|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Michaś w brzuszku, więc innymi moimi dziećmi się dziś z wami pochwalę. Wczoraj nie poleżakowałam, ale pospacerowałam po ogrodzie i zrobiłam troszkę zdjęć moim skarbom. Kicia- Majka i piesio- Kacperek.
![]()
|
|
|
|
#2732 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Tak też zrobiłam... Niedługo TŻ wróci, to praca się skończy i będę mogła prasować spokojnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie przejmuj się gadaniem.Dziewczyny, które prały kocyki z biedronki. Dostosowałyście się do temp. prania napisanej na opakowaniu? Bo chciałabym to włączyć jednak na 40 stopni. Dzoan napiszę na priva
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Rozlazi mi sie podwozie
![]() STRASZNIE pachwiny bola, ledwo chodze ![]() Ale biedna jestem w tej ciazy ![]() Na dzien dzisiejszy podsumowanie: - zgaga POTWORNA NON STOP - dusznosci - skurcze lydek OMG - BOL KROCZA I PACHWIN regularnie - opuchlizna - wczoraj to juz skora mnie piekla az i bolala na stopach - nerki - wysiadaja - anemia - jest, a jakze - mdlosci - wciaz mimo 33 tc sie zdarzaja - zaparcia - ha ha ha - hemo - same wiecie, zastrzyki przeciwzakrzepowe i tego typu atrakcje - zapalenie pluc zaliczone w polowie ciazy - kontakt z rumieniem zakaznym zaliczony czas jakis temu plus nerwy przez 2 tygodnie Duzo jak na jedna mala, mila osobe
|
#2734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Margoś fotorelacja będzie jak skończymy wszystko |
||||
|
|
|
#2735 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
![]() Nadrobiłam Was na szybko, ale cytowanie zaginęło ![]() Z tego co pamiętam: Teso- nie martw się, musisz być silna dla swojej rodzinki Wszystko będzie dobrze, bo musi być i koniec!Oli- Ty zwolnij lepiej trochę! I chwal się szybciutko wózkiem! Ktoś jeszcze pisał o podłej teściowej Zabiłabym wzrokiem! Jak tak można!!A ja chciałam się troszkę pochwalić- Moja córka ma już swoją brykę ![]() JEDO FYN. Udało nam się kupił używany w REWELACYJNYM stanie 2w1 za 600zł. 100% sprawny, zadbany (nawet zarysowań żadnych nie ma) czyściutki i w ogóle Ahhhhh
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja znów witam się z wami w słoneczny poranek
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40852399]witam się w 33 tygodniu ciąży !!!! [/QUOTE] ![]() Dopiero teraz wybraliście imię, czy dopiero teraz mój mózg to zarejestrował ![]() Cytat:
, a wagą się nie przejmuj. Ja do ostatniej wizyty przytyłam 8 kg, startowałam z wagą 60 kg, a położna, jak mnie ważyła ostatnio to mówi:Myślałam, ze już do 70 dobiłyśmy Szczerze mówiąc boję się co będzie jak w poniedziałek stanę na wadze, ale to nie jest najważniejszeTrzymam za dzisiejsze wizyty.Mam problem, Pan skuwa toaletę, a mi się siusiu chce |
|
|
|
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mamyCytat:
![]() Moj byl prany ale nie w pralce... przeplukany w misce z jeleniem i potem odwirowany. |
||
|
|
|
#2738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie często się pytają rodzice i znajomi jak się czuje i zawsze wtedy odpowiadam "Chyba dobrze", bo wiadomo, że jest mi ciężko z tym brzuchem, ciężko się schylać, niewygodnie w wannie, nie mogę "pospacerować" swoim tempem, mam wiecznie zatkany nos i wysypkę, kiepsko sypiam, ale poza tym wszystko ok, więc chyba dobrze się czuję jak na ciążę?
|
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zdjecia to gdzie sa?
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Foty dawaj
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Raczkowanie
|
Laseczki ja uciekam juz Bo wyjezdzamy dzis do polski nad morze i wracamy we wtorek wiec trzymajcie sie cieplo,spokojnego weekendu zycze. Ciao amore
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Oby antybiotyk pomógł na nerki.A nam dziś stuknęła 30-tka! ![]() Jako, że cięcia są wykonywane ok. 38 tyg, to jeszcze 2 miesiące i Filip będzie z nami Troszkę się boję, ale... damy radę
|
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś przeoczyłam? Cięcie będziesz miała?
|
|
|
|
|
#2745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kicia jest słodziutka, uwielbiam koty
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
Ach i jestem burak, gratuluję rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki mocno za wizyty
![]() Tak, ja mam przede wszystki zawężoną miednicę (wszystkie wymiary, a najważniejszy zawężony o 3 cm), Poza tym wadę serca, która nie pozwala mi się męczyć. No i ślepa jestem, więc też nie ma co ryzykować :P |
|
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2749 | |
|
Raczkowanie
|
Znam ten problem
Ja jeździłam do OBI- raz po zakupy, następnym razem na siusiu Chwalę się ![]() Cytat:
![]() Chwalę się wózkiem. Mój TŻ po zakupie- cieszył się tym wózkiem co najmniej jakby dostał nowy samochód
|
|
#2750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() krysiaa2608 Współczuję, daj zanć, jak coś się wyjaśni. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40850550]aaa i na wczorajszym usg wyszło że Leoś przez tydzień przytył 250 g! i wazy 2181 g [/QUOTE]Słuszna waga i trzymam za wasCytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#2751 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal się nim. ![]() Cytat:
Za kolejny tydzień. Nie wiedziałam, że będziesz miała cc. Cos kurka przeoczyłam. ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Pewnie, nie ma co ryzykować. Super
|
|||
|
|
|
#2752 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40850550]dobry wieczór
chodzę do dwóch lekarzy i bede oczywiscie wszystko konsultowac po stokroc, ale kolejna informacja o jakieś nieprawidłowości tatalnie zbiła mnie z tropu... dodatkowo od jakiegoś czasu żremy się ciągle z TZ więc z problemem jestem sama na usg połówkowym wyszedł jakiś zastój w nerkach do 6,6mm, ale podobno to się zdarza więc luz, okazało się teraz, że widoczna jest poszerzona miedniczka w nerce prawej 12 mm...i sytuacja w sumie jest podobna jak z serduchem, może to być coś poważnego, może też się samo zniwelować, może też być sobie i nie mieć wpływu na malucha więc kolejna wielka niewiadoma... a ja z tych co mają poukładane, zaplanowane, wszystko wiadome i takie zagadki mnie dobijają nie mam za bardzo weny na kompletowanie wyprawki dla malucha ani przygotowywanie rzeczy... jakoś to teraz mało ważne dla mnie się stało.. a jeszcze trzy dni temu zakupiłam białe łóżeczko, materac i zrobiłam zbiorcze zakupy na allegro: butelki, majtki, szczotki itp. dzisiaj wszystko przyszło, więc już coś mam byłam też dzisiaj u przyjaciółki co miała dla mnie torbę ciuszków po swoim synku więc wróciłam obładowana do domu wszystko cudne padnięta jestem niesłychanie, ide się wykąpać może jeszcze zajżę aaa i na wczorajszym usg wyszło że Leoś przez tydzień przytył 250 g! i wazy 2181 g [/QUOTE] jesteś silną kobietą i na pewno będzie wszystko w porządku, ja w to wierzę ! Leoś to już ładny klocek, nie ma co ![]() Cytat:
zaciśnięte !Cytat:
you made my day Cytat:
dalej mocno zaciśnięte i oby szybko dali wieści pozytywne!Cytat:
![]() Cytat:
najważniejsze, że Mały zdrowy !Cytat:
zaciśnięte ! wszystko w naszym kraju jest tak zrobione byleby zarobić na ludziach i im utrudnić życie.. ja na szczęście rzutem na taśmę załapałam się na starą teorię bo też bym raczej nie zdała jej za 1ym.![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiem jak to jest z tymi pachwinami, bo ja spodni nie mogę ubrać tak mnie prawy zawias w nodze boli, masakra Cytat:
dawaj foty Paulinka. Jesteś zadowolona ogólnie z wózka i z tego jak się prowadzi? bo my tez chcemy Jedo Fyn.![]() Cześć dziewczynki Witamy się z Bezikiem, ale zbytnio nie mamy nic ciekawego do powiedzenia, więc później wpadnę haha ![]() A no i oczywiście kciuki za wizyty i brawa za nowe tygodnie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||||||
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
imię dla dzieci wybraliśmy z mężem już jakieś 5 lat temu
|
|
#2754 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla mamyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() no gdzie ta moja mama, ile można stać w kolejce za kurczakami
|
|||||
|
|
|
#2755 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra, wrzucam je na 40stopni, najwyżej będziecie się uczyć na moich błędach
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wózek super |
|
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
wygrałam karuzelę Rainforest FP na all
używana, w stanie idealnym, za 122 zł
|
#2758 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja!
gratuluję tygodni i trzymam za wizytujące!No więc TZ wrócił ok 00:30 I teraz hit wczorajszego dnia: TZ pojechał na komendę, bo z racji tego, że to się stało na parkingu to policja nie przyjedzie na miejsce zdarzenia... Na komendzie pan policjant mu powiedział, że i tak nie mieliby czym przyjechać Spisali dane itp, TZ podszedł z panem policjantem do auta, żeby pokazać "straty" i policjant do niego (UWAGA!) żeby TZ zrobił zdjęcia i wysłał mu mailem, bo im się na komendzie aparat zapodział gdzieś i nie ma cym nawet zdjęć zrobić!
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myśleliśmy nad FYNem, ale za duży do mieszkania... no i ciężki jak dla mnie.
|
|
|
|
|
#2760 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
gratuluje wczorajszych udanych wizyt ![]() gratuluje rozpoczętych tygodni ![]() trzymam kciuki za wizyty ![]() ja dziś miałam paskudną noc, bolał mnie brzuch i nie mogłam spać jak obudziłam sie po północy tak usnęłam po 5. W ruch poszła no-spa i magnez, ale brzuch miękki, nie twardnieje, nie ma skurczy więc na razie nie panikuje, choć jak nie przestanie to pewnie znów zadzwonie do ginki i każe przyjechać do szpitala![]() Dziś leże calutki dzionek, i mam nadzieję, że przejdzie. Adaś aktywny więc jestem spokojniejsza. Ehh jak już chce sierpień
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Mam nadzieję że w weekend jakoś sobie odpocznę.

Zabiłabym wzrokiem! Jak tak można!!
Szczerze mówiąc boję się co będzie jak w poniedziałek stanę na wadze, ale to nie jest najważniejsze

you made my day
Spisali dane itp, TZ podszedł z panem policjantem do auta, żeby pokazać "straty" i policjant do niego (UWAGA!) żeby TZ zrobił zdjęcia i wysłał mu mailem, bo im się na komendzie aparat zapodział gdzieś i nie ma cym nawet zdjęć zrobić!