|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz
super, że wszystko się udało pani G.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1472 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz
perfuzja baaardzo fajnie czytało się Twoją relację
. Tak jak cowie, przekonałaś mnie do koszyczków. Ostatnio chciałam już sobie odpuścić takie "pierdoły", ale pobudziłaś mnie do działania .No i ponieważ nie miałam jeszcze okazji, to życzę Ci jak najwięcej powodów do uśmiechu, żebyście zawsze byli z TŻ tak szczęśliwi jak teraz Cytat:
|
|
|
|
|
#1473 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam, bo mój Tżcik wrócił i mam potrzebę, żeby się poprzytulać
![]() Dobranoc |
|
|
|
#1474 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczny! Poszukuję długiego, hiszpańskigo welonu. Zastanawiam się nad uszyciem takiego przez krawcową.. (w Madonnie są stanowczo za dogie).Czy któraś z Was mże ma jakąś godną polecenia krawcową (kraków)? I kto kupuje mterial:ja czy krawcowa? gdzie?
|
|
|
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM201
Chyba wszystkie przerażone wydatkami oraz wódką
|
|
|
|
#1476 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM201
to ile byście mi radziły kupić soków gazowanego i wody na 120 osób ?
|
|
|
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
Look Panny Młodej – zrobione/ustalone Suknia ślubna (szyje się, czekam na pierwszą przymiarkę - KLIK) Buty (KLIK) Welon - długi ciągnący się po ziemi Fryzura (ustalona na 8 rano, tylko bez tego zwisającego loka, grzywka będzie podkręcona na bok w falę i upięta KLIK1, KLIK2 Makijaż (wstępnie zaklepany na 10:45-11:00, w tę sobotę mam próbny) Paznokcie (dwa dni przed ślubem, coś w stylu: KLIK) Do zrobienia: Bielizna Podwiązka Biżuteria – coś delikatnego na szyję w złocie ale co i gdzie kupić??? Look Pana Młodego Garnitur - czarny dopasowany, taliowana marynarka na jeden guzik, spodnie z nogawkami zwężanymi - TZ wygląda bosko Buty - idealne do spodni od garnituru, najzgrabniejsze jakie kiedykolwiek widziałam Koszula Krawat Pasek Spinki Bielizna INNE załatwione Data i godzina w Kościele – 24.08.2013 godz. 15 Lokal - zaliczka Zespół - zaliczka Fotograf - zaliczka Kamerzysta - zaliczka Pierwsze spotkanie z księdzem – wstępnie spisany protokół, wygłoszone zapowiedzi Obrączki KLIK Alkohol Kokardki na alkohol (takie tylko bordowe - KLIK) Winietki KLIK Tuby strzelające Kurs Małżeński INNE do załatwienia w najbliższym czasie Odebrać karteczkę z zapowiedziami od proboszcza TZta!!! Wybranie się do pierwszej spowiedzi przedślubnej!!! Wypisanie i rozwiezienie zaproszeń - KLIK Wybranie się do lokalu, w którym mamy wesele w celu obejrzenia jak jest wszystko przygotowane na wesele o liczbie gości podobnej do nas Wybranie samochodu do ślubu Załatwienie pojazdów dla gości (autobus i kierowca) Poradnia Akt urodzenia USC Zamówić tort, paczki z ciastami dla gości INNE do załatwienia trochę później/dużo później Kwiaciarnia – zamówić bukiet dla mnie, dla świadkowej, bukiety dla mam, wiązanki na groby dla tatusiów, butonierkę, przystrojenie samochodu i kościoła Parasol - miejmy nadzieję, że nie będzie potrzebny Zakupienie rzeczy potrzebnych do przystrojenia naszych domów Spotkanie z zespołem – uzgodnienie pierwszego tańca itp. Ustalenie konkretnej liczby gości, menu Spotkanie z organistą (zapłata) Spotkanie z kościelnym (zapłata) Lokal (zapłata) Drugie spotkanie z księdzem – dokończenie protokołu
Edytowane przez bride88 Czas edycji: 2013-05-16 o 22:21 |
|
|
|
#1478 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
super
|
|
|
|
|
#1479 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby było na odwrót to bym na pewno została przy swoim ![]() Cytat:
od paru miesięcy się zbierałam ![]() Cytat:
Cytat:
będę wszechstronnie zorientowana perfuzja, super się czyta Twoją relację moim zdaniem najlepsza jak do tej pory
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez missbennet Czas edycji: 2013-05-16 o 22:38 |
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
To ja zrobię posdumowanie 100dniówkowe:
Kupione/załatwione: -suknia, - narzutka, - welon, - buty, - bielizna ( biustonosz), - garnitur, - koszula, - obrączki, - goście zaproszeni ustnie, - nauki przedmałżeńskie i poradnia, - część wystroju Do załatwienia/kupienia: - krawat, - zapowiedzi, - chór i/lub skrzypce do kościoła, - omówić menu, - dogadać sesję ślubną ( fotograf jest zaklepany na ceremonię, przygotowania i odrobinkę przyjęcia), - ZAMKNĄĆ LISTĘ GOŚCI, - biżuteria, - dekoracja auta, - dokupić resztę pierdół do wystroju altany. Nie wiem o czym zapomniałam
Edytowane przez AnonimowaMoni Czas edycji: 2013-05-16 o 22:48 |
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, u mnie już 2cyfrowo.... |
|
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM201
U mnie bardzo jednocyfrowe ... Kiedy się obudze będzie 1dzień do połączenia naszych losów
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1484 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej !
i super
coraz bliżej![]() Cytat:
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i wię
Nie mam czasu na wizaż
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej !
Cytat:
![]() Jakby ktoś był zainteresowany to w klubie rozpisałam się ile trwało i kosztowało załatwianie wizy Edytowane przez AnonimowaMoni Czas edycji: 2013-05-16 o 23:27 |
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej
Cytat:
choć ja bym się zaczęła pewnie denerwować...ja tam się zaczynam bać ![]() widać właśnie ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- dobranoc! |
|
|
|
|
#1488 |
|
Zakorzenienie
|
mam tyle pracy, że nie mam nic czasu na wizaż
![]() na ruszenie spraw ślubnych też nie mam czasu nawet nie miałam czasu wysłać zaproszenia, które miały iść pocztą
|
#1489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prześliczną masz suknię
Edytowane przez bride88 Czas edycji: 2013-05-16 o 23:21 |
|
|
|
|
#1490 |
|
potworkowa
|
utwierdzam się w przekonaniu, że nasza kapela to strzał w 10
a laska była w X factorze ![]() http://www.youtube.com/watch?v=e1K4Y6t8Kk4 |
|
|
|
#1491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja prawdopodobnie będę chciała cały wystrój kościoła w białych goździkach, uwielbiam te kwiaty bukiet zawsze chciałam mieć z piwonii ale w sierpniu mogę o nich jedynie pomarzyć niestety. Dowiedziałam się za to, że bardzo podobna do piwonii jest różna nostalgiczna tylko nie wiem w jakich kolorach występuje? niedawno chciałam bukiet z goździków, róż i eustomy a teraz jak się dowiedziałam o tej róży nostalgicznej to nie wiem jakie kwiaty do niej dopasować? Chciałabym bukiet taki, że większość kwiatów będzie biała a reszta żeby wpadała w złoto/kolor szampana i złota wstążka bez żadnych koralików, kryształków czy innych powbijanych pierdół, zero zielonego w postaci liści czy czegokolwiek - warunek konieczny - najprawdopodobniej na mikrofonie i z wystającymi od dołu łodyszkami. Nie chcę bukietu w kształcie kulki tylko taki ładny naturalnie wyglądający. Moja koleżanka w tamtym roku miała właśnie bukiet ślubny na mikrofonie z wystającymi łodyszkami i był pięknie ułożony nie w kulkę - wiecie o co chodzi i trzymał się pięknie na tym mikrofonie 7 dni, w 5-tym dniu po ślubie mieli sesję plenerową i bukiet był jak nowy (goździki, eustoma, róże). Orientuje się może któraś z Was czy są jakieś kwiaty wpadające w złotawy/szampański kolor?
Edytowane przez bride88 Czas edycji: 2013-05-16 o 23:41 |
|
|
|
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
o rany! ale tu się dzieje w ciągu dnia
W temacie nazwiska to u mnie też jest dylemat...tylko j jestem w nim pominięta TŻ uważa, że mam przyjąć jego, a mój tata, że powinnam mieć podwójne... ja chyba wolę przyjąć nazwisko TŻ i tak to sie pewnie skończy ale ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęłam...w końcu przez 26 lat byłam związana ze swoim rodowym A jeśli chodzi o bukiet... miałam swój wymarzony.... ale chyba postawię na goździki w mikrofonie w formie kuli...bo idealnie takiego jak na zdjęciu raczej nie znajdę
|
|
|
|
#1493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod swoim będę nadal występować w kategoriach "artystycznych". Ja mam za to problem z końcówką :P Tż chce żeby było łatwiej i żebym miała końcówkę "cki". Ale ja chcę normalną,żeńską "cka" i nie możemy dojść do porozumienia
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Raczkowanie
|
ja bym przyjęła nazwisko TŻ bez zastanowienia gdyby nie to że nazywać się będę BIJAK.. prawie jak pijak.... ale na 90 procent czeka mnie los moniki bijak...
![]() Będe się przedstawiać i na pytanie jak? odpowiadać pijak tylko przez B ![]()
|
|
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam i wiedzę, że poruszany był temat nazwisk. Ja się ciągle zastanawiam co zrobić, w końcu od 25 lat nazywam się tak jak się nazywam i dlaczego miałoby to się nagle zmienić? nie pojmuję zwyczaju zmieniania nazwisk przez żony i nie podoba mi się to. Może jestem dziwna ale nie rozumiem jarania się świeżo upieczonych żonek, że mogą posługiwać się nazwiskiem męża "od dzisiaj jestem Pani X". Lubię swoje nazwisko, niewiele osób takie posiada i bardzo mi pasuje. Myślę nad tym żeby zostawić sobie podwójne bo moje i TZta nazwisko dobrze brzmią razem, oba zaczynają się na G i są czteroliterowe. A nasze dziecko oczywiście będzie musiało mieć nazwisko TZta bo już "moją fanaberię" dwuczłonowego nazwisko TZ ledwo przełknął.
Nie pamiętam kto, ale któraś z Was pisała, że ma napis MR&MRS na stół, mogłabym zobaczyć zdjęcie o dowiedzieć się skąd był ten napis zamawiany? szukam i nic ładnego znaleźć nie mogę...
Edytowane przez bride88 Czas edycji: 2013-05-17 o 00:18 |
|
|
|
#1497 |
|
Zadomowienie
|
perfuzja bardzo mi się podobała Twoja relacja
![]() witam wieczorem, nie nadrabiam ![]() wróciliśmy z 2 lekcji tańca i już było piękniej niż ostatnio a w klubie wrzuciłam zdjęcie moich dzisiejszych wypocin... a gdzie tam do końca...
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz.51 :)
Cytat:
|
|
#1499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
na make up próbny idę sama w tę sobotę, ale potem paraduję w nim na wesele kolegi więc wszyscy go będą mogli ocenić (ten ślubny i tak trochę zmodyfikuję żeby był ciut inny niż ten teraz sobotni ) gorzej jak mi się kompletnie nie spodoba i będę musiała zmywać buzię i malować się sama bo mam niedużo czasu...dobranoc
Edytowane przez bride88 Czas edycji: 2013-05-17 o 00:43 |
||
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Dziś będę miała dla was trochę czasu. Ostatni dzień przed urlopem w pracy, ale jestem mniej więcej ogarnięta ![]() Ogólnie jestem załamana. Postawą TŻ, załatwianiem. Jestem już zmęczona tym wszystkim. Mam nadzieję, że niedługo mi się poprawi, ale na razie chodzę już 3 dzień zestresowana... A TŻ wczoraj wieczorem jeszcze mnie dobił, że jego kawalerski zaczyna się już dziś i będzie trwał do niedzieli rano. Niby nic, bo będą siedzieć z kumplami na domku, ale tak mnie wkurza, że nie powiedział mi wcześniej i się dziwi, że nie jestem zadowolona... ---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:30 ---------- Perfuzja piękna relacja
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

zrobiłam botwinkę (przez Was!!!), penne z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym, sałatkę z selera naciowego, żurawiny i kurczaka, pomyłam owoce (truskawki, gruszki, śliwki...), potem gary... Padam 

gdyby było na odwrót to bym na pewno została przy swoim 

nawet nie miałam czasu wysłać zaproszenia, które miały iść pocztą