|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
i ja! Cytat:
![]() Cytat:
zero ciążowych przypadlosci - az nie wiem czy to normalneCytat:
![]() ja miałam tylko polipa więc nie pomogę... Cytat:
![]() ja tez szybko przybieram ![]() wrocilam od rodzicow - mam bez a co do arbuza to mój ukochany przysmak w ciąży, codziennie pochłaniam po polowce ale zapas mi się skonczyl, M. musi mi kupic
|
|||||
|
|
|
#1652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno wszystko będzie dobrze !---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
gratuluję ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w pierwszej ciazy cwiczylam to hm... jak znajde linka to wrzuce bry ![]() zaraz mykam na basen.... jutro wizyta, ale o niej dopiero jak wroce z pracy, bo jade prosto od lekarza |
|
|
|
|
#1654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw się napewno wszystko jest w porządku ![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1655 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) jest ciężki zajmuje sporo miejsca, więc trezba miec go na blacie. ale sama robie sobie np bułke tartą, miele orzechy itp. ja jestem na tak i to bardzo![]() na weekend wychodze na przepustkę tż mi przytargal kompa bo siwieje tu, jescze jestem na sali ze strasznie nawiedzoną babą....jak jej słucham to mi się scyzoryk otwiera w kieszeni... |
|
|
|
|
#1656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteś boska!~A poprzedni wątek też czytałaś? hheheh ![]() Gratuluję ciąży i życzę wszystkiego dobrego! No to musisz być silna, żeby się nerwy dziecku nie udzieliły :P Nie słuchaj jej :P
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
CorALADY - jak bede w domu to sprawdze co to za rozmiary. Te sa głownie z H&m ale kupuje glownie w TKMAxx I na ebayu . Te bodziaki sa wlasnie z TKMaxxa I kosztowaly 5.99£ za 3 szt .
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1658 |
|
Wtajemniczenie
|
mmm ktos mi tu narobil smaka na czeresnieee
|
#1659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W pierwszej chwili pomyślałam czemu nie... ale jak zobaczyłam ile tego było to się poddałam :P Dziękuję dziewczynki za przyjęcie. Kochane jesteście. Mam do Was takie pytanko... jak to jest ze środkami odstraszającymi komary i inne latająte draństwo? można ili nie można? Zapach zawsze był irytujący ale mam już dość wieczornych spacerów z psiakiem i ciągłym odganianiem robactwa... grrrr |
|
|
|
|
#1660 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Jestem padnięta... wczoraj cały dzień na działce,dziś też od rana zabiegana... Intensywny tydzień ![]() Nadrobiłam "po łebkach" bo nie mam siły. Gratuluję udanych wizyt i poznanych płci ![]() I witam nowe koleżanki;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-16 o 19:59 |
|
|
|
#1662 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Wróciłam niedawno do domu.Z cytologii prawdopodobnie nici ,do powtórki bo rano wzięłam lutkę no ale co zdarza się...Potem byłam w mieście na pysznych lodach,wstąpiłam do lumpka i udało mi się upolować spodenki jeansowe ciążowe z h&m za 15 zł Potem się jeszcze ochodziłam po Tesco, padam na pyszczek. Będę cytować na dwa razy: To beagle?Śliczny. Ja też jak będę na swoim chciałbym pieska i kotka koniecznie,kocham zwierzaki. Już doczytałam ![]() Cytat:
Mi marzy się sala do porodów rodzinnych,chciałabym rodzić z mężem ba... muszę nie ma innej opcji ![]() Cytat:
Bądź dobrej myśliCytat:
Ale dzisiaj smacznie na wątku,pycha obiadki były i arbuz Zaraz sobie zapiszę Wasze przepisy bo zapomnę
|
|||
|
|
|
#1663 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam ochotę na kapuchę kwaszoną
![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
heheA ja jak na zlosc jak ide do lumpka to nic nie mogę kupic :/ zero spodni ciążowych, a jak sa to w rozmiarze XXXXXXXL :/ bez sensu i ani bluzek, ani topow, nic ![]() Nawet mi nie mow o kapuście kiszonej kilogram bym teraz pochlonela
|
||
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Ku....zamknęłam sobie cytowanie
![]() Ktosiula A co wyczytała z Ekg coś nie w porządku,jakiś nieregularny rytm? Messuah Muszę zaraz poczytać,nie słyszałam o tym Malinka ![]() Angie hej ,na podobnym etapie ciąży jesteś co ja.I termin masz taki sam.Przybij piątkę ![]() Issia Zapodaj czereśni ![]() Aksbarg Nie wiem czy chciało by mi się w to bawić,zwłaszcza na początku.Słyszałam o tych pieluchach,może warto spróbować ![]() Margot witaj, to się kobieto naczytałaś![]() Agnieszka Prezent mikołajkowy ![]()
|
|
|
|
#1666 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie nie wiem co wyczytała, coś tam zmierzyła i powiedziała, że tętno około 100/min, podumała i wypisała skierowanie do kardio. Może się nie zna, nie wiem :P Powiedziała, że to nie jest normalne nawet w ciąży. We wtorek mam wizytę mam nadzieję, że coś się wyjaśni.
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
ANTIBIA - wspòłczuje szpitalnej sasiadki , moge sobie tylko wyobrazic jaka jest beznadziejna
) pisz nam czasem co to Ci za niestworzone historie opowiadaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1668 |
|
Raczkowanie
|
Mój brzuch w grudniu będzie monstrualnych rozmiarów, już teraz brzuch mi wystrzelił i czuję jak skóra na brzuchu rozciąga się, a to dopiero 8 tc...
|
|
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie teraz przeglądałam co naskrobałyście
Dziewczyny piękne macie ubranka dla swoich maluszków Co do zabobonów to zgodzę się z większością... jak coś ma się stać to i tak się stanie... Ja pierwsze body kupiłam w 8 tygodniu,poniosło mnie Moja dzidzia dziś znowu gilowała w brzuszku;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-05-16 o 20:45 |
|
|
|
#1670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja przypadkiem trafiłam,bo normalnie jak widzę te tony ciuchów,mega ściśnięte na wieszakach to mi się odechciewa czegokolwiek szukać.A tutaj wisiały koło wejścia i od razu przykuły moja uwagę.No i jeszcze mój rozmiar ![]() Cytat:
U mnie było tak że skumulował się mega stres plus problemy z tarczycą.Podczas EKG wyszła mi lekka arytmia,pielęgniarka rod razu skierowała mnie do lekarza,który mnie nie wypuścił do domu tylko do szpitala.Stwiedził że zaraz mogę się przewrócić :/Na IP dostałam kroplówkę,poleżałam parę godzin i do domku.Potem brałam przez 1,5 miesiąca lek i wszystko się unormowało. Idę jeść parówki w cieście
|
||
|
|
|
#1671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o np jej tekst " wiesz od kiedy mi się przytyło to na początku mój mąż miał problem ze znalezieniem mojej łechtaczki" ja chyba poprosze o przeniesienie bo mi sie koszmary beda sniły
|
|
|
|
|
#1672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no skromnością to ona nie grzeszy.Bezpośrednia kobita |
|
|
|
|
#1677 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
toż to masakra jakas. ja jestem otwarta i zboczona, ale to to jest niesmaczne aż
|
|||||
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Zgodnie z obietnicą wrzucam relację ze ślubu i wesela:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=693344&page=46 Post 1365 i niżej I chciałam zeznać, że przenoszę się przynajmniej w dużej części na wątek styczniowo-lutowy. Nie zrozumcie mnie źle - bardzo Was polubiłam, ale w zasadzie wszystkie dziewczyny z okolic mojego terminu porodu są tam. A kiedy codziennie czytam, że kolejna z Was zna płeć, macie wielkie brzuszki i jesteście blisko połowy ciąży to trochę się frustruje. I mam poczucie, że ten moment dla mnie nigdy nie nastąpi. Oczywiście cały czas będę Was podczytywać i mocno Wam kibicować, a za te pare miesięcy czytać Wasze pierwsze relacje z porodów
|
#1679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super maleństwo
|
||
|
|
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
Nie dam rady dziś nadrabiać, więc tylko się zamelduję
![]() Miałam dziś super dzień, choć oczywiście nie obyło się bez mojego ciążowego roztargnienia. Na basenie zgubiłam ten "kluczyk" do szafki, co się go nosi na ręce. Zorientowałam się po godzinie pływania :kwaśny: I ogólnie to nie wiedziałam nawet czy go zgubiłam, czy może zatrzasnęłam w szafce? Musiałam iść do ratownika, później przyszła jakaś pani i krzyczała "która pani zatrząsnęła kluczyk w szafce?"No i musiałam iść tak przez ten basen i każdy się na mnie patrzył. Siara taka, że szok Kluczyka nie było ani w basenie (mąż w tym czasie nurkował po całym basenie ), ani w mojej szafce. Wściekła byłam na siebie strasznie i wtedy podeszła do mnie jakaś miła kobietka i powiedziała, że widziała jakiś "kluczyk" w łazience. Oczywiście to był mój.Mam nadzieje, że moje IQ powróci kiedyś do normy, bo to trochę irytujące jest ![]() Reszta dnia już na szczęście bez przygód. Byliśmy na długim spacerze, nawet słonko trochę mnie złapało. Później szybki obiadek, spotkanie z koleżankami, a wieczorem teatr. Żyć nie umierać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

ja dzis mialam usg
zero ciążowych przypadlosci - az nie wiem czy to normalne
jestem w 14 tygodniu ciąży (w niedzielę zacznie się 15). Chciałabym zapytać, czy któraś z Was miała lub ma krwiaka nad ujściem wewnętrznym macicy? Ja niestety mam i przez miesiąc byłam w szpitalu. Nadal biorę leki: no-spa, cyclonamina, duphaston. Niby nie ma zagrożenia, ale i tak boję się. Będę wdzięczna za odpowiedź.

, dokupić jedynie co będę musiała jakieś rękawiczki i szaliczek na zimę bo te kombinezony to stópki mają zakryte ale rączki nie

Ale chociaż 3w1 - gondola, super spacerówka i fotelik. Niestety kolekcja 2013 i używanego nie znajdę ... Ale planujemy 2 dzieci, więc będę go jeszcze chciała wykorzystać i chyba się jakoś zamortyzuje

Zaraz sobie zapiszę Wasze przepisy bo zapomnę
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

toż to masakra jakas. ja jestem otwarta i zboczona, ale to to jest niesmaczne aż