|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w Douglasie, Sephorze, Marionnaud + OT, część VII :)
Cytat:
![]() Muszę oblukać: Sand Tropez Master Plan Mink Muffs i taki bardziej klasyczny - Burgundy Do jaskrawych kolorów musiałabym się opalić. Cytat:
piękna!Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Właśnie policzyłam: mam 15 kolorowych Essiaków + 3 typu odżywka & top coat
|
||||
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4714 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
ja mam opikowy top. Trzyma przez 10-14 dni (o ile nie zapomnę go użyć
![]() Ale u mnie większość lakierów Opi (15 szt); tylko 2 Essie, 1 ChG i 1 Zoya (specjalnie policzyłam :0 |
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to w zachwycie trwam jak mi lakier z topem 5 dni wytrzymuje
|
|
#4717 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2013-05-16 o 20:16 |
|
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę spróbować, dzieki
I nowy avek widzę
|
#4719 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
dzięki dziefczenta za rady topcoatowe
normalnie nie mogę się napatrzeć na te paznokiety moje w esiaku ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- właśnie taki wakacyjny
|
|
#4720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny sposób, ale niestety nie dla mnie - nie mam latorośli, która mogłaby mi pomóc .Btw - widzę nowy avatar, jak mniemam to córcia - wyglądacie jak siostry ![]() Cytat:
. Po pierwsze dlatego, że dla niego moje wszystkie lakiery wyglądają tak samo (choć bynajmniej tak nie jest), a poza tym wolę, żeby nie zaglądał do szuflady z lakierami, która jest już nieco przeładowana .Właśnie sobie obliczyłam, że mam ponad 30 lakierów i 3 top coat'y, ale Essiaka tylko jednego - Big Spender.Najwięcej mam Chanel (8) i Illamasqua (8 sztuk, ale 6 kolorów, bo dwa mam podwójnie), potem 6 Opików, 2 MACzki, 3 Diory, kilka ArtDeco i Revlona i 1 Estee Lauder. A jeszcze niedawno miałam ze 3 sztuki i w pełni mi wystarczało .Dobrego Top Coat'a niestety jeszcze nie znalazłam . W każdym jest coś nie tak - albo bąbelkuje mi lakier, albo obkurcza, albo powoduje pękanie. Za to wszystkie jak jeden mąż gęstnieją za połową buteleczki.
|
||
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
mi z topem Poshe 8 dni, ale ja dużo rękami robię
, tylko Poshe nie lubi się z Diorem
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#4722 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() a to pełna nazwa? a jak nie podałabyś pełną?
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
mhm śliczny, nowy avek
taki gwiazdorski Z produktów Essie ja lubię jeszcze "Beam Up" taki produkt przeciw przebarwieniom, wybielający. Mi wystarcza jedna warstwa. Paznokcie mają taki świeży wygląd i ładnie błyszczą. Szybko wysycha. Stosuję go, gdy nie mam czasu na malowanie kolorem, ale chcę żeby wyglądały estetycznie. Z pożółkniętymi paznokciami też sobie radzi |
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
A mi z poshe góra 5 dni. Jakies felerne mam te paluszki
![]() Nie cierpię zmywac i malować, ale pomalowane są takie ładne ...
|
#4725 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a używam Seche Vite - 5 dni paznokcie wytrzymują spokojnie, ale on ma te szkodliwe substancje (formaldehyd?) Cytat:
Cytat:
sama mam zbliżony do niego Topless&Barefoot i bardzo lubięnoo, pokaźny zbiór ![]() Cytat:
![]() Cytat:
lakierów mam niewiele więcej niż te Essiaki, raczej pojedyncze sztuki różnych marek (ostatnio moim sercem zawładnął Fracas Chanel - kupiłam 2 sztuki tego samego koloru, co nie zdarza się zbyt często) dobre też są małe L'Oreale, bardzo przypominają Essie (łącznie z pędzelkiem)
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2013-05-16 o 22:01 |
|||||
|
|
|
#4726 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
mi tam formaldehyd nie szkodzi, oskarżana odżywka Eveline 8 w 1 akurat zrobiła mi znakomicie i nadal ją stosuję, jako mleczaka, znaczy manicure dla leniwca i moje pazury mają się znakomicie
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
to pełna nazwa, fajna jest też odżywka i do usuwania skórek, ale ja nie mam porównania, bo to mój pierwszy top. Ja w ogóle dopiero w lutym zaczęłam malowac paznokcie, bo kilka lat miałam hybrydy
http://poshe.pl/ Mint Candy Apple uwielbiam i jakoś tak od 2 tygodni tylko nim maluję, ja w porównaniu z Wami to bida z nędzą, bo może 10 lakierów mam, a i tak mam wrażenie, że za dużo
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#4728 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
też mam z 10, a pewnie nawet mniej, ale nie ruszę się żeby sprawdzić
|
|
|
#4729 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
).Patent z losowaniem lakierów przez córę -bezcenny ![]() Cytat:
Dość rzadko maluję a nawet jeśli to i bez topu noszę tydzień. (Nie patrzę na Seche-kuszenie ) Gdzie kupujecie? Na All?
|
||
|
|
|
#4730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale żeby aż dwa, to nie .Ja lubię też lakiery ArtDeco, kiedyś w Dougim były takie malutkie, fajne rozwiązanie, bo nim zgęstnieje, to się skończy. Cytat:
.[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;40850511]No i piękne podsumowanie ).Patent z losowaniem lakierów przez córę -bezcenny ![]() Też mam z 10 Esiaków i tak myślę, że starczy póki co Dość rzadko maluję a nawet jeśli to i bez topu noszę tydzień. (Nie patrzę na Seche-kuszenie ) Gdzie kupujecie? Na All?[/QUOTE]Ja Seche kupowałam na All, ale za połową zgęstniał mi za bardzo i nie zdecydowałam się na drugą flaszkę, bo u mnie strasznie lakier obkurczał, choć próbowałam na różne sposoby go stosować. Jednak szybkość schnięcia i trwałość bez zarzutu. |
||
|
|
|
#4731 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() no to zostawiłam najlepsze dla mnie (czytaj trwałe/szybkoschnące ), resztę oddałam lub wyrzuciłam i tak trwamno doooobra - trwałam do tych esiaków ostatnich ale skoro mam śliwkę esiakową idealną, to mam nadzieję wytrwać
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaczy się lakierów to pewnie tak bliżej 20 łącznie, ale ten taki ciężki tyłek żeby go ruszyć i policzyć to mam ![]() wiem ze chanele górą, bo coś koło 10 będzie, 2 essiaki, kilka OPI, dwie miniaturki orly i więcej grzechów nie pamiętam ![]() ja swoje przechowuję w drewnianej skrzyneczce po winie, w życiu lodówce głowy lakierami nie zawracałam, to coś daje? Moje w tym zamknięciu lata wytrzymują bez uszczerbku na zdrowiu i urodzie ![]() a top coat - głosuję na ten czerwony z Sally Hansen co go nigdy z imienia nie pamiętam ![]() choć mam jeszcze GtG ale go jeszcze nie tykałam (kupić musiałam przez Was oczywiście) PS. Edytuję: zapomniałam o jednym diorku, który ma już 8 lat - tak tak, nie mylę się, i nadal nie zgluciał, ale że niezbyt kolor lubię, to dlatego tyle stoi ![]() Ponadto: 1 MAC (jak mogłam zapomnieć!! Taki obłędny letni szmaragd! ) 1 duży Orly ale taki przeźroczysty różowy jak płytka, 1 maluszek - Mavala, 2 Colour Alike neonowe róże kapitalne do stóp 2 Peggy Sage - dwa lakiery + jedna odżywka topy dwa - wspomniany SH i GTG (+ dwie połówki z Opi o których zapomniałam ) Miałam jeszcze 4 Alessandro , ale mi się zestarzały już, bo też leciwe były ![]() zdziwiłam się że tak mało OPIków, ale posprzedawałam bo nie używałam i zostały tylko dwa. wyciągnęłam towarzystwo i sprawa wygląda tak: (brakuje tylko chanelowego Malice, który akurat przebywa na wyjeździe )
Edytowane przez moniq_c Czas edycji: 2013-05-17 o 09:01 |
|
|
|
|
#4733 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
ja się upadlam alkoholowo redds'em myszkując po jutiubie (muzyczna podróż w czasie ) w ramach relaksu i dlatego sie nie ruszamale może się i ruszę, po następnego redds'a ![]() a lodówka daje coś - lakiery mi nie gęstnieją
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
no ale mi nie gęstnieją i bez lodówki, więc może to kolejna urban legend?
też bym się chętnie upodliła, ale chwilowo nie mogę (jaki smak?? Tylko nie mów ze malina ) , a pudełko z lakierami stoi w pokoju gdzie ktoś śpi więc nie włażę bo sen ludzki bardzo szanuję ![]() PS. a to całkiem wygodne rozwiązanie Ci wyszło bo skoro po reddsa idziesz, i lakiery też tam są na imprezie, to postaw ich do raportu, niech się przeliczą
Edytowane przez moniq_c Czas edycji: 2013-05-16 o 23:52 |
|
|
|
#4735 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
malyna ale tylko dlatego że czarnego nie było ![]() byłby nawet Desperados, tylko nie mogę niestety upodlić się zanadto ![]() dobra idę po R. i liczyć ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- wychodzi tak: 2 esiaki 1 revlon 2 ingloty 1 china glaze 1 opi 1 bell 1 coral i wspomniana odżywka eveline, nie wiem czy się liczy? z odżywką jakby wypada 10
|
|
|
#4736 |
|
Wtajemniczenie
|
jak ja Wam zazdraszczam tej Essiakowej promocji.. chętnie bym coś dokupiła do mojej małej Essiakowej kolekcji
aż chyba pójdę policzyć ile ich mam.. choć na pewno mało ![]() ha! tylko 10 Essiaków ![]() i 20 Chanel 6 Dior 2 Guerlain 12 Illamasqua 4 MAC 9 OPI 2 Zoya 2 Kiko 2 Inglot 1 Butter London 1 Ciate
Edytowane przez martiryb Czas edycji: 2013-05-17 o 00:11 |
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4738 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
23-26.05 -40% na kolorówkę i pielęgnację twarzy w Rossmann
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4740 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie Seche kompletnie się nie sprawdził ...
I to nie dlatego ( co mu się najczęściej zarzuca), że obkurczał lakier... Akurat nic takiego się nie działo ( trzeba malować mokry lakier jeszcze ), ale seche powoduje u mnie odpadanie płatami lakieru do paznokci i to po dwóch dniach od pomalowania .... Używałam różnych top coatów... Od najtańszych po naprawdę drogie i firmowe i najlepszy dla mnie jest ten : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...rzchniowy.html Tani i naprawdę doskonały ...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.

ja bym też capnęła jednego nudziaka w razie czego (i mam jeszcze dodatkową zniżkę -25%) tylko też nie wiem, jaki odcień by mi pasował
Mam sugar daddy, prawie zupełnie przezroczysty i Helenę Zoya - ale to nie jest ten odcień 

oby u nas się pojawiła 

piękna!
+ 3 typu odżywka & top coat