|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Znalazłam skuteczny sposób na wypadanie włosów cz.II
Ja zazywam Antychol od 2,5 miesiaca .Poczatkowo 1 kaps dziennie+wierzbownica,pot em odstawilam wierzbonke wiec lykalam 2 kapsy dziennie.Od kiedy zaczelam zazywac Palme biore 1kaps dziennie razem z kapsem oleju lnianego (tak mi zalecila Maszka).
Efekty ,sama nie wiem? Moze przybylo troche odrostu,ale minimalnie.Ciekawa bylam jak mi sie to odbije na cholesterolu-zawsze mialam w normie.Bylam wlasnie wczoraj na badaniu krwi i patrzac dzisiaj na wyniki musze stwierdzic,ze nic sie nie zmienilo.Czyli Masza miala racje,jezeli ktos ma cholesterol w normie,to Antychol go nie obnizy!
Wewnetrznie: Euthyrox,Antychol,Palma,o lej z czarnej porzeczki,siemie lniane,kaps.oleju lnianego+wit.supl.,chlore lla,sok z marchwi Zewnetrznie: Dermaroller+Nioxin Follicle Buster,olejowanie,glutek z siemienia lnianego+olej lniany,plukanki bananowe i octowe Edytowane przez delena78 Czas edycji: 2013-05-17 o 11:24 |
|
|
|
#2762 |
|
Rozeznanie
|
Delena a dlaczego odstawiłaś wierzbownicę?
Mastiff a napisz co jesz, taki przykład z jednego dnia, co na śniadanie tfuuu tzn. na brunch itd.
|
|
|
|
#2763 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie odebrałam wynik cholesterolu - delena nie każdy organizm jest taki sam i nie każdy jednakowo reaguje. Zawsze miałam w normie, teraz jest poniżej: 98,8 przy normie 130 - 200. Nie dziwię się więc, że źle się czułam po Antycholu.
Natomiast testosteron jest 0,27 przy normie 0,10 - 0,90. Przed zażywaniem jakichkolwiek blokerów rok temu wynik był 0,43. Czyli wniosek taki, że blokowanie przemiany testosteronu do DHT nie spowodowało u mnie wzrostu poziomu testosteronu a wręcz przeciwnie. |
|
|
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez uważam, że gingko biloba ma sens, od dodatkowo zawiera jakiś składnik, kótry jest na porost włosów, kiedyś o tym czytałam.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
|
|
|
|
#2765 |
|
Rozeznanie
|
Gaya, bardzo ciekawe te Twoje wyniki..Fajnie byloby jeszcze porownac estrogeny sprzed i w trakcie brania blokerow. Podejrzewam, ze okazaloby sie, ze porzadnie wzrosly i dlatego spadl testosteron. ? Z drugiej strony estrogeny z cholesterolu powstaja tez przeciez, a jak ten u Ciebie spadl..Eh, za duzo tych zaleznosci..O czyms kurcze jeszcze nie wiemy..a net jest zbyt ubogi w informacje.
Jak wlosy corki? mastiff, kurcze, to sporo..co za przeklety okres. Masz pomysl od czego takie pogorszenie? quleczka przy androcurze zazwyczaj wcale nie ma okresu i to jest zupelnie normalne, tzn lekarze zawsze uprzedzaja, ze tak bedzie. Jako ze bierzesz tylko 1/4 i zadnych dodatkowych estrogenow, co mnie dziwi, to mozesz miec jakies plamienia. Ja akurat mam okres regularny co do kilku godzin i dosc krwawy, ale to podobno dlatego, ze biore anty razem z. Apel do Sezamowiczek : uzupelnilam dzisiaj dzial hormonalny.(wreszcie! Ciekawe czy Masza sledzi). Zachecam do przeczytania i komentarzy ( na razie na priva, wtedy naniose poprawki bez robienia balaganu.) Ok ?
Edytowane przez Gosiakol Czas edycji: 2013-05-16 o 17:50 |
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Nowy filmik Megi na temat łysienia
http://www.youtube.com/watch?v=v6TS-KkF9HQ |
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jak nie majac okresu mam brac od ktoregos do ktorego dnia cyklu? :P Ktory przyjac za pierwszy? ![]() Co do lecenia moich wlosow...to jednak nie leca mniej Dzis szlam podciac koncowki i musialam wlosy rozczesac w domu....samo czesanie grzebieniem z grubymi wlosami i ze 120-130 wlosow poszlo ![]() A rano po wstaniu tez tak ze 20-30 i po myciu pewnie kolejne kilkadzisiat pojdzie. Mastiff...nie no, mi derma nie powiedziala, ze sie tego raz na zawsze pozbylam. Tylko, ze wyleczone w tym sensie, ze nie widac, a co za tym idzie w takim stanie nie powinien wplywac na wypadanie juz raczej. Edytowane przez quleczka Czas edycji: 2013-05-16 o 19:15 |
|
|
|
|
#2768 |
|
Rozeznanie
|
Mi endo rozpisala jak mam brac po prostu..20 dni i 8 dni przerwy a potem liczyc skrupulatnie...
Dziwne podejscie Twojej lekarki, chyba nie zna tego leku za dobrze? Planujesz jakies badania hormonalne w najblizszym czasie? A mi jednak rzesy jeszcze leca..Ze 4 od wczoraj. Jak na rzesy to sporo, no ale jeszcze mysle, ze to od tego tuszu jednak. Przy Lancomach nic mi nie wypadalo, zmywaja sie sama woda, a to dziadostwo zmywam 10 minut. (YSL) Wlosy dzisiaj nie, bo siedze caly dzien przed kompem i nie dotykam, jutro sie okaze.. Edytowane przez Gosiakol Czas edycji: 2013-05-16 o 19:20 |
|
|
|
#2769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byle nie za dużo bo drogo ![]() U córki bez zmian. Wszystkie badania super, hormonalne też. Włosy przerzedzone, bierze moje suple, szampon z rzepą stosuje i pijawki. Mam nadzieję, że z czasem odrośnie to, co wypadło.... |
|
|
|
|
#2770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już znalazłam na ebay. Myślę, że zakupię
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
Januś nie będę ukrywać, że nie trzymam diety w 100%, wprowadziłam zmiany i nadal wprowadzam.
Ostatni miesiąc: Śniadanie: przez pierwsze 3 tygodnie jadłam jogurt z kozy+ np. jakiś owoc. Ale już mi niedobrze na widok kozy, więc jadłam chleb bezglutenowy z jakimś warzywem, albo z jakąś padliną z indyka, jednak sklepową, więc pewnie syf. Przez jakiś czas chleb bezglutenowy z czymś: warzyw, dżem na fruktozie, syropie. Ostatnio chleb orkiszowy na zakwasie + zestaw jak wyżej. Kawa z mleczkiem kokosowym + fruktoza. Od jakiegoś czasu kawy praktycznie nie piję. Nie wchodzi mi w żadnej postaci. Inka już mi też nie wchodzi Drugie śniadanie: owoc, najczęściej pomarańcza, grejpfrut. Obiad: ryba + warzywo lub warzywa z makaronem orkiszowym lub indyk + warzywa Kolacja: najczęściej jakaś sałatka: pomidor+sałata +oliwki, czasami płatek ryżowy z dżemem, z padliną z indyka jak mam, była i kiełbasa z dzika, śledź. Ale żeby nie było, mam napady: miałam napad na pizzę. I ją zjadłam 2 razy, zdarzyło mi się skusić nawet na pączka! Ostatnie 4 dni to lody. Faza straszna. Wczoraj cola bo miałam zatrucie i potrzebowałam odrdzewiacza. Czasami piwo. No i jak jem w domu jest lepiej. Kiedy jem w pracy obiady często wtedy sięgnę po coś złego, np. dzisiaj zjadłam naleśniak. Nie jest to ścisłe trzymanie diety, ale dla mnie to i tak dużo w kontekście tego co jadłam wczęśniej. Wydawało mi się, że jem dobrze, ale chyba nie było tak do końca. Zmieniło się to, że jem dużo niej syfiastego mięsa, nabiału od krowy, przetworzonych. Sam fakt, ze wróciłam do wagi sprzed 3 lat, a wcale nie jem mało i absolutnie nie chodze głoda. Do ideału jeszcze daleko, ale machuna ruszyła w ruch!. Neo bo ostatnio się chwaliłeś...też mam ocet by Rossmann Dzisiaj zakupiony. Dla zainteresowanych jest promocja na niego.Gosiaku, ostawiłam wszystko prawie! Zero tabsów, zero wcierek. To chyba to. No i miałam ostatnie 3 miesiące trochę stresu. Zmiana diety...na początku trzymałam ją bardzo restrykcyjnie, co nie jest dobre, bo grzyb oszalał. Pora roku. Ale wracam do gry Ocet jest! łojl z dyni od wczoraj jest pijawki są jeszcze jakiś wspomagacz witaminowy.
|
|
|
|
#2773 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I rzeczywiście taniutki 7 zł za dużą butlę ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- A ja napisałam do brata...czy może na jego adres przyjść a w czerwcu by mi przywiózł..do tego czasu pijawki bym wykończyła
|
|
#2774 |
|
Rozeznanie
|
Mastifku-poprosiłam nie aby krytykować, ale abys sama dla siebie zrobiła spis. Sama widzisz co jest nie tak, ale obserwuj i jak mocniej zaswędzi/załupieży to przemyśl co wkładałaś do ust przez ostatnie 24-48 godzin. Grzyb siedzi i chyha na nasze słabsze dni niestety. Plus odstawienie hormonów zrobi swoje bo spadek nagły zanim się organizm rozezna to pierwsze lecą włosy bo ewolucyjnie nie sa nam do przeżycia potrzebne....oj Darwin nie był kobietą
![]() Tak sobie myslę, że te poty może Ci ustąpią....obserwuj się Mario Co do Meggi to ona jest w ciąży więc estrogeny jej wzrosły naturalnie, oprócz ebaya starajcie się dziewczynki (Neo nie obraź sie ale Ty tylko wcierkę mozesz stosować
Edytowane przez janiaw Czas edycji: 2013-05-16 o 20:59 |
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
A propos potow...to ja ostatnio wyczytalam, ze u mnie to moze byc jeden ze skutkow ubocznych androcuru...i pewnie tak jest
|
|
|
|
#2776 |
|
Rozeznanie
|
Kiedyś już oglądałem inny filmik tej ślicznoty, chyba o loxonie nawijała.
Ależ ona też ślicznie mówi, jak katarynka bez zająknięcia. A na koniec poleca kozieradkę. ![]() Ten Pantostin to jakaś nowość? Bo w PL chyba jeszcze nigdzie nie ma? Napiszcie recenzję, jak zaczniecie używać. |
|
|
|
#2777 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
jania , ale spoko, ja wiem, że to dla mnie samej. Sama codziennie wieczorem robię sobie rachunek sumienia i tłukę się w głowę jaki ze mnie jełop. Że potrafię cały dzień jeść poprawnie a na koniec dnia zjeść loda. Rozum nie powiem gdzie. Ale wczoraj miałam np. taką sytuację: było mi cały dzień niedobrze. Właściwie to drugi dzień z rzędu. Cokolwiek nie zjadłam było źle. I chciało mi się słodkiego na maxa!W akcie desperacji zrobiłam sobie karmelki...pomogło trochę. Więc poszłam po loda i colę...przeszło mi. Grzybek był głodny?
|
|
|
|
#2780 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2781 |
|
Rozeznanie
|
mastiff, jesli to po odstawieniu tabsow to 100 to jeszcze lagodnie
ale z czasem sie ustabilizuje..Jesz jak ptaszeczek, a myslalam, ze to ja malo jem W porownaniu z Toba jem jak zwierze Moje sniadanie z dzisiaj : 3 kanapki z ciemnego pieczywa, miod i 2 kostki kiri, nalesnik z czekolada, 2 ciastka zbozowe LU, 2 biszkopciki, garsc roznych orzechow , ze 2 kawalki ciemnej czekolady i kubek zielonej herbaty z malinami. W dalszej czesci dnia jem zdrowiej, ale rano napycham sie cukrem. Quleczka Androcur ma taka liste skutkow ubocznych jakie moga wystapic w 1 przypadku na 1000, ze wszystko mozna pod to podciagnac, ale nie mozna zalozyc, ze to na pewno to, zwlaszcza, ze bierzesz go tak malo. Gaya Te badania bylyby przydatne tylko po to, zeby zaspokoic ciekawosc ( co i jak sie pozmienialo pod wplywem blokerow ), ale poza ty raczej Ci sie nie przydadza, wiec nie wpedzaj sie w koszta niepotrzebnie.. |
|
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
Gosiakol pytam tu aby nie śmiecić w sezamie.
Cytuję Ciebie Niedobor estrogenow mozemy w pewnym stopniu uzuplenic odpowiednia dieta bogata w fitoestrogeny ( zwlaszcza izoflawony) obdarzone wszystkimi cechami slabych estrogenow takich jak 17 alfa estradiol. I pytanie-czy ten alfatradiol w specyfiku z filmiku meggi to jest to samo co alfa-estradiol? I pytanie do wszystkich-jeśli plastry hormonalne przenikają do całego organizmu przez skórę, to czy taka wcierka może się "zatrzymać" tylko w rejonie głowy nie ingerując w układ hormonalny? Aauć Mastiffek nie krytykuj siebie tak surowo. Takie negatywne emocje są destrukcyjne. Pamiętaj jesteś mądra, jesteś dobra, jesteś ważna Edytowane przez janiaw Czas edycji: 2013-05-17 o 07:52 |
|
|
|
#2783 |
|
Rozeznanie
|
Gosia, ja wiem że badania tylko dla zaspokojenia własnej ciekawości
tylko chciałabym wiedzieć czy sam estradiol wystarczyłby?
|
|
|
|
#2784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie miałam pojęcia,że estrogeny powstają z cholesterolu! U mnie cholesterol jest na niskim poziomie (dodam,że zdrowo się odżywiam) zatem estrogeny jakie mają być jak niekiepskie?? Świadczy o tym także fakt moich diabelnie nieregularnych miesiączek(14.05.2013-miałam tylko 1 dzień O_o ) a wcześniej(pół roku temu,po zaprzestaniu używania tabl.antykon.Yasminelle-całkowitego jej braku). Odebrałam dzisiaj wyniki badań na androstendion, kortyzol, ponowne DHEA-SO4.. Dziewczyny..pomóżcie mi je zinterpretować,bardzo proszę: Zacznę od ostatniego: Dhea-So4 : 206 (przy normie 35-430) badanie z maja br. i dla porównania badania z 21.11.2012r. : Dhea-so4: poniżej 15 (przy normie 35-430) I... jestem w szoku! Zaczęłam brać Biosteron jakoś pod koniec grudnia 2012r. w dawce - początkowo 20 mg a potem 10 mg dziennie przez ok. 4 miesiące(zaprzestałam ok.3 tygodni temu) i tu taki skok!! Wow. A dodam,że badanie było wykonywane kiedy nie brałam Biosteronu od ok. 3 tyg. Kortyzol: 17,6 -bad.rano ( norma: przez poł.: 5,0-25,0 ; po południu: 2,5-12,5) więc chyba ok?? Biorąc pod uwagę,że jestem bardzo znerwicowana(zapalam się jak słoma)..to i tak nieźle,prawda? Androstendion: 5,04 (norma: 0,3-3,5) więc za wysoki.. Więc moje łysienie to wynik wysokiego androstendionu? (Dodam,że teścia mam w normie-wolnego też w normie..) Czym się zbija wysoki androsten.? Naturalnie zbija?(Bo chem.to androcurem, nieżyjącej diane,cilestem.tak?co jeszcze?) Jakie są Wasze doświadczenia? Nie mam nadmiernego owłosienia, jakoś nie tyje szczególnie-bardzo się pilnuje w kwestii jedzenia, ale jeśli jestem na diecie to trudno mi schudnąć. Z objawów to jedynie(??) łysieję, mam problemy z cerą( trądzik a także krosty na plecach, ramionach i dekolcie). Oprócz tego wszystkie inne badania w normie. O czym mogą świadczyć te badania Dziewczyny? Wspomnę, iż: nie miałam USG jajników, tomografię komputerową głowy-cóż..zawsze u mnie wychodził z tym problem.. Bo od ok.8 lat-tomografia wychodziła nieprawidłowa(coś w tylej części głowy). Pisano mi zawsze,że badanie wykonane po nieprzespanej nocy,itd. Oprócz tego dodam,że mam problemy z puchnięciem (niedawno przewinął się ten temat na forum), zazwyczaj puchnie mi twarz("księżyc w pełni") i nogi..Moje nogi wyglądają rano tylko normalnie potem puchną niemiłosiernie. Do tego - genetycznie najprawdopodobniej- mam żylaki (nie jakieś ogromne ale dużo różnych-zazwyczaj pajączki w kolorze fioletu,czerwieni ;/ już raz- 2 lata temu miałam usuwane laserowo ale się odnawiają). Moja wizyta u endrokrynolożki,która miała być w next pon. została odwołana(jakieś problemy osob.) I nie wiem co mam z tym zrobić. Dziewczyny co to może być? Miała któraś z Was coś podobnego? Będę wdzięczna za każdą odp.
Edytowane przez _wieloryb Czas edycji: 2013-05-17 o 11:09 |
|
|
|
|
#2785 |
|
Raczkowanie
|
Janiaw dlaczego odstawilam wierzbownice? Jakos nieciekawie sie po niej czulam,robily mi sie zajady w kacikach ust(mimo ciaglej suplementacji wit.), okropnie mnie wysypywalo na twarzy (nie mialam takiej fatalnej cery nawet jako nastolatka:-( No i mam wrazenie,ze wierzbownica rozregulowala mi okres (Masza twierdzila,ze to niemozliwe) ale po jej odstawieniu wszystko wrocilo do normy,wiec to chyba nie zbieg okolicznosci???
Mastiff mam tez okropne problemy z utrzymaniem diety antygrzybowej.U mnie najwiekszym problemem sa slodycze,wszystko wskazuje na to,ze jestem uzalezniona od cukru+grzybek domaga sie go codziennie.-( Szamotam sie codziennie i o ile w ciagu dnia jakos udaje mi sie wytrzymac,tak po pracy (wracam ok 18.00)juz kompletnie sie nie kontroluje!Zaraz po zjedzeniu czegos slodkiego pojawiaja sie wyrzuty sumienia-jak u jakiegos junkie:-( Wertowalam jeszcze raz posty Maszy i znalazlam wpis, w ktorym polecala komus oszukiwanie gloda na slodkosci listkami stewii. Znalazlam je na amazonie i mam zamiar wyprobowac,chociaz wiem,ze cudow nie zdziala i bez silnej woli same listki nic nie pomoga. ![]() Kurcze jak by sie przydal jakis nowy post od Maszki,zaraz by nas tu wyprowadzila na prosta i sprala d....ze jeczymy i sie obijamy
Wewnetrznie: Euthyrox,Antychol,Palma,o lej z czarnej porzeczki,siemie lniane,kaps.oleju lnianego+wit.supl.,chlore lla,sok z marchwi Zewnetrznie: Dermaroller+Nioxin Follicle Buster,olejowanie,glutek z siemienia lnianego+olej lniany,plukanki bananowe i octowe |
|
|
|
#2786 |
|
Rozeznanie
|
wieloryb Estrogeny powstaja tez przeciez a androstendionu bezposrednio, a tego masz az za duzo, wiec niski cholesterol niekoniecznie tlumaczy Twoj niski poziom estrogenow.. Badalas je dokladnie ?
Zbic androstendion naturalnie mozesz probowac konska dawka vit B6, ale nie jestem w stanie powiedziec Ci jaka..W kazdym razie spokojnie mozesz ja lykac przynajmniej w zalecanej dawce dziennej..Ja kiedys jej jadlam sporo, ale w sumie nie widzialam efektow i w koncu przestalam, ale mozliwe, ze bralam jej za malo po prostu. Albo mala dawka androcuru, ktory androstendion zbija bardzo szybko, gorzej z testosteronem. Im wiecej estro tym mniej androstendionu i odwrotnie..Mi na samych tabsach androstendion od razu mocno spadal.. Ze DHEAS Ci tak skoczyl to dobrze, super wrecz - jest w srodku normy. Szkoda tylko, ze z Twojego opisu wynika, ze wlasciwie niewiele sie zmienilo w kwestii wlosow i cery ? Mysle, ze musisz przede wszystkim zbic andro, bo masz go sporo ponad norme jednak i najpewniej jest zrodlo wszystkich problemow. Nie mialas usg jajek nawet ? Powinnas. Wysoki andro to moze byc tez PCOS. Niewiele to zmieni w kwestii leczenia, ale przynajmniej nazwiesz wroga.. Jakiego dokladnie masz wolnego tescia ? Estro tez by sie przydaly. To puchniecie zaczelo sie u Ciebie przez blokery dopiero prawda? Tak pamietam. Czy to znaczy, ze jednak mialas to juz wczesniej? Twarz to moze byc od tarczycy np, ale jesli puchna Ci tez nogi to juz raczej jakies wieksze problemy z krazeniem? Od samego adnro ponad norme jeszcze nie slyszalam, zeby ktos puchl.. Chyba Wam pozakladam kartoteki z wynikami badan i objawami i wtedy powyciagamy jakies konkretne wnioski..Tylko zeby proba byla reprezentatywna powinno byc przynajmniej 1000 badanych tyle zapamietalam ze statystyki na studiach..Gaya Estro wystarczy , tylko zbadaj dokladnie w tym samym momencie, w ktorym badalas ostatnim razem.. janiaw, jeszcze nie widzialam filmiku, odpowiem Ci wieczorem. W razie czego w sezamie tez mamy dzial do pitolenia
|
|
|
|
#2787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Patent na oszukanie organizmu odn cukru - używaj dużo czosnku do sosów do dań do mięs wszędzie gdzie dasz radę dodać u mnie łaknienie cukru zupełnie wyeliminował właśnie czosnek. Cynamon jeżeli posypiesz coś cynamonem wydaje się być słodkie tak mamy powiązany smak cynamonu z cukrem ,ze nawet jak nie ma tego drugiego to nasze receptory i tak odbierają smak jak słodkawy.
|
|
#2788 |
|
Raczkowanie
|
delena próbowałaś ksylitolu? Smakuje dokładnie jak cukier i świetnie nadaje się do słodzenia kawy, herbaty i np pieczonego jabłuszka z cynamonem
. Poza tym wspiera organizm przy walce z grzybkiem bo ma działanie lekko odkażające.
|
|
|
|
#2789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie zaczęłam puchnąć przy blokerach (zwłaszcza palma bo przy oleju z dyni tego nie mam). Tarczycę mam w porządku więc to na pewno nie to (?) USG jajników oczywiście w niedługim czasie zamierzam zrobić aż dziw że do tej pory tego nie zrobiłam.. Mój teść: 2.56 (norma 0,3-5,0) SHGB: 66 (norma bez śr.anty: 18-144) Gosiu powiedz proszę czy Ty oprócz andro i teścia,masz jeszcze jakiś wynik podwyższony? A w sprawie witaminy B6 to świetny pomysł! Nie chcę ponownie brać tabletek antykon. i tego typu leków..Chcę spróbować z tą witaminą. I teraz lawina pytań: Będę wdzięćzna za odp.1.Muszę mieć jakieś badania konkretne żeby zacząć zażywać B6? 2.Ile brałaś tej witaminy B6?? Terapeutyczna dawka dla kobiet waha się między 50 a 200 mg na dobę,czy tak? 3.Jaka to konkretnie witamina B6 była? Jakiej firmy? 4. Dostałaś od lekarza? Jest na receptę? 5. W jakiej dawce brałaś?Ile trzeba czekać na rezultaty?? 6. Czytałam że w nadmiarze jest bardzo szkodliwa..nie zrobie sobie ziaziu np. dawką 50mg na dobę? Czy to za mało?? Jak myślisz>? Wybacz za ogrom pytań,uff Dziewczyny czy któraś z Was zażywała takie końskie dawki wit.B6? (Marysia??) Podzielcie się ze mną opiniami na ten temat(jakie rezultaty, jaka dawka,itp.),proszę |
|
|
|
|
#2790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.

itd.

?

Dzis szlam podciac koncowki i musialam wlosy rozczesac w domu....samo czesanie grzebieniem z grubymi wlosami i ze 120-130 wlosow poszlo 

Ocet jest! łojl z dyni od wczoraj jest
Napiszcie recenzję, jak zaczniecie używać.