|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
a co to ![]() Ja to bym bardziej porównala do tych moich 5 palcowych , tez jak z dupy wyjęte , no ale spisują sie .Czytałam o tych crocsach zrobione są ze specjalnego materiału , i tylko ta firma( crocs) ma na niego patent, wiec chyba stad ta cena . Syf z chodników nie osiada na podeszwie, antybakteryjne i antygrzybiczne, noga sie nie poci nie slizga, układają sie pod dana stopę, lekkie itd . Przyszło mi dziś biurko , fajne , chłopaki zadowoleni, ryk był bo klocili sie czyje jest . Skladalismy je ponad 2 h , tyle srubek .Zamowilam zasłony , te które chciałam , a jak nie to upatrzylam inna i sie zastanawiam .
|
|
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dwa koty uwielbiają mokre jedzenie z puszek, a jeden je tylko i wyłącznie such ą karmę i nic innego nie ruszy. Zatem jak widać co kot to inne zwyczaje i nie przewidzisz czy jednym z nich będzie akurat drapanie mebli czy nie. Oby nie![]() Skoro już się odezwałam to powiedzcie jakie kupujecie foteliki dla dzieciaków 15-36kg? Bo ja od porównań i selekcji osiwieję jeszcze bardziej.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2013-05-16 o 22:53 |
|
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak ja mam dwie sztuki , jeden to 9-36 recaro
http://allegro.pl/fotelik-recaro-you...236006058.html a drugi mam taki , w tym jeździ SZymek bo on jest wielki i ma regulację do 150 cm http://www.google.pl/search?q=foteli...ml%3B479%3B303
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
hejo dziewczyny ciepło siedzimy na podwórku ami zasypia w wannie
tak wykonczona ze nawet nie wie ze ja w pizame ubieram nogi ma tak brdne ze trawa by wyrosła jakbym zasiała bo ona na bosaka biega ![]() a ja nie wiem jak sie ubierac dziewczyny dajcie jakis pomysł na chude nogi poprostu parze sie w jeansach
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Jak rozowe Z rozowymi getrami) https://www.google.co.uk/search?q=wo...bPcSct1OGKM%3A http://www.allsaints.com/women/shorts/ kilka fajnych modeli , co kto lubi http://www.topshop.com/webapp/wcs/st...1&pageSize=200 co kto lubi Spódnice http://www.allsaints.com/women/skirts/ , ale to raczej nie na " koło domu " http://www.topshop.com/webapp/wcs/st...=1&pageSize=20 . Konkretnych modeli nie pokaże, bo wiadomo każdy ma swój gust i w pewnych rzeczach lepiej sie czuje wyglada , ale naprawdę łatwiej jest kupić , dobrać , ubrać sie szczuplejszemu niż masywnemu , jest poprostu wiecej możliwości . Jak nie jest mega gorąco , a cieplo to leginy na dupke , a leginy tez są rożne, sportowe, normalne, uniwersalne, eleganckie z rożnych materiałów , spodnie dresowe , a robią teraz takie rożne kroje, ze naprawdę nie wyglądają jak spodnie na silke . Jak ktos lubi to lniane . Choć dawno nie widziałam . Albo dłuższe kiecki, przewiewne Właśnie POP i co znalazłas w koncu ta kiecke ? Wiesz, ze ja na ślub zamawialam kiecke przez internet , ja byłam w pl , moj tz w uk, kiecke odebrał bo do uk przyszła i przyjechał z nią na nasz ślub . Normalnie stresa miałam, ze nie dojdzie , bo juz tz miał bilet wykupiony i jakoś przed przylotem jego do pl w koncu doszła . NATASZKA halo halo ejjj
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-05-17 o 00:36 |
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia wszystkiego rodzaju alladynki do kolan są na chude nogi, a teraz moda na długie zwiewne spódnice
![]() Mrowak to mam nadzieję że trafię na takiego co nie drapie, to będzie nam się łatwiej żyło ![]() A jak ze smyczą dla kotka, bo czasami na wyjazdy żyby nie zwiał? To chyba taka na szelkach? Ania ćwiczy się ciężko bo powietrze duszne, przynajmiej tak u nas. Wczoraj po bieganiu tylko mogłam leżeć i pić piwo, aż wstyd, bo dzieci spały tz poza domem, a ja sama do serialu Przyjaciółki piwkowałam. Ale przez te łażenie na place zabaw jestem odwodniona, i jeszcze bieganie, kilogram mniej miałam wieczorem, do wagi z rana :/a to sama woda. Przez to słońce z rana dzieci mi o 5.30 wstały .Tz już w pracy a dzieci po śniadaniu
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
na all kupowałam
Cytat:
a my dziś idziemy na występy do przedszkola z okazji dnia matki i ojca ![]() Młoda wstała po 5 chwilę, i ciekawie
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Monka... najlepsze życzenia urodzinowe! Masz magiczną trójeczkę z przodu Kochana, spełnienia marzeń bo sama wiesz najlepiej czego pragniesz! Samych dobrych wyborów samych radosnych chwil, wiesz... |
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
kobietki dziekuje wam musiałabym rucic zdieciem zebyscie mogły mi doradzic bo nie jest łatwo , ta kobieta na zdieciu ma patyki az takich chudych nie mam
ale ja jestem hmm jakas nieproporcjonalna zawsze mówie ze mama musiała z tata wtedy kamasutre studiować i ja taka jakas wyszłam madzia fajne te gacie bo pasuja rózne rodzaje butów z moija noga tridno ubrac cos krótkiego (mam 42/43) monka STO LAT STO LAT spełnienia marzen i duzooo kasy no i duzo tego na "s" i na "o" ![]() tez czytałam o tej pijanj kobiecie i noworodku masakra , ja wogóle ostatnio sie zastanawiam czy nie szkrobnąc do jakies instytucji i napisac co mnie boli chociaż z drugiej strony pewno miliony ludzi tam pisze ... wkurza mnie to ze zabieraja biednym rodzinom dzieci do rodzin zastepczych ... a przecież wystarczyło by dac im połowe tej kasy co dostaja zastepcze i obie strony zadowolone ja nie wiem czym oni sie sugeruja no nie wiem nie potrafie tego zrozumieć , to wbrew jakimkolwiek prawom dziecka i matki ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Nataszka co sie stało kochana jakies smutasy przyszły
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Jestem wykończona. Natasza wczoraj straciła głos, nie kaszle więc to chba przez ta infekcje w buzi. Za to Oliwka mi goraczkuje, ponad 39. Zabijam temperaturę i jest ok a potem znowu rośnie. W niedziele mam komunie u mojej siostry. Nie wiem czy jechać czy nie jechac. Jak nie pojadę to siostrze bedzie przykro bo było nie było tylko siebie mamy. Mieliśmy dzisiaj wyjechać. Normalnie do dupy. ![]() A jeżeli chodzi o kota to. Mój dzisiaj zrobił kupę w kuwecie. Niestety kawałek mu sie przykleił do siersci. Więc kotek chcąc to zetrzeć pojechał na tyłku po całej kuchni i przedpokoju. Pięknie to gowno tam porozcierał. Tz ja wstał i to zobaczył to zwymiotowal. Potem wstał brat Tz i trochę posprzatal. Jak ja wstalam to wyszorowalam dokładnie podłogę i odkaziłam bo u na Nataszka chodzi na czterech. To są dodatkowe uroki posiadania kota. ![]() Jeszcze mnie czeka jego wykąpanie i wyszorowanie tylka, który jest cały w roztartej kupie.
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
pop matko ty to masz ... masakra zdrówka dla dziewczynek to chyba takie dni bo ja od wczoraj chora katar kreci mi sie w głowie szok ...
![]() laski jak opisac suwaczka te dwa mam opisane a ostatniego nie moge jak opisz to mi główna strona wyskoczy
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
NATASZKA EDZIA
![]() EDZIA wow ale masz duża stopę niezłe musieli szaleć z ta kamasutra . Moze wybrzymiasz i ubzduralas cos sobie , wiesz jak jest . MADZIA widziałam dziewczynę wysoka w długiej kiecce i swietnie wyglądała , na modelkach ktore zazwyczaj sa wysokie te fajnie wygladaly . POP no skomplikowała sie troche sytuacja . Mega do dupy . |
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety moj mały tez goraczkuje ,wrócił z przedszkola cały rozpalony i odrazu zasnął na kanapie , nic nie je , dobrze ze pije, zamulony strasznie od tej goraczki. Za godzinę mam wizytę u lekarza . Stawiam na ucho albo na ospe ? Dostaliśmy info ze ospa szaleje wiec ... okaże sie.
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Oliwka ma angine i dostała antybiotyk. Przynajmniej znam przyczynę tej gorączki. Jak jej zabije gorączkę to ona wcale na chra nie wygląda.
Teraz tylko muszę pilnować Nataszy aby sie nie zaraziła. Monka - większość kobiet twierdzi ze właśnie te lata z 3 z przodu są najlepsze. Wiem ze trochę boli ta zmiana ale teraz jesteś kobita dojrzała i świadomą. wszystkiego najlepszego. I zdrowia dla małego.
|
#3796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
walczę z tym... ![]() Cytat:
ico Wy teraz zrobicie ![]() Cytat:
Maż zrobił jakąś niespodziankę? Ja od rana na placach zabaw, moje dziecko oczy otworzy , słońce zobaczy i tupta że chce iść...masakra, też tak macie?? |
|||
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy dupną pogodę
![]() Edzia to duża kobita jesteś ja mam 40 nr. buta i ubolewam,że mam "kajaki"
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
POP dobrze ze macie juz antybiotyk , i co teraz nie jedziecie ? Jedziecie ? Czy sama pojedziesz ? Dzięki
![]() NATASZKA dostałam róże i kartkę i buty do biegania chce mi kupic Wrócili od lekarza , wszystko okey. Kij wie z czego to temperatura . Czekamy . Mały przyszedł z 2 bukietem kwiatów i z tortem , CZUB mi świeczki kupił , a i losy na loterie dostalam hehe - to juz wole buty
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
aha! monka wszystkiego najlepszego
Trzy dychy już masz na karku, zaraz wódę wyjmę z barku. Wnet się wszyscy uśmiejemy, Twoje zdrowie wypijemy!
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
KINGA dzięki
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
popik, bardzo współczuję choroby oliwki-oby szybko puściło
![]() kocia opowieść rozkoszna Ciężka sprawa z tą komunią... monka, najlepszego i zdrówka dla młodego edzia, ale masz kopyto ![]() a my już po występach przedszkolnych. Wyszło zabawnie-jak to u 3-latków można się spodziewać. Jednak pękaliśmy z dumy-nasze dziecko ładnie wszytko powiedziało, i okazało się że tylko 2 w sumie dziewczynki miały role mówione (przedstawienie sześć kucharek). Pięknie powiedziała, nic nie pomyliła. Oczywiście były zabawne momenty jak kieckę do góry zadarła i gacie się ujawniły, czy jak dziewczynki trzymały łyżki drewniane, a ona swoją lizała I na koniec w drugiej sali był poczęstunek. A najlepsze było na koniec przedstawienia-Pani mówi, że teraz dzieci dadzą rodzicom upominki-to były 3 cukierki w takich serduszkach z kolorowego brystolu- i nasz wzięła te dwa serduszka najpierw a zaraz potem ni z tego ni z owego w ryk. Pani dyr ją przytuliła, starała się dowiedzieć co się stało. Wszyscy powtarzali: "tak, tak, juyż możeci9e dać rodzicom". I co się okazało? że nasze dziecko wyło, bo musiało nam dać paczuszkę podczas gdy sama chciała zjeść zawartość i szkoda jej było nam dawać.Takie mam kochane dziecko . Jak powiedziałam pani dyr, to się mało nie posikała ze śmiechu . Tż nagrał filmik, także jak chcecie to mogę gdzieś umieścić w sieci i wam pokazaćA i jeszcze mi się przypomniało-wczoraj byliśmy u laryngologa ( w sparwie tego kaszlu-wizyta beznadziejna i pani doktor też), ale na koniec młoda: -pani doktor, chciałam ci coś powiedzieć, mogę, mogę? -tak -bo ja to się kiedyś obrzygałam [nius roku, co nie? ;D ]
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2013-05-17 o 19:50 |
|
|
|
#3802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli faktycznie kot wyjechać musi to smycz ewentualna tylko taka na szelkach coby kota za szyję nie ciągnąć, a "za całość".Cytat:
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze nie boicie sie tego chicco?? ja po ten ostatniej aferze nawet lookac na ta firmie nie bede....
Monka najlepszego starucho
|
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co mrówcia, a mnie jakoś nie. Ma 3, a najlepsze i najdroższe mają 4.
Przy tym często wyglądają jak jakieś space shipy bulwaiste i czesc z nich mi się ani nie podoba, ani nie wygląda na wygodne. Nie ma się co oszukiwać, to tylko fotelik, a bezpieczeństwo w sumie zapewnić muszą głównie pasy zwykłe, samochodowe. A po co mi niewygodna wielka bulwa, w której młoda nie będzie chciała jeździć (cześć fotelików tych z oceną 4 takie na mnie zrobiła wrażenie). A 1000zł na super hiper fotelik to nie mam i nie dam. A ten wygla solidnie (9-18 mamy z chicco i sprawdził się rewelacyjnie), jest wygodny, odchyla się troszkę. Można go poszerzyć, jak się zagłówek do góry daje to wraz z tą częścią ramienną (i wtedy daje chroni ramiona, a nie tylko żebra). Tapicerka przewiewna, ściągana do prania, łatwa w czyszczeniu. No mi pasi. Tylko nie wiem czemu wersja z isofixem mam niższą ocenę niż ta bez? ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- młoda, nic a nic się ni e boję. Po tamtej aferze na pewno poprawili wszytko 2x bardziej, zresztą tamtych felernych już nie ma. A jak napisałam nasz 9-18 sprawdził się w 100%. Oczywiście wypadku nie mieliśmy, ale mam na myśli w jeździe. Nie ma się co oszukiwać-jak będzie poważny wypadek,to i super hiper ekstra fotelik nie pomoże....niestety...
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
MLODA, EVI a dzięki
nom juz pruchno ![]() Mały mi zwymiotowal , ciekawe co to , czy go ta ospa bierze , kurcze nie znam sie . W szkole u młodego i w przedszkolu u małego panuje , są to osobne budynki , a przedszkole małego, to jedna salka i jedna grupa dzieci ![]() Taka wyrodna jeste, ze martwię sie o moja nowa wykładzine , zeby mi nie zabeltal bo będę ryczec ( oczywiście o małego tyz, zeby nie było , to priorytet , ale wykładziny szkoda ) .EVI no jasne ze filmik zapodawaj
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy Wasze dzieci też Was ostatnio wk....ją? Ja nie mogę z nią ostatnio wytrzymać, jednego dnia jest OK, a potem przez kilka dni ciągłe jęki, piski, dzisiaj myślałam, że ją z samochodu na przystanku PKS wysadzę tak się darła, bo jej coś z rąk wyleciało, a ja się nie zatrzymałam, żeby poszukać! Dobrze, że siedziałam za kółkiem, nie obok niej, bo nie wiem czy bym ręki nie podniosła... Zaraz potem pożarliśmy się TZ i mamy piękny wstęp do weekendu. Niech mnie ktoś stąd zabierze.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2013-05-17 o 21:02 |
|
|
|
|
#3807 |
|
Wtajemniczenie
|
MONKA wszystkiego najlepszego
POP faktycznie nie ciekawa sytuacja.duzo zdrowia dla Was. EVITKA Lena jest swietna
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Mrowak moja ostatnio ciągle chodzi,jęczy ,marudzi...
Najgorsze jest,ze jak jest nie po jej myśli,na spokojnie człowiek tłumaczy, a ona....wrzeszczy! Także...łącze sie w bólu.
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
podczas wypadku z fotelika wyrywało pasy.... a firma chicco miała to w nosie bo fotelik ma certyfikat http://uwaga.tvn.pl/32657,news,niebe...,reportaz.html
|
|
|
|
#3810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie sztuka sobie dzieci narobić , ale je utrzymać . Niby dlaczego ktoś ma nic nie robić i brać kasę ? Potem żyją tacy latami z zasiłków , bo przecież się da . Za robotę by się niektórzy mogli zabrać i tyle . Oczywiście są różne sytuacje i każda powinna być rozpatrywana indywidualnie . Pop - ble .. Szymek męczy madagaskar i już mu głowa spada . Olka już sama padła . Przylazła żeby ją zaprowadzić do wyra i już dziecka nie ma . My jutro na wesele jedziemy . Mam nadzieję , że pogoda będzie fajna
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

no jak widzę to mnie telepie 

, no ale spisują sie .

[nius roku, co nie? ;D ]
, czy go ta ospa bierze , kurcze nie znam sie . W szkole u młodego i w przedszkolu u małego panuje , są to osobne budynki , a przedszkole małego, to jedna salka i jedna grupa dzieci