|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
też szukam na allegro i nic nie ma, z używanych, jakieś ceny takie kosmiczne :/ a już bym chciała kupić w końcu!
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba mamy ex aequo, bo wyszlo raz 115, a raz 120, ale juz nie chcialam az tak podnosic poprzeczki
|
|
|
|
#1863 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, kupiłybyście używany laktator od obcej osoby (allegro)?
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
"baloniku nasz malutki, rosnij duuuuuzy okraglutki. balon rosnie, ze az strach, przebral miare no i trach"
![]() :brzyda l:niedlugo napisze: wzrost 170cm, brzuch 200, waga 20+ hehehehe ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() sledzilam laktatory od dawna i wiekszosc osob kupuje, uzywa raz czy dwa i wystawia za pol ceny...patrzac u nas na forum, sporo kobiet ma problem z karmieniem piersia i przestawia sie predko na mm. walcza max. 2 tyg. a ceny sa naprawde okazyjne. |
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Happy nie wiem czy ostatnio jeszcze doczytałaś jak Ci pisałam o gładkiej chuście - że jeśli chodzi o wzór to śmiało kupuj! Źle się zrozumiałyśmy bo ja i Anoxee pisałyśmy o splocie, że gładki jest do bani
![]() Veronic ale powiem Ci, że macałam jedną nową z Lenny od Potterki i w porównaniu do Natki jest mega mięciutka ale myślę, że nasza już złamana dziś ją wyprałam w końcu
|
|
|
|
#1866 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się ponownie, bo post zamieszczałam wczoraj - był do zatwierdzenia przez moderatora, więc długo czekał i dopóki się pokazał, nadgoniłyście chyba z 10 kolejnych stron i nikt go nie zauważył
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A w ogóle jak się z tego korzysta tzn. w którym czy od którego tygodnia można? Czy dopiero jak się poród zaczyna czy jakoś wcześniej? Cytat:
![]() ![]() Mi też mega spuchły. Do niedawna tylko były to palce u rąk, ale obecnie już stopy, doprawione jeszcze tym, że pogryzione przez meszki.
|
|
#1868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kuurcze to moze mam za duza dziure teraz i mam takie wrazenie ![]() a co do muszli to juz dzis dzieki wam patrzyłam na nie, mam jeszcze jeden pomysł jak uratowac to mleko, ale zobaczymy jutro czy podziała ![]() Cytat:
połozna była i bardzo duzo pomogła ![]() mam nadzieje ze powoli nauczymy sie siebie ![]() a co do tego ze nie płacze wiec nie jest głodna z takiego załozenia własnie wychodzę
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Kurde zaczyna się cyrk, 7.15 miałam iść na porodówkę, teraz mówią, że am
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- Że mam z tym łazić 20h, zaraz przyjdzie nowa zmiana i powie coś innego, mam dosyć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1870 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
I jak sie czujesz? Jak bóle? |
|
|
|
|
#1871 | |
|
Raczkowanie
|
ostatnio nie udzielam się na forum, ale staram się Was podczytywać... Gratulacje dla nowych Mamuś!! Cytat:
żebyś w końcu mogła przytulić Maleństwo ![]() _________________________ _____________ U nas jeden dzień lepszy, inny gorszy... Wczoraj wzięłam się za prasowanie, ale tak mi stopki spuchły, że musialam się położyć. Z nowości: 1. witamy się w 37 tygodniu ![]() 2. brzuch duży na 120 cm a do porodu jeszcze 4 tygodnie...3. paciora "nie wyhodowano" ![]() 4. Jenny, wpisz mi proszę wizytę na 24 maja, bo gdzieś się moje info zawieruszyło ![]() 5. Jaśko zamiast spać 20 godzin na dobę, to tarabani się 20 godzin na dobę ciekawe co będzie po porodzie ![]() I chciałam jeszcze Was zapytać jakie pieluchy kupowałyście: Pampersy, Huggies, Dady czy jeszcze inne? |
|
|
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Uff, nocka byla kiepska. Pamietacie jak Wam pisalam, ze moje dziecko trzeba budzic na karmienie i czasem nie da sie jej dobudzic? Od wczoraj mamy mega problemy zeby ja uspic. Wlasnie po raz pierwszy sprobowalam metody bujania w wozku
Ale przynajmniej je wiecej dzieki temu, ze jest obudzona...Szprotka, Anka.juz Ci wyjasnila z wodami. Na ostatnim usg jakie mialam lekarka na glos dodawala sobie rozmiar kieszeni wod plodowych i to byly wlasnoe takie wartosci (u Ciebie podane w milimetrach) i ten koncowy wynik to wlasnie AFI w mm, w cm bedzie 10 AFI, co odpowiada ok 1l plynu czyli super na tym etapie ![]() Wynalazek, ja Cie pamietam bo mialysmy podobne terminy Gratuluje Ci serdecznie! piekne wymiary ma Jasio i strasznie szybciutko z Ciebie wyskoczyl! Mam nadzieje,ze radzisz sobie jakos z peknieciami Cytat:
ale sciaganie wciaz kiepskie)Zaluje, ze nie mam jak przetestowac gdzies medele mini electric. Boje sie, ze kupie a efekt bedzie taki sam jak w przypadku tego, ktory mam....Lece zaraz na kontrole do chirurga i jak mnie szybko przyjmie to tez do pracy z dokumentami do macierzynskiego i ubezpieczenia malej. Tylko kurka mleka nie udalo mi sie odciagnac.... Wiec bede musiala byc na.mega sprincie, albo odpuscic sobie prace (choc chce miec to.juz z glowy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. Wow To chyba wygrałaś![]() 3, I bardzo dobrze. MOje badanie powtórzono wczoraj, bo nie dotarło z laboratorium, czyli po prostu pewnie zgubili ![]() 5. Nieźle. Mój ma odwrotnie raczej, liczę na to samo po porodzie ![]() Kupiłam Pampers 1 i Pampers 2 sensitive (wielka paczke) i też chusteczi pampers sensitive, a potem na forum rozgorzała dyskusja o uczuleniach i teraż żałuje, że takie wielkie paki (3 - paki). Choć najwyzej komuś oddam |
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Kamciatka bóle miałam może ze 4h, poszłam spać, bo tak mi kazali. Niby na ktg pisały się dzisiaj jakieś skurcze. Generalnie ten cewnik nie boli, zakładanie też, tylko taki lekki dyskomfort jest i nie można siusiu do końca zrobić. No nic, teraz to już bez odbioru, chyba, że coś znowu wymyślą, bo niby jednak po 7 mam iść na porodówkę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby było dobrze, trzyma się mocno
|
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecię rozpieszcza mnie drugą noc z rzędu
![]() pobudka o 4 i 7 ![]() oby tak dalej ![]() ![]() dzis zdjecie szwow- boje sie ze to boli ![]() cycki mam jak kamienie twarde i booooli |
|
|
|
#1877 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jedyny minus - baaaaaaaaaaaardzo obolałe żebra... ![]() właśnie zastanawiam się nad Pampersami, bo potrzebuję na pierwsze dni w szpitalu. Później i tak Mlody będzie na tetrze (jeśli dam radę ).---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
![]() a ze szwami - dasz radę żeby nie bolało
|
||
|
|
|
#1878 | |||
|
Zakorzenienie
|
są, ale smakują jak oranżada, albo coś takiego
Cytat:
Cytat:
no powiedz im że my tu czekamy na Lilkę i dziś już ma być, i się nie ociągać ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Konkurs na największe brzuchy forumowe
![]() ![]() Dziś kończymy 35 tydzień na wadze +14 kg Co zrobić z truskawek na obiad??
|
#1880 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane moje
coś ostatnio spac nie mogę.. a tyle robie ze zmeczona powinnam byc.. Kinga trzyma kciuki ..oby dzis już było po..mam nadzieje ze podłączą Cie do oxy dwie godzinki i po sprawie ![]() axella..kamienie z piersi..bo masz dużo pewnie mleka..czy karmisz piersią?? czy w nocy dziecie Twoje śpi tak długo bez karmienia?? ![]() Gratuluje nowym mamusiom VVGH I AG-NES klask i:też się zastanawiałam nad pieluszkami..jakie kupic..zawsze brałam ..te pierwsze jedynki ..pampersy..ale teraz rozwazam DADY...moje dzieci jak do tej pory nigdy na żadne nie były uczulone..to może włąśnie zaryzykuję i wezmę dady..zawsze taniej ![]() boli mnie cały brzuch z koścmi włącznie... ![]() twardnieje już co chwile... ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Cytat:
nuna...z mojego suwaczka i obliczeń z om wychodzi 36..a mamy ten sam termin.. jak to jest że Ty masz 35 t c..?? którego dna miałaś ostatnią @..?? ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nalesniki z truskawkai truskawki z bita smietana truskawek to troche nie pojem
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Trochę mi się wydają za suche, chociaż z drugiej strony nie zostawiaja lepkiej warstwy na skórze. Stwierdziłam, że chyba zainwestuję i kupię Nivea, może będą lepsze.
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Ada ostatnią @ miałam 14 września. Na początku jest podany termin z USG, bo mała od początku wychodzi na 10-15 czerwiec. Ale w sumie liczę sobie według OM
Czyli, że powinnam urodzić 21 czerwca
|
#1884 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1885 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla Leonka za reakcję na braciszka. ![]() Cytat:
Cytat:
za pogrubione zdanie! Wczoraj na SR położna mówiła właśnie o tym, że 2 tygodnie przed i 2 tygodnie po terminie to jest wciąż w terminie i jakieś tam badania wykazują, że to dziecko decyduje kiedy jest gotowe na narodziny. Oczywiście wtedy cały czas ciąża musi być monitorowana.Cytat:
![]() Hello! Wstałam raniutko, a tu jakieś chmury, ja się tak nie bawię. Eeejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj jj, nie zacytowało mi Ciebie Justi. A już by Ci się upiekło. ![]() Rozumiem, że tym grillem to mi na złość robisz w ramach odwetu za SR? |
|||||
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a cyckow wspolczuje przystawiaj i sciagaj zebys zapalenia nie dostala
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1888 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobra... Spadam od was:P Idę segregować po raz enty ciuszki, ale mężu dokupił kartony, to mogę poodkładać, co większe
---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mała zmieniła porę marudzenia. Od 20 do 2 Wczoraj znów mnie naszły wyrzuty że nie karmię małej. "Otoczenie" nie pomaga, ale nawet nie chce mi się im tłumaczyć. Ja położnej dalej się nie doczekałam ![]() Moje kochanie właśnie mi śpi na rękach. Po jedzeniu zawsze ma pięknego banana na twarzy jakie to jest piękne |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

klask i:
Pierwszy raz aż tak, w sumie trochę się dziś nachodziłam.
ale bolą
07.07.2012 

Ale przynajmniej je wiecej dzieki temu, ze jest obudzona...

)