|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
moja Babcia też miała 2 synów: mój tata i wujek. obaj z nia byli bardzo związani, tym bardziej, że my z Babcią mieszkaliśmy mysle,ze nigdy nie zalowala,ze nie miała córki...Cytat:
a teraz termin mam na 5.12 (dzidzia mlodsza o jakiś tydzień z USG)Cytat:
![]() a może drugi synek będzie "przylepą"? często się tak zdarza choć z drugiej strony nie wiem czy to dobrze |
|||
|
|
|
#1712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj! Grtaulacje synka oraz dzidzi w brzuchu ![]()
|
|
|
#1713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i skórę na piersiach tez mam strasznie wrażliwą... Cytat:
![]() no to z terminem jesteśmy bardzo blisko ![]() ja wg ostatniego USG mam 5.12
Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2013-05-17 o 11:57 |
||
|
|
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Uważam tak jak dziewczyny, że to jaki będzie Twój syn zależy od Ciebie i wcale nie musi być tak jak Ty sobie to wyobrażasz ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
I nie martw się napewno tym razem wszystko będzie dobrze !
|
||
|
|
|
#1715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam termin na 6 grudnia![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
))
|
|
#1716 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomyśl sobie,że mnóstwo par marzy o dziecku...Ty będziesz mieć drugie,młodszego brata dla synka.Bedziecie fajną rodziną,to od was zależy jakie będziecie miec relacje. Głowa do góry! ps.Moze 3 będzie dziewczynka? Cytat:
![]() Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|||
|
|
|
#1717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też maże teraz o dziewczynce, ale jak będzie chłopak, nie będe płakała, tylko będę troszkę rozczarowana, mam już dwóch chłopaków i jedną dziewczynkę, z dziewczynkami jest jakoś lżej w wychowaniu
|
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to czasem mysle, ze boje się tego momentu kiedy poczuje ruchy Dla mnie to jest takie nie do wiary, ze rosna w nas male człowieczki ![]() Cytat:
tez miałam termin na 4 grudnia, ale przesunelo mi się na 1wszego grudnia a kiedy miałaś OM??
|
||
|
|
|
#1719 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pamiętaj ze to Wy wychowacie dziecko i to w większości od was zalezy jak dziecko się ukształtuje. teraz dalej cicho marzymy o córeczce ale czasem zastanawiam się czy nie lepiej chłopaka jednak bo jak mój TŻ mówi że jak sie jego kochana córeczka urodzi to jej od razu pas cnoty założy to już sobie wyobrazam jak bedzie miała przerabane heheh dzisiaj mam troszke spokoju, zaraz sie zbieram i uciekam do domku na przepustkę ![]() przynajmniej się wyspię
|
|
|
|
|
#1720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zadomowienie
|
tak i nie zamierzałam mieć ich więcej, mam syna lat 8( w sierpniu 9) córkę 5 i synka 2,5 . ta ciąża była kompletnym zaskoczeniem i szokiem, ale teraz zaczynam sie cieszyć
|
#1722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję synka i wierze że tym razem będzie dobrze ![]() Ja też wogóle nie czuję się że jestem w ciąży aczkolwiek myślę o moim dzidziusiu cały czas. Nie mam typowych objawów jak mdłości. Wcześniej to tylko strasznie bolały mnie piersi i byłam senna, teraz czasem coś zakłuje koło jajnika, senna też jestem popołudniami i wydaje mi się że ciut wiecej jem. Margot156 ja tez miałam OM 24 lutego także super- będziemy mogły wymieniać się wrażeniami z wizyt nawet 20 maja wizyty mamy w podobnych godzinach :Pa kiedy masz genetyczne? Anoula dopisz mnie jeszcze na 3 czerwca na 16 wizyta + USG
Edytowane przez niunia_20 Czas edycji: 2013-05-17 o 12:58 |
|
|
|
|
#1723 |
|
Raczkowanie
|
A propos niedawnego tematu fikcyjnej firmy...
http://podatki.wp.pl/kat,70480,title...?ticaid=1109a4 |
|
|
|
#1724 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nie znam płci,mam mały brzuch i nie jestem w połowie ciąży ![]() Ale rozumiem,bliższa terminowo jesteś do wątku st-lut. A relację zaraz sobie poczytam,uwielbiam takie historie ![]() Musi być,nie ma innej opcji Brałam Concorcor i miałam uspokoić nerwy...tak łatwo powiedzieć. Ale tfu tfu na razie nerwy trzymam na wodzy(jak się daje)i tarczyca ok Cytat:
Też się zastanawiałam ale ostatecznie dałam spokój. Ja trochę wyprzedziłam czas i czytam "Pierwszy rok życia dziecka" tej samej autorki co "W oczekiwaniu na dziecko" Cytat:
![]() Cytat:
... na widelcu![]() Cytat:
UwielbiamCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Agnieszka to nasza przodująca mamusia Szczerze to podziwiam Cie kobieto!
|
||||||||
|
|
|
#1725 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Poszukiwałam dzienniczka ciąży i wiecie co w 2 księgarniach w centrum miasta,min w Akrybii babki zrobiły na mnie takie oczy jakbym chciała kupić kg karkówki Totalne zdziwienie co to
![]() A jak pytałam w małej osiedlowej księgarni to może uda się sprowadzić no i babka w ogóle nie była zaskoczona.Paradoks ![]() Cytat:
![]() Co za kraj.... Chętnie sama bym skorzystała
|
|
|
|
|
#1727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Ja dziś rano byłam na pobraniu krwi.. ale o dziwo nic nie poczułam, wszystko poszło szybko i bez boleśnie Później byłam tak głodna że musieliśmy podjechać do KFC napełnić brzuszkiW ogóle to muszę się dziś za siebie wziąść Planuje jakąs maseczkę na twarz a później depilacja brwi bo wyglądam jak ..."nie wygląd"
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1728 |
|
Raczkowanie
|
De chyba masz trochę wyidealizowany obraz dziewczynki jak to czytam, bo mam 3 letnią chrześnicę, która jest przekochanym acz małym diabłem! Ma dni kiedy przyjdzie i mówi: Kocham cię mamusiu, jesteś piękna itp. A są dni kiedy jej się czegoś nie pozwoli to potrafi splunąć w twarz, założyć ręce i powiedzieć: obraziłam się, nie kocham cię. Potrafi 2 godziny wyć na podłodze o wyłączoną bajkę a także wciąć puder kosztujący 150 zł i rozlać go celowo po parkiecie, rozsmarować na wszystkie strony z dzikim uśmieszkiem... Wydaję mi się że każde z dzieci przechodzi taki trudny okres, a prawdę mówiąc mają doświadczenie pedagogiczne w przedziale wiekowym 3-6 lat w przedszkolu... dziewczynki są dużo bardziej niegrzeczne niż chłopcy.
|
#1729 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo
Ja dla maluszka mam tylko jednego pajacyka narazie ale w niedzielę jedziemy na zakupy, to może coś dokupimy Też nie mam żadnych dolegliwości i nie czuję się ciążowo, tylko jak się ubierami nie moge dopiąć to dowierzam Czekam z niecierpliwością na pierwsze ruchy Mam zagwózdkę...nie wiem kiedy iść do ginki...kazała miesiąc po ostatniej wizycie i to by wypadało 2.06, ale akurat w tym tygodniu jej nie będzie to mam przyjść albo tydzień wcześniej albo tydzień później...no i oczywiście ja bym poszła wcześniej czyli w następną niedzielę 26.05 a mąż mówi, że skoro wszystko jest ok, to po co co chwile do niej latać...a ja tak bym chciała już zobaczyć maleństwo Ta późniejsza wizyta by była dopiero 9.06....chyba się nie doczekam....Cytat:
świetna data! duży już dzidziolek ![]() Cytat:
ale masz wesoło!! w domu w weekend sobie odpoczniesz od sąsiadki z sali Cytat:
piękna relacja! Rozumiem Kochana ale wpadaj do nas czasem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zaciśnięte! Cytat:
potrzebujesz czasu, żeby się oswoić z tą wiadomością.... oby drugi synuś był grzeczniejszy Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1730 |
|
Wtajemniczenie
|
azealia-ja znow mam wielu znajomych majacych parke i mowia co innego.Ze dopiero chlopcy dali im w kosc.Tylko jedna para mowi,ze to dziewczynka bardziej psocila. Nie wiem,moze to wynik tego,ze w mojej rodzinie bylo duzo dzieci,ciocie mialy po 4-5 dzieci i zawsze na chlopcow narzekaly a dziewczynki byly grzeczne
Jasne,ze zdarzaja sie pioruny.Szczegolnie wsrod 2-4 latkow,bo to taki okres-wlasnie plucia,bicia i pyskowania. Moze to poprostu przypadek,ale kazdego kogo pytalam,czy corka tez sie tak zachowywala,to mowili ze nie.Albo nie chcieli sie przyznac Obserwowalam corke mojej przyjaciolki,teraz ma 8 lat i ona w wieku mojego synka byla poprostu aniolkiem.
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
niunia32 Jak po wizycie???
A gdzie się podziały inne gaduły????Nie będę wymieniać bo za dużo
|
|
|
|
#1732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1733 |
|
Raczkowanie
|
agnieszka255 czy Dzidziuś już fikał? Bo ja w środę mam usg i wg ostatniego USG będzie właśnie 10t6d i strasznie bym chciała żeby Mężul ze mną wszedł bo liczę że Maleństwo będzie się ruszało
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Dzien dobry . Ja tak z doskoku .. Jade do dentysty I zaraz padne ze strachu! Probuje sobie przetlumaczyc ze moja dzidzia to czuje ale nic nie daje .. I mam mysli uciekiniera ;D DE- ja pewnie też byłabym w jakimś stopniu rozczarowana . Myśle ze nie coreczka nie daje Ci jednak gwarancji spokoju. Ja mam młodszego brata ale to zawsze ze mna miała mama problem. To mi poswiecala wiecej czasu , a to ja zawsze przyprawialam ja o zawrot glowy , roznymi ciekawymi pomyslami. Moja szwagierka ma dwoch chlopaczkow. Jeden to diabel wcielony , bic , pluc skakac I kopac , z tata w aucie krecic, przekrecac ! Drugi jest totalnym jego przeciwienstwem , synus mamusi nie odstepuje jej na krok .. Wydaje mi sie ze duzo zalezy od charakteru dziecka , dziewczynki tez moga dac popalic.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() De28 rozumiem ze jestes rozczarowana bo ja pewnie tez bym byla, ale na prawde nie ma co sie negatywnie nastawiac, i tak juz tego nie zmienisz a tak na prawde wszystko zalezy od wychowania, ktosiula trzymam kciuki, u mnie jakos przeszlo choc mialam obawy ![]() siasia witaj
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze lepiej wydać je na rzeczy dla maluszka ![]() Tylko czy ja wytrzymam jeszcz eponad 3 tygodnie W sumie tydzień temu widziałam maleństwo Trele nie denerwuj się, za wizytę - oby nie bolało |
|
|
|
|
#1737 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak debatujecie na temat płci hmmm ja po cichu myślę, że to będzie dziewczynka ech śliczne są dzieci mix właśnie zwłaszcza dziewczynki ale z chłopca też będę się strasznie cieszyła. Cytat:
|
||
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
) No z pewnościa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za odwagę,w ciąży dbałosć o zęby jest bardzo ważna.Ja jestem zapisana na czerwiec na razie o tym nie myślę ale jak nadejdzie ten dzień to dopiero zacznę trząść portkami![]() Będzie dobrze! Cytat:
hehe, ja po każdej wizycie mówie.." jeju następna wizyta dopiero za 3 tyg, jak ja to wytrzymam?
||
|
|
|
#1740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie uciekaj ![]() 3 tyg zlecą szybciutko... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

Mnie się wydaję, że jak się odpowiednio wychowa i nauczy synów to w przyszłości będzie inaczej niż w otoczeniu Twoich bliskich. Moja babcia też ma 2 synów (mojego tatę i wujka) i u Nas było całkiem inaczej. Jak babcia żyła to synowie zawsze byli blisko Niej. Dziadkowie mieszkali w Rabce i zawsze się co 2tyg jeździło do nich. Tata zawsze pomagał, spotykał się z babcią, a jak dziadek zmarł to już w ogóle
mysle,ze nigdy nie zalowala,ze nie miała córki...
a teraz termin mam na 5.12 (dzidzia mlodsza o jakiś tydzień z USG)

. Uważam tak jak dziewczyny, że to jaki będzie Twój syn zależy od Ciebie i wcale nie musi być tak jak Ty sobie to wyobrażasz 

... na widelcu
Uwielbiam

ale masz wesoło!! w domu w weekend sobie odpoczniesz od sąsiadki z sali