Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 08:36   #3721
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tak, kazdy. Opieka w ciazy rowniez.
Nieco tansza jest cesarka, bo wg japonskiego ubezpieczenia zdrowotnego, czesciowo pokrywane sa koszty leczenia (70%) a ciaza przebiegajaca bez komplikacji i porod naturalny, to przeciez nie choroba, wrecz objaw zdrowia.

Cofam to co powiedziałam wcześniej i stwierdzam wszem i wobec - U NAS JEST LEPIEJ NIZ W JAPONII
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 08:37   #3722
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

jak mnie wkurza takie gadanie u chlopow! on by chcial...
jak se najpierw sam pochodzi z brzuchem 9 miesiecy a potem sam se urodzi to se wtedy moze "chciec"
no właśnie
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jak widzę że jest już śpiący. Dzisiaj np o 17:40 a o 18:20 padł. No a wczoraj np. o 19:30 kąpany i od raz po kąpieli usnął przy cycku. Czasem jak nie zgadnę i padnie to nie kąpiemy.

A co do rzygania to współczuję Masakra, nie wiedziałam że aż w szpitalu leżałaś. Ja to ani razu nie wymiotowałam i nie miałam nawet mdłości.
zazdroszczę, co prawda fewcia mnie pobiła ale ja rzyganie miałam do 5 m-ca plus mega mdłości
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Z☠☠☠ane szczepienia.
Mala wczoraj stekala i plakala, temperatura 38,3. TZ biegl w nocy po Panadol, pomoglo ale spala z nami.
Dzis od rana wyje, nie placze- ona wyje. Tak jak nigdy. Nie pomagalo nawet noszenie na rekach. A ja plakalam razem z nia bo nie moglam jej uspokoic I zjadla tylko po 100ml gdzie normalnie je 150... Mam nadzieje, ze jutro bedzie spokojnie

Podczytuje dalej
biedna Kluseczka lepiej dziś?
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
bozesz... tak czytam i czytam i głupieję już sama nie wiem od czego Maja ma te plamy...

jak się robi badania na te pasożyty? robiła któraś? ile to kosztuje i jak się nazywa?
co prawda szaja napisała już wszystko, u mnie w labie robi się tylko 2 pobrania i koszt to ok. 20 zł. Pojemnik z łopatka kupujesz w aptece, zbierasz kupkę z pampka i zanosisz. Badanie się nazywa "kał pasożyty", ogólnie jak powiesz w labie co chcesz to one zarejestrują to co chcesz.
Cytat:
Napisane przez fifania Pokaż wiadomość
O Boże....normalni się popłakałam. Mój synek na całym ciele wygląda jak ten chłopiec z pierwszego zdjęcia. Widzę tyle podobieństw i mam nadzieję że badania coś wykażą. U nas tez podwyższone granulocyty,ponad dwukrotnie.i znalazłam w necie że to albo alergia albo pasożyty. Dlatego zaniosłam do badania. Dziękuję dobra kobieto
a jakie ma eozynofile?Bo to ich poziom świadczy o alergii albo pasożytach, z tym, że nie wiem jakie masz też normy bo takie malizny jak nasze to w morfologii mają inne zakresy norm np WBC może być dużo wyższe niż u dorosłego ale dla nich to jest norma, musisz sobie zerknąć czy normy masz dopasowane do wieku.
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
jak przed chwilą usypiałam małego to skubaniec zaczął się śmiać w głos przez sen
łał ale fajnie
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Boże, już myślałam że nigdy nie nadrobię...

moja też dorasta - też już pierś nie jest lekarstwem na wszystko
Kiedy bardzo płacze to najpierw musi się uspokoić troszkę i dopiero potem pierś. Można się zdziwić skoro zawsze pierś działała na WSZYSTKO.

Spróbowałabym, delikatnie.
Do jakiej przychodni chodzicie?

.
chodzimy do tej na zachodniej, a Wy pewnie do tej na raciborskiej?
co do zwracania uwagi to trochę mi głupio, kobity nie znam, nawet nie wiem jak...poza tym ja jestem raczej nieśmiała i nie chcę, żeby ktoś sobie coś źle o mnie pomyślał, poza tym, może to nie od tego się tak drze...
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Dorota Gardias za poród i pobyt w luksusowej klinice zapłaci 16 tysięcy. Pomyślcie ile zaoszczędziłyśmy rodząc normalnie bez luksusów j

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40851081]Ja mam BB rimela, jest ok. Ale wydaje mi się, że to też kwestia rodzaju skóry, podejrzewam, że nie na każdej będzie fajnie się sprawował. Mnie pasuje.[/QUOTE]
a jaką masz cerę?
Cytat:
Zauwazylam, ze Yae obraca sie z brzuszka na plecy tylko przez prawe ramie. A od dzis opanowala kladzenie sie na boczku z lezenia na plecach. Dla rownowagi wybrala sobie lewy.
za obroty
mój dwa razy się obrócił a teraz mu się nie chce i się nie przewraca

Deli bardzo mi przykro, że Mała nie przybiera co lekarz powiedział? Zlecił jakieś badania? Co z tą nietolerancją?
fewciu Kubulek śpi 2-3 razy po godzinie plus to co na spacerze
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 08:39   #3723
sylwietta1988
Zakorzenienie

hej młody wstał o 5,40 przed chwilą urządził awanturę bo juz mega spiący, teraz kima, ja nadrabiam, pranie wstawione
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Możesz sprawdzić ile masz postów w każdej części wątku osobno. jak wchodzisz na odchowalnię i jest spis wątków to po prawej stronie przy naszym temacie klikasz w ilość postów i wyświetli się lista.

a spacerówka taka? https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...g37qW0ar_CQkow
byłas u mojej mamyna strychu? taka, tylko niebieska w kratke

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja mam włosy do dupy teraz, w ciązy super były, a teraz tak wypadaja że łysa chyba zostanę. Pytam dzisiaj lekarki czy coś mogę stosowac bo tak wypadają a ona że to normalne. Pokrzywe moge sobie parzyć.

U mnie tez woli lewego bardziej i nawet teraz przez to różnej wielkości mam

My po szczepieniu, troche krzyku było w trakcie ale w domu juz spokój, nawet trochę więcej pospała niż zazwyczaj, Oliwka waży 5750 i ma 62 cm.
Zamówiłam w końcu jej sukienkę na chrzciny bo impreza już 26.
przesliczna kiecuszka i brawa za wymiary

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Rany, tak czytam o tych Waszych problemach włosowych i... włos mi się na głowie jeży. Mi nie wypadają, czyżby dopiero miał ten kataklizm nadejść? Tylko ja mam bardzo dużo i bardzo grube...
to sie ciesz dziewczyno, bo ja nie dosc ze mało mam i cienkie to lecą jak szalone.....

pędze do kolejnej strony
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 08:41   #3724
Ewik86
Zakorzenienie

co do tych wiekowych wózków to przypomniałyście mi, że mój był granatowy jak byłam starsza to oczywiście lalki w nim woziłam i chowałam słodycze

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 08:42   #3725
charlizz
Zadomowienie

Kurka!! Dobieram się do Was już od wczoraj. I co miałam pocytowane i odpisywałam to Ola podnosiła alarmos. Aż wieczorem padłam
W ogóle kochana ta moja Ola, przy pobudce nocnej (mamy tylko jedną) na mleczko biorę ją do siebie do wyrka i tak już zostajemy razem do rana. I jak ona się budzi, koło 6 to sobie tak slodko leży i gada a mi daje pospać i wstajemy minimum o 7. Potem schodzimy na dół, sadzam ją na leżaczku lub kładę na kanapie a ona grzecznie czeka aż kawę sobie zaparzę i się oporządzę Ogólnie to wszyscy mówią, że w zyciu takiego grzecznego dziecka nie widzieli kocham ją strasznie.
I w ogóle to cieszę się, że jesteście :kwiatek:
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 08:42   #3726
Kija80
Zadomowienie

Moje dziecię idzie w ślady starszego brata i ostatnio budziłyśmy się tak przed 11. Dziś się obudziła godzinę temu jak Grześ się zbierał do przedszkola i myślałam że będzie już po spaniu ale nie, właśnie sobie znowu usnęła. No i teraz się zastanawiam czy też isć dosypiać do tej 11 czy raczej siedzieć na necie
Stary 2013-05-17, 08:45   #3727
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Przepraszam,że tak wcinam się ale mam do ciebie pytanie. czy ten fenistil jest na receptę ???
U nas kłopotów ciąg dalszy. Zapalenie płuc poszło w nipamieć żby na jego miejsce przyszło ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY. Nie życzę nikomu,mój dzieć wygląda jak poparzony,do tego drapie się do krwi. Zmiany rozlewają się na całe ciało- nie chciałybyście tego widzieć. Od 1,5 misiąca bezskutecznie próbuje mu pomóc
Czytałaś mój post o mydełkach. Kup mydło z olejem laurowym allepo z conajmiej 55 % zawartoscią tego oleju. Ponoć świetnie leczy atopowe zapalenie skóry. Można używać dla maluszków. Mi pomoglo marsylskie, ale przy takim zapaleniu to już coś mocniejszego trzeba. Ponoć niesamowicie nawilża skórę, ja go nie mam jeszcze ale chcę kupić. Jest masa pozytywnych opinii na necie o nim.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 08:52   #3728
fifania
Raczkowanie

Cytat:
Któraś pytała o krople FENISTIL, one są bez recepty i kosztują koło 23-25 zeta. Lekarze na recepcie przepisują niekoniecznie leki na receptę Sprawdzałam na wszelki wypadek w ulotce bo mam je w domu i na pewno nie trzeba recepty

Dzięki za info. Muszę kupić. Aha...i dziś odbieram wyniki na pasożyty...
fifania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 08:55   #3729
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kija, ja jestem bardzo zadowolona i z porodowki, i z sal na poporodowym, z opieki na porodowce i noworodkach uwazam, ze lepiej trafic nie moglam, chociaz moj porod byl szybciutki, bez komplikacji, nie wiem jak by bylo, gdyby sie wszystko ulozylo inaczej.

Meneq, kazdy porod kosztuje???

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też. Rodziłam na najlepszej porodówce w regionie. Najważniejsze-czułam się tam wyjątkowo a nie jak produkt z taśmy, położne kochane, lekarka również. Trochę tylko za dużo personelu się przewijało później i mieszali mi w głowie np. trzeba dokarmić, nie dokarmiac
Cytat:
Ja ostatnio stwierdziłam że trzeba porobić zapasy ubraniowe na przyszłość i jak tylko znajdę coś fajnego to kupuję choćby to był rozmiar na 5 lat Bo jak młoda będzie miała te 5 lat to gdzie ja wtedy znajdę dżinsy czy sukienkę wizytową za złotówkę? Trzeba brać jak jest. No i a propos małej wagi, ja tam założyłam że nigdy nie będziemy na 97 centylu i wszystko kupuję wąziutkie w pasie
Oooo tak. Ale ja jakoś nie umiem Nie wyobrażam sobie, że moja kruszynka będzie miała 2 lata np. Ale trzeba brać przykład z Ilussion-ta to jest ciuchomaniaczka dopiero
Ostatnio znalazłam sukieneczkę z h&mu śliczną szyfonową ale rozm 110cm i jakoś tak nie mogłam mimo, że kosztowała 2zł

Pobrałam mocza w ten śmieszny woreczek i trzeba lecieć do labu
Miłego dnia!
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 08:55   #3730
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Silver,naprawde nie boj sie,tez mam jednoskladnikowe i gin powiedziala,ze nie mam co czekac na okres w sumie po pologu wcale nie tesknie ale dla.swietego spokoju zrob moze ten test
Pstryczku, Kubulek swietny. Jak puszczam te Wasze dzieciaczki przy karmieniu,to Marcin patrzy zdezorientowany,rozglada sie i mocniej lapie za cycka,haha,zeby mu nikt nie zabral jego garnka z jedzeniem
Kupilam sobie nareszcie wczoraj sandalki,zaloze sukienke i poczuje sie bardziej kobieco niz w tramposzach. Mialam tyle japonek,ale jak sie we.wrzesniu wyprowadzilam z domu to moja rodzicielka chyba uznala,ze wszystko im w spadku zostawilam:/ wszystkie buty mi roznosila,a stope ma szersza ode mnie,wiec du.pa. W ogole nie ogarniam tego jak tak mozna kogos rzeczy bez pytania brac i nawet nie przeprosic... poszlam tam ostatnio po korale moje i kolczyki,a ona taka zdziwiona" zabierasz je? oo,a myslalam,ze w wakacje je sobie ponosze" a wczoraj przyszla tu na chwile,powkurzala mnoe zlosliwymi radami na team malego,a jak powiedzialam,ze ide na spacer to sie zawinela,kuwa na 4 pietrze mieszkam,ale po co pomoc mi z wozkiem... i jeszcze zadzwonila potem" zostawilam Ci moja spodniczke,wez mi ja przeszyj na maszynie":mur" Tz powiedzial,ze sie wkurzy na mnie jak bede ciota i jej to zrobie.
to tyle marudzenia z rana. Przepraszam za brak polskich znakow i ewentualne bledy. Zycze milego dnia kochane

Nienawidziłam tego jak mieszkałam jeszcze w domu rodzinnym z siostrami Zawsze moje ubrania były najfajniejsze

Cytat:
Zauwazylam, ze Yae obraca sie z brzuszka na plecy tylko przez prawe ramie. A od dzis opanowala kladzenie sie na boczku z lezenia na plecach. Dla rownowagi wybrala sobie lewy.
Symetryczna dziewczynka

Cytat:
Mmmhmmmmm..... Ja tez nie wierze, dzisiaj Maly co poltorej godzinki, tak jak pisalam wczesniej.... A od 4 rano co godzine, no jak w zegarku no!!!!!!!!!!!! Nie wiem, czy nie jest za cieplo w pokoju, bo placze, cyca dostanie na 40sek i spi

Chyba nam już jest pisane wstawanie co godzinę, dwie w nocy..

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej
Aaaaaaaale się wyspałam. Daria spała od 21 do 7 rano ! A ostatnio ciągle mi się budziła 2 razy w nocy.

.
Nie masz serca dla nas!

Cytat:
Dziś jedziemy o 11-12 z mężem na spacerek do parku chorzowskiego. Trza korzystać że mąż ma wolne
Zazdroszczę... Mój miał mieć też dzisiaj urlop, ale praca się bez Niego zawali... Ale za to w poniedziałek po chrzcinach ma urlop

Cytat:
Kija, ja jestem bardzo zadowolona i z porodowki, i z sal na poporodowym, z opieki na porodowce i noworodkach uwazam, ze lepiej trafic nie moglam, chociaz moj porod byl szybciutki, bez komplikacji, nie wiem jak by bylo, gdyby sie wszystko ulozylo inaczej.

Meneq, kazdy porod kosztuje???

Ja też jestem zadwolona. Zarówno na patologii ciąży, położnictwie i noworodkach wspaniała opieka! Ja miałam cc, więc wymagałam więcej opieki od personelu, ale spisał się wzorowo!

Cytat:
Tak, kazdy. Opieka w ciazy rowniez.
Nieco tansza jest cesarka, bo wg japonskiego ubezpieczenia zdrowotnego, czesciowo pokrywane sa koszty leczenia (70%) a ciaza przebiegajaca bez komplikacji i porod naturalny, to przeciez nie choroba, wrecz objaw zdrowia.
A to ciekawe co piszesz.. A można wybrać jak chce się rodzić??
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 08:56   #3731
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Witam sie wieczornie Niestety choroba dopadla i Lilcie i mnie Mala dopiero zasnela.
Co do wypadajacych wlosow to u mnie od kilku dni jest tragedia. Chyba jeszcze w zyciu mi ich tyle nie wypadalo
biedulki, kurujcie sie
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

byłam dzisiaj z Fifkiem na USG główki (zalecenie neurologa) i na szczęście wszystko ok a jak młodemu fajnie włosy stały po tym żelu od USG
a mi z ramion i z nóg, wyglądam jak nasza agama przy wylince
od małego szalejecie z fryzurami
ja wiem, że nie powinnam ale-

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
a ja Cię kojarzę, mąż też mówi, że Cię kojarzy
no nareszcie ktoś z moich stron
oj, dziewczyny-ale ten swiat mały
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ja też mój brat zrobił sobie potem z niego jakiś dziwny pojazd i się z kolegami wozili po ulicy

a jaką miałaś? ja taką granatową kanciastą
ja tez bosze, tata mówił, ze to wtedy były kadilaki wsród wózków pożadane jak dżinsy z peweksu
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Mnie też zazwyczaj mało kto zauważa ale piszę dalej bo czasem mam chęć wygadania się i już po prostu.

Debrah moja też 10 centyl 2 tyg temu ważyła 5360.kurde Blanka od jakiegoś czasu nie śpi,w sumie to nic nie chce tylko skacze po łóżku gada i macha rękami,wyspana już czy co? Szkoda tylko że ja nie bardzo:-P
piękne pory wybiera Twoja córa na pobudki, nie ma to tamto

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ja już nie śpię, Mała od 5 nie śpi. Miała ciężką noc,budziła się,płakala, bolał chyba brzuszek.
Już nie wierze że Jej się kiedyś sen ustabilizuje

Fewciu, kiedys przyjdzie jej czas

Cytat:
gimnastyczka
Cytat:

Oooo wlacza mu sie poranne jeczydlo kocham najmocniej na swiecie tego szkrabika, ale te jeki z rana..... Bbbrrrrrrr nie wiem jak mozna z siebie taki odglos wydac

Cytat:
Dziś jedziemy o 11-12 z mężem na spacerek do parku chorzowskiego. Trza korzystać że mąż ma wolne
jak tam jest pięknie.... ach i och, to gdzie Ty Silver mieszkasz?
Stary 2013-05-17, 09:00   #3732
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Nic zle nie robicie! Podobno 3-4 miesieczne dziecko ze wzgledu na rozwoj ukladu nerwowego potrzebuje wiecej bliskosci z rodzicami.
A wiesz, że coś w tym jest!!

Zauważyłam, że lubi się przytulić do mnie tak po prostu, przykleja główkę
Stary 2013-05-17, 09:02   #3733
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Ale jakie badania? Nie pomyliło Ci się z inną dziewczyną?
chyba faktycznie miało to być do Deli
możliwe że dopadło mnie zmęczenie materiału
Stary 2013-05-17, 09:02   #3734
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja też. Rodziłam na najlepszej porodówce w regionie. Najważniejsze-czułam się tam wyjątkowo a nie jak produkt z taśmy, położne kochane, lekarka również. Trochę tylko za dużo personelu się przewijało później i mieszali mi w głowie np. trzeba dokarmić, nie dokarmiac
Oooo tak. Ale ja jakoś nie umiem Nie wyobrażam sobie, że moja kruszynka będzie miała 2 lata np. Ale trzeba brać przykład z Ilussion-ta to jest ciuchomaniaczka dopiero
Ostatnio znalazłam sukieneczkę z h&mu śliczną szyfonową ale rozm 110cm i jakoś tak nie mogłam mimo, że kosztowała 2zł

Miłego dnia!
Ja też przy Grześku nie umiałam i teraz po każdej zmianie rozmiarówki jest problem i polowanie na np. bluzeczkę w odpowiednim rozmiarze. I jak na złość jak trzeba to nic fajnego nie można znaleźć. Więc teraz poszłam po rozum do głowy i kupuję na zapas, oczywiście nie bodziaki czy podkoszulki bo tego zawsze wszędzie pełno, ale eleganckich sukienek już niedługo będę mieć pół szafy, w rozmiarach na najbliższe kilka lat, dżinsów z fajnymi dziewczęcymi aplikacjami też W sklepie bym nie kupiła ale za parę groszy to grzech nie brać Na szczęście odkąd się przeprowadziliśmy do domu mam sporo miejsca żeby to wszystko trzymać

A Ty za parę lat pożałujesz że nie wzięłaś tej sukieneczki za 2 złote

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2013-05-17 o 09:03
Stary 2013-05-17, 09:03   #3735
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio stwierdziłam że trzeba porobić zapasy ubraniowe na przyszłość i jak tylko znajdę coś fajnego to kupuję choćby to był rozmiar na 5 lat Bo jak młoda będzie miała te 5 lat to gdzie ja wtedy znajdę dżinsy czy sukienkę wizytową za złotówkę? Trzeba brać jak jest. No i a propos małej wagi, ja tam założyłam że nigdy nie będziemy na 97 centylu i wszystko kupuję wąziutkie w pasie
bardzo dobre postanowienie- Illusion moze ci cos na ten temat powiedziec

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Kurka!! Dobieram się do Was już od wczoraj. I co miałam pocytowane i odpisywałam to Ola podnosiła alarmos. Aż wieczorem padłam
W ogóle kochana ta moja Ola, przy pobudce nocnej (mamy tylko jedną) na mleczko biorę ją do siebie do wyrka i tak już zostajemy razem do rana. I jak ona się budzi, koło 6 to sobie tak slodko leży i gada a mi daje pospać i wstajemy minimum o 7. Potem schodzimy na dół, sadzam ją na leżaczku lub kładę na kanapie a ona grzecznie czeka aż kawę sobie zaparzę i się oporządzę Ogólnie to wszyscy mówią, że w zyciu takiego grzecznego dziecka nie widzieli kocham ją strasznie.
I w ogóle to cieszę się, że jesteście :kwiatek:
pozazdroscic , mój juz nerwicy dostaje jak sie z nim nie siedzi, nie gada, nie bawi. Teraz sie obudził i patrzy na mnie wzrokiem mówiącym- przyjdz tu do mnie wyrodna matko a nie tylko ten wizaż i wizaż
Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Miłego dnia!
taką okazję przepusciłas? baty, baty sie należą

Cytat:

Zazdroszczę... Mój miał mieć też dzisiaj urlop, ale praca się bez Niego zawali... Ale za to w poniedziałek po chrzcinach ma urlop

?
Urlop po chrzcinach? to sie rozumie samo przez sie

Bartulo domaga sie matki, żegnaj wizaż do następnej drzemki
Stary 2013-05-17, 09:07   #3736
hope01
Zakorzenienie

Hej
mój dzieć od poniedziałku budzi się tylko raz - o 4 z zegarkiem w dupie. I niekoniecznie potem zasypia. Dziś zjadł na śpiocha ale wstał 5:47 no ch.uj mnie strzeli i bezczelnie się śmieje. Teraz dopiero poszedł spać, ale mi się już nie chce. W ogóle czuję że @ idzie bo mnie drażni wszystko, syfy się robią, włosy mechacą
A chciałam iść dziś na ciuchy bo jest -60% a wczoraj była dokładka towaru. Myślałam popatrzeć za jakąś lekką sukienką na lato, ale czy ta mafleja w chuście będzie chciała iść? do rossmana, do biedronki tak, ale jak na ciuchy idziemy to mu się nie chce

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

a też stwierdziłam żeby robić na lata zapasy jak coś fajnego będzie. Wczoraj młody dostał od chrzestnego dwa dresy, dwie koszulki i czapusię na środku Biedry jest tam ochroniarzem, kasę nam otworzył inną bo do jednej kolejka, to zawołał babkę otworzył i od razu zamknął Mówię mu że mógłby mi karton Bonitek pozwolić wynieść

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:08   #3737
misia1505
Rozeznanie

szajko nasza mądra głowo
moja siostra wczoraj była na szczepieniu z alicja -7 msc, pediatra się pyta czy mała je wszystko? ona tak, pediatra na to to bardzo dobrze, więc jak rozszeżać tą dietę kp poi 6 msc skoro jest b.dobrze jak już w 7 msc jeść wszystko? trochę pogmatwałam, my karmimy mm i powiedz mi jak to wygląda w praktyce kiedy mogę jej próbować podać np rosołek z ziemniaczkami taki delikatny? lub jakiś delikatny obiadek, typu ziemniaczki z sosikiem?
Stary 2013-05-17, 09:10   #3738
Ewik86
Zakorzenienie

Mała pytałaś o moją pracę, a więc powiem tylko tyle- nuuuudzę się Chociaż wczoraj coś tam porobiłam i nawet na poczcie byłam Jutro też idę do pracy, bo odrabiamy za piątek po Bożym Ciele, ale może pojadę na wywiad, więc będzie ciekawie

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-17, 09:11   #3739
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Cofam to co powiedziałam wcześniej i stwierdzam wszem i wobec - U NAS JEST LEPIEJ NIZ W JAPONII
To jeszcze Ci cos powiem: bez znieczulenia placilismy tyle co Gardias
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:11   #3740
fifania
Raczkowanie

NANCY

Jeśli możesz to powiedz co o tym myślisz
Granulocyty kwasochłonne - 10% norma 1 - 4
Neutrofile segmentowe - 16% norma 45 - 68
Limfocyty - 74% norma 20 - 70

I to są normy dla naszych maluchów
Stary 2013-05-17, 09:12   #3741
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
szajko nasza mądra głowo
moja siostra wczoraj była na szczepieniu z alicja -7 msc, pediatra się pyta czy mała je wszystko? ona tak, pediatra na to to bardzo dobrze, więc jak rozszeżać tą dietę kp poi 6 msc skoro jest b.dobrze jak już w 7 msc jeść wszystko? trochę pogmatwałam, my karmimy mm i powiedz mi jak to wygląda w praktyce kiedy mogę jej próbować podać np rosołek z ziemniaczkami taki delikatny? lub jakiś delikatny obiadek, typu ziemniaczki z sosikiem?
Ale jak to wszystko, znaczy schaboszczaka z kapustą albo fasolkę po bretońsku?
Stary 2013-05-17, 09:12   #3742
calawdeszczu
Wtajemniczenie

dzień dobry!
ja się dzisiaj tylko przywitam, bo jakoś mnie przybiły te placki czerwone na łokciach u małej- łudze się nadzieją, że to któryś słoik ją uczulił, ale... póki jej nie dawałam słoików to już raz tak miała, ale posmarowałam kremem sos i zeszło... a dzisiaj dalej są...

jestem w trakcie gotowania pomidorówki i to tyle u mnie....

całuję Was wszystkie i życzę miłego dnia!
dobrze, że Was tutaj mam i mogę sobie przyjść ponarzekać... Kocham Was

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:13   #3743
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
To jeszcze Ci cos powiem: bez znieczulenia placilismy tyle co Gardias
Stary 2013-05-17, 09:14   #3744
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
dzień dobry
Dzień dobry
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 09:14   #3745
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dzień dobry!
ja się dzisiaj tylko przywitam, bo jakoś mnie przybiły te placki czerwone na łokciach u małej- łudze się nadzieją, że to któryś słoik ją uczulił, ale... póki jej nie dawałam słoików to już raz tak miała, ale posmarowałam kremem sos i zeszło... a dzisiaj dalej są...

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-17, 09:17   #3746
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Nienawidziłam tego jak mieszkałam jeszcze w domu rodzinnym z siostrami Zawsze moje ubrania były najfajniejsze

Symetryczna dziewczynka

Chyba nam już jest pisane wstawanie co godzinę, dwie w nocy..

Nie masz serca dla nas!

Ja też jestem zadwolona. Zarówno na patologii ciąży, położnictwie i noworodkach wspaniała opieka! Ja miałam cc, więc wymagałam więcej opieki od personelu, ale spisał się wzorowo!

A to ciekawe co piszesz.. A można wybrać jak chce się rodzić??
Bez mojego tez sie zawali...

Nie, nie ma wybierania. W Japonii preferuja naturalny
Stary 2013-05-17, 09:18   #3747
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dzień dobry!

Nie martw się, sporo dzieciaczków ma różne problemy skórne z których szybko wyrastają. U mnie Grześ miał paskudną skazę, lekarka ostatnio stwierdziła że wyglądał jak upiorek, a po paru miesiącach przeszło. Niby długo ale u nas to naprawdę brzydko wyglądało, lekarka do tej pory nie może wyjść z szoku że tak ładnie z tego wyrósł
Stary 2013-05-17, 09:19   #3748
fifania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Czytałaś mój post o mydełkach. Kup mydło z olejem laurowym allepo z conajmiej 55 % zawartoscią tego oleju. Ponoć świetnie leczy atopowe zapalenie skóry. Można używać dla maluszków. Mi pomoglo marsylskie, ale przy takim zapaleniu to już coś mocniejszego trzeba. Ponoć niesamowicie nawilża skórę, ja go nie mam jeszcze ale chcę kupić. Jest masa pozytywnych opinii na necie o nim.
POczytam dokładnie.
Dzięki dziewczyny za tyle rad. Mam nadzieję,że wyjdziemy na prostą.
P.S. Jak narzekacie na 2 pobudki w nocy ro wam szczerze zazdroszczę. Ja śpię po 2- 3 godz na dobę. Misiek po kąpieli śpi od 20 do 22,30 i zaczyna się gehenna......
Stary 2013-05-17, 09:20   #3749
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
A wiesz, że coś w tym jest!!

Zauważyłam, że lubi się przytulić do mnie tak po prostu, przykleja główkę
Czytalam o tym pare dni temu i to chyba jest to
Stary 2013-05-17, 09:21   #3750
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
tak,ale wysusza a i bez tego skóra mu się sypie. Przerobiłam też oilatum, A-dermę i różniste maści robione. I nic .tzn jest gorzej,choć od ponad miesiąca jest na nutramigenie. Teraz próbuj kąpiele w siemieniu lnianym
Nie zagłębiałam się w ten temat, bo na szczęście nas on nie dotyczy.. Poczytaj czy przypadkiem kąpiel w nadmanganianie potasu by nie pomogła. Na odparzenia i potówki napewno pomaga...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości