Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 10:12   #1981
xal
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
02.05 o godzinie 15:35 na świat przyszła nasza córeczka Oliwia, a minutę po niej urodził się nasz synuś Tomuś. Oliwka ważyła 2440 g i miała 50 cm, a Tomuś 2500 g i 48 cm Nie pisałam wcześniej bo dopiero od wtorku jesteśmy wszyscy w domu, bo mieliśmy problemy ze zdrowiem Tomusia, ale na szczęście już wszystko jest dobrze Termin porodu miałam mieć jakiś tydzień później, ale moje Dzieciaczki tak bardzo chciały już do mamusi, że wybrały wcześniejszą datę A tak na serio to zaczęły mi się bardzo bolesne skurcze i w momencie była decyzja o cc.

To wszystkie bliźniaki już wylazły?

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka urodziła wojtusia 2900zł i powiedziała, że nie widzi sensu kupowania 1.
Tanio im wyszedł

Szprotka jeszcze na bierzmowanie to dostałam od kuzynki (była świadkiem) łańcuszek srebrny, taki krótszy, ale bardziej ozdobny do noszenia bez zawieszek.

Wiecie co wymysliłam dzisiaj? Na 2gi dzień po powrocie dopiero wpuszczam rodziców do domu, a na wyjściu im powiem, że następna wizyta dopiero za tydzień bo tydzień dla rodziców i maluszka i nikogo nie wpuszczę. Moi zrozumieją, nie wiem jak teściowa, ale jakoś mi to zaczyna zwisać i powiewać, najwyżej moja mam jej wytłumaczy z polskiego na jej
Powiedziałam mężowi, że ma wytłumaczyć mamusi, że do szpitala ma nikt nie przyjeżdżać nawet ona, bo jak ona przyjedzie to moja też (tak mi wczoraj powiedziała ) a jak moja to i tata no i babcia przecież też w domu nie wysiedzi ... Na co mężuś spokojnie odparł, że jak urodzę to na wyjściu ze szpitala zadzwoni do dziadków i powiadomi, że mają wnuczkę to na pewno nikt nie zdąży dojechać W sumie pomysł niezły, chyba teściową przy nastepnym telefonie nastraszę, że albo obieca, że do szpitala nie przyjedzie, albo dowie się o wnuczce jak już będziemy w domu

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:13   #1982
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
w Poznaniu to pyzy na parze się zwie ostatnio z gulaszem wcinałam
W lubelskim parowance

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
to fakt, jest ryzyko na tym wątku, że zostanie się przegapionym

warszawskich mamuś i ciężarówek jest tu po kilka sztuk ale ja nie kojarzę, co gdzie kiedy w jakim szpitalu. tylko wiecznie obija mi się o oczy szpital na madalińskiego
na tych ostatnich stronach znajdziesz też rozważania maarchewki na temat minionego terminu - co trzeba skontrolować... chodzisz na KTG? gin cię jeszcze ogląda? kiedy masz się stawić do szpitala?
Dzieki cloche ze zacytowalas koezanke bo mi umknal ten post

Ja moge opowiedzec oszpitalu na Solcu, jesli jestes zainteresowana. Sa tu tez bywalczynie Karowej, Madalinskiego i Bielanskiego

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Woda mineralna Żywiec zdrój jabłkowa gazowana smakuje właśnie jak jabłkowa bavaria.

Ojjj, dopiero doczytałam, że i Ty obeszłaś się smakiem. Mogłaś dziabnąć i powiedzieć, że Bartek wsunął.

To ja już nic nie wiem. Wczoraj położna na SR mówiła, że do szpitala jak skurcze co 10 minut (nawet tak było napisane na takiej planszy z Pampersa) i pomyślałam, że chyba ją straszy, bo wolę sobie pobimbać w domu do co 5 minut, niż łazić w szpitalu sama. Teraz to już w ogóle zgłupiałam.

Wyparzysz, wysterylizujesz i będzie ok. Zresztą zazwyczaj jest sporo zdjęć i można zobaczyć stan.

Witaj i pytaj czego nie wiesz.

Oby szybko poszło!

Pampersy. Jedynek Dady się nie opłaca, wychodzą ponad 0,50 zł za sztukę.

A jaki masz teraz laktator?

dla Zuzi. Odciągaj pokarm, bo te twarde piersi nie wróżą dobrze.

Jedynki nie wychodzą taniej. Dlatego w ogóle się nie opłaca. Jedynki Dady wychodzą jakoś ponad 0,50 zł, a Pampersy ja kupiłam w cenie niecałe 0,47 zł/szt.
Teraz mam Lansinoh reczny. Na zagranicznych forach mega polecany, a u mnie sprawdza sie srednio. Ale dam mu jeszcze szanse.

Cytat:
moje dziecię rozpieszcza mnie drugą noc z rzędu

pobudka o 4 i 7

oby tak dalej

dzis zdjecie szwow- boje sie ze to boli

cycki mam jak kamienie twarde i booooli
Nie boli, moze lekko zaszczypac. I szybciutko idzie.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:15   #1983
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jego też nie dość, że sam z tą miotłą latać nie musi to nie wysłuchuje już moich pretensji
No chyba, że to on był operatorem miotły
Mojego życie też się zmieniło po zmianie odkurzacza, bo ja generalnie nie cierpiałam odkurzać, a tym nowym jakoś mi to nie przeszkadza. Może dlatego, że lekko chodzi, szybko zbiera, mniej hałasuje no i nie muszę godzinę zbiornika na wodę szorować i innych dupsów jak w poprzednim.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
W lubelskim parowance
Moja babcia mówi parzaki, ale skąd to się wzięło to nie wiem czy ze wschodu czy z opolskiego czy śląsk cieszyński ....

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:16   #1984
JennyAniolek
Zakorzenienie

U nas od dzisiaj 1 z przodu
Zostało 19 dni

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:19   #1985
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
No chyba, że to on był operatorem miotły
Mojego życie też się zmieniło po zmianie odkurzacza, bo ja generalnie nie cierpiałam odkurzać, a tym nowym jakoś mi to nie przeszkadza. Może dlatego, że lekko chodzi, szybko zbiera, mniej hałasuje no i nie muszę godzinę zbiornika na wodę szorować i innych dupsów jak w poprzednim.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Moja babcia mówi parzaki, ale skąd to się wzięło to nie wiem czy ze wschodu czy z opolskiego czy śląsk cieszyński ....
Bywał, bywał nie ma lekko

my mówimy kluski na parze (swoją drogą... zjadłabym )

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:29   #1986
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
No to nie wiem od czego to zależy.

za pranie. Właśnie, idę wstawić dżinsy.
Ona twierdziła, że 2 nie są dużo większe.

Cytat:

To wszystkie bliźniaki już wylazły?

Tanio im wyszedł

Tak to jest jak się o czym innym pisze, a o czym innym myśli.

Rzeczy do szpitala i pościel małej wyprasowane.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:34   #1987
AsieniA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
A są! Moja teściówa je robi. I mówi na nie "bułki na parze"
Ale Ona generalnie pochodzi z Łukowa, czy okolic, i może stamtąd przyciągnęła je na Mazury
U mojej babci też z okolic Łukowa mówi się bułki na parze lub parowańce pycha zjadło by się
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:35   #1988
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Ja im bardziej jestem świadoma tego co może się wydarzyć tym bardziej jestem spokojna i tym mniej się boję
Poważnie mniej się boisz jak ktoś mówi, że dziecku może się owinąć pępowina i gin podaje Ci przypadki??
Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Witajcie

02.05 o godzinie 15:35 na świat przyszła nasza córeczka Oliwia, a minutę po niej urodził się nasz synuś Tomuś. Oliwka ważyła 2440 g i miała 50 cm, a Tomuś 2500 g i 48 cm Nie pisałam wcześniej bo dopiero od wtorku jesteśmy wszyscy w domu, bo mieliśmy problemy ze zdrowiem Tomusia, ale na szczęście już wszystko jest dobrze Termin porodu miałam mieć jakiś tydzień później, ale moje Dzieciaczki tak bardzo chciały już do mamusi, że wybrały wcześniejszą datę A tak na serio to zaczęły mi się bardzo bolesne skurcze i w momencie była decyzja o cc.
gratulacje!!! Cudnie, że trafiła Ci się parka
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
U nas od dzisiaj 1 z przodu
Zostało 19 dni
wooow
Stary 2013-05-17, 10:35   #1989
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Rzeczy do szpitala i pościel małej wyprasowane.
O właśnie, szpital. Pochwalę się, że wczoraj dopakowałam dużo rzeczy do torby. Zostały mi w sumie sztućce, talerzyk, kosmetyczne rzeczy typu pasta do zębów itp. Muszę jeszcze się zaopatrzyć w klapeczki i szare mydło w płynie, wyparzyć smoka i nakładki na sutki i w sumie wsio. Dzidziuś.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:36   #1990
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Bywał, bywał nie ma lekko

my mówimy kluski na parze (swoją drogą... zjadłabym )
Zrobić Ci?? Uwielbiam przygotowywac posiłki
Stary 2013-05-17, 10:38   #1991
salviae
Zadomowienie

Cześć dziewczyny pocytowałam przez kilka dni i mi poznikało widziałam, że zastanawiałyście się nad laktatorami polecam ten z aventu http://allegro.pl/philips-avent-lakt...221576116.html mam go i naprawdę jest świetny, szkoda kasy na te elektroniczne ja nim 90 ml ściągam w 15 minut i ma fajną cenę

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ja wchodzę w jedne spodnie, które wisiały na mnie przed ciążą. reszta się blokuje w połowie ud :/
Ja na dupsko wcisnę moje spodnie, ale już za nic nie zapnę, a ciążowe mi spadają, nie mam w czym chodzić a niby do wagi sprzed ciąży tylko 4 kg
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:40   #1992
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
O właśnie, szpital. Pochwalę się, że wczoraj dopakowałam dużo rzeczy do torby. Zostały mi w sumie sztućce, talerzyk, kosmetyczne rzeczy typu pasta do zębów itp. Muszę jeszcze się zaopatrzyć w klapeczki i szare mydło w płynie, wyparzyć smoka i nakładki na sutki i w sumie wsio. Dzidziuś.
u mnie torba stoi pusta
Stary 2013-05-17, 10:44   #1993
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba wszytsko mam ale pewnie okaże się już w szpitalu...

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
u mnie torba stoi pusta
Ja wczoraj dostałam opieprz czemu nie spakowana, że jak się zacznie to tylko dokładam sobie stresu.

Laura

Stary 2013-05-17, 10:45   #1994
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Poważnie mniej się boisz jak ktoś mówi, że dziecku może się owinąć pępowina i gin podaje Ci przypadki??
wolę wiedzieć co może się zdarzyć, naprawdę.. sama z resztą zaczęłam taki temat z położną jak byłam na ktg.. ale też nie biorę tego jakoś specjalnie do siebie, nie myślę o tym, że może u nas się to przytrafić
Cytat:
pięknie ja też muszę smoka wyparzyć jeszcze i dopakować właśnie jakieś naczynia i sztućce

Cytat:
Zrobić Ci?? Uwielbiam przygotowywac posiłki
to czekam!

Stary 2013-05-17, 10:50   #1995
maarchewka
Zakorzenienie

justyna_g4 macie jakieś dalsze info co do tego wózka z tablicy?? policja coś zrobiła dalej w tej sprawie?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Mamy już rozpakowane, czy Wy robiłyście jakieś zapasy jedzeniowe i czy to ma sens?? Bo powiem, ze trochę nie chce mi się gromadzić, bo biedronkę mam pod nosem.. chyba da mój TŻ radę wyskoczyć coś kupić i upichcić?? nie będziemy chyba oboje potrzebni non stop?

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:51   #1996
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Mamy już rozpakowane, czy Wy robiłyście jakieś zapasy jedzeniowe i czy to ma sens?? Bo powiem, ze trochę nie chce mi się gromadzić, bo biedronkę mam pod nosem.. chyba da mój TŻ radę wyskoczyć coś kupić i upichcić?? nie będziemy chyba oboje potrzebni non stop?
też o tym myślałam i olałam zapasy

Stary 2013-05-17, 10:53   #1997
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
justyna_g4 macie jakieś dalsze info co do tego wózka z tablicy?? policja coś zrobiła dalej w tej sprawie?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

ja porobiłam, ale to bardziej z nudów

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 10:55   #1998
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie dostaliśmy pismo, że sprawa nie została umorzona i zostało wszczęte postępowanie i kto sie tym u nas zajmuje. No i pisało tam, żeby czekać na kolejny list bo będą informować.

Laura

Stary 2013-05-17, 10:59   #1999
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Witajcie, dziewczyny

Szkoda, że nie wynalazłam tego wątku wcześniej - byłoby z kim pogadać i popytać o 100 różnych rzeczy Jutro mija mi termin wg OM, a moja Malutka jakoś nie daje sygnałów, że chciałaby już wyjść.

Czy są tu jakieś mamy z Warszawy? Chciałam podpytać o szpitale, w których rodziłyście/planujecie rodzić i o wasze doświadczenia - gdzie jest ok, a które lepiej omijać szerokim łukiem.
Cześć
Gratuluję córeczki
Imię wybrane ?
Zaglądaj do nas częściej

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
-jak sie ma gbsa w odbycie tez nie można masować krocza ?? :O
Oj nie wiem
Położna tylko nam gadała, że jak się ma GBS-a to nie można masażu krocza.

Cytat:
-pokoik nieprzygotowany jeszcze, tz maluje na dole i nie ma czasu skrecić łóżeczka nawet, ja zaraz ide ogarniać komody i może przeniosę sobie tam rzeczy Małej jak bedzie gotowy na pewno sie pochwale
Będę czekać na fotki

Cytat:
.. i 16 dni zostało.. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
dziewczyny!!!!!!!!!!!!! zaraz będzie szał ciał!!!! wprawdzie łazienka nieskończona i bałagan budowlany, ale nie mogę dłużej czekać - pójdę się kąpać! jak ja tęsknię za wanną, moczeniem się w moich olejach......... achhhhh małż wpadł na przerwie w pracy, zamontował mi "słuchawkę" w wannie i jakoś dam sobie teraz radę! już wyszorowałam co trzeba, muszę tylko uważać, żeby nie chlapać na boki nadrobię was i lecę się macerować!

Też lubię wannę , ale na nowym mieszkaniu nie wiem czy nam się zmieści - musimy pomierzyć

Cytat:
O qrde, takie drogie te smoczki z Lovi? Rano z nudów postanowiłam, że kopsnę się na szkołę rodzenia, bo zajęcia prowadziła położna, która będzie do mnie chodzić po porodzie i dostaliśmy kilka próbek. M.in. smoczek właśnie ten z Lovi "I love mummy" (), ale miałam zamiar go mieć bardziej do szpanu , a tu się okazuje, że to bardzo dobry smok, no proszę.
Mi się wydawało, że 10 zł za smoczek to cena ok; ale widzę np. na all, że można kupić i po 5 zł; ale co tam mi się te Lovi bardzo spodobały i już nie patrzyłam na inne Byle tylko Małemu w razie czego spasowały

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mąż się strasznie napalił na to naturalne wywoływanie porodu.... Myśli, że jeden raz i już dziecko wyskoczy

Dziś rano podsłuchałam jego rozmowę z kotem:
Wiesz Franiu już niedługo będziesz miał braciszka. Jutro po lekarzu tatuś bzyknie mamusię i w sobotę urodzi się mały bobasek z odstającymi uszkami i kręconymi włosami
Padłam

Cytat:
Jeszcze jedno małe pytanko: kupujecie/kupiłyście jakieś książki o dzieciach? Coś słyszałam o Języku Niemowląt i Pierwszy rok życia dziecka... co polecacie ?
Mam "W oczekiwaniu na dziecko", "Język niemowląt" i "Pierwszy rok życia dziecka"

Cytat:
OD VVGH:
Juruś jest przesłodki.waży 3600 i 53cm. 10/10pkt. śpi teraz i tak brewkami czasem rusza przez sen.poród był bolesny ale od razu zapomniałam o bólu

Cytat:
VVGH rodziła sn, nereczce jutro zrobią usg, mace wszystkie pozdrowionka
Trzymam mocno kciuki za usg

Cytat:
cloche to ,, w razie w " W takim razie będę bujać wózkiem Chociaż z tego co zaobserwowałam, to teraz to sobie mogę mówić, a wyjdzie co innego i nie można się przy niczym upierać
Dasz radę jeszcze w wannie?? Dla mnie wyjść to masakra...
Mi czasami wyjście sprawia problem, ale generalnie nie narzekam, myślałam że na tym etapie ciąży będzie gorzej

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
MAM APEL DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN ,KTÓRE NADAL ZASTANAWIAJĄ SIĘ NAD KUPNEM CHUSTY !!

--- chusta to nasze wybawienie !
dzięki niej mogę cokolwiek zrobić w domu , a Mały śpi jak aniołek i ma potrzebę bliskości zaspokojoną

nie wyobrażam sobie życia bez niej
Chyba dzisiaj w końcu kliknę na all

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-17, 11:00   #2000
axella
Zakorzenienie

GG do axella

ale pierdziochuje moja panna

polozna poszla, spoko babka

przezylam

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 11:02   #2001
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
słyszałam tę nazwę sympatyczna
podobno teściówka moja sama umie je robić ja je poznałam stosunkowo niedawno bo wychowaniem ja z Warmii i tam nie ma takich cudów
kiedys naucze sie robic je sama,a co
Pampuchy Ja z Suwalszczyzny i u nas też tego nie było, ale odkąd zasmakowałam, to pokochałam je miłością ślepą i kulawą

Vvgh, Ag_nes, Dhalii - gratuluję maluszków

Wszystkie nierodzące, znudzone ciążą, spragnione szału i dzikiej zabawy zapraszam jutro do mojego miasta na Juwenalia. Grają Boysi!!!! Ja oczywiście będę, w końcu pochodzę z krainy disco polo
Stary 2013-05-17, 11:04   #2002
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba wszytsko mam ale pewnie okaże się już w szpitalu...

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Ja wczoraj dostałam opieprz czemu nie spakowana, że jak się zacznie to tylko dokładam sobie stresu.
Ja swoją spakuję na dniach
Cytat:
wolę wiedzieć co może się zdarzyć, naprawdę.. sama z resztą zaczęłam taki temat z położną jak byłam na ktg.. ale też nie biorę tego jakoś specjalnie do siebie, nie myślę o tym, że może u nas się to przytrafić
pięknie ja też muszę smoka wyparzyć jeszcze i dopakować właśnie jakieś naczynia i sztućce

to czekam!
Wiadome, że się może zdarzyć u każdej Ale jak sobie o tym myślę, to od razu zaczynam się stresować i mała też to odczuwa, dlatego odsuwam myśli od siebie. Tak samo, jak wiem, że moga wyskoczyć komplikacje przy porodzie etc.

Kurde kusicie tymi chustami... Ale boję się o kręgosłup...
Stary 2013-05-17, 11:06   #2003
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj spakuję bo mąż mnie już ciśnie...chyba się boi, że sam będzie musiał to zrobić. Tylko nie wiem do jakiej się spakować...

Laura

Stary 2013-05-17, 11:07   #2004
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
znalazłam firmę z tłami z Krakowa i można odebrać osobiście a jakie ładne
http://allegro.pl/indywidualne-tlo-t...225193645.html
Dzięki za linka
W wolnej chwili pooglądam sobie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny My od dzisiaj w domu No więc 11 cały dzień miałam skurcze, nie mogłam dodzwonić się do gina, więc ze skurczami co 4 minuty pojechałam z mężem na zakupy, potem gin oddzwonił, żeby przyjechać za godzinę na to ktg. Wróciliśmy do domu, poszłam z małym do piaskownicy, zamiotłam taras, żeby szybciej się rozkręcało, a bolało już tak nawet mocno. Potem w szpitalu na żadnym ktg nie wychodziły mi skurcze, a już miałam co 3 minuty i zaczynałam się skręcać...bardzo bolało, a rozwarcia zero....no i potrzymali mnie do bezpiecznej godziny, żebym miała pusty żołądek i zabrali na salę operacyjną. Byłam zdziwiona, że tym razem będzie znieczulenie od pasa w dół, bo ostatnio miałam ogólne. Wrażenie bardzo dziwne i trochę przerażające, ale gdy usłyszałam płacz Julka to serce zadrżało ze wzruszenia Potem 2 h był luzik, a potem znieczulenie puściło i było cierpienie, no ale już teraz nie jest źle
Julek jest bardzo drobniutki, ma drobniutką buziunię, ale udało mi się zrobić pół uśmiechnięte zdjęcie. Póki co mały prawie cały czas śpi. Prawie nie płacze, co pewnie niedługo się zmieni Starszy synek bez szaleństw, jakoś bardzo zainteresowany nie jest, ale troszkę zaczepia

Gratuluję wszystkim mamusiom maluszków. Niestety nie nadrobię tylu stron, ale pobieżnie przejrzałam i wszystkie maluszki przepiękne
Jaki śliczny Julek
Jeszcze raz gratuluję!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
tak jak już pisałam pojechaliśmy na to ktg...
Twój mąż jest niemożliwy

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość

Nie mam za bardzo czasu się udzielać ani nic pisać. Zaglądam tylko czy któraś urodziła
Mam masę roboty, załatwiam wszystkie sprawy z uczelnia, pisze 4 prace zaliczeniowe i uczę się na 3 egzaminy żeby tylko zdążyć do końca maja albo i wcześniej. Kończę jeszcze pracę licencjacką, śpię po 5 godzin i jestem już wykończona ale musze jakoś dać radę i tak dobrze że mi poszli na uczelni na rękę i mogę to wszystko zaliczyć wcześniej
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez wynalazek23 Pokaż wiadomość
Witajcie Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie, bo udzielałam sie tylko w 1 części wątku...
Chciałam napisać, że 11 maja 2013, w dniu terminu z OM urodzilam sn Jasia, 3290 g, 56 cm.
Jasne, że pamiętam
Gratulacje!!! i dziękujemy za opis porodu

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-17, 11:09   #2005
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Szprotka jeszcze na bierzmowanie to dostałam od kuzynki (była świadkiem) łańcuszek srebrny, taki krótszy, ale bardziej ozdobny do noszenia bez zawieszek.
Też myśleliśmy o biżu, ale niestety Ona raczej nie nosi, bo w szkole generalnie nie mogą mieć kolczyków, łańcuszków etc...
Zegarek już wybrałam i kliknęłam- teraz czekam na listonosza

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
U mojej babci też z okolic Łukowa mówi się bułki na parze lub parowańce pycha zjadło by się
O właśnie, parowańce, brakowało mi w głowie tej nazwy...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 11:11   #2006
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
http://imageshack.us/photo/my-images...305161070.jpg/

dzisiaj już przyszykowałam lóżeczko żeby Kubuś sie pospieszył

i jeszcze mu ciuszek kupiłam zobaczymy czy sie zdecyduje na wyjście
http://imageshack.us/photo/my-images...305161063.jpg/
Śliczne ubranko i łóżeczko

Cytat:
mi też niewygodnie na plecach.. i nie mogę długo w tej pozycji wytrzymać.. troszkę podniosła mi oparcie więc nie było tak źle.. gin jak przyszedł to zaraz mnie przeturlał na boczek i powiedział, że leżąc na plecach jest ucisk na żyłę i łożysko nie jest tak wydolne jak powinno być
Mi się nawet wygodnie leży na plecach, ale na następnym ktg położę się na boku i zobaczymy co wtedy się pokaże

Cytat:
Diabli jak ty sobie radzisz z Twoim brzuchem, jak ja już przy 108 cm ledwo cokolwiek robię
Pytanie nie do mnie, ale też odp
Mi tylko przewracanie z boku na bok i wstawanie z łóżka sprawia trochę trudności, a tak to wszystko ok

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
OMG!
Jakie wielkie brzuchy

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Zegarek już wybrałam i kliknęłam- teraz czekam na listonosza
Oby przesyłka szybko dotarła

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-17, 11:12   #2007
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Wszystkie nierodzące, znudzone ciążą, spragnione szału i dzikiej zabawy zapraszam jutro do mojego miasta na Juwenalia. Grają Boysi!!!! Ja oczywiście będę, w końcu pochodzę z krainy disco polo
pęęędzęęę
Cytat:
właśnie ze względu na kręgosłup kupiłam chustę

Stary 2013-05-17, 11:12   #2008
AsieniA
Raczkowanie

Wszystkim świeżo upieczonym mamusiom gratuluję i życzę duuużo zdrowia
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 11:14   #2009
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Ale mi nogi spuchłyPierwszy raz aż tak, w sumie trochę się dziś nachodziłam.
I to spojenie + lędźwiaale bolą
Wczoraj zrobiłam jakieś 800 schodów (5x wejście na górę na 4 piętro i 5x zejście) + trochę polatałam po mieście i też mi pierwszy raz mocno spuchły nogi, do tego wczoraj było jeszcze gorąco, eh... Ale jak widać Młody przyzwyczajony do schodów, bo nie działają na niego

Cytat:
Zgaga męczy...
Mnie męczy znowu wieczorami

Cytat:
aaa.. jeszcze mam pytanie do tych co ogarnęły temat chustwy ( Justi, Veronic, Ash) chusty z jakich firm jeszcze są dobre oprócz natibaby ?
może znajdę na allegro na początek jakąś złamaną..
Mi się nie chce szukać używanej, chyba po prostu kliknę te z Nati na all i gotowe

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-05-17, 11:15   #2010
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
u mnie torba stoi pusta
Ważne, że w razie czego masz w ogóle torbę.

Cytat:

Cytat:
też o tym myślałam i olałam zapasy
Ja nawet nie wpadłam na robienie zapasów.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mi się wydawało, że 10 zł za smoczek to cena ok; ale widzę np. na all, że można kupić i po 5 zł; ale co tam mi się te Lovi bardzo spodobały i już nie patrzyłam na inne Byle tylko Małemu w razie czego spasowały

Chyba dzisiaj w końcu kliknę na all
Aj, nie zauważyłam, że tamta cena to była za dwupak. Tak więc faktycznie normalna cena.

Następna z chustą.

Cytat:

Niech się lepiej Justi wypowie, bo ona ma większą wiedzę nt chust, ale wydaje mi się, że one są m.in. po to, żeby odciążyć trochę kręgosłup? Tak na chłopski rozum wydaje mi się, że bardziej obciąża się kręgosłup nosząc dziecko na rękach, niż mając je zaplątane w chuście.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości