W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 19:11   #2611
surka
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Też tak mam

Co do wysokości dzieciaczków to Gluciątko od zawsze ma lęk wysokości

Okna pomyte, połowa firanek powieszona (reszty mi Tż nie pozwolił i powiedział, ze mnie skrzyczy jak powieszę... hm... ale jak da jakąś słuszną karę to czemu nie? )
Drugi spacer z Sierścią zaliczony
Dotka przez okno oblukana jak ze spaceru wracała
Zupa ugotowana i tetrówki wyprasowane

Połowa planu na dziś wykonana... )

I najważniejsza wiadomość dnia... Będziemy mieć syna (podobno)

Rozmowa z sąsiadką:
S: O widzę, że spodziewają się Państwo syna;
Tż: Jeszcze nic nie wiemy, jak wyjdzie to pokaże;
S: Ja nie pytam o płeć tylko mówię co widzę

To już druga sąsiadka z takim stwierdzeniem- same wróżki i ginekolodzy w tym moim bloku mieszkają
Ależ ty dzisiaj robotna. chyba chcesz jednak urodzić w czerwcu

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A dodatkowo wyczytałam, że najwięcej dzieci rodzi się w lipcu i sierpniu bo ludzie dużo seksu uprawiają w październiku czy listopadzie. Nie jesteśmy oryginalne Oby tylko tłoku na porodówce nie było!
Właśnie się tego obawiam
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:15   #2612
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Z info od gina, synuś nadal jest synkiem Jest troszkę mniejszy niż średnia bo wazy nie całe 1200, no ale on taki mniejszy od poczatku, nie przejmuje się tym, gin mówił, że wszytsko ok.. Gin też mówił żeby za bardzo nie przywiązywać się do wagi z usg bo to jest tylko maszyna i czasami wychodzi dziecko ok 3kg a na koncu jest 4kg, a czasami odwrotnie i z duzego dziecka wychodzi malenstwo.

Wyslal mnie do drugiego gabinetu bo akurat kardiolog byl, z sercem ok. Musze spac tak jak mi pasuje, bo dzidzius coraz wiekszy i uciska. Jesli lepiej na prawym to na prawym spać.

Z szyjka jest lepiej niz myslal lekarz. Wyszło, że praktycznie nic sie nie skróciła, stała sie z lekka twardsza. Pozwolił mi troszkę chodzić, ale nie za dużo, no i nie przemeczac się. Taka długość była 5 tygdoni temu i to było nie bardzo, ale juz na 30 tydzien nie jest zle. Nadal ma 28mm i teraz juz moze taka być, bo w 24/25 to zdecydowanie za mało było. Kolejna wizyta za 2,5 tygodnia.

W sklepie też było ok., bo przyznali nam rację, zostaliśmy przeproszeni i dostaliśmy bon na 50zł. Dzien skonczył sie dobrze
Super, że wszystko zmierza w dobrym kierunku

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Magdalennne, a nie da się zamienić szczytów? Rozkręcić i odwrotnie przykręcić?
poza tym nie ma możliwości zwrotu?
Można przekręcić, ale wtedy obrócą się też prowadnice i szuflada znowu będzie wyjeżdżała na ścianę... Zwrócić też można. Pytanie czy warto Może okleję je czymś ładniejszym

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja już po SR na pierwszych zajęciach (dla mnie) dowiedziałam się, jak kąpać maluszka i ogólnie, im mniej kosmetyków tym lepiej.

U nas w szpitalu wogóle nie ubierają dzieci w ubranka, owijane są ciasno w pieluszki tetrowe, ponieważ wg położnej nie zdążyli by sterylizować takiej ilości ubranek.

Ogólnie po dzisiejszych zajęciach jestem jakoś średnio zadowolona, ogólnie nie wiele nowego się dowiedziałam, jedynie jak najlepiej trzymać dziecko podczas kąpieli.

Ale będę chodzić, za tydzień zwiedzanie porodówki.
Może potem będzie lepiej
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:16   #2613
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
komplety kosztuja tak prawie 300zł,
Idzia a ty masz juz coś do łóżeczka?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:19   #2614
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
zmobilizowałam swój tłusty zadek i zamiotłam na tarasie, w przedpokoju, namoczyłam białe pranie, wyjelam pranie z pralki... pogłaskałam piesa i kicie na dziś starczy...
zaraz się wykąpię, i poleżę
A ja wypralam pokrycie gratisowego wozka, wylakierowalam regal narozny do Lali pokoju, rozkrecilismy z malzem biurko magnat na czesci - do malowania i zdobienia - i odkrecilismy rolete velux w tym samym celu, ogarnelam kibelek i lazienke, wypralam flanelki oraz czesc becikow/poscieli do Royce'a, wymyslilam jak stuningowac parasolke i ze firanka w budce i narzutka na gondole powinny byc do kompletu do tej parasolki (z tej samej koronki), zaraz planuje jeszcze stelaz od Tako wyszorowac i finito na dzis

Kopytka mam tak opuchniete, ze az skora blyszczy nie od roboty czy zmeczenia, bo przy moich nerkach to ja sobie moge rownie dobrze caly dzien lezec nogami w niebo oblozona lodem - a i tak spuchne.
Na szczescie jutro gin i antybiotyk

Poza tym z dalszych atrakcji - mam taki krwiak rozlany w miejscu pobierania krwi, ze chyba mu machne foto na pamiatke. Kolor sliwka-bordo-granat, 7cm w kazda strone i to nie jest jego ostatnie slowo, pelznie do nadgarstka

Co do wrednych tesciowych, to powiedzcie mi, nie da rady po prostu do minimum ograniczyc kontaktow?... Nie odbierac tel., nie otwierac drzwi jesli wizyta niezapowiedziana - taki troche moze hardkor, ale kurczę - o ile tylko nie spowoduje to nieporozumien z mezem - wart wdrozenia. Bo dla mnie w tym temacie wszystko jest czarne i biale - jesli kogos nie lubie lub chocby mi jest obojetny, nie mowiac ze mnie drazni lub jest chamem - to przez moj prog nie przestapi - niewazne rodzina, tesciowa, kuzynka meza, moja kuzynka czy kolezanka z pracy. My home is my castle. No ale ja wiele razy mowilam, ze jestem dzika, nietowarzyska, niegoscinna i wybredna
W kazdym razie wspolczuje dziewczyny takich wredot.... moja tesciowa na szczescie zlota kobieta, a do tego daleko od nas
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-05-16 o 19:21
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:20   #2615
dzoan
Zakorzenienie

Byłam na spacerze zaraz po drzemce.. nasrakał na mnie ptak trafił w dużego palca u stopy.. jakieś żółte rozmiękłe coś ...fuuuj... Od razu poszłam wysłać totka

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:21   #2616
czarownica1
Zakorzenienie

Magdalennne, szkoda, ale rzeczywiscie moze znajdziesz co ladnego do oklejenia i bedzie ok

Mela, tez sie obawiam tłoku, bo wiele par pewnie tez liczyło na roczny macierzynski

leze i pachne sobie... i juz lapie stresa przed jutrzejszym przegladem podwozia...
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:22   #2617
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Byłam na spacerze zaraz po drzemce.. nasrakał na mnie ptak trafił w dużego palca u stopy.. jakieś żółte rozmiękłe coś ...fuuuj... Od razu poszłam wysłać totka

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-16, 19:23   #2618
d0tkaaa
Zakorzenienie

alescie naskrobaly !! Wariatki.Ide zaraz nadrabiac ...ja bylam na spacerze caly dzien kupilam sobie gazetke i cieszylam sie sloncem przyszlam zjadlam i tak mnie scielo i spalam ponad 2 h hahahahah

pasuje zaraz coś zjesc ale najpierw was nadrobie )

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:24   #2619
surka
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzieś czytałam, że biegunka/rozwolnienie to się przed porodem objawia bo organizm przygotowuje się do porodu oczyszczając czy jakoś tak.... źródła nie napiszę, więc traktuj to z przymrużeniem oka
Ja też o tym słyszałam

Cytat:
Jestem
Nadrobiłam
Jestem wykończona. Najpierw teściowa i 10 tys roszczeń, potem gin, a potem CH żeby odebrać siostrze okulary. Jutro muszę nadać paczkę do Szwajcarii i spokój będzie.
Ogólnie szyjka 2,5 cm, zamknięta, ale... mam się oszczędzać, dostałam zwiększoną dawkę luteiny, magnez i theovent na stawianie się macicy!
Później więcej napiszę co u mnie bo padam na twarz.
i odpoczywaj
Stary 2013-05-16, 19:25   #2620
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Oliath dawaj więcej fotek tego wózka Twojego

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

a co do wrednych teściowych to czy wy nie potraficie też być wredne?
jakby mi ktoś powiedział, że mam kurze wytrzeć z łąwy bo bym odpowiedziała, że moja łąwa, mój kurz i lubię tak i specjalnie zostawiłam.

mi tylko raz ktoś powiedział, że jestem gruba w ciąży, to odpowiedziałam, że to po to aby lepiej do rodziny tż pasować wagowo.

i się skończyło

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

jakby mi ktoś powiedział, że mam kurze wytrzeć z łąwy bo bym odpowiedziała, że moja łąwa, mój kurz i lubię tak i specjalnie zostawiłam.

mi tylko raz ktoś powiedział, że jestem gruba w ciąży, to odpowiedziałam, że to po to aby lepiej do rodziny tż pasować wagowo.

i się skończyło

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:26   #2621
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
chcesz zebym sie posiusiała??? dopiero co sie wykapałam

Oliath, chyba pojade do Wrocka i Ci nakopie w hemoroida, czy Ty nie mozesz zwolnic tempo, toć Ty sil na porod nie bedziesz miec!!!
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:28   #2622
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
To ja też zacznę od wyżalenia się Nawet nie jestem zła, tylko rozczarowana Pokazywałyście dzisiaj łóżeczka, ja zamówiłam takie jak Ona wklejała, z misiami, tylko że z szufladą. Leżało w kartonie od poniedziałku. Namówiłam dzisiaj TŻ, żeby go złożył i okazało się, że te misie są tylko z jednej strony. Na dodatek prowadnice do szuflady są przyklejone i żeby dało się ją wysunąć to musi być ustawiona pod ścianą z określonej strony. I w moim ustawieniu pokoju misie są przy drugiej ścianie, a od drzwi jest gładka strona Chyba jakieś naklejki zakupię i tam przykleję.
Mam podobne łóżeczko, tyle, że całe w kolorze wenge i wiem że niestety misie są tylko z jednej strony, ale u mnie na szczęście wszystko idealnie pasowało. Może faktycznie na tym pustym boku coś naklej

Cytat:
ładnie wycelował

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:28   #2623
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Co do wrednych tesciowych, to powiedzcie mi, nie da rady po prostu do minimum ograniczyc kontaktow?... Nie odbierac tel., nie otwierac drzwi jesli wizyta niezapowiedziana - taki troche moze hardkor, ale kurczę - o ile tylko nie spowoduje to nieporozumien z mezem - wart wdrozenia. Bo dla mnie w tym temacie wszystko jest czarne i biale - jesli kogos nie lubie lub chocby mi jest obojetny, nie mowiac ze mnie drazni lub jest chamem - to przez moj prog nie przestapi - niewazne rodzina, tesciowa, kuzynka meza, moja kuzynka czy kolezanka z pracy. My home is my castle. No ale ja wiele razy mowilam, ze jestem dzika, nietowarzyska, niegoscinna i wybredna
W kazdym razie wspolczuje dziewczyny takich wredot.... moja tesciowa na szczescie zlota kobieta, a do tego daleko od nas
Ja tak zrobiłam, postawiłam sprawę jasno i od października się z nią nie widziałam. Mąż mnie uprosił, żeby na Wielkanoc do niej jechać, to pojechałam niech mu będzie. Potem pogrzeb teścia (tydzień później) i od tamtego momentu dopiero dziś z nią gadałam, ale potrzebowałam jedne świstek i ona go miała więc musiałam się z nią spotkać. Tak to nie mam z nią kontaktu i mi dobrze. I mniej się z mężem kłócę.

Cytat:
Oj będziesz miała farta. Ja żaluję, że jak dzika kaczka nasrała mi na głowę jak byłam z wtedy jeszcze nie mężem na spacerze, że nie puściłam totka, ale głupio iść do ludzi taka osrana

Ale jestem pękata. Zjadłam pomidorową i jestem pełna.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:32   #2624
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A ja wypralam pokrycie gratisowego wozka, wylakierowalam regal narozny do Lali pokoju, rozkrecilismy z malzem biurko magnat na czesci - do malowania i zdobienia - i odkrecilismy rolete velux w tym samym celu, ogarnelam kibelek i lazienke, wypralam flanelki oraz czesc becikow/poscieli do Royce'a, wymyslilam jak stuningowac parasolke i ze firanka w budce i narzutka na gondole powinny byc do kompletu do tej parasolki (z tej samej koronki), zaraz planuje jeszcze stelaz od Tako wyszorowac i finito na dzis

Kopytka mam tak opuchniete, ze az skora blyszczy nie od roboty czy zmeczenia, bo przy moich nerkach to ja sobie moge rownie dobrze caly dzien lezec nogami w niebo oblozona lodem - a i tak spuchne.
Na szczescie jutro gin i antybiotyk

Poza tym z dalszych atrakcji - mam taki krwiak rozlany w miejscu pobierania krwi, ze chyba mu machne foto na pamiatke. Kolor sliwka-bordo-granat, 7cm w kazda strone i to nie jest jego ostatnie slowo, pelznie do nadgarstka

Ola jeszcze nie dostałas buziaka za to ze uchronilyscie sie z Lilo od szpitala mam nadzieje ze antybiotyk sprawnie zadziała.

Ja o tyle mam trudno z teściowa, ze ona ma baaaardzo zmienne nastroje. Raz ci dokopie a drugim razem będzie słodka, milutka i pomocna. Juz wiele razy przyzekalam sobie ze nigdy wiecej sie do niej nie odezwę. Potem jej wybacze i potem znowu dostanę po doopie. Jak ktoś głupi jak ja to musi mieć twarda doope.
Ale Majulki i tak nie tknie

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Oliath dawaj więcej fotek tego wózka Twojego

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

i się skończyło

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

i się skończyło
Ze tez wcześniej na to nie wpadlam odpowiedzieć głupio na głupie pytanie zawsze sie tłumaczę z bałaganu, a przecież moge go lubić co nie

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-16, 19:33   #2625
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
iBoze, jak jest w Krk gorąco, masakra.. spotkałam się z Mamą i mnie zabrała do siebie na obiad, a po drodze wstąpiłyśmy do lumpka..
I patrzcie co za całe 12 zł upolowałam wszystko w idealnym stanie, niektóre rzeczy sa juz wieksze wiec akurat zgrzeszyłabym jakbym Bezikowi mojemu nie wzięła za takie grosze kolor troche przekłamany na tej koszulce "mummy's litlle soldier" bo w rzeczywistosci gleboko niebieski
Nie chce mi sie jedno zdjecie zaladowac, sprobuje pozniej, ale kupilam mu jeszcze koszule w kratke czerwona
Obiad zjadłam, a za godzinę wracam z Mamą do miasta i do domu jadę
Fajne zakupy

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
UWAGA BĘDĘ SIE ŻALIĆ

Z góry uprzedze ze być moze uznacie ze jestem msciwa itd ale inaczej nie potrafię. Jestem miła i siedzę cicho do czasu.

A więc od rana mam urwanie głowy, czwartki czesto sa u mnie intensywnym dniem. Skończyłam prace o 16 (tu oszczędze wam nerwów wystarczy ze ja musze pracować z mlotkami) i biegiem do domu bo TZ ma 30 min na zjedzenie obiadu. I o 16:40 musi juz wracać. Nawet nie przebierajac sie i w sandalach na nogach kończę zupę która zaczęłam gotować rano. Wpada TZ, nalewam na talerze, nie zdążyłam oddechu złapać wpada teściowa. Przyniosła wiejskie jajka, myśle "dobra kobieta". A ona do mnie patrząc na moj szklany stół " wzielabys sciereczke i starla ten kurz bo az w oczy razi" :gin: No zesz kur..... Dopiero do domu wlazlam i w pracy sie nie relaksowalam.
TZ do niej ze przecież dopiero wróciłam z pracy i nawet nie odpoczelam. I gin juz dawno mnie wysyłał na zwolnienie.
A ona do mnie ze jak ona była w ciazy to w polu robiła ( pomijając fakt ze ona nigdy wsi na oczy nie widziała bo zawsze miastowa) a kiedyś kobiety to w polu urodziły zawinely w kocyk i dalej do roboty. a teraz to nam sie w głowach poprzewracalo.
I to wszystko zdążyła powiedzieć podczas swojej 5 min wizyty u nas...

Obiadu juz nie zjadłam i poplakalam sie po jej wyjściu. Bo kur... Staram sie jak moge, a ta małpa nigdy mnie nie pochwali za nic tylko byle by dokopać.
Jeszcze pozaluje. Jak urodze Majeczkę to nawet jej nie tknie nie mówiąc o spacerach. I w doopie mam to ze będzie jej przykro. Mi kur... tez jest teraz przykro

SKOŃCZYŁAM
Kurcze, jak czytam o waszych teściowych, to dziekuję, ze moja jest wyjątkowa A twoja to straszny babsztyl

Cytat:
Bardzo fajnie odpowiedziałaś
Stary 2013-05-16, 19:33   #2626
ona8686
Zakorzenienie

Co do tesciowych
Nie przepadam za swoja, ona jakos nigdy nie byla dla mnie niemila, ale to co powiedziala przed slubem to zapamietam. Mimo tego nie potrafilabym byc wredna do osoby starszej.

Tż wrocil ide sie wygadac.

Milego wieczorku

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:37   #2627
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Ze tez wcześniej na to nie wpadlam odpowiedzieć głupio na głupie pytanie zawsze sie tłumaczę z bałaganu, a przecież moge go lubić co nie
no jak się z debilami inaczej nie da, to trzeba się zniżyć do ich poziomu.

ja się nauczyłam być wredna dla ludzi, którzy tak własnie mnie traktują.

Stary 2013-05-16, 19:37   #2628
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Z info od gina, synuś nadal jest synkiem Jest troszkę mniejszy niż średnia bo wazy nie całe 1200, no ale on taki mniejszy od poczatku, nie przejmuje się tym, gin mówił, że wszytsko ok.. Gin też mówił żeby za bardzo nie przywiązywać się do wagi z usg bo to jest tylko maszyna i czasami wychodzi dziecko ok 3kg a na koncu jest 4kg, a czasami odwrotnie i z duzego dziecka wychodzi malenstwo.

Wyslal mnie do drugiego gabinetu bo akurat kardiolog byl, z sercem ok. Musze spac tak jak mi pasuje, bo dzidzius coraz wiekszy i uciska. Jesli lepiej na prawym to na prawym spać.

Z szyjka jest lepiej niz myslal lekarz. Wyszło, że praktycznie nic sie nie skróciła, stała sie z lekka twardsza. Pozwolił mi troszkę chodzić, ale nie za dużo, no i nie przemeczac się. Taka długość była 5 tygdoni temu i to było nie bardzo, ale juz na 30 tydzien nie jest zle. Nadal ma 28mm i teraz juz moze taka być, bo w 24/25 to zdecydowanie za mało było. Kolejna wizyta za 2,5 tygodnia.
No to świetnie
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:37   #2629
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie pomoge, mam rozowe przescieradło dla Synka i starczy
czemu tam nie zadzwonisz, oni są na prawdę fajni i da się dogadać... albo maila napisz z pytaniem jaka jest droga reklamacji, bo jest taki problem - podejrzewam, że dostałabyś swoje prześcieradełko gratis

Cytat:
Kochana to tylko moje wymysły. Pamiętaj, że każda ciąża jest inna. Moja poprzednia była rewelacyjna, a w tej czuję się niby dobrze, ale jednak coś mi dolega. Oby nic gorszego niż jest teraz.
potwierdzam ja poprzednią CAŁĄ przeleżałam i było poważnie kiepsko. Teaz mimo jakichś niewielkich dolegliwości - super funkcjonuję!

Cytat:

i się skończyło
hihihihihi to tak "po mojemu"

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:39   #2630
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Bardzo fajnie odpowiedziałaś
bo to nie ma się co denerwować i nie można pozwalac aby poprawiać komuś humor włąsnym kosztem.

bo ta teściowa to pewnie super zadowolona, ze popsuła humor synowej, że ją o kurz upomniała.
a my się stresujemy, płaczemy, wkurzamy.
i po co?
NIE wolno pozwalac innym ludzią psuć nam humoru, i bawić się naszym kosztem.

trzeba mieć twardy tyłek i nie bać się bronić swego.

Stary 2013-05-16, 19:39   #2631
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
To pierwszy ochroniacz jaki mi spodobal i doczytalam ze w cenie jest tez pościel....Nie orientuje sie w cenach takim kompletow bardzo to drogo wychodzi? 260zl....wyglada bardzo solidnie i nie taka cienka szmatka jak niektóre...
a potrzebuje któras moze kołderke i podusie?? ja chetnie kupie i odsprzedam tą nową bo ja mam używki, tylko posciel i ochraniacz mi są potrzebne
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:40   #2632
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Wyglada na to, ze tylko ja mam taka krotka szyjke...

a jaka masz długość?

Cytat:
Idzia a ty masz juz coś do łóżeczka?
no w sumie nic, hehe, ale po niedzieli biore sie za zakupy, podoba mi sie taki komplet:

http://allegro.pl/amy-11el-sliczna-p...239642241.html

Kolezanki mówiły mi, ze tej firmy jest bardzo dobra pościel.

Zastanawiam się nad drugim kompletem takim:

http://allegro.pl/kubus-disney-posci...239378076.html

Ale chyba skocze jeszce do biedry i obczaje, bo u mnie posciele jeszcze sa. Tyle ze na aukcji jest tez kubusiowy ochraniacz, nr 4, nr 15 i nr 18 mi sie podobają.

A czy kołderka 120x90 jest ok, czy moze te wieksza kupić???
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:41   #2633
misiaczka555
Wtajemniczenie

Tez idę. TZ w domu, wolam go i idziemy te schaboszczaki na noc robic uwielbiam z nim gotować bo wtedy komputer go nie rozprasza i mnie slucha
Dzisiaj zamierzam z nim rozmawiać o najlepszej porze do kompieli.

Niektóre z moich koleżanek wola kąpać np juz o 18 zeby mieć wieczór dla siebie(ale wtedy siedzisz w domu) a inne np o 21 bo moge z dzieciaczkiem pobyć na dworzu dłużej tak jak teraz
a co wy myślicie?

Perse to co z tym selerem? pomożesz?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-16, 19:43   #2634
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Dzięki dziewczyny za zrozumienie cieszę sie ze was mam

Idę zjeść ta zupę w końcu bo mi apety wrocil
U mnie dzis botwinka, TZ bardzo chwalił ze pyszna a on do zup to z dystansem a na drugie schabowy i surowka Perse wczorajsza. Tak mi smaka narobilas i jeszcze jak Margos napisała ze o lepsze niż słodycze to zapragnelam spróbować.

PERSE DAJ PRZEPIS
Pamietam tylko seler i jabłko...
Przepraszam Kochana że tak długo, dopiero teraz usiadłam.
Trę seler i jabłko na tarce i dodaję jogurt naturalny Można poprzyprawiać do woli, ja teraz unikam przypraw. Można też dać majonezu, jest wtedy ostrzejsze, do schabowych będzie lepsze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:43   #2635
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Tez idę. TZ w domu, wolam go i idziemy te schaboszczaki na noc robic uwielbiam z nim gotować bo wtedy komputer go nie rozprasza i mnie slucha

Niektóre z moich koleżanek wola kąpać np juz o 18 zeby mieć wieczór dla siebie(ale wtedy siedzisz w domu) a inne np o 21 bo moge z dzieciaczkiem pobyć na dworzu dłużej tak jak teraz
a co wy myślicie?

Perse to co z tym selerem? pomożesz?
ja w lecie mam zamiar kąpać około 20, potem jedzenie i spanie, a juz pod jesien kąpanie o 19.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:44   #2636
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40846926]Przepraszam Kochana że tak długo, dopiero teraz usiadłam.
Trę seler i jabłko na tarce i dodaję jogurt naturalny Można poprzyprawiać do woli, ja teraz unikam przypraw. Można też dać majonezu, jest wtedy ostrzejsze, do schabowych będzie lepsze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
w sam raz zdążyłas z przepisem, idę pichcic

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-16, 19:45   #2637
surka
Zakorzenienie

Cytat:
a co wy myślicie?
Jeszcze nie wiem, o której będę kąpać, ale na pewno chcę, żeby to była stała pora.
Stary 2013-05-16, 19:46   #2638
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
A czy kołderka 120x90 jest ok, czy moze te wieksza kupić???
ja mam tą większą - 100x135? o ile pamiętam...

Cytat:

a co wy myślicie?
piszesz o kąpieli malucha? u nas od zawsze była ok. 18-19 i bardzo to sobie chwalimy - Norbert do teraz tak ma - 18 kapiel, kolacja, zęby i spanie - najczęściej o 19:30 już śpi. Z małą z przymusu będę musiała to ustawić początkowo na później, bo wieczorami bywam sama i chciałabym to zorganizować tak, że Norbert idzie spać, a ja na spokojnie kąpię małą

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:54   #2639
mela1234
Zakorzenienie

U nas z kąpielą jest różnie, czasem przed czasem po kolacji. Ale o 20 dziecko jest w łóżku. Czasem się zdarza. że ok 21 idzie spać, ale to w przypadkach jak gdzieś jedziemy, albo mąż późno ma dla niej czas i chcą się razem pobawić. Wtedy pozwalam im poszaleć, a jej później iść spać. Kwestia wyczucia.

Aha Oliath jak cię lubię tak chyba baty ci sprawię za twoją pracowitość
A poza tym nie odp na moje pytanie czy sprzedający się odezwał?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 19:55   #2640
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

a co wy myślicie?
co do kąpieli to chyba zalezy od dziecka i od tego jak Wam będzie pasować.
ja pewnie postawię na godzinę 19, ale zobaczę w praniu jak to wyjdzie i chyba nie będę kąpać codziennie tak w całości w wannie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości