramię puka Jeszcze nawet zagadała. Z jakimś jawnym chamstwem się dzięki bogu nie spotkałam. I dobrze, bo teraz jestem na takim etapie, że mogłabym się nawet pobeczeć![]() Właśnie niedawno zjadłam obiad (schabowe z czosnkiem, mizeria i ziemniaczki szkoda tylko, że na spotkanie z położną muszę czekać do środy![]() W ogóle ostatnio mam jakiś taki nastrój z doopy - TŻta ciągle praktycznie w tygodniu nie ma, bo jak nie jakieś szkolenie/spotkanie biznesowe po godzinach pracy, to próby/koncerty z którymś z zespołów... a ja siedzę jak ten tłuk całymi dniami sama, ewentualnie w ramach szaleństwa idę na jakieś zakupy spożywcze, żeby w ogóle z domu wyjść. Czuję, że nic nie mogę sama robić, szybko się męczę i nawet po takich krótkich zakupkach muszę porządnie odpocząć, więc boję się sama w miasto jechać albo spotkać z kimś (tylko z kim? Skoro teraz każdy swoim życiem jest zajęty, już praktycznie nikt dla mnie czasu nie ma...). Jakoś dzisiaj doła załapałam przez to. TŻ wpadł tylko na 30min na obiad i pojechał znowu na jakieś szkolenie, a azaraz po nim jedzie do domu rodzinnego do dziadka. Wróci po 23, a rano na 8 do pracy. Po pracy prosto na koncert z którego nie wraca, bo w sobotę ma dwa castingi
Alek Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2013-05-16 o 17:46 |
||
|
|
|
#2557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do mnie też przyszłą teściowa i mówiłą zebym się położyła-zebym nie siedziała i szkraba nie cisnęła
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-05-16 o 17:47 |
|
|
|
|
#2559 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Wcale Ci się nie dziwię i ja bym odpysknęła. Choćbym miała potem cierpieć przez fochy, ale takie słowa do kobiety w wysokiej ciąży i to jeszcze od teściowej... Twój dom, Twój stół i Twoja sprawa, nikt nie ma Ci się prawa wtrącać. A swoją drogą TŻ też ma rączki, mogłaś jej powiedzieć. Cytat:
Ja mam gratisowe pampki, ważne do października, więc chyba OK, ale chcę kupić jeszcze paczkę jakichś 1, tylko nie wiem właśnie czy Bella czy Dada... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma rady, przeprowadzaj sie do Krk i zamieszkamy razem- nudno by na pewno nie było ![]() Odnośnie uprzejmości w ciąży Twoje miasto wyjątkowo miłe jest, w Krk to takie chamstwo, ze głowa mała.. najbardziej rozwalają mnie studenci faceci, którzy udają, że nie widzą albo wyciągają jakąś książkę i się niby w niej tak zaczytują, że mnie nie widzą.. masakra nigdy nie powiedziałabym, że tak mi będzie ciężko w ciąży, ale jednak- a żadnego miłego gestu od obcych nie doświadczyłam póki co.
|
|
|
|
|
#2561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#2562 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za zrozumienie
Idę zjeść ta zupę w końcu bo mi apety wrocil ![]() U mnie dzis botwinka, TZ bardzo chwalił ze pyszna a on do zup to z dystansem a na drugie schabowy i surowka Perse wczorajsza. Tak mi smaka narobilas i jeszcze jak Margos napisała ze o lepsze niż słodycze to zapragnelam spróbować.PERSE DAJ PRZEPIS Pamietam tylko seler i jabłko...
|
|
#2563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A imie nie wiadomo, bo Małgosia upiera się Alicja - mnie się podoba, mężowi nie za bardzo. Cytat:
Cytat:
Powiedziałam, że mam normalne koleżanki i żadna nie pójdzie. Zabrała kartkę obrażona. No masakra. I mój mąż mimo, że od pon zaczął pracę to już ma brać wolne bo ona go do lekarzy poumawiała, a w ogóle to dziś na 10:30 on ma wizytę u dentysty to szkoda żeby się zmarnowała to żebym ja poszła. Mówię, że ja na 10:50 mam kontrolę u gin, a ta swoje, ze szkoda, żeby ten dentysta się zmarnował Także nie wiem czy to zadufanie, czy wylane ma na wszystkich, ale ewidentnie nie słucha co się do niej mówi. I u nas są jakies płytki, a ona ma na tarasie jakies wykruszone i mamy jej dać, a najpierw poszukać i przywieźć, no i styropian bo jej pewnie zabraknie i mamy jej dać. Dodam, ze styropian na 99% będzie nam potrzebny do ocieplenia naszego domu. A przywieźć sobie może wszystko sama bo ma samochód (nówke w salonie sobie kupiła), a na dodatek z przyczepka sobie świetnie radzi więc to żaden problem. I nie ma czegoś takiego "czy moglibyście" tylko "macie dać, macie zrobić" Uuuuuuuuuuuuuu jak mnie to wkur....iaCytat:
Jedyne co pomaga to jasne stawianie swojego veto i tyle! Co do wizyty to mój pan dr jest przewspaniały. Pamięta jak mam na imię i nazwisko! Co u lekarza na NFZ jest rzadkością. Dziś mi powiedział, że ma do mnie słabość i przepisze mi tą Luteinę dowcipną, a nie doustną. Mówi, że żal mu mojego męża bo nawet seksu nie może poużywać bo teraz i rano i wieczorem luteina dowcipnie! A tak w ogóle to moja siostra dzwoniła, że ubłaga szefowa o wolne na ostatni tydzień lipca i może trafi z przyjazdem na mój poród. Jakby trafiła to byłoby super bo poprzednio bardzo mnie wspierała swoją obecnością i pomocną ręką. Zobaczymy. 13 czerwca mam wizytę kolejną u gina to będę z nim gadała jakie są jego przewidywania. Ale się rozpisałam.
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle strasznie brakuje mi kobiet w ciąży, kontaktu z nimi. Tragicznie wręcz tęsknie za mamą czy siostrą, mamą mojego byłego tż, z którą miałam nieziemski kontakt Gdyby nie to, że mały walnie mnie porządnie w brzuch parę razy, tak jakby pokazując, że on już jest ze mną, to chyba byłaby czarna rozpacz, serio![]() I powiem ci, że mi ani razu żądne facet nie ustąpił miejsca Tylko babeczki w różnym wieku
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może kiedys pojedziemy na wystawę z psiakiem to byśmy się zobaczyły
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Mela, cudowna tesciowa masz.......
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40844290]Mój TŻ jest w sklepie, ma listę na 5 rzeczy i odebrałam już 3 telefony :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Co do wizyt to też tak mam, zazdraszczam ![]() Cytat:
![]() Okazało się jedynie, że do jutra do 17.00 muszę wymóżdżyć i napisać bardzo długi tekst ale przecież mam tyyyyle czasu Pochwalę się Wam, TŻ obiecał zabrać mnie w sobotę nad jeziorko pod parasol, będziemy leżeć i się lenić =to co robię teraz na codzień, tyle że na powietrzu ![]() za udane wizyty ![]() Misiaczka przyłączam się do klubu antyfanek Twojej teściowej, co za podlizna lachryma ale cudności upolowałaś
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwię się, że nie chcesz widzieć swojej teściowej na oczy.. dlaczego ludzie tak bardzo muszą utrudniać życie innym i być tacy chamscy to nie mam pojęcia ![]() dla lekarza, widać, że traktuje Cię bardzo ok mimo, że jest z NFZ
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz, że na weselach jest taka tradycja, że młodzi dają kosze rodzicom w podziękowaniu i tańczą z nimi w kółku do piosenki "Cudownych rodziców mam" (nie pamietam czyja to piosenka). W każdym razie ja nie chciałam tego bo moja mama nie żyje, a głupio tak męża rodziców i mojego tatę + ojczyma do kółka brać. Ale coś mi się wydaje, że coś pod skórą czułam.
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
patrzcie co znalazłam
![]() https://muzpony.com.pl/produkt,43,13...chraniacz.html dlaczego jak już mi sie coś spodoba to od razu musi kosztować dwa razy wiecej niż przecietne produkty |
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
jestem w szoku, wydawało mi się, że w Krakowie tak miło w komunikacji, w sumie nigdy się nie spotkałam z chamstwem u Was, a widzę, że się myliłam.
Ja mimo, że z Warszawy, to chwalę sobie w sumie zachowanie ludzi w autobusach i tramwajach, chociaż czasami trochę wymuszam stając brzuchem ludziom przed nosem No ale sorry, mam prawo :P
|
|
|
|
#2572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
skąd ona wytrzeasnela te kochankę belrusconiego No i masz racje, TZ moze mówić 100 razy a ona jakby głucha...Zazdroszczę gina, ja chodzę prywatnie i nie dość ze nie zna mojego imienia to zawsze sie pyta w czym moze pomoc mógłby wcześniej sobie przejrzeć karty kto i z czym przychodzi..
|
|
|
#2573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co ją obchodzi Twój stolik...tez uważam że mogła zamknąć japę i nie mówić co masz robić...z jakiej paki.... |
|
|
|
|
#2575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko jak namówić TZ zeby je juz teraz kupic, bo napewno powie ze za wcześnie. Myślicie ze je wykupia i juz ich nie znajdę? ![]() Kurcze No, piękne i cena malutka No i materac gratis OMG
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
fajne jest to łóżeczko, też bym się chyba skusiła, gdyby nie to, że ma opuszczany bok, a nie wyciągane szczebelki..
|
|
|
|
#2577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mela aż mi się tego czytać nie chce koszmar zwłaszcza, że Twojej mamy już nie ma i pewnie przydałaby ci się chociaż jakaś w miarę neutralna relacja, ale coś takiego![]() Cytat:
w donoszeniu heheheh, teraz przynajmniej porządnie widać mi brzuch, ale jak przyszłam w 20tc to spytał po przeczytaniu karty "ciąża??"
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
intuicja Toba kierowała kurcze, chciałabym być fajną tesciowa. Mam nadzieję, że nie uda mi się tak zwariować na punkcie synka, że mi rozumi miłość nie odbierze i nie będę synowej traktowała, jak zło konieczne, a ona mnie..... |
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś nie mam weny... na nic
Problem z pracy mnie ściga - zaniedbałam sobie jedną rzecz i teraz MUSZĘ do tego siąść i zrobić (nie wiem, ale podejrzewam, że zbiorczo z 12h zajmie), a nie mam siły, energii, ochoty. Zdaję sobie sprawę, że sama sobie jestem winna, ale mi źle Bo gdyby nie chore pomysły mojego czifa problemu by nie było.I jeszcze dziwne pytanko... nie chce ktoś tego? za sam koszt poczty polskiej? http://allegro.pl/zestaw-pajacykow-d...223294883.html |
|
|
|
#2580 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I następnym razem jedź autem ![]() Cytat:
![]() Jak zobaczy mój ☠☠☠☠☠☠☠nik to doceni porządek u Ciebie ![]() Ja słyszałam (nie testowałam:P) że te z wycięciem sie nie spraawdzają bo nie zawsze wycięcie wychodzi na pępku Cytat:
![]() Tylko muszę jakieś buty wykombinować odpowiedniejsze bo mnie poprzednie obtarły i bąbelki mi wyskoczyły ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

Ja pewnie będę wywijać.
a teraz to nam sie w głowach poprzewracalo.
Dobrze, że TŻ stanął po Twojej stronie 

ja wiem ze mu przykro bo to jego matka, ale ja tez mam uczucia
Super, że z Córą wszystko w porządku i że ładnie obrócona 

Powiedziałam, że mam normalne koleżanki i żadna nie pójdzie. Zabrała kartkę obrażona. No masakra. I mój mąż mimo, że od pon zaczął pracę to już ma brać wolne bo ona go do lekarzy poumawiała, a w ogóle to dziś na 10:30 on ma wizytę u dentysty to szkoda żeby się zmarnowała to żebym ja poszła. Mówię, że ja na 10:50 mam kontrolę u gin, a ta swoje, ze szkoda, żeby ten dentysta się zmarnował
Tylko babeczki w różnym wieku