|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Ha!!!
Jest nas więcej, coś musi być na rzeczy
|
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Tych, co czują rybę czy ikrę też jest więcej, coś musi być na rzeczy
|
#4353 |
|
BAN stały
|
Nie, nie, nie
Womanity to śledź z figową konfiturą, a Cocoon to zatęchłe, lekko podpleśniałe kakało
|
|
|
|
#4354 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
śledź jest zupełnie inny i figowej konfitury niet , może raczej figa jako figa , za to orzechy jak najbardziej - laskowe
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam szczęście być w gronie tych, na których Womanity układa się przepięknie
|
|
#4356 | ||
|
BAN stały
|
Ja go nie widzę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zlać się rybą (przepraszam, Womanitem) i jeść śledzia z czatnejem!
|
|
#4358 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Jako ze mam teraz faze na wszystko co rozane poszlam do Sephory i wyniuchalam wszystkie rozane nowosci. Byly to
Cool water Sea rose - zupelnie niepodobny do klasyka, ale tez blizej niezidentyfikowana roza to byla... Kompletnie niezapamietywalny zapach. Dali Sea & sun cos tam roses z poczatku wychodzi jakis kwas? owocki, cos ostrego, a potem... ta nuta troche sie wyostrza, rozy nie czulam zupelnie. Snowing rose Masaki wielkie nadzieje wiazalam z tym zapachem, a rozy tez w nim malo. Owszem, jakas poswiata jest, chlodnawa i z poczatku obiecujaca, ale potem znow wychodzi won proszku do prania i tanie nutki, ktore znamy z innych kiepskich zapachow. Tak wiec rozy w perfumach mainstreamowych jest malo, w kazdym razie w nowosciach. Czekam na Especially Escada Elixir - mysle, ze te wezme w ciemno, ale chyba jeszcze ich nie ma u nas
|
|
|
|
#4360 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 Czas edycji: 2013-05-16 o 12:00 |
|
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Naprawdę coś takiego stworzyli? Aż dziw bierze, że nie wyczarowali jeszcze Cool Water Ocean Oud
|
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40836831]To pogrubione mnie zawsze zastanawia - czy ja czuję na sobie dany zapach w określony sposób oznacza, że inni też go tak odbierają? Porażką byłoby dla mnie paradować odzianą zapachowo w domniemane masło orzechowe, dla znajomego cuchnąc niczym ryba i ogólnopojęta fizjologia.
Odpowiedź jest jednoznaczna - nie oznacza. Mnie np się wydaje, że pachnę słodką brzoskwinią, zamszową, piękne retro - a ktoś pyta, co tak wali zasikaną pieluchą Bywa i w drugą stronę (może stałam się zbyt ostrożna ) - walę klejem i taśmą pakową (CdG), idę odebrać synka - a pani w przedszkolu zachwyca się świeżymi konwaliami (że niby to moje perfumy)
|
#4363 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#4364 | |||
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
Ja chyba też należę do "wybrańców" choć nie mogę powiedzieć że Womanity leży na mnie przepięknie, to jestem całkiem zadowolona z efektu. (Pamiętam że testując go w perfumerii na bloterze, zapach faktycznie wydawał mi się okrutny ale na mojej skórze ta dziwna nuta w ogóle się nie ujawnia. )I chyba nie jest to tylko i wyłącznie moje odczucie, bo nosząc ten zapach w zeszłe lato, usłyszałam kilka komplementów na ich temat; co w moim przypadku zdarza się niezmiernie rzadko. W tym roku planuję powtórkę, bo jakoś tak letnio mi się kojarzy. ![]() Cytat:
Obawiam się że Parabelka może mieć rację, ostatnio czytałam na blogu Piratha że Boss już swój oud'owy zapach wypuścił! Cytat:
|
|
#4365 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
kiedyś usmażyłam flądrę i koth jak się tą flądrą w ekstazie cały wylizał , śmierdział dwa dni i zapewniam Cię , że nie przypominało to Womanity
|
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to nie była flądra z figowym czatnejem!orzechami pewnie też nie pachniał?
|
|
|
|
|
#4367 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
roztaczał wokół siebie coś w rodzaju aromatu brudnej smażalni ryb , gdzie jakieś ukryte rybie zwłoki zaczęły się dyskretnie rozkładać
|
|
|
|
#4368 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Ubawiłam się Waszymi rybnymi dywagacjami
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40836831]To pogrubione mnie zawsze zastanawia - czy jeśli ja czuję na sobie dany zapach w określony sposób oznacza, że inni też go tak odbierają? Porażką byłoby dla mnie paradować odzianą zapachowo w domniemane masło orzechowe, dla znajomego cuchnąc niczym ryba i ogólnopojęta fizjologia. Też nad tym często dumam W Black Afgano czuję na sobie taką potliwą nutę, testowałam je kiedyś na zlocie (chyba to o ten zapach chodziło, nie jestem pewna, bo potliwą nutę wyczuwam w niejednych perfumach), no i daję dziewczynom mój nadgarstek do wąchania, bo nie chciały wierzyć i mówię "same zobaczcie, jest!", a one jakoś nie czuły tego I jeszcze mnie obkomplementowały, że pięknie
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40836831]To pogrubione mnie zawsze zastanawia - czy jeśli ja czuję na sobie dany zapach w określony sposób oznacza, że inni też go tak odbierają? Porażką byłoby dla mnie paradować odzianą zapachowo w domniemane masło orzechowe, dla znajomego cuchnąc niczym ryba i ogólnopojęta fizjologia.
W przypadku Womanity dużo w mojej ocenie zależy od chemii skóry. Skóra, która wysładza zapachy, złagodzi słone nuty i podbije mleczną słodycz figi i orzechów. Ale skóra, która wyostrza wonie, i ma tendencje do ich "kwaszenia" rzeczywiście z Womanity wydobędzie aspekty kwaskowate i fizjologiczne. Za nosy otoczenia ręczyć nie mogę, ale trudno mi uwierzyć, że ktoś wywącha rybę w Womanity podanej na wysładzającej zapachy skórze. Musiałby bardzo chcieć ![]() Cytat:
ale Womanity układa się na mnie co najmniej interesująco i przyzwoicie. Z rzeczy, które układają się więcej niż interesująco i przyzwoicie, czyli prawie przepięknie, testowałam zaś: Aoud Musk Montale-młodszy, słoneczny i letni brat Dark Aouda. Jasne piżmo skontrastowane z dość ostrym, charakterystycznym dla Montale lekko medycznym oudem, ozdobione lekko szafranem, na hebanowej, drzewnej, łagodnej bazie. Kontrast oudu i niezwierzęcego, lekko mydlanego piżma, daje bardzo ciekawy i naturalny efekt. Agarowej świetlistości, o ile ktoś jest w stanie wyobrazić sobie taką naturę oudu. Trwałość niestety gorsza, niż to, do czego Pierre Montale nas przyzwyczaił- trzy, cztery godziny, nie więcej. Szkoda, że tylko na rynek arabski (albo- jak to dobrze dobrze, że upolowałam jedyny flakon na allegro). Black Touch Parah- przyjemny, nienachalny, wytrawny zapach z kroplą oudu. Rozpoczyna się chyba bergamotą, jest sporo przypraw i mało słodkie drewno gwajakowe. Ładnie, bezpiecznie i miło; trochę podobnie nosi mi się, jeśli chodzi o sposób noszenia, nie o nuty zapachowe, Bois Marocain Toma Forda.
|
|
#4371 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
BM mam, nad BT myślę... Co do Womanity zgadzam się. Jest piękny, niebanalny i piotrafi się uroczo rozwinąć. Ogólnie zaś ślę Ci...
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio siedziałam koło osoby pachnącej W, i nie mogłam złapać tchu. Tak sztucznego i obrzydliwego zapachu dawno nie czułam |
|
|
|
|
#4373 | |||
|
Her Worshipfulness
|
Cytat:
A może raczej dzięki niej. ![]() Cytat:
A Twoją "egzaltację" w opisach perfum bardzo lubię, zwłaszcza "podkłady kolejowe" w którymś z Montale zapadły mi w pamięć! ![]() ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
Jeżeli nie mieszkasz w moim mieście to pewnie nie.
|
|
#4374 |
|
Panaroja
|
Moja skóra nie wysładza zapachów , a Womanity pachnie na mnie pięknie . Nie wiem , od czego to zależy
|
|
|
#4375 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również ślę Cytat:
Ciekawa jestem, jak na Twojej bardzo wysładzającej zapachy skórze pachną rzeczy naprawdę słodkie, jak jakieś Botrytisy czy coś. Cytat:
A w temacie głównym: Black Vetyver Cafe Jo Malone-wspaniałe, gorące espresso! Z dymnym wetiwerem, pogłębiającym kawowy rauszyk. Posypana gałką muszkatołową i ziarnami kolendry. Wetiwer pełni tu taką rolę, jak w piżmo w Aoud Musk, czyli wyciąga na pierwszy plan najpiękniejsze nuty. Kawa jest bardzo zdecydowana, wyraźnie rozpoznawalna, wściekle gorąca i w żadnym razie niesłodzona. Co z tego, skoro trwa jakieś dwie godziny... Wild Fig&Cassis Jo Malone-świeża, soczysta figa podana na roztartych w dłoniach liściach krzewów czarnej porzeczki. Całość serwowana na liściach trawy w delikatnym kwiatowym sosie. Ogólne wrażenie bardzo zielone i bardzo dobre. Młodsza siostra Ichnusy od Profumum Roma. Trwałość przeciętna, ale dużo lepsza, aniżeli Black Vetyver Cafe.
|
|
#4376 |
|
Konto usunięte
|
Może coś jest na rzeczy z tą wysładzającą zapachy skórą. Moja ma taką tendencję.
Wąchałam ostatnio Amor Amor in a Flash. Spodziewałam się bubla w stylu oryginał + oranżada, jak to było z letnimi flankerami. Dodać warto, że za oryginałem oraz za wersjami Absolu i Forbidden Kiss przepadam. In a Flash zdziwił mnie niesamowicie - oryginału nie ma w nim w ogóle! Jest za to cynamon, maślane kruche ciasteczka i chrzęszczący cukier. Bardzo w stylu Biscotti Marca Jacobsa. Podoba mi się! |
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
A ja testuje globalnie Eternity Kleina. Tak - to stare klasyczne Eternity
Czulam ostatnio na wielu kobietach i stad naszlo mnie na odgrzebanie mojej probki. Zapach podoba mi sie najbardziej w fazie ostatniej - baza jest wybitnie kwiatowa, cos jak lilie i bez. Poczatek troche zbyt metaliczny i pudrowy, ale przez to zapach jest nie do pomylenia z niczym innym. Moglabym go w sumie miec, chociaz mam poczucie, ze nie do konca do mnie pasuje, bo wg mie raczej do latwych w odbiorze nie nalezy. Podchodze do niego chyba nasty raz i wciaz nie wiem co z nim zrobic Na niekorzysc przemawia fakt, ze jest baaardzo popularny, niezmienne od lat 90-tych.
|
|
|
|
#4378 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() 2.niech ich gęś kopnie dlaczego nikt nie umie zrobić porządnej trwałej kawowej kawy w perfumach , skoro można zrobić żel pod prysznic , pilingi , masła do ciała itp pachnące po 12 godzin na skórze
|
|
|
|
#4379 |
|
Rozeznanie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;40825718]Zadziwiacie mnie tymi opisami Womanity... Dla mnie to nieszkodliwe zupełnie masło orzechowe (ew. orzechy prażone na patelni z odrobiną cukru)z daaaaaaleko w tle pobrzmiewającą figą. Przyjemne nawet.
[/QUOTE]Wachałam ten zapach wiele razy i do tej pory nic mnie w nim nie przeraziło o ile pamiętam. Nawet mi się spodobał. Przy okazji przetestuję ponownie. Uważam za ładny zapach, chociaż o ile pamiętam tz nie był zachwycony. |
|
|
|
#4380 |
|
Konto usunięte
|
Fakt - gdybym znalazła gdzieś trwałe perfumy o zapachu żelu kawowego YR, peelingu Farmony albo masła Joanny byłabym wniebowzięta...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

Jest nas więcej, coś musi być na rzeczy

śledź jest zupełnie inny

Naprawdę coś takiego stworzyli? Aż dziw bierze, że nie wyczarowali jeszcze Cool Water Ocean Oud 

)
bo to nie była flądra z figowym czatnejem!
dlaczego nikt nie umie zrobić porządnej trwałej kawowej kawy w perfumach , skoro można zrobić żel pod prysznic , pilingi , masła do ciała itp pachnące po 12 godzin na skórze