|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
![]() Zaszalałam i zjadłam dzisiaj Tż dwa ciasteczka To się biedak zdziwi jak wróci![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- En... ale wy się musicie Kochać
|
|
#3002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
za samodzielna jazdę. Na loda tez sie chyba wybiore po pracy do lidlaI całkowicie rozumiem twój wnerw na syna. Moja Majka tez od poniedziałku rusza sie mniej i inaczej niż zawsze. Ciagle by kurcze spała. Juz mówię do TZ zeby pogadal z tym dzieckiem bo ja juz nerwów nie mam No żesz wykończe sie do porodu
|
|
|
#3003 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas zawsze było nietypowo, ale chyba dlatego się kochamy jak jest dla mnie miły to zawsze podejrzewam, że coś zrobił i węszę gdzie jest podstęp
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#3005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam, zgarnęłam męża, kiełbaski nie dostałam
kupiłam za to goździki na balkon do dwóch wiaderkowych doniczek i doniczkę do domowego fiołka..tylko ziemi nie dostałam w Biedrze.. na magazynie gdzieś upchnięte były i pani nie mogła się do nich dostać.. dziś wieczorem albo jutro je wystawią na zewnątrz.Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna sprawa, naprawdę.. ale że tak męcząca to bym nigdy nie powiedziała, a nie miałam sił żeby rękami ruszać na drugi dzien
|
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie wiem Margosia, ale sobie chłopa wynalazłaś...inni za buziaki i inne lodzikowe sprawy to daliby się pochlastać a dla Twojego to kara hehheh
|
|
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama chciala ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() On zimny, on zimny... ona gorąca
|
|
#3012 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Info ze SR ( w skrócie)
![]() Nie wiem jak w innych szpitalach, ale większość ma na sali porodowej dostępne piłki, worki sako, prysznic i łóżko. - do szpitala najlepiej jechac kiedy skurcze mamy regularnie co 3-5 minut - po biurokracji przebieramy sie w koszule, tż w swoje ciuchy świeże - po badaniach usg i ktg siedzimy w sali porodowej I etap porodu: rozwarcie robi sie 1cm średnio na 1h - najlepiej żebyśmy nie lezaly, krecimy sie na piłce, chodzimy, korzystamy z wanny lub prysznica, jak musimy sie polozyc to na bokach a nie na plecach - ruszamy biodrami jak przy tancu, tż masuje nas po plecach, możemy na piłce siedzieć pod prysznicem -dopóki nie ma pelnego rozwarcia nie przemy - często oprozniamy pęcherz i jelita jak nam się chce, bo to utrudnia dziecku zejście do kanalu rodnego - w przerwach miedzy skurczami spimy ![]() II etap porodu kiedy mamy juz pełne rozwarcie: - przemy jak na kupe - znowu nie lezymy tylko robimy kucki ( albo zwis na ramionach tz), wtedy dziala grawitacja - podczas jednego skurczu staramy się przec 3 razy ( podczas parcia zamykamy oczy i przyciskamy brode do klatki piersiowej) -mozemy czasem leżeć ale zmieniamy boki - dalej chodzimy do wc jak nam sie chce - jak juz widać glowke, która jest odpowiednio ulozona kładziemy sie na wznak i współpracujemy od tego momentu z położną, bo od tego momentu zaczyna sie poród wlasciwy - pamietamy o przyciskaniu brody Więcej grzechow nie pamiętam :p
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie tak
I dalej chcę ![]() Co do tych piłek pod prysznicem, to oni je potem sterylizują? :P
|
#3014 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
![]() Cytat:
Usiądź na tyłku i nogi do góry![]() Cytat:
Te w sylikonie to w łazience mamy z wiadomych powodów. Cytat:
![]() Jestem zadowolona ![]() Cytat:
Wróciliśmy z tych zakupów. Czułam się jak słoniątko, aż się boję co będzie dalej ![]() Nutka na dziś: http://w187.wrzuta.pl/audio/3J63opOf...ting_all_night Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-05-17 o 18:32 |
|||||
|
|
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
W majtach siedzisz
a potem i tak pewnie jakos sterylizuja po tych prysznicach
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
|
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3018 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po wizycie- Kropek (a raczej Kropusia) jest raczej dziewczynką, bo spała w takiej samej pozycji jak 3 tyg. temu na USG, czyli dupka wypięta, zero machania nóżkami, pępowina między nimi. Ale jak na razie jajek brak więc wstępnie się nastawiamy na dziewuszkę
![]() Persephone odnośnie braku aktywności to jest tak jak napisałaś, dziecko ma mniej miejsca i nie należy się niepokoić tylko monitorować sytuację (żeby chociaż kilka razy dziennie się wierciło), poza tym taki urok dziecka, że jest spokojne. Dziewczyny chciałam Wam jeszcze napisać żebyście dbały o siebie i upominały się u lekarzy o wszystkie badania, nie dały się zbyć byle czym! Dzisiaj moja siostra straciła 9-tyg. ciążę, 2 razy w ciągu 3 tyg ją odesłali z SORu bo nic się nie dzieje... Jak już będę miała dostęp do klubu to Wam dokładniej opiszę bo trafiła na stół w ostatnim momencie, z krwawieniem wewnętrznym... |
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A identyczne wytyczne ze szkoły rodzenia dziewczyny przekazywały
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
a ja to doszłam do wniosku, że jednak jestem dobrą konkubiną
, bo kupiłam Tżtowi 4 carlsbergi 0,66l po 2,22zł w lidlu ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
![]() Co do Twojej siostry bardzo mi przykro konowały, a nie lekarze, którzy ją tak odsyłali..
|
|
|
|
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapomniałam, ze mamy źródło informacji z pierwszej ręki
|
|
#3025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Potem dodam do klubu jeszcze listę srodkow przeciwbólowych stosowanych podczas porodu
|
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam się
|
|
|
|
|
#3027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i współczuję bardzo z powodu siostry i jej straty ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
położę się, bo Fi mi pod żebro włazi, a na dole mnie brzuch ciągnie... yhhh...
Będę Was podglądać w telefonie. No chyba, że zasnę
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje, a siostrze wspolczuje ![]() chyba sobie od Was ide |
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jestem dobrą żoną, bo pozwoliłam wziąć mojemu aż 7 Carlsbergów, a pan obok pakujący to samo do nas "O widzę, że żona tylko rzuciła spojrzenie"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

ale jestem z siebie dumna
i nawet ta krową zaparkowałam tyłem za drugim podejsciem, a myslalam ze cały dzien spedze na parkingu przed domem w tej krowie

za samodzielna jazdę. Na loda tez sie chyba wybiore po pracy do lidla
No żesz wykończe sie do porodu
i doniczkę do domowego fiołka..tylko ziemi nie dostałam w Biedrze.. na magazynie gdzieś upchnięte były i pani nie mogła się do nich dostać.. dziś wieczorem albo jutro je wystawią na zewnątrz.

prawa noga w biodrze i pachwinie kompletnie zblokowana bolem, stopy tak opuchniete, ze dzwonilam do meza, zeby szybciej wracal i do gina mnie dowiozl autem, bo inaczej nie poradze sobie
Usiądź na tyłku i nogi do góry