Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 228 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 22:58   #6811
MyaDiva
Zakorzenienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Korolowa zobacz proszę to taki:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...en-spf-20.html
Cieszy mnie że jest wersja bezbarwna ! ale napisz mi jeszcze że na długo starcza I gdzie kupujesz?

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 23:01   #6812
belseno
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
Ja dziś też po sklepach biegałam. I też widziałam stanik 75H 75 big big . Szukałam staniczka w kolorze ślicznego granatu albo pomarańczu- no i nie znalazłam, same gąbkowe kwadratowe miski na koronkowej gumce Nie przymierzyłam nawet nic choć w tym sklepie ceny są super i rozmiary dla nas bo od 60cm w obwodzie.
A tak w ogóle musiałam kupić drogi kosmetyk do twarzy z filtrem Poratujcie mnie jeśli któraś ma coś sprawdzone do twarzy z filtrem nie zapychające porów . U mnie masakra na twarzy od filtrów - wszystkie mnie zapychają. Dziś wydałam 100zł na filtr la roche do twarzy ,opakowanie malusie-dla mnie taka cena jest zaporowa
Mya kiedyś używałam z Biodermy coś w rodzaju takiego pudru-fluidu, z filtrem 50+ w okrągłum płaskim pudełeczku z gąbką, jak fluid się nakładało - zdecydownie lepszy od tych ich kremów bo nie tworzył błyszczącej maski tylko taki satynowy był ale cena też kosmiczna, natomiast jak dobrze pamiętam kiedyś o jakimś fajnym i nietłustym pisała Horo...kurcze...chyba Horo...no trzeba jej zapytać.
Stary 2013-05-17, 00:29   #6813
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania2003 Pokaż wiadomość
Co do wielkosci piersi wydaje mi sie ze nie powinnysmy brac tylko obwod pod piersiami i w biuscie ale takze figure. Ja liczac wymiary pod i w mam pelne D, ale na tle moich bioderek to optycznie wychodzi niestety tylko C
Dokładnie- i to jest właśnie efekt wizualny który ma niewiele wspólnego z wielkością miski
Ja wizualnie mam teraz D. Ale jakbym w nocy urosła ze 20cm wizualnie piersi by wyglądały na mniejsze- może na średnie C mimo że stanik będzie taki sam A jakbym jeszcze utyła do tego ze 20 kg- oj wtedy by B było

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
Mya kiedyś używałam z Biodermy coś w rodzaju takiego pudru-fluidu, z filtrem 50+ w okrągłum płaskim pudełeczku z gąbką, jak fluid się nakładało - zdecydownie lepszy od tych ich kremów bo nie tworzył błyszczącej maski tylko taki satynowy był ale cena też kosmiczna, natomiast jak dobrze pamiętam kiedyś o jakimś fajnym i nietłustym pisała Horo...kurcze...chyba Horo...no trzeba jej zapytać.
bo te z wyższej półki pewnie są dobre. Ja najchętniej bezbarwne ze względów wyższych, druga osoba którą mam do spółki też lepiej bezbarwny- choć nie koniecznie. Zaraz poszukam
To prawda że u nas na wizażyku wszystkie odpowiedzi są Zabulek zawsze to powtarza i ma rację !

znalazłam taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...mineralny.html Ale nie zaznaczone że nie zapycha, no i nie ma bezbarwnego za to cena dobra- hihihi to pewnie nie ten o którym piszesz

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ninka28 Pokaż wiadomość
a długo walczyłyście z tymi krostami na dekoldzie po narkozie mi zamiast z chodzić to coraz wiecej wyskakuje czy to normalne że tak długo już 3 tyg jakaś masakra czy można coś z tym zrobić podpowiedzcie kochane
Nie zdążyłam wczoraj napisać. Na krostki na dekolcie nie wpływa sama narkoza- a raczej cała operacja. Produkty do wydalenia są nie tylko po narkozie, ale i po wszystkich lekach jakie się dostaje w czasie zabiegu i po tych które łykamy po operacji. Do tego dołóżmy stres. Do tego dołóżmy osłabienie skóry zwłaszcza na dekolcie- na sali operacyjnej wyjaławia się cały dekolt środkiem odkażającym. No a potem jest opuchlizna i nagłe napięcie. Warstwa ochrona - lipidowy płaszcz w obrębie dekoltu jest osłabiony. Osłabiona skórę łatwo podrażnić i łatwo potem się zakaża. Krostki ropne są właśnie takimi zakażeniami bakteryjnymi z zewnątrz, inne czerwone krostki mogą być przez to co organizm wydala i co zatyka pory, albo też może dojść do uczuleń. Skóra na twarzy też zareaguje- może się przetłuszczać , mogą wystąpić krostki zaczerwienienia i inne problemy.
Żeby nie zakażać skóry- myj się np. tym http://aptekacentrum.lublin.pl/choro...ml,i19252.html Mi to zalecił lekarz chirurg, jest to bezpieczny środek na skórę nawet po operacji , nawet na miejsca intymne, nie wysusza dodatkowo i nie niszczy płaszcza ochronnego.
Żeby wzmocnić płaszcz lipidowy użyj dermokosmetyku zabezpieczającego i odbudowującego warstwę ochronną skóry, np cicaplast la -roche który jest kosmetykiem zalecanym właśnie po zabiegach kosmetycznych na podrażnioną skórę.
Na krostki ropne użyj punktowo leku lub kremu na pryszcze - dobierz coś dla siebie, jednym wystarczy krem z drogerii dla młodzieży, inni potrzebują np. benzacne, a jeszcze inni czegoś skojarzonego z substancją antyhistaminową (więc dodatkowo na uczulenia).
Żeby organizm jak najszybciej pozbył się toksyn i wrócił do równowagi- staraj się pić dużo wody, odstaw leki, nie używaj używek, ograniczaj rzeczy słodkie, smażone, ostre, uczulające (w diecie jeśli masz problemy z alergiami), czekoladowe. I daj organizmowi jak najwięcej odpoczynku.
Odbudowa warstwy lipidowej to okres najmniej 6 tygodni.
Jeśli kompleksowo sobie pomożesz- szybciej pozbędziesz się problemu który i tak kiedyś by minął, bo organizm cały czas wraca do formy sam.
No ale pijąc np. alkohol dodajemy układom wydalniczym pracy- i na pewno na kilka dni je zwolnimy. Albo walcząc tylko z krostami ropnymi nie zabezpieczając skóry żeby się ponownie nie zakażała też dłużej będziemy czekać na efekty.

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2013-05-17 o 00:33
Stary 2013-05-17, 05:48   #6814
unsafe_girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez korolowa Pokaż wiadomość
dziewczyny Wy naprawdę możecie już po tym jakimś długim czasie
normalnie funkcjonować, biegać, ćwiczyć, robić pompki itp? mi się wydaje,ze już nigdy tak nie będę mogła i zawsze już będę tak asekuracyjnie je traktować...
Ja po 3 miesiącach już biegam, pływam, jeżdżę konno, jednym słowem to co przed op. Ale boję się spać w pozycjach, w któych implant jest uciskany. Chociaż ja mam duże piersi, nie wiem jak się śpi z mniejszymi implantami
unsafe_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 08:54   #6815
gawisz
Raczkowanie

Witam się piątkowo
Unsafe - a jakie to są małe implanty? bo ja mam niby większe - ale na mojej płaskiej wyjściówce to same piersi nie są duże. Na boku śpi się cudnie - cały czas wkładam jeszcze na noc stanik pooperacyjny więc nic mi nie ucieka. Byłam wczoraj na Cieszyńskiej szukać staników, ale niestety wyszłam zawiedziona. Jedyne modele bez fiszbin to biustonosze dla mam karmiących, sporotowe topy (słaby wybór) i takie które udają sportowe, ale miękka bawełna nie przytrzymuje biustu w zaden sposób. Z fiszbinami za to mają szeroką rozmiarówkę (do miseczki H przy różnych obwodach) Szukałam czegoś jasnego i w końcu pani wykopała spod ziemi http://www.bazarek.pl/produkt/357297...-mama-75d.html taki niby ciążowy (bo dość elastyczny), ale o dziwo świetnie trzyma pod biustem i ładnie ogarnia piersi, estetycznie powdziałabym, że zwykły. Kosztował 50 zł, więc cena atrakcyjna. W triumhie ostatnio byłam i bez fiszbin mieli tylko dla mam karmiących. Ale dziwnie leżały... i nic nie mogłam wybrać.

Co do rozmiaru i wzrostu to jestem doskonałym przykładem (180cm), że 70D może być wcale nie duże

Maya - może próbowałaś kremów z filtrami Sorayi? Kiedys na forum wizazu czytała, że dziewczyny sobie go chwalą, bo nie zapycha. Ja cały czas stosuje na noc ten rozjaśniający z biochemii i jestem coraz bardziej zadowolona.
Stosujcie kremy pod oczy? Ja nigdy specjalnie nie dbałam o te okolice twarzy i zauwazyłam ostatnio, że skóra jest sucha, szara, pojawiły się zmarszki. Wobec tego kupiłam pierwszy krem pod oczy - z sorayi właśnie z olejkiem z róży - już widzę poprawę.

kawał mam:

Żona się uparła, żeby ją Heniu zabrał na dancing. Długo jej tłumaczył, że to bez sensu, że go to nie bawi, ale wreszcie ustąpił. Poszli. Wchodzą do lokalu...- Dzień dobry, panie Heniu! - wita ich w progu portier. Żona zdziwiona.W sali podbiega natychmiast kelner.- Dla pana ten stolik co zwykle?Żona jeszcze bardziej zdziwiona. Mąż tłumaczy, że pewnie go z kimś mylą. Podchodzi kelner. - Dla pana to co zwykle? A dla pani? Żona zaczyna się wściekać. Zaczyna się występ. Striptizerka ma właśnie zdjąć ostatni element odzieży i pyta kto z sali pomoże jej w tym. - He-niu! He-niu! - skanduje sala. Tego już żonie było za wiele. Zerwała się i wybiegła z restauracji. On za nią. Wsiedli do taksówki i jadą do domu. Ona całą drogę robi mu wyrzuty. W końcu kierowca taksówki odwraca głowę i mówi:- Co, panie Heniu, takiej brzydkiej i pyskatej dziwki tośmy jeszcze nie wieźli.

i jeszcze jeden:

Po kilku nocach panna młoda skarży się matce:
- Wiesz mamo, już kilka nocy śpimy razem i nic. Jeszcze się nie kochaliśmy.
- Ależ córeczko, może jest zestresowany...
- Ale mamo, on tylko książkę czyta i wcale nie zwraca na mnie uwagi.
- Wiesz córeczko, skoro on nie zwraca uwagi, to może ja się położę zamiast ciebie i sprawdzę, o co chodzi.
I tak zrobiły. Maź w łóżku czyta książkę, teściowa się kładzie i leży. Nagle maź wsuwa rękę pod kołdrę i w majteczki zaczyna rękę wkładać. Wyskoczyła teściowa z łóżka i do córeczki:
- Ależ kochanie, chwile leżałam i zaczął się do mnie dobierać.
- Tak, tak... Palec zmoczy, kartkę przewróci i dalej czyta...

Wiem, wiem okropny ale nie mogłam się powstrzymać.
gawisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 08:59   #6816
korolowa
Rozeznanie

Cytat:
Korolowa zobacz proszę to taki:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...en-spf-20.html
Cieszy mnie że jest wersja bezbarwna ! ale napisz mi jeszcze że na długo starcza I gdzie kupujesz?

tak, mam dokładnie ten! sprawuje się super, nie żałuje go sobie, zwłaszcza na wakacjach (miałam go teraz na urlopie i codziennie kilka razy aplikowałam) myśle, ze na dwa pełne miesiące (w tym urlop) starczy. kupiłam w salonie gdzie robię depilację laserem, nie wiem czy można tu podawać nazwy, ale najwyżej potem wywalę, NY laser center w Warszawie

miałam tez inne i tez były dobre:

LIERAC SUNIFIC 1 Puder mineralny do opalania rozświetlający z pędzelkiem opalanie SPF30 2.3g - on jest tańszy

albo Vichy ma tez puder mineralny z filtrem

http://colorescience.pl/
no i ta firma ma super ofertę filtrów, ale chyba najdroższa, tez miałam, w sumie nie widzę wielkiej różnicy między nimi, po prostu akurat u kosmetyczki kupiłam ten co mam teraz, jak szukałam w necie to właśnie na coloresicience, a jak byłam w aptece to zobaczyłam Lierac i też był fajny, dla mnie to jedyna opcja na lato, bo kremy za ciężkie, a chce się lekko czuć i nie nakładać na twarz więcej niż zimą

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez unsafe_girl Pokaż wiadomość
Ja po 3 miesiącach już biegam, pływam, jeżdżę konno, jednym słowem to co przed op. Ale boję się spać w pozycjach, w któych implant jest uciskany. Chociaż ja mam duże piersi, nie wiem jak się śpi z mniejszymi implantami

czekam z utęsknieniem na ten moment jednak ta aktywność fizyczna i pełna ruchomość jest mega ważna. cieszę się, że Wy już takie sprawne i że ja też będe! ufff

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
jasne, że będziesz mogła jedynie nie wiem jak z pompkami bo ja tego nie robię ale Klaudeczka kiedyś pisała, że robi wszystko i pompki też wiec to indywidualna sprawa i życzę Ci byś była w tej grupie indywidualistów co robią pompki - a dodam, że na rękach mogę stać - dziś niechcący stanęła na zajęciach z jogi
Zobaczysz już w sierpniu będziesz śmigać na fitnes
belseno na rekach? o kochana gratulacje, ja niby wyćwiczna, ale na rękach nie stanę to znaczy nie mówie,ze teraz po op, ale już wcześniej nie stawałam, w sumie nie było mi to nigdy do niczego potrzebne ..
Stary 2013-05-17, 09:14   #6817
unsafe_girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gawisz Pokaż wiadomość
Unsafe - a jakie to są małe implanty? bo ja mam niby większe - ale na mojej płaskiej wyjściówce to same piersi nie są duże. Na boku śpi się cudnie - cały czas wkładam jeszcze na noc stanik pooperacyjny więc nic mi nie ucieka.
Napisałam "z mniejszym" czyli coś około 300 ml przy malutkiej wyjściówce założmy Takie typowo sportowe piersi. Co do spania to tez śpi mi się dobrze, nic nie ucieka, ale chodzi mi o to, że boję się nadal opierać w czasie snu na chociaż kawałku piersi, żeby się nie odgniotły czy cokolwiek
Stary 2013-05-17, 09:49   #6818
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Hej
Wieki mnie tu nie było, nawet nie próbuję nadrabiać, jakoś mnie obowiązki służbowo-domowe tak pochłonęly że mało czasu na forum zostało

Gratuluje wszystkim nowym cycolinkom - korolowa - Ty jesteś widzę świeżo po, więc dla Ciebie

Moje kulki za 2 dni skończą 3 miesiące i normalnie zapominam już o tym, że miałam op
Stary 2013-05-17, 09:57   #6819
korinka
BAN stały

Cytat:

Zmniejszyła ryzyko z do 5% z 90%. Nie mówią czy jajniki też wycięła - bo o takiej profilaktyce też już słyszałam. A ta mutacja może powodować zarówno raka piersi jak i jajników. Nie tylko piersi.
oo dzięki, na Ciebie można liczyć w każdej sprawie!! w ogóle zaskakuje mnie Twoja wiedza znasz chyba odpowiedź na każdą odpowiedź
korinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 11:38   #6820
ktopozna
Raczkowanie

Cytat:
Mam dokładnie ten sam problem - identyko. Sam filtr odpada, po jednym użyciu mam kłopoty. Przetestowałam kilka kremów z filtrem-porażka. BB też mnie zatykają. A teraz zakupiłam krem z filtrem, miałam go już w tamtym roku - no ale filtr nie jest za wysoki i ta cena i małe opakowanie Ale świetnie mi podpowiedziałaś z sypkim filtrem na wierzch!!!!- już wrzucam w neta nazwę . Bardzo dziękuje napisz proszę na ile Ci starcza jedno opakowanie? hihi bo ja muszę na dwie osoby mieć
Mya, a Anthelios SPF 50+ dry touch? Wg mnie jest świetny
Stary 2013-05-17, 13:54   #6821
MyaDiva
Zakorzenienie

Często poruszałyśmy temat gwarancji na implanty . Wiele razy była też mowa o aferze jaka wyszła na jaw w związku z implantami Pip które były wszczepiane i w PL . Były wszczepiane bo miały wszelkie wymagane atesty jakie dopuszczały je do obrotu medycznego. Jak już wiadomo atesty były fałszywe a używany w tych implantach silikon był silikonem budowlanym. U około 5 tyś kobiet stwierdzono raka piersi- dziś jednak ogłoszono kolejną z analiz która nie jest w stanie potwierdzić związku z zachorowaniami na raka a sylikonem użytym do produkcji tych protez. A więc nie będzie możliwe oskarżenie producenta o narażenie pacjentek na utratę zdrowia i życia a tylko o oszustwo.
I tak największe oszustwo medyczne w historii ujdzie oskarżonemu właściwie płazem bo grozi mu może 3 lata więzienia. Oszustwo na którym zarobił miliony euro , którym zagrał całemu światu nauki i medycyny na nosie.
Duża część kobiet na własny koszt wymieniła wadliwe implanty ale są i takie które nie mają na to pieniędzy. I tyle właśnie warte są nasze gwarancje. Jesteśmy jedynymi osobami które ponoszą wszystkie konsekwencje jak coś nie wyjdzie.

Stary 2013-05-17, 14:13   #6822
Elminio
Raczkowanie

Hej ja wczoraj byłam na konsultacji u K.P. I terminy operacji to niestety na dzień dzisiejszy 6 miesięcy ja swój mam na koniec listopada. Rozmiar implantu dobrany na pierwszej konsultacji. Doktorek pracuje na implantach allergan.

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Mya według tabelki moje implanty to allergan style 410LF (full projection)[/QUOTE]

No to właśnie się załamałam.... koniec listopada???? Kiedy ja się umawiałam na konsultacje, otrzymałam info, że od konsultacji do zabiegu ok 2-3 miesiące u KP...

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

[QUOTE=MyaDiva;40850210]hihihi bo to bardzo drogie staniki są kobieta nawiozła do sklepu koronek i cudnych gąbek w typowych rozmiarach a Ty wymyśliłaś sobie 65 E

A tak poważnie myślę że trzeba bardzo uważać na pierwszej konsultacji ze stwierdzeniem "chcę ładne C". Bo to może znaczyć wszystko!! co lekarz nie zrobi - to będzie C. No właśnie dlatego że "ładne C " może być zaczepnym -sexi biustem ale może też być biustem w rozmiarze 65C. Dlatego trzeba unikać tego określenia- a nawet powiedzieć jasno lekarzowi : nie powiem że chcę "ładne C" bo chcę żebyśmy się dobrze zrozumieli. Dlatego przyniosłam staniczek który uzupełnimy implantami tak by obwód piersi miał 89 cm . Przyniosłam też zdjęcia z wielkością piersi jakie bym chciała mieć - zdjęcia nagich piersi by pokazać dokładnie ich kształt oraz odstęp między nimi i całej sylwetki tak by było widać z perspektywy efekt w całości. Wiem, bo już sprawdzałam robiąc próby w domu, że stanikowo oczekuję rozmiaru 70E, mam ze sobą na wzór taki stanik, chcę osiągnąć w biuście około 90cm.
Po takim określeniu swoich oczekiwań prze pacjentkę lekarz będzie miał jasny obraz - będzie wiedział że pacjentka po pierwsze dokładnie wie czego chce, jest świadoma i przygotowana do operacji. Świadoma pacjentka - to najlepsza pacjentka pod słońcem!!! Oczywiście jasne jest, że nie da się co do centymetra określić ile cm będzie miał biust po operacji ani że nie zawsze jest możliwe mieć takie piersi jakie sobie wymarzymy. Od tego jest konsultacja. Lekarz powinien wytłumaczyć czemu się nie da czegoś osiągnąć i co proponuje.
Ale z całą pewnością tym sposobem unikniemy częstych sytuacji że nasza wymarzona i pożądana przez większość kobiet miseczka C okazuje się biustem wielkości wisienek.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 -------

Jak dobrze, że to napisałaś... jak dobrze, że to przeczytałam

Elminio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 15:18   #6823
MyLifeMySoul
Raczkowanie

Czesc kobietki
Pisalam posta 2dni temu i ciagle czekam na zatwierdzenie moderatora, ale ciagle cisza czy to bedzie tak za kazdym razem?
Chcialam sie udzielac na waszym watku, no ale skoro nie widac moich postow to jaki sens w pisaniu.

Ooo widac, w koncu dziala

To tak na szybko.

Mój kompleks małych piersi zaczal sie sama nie do konca wiem kiedy. Chyba w okresie dojrzewania,
kiedy to patrzylam na moja mamcie nieszczesliwa z posiadania malego biustu i wtedy wiedzialam, ze moj pewnie tez nie bedzie duzy.
Pozniej przestal rosnac Postanowilam, ze nie dam mojej corce patrzec jak cierpie i zrobie cos dla siebie, po to tez, zeby i ona wiedziala, ze da sie pewne rzeczy poprawic.
Mam dwojke cudnych dzieciaczkow, ktore wykarmilam w sumie prawie 3,5roku. Corcie 2 lata a synka prawie 15mcy.
Przez wiekszosc czasu nie mam wiekszego problemu z kompleksem, nie wstydze sie rozebrac itd.
Bo mimo wszystko wyglada calkiem calkiem. Tylko sa male.
Ale przychodza takie dni, ze patrze na siebie i chce mi sie wyc.

Bede sie u was udzielac, poniewaz decyzja o operacji jest postanowiona, maz dzielnie mnie wspiera w
postanowieniu, chociaz uwaza, ze jest cudownie i nie musze nic zmieniac.

Edytowane przez MyLifeMySoul
Czas edycji: 2013-05-17 o 15:28
MyLifeMySoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 15:59   #6824
Saba08
Zadomowienie

Witaj
Stary 2013-05-17, 16:08   #6825
MyaDiva
Zakorzenienie

Witaj i zapraszamy.
Teraz już może nie będzie problemu z postami.

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2013-05-17 o 16:15
Stary 2013-05-17, 17:36   #6826
korolowa
Rozeznanie

dziewczyny wrzucam zdjęcia, moje piersiątka mają tydzień, szwy zdjęte i .....zaczynają mi się podobać, będzie dobrze

pod prawa piersią mam sinika i dłuższą bliznę, jest taka jakby wypukła, dr kazał smarować oliwką, a plastry silikonowe zacząć stosować po miesiącu.
Stary 2013-05-17, 18:41   #6827
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez korolowa Pokaż wiadomość
dziewczyny wrzucam zdjęcia, moje piersiątka mają tydzień, szwy zdjęte i .....zaczynają mi się podobać, będzie dobrze

pod prawa piersią mam sinika i dłuższą bliznę, jest taka jakby wypukła, dr kazał smarować oliwką, a plastry silikonowe zacząć stosować po miesiącu.
Bylam, widzialam i sa super. Jednak jak patrze teraz na Twoje świeże blizny, to ciesze sie ze juz jestem po. A u mnie już minęły 4 m-ce
Stary 2013-05-17, 20:57   #6828
beatrise
Raczkowanie

Witam, ja mam kilka pytań odnośnie kilku spraw po operacji biustu.
Ja mam operacje 23 maja o 17tej i napiszcie mi po jakim czasie będę mogła pójść do solarium? Po jakim czasie będę mogła sie opalać ( oczywiście zakrywając blizny ) Czy po miesiącu nie będzie za wcześnie, by sie imlant nie przegrzał itp.?
Jak to jest z odchudzaniem. Bo zawsze jak sie odchudzamy to tez chudna nam piersi, jak to jest po operacji. Czy moze wtedy tez sie piersi zdeformować?
beatrise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:23   #6829
Kachuula
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Nadrobiłam co napisałyście

Korolowa byłam w albumie ,Twoje cycunie naprawdę już świetnie wyglądają. I nie są za duże . Trzymaj się dzielnie jeszcze kilka dni i wrócisz do normalności, ciesz się odpoczynkiem.

Kobietki ja postanowiłam wcześniej zrobić sobie usg piersi bo miałam profilaktycznie zrobić je już kilka miesięcy temu. W jednej piersi mam maleńką torbiel(4mm) doktor nawet sprawdzał czy czuć ja w dotyku ale nie . Kazał się nie martwić jest wszystko ok. Standardowo kontrola za rok. Cieszę się ze jest ok bo przy moich maluchach o budowie gruczołowej gdzie czuć same nierówności zawsze się denerwuje. Ufffff
Kachuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 21:24   #6830
anika75
Zadomowienie

Hej Dziewczynki

Cytat:
Napisane przez issabel1 Pokaż wiadomość
Witam kobietki jeszcze zyje i mam sie calkiem dobrze pozdrawiam was wszystkie i kazda z osobna jeszcze wpadne buziaki
Issabelka, kochana, jesteś w końcu . Zaglądałam do Ciebie często i chyba zaraziłam się od Myi darem telepatii, bo Cię ściągnęłam, oby na dłużej .

Cytat:
Napisane przez ktopozna Pokaż wiadomość
Oj, Anthelios mnie strasznie zapycha, to chyba sprawa indywidualna . Te kremy z filtrami 30+ i więcej mają niestety to do siebie, że są ciężkie i zostawiają biały, tłusty film na twarzy. Czytałam, że aby krem całkowicie chronił przed promieniowaniem należałoby go nakładać 2 mg na centymetr kwadratowy skóry. Wyobraźcie sobie ryjek z taką warstwą kremu .
Stary 2013-05-17, 22:33   #6831
unsafe_girl
Rozeznanie

beatrise większość lekarzy pozwala na opalanie po 3 miesiącach, blizny trzeba smarować filtrem 50+ i zaklejać przez rok.
Stary 2013-05-17, 22:48   #6832
beatrise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez unsafe_girl Pokaż wiadomość
beatrise większość lekarzy pozwala na opalanie po 3 miesiącach, blizny trzeba smarować filtrem 50+ i zaklejać przez rok.
Dziekuję za odpowiedź, czyli w tym roku muszę zapomnieć o opalaniu się :-( To z z solarium lepiej zrezygnować również.
Stary 2013-05-17, 22:51   #6833
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatrise Pokaż wiadomość
Dziekuję za odpowiedź, czyli w tym roku muszę zapomnieć o opalaniu się :-( To z z solarium lepiej zrezygnować również.
Trzy a nawet 6msc- wiele z nas ma na wypisie- "nie opalać obszarów oprowanych przez 6 msc" A blizn oczywiście rok.

Stary 2013-05-17, 22:58   #6834
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam operacje 23 maja o 17tej i napiszcie mi po jakim czasie będę mogła pójść do solarium? Po jakim czasie będę mogła sie opalać ( oczywiście zakrywając blizny ) Czy po miesiącu nie będzie za wcześnie, by sie imlant nie przegrzał itp.?
Jak to jest z odchudzaniem. Bo zawsze jak sie odchudzamy to tez chudna nam piersi, jak to jest po operacji. Czy moze wtedy tez sie piersi zdeformować?
O opalaniu już wiesz, a co do zmian wagi, to zawsze wahania wagi mają wpływ na piersi, nieważne, czy są to piersi naturalne, czy z implantami. Dlatego robiąc operację powinno się być swojej standardowej wagi, a nie np: zrobić piersi, a potem się odchudzać. No chyba, że planujesz szybką wymianę

korolowa lecę do albumu
Stary 2013-05-17, 23:04   #6835
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Implant się nie przegrzeje ale niezagojona tkanka wewnątrz piersi może- a to są same kłopoty Dlatego nie należy w żaden sposób dopuszczać do przegrzania piersi.
A odchudzając się stracisz i tkankę tłuszczową w piersiach- a to ona jest wyściółka dla implantu. Jak jesteś szczupaczkiem i masz mało tkaneczki- różnica będzie mało widoczna. Jeśli z piersi dużo ubędzie- będzie to widać. A po operacji przez pół roku lepiej się nie odchudzać- piersi muszą się wygoić i tkanka odbudować. Odchudzanie w tym okresie nie jest wskazane.

Stary 2013-05-17, 23:46   #6836
Kwiatuszekldn
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny , wspomnialyscie na temat wadliwych wkladek PiP , niedawno uslyszalam o implantach Silimed i zastanawialam sie czy wiecie moze cos na ich temat ? Nie sa tak popularne jak Mentory czy allergany. Moj Doktorek ma do wyboru rowniez i ta firme . Jest to jakas nowosc z powloczka poliuretanowa( nie zabijac jezeli zle napisalam :P ) . Czy sa one tak bezpieczne jak inne firmy implantow ? Czy ktoras z Was jest posiadaczka Silimedow ?

i oczywiscie wyliczanka na dzisiaj :

Bimbalki 10.06 - 24
ladybarque 12.06-26
Kwiatuszekldn 26.06 - 40
madlen666 12.08- 86
Stary 2013-05-18, 00:16   #6837
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez korinka Pokaż wiadomość
oo dzięki, na Ciebie można liczyć w każdej sprawie!!
Akurat słyszałam w radiu i stąd wiedziałam

Cytat:
Napisane przez ktopozna Pokaż wiadomość
O dzięki nie próbowałam. Dziś już jadę na kremie który wczoraj zakupiłam i jest dobrze. Ale za tydzień krem się skończy więc muszę coś poszukać. Zaraz poczytam jakie są recenzje.

Elminio- wiem, że niektórzy lekarze mają pewne kłopoty i mówią np. że nie prowadzą pomiarów ile cm pacjentki mają po operacji No ale w takim wypadku można choć włożyć implanty w ścisły staniczek i zmierzyć ile wyszło cm. Będzie to pomiar przybliżony- ale już jakiś zarys nam da. Gorzej jak lekarz nie ma implantów Ale próbować trzeba- trzeba zrobić wszystko by porozumieć i zrozumieć się z lekarzem!

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Kwiatuszekldn Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny , wspomnialyscie na temat wadliwych wkladek PiP , niedawno uslyszalam o implantach Silimed i zastanawialam sie czy wiecie moze cos na ich temat ? Nie sa tak popularne jak Mentory czy allergany. Moj Doktorek ma do wyboru rowniez i ta firme . Jest to jakas nowosc z powloczka poliuretanowa( nie zabijac jezeli zle napisalam :P ) . Czy sa one tak bezpieczne jak inne firmy implantow ? Czy ktoras z Was jest posiadaczka Silimedow ?
Niestety nikt Ci nie jest w stanie nic powiedzieć na ten temat Za Pipy też kiedyś ktoś zaręczył- i co z tego? miały wszystkie wymagane atesty - kobietom po amputacjach je wszczepiali!! Producent Pipów był trzecim największym producentem implantów na rynku! Pomyślmy jaka luka powstała na rynku to są miliony euro. Gra warta każdej świeczki jak widać po oszustwie producentów Pipów. Ja Ci powiem, że za żadną firmę nie dam sobie ręki obciąć . A tym bardziej za starą-nową która nagle wchodzi na rynek w nowej odsłonie. A widzę do tego agresywną reklamę tych produktów i marketing, we mnie to budzi niepokój. Prześledź sama informacje z przed 5 lat i te teraźniejsze o producencie i tych implantach- znajdziesz różnice, sama to oceń.

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2013-05-18 o 19:30
Stary 2013-05-18, 08:05   #6838
beatrise
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
O opalaniu już wiesz, a co do zmian wagi, to zawsze wahania wagi mają wpływ na piersi, nieważne, czy są to piersi naturalne, czy z implantami. Dlatego robiąc operację powinno się być swojej standardowej wagi, a nie np: zrobić piersi, a potem się odchudzać. No chyba, że planujesz szybką wymianę

korolowa lecę do albumu

Myślałam bardziej o takim małym odchudzaniu raczej modelującym sylwetke jakieś - 5kg. Nie więcej. Zawsze tak mam , ze moja waga raz rośnie ok. 5kg, a raz maleje jest to uzaleznione od pory roku . Tak mam i czy ten spada w jedna czy druga strone nie będzie niekorzystne dla moich piersi??

Edytowane przez beatrise
Czas edycji: 2013-05-18 o 08:12
Stary 2013-05-18, 10:10   #6839
beatrise
Raczkowanie

Mi lekarz oczywiscie w dniu operacji kazał przyjść bez biżuterii , bez makijażu... ale nic nie mówi bym zmyła paznokcie. Nie wiem czy powinnam, bo z tego co wiem to sie powinno.
Stary 2013-05-18, 19:21   #6840
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam bardziej o takim małym odchudzaniu raczej modelującym sylwetke jakieś - 5kg. Nie więcej. Zawsze tak mam , ze moja waga raz rośnie ok. 5kg, a raz maleje jest to uzaleznione od pory roku . Tak mam i czy ten spada w jedna czy druga strone nie będzie niekorzystne dla moich piersi??
A ile Ty ważysz? dla jednej osoby pięć kilo to jak dla innej 15 No ale skoro masz wahania uzależnione od pory roku to teraz ważysz już mniej o to pięć kilo które uzbierałaś zimą na zimę będziesz się odchudzać w sierpniu czy jak
Co do paznokci lepiej je zmyć albo chociaż zadbać o to żeby były przeźroczyste

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Dziś wszystkie na majówkę się wybrałyście chyba u mnie dziś już deszcz padał więc i do Was dojdzie i wrócicie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości