W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 14:16   #2911
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was

I nikt nie chciał mojej listy

Gratuluję wszystkich wizyt i współczuję niektórym teściowych.

Misiaczka555 mam identycznie jak Ty, dziecko przestało w zasadzie kopać, czuję tylko takie "przesuwanie" i wiercenie, do tego nie ma stałych pór aktywności. Będę dziś na usg to się zapytam bo nie ukrywam, że mnie to martwi...

Byłam dzisiaj z mamą na zakupach w Pepco, kupiła nam 2 pieluchy tetrowe we wzorki i takie fajne gaciochy w kropki

Bardzo proszę dziś o kciuki żeby mój Kropek się wreszcie ujawnił!
słabo nadrobiłaś bo ja chciałam Twoją listę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:16   #2912
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj tylko drobne rzeczy ogarniam bo mąż śpi i nie chce go budzić waleniem garów itp. więc luzik, delektuje się zapachem bzu
uwielbiam zapach bzu
Stary 2013-05-17, 14:18   #2913
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
To fajnie macie na tych zajęciach
mi się bardzo podoba i położne są mega miłe, szkoda, ze nie mieszkam w ich rejonie bo można się do nich zapisać bo są też środowiskowymi
ja tętna jeszcze nie słuchałam, ale od wtorku mam już zamiar słuchać bo będę po wizycie i zobacze jak to moje maleństwo ułożone

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:19   #2914
Oliath
Zakorzenienie

MALACZARNAKEJT albo ktos inny kto wie - czy w przypadku infekcji nerek i zwiazanego z tym puchniecia cisnienie krwi automatycznie moze byc wyzsze?...
Mam dzis gina pod wieczor, ale martwie sie juz teraz, bo tak znienacka sobie zmierzylam i mam nadal wysokie, graniczne - 135/88
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-05-17 o 14:20
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:20   #2915
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobiłam Was

Misiaczka555 mam identycznie jak Ty, dziecko przestało w zasadzie kopać, czuję tylko takie "przesuwanie" i wiercenie, do tego nie ma stałych pór aktywności. Będę dziś na usg to się zapytam bo nie ukrywam, że mnie to martwi...

Byłam dzisiaj z mamą na zakupach w Pepco, kupiła nam 2 pieluchy tetrowe we wzorki i takie fajne gaciochy w kropki

oj Sofinka to widać jak nadrabiałąś
Conajmniej 2 osoby chciały...w tym ja i jeszcze któraś....
Nadrabiaj jeszcze raz

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:21   #2916
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzisiaj tylko drobne rzeczy ogarniam bo mąż śpi i nie chce go budzić waleniem garów itp. więc luzik, delektuje się zapachem bzu
pamiętajcie tylko, że przy małych dzieciach nie można kwiatków z mocnym zapachem

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:23   #2917
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
kejt: fakt, a u nas będzie różnie. Wprawdzie na SR babeczka mówiła że niby na 3 osoby się liczy, ale nie jestem ciągle tego pewna... bo jak na dwie to się nie załapiemy.. groszy nam zabraknie;(

dzieli się na trzy na bank chyba ze ktos ma wiecej dzieci to na wiecej osob

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Nam się też z ciuszkami poszczęściło bardzo! Tyle ich dostaliśmy, że głowa mała i nadal będziemy dostawać A, że ciuszki są po chrzestniaku męża to my w zamian zawsze Małemu dajemy pieniążki- zatem układ super i każdy zadowolony

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

My się załapiemy nawet jak na 2 osoby będą liczyć, bo za 2011 i 2012 tylko ja mam zarobki.
tylko ze teraz jest tak, ze trzeba uwzglednic tez aktualny dochod, czyli jesli cos dodatkowo sie zarobi w tym roku to sie uwzglednia, bedzie oswiadczenie do podpisu
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:25   #2918
enlevee
Zakorzenienie

a ja pojadę na przejażdżkę autem na pocztę i do lidla o jaaa Cie, boje sie ta nasza krowa jezdzic bo ostatnio jak jechałam z Tżtem to tak sobie mi szło
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:27   #2919
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a ja pojadę na przejażdżkę autem na pocztę i do lidla o jaaa Cie, boje sie ta nasza krowa jezdzic bo ostatnio jak jechałam z Tżtem to tak sobie mi szło
co macie?
Stary 2013-05-17, 14:33   #2920
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
muszę się przejść i zobaczyć, ten proszek lovela szybszej widziałam za 19,99 i chyba kupię chociaż zobaczę bo w tym miesiącu trochę polecieliśmy kasowo
Proszek Lovela 600g będzie za 5,99zł, a mleczko do prania 1,5l i odplamiacz za 16,99zł

Ale mnie spanie bierze

Milenka

Edytowane przez malinka0525
Czas edycji: 2013-05-17 o 14:34
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:36   #2921
Sofina
Raczkowanie

Ja to kompletnie ślepa jestem, ciąża rzuciła mi się na oczy, nic takiego nie przeczytałam już biorę się za przepisywanie, mam nadzieję, że się przyda
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:39   #2922
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Nadrobiłam Was

powodzenia na wizycie!
A juz się dziewczyny wypo
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
O matulku, już ta pora. Mój mąż dziś wraca godzinę wcześniej z pracy, więc biegnę smażyć mu naleśniczki.
I sobie oczywiście też [COLOR="Silver"]
jakie?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:39   #2923
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
co macie?
peugeot 407 kombi
Ale ostatnio to naprawde kiepsko mi tym szło.. az w koncu dojechałam pod mcdonalda, wysiadłam, trzasnęłam drzwiami i powiedziałam, że się przesiadamy do Tżta no ale wtedy się na mnie darł, ze źle jeżdżę więc może teraz bez darcia się będzie trochę lepiej

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-17, 14:51   #2924
dzoan
Zakorzenienie

Kupiłam sobie sandałki z ccc i troszkę kosmetyków, które się kończyły.. w tym jakiś balsamik z filtrem do ciała i do twarzy. Zawiozłam męża na grilla, inwestor go zaprosił..ale o mnie i Lolu nie pomyśleli Więc kupiłam sobie cieplutkie bułeczki, kiełbachę wiejską, zalałam keczupem i mamy swoją ucztę no i jeszcze pączunio na deser..a co Kurcze, a poszłam po jakąś spożywkę na niedzielny obiad..miało być kilka rzeczy, a znowu cała siata.. ledwo dowlokłam do auta. Idąc myślałam o tym jaka głupia jestem..takie siaty to sobie mogę nosić po 38 tc, a nie teraz

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:51   #2925
Sofina
Raczkowanie

Dla matki:
1.
Dokumenty: karta ciąży, dowód osobisty, grupa krwi (najlepiej wyrobić krew-kartę), USG z 3 trymestru (koniecznie! a najlepiej wszystkie), morfologia i mocz z ostatniego miesiąca, wynik badania w kierunku paciorkowca ( u mnie po 34 tyg. zlecają).
2. bawełniana koszula do porodu, najlepiej przed kolano
3. pozostałe wyposażenie ubraniowe: 2 koszule do karmienia (w lecie zaleca się 3), cienki szlafrok, stanik do karmienia, 5 szt. majtek z siatką, wkładki laktacyjne, klapki pod prysznic, kapcie.
4. pozostałe: 1 opakowanie podpasek Bella tych poporodowych, płyn do higieny intymnej (najlepiej z wyciągiem z kory dębu), przybory toaletowe, ręczniki (najlepiej ciemne), 5 podkładów poporodowych (niby szpital zapewnia ale lepiej mieć na zapas w razie "w"), woda mineralna: 3 duże butle po 1,5-2 l, 2 małe z dziubkiem do porodu, maść do pielęgnacji brodawek, odciągacz do pokarmu- ewentualnie, telefon, ładowarka, aparat, osłonki na brodawki do karmienia (kosztują grosze a często ratują piersi), cukierki do ssania, czekolada

Dla os. towarzyszącej:
klapki lub kapcie, woda mineralna

Dla dziecka:
łapki niedrapki, z kosmetyków tylko oliwka, krem na odparzenia i mokre chusteczki, kilka pampersów w razie "w", ciuszki na wyjście ze szpitala, ewent. smoczek
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:52   #2926
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
MALACZARNAKEJT albo ktos inny kto wie - czy w przypadku infekcji nerek i zwiazanego z tym puchniecia cisnienie krwi automatycznie moze byc wyzsze?...
Mam dzis gina pod wieczor, ale martwie sie juz teraz, bo tak znienacka sobie zmierzylam i mam nadal wysokie, graniczne - 135/88
Tego nie wiem, ale wczoraj byłam w szoku, jak dziewczyna na SR mówi, że ma ciśnien ie 150/90 i położna do niej, że powinna się od razu zgłosić do szpitala. A ta do niej, że ona ma cały czas takie wysokie ciśnienie i nawet internista jej powiedział, że jak nie przekroczy 160 to nic się nie dzieje

Cytat:

Będzie dobrze

Jedziesz sama to nikt ci nie będzie marudził przy uchu
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 14:57   #2927
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A w ogóle to żałuje ze nie zapisałam sie o sr. Wcześniej nie chciałam bo uważałam ze wszystkiego dowiem sie z książek, koleżanek, wizazu itp i w sumie dalej tak uważam. Ale nie pomyślałam o tym ze np w takiej sr przy szpitalu zobaczę porodowke, dowiem sie jak sie zachować gdy juz przyjade rodzic itp. Bo np rozkminiam czy od razu mam sie przebrać w koszule do porodu, czy chodzić i ruszać sie w swoim wygodnym ubraniu. Jak będę w koszuli to czy moge być w kapciach/klapkach
I wiele innych pytań.....

No a u mnie juz nie ma miejsc
Myślę, że nie masz co się martwić o takie rzeczy, bo na pewno dowiesz się tego jak już przyjedziesz do porodu. Oglądać porodówkę chyba można w większości szpitali nie tylko na SR.

Cytat:
Na 3 się liczy.

A mam jeszcze pytanie. Maluch mój siostrzeniec urodził się spory (mimo obaw) i całkiem długaśny, bo mierzy 61 cm. Chciałam kupić mu kilka prezentów: książeczkę z pierwszego roku życia, wiecie na opaskę ze szpitala, wpisanie rodziców chrzestnych, ulubionego dania i pierwszego słowa. Chciałam też kupić jakiś ciuszek. Miałam na oku fajny 3pak z mothercare o rozm. 62 i teraz zastanawiam się czy może nie kupić mu już rozm. 68 Siostra wiadomo ma trochę ciuszków jeszcze po Filipie, trochę nowych, ale tych nowych to chyba własnie mniejszych. Jaki rozmiar wy byście proponowały kupić? 62? Czy kupić już 68?
Zdecydowanie 68

Cytat:
Teraz czujesz się niepewnie, ale zobaczysz jak już się przyzwyczaisz to żaden samochód nie będzie Tobie straszny Powolutku, powolutku i będziesz śmigać jak Kubica

Dziewczyny! Jeśli nie musicie to nie wychodźcie na zewnątrz! Jest tak koszmarnie upalnie (przynajmniej w Wawie), że 2 razy mało nie zemdlałam. Chyba kiepską godzinę wybrałam na zakupy
Stary 2013-05-17, 15:06   #2928
idzia111
Zakorzenienie

Ja zawsze mam niskie cisnienie a wczoraj u gina 135/85 mówie mu ze tak na mnie dziala, a on w smiech
Stary 2013-05-17, 15:09   #2929
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Hey, zaraz zbieram się z moja mamą do Gdyni.
Trzymajcie za nią kciuki, bo zdaje dzisiaj drugi raz testy na prawo jazdy, a swoją drogą cieszę się, że nie muszę przechodzić tego koszmaru nowych testów bo niektóre pytania są masakryczne. Ten co je wymyślił powinien zostać powieszony.

Cytat:
Michaś w brzuszku, więc innymi moimi dziećmi się dziś z wami pochwalę. Wczoraj nie poleżakowałam, ale pospacerowałam po ogrodzie i zrobiłam troszkę zdjęć moim skarbom. Kicia- Majka i piesio- Kacperek.
Śliczne masz pociechy

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzoan napiszę na priva
ok, czekam tylko z góry przepraszam, jeśli nie będę potrafiła pomóc

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A nam dziś stuknęła 30-tka!

Jako, że cięcia są wykonywane ok. 38 tyg, to jeszcze 2 miesiące i Filip będzie z nami Troszkę się boję, ale... damy radę

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Chwalę się wózkiem. Mój TŻ po zakupie- cieszył się tym wózkiem co najmniej jakby dostał nowy samochód Śmiałam się z niego strasznie, a on jak przywieźliśmy wózek do mieszkania poczuł tak naprawdę, że to już tuż tuż i widać, że coraz bardziej nie może się doczekać
rzeczywiście wygląda na nienaruszony

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
brat kupił taśmy ledowe w ikei - chyba ok 40zł kosztowały, ale nie mam pewności, fajnie się sprawdza, mama ma zrobione nad zlewem
no właśnie my też taśmy chcemy.. ale do obi czy castoramy mamy o rzut beretem, do ikei jakieś 80 km niestety nie zdążyliśmy już ich zobaczyć..może jak męża z grilla przywiozę sprawdzimy jak to cenowo tutaj wygląda

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość

No więc TZ wrócił ok 00:30 bo się nie szło z dziadkiem dogadać... Ogólnie facet ok 70 lat, już z racji wieku ręce to mu latały tak, że o matko, no i uparty jak nie wiem co, no bo "on od lat 60 ani jednego wypadku nie miał"... Chwała Bogu, że jego syn przyszedł i mu tłumaczył, że przecież nasz lakier jest na jego aucie - po godzinie syn go wybłagał, żeby napisał oświadczenie - uff Ale ogólnie TZ opowiadał, że przy pisaniu oświadczenia to KAŻDE słowo syn mu musiał literować, masakra... Wiecie co, niestety ale tak jak chcieli/chcą zrobić żeby od pewnego wieku robić badania posiadaczom prawa jazdy to chyba jest to w niektórych przypadkach konieczne - bo później takie sytuacje wychodzą niepotrzebnie...

I teraz hit wczorajszego dnia: TZ pojechał na komendę, bo z racji tego, że to się stało na parkingu to policja nie przyjedzie na miejsce zdarzenia... Na komendzie pan policjant mu powiedział, że i tak nie mieliby czym przyjechać Spisali dane itp, TZ podszedł z panem policjantem do auta, żeby pokazać "straty" i policjant do niego (UWAGA!) żeby TZ zrobił zdjęcia i wysłał mu mailem, bo im się na komendzie aparat zapodział gdzieś i nie ma cym nawet zdjęć zrobić!Jak to usłyszałam, to byłam pewna, że to jest jakiś żart, ale uwierzcie, że nie - TZ nawet mi karteczkę dał z napisanym adresem mailowym...
Nasza policja jak zwykle niezawodna

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
ja dziś miałam paskudną noc, bolał mnie brzuch i nie mogłam spać jak obudziłam sie po północy tak usnęłam po 5. W ruch poszła no-spa i magnez, ale brzuch miękki, nie twardnieje, nie ma skurczy więc na razie nie panikuje, choć jak nie przestanie to pewnie znów zadzwonie do ginki i każe przyjechać do szpitala

Dziś leże calutki dzionek, i mam nadzieję, że przejdzie.

Adaś aktywny więc jestem spokojniejsza.

Ehh jak już chce sierpień
A jak teraz się czujesz?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 15:10   #2930
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Na 3 się liczy.

A mam jeszcze pytanie. Maluch mój siostrzeniec urodził się spory (mimo obaw) i całkiem długaśny, bo mierzy 61 cm. Chciałam kupić mu kilka prezentów: książeczkę z pierwszego roku życia, wiecie na opaskę ze szpitala, wpisanie rodziców chrzestnych, ulubionego dania i pierwszego słowa. Chciałam też kupić jakiś ciuszek. Miałam na oku fajny 3pak z mothercare o rozm. 62 i teraz zastanawiam się czy może nie kupić mu już rozm. 68 Siostra wiadomo ma trochę ciuszków jeszcze po Filipie, trochę nowych, ale tych nowych to chyba własnie mniejszych. Jaki rozmiar wy byście proponowały kupić? 62? Czy kupić już 68?
Chyba lepsze będą większe

Cytat:
peugeot 407 kombi
Ale ostatnio to naprawde kiepsko mi tym szło.. az w koncu dojechałam pod mcdonalda, wysiadłam, trzasnęłam drzwiami i powiedziałam, że się przesiadamy do Tżta no ale wtedy się na mnie darł, ze źle jeżdżę więc może teraz bez darcia się będzie trochę lepiej
Na pewno będzie lepiej jak będziesz sama. Chłopy to potrafią zestresować za kierownicą, wiem coś o tym.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 15:11   #2931
Margosia__
Zakorzenienie

Sofina za zakupy i kciukasy zaciśnięte

Cytat:
Tobie 4 tygodnie zostały więc już czas na pranko, a torba spakowana?
ale już wyprana Ja mam jeszcze gratisowe 2 tygodnie przeterminowania
Cytat:
Bez Tż jeździ się lepiej- wiem z autopsji ))

A pierwsze auto jakim jeździłam po zdaniu prawka to volkswagen caravelle 7 osobowy jak dla mnie duży bus

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 15:13   #2932
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Ja znowu na szybko, bo robię obiad i znowu wychodzę.

Cytat:
No wypasione prezenty dostałaś

Co do witaminy D- już się dowiadywałam i u mnie w szpitalu ją sami zapodają. Nie trzeba mieć. To znaczy trzeba, ale już w domku. Ja wychodzę z założenia, że mało nam tej witaminy D i będę chyba podawała ją znacznie dłużej niż do 1 roku.

Tak, mówiły, że można suplementować nawet do dorosłości, bo ona ma wpływ na profilaktykę p-nowotworową.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpłynęła mi drugi raz kasa z ZUSu... Połowę mniej niż poprzednio, ale nie pisze za jaki to okres... W sumie daje więcej niż moja miesięczna wypłata. Możliwe, że to już to drugie zwolnienie? W odległości tygodnia? Nie rozumiem tego

U mnie ZUS wypłaca za okres L4, a nie za miesiące czy coś. Ja sobie dokładnie zawsze liczę od kiedy do kiedy mam L4 i ile dostanę.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A w ogóle to żałuje ze nie zapisałam sie o sr. Wcześniej nie chciałam bo uważałam ze wszystkiego dowiem sie z książek, koleżanek, wizazu itp i w sumie dalej tak uważam. Ale nie pomyślałam o tym ze np w takiej sr przy szpitalu zobaczę porodowke, dowiem sie jak sie zachować gdy juz przyjade rodzic itp. Bo np rozkminiam czy od razu mam sie przebrać w koszule do porodu, czy chodzić i ruszać sie w swoim wygodnym ubraniu. Jak będę w koszuli to czy moge być w kapciach/klapkach
I wiele innych pytań.....

No a u mnie juz nie ma miejsc
Szkoda, my jedziemy na porodówkę za jakiś czas..

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Byłam dziś w Biedronce i zgarnęłam nową gazetkę obowiązującą od 23.05 Z ciekawych rzeczy to będą np. płatki kosmetyczne Dada dla niemowląt + patyczki do uszu z ogranicznikiem Dada za 5,99zł. Wkładki laktacyjne Dada za 4,99, mega paki pieluch Dada, podkłady do przewijania, kosmetyki dla dzieci Nivea Baby, mleczko do prania Lovela, odplamiacz Lovela i proszki do prania Lovela i jeszcze jakieś akcesoria niemowlęce.
To tak w razie jakby, któraś z Was była zainteresowana.
Na stronie biedronki chyba jeszcze nie ma tej gazetki (albo ja ślepa jestem).

Dzięki za cynk! Na moim przewspaniałym sprzęcie nie chodzą gazetki z marketów, więc nie wiedziałabym

Cytat:

Moje też się przeciąga i wypycha, czasami aż boleśnie. Pewnie ma mniej miejsca. Ale jak się dowiesz, to napisz!

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że nerki i ciśnienie są powiązane.
Nerki, obrzęki, zbieranie wody w organizmie, sól, ciśnienie - to wszystko ma jakiś związek, ale medycznie nie jestem tego w stanie wyjaśnić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 15:17   #2933
Margosia__
Zakorzenienie

Ale mam wyjątkowo leniwy dzień

Dawno już się tak nie leniłam )

Do tej pory tylko jeden spacer z psem, i ogarnięcie pokoju Gluciątka włącznie z pastowaniem podłogi

Jeszcze tylko duży pokój, łazienka, spacer i Tż wraca

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 15:22   #2934
idzia111
Zakorzenienie

widze, ze zakupowy szał trwa, za zakupki

jem wlasnie cukinie podsmazona na oliwie z odrobina soli i czosnku
Stary 2013-05-17, 15:25   #2935
enlevee
Zakorzenienie

póki co d*pa, zbieram się psychicznie żeby pojechać.. ale karma dla psa ma przyjść i wolę poczekać na kuriera w domu niż odebrać od niego telefon, zestresowac sie i pedzic do domu autem, którym nie umiem jezdzic

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-05-17, 15:26   #2936
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ja zawsze mam niskie cisnienie a wczoraj u gina 135/85 mówie mu ze tak na mnie dziala, a on w smiech
Mój po takiej jednej wizycie, kiedy zmierzył mi ciśnienie po badaniu na fotelu i wyskoczyło 140, na każdej następnej wizycie mierzy je przed samolotem i wychodzi zawsze idealnie I sam powiedział, że stara się zawsze mierzyć ciśnienie przed badaniem na fotelu, bo wiele pacjentek ma ten samo "objaw" co ja
Stary 2013-05-17, 15:32   #2937
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

byłam w tesco po klocki lego i przy okazji kupiłam sobie koszulę na ramiączkach bawełnianą do szpitala za 18 pln, w sumie to chyba nawet letnia sukienka na ramiączkach... ale przeznaczenie będzie miała inne

ja mam zwykle niskie ciśnienie więc nie pomogę..

Oli jak u Ciebie? jak noga?

na obiad zjadłam przed chwilą naleśnika z białym serem, rodzynkami i truskawkami

nie mogę znaleźć klei i lakierów które kupiłam w obi fuck a chciałam front szuflady machnąć żeby się czymś zająć i nie myśleć
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 15:35   #2938
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Mój po takiej jednej wizycie, kiedy zmierzył mi ciśnienie po badaniu na fotelu i wyskoczyło 140, na każdej następnej wizycie mierzy je przed samolotem i wychodzi zawsze idealnie I sam powiedział, że stara się zawsze mierzyć ciśnienie przed badaniem na fotelu, bo wiele pacjentek ma ten samo "objaw" co ja
ale to było przed samolotem

Ja sie dygałam szyjka, dlatego mi podskoczyło.
Stary 2013-05-17, 15:35   #2939
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny! Jeśli nie musicie to nie wychodźcie na zewnątrz! Jest tak koszmarnie upalnie (przynajmniej w Wawie), że 2 razy mało nie zemdlałam. Chyba kiepską godzinę wybrałam na zakupy
ja nawet nie wychodze czuję się jakoś osłabiona, nawet mi się pisać nie chce...taka duchota:/

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Tego nie wiem, ale wczoraj byłam w szoku, jak dziewczyna na SR mówi, że ma ciśnien ie 150/90 i położna do niej, że powinna się od razu zgłosić do szpitala. A ta do niej, że ona ma cały czas takie wysokie ciśnienie i nawet internista jej powiedział, że jak nie przekroczy 160 to nic się nie dzieje
:
ja u gina też mam zawsze po 150/80 itp...a w domu mierze jest ok....

Cytat:
Dla matki:
1.
Dokumenty: karta ciąży, dowód osobisty, grupa krwi (najlepiej wyrobić krew-kartę), USG z 3 trymestru (koniecznie! a najlepiej wszystkie), morfologia i mocz z ostatniego miesiąca, wynik badania w kierunku paciorkowca ( u mnie po 34 tyg. zlecają).
2. bawełniana koszula do porodu, najlepiej przed kolano
3. pozostałe wyposażenie ubraniowe: 2 koszule do karmienia (w lecie zaleca się 3), cienki szlafrok, stanik do karmienia, 5 szt. majtek z siatką, wkładki laktacyjne, klapki pod prysznic, kapcie.
4. pozostałe: 1 opakowanie podpasek Bella tych poporodowych, płyn do higieny intymnej (najlepiej z wyciągiem z kory dębu), przybory toaletowe, ręczniki (najlepiej ciemne), 5 podkładów poporodowych (niby szpital zapewnia ale lepiej mieć na zapas w razie "w"), woda mineralna: 3 duże butle po 1,5-2 l, 2 małe z dziubkiem do porodu, maść do pielęgnacji brodawek, odciągacz do pokarmu- ewentualnie, telefon, ładowarka, aparat, osłonki na brodawki do karmienia (kosztują grosze a często ratują piersi), cukierki do ssania, czekolada

Dla os. towarzyszącej:
klapki lub kapcie, woda mineralna

Dla dziecka:
łapki niedrapki, z kosmetyków tylko oliwka, krem na odparzenia i mokre chusteczki, kilka pampersów w razie "w", ciuszki na wyjście ze szpitala, ewent. smoczek
fajnie, ja juz spisałam to będzie taka moja baza
DZIĘKI

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 15:42   #2940
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Hejka!
Ja tak na szybko wpadlam sie pochwalić, ze bylam z rodzicami w Żorach i kupiliśmy fure, fotelik i bazę ciesze sie jak glupek mimo, ze wydalam kupe kasy

Później jam chcecie to moge opisać czego sie dowiedzialam na SR, mialam juz dwa tematy o porodzie
Buzki tymczasem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości