|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
A w ogóle to
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz
Mam nadzieję... bo nie chcę chodzić taka struta przez następny tydzień
Wczoraj w ogóle pofarbowałam wreszcie włosy i są piękne |
|
|
|
#1503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasza wokalistka też była w X-Factorze ![]() A chłopaki ze swoimi zespołami w Must be the music ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2013-05-17 o 07:56 |
|||
|
|
|
#1504 |
|
Uzależnienie
|
Witam z rańca
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz.
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... chyba zaprojektuję sobie regulamin wesela... nie mogę mieć menu to to sobie postawię na stoły
![]() Jak mi się nie chce tego panieńskiego... ---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ---------- Jakie plany na dziś? |
|
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Piąteczek
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() dzisiejszej nocy pierwszy raz od wielu tygodni miałam koszmar ślubny Łaziliśmy gdzieś z TŻtem, siedzieliśmy ze znajomymi, aż nagle ogarnęłam, że jest już godzina 14 i że za 2 godziny nasz ślub! a ja bez fryzury, bez makijażu i że już z niczym nie zdążę zaczęłam panikować, biegać, ubierać się, patrzę na stolik a tam PUSTE kartki do spowiedzi - zapomnieliśmy o spowiedzi przedślubnej! no to biegiem do kościoła, jadąc spojrzałam na zegarek i okazało się, że jest 11:00... czas się cofnął a potem się obudziłam... Masakra jak mnie ten sen zmęczył Piątek
|
|
|
|
#1510 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#1511 |
|
<3 <3 <3
|
dzień dobry
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, Ty jesteś przed urlopem. Fajnie. Jeszcze tydzień i będziesz już miała swój wielki dzień.
Ja czuje zmęczenie materiału a o urlopie to mogę pomarzyć teraz.
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM201
Czemu? stresik?
Jeśli tak to wypij melisę i wracaj do łóżka.
|
#1514 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
zobaczysz fajnie będzie
|
|
#1515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale we wszystkich moich snach o ślubie było jedno - miałam sukienkę 3/4, a nie długą do ziemi... nawet się zastanawiałam, czy nie zmienić ![]() No w sumie mogę, ale mi się odechciało. Siostra TŻ powiedziała, żebym lepiej nie robiła, bo ich rodzina jest tak wredna, że jak zobaczą menu to wszystkie dania skrytykują, a potem będą patrzeć czy aby na pewno wszystko na stołach się zgadza... Więc wolę dać sobie spokój, napiszę im za to przykazania Cytat:
---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Pewnie tak, ale wkurzam się, że TŻ będzie miał 2 dni kawalerskiego... no i w sobotę, a także w niedzielę ( ) mam egzaminy na uczelni...
|
||
|
|
|
#1516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Goździki są taniutkie Ok. 1,00-1,30 zł za sztukę![]() ![]() Cytat:
Ale nie martw się kochana Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- UWAGA UWAGA Info z pierwszej ręki dla LIPCOWYCH PM-ek na temat PIWONII/PEONI: Peonie będą dostępne na początku lipca w cenie ok. 8,00-9,00 zł za sztukę. Istnieje jednak ryzyko, że będą nierozwinięte. Przynajmniej tak mi moja florystka mówiła. Brała je zimą dla kogoś po 17,00 zł ( ) za sztukę, a okazało się, że to były same pąki, no i nie wyglądało to za fajnie, takie niedorobione były![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Dziś będzie zestawionko bo mam 50 DDŚ
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
wkurzają mnie moje wahania wagi
swoją drogą waga chyba też coś szwankuje, bo weszłam 3 razy na nią i za każdym razem inny wynik |
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Które punkty byście wywaliły? 1. Wesele rozpoczyna się na początku a kończy, gdy młoda para zaśnie. 2. Kto pojawi się na weselu w złym nastroju będzie rozweselany. Jednak jeśli wszelkie próby zawiodą, gość zostanie usunięty z sali. 3. Zabrania się dłubania palcem w nosie sąsiada, dłubania widelcem w uchu, picia przez słomkę napoju sąsiada oraz wycierania tłustych palców w ubranie sąsiada. 4. Podróże poszukiwawcze pod stołem są surowo wzbronione. 5. Osoby mające uwagi dotyczące wesela zobowiązane będą do zorganizowania lepszego w przeciągu pół roku. 6. Nie toleruje się pustych kieliszków. Dlatego będą one od razu napełniane w celu uniknięcia zaglądania do nich zbyt głęboko. 7. Zabrania się rzucania kwiatów w kierunku młodej pary jeśli znajdują się one nadal w wazonie. 8. Osoby, które zgubią wątek nie muszą go szukać. Rano sala będzie gruntownie zamiatana i będzie go można odebrać. 9. Nie należy więcej pić, gdy nie jest się już w stanie wypowiedzieć zdania: „stół z powyłamywanymi nogami”. 10. Osoby niezadowolone ze swoich miejsc przy stole będą miały następnego dnia całą salę do dyspozycji. 11. Radzi się wszystkim panom przynajmniej raz zatańczyć z własną małżonką. Kosztuje to tylko parę minut a unika się w ten sposób kłopotów. 12. Jeśli alkohol wyleje się na odzież prosimy nie panikować! Zostanie przyniesiona następna butelka. 13. Dla osób, które nie znajdują żadnego powodu do śmiechu wisi lustro w korytarzu. 14. Zabrania się kobietom przewracania oczami oraz używania innych znaków w celu zmuszenia mężczyzn do pójścia do domu. 15. Zabrania się zabierania czegokolwiek z wesela oprócz dobrych wspomnień. 16. Osoby idące do domu proszone są o zabranie swoich partnerów. Nie dopuszcza się przy tym jakichkolwiek zamian. 17. Jeśli któryś z gości stwierdzi, że znajduje się sam na sali oznacza to, że zabawa dobiegła końca. Każdy z uczestników jest zobowiązany do przestrzegania powyższych zasad niezależnie od rasy, koloru skóry, płci, wyznania czy przekonań politycznych pod groźbą zmywania naczyń po weselu. |
|
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz.
Nie wiem. Tak się jakoś stresuje. No i oczywiście miałam koszmar! W wszystkie moje paznokcie odpadły!!!!
I oczywiście znów usłyszałam słowa krytyki...że takie nijakie i że dziewczyny to sobie tak zdobią... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy: Przykazania weselne 1 Kto pojawi się na weselu w złym nastroju będzie rozweselany. 2 Nie toleruje się pustych kieliszków. Dlatego będą one od razu napełniane w celu uniknięcia zaglądania do nich zbyt głęboko. 3 Osoby, które zgubią wątek nie muszą go szukać. Rano sala będzie gruntownie zamiatana i będzie go można odebrać. 4 Radzi się wszystkim panom przynajmniej raz zatańczyć z własną małżonką. 5 Jeśli alkohol wyleje się na odzież prosimy nie panikować! Zostanie przyniesiona następna butelka. Każdy z uczestników jest zobowiązany do przestrzegania powyższych zasad pod groźbą zmywania naczyń po weselu.
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Tż jeszcze śpi na drugim końcu świata :P aż mi głupio, bo się to niego przyzwyczaiłam.
|
|
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie myslę, że może czas wymienić baterię w wadze |
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
11 dni do przymiarki sukni Załatwione Sala Kościół Zespół Fotograf Kamerzysta Samochód Zaproszenia Winietki Buty Wódka Obrączki Fryzjer Makijaż Piosenka na pierwszy taniec Suknia Garnitur Koszula Mucha Ciasto Sukienka na poprawiny/panieński Biustonosz pod suknię Wieszak na suknię Biżuteria Wytwornica do baniek mydlanych Nauki przedmałżeńskie Kielichy do dekoracji Ramki na numerki stołów Kokardki na wódkę Zaproszenia zrobione - w trakcie rozdawania USC Protokół przedślubny Zapowiedzi I spowiedź Buty Tż Spinki do mankietów Pasek Napoje gazowane Materiał na podwiązkę Florystka Kokardki na wódkę Numerki stołów Kupić Panna Młoda: grzebyk bazę podkład perfumy coś na noc poślubną buty na poprawiny plastry Compeed przeciw otarciom plastry chusteczki do higieny intymnej Super Glue agrafki Pan Młody: skarpetki paski wybielające zapasowa koszula Wesele: cukierki wino Carlo Rossi balony kwiaty na koronę białą organzę do dekoracji domu kotyliony taśmę do balonów Ustalić: menu na poprawiny podziękowania dla rodziców zabawy oczepinowe Spotkać się z: florystką właścicielką sali (ustalić menu, tort, dekoracje) kamerzystą (ustalić ostateczny pakiet, dogadać szczegóły, ustalić plener, podać listę utworów na płytę) zespołem (ustalić repertuar, piosenkę na pierwszy taniec, podziękowania dla rodziców, zabawy oczepinowe) panem, który będzie nas wiózł do ślubu księdzem w celu ustalenia szczegółów mszy zakonnicą i ustalić dekorację kościoła organistą (ustalić co na wejście, wyjście i kiedy Ave Maria) panią która piecze ciasta (ustalić ostateczną liczbę oraz rodzaj ciast i cenę) Załatwić: transport dla gości stoły i zastawę na poprawiny koronę ze świerka Zrobić: winietki plan stołów menu weselne wieszak na suknię Poza tym: jechać z mamą po sukienkę jechać ze świadkową po sukienkę zorganizować spotkanie ze świadkami wieczór panieńsko-kawalerski wieczór panieński (w domu, trzeba przygotować poczęstunek i drinki) przymiarka sukni rozchodzić buty zebrać potwierdzenia od gości obdzwonić tych co nie raczyli sami dać odpowiedzi rozdać 15 zaproszeń Wielkie odliczanie: zorganizować "koronę" (zrobić zakupy na grilla) zawieźć wszystko na salę i zapłacić za wesele zamówić ostateczne bukiety i butonierki dopilnować dekorowania kościoła odebrać suknię iść na fryzurę próbną makijaż próbny solarium manicure pedicure depilacja farbowanie wyprawa na giełdę kwiatową (kwiaty na salę, do kościoła i do domu) nadmuchać balony udekorować domy posprzątać spowiedź przedślubna spotkanie z właścicielką sali (potwierdzenie liczby gości) zrobić zakupy na koronę i poprawiny odebrać ciasta dopilnować dekoracji sali jechać do kościoła obejrzeć dekorację jechać obejrzeć bukiety ułożyć bukiet na stół przygotować wszystko na błogosławieństwo przygotować w domu przedślubny poczęstunek dla przyjezdnych gości przygotować wszystko na poprawiny (ułożyć stoły, nakryć)
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2013-05-17 o 13:34 |
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM201
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1526 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM201
Cytat:
Ja ani razu nie wytrzymałam do końca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ojjj niestety można.... ![]() Miałam kiedyś taką sytuację, że byłam meeeega głodna, zjadłam porządny obiad z TŻtem - kotlet, surówka i frytki Ale miałam ochotę na dokładkę i mówię do TŻta-Chyba sobie jeszcze dołożę, Ty też chcesz? a -Najpierw stań na wagę i pomyśl czy chcesz jeszcze dokładkę... No i stanęłam... i dokładki nie było ![]() A muszę Wam powiedzieć że to był okres kiedy ostro chciałam wziąć się za siebie i TŻ codziennie słuchał o zdrowym żywieniu, o moim odchudzaniu i o Chodakowskiej no i chyba miał chłop już dosyć
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiosna w pełni, codziennie goręcej, a u nas ślubów więcej i więcej ! PM2013, cz.51 :)
Cytat:
tusia bedzie lepiej! Dla mnie tez noc z czwartku na piątek była najgorsza. Trzymam kciuki!
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą to w poniedziałek chyba do nich podjadę... bo zaraz będzie miesiąc do ślubu a tu info o sukni brak.Poza tym gratuluje rozliczenia Twoje zawsze takie szczegółowe
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

a laska była w X factorze 

Łaziliśmy gdzieś z TŻtem, siedzieliśmy ze znajomymi, aż nagle ogarnęłam, że jest już godzina 14 i że za 2 godziny nasz ślub! a ja bez fryzury, bez makijażu i że już z niczym nie zdążę
zaczęłam panikować, biegać, ubierać się, patrzę na stolik a tam PUSTE kartki do spowiedzi - zapomnieliśmy o spowiedzi przedślubnej! no to biegiem do kościoła, jadąc spojrzałam na zegarek i okazało się, że jest 11:00... czas się cofnął
klik!

Ale we wszystkich moich snach o ślubie było jedno - miałam sukienkę 3/4, a nie długą do ziemi... nawet się zastanawiałam, czy nie zmienić