|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
tancerka GRATULACJE! ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- nawet nic o tym nie mówię bo po prostu masakrator |
|
|
|
|
#872 |
|
BAN stały
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
|
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj! ja sie szukuje i wieczorkiem jade na wies do domu po Dziadku odpoczac... juz sie nie moge doczekac, a teraz zabieram se za siebie bo przez to pisanie pracy wygladam jak zmora... ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- nawet nic o tym nie mówię bo po prostu masakrator |
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż mi głupio
|
|
#875 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ale mega tłuste ![]() jak się opiekacz zniczył tak, że teflon zszedł i zaczął chleb przywierać to stwierdziliśmy, że nie kupujemy nowego, bo nas to doprowadzi do sklepu dla puszystych.. zwłaszcza mnie, bo mąż nieprzyzwoicie chudy. chyba to genetyczne, bo teść też chudy jak szczupak, a jedzą i jedzą.. zawsze takim zazdrościłam---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- wielkie a do tego poorane czerwonymi rozstępami
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie robię warzywa na patelnię
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam na ebrzuszku, że: "Tydzień Dwudziesty Czwarty.
Dziecko wypełnia już całą jamę macicy, ledwo może się odwrócić choć waży tylko 550g i mierzy 21cm. Ćwiczy mięśnie: rozpycha się, boksuje, kopie, tupie, czasami fika koziołki. Na hałas reaguje niepokojem, głośne dźwięki mogą przebudzić je ze snu, ale reakcja na bodziec nie jest jeszcze natychmiastowa. Możesz zacząć notować okresy aktywności i czuwania maleńkiego człowieczka - po porodzie może być podobnie." Co do pogrubionego, jak się to ma do rzeczywistości? Może doświadczone mamy zaobserwowały coś takiego? Bo mój kopie często w nocy, to znaczy że nie będzie spał
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
to mój najbardziej wariuje rano ok 7:00 a później tak ok 13:00-18:00
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Ok. Fryty z majonezem do przejścia, ale gołąbki
nie ogarnia tego moja wyobraźnia
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
To właśnie mój jest przez dzień grzeczny. Kopie bo kopie, ale wieczorem i w nocy bardziej
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
lubim fryty takieA my dzisiaj nudy... znowu święto mamy i deszcz pada... ni ma co robić. .. ja chcę już wypłatę i kupować dzidzi ![]() Kciuki za wizyty:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#884 |
|
dryfuję słowami
|
u mnie będzie spagetii
z cebulą,pieczarkami.. niestety sos ze słoika, a wolę pomidory nawet te zapuszkowane, ale braklo
|
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska to skoro twój taki ruchliwiec to pewnie będziesz nam wrzucała filmiki z Falującym i chodzącym prawie brzuchem
![]() Mój Filip był mega leniwcem i ja mam jedynie filmiki jak kopnął łaskawie, jak kilka razy pod rząd to prawie imprezka byla z radości ten się zapowiada podobnie .
|
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój bym pogardził mymi warzywami
|
|
#887 |
|
Zadomowienie
|
No mam....ja nie wiem jak ja to robię, to przez to pierdzielone L4 chyba, biorę mniej kasy, a w mózgu ciężko sobie przestawić, że jest mniej
Poza tym siedział człowiek w pracy, to nie było kiedy tych pieniędzy wydać nawet, a teraz a to tu się przejdę, a to tam i zawsze z czymś się wraca, no i wyszły efekty...propos wyjść, to idę do mamuśki na ploty, zajrzę pewnie później.Swoją drogą, to wy też macie taki problem z ciuchami, że nie macie w tej ciąży co na siebie włożyć? Masakra jakaś, no pół szafy przejrzałam i ciasno mi już w tylu rzeczach, co myślałam, że da radę jeszcze pochodzić... |
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie ruskie
![]() Bo mój małż pilnuje tego piątkowego anty-mięsiwa. I jak jego mam w nosie ( u nas wojna roku) to Filipowi machnęłam bo wiem że lubi i dawno nie było. Ale już mi ta podsmażana cebula cuchnie i nie wiem co mnie pokusiło żeby własnie ruskie ... |
|
|
|
#889 |
|
dryfuję słowami
|
a nie,mój lubi i spagetti i warzywa z ryżem tylko ja do tego dodaje jeszcze piersi z kurczaka
![]() no i mój woli sos ze słoika, ja za to wolę pomidory, bo jednak smakuje bardziej naturalnie, nie ma tej chemii, a dla niego za kwaśne.. no cóż pomidory w takim połączeniu są kwaskowe ostatnio zrobilam piersi z kurczaka z cebulą, cukinią i pomidorami + makaron to kręcił nosem, że on nie lubi, bo te pomidory kwaśne. no to mu powiedziałam, że ja lubię i to bardzo, a nie gotuję mu tego regularnie i ciągle, więc nie ma co marudzic
|
|
#890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. mam jeszcze ale daremny ten miesiąc Cytat:
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam nerwa, umówilam się z dziewczyną na 12... jest prawie 13 a ona mi pisze luźne sms, że już jedzie, że luzik... nie no extra...
A co do ciuchów to ja chodzę ubrana strasznie. Odkąd jest Filip to szkoda mi zakładać ciuchy które lubię bo zaraz mnie dorwą tłuste paluszki czy ręka w jogurcie a jeszcze gorzej jakiś flamasterek czy truskaweczka ![]() ale muszę to zmienić bo lumpieję. |
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a frytki z majonezem dla mnie to nieeeeeboooo a teraz wpieniczam truskawki az mi sie uszy trzesa |
|
|
|
|
#893 |
|
dryfuję słowami
|
tak w ogóle to zjadłabym naleśniki z serem, takie potem na patelni smażone
ale tu by już marudził, że tatuś ciężko pracuje i musi sobie pojeść, a tym się nie naje.. że przeleci przez żołądek i bedzie głodny i nie bedzie miał siły..a najlepsze, że wczoraj mialam ochote na ziemniaki z przesmażoną kiełbaską i jajkiem sadzonym + oczywiście kefir, ale zostały też jakieś kotlety, bo dużo rozmroziło sie poprzedniego dnia i mój mąż do ojca "Ty to chcesz kotlety, bo ciężko pracujesz, to musisz mieć siłe, nie?", a ten, że woli jaja sadzone ![]() mój ojciec w takich chwilach zwykł mawiać, że to "wchodzenie po palcu w dupe" (czyli uszczęśliwianie na siłę) ![]() ps. ale oczywiście spagetti będzie z mięsem mielonym, nie że sam sos i pieczarki.. inaczej by nie przeszło
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-05-17 o 13:01 |
|
|
|
#894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja idę dzis na łatwiznę i zrobię mojemu jajka sadzone |
||
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
eeeeeeeeeeeeeeej! ktoś mi w ostatniej minucie przebił licytację!!! http://allegro.pl/show_item.php?item...ka.#tabsAnchor a przez cały okres trwania tylko ja licytowałam... i w OSTATNIEJ MINUCIE
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#897 | ||
|
Zakorzenienie
|
sprzedam tekst mężowi ![]() Cytat:
![]() faktycznie ![]() Cytat:
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
|
#899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja co rano mam sajgon przed szafa, cigle pracuje i w sumie mam zamiar pracowac do kiedy sie da a do pracyw dresie nie moge isc ani w sukience plazowej a teraz to najlepiej na mnie lezy ... wczoraj zaciagnelam MM do sklepu i prawie 2 godz w przymierzalni spedzilam a on i babka z obslugi tylko mi donosili rzeczy i cooooo na chyba 40 szt przymierzonych kupilam 2 szt - bluzke z dluzszym przodem co sie fajowo na brzuszku uklada (juz dzisiaj mam ja na sobie ) i dluga sukienke taka zwykla "na codzien"... ale jak wyszlismy ze sklepu to wszystko mnie bolalo a i MM stwierdzil ze sie zmeczyl W sumie poszlismy zeby kupic cos na chrzciny i d**a - licze na sklepy w Bielsku hehe bo dalej nie mam sie w co ubrac na ta imprezke |
|
|
|
|
#900 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
tych z nutellą nie zje sie dużo. jak robie z kurczakiem i szpinakiem i braknie farszu to max jednego z nutellą zjem, potem mnie już zatyka teraz tylko tak z tym mięchem mnie terroryzuje, bo niby,że tatuś musi mieć siłę, bo ciężko pracuje a najgorsze, że ja nie mam tak ochoty na to mięcho cały czas. zjadłabym te naleśniki, albo nawet samego kalafiora gotowanego, czy frytki i sałatką ![]() ostatecznie taki przysznic będzie ![]() http://stuff.swir.us/2007/07/18/prysznic.jpg a obok ten kibel z pralką u góry
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

ale zazdraszczam 

obleśny jest
koszulka po domu była luźna, a teraz ściska mi te cyce..
ale mega tłuste 

nie ogarnia tego moja wyobraźnia 
.

Poza tym siedział człowiek w pracy, to nie było kiedy tych pieniędzy wydać nawet, a teraz a to tu się przejdę, a to tam i zawsze z czymś się wraca, no i wyszły efekty...propos wyjść, to idę do mamuśki na ploty, zajrzę pewnie później.

a teraz to najlepiej na mnie lezy ...