|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Justyna, Twoja mama to jakas niereformowalna
a nie mozesz po prostu sama wziac i wrzucic ciuszkow do prania nie czekajac na jej aprobate? postaw na swoim, bo i tak przeciez czesto tak robisz powiedz, ze z mezem postanowiliscie, ze chcesz to juz miec gotowe i juz...
|
|
|
|
#1802 |
|
Zadomowienie
|
Justyna ja też nie rozumiem dlaczego z tym wszystkim czekasz na zgodę mamy ??? co masz zrobić to rób bo później ci sie za dużo na łowę zwali i bedziesz sie tylko stresowala i nie potrzebnie denerwowala ze nic nie masz zrobione
|
|
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
VVGH- GRATULACJE!!! Trzymam
za Jureczka i mamy zdrowie!!!Agnes- Gratulacje! Zdrowia dla Ciebie i dzidzi
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
od q1 do q4 to są4 kieszenie wód płodowych i je się dodaje, czyli masz AFI 10,35
|
|
|
|
#1805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio jak piłam to stwierdziłam, że jednak mi to nie wchodzi bo takie słodkie jak na piwo. Już wolę smakowe jakby były. Cytat:
|
|
#1807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1808 |
|
Raczkowanie
|
agnes gratulacje
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
w końcu w domku, mam komputerek a nie niewygodny telefon więc mogę na spokojnie nadrobić ![]() no to lecę czytać |
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli jak ty sobie radzisz z Twoim brzuchem, jak ja już przy 108 cm ledwo cokolwiek robię
|
#1811 | |
|
siedzę i myślę
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1812 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
przystojniaczek ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1813 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam zachciewajki teraz - chyba najadamy się pyszności tak na zapas ![]() Cytat:
za wizytę a mamą bym się nie przejmowała robię pranie i już, w końcu to nie jest 5 minut, trochę roboty z tym jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba nasz pierwszy dzidziuś urodzony sn w dniu terminu Cytat:
za wizytę... a co do tego AFI to nie mam pojęcia Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i 115cm! matko...a jak sobie radze? zmywanie naczyn jest nierealne, bo stoje tak daleko od zlewu, ze kregoslup nie wyrabia dzisiaj probowalam wyprasowac ostatnie 5 tetrowek, bo mi sie gdzies wczesniej zapodzialy...iiii prawie przypalilam brzuch zelazkiem ) ogolnie ledwo sie kulam. najgorsza jest ta pozycja odchylenia kregoslupa do tylu - baaardzo mnie meczy chodzenie. spanie tylko na boku i kazde podniesienie sie to mega akrobatyka - gdyby nie zaglowek w lozku ktorego moge sie chwycic i podciagnac byloby ciezko bez czyjejs pomocy. ogolnie wygladam jak kasztaniak - nozki, raczki jak patyczki i ten wielki bandzioch aaa, wczoraj brzuch mial dwa twarde garby po obu stronach i na srodku pusto. patrzylam z przerazeniem i uznalam, ze wyglada jak dwa dzidziusie...a tz zaczal kwiczec z radosci, bo uznal ojcostwo tylko jednego |
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo diabli chyba największy
|
|
#1816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
bo moje dziecko siedzi w szpagacie
http://4.bp.blogspot.com/_ctAWH2krSg...0/pregnant.jpg http://i.demotywatory.com/p/10/4864.jpg http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:A...fHRYFSa0dh2GUA |
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Łażę sobie z tym cewnikiem od godziny i mnie tylko trochę podbrzusze boli, ciekawe czy to w ogóle zadziała na mnie, bo zaczynam mieć wątpliwości...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1819 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Ag_nes, vvgh!!! Gorąco Wam gratuluję
![]() Wynalazek Tobie tym bardziej, bo mamy maluchy z jednego dnia I nawet poród i godzina podobna![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
U mnie zaczynali od 6, skończyło się na 18 , a można maks 30
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w nerwach to jem wszystko co mam pod reka |
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Od czegoś musi się zacząć poród ...
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak na obecnym etapie...ale calkiem mozliwe, ze jestem najokraglejszym okraglinkiem
|
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
---Tity- słodki dzieciaczek --- Kinga- 3mam kciuki za pomyślny rozwój akcji porodowej ![]() --- Byliśmy dzisiaj na 3 godzinnym spacerku pod tężniami ![]() Było super ![]() Wojtuś grzeczny - zaliczyliśmy 1 karmienie, przez mniej więcej godzinę musiał być na rękach, bo płakał w wózku -przytulasek mały![]() w domu jakoś go uśpiłam... uff i jest w łóżeczku od ok 21:00więc teraz mogę iść się wykąpać
|
|
|
|
#1826 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
za wizytę, mała ma fajną wagę a mamy się nie słuchaj tylko rób swoje.. ona jest jakaś niepoważna.. Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje !!! ![]() w sumie fajny poród, ale ta końcówka nie zabrzmiała optymistycznie.. jak to popękała Ci pochwa ? ![]() i jeszcze to łyżeczkowanie.. no, ale dałaś radę ![]() a teraz jak się czujesz, doszłaś już do siebie ? Cytat:
![]() a wcześniej sobie mówiłam, że jak będę już blisko tp to będę się goliła co 2-3dni ![]() 2. za wizytę, faktycznie już spory i ładnie wymiary się wyrównały co do tego AFI to nie pomogę bo się nie znam ![]() Cytat:
śliczne łóżeczko mój Tż operuje fachowym językiem ojj.. żebyś wiedziała.. może nawet bardziej.. z jednej strony mnie śmieszy, a z drugiej troszkę wkurza.. wszystkim rozpowiada, że już lada dzień rodzę.. i co tu się dziwić że ludzie dopytują zniecierpliwieni czy już mamy synka... ![]() Cytat:
jeszcze troszkę
|
||||||
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
A nie wiem jaka dawka, 180ml? Nie znam sie :-D teraz ktg mam, brzucho coraz bardziej boli...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny po porodach sn czy Wy też nie możecie kichać i smarkać bo jest wrażenie jak by miało wszystko wyskoczyć? I pieką Was szwy ? Veronic zazdroszczę bezproblemowego karmienia Ja się stresuję za każdym razem czy na pewno dobrze przystawię i nie zmasakruje brodawek...axella u mnie jest to samo z mlekiem, ściągam 30 ml na dzień, a leje się ze mnie tak, że czasami po kolana jestem mokra...A przyjdzie wieczór chcę cos ściągnąć a tam pustka. Zastanawiam się w ogóle czy moje dziecko coś przybiera na wadze...
|
|
#1829 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
|
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Jak boli to chyba działa?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

a nie mozesz po prostu sama wziac i wrzucic ciuszkow do prania nie czekajac na jej aprobate? postaw na swoim, bo i tak przeciez czesto tak robisz
powiedz, ze z mezem postanowiliscie, ze chcesz to juz miec gotowe i juz...

za Jureczka i mamy zdrowie!!!

)
nic tu nie zrobimy.. nieprzekształcajmy ciąży prawidłowo przebiegającej w patologiczną. I mówi do Tż, "nawet jakbym podłączył kroplówkę z tą Twoją oxycośtam, to i tak mogłoby sie zakończyć cesarką.. nie ma co ryzykować.. ale nie załamuj się, to się może zmienić błyskawicznie.. nawet na dniach"
Ja się stresuję za każdym razem czy na pewno dobrze przystawię i nie zmasakruje brodawek...