W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 18:41   #3031
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Ja też idę mojego Medźa z pracy odebrać )

Dobranoc Dziewczęta i nie spamujcie za dużo bo nie ogarniam

Sofina przykro z powodu Siostry

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:42   #3032
Sofina
Raczkowanie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Dziękujemy za gratulacje

Co do imion to jeszcze się nie zastanawialiśmy za wiele... do 20 tyg. miał być Staś więc do momentu potwierdzenia (bo niby miał być chłopak na 100 procent) płci daliśmy sobie spokój z imionami.

A co siostry no to chyba miało tak być
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:43   #3033
Neni1984
Zakorzenienie

Sofina przykro mi Dopiero doczytałam
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:45   #3034
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Info ze SR ( w skrócie)
Nie wiem jak w innych szpitalach, ale większość ma na sali porodowej dostępne piłki, worki sako, prysznic i łóżko.
- do szpitala najlepiej jechac kiedy skurcze mamy regularnie co 3-5 minut
- po biurokracji przebieramy sie w koszule, tż w swoje ciuchy świeże
- po badaniach usg i ktg siedzimy w sali porodowej
I etap porodu: rozwarcie robi sie 1cm średnio na 1h
- najlepiej żebyśmy nie lezaly, krecimy sie na piłce, chodzimy, korzystamy z wanny lub prysznica, jak musimy sie polozyc to na bokach a nie na plecach
- ruszamy biodrami jak przy tancu, tż masuje nas po plecach, możemy na piłce siedzieć pod prysznicem
-dopóki nie ma pelnego rozwarcia nie przemy
- często oprozniamy pęcherz i jelita jak nam się chce, bo to utrudnia dziecku zejście do kanalu rodnego
- w przerwach miedzy skurczami spimy

II etap porodu kiedy mamy juz pełne rozwarcie:
- przemy jak na kupe
- znowu nie lezymy tylko robimy kucki ( albo zwis na ramionach tz), wtedy dziala grawitacja
- podczas jednego skurczu staramy się przec 3 razy ( podczas parcia zamykamy oczy i przyciskamy brode do klatki piersiowej)
-mozemy czasem leżeć ale zmieniamy boki
- dalej chodzimy do wc jak nam sie chce
- jak juz widać glowke, która jest odpowiednio ulozona kładziemy sie na wznak i współpracujemy od tego momentu z położną, bo od tego momentu zaczyna sie poród wlasciwy
- pamietamy o przyciskaniu brody

Więcej grzechow nie pamiętam :p
Przydatne i ciekawe info

Sofina gratuluję udanej wizyty i bardzo współczuje siostrze
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:52   #3035
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Mój jest instruktorem i jak ma zły dzień to czepia się o szczegóły, łapie za kierownicę lub używa własnych pedałów

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

WRÓCIŁAM CAŁA, ŻYWA i Z CAŁYM, ŻYWYM AUTEM!
O niebo lepiej mi się jeździ bez Tżta, wyczułam już powoli autko i śmigałam na małą wycieczkę ale jestem z siebie dumna i nawet ta krową zaparkowałam tyłem za drugim podejsciem, a myslalam ze cały dzien spedze na parkingu przed domem w tej krowie
Łał
Cytat:
a ja wymysliłam, co mam zamiar robic po porodzie aby powrócić do formy
Zapiszę się na zajęcia tanca na rurze Kiedyś chodziłam, ale przestałam. A tak to ucieszę i siebie i Tżta
To jest dobre i na ręce i na brzuch i na nogi, więc akurat.
Uważaj tylko żeby drugi brzuch z tego nie wyszedł
Cytat:
Fajny pomysł

Ale ja mam tak słabe ręce, że musiałabym i tak cały czas stopami dotykać podłogi więc raczej u mnie nie przejdzie
A ja mam za ciężką du.pę
Stary 2013-05-17, 18:56   #3036
idzia111
Zakorzenienie

sofina za wizyte, a siostrze bardzo współczuję.

neni no wg tego co mowila znajoma to trzeba pisac oswiadczenie o aktualnych dochodach, tak samo jak sie prace stracilo to wtedy jest utracony
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:59   #3037
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Info ze SR ( w skrócie)
Nie wiem jak w innych szpitalach, ale większość ma na sali porodowej dostępne piłki, worki sako, prysznic i łóżko.
- do szpitala najlepiej jechac kiedy skurcze mamy regularnie co 3-5 minut
- po biurokracji przebieramy sie w koszule, tż w swoje ciuchy świeże
- po badaniach usg i ktg siedzimy w sali porodowej
I etap porodu: rozwarcie robi sie 1cm średnio na 1h
- najlepiej żebyśmy nie lezaly, krecimy sie na piłce, chodzimy, korzystamy z wanny lub prysznica, jak musimy sie polozyc to na bokach a nie na plecach
- ruszamy biodrami jak przy tancu, tż masuje nas po plecach, możemy na piłce siedzieć pod prysznicem
-dopóki nie ma pelnego rozwarcia nie przemy
- często oprozniamy pęcherz i jelita jak nam się chce, bo to utrudnia dziecku zejście do kanalu rodnego
- w przerwach miedzy skurczami spimy

II etap porodu kiedy mamy juz pełne rozwarcie:
- przemy jak na kupe
- znowu nie lezymy tylko robimy kucki ( albo zwis na ramionach tz), wtedy dziala grawitacja
- podczas jednego skurczu staramy się przec 3 razy ( podczas parcia zamykamy oczy i przyciskamy brode do klatki piersiowej)
-mozemy czasem leżeć ale zmieniamy boki
- dalej chodzimy do wc jak nam sie chce
- jak juz widać glowke, która jest odpowiednio ulozona kładziemy sie na wznak i współpracujemy od tego momentu z położną, bo od tego momentu zaczyna sie poród wlasciwy
- pamietamy o przyciskaniu brody

Więcej grzechow nie pamiętam :p
dzięki za info
A o co chodzi z przyciskaniem brody? Czemu to takie ważne? Ułatwia parcie?

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Z listwą wyglądają zaj.ebiaszczej
Te w sylikonie to w łazience mamy z wiadomych powodów.
a no właśnie kupiliśmy LEDy.. w silikonie i więcej metrów niż trzeba, ale wychodziły 30 zł taniej niż jakbyśmy na metry zwykłe brali a i pan powiedział, że jakościowo też są lepsze..ale listwy pewnie też do nich kupimy, bo głupio będzie wyglądać takie sterczące coś spod szafek

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie- Kropek (a raczej Kropusia) jest raczej dziewczynką, bo spała w takiej samej pozycji jak 3 tyg. temu na USG, czyli dupka wypięta, zero machania nóżkami, pępowina między nimi. Ale jak na razie jajek brak więc wstępnie się nastawiamy na dziewuszkę

Persephone odnośnie braku aktywności to jest tak jak napisałaś, dziecko ma mniej miejsca i nie należy się niepokoić tylko monitorować sytuację (żeby chociaż kilka razy dziennie się wierciło), poza tym taki urok dziecka, że jest spokojne.

Dziewczyny chciałam Wam jeszcze napisać żebyście dbały o siebie i upominały się u lekarzy o wszystkie badania, nie dały się zbyć byle czym! Dzisiaj moja siostra straciła 9-tyg. ciążę, 2 razy w ciągu 3 tyg ją odesłali z SORu bo nic się nie dzieje... Jak już będę miała dostęp do klubu to Wam dokładniej opiszę bo trafiła na stół w ostatnim momencie, z krwawieniem wewnętrznym...
za wizytę
strasznie mi przykro z powodu siostry

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:00   #3038
sammi24
Zadomowienie

Cześć kobietki wpadam tylko się przywitać i życzyć miłego weekendu
Ja miała straszną noc, TŻ stale coś gadał przez sen i mnie budził, a syn nie był gorsiejszy i tak się wiercił, że też mnie budził do tego musiałam wstać rano i siadać do kompa do roboty, także mam wolne raptem od godziny i padam na pysk.

Zdążyłam się wykąpać, niedługo TŻ wraca z pracy i jedziemy na weekend na wieś jutro postaram się wejść nadrobić dzisiejszy dzień, tym które wizytowały gratuluję, bo oczywiście zakładam, że wszystko jest w porządeczku

Wrzuciłam Wam wreszcie moje fotki z brzuchem do klubu

A, no i jeszcze się chciałam pożalić, że mnie strasznie teściowie wpienili - chcą pożyczyć 5 tysi. I może bym się nie wkurzała, gdyby nie fakt, że mamy za sobą historie z nimi z rodzaju "pożyczyliśmy, a potem chodzimy za nimi, żeby nam oddali", bo oczywiście umówionych terminów zwrotu nie dotrzymują. A po drugie nigdy nie rozmawiają na ten temat ze mną, dzwonią do TŻ, a on dopiero mówi, że musi ze mną porozmawiać. Oczywiście nie wspomnę, że nie ma nigdy z moim udziałem fizycznie rozmów o pieniądzach w takich sytuacjach. Z jednej strony ich rozumiem, bo pewnie się wstydzą przede mną, a syn to syn. Ale po przejściach w tym temacie z nimi po prostu już jestem na nie o od razu ciśnienie mi skacze. Co więcej, oni mają w domu taki model zarządzania finansami, że to głównie facet obraca pieniędzmi i chyba sądzą, że u nas jest tak samo. A niestety konto z TŻ mamy wspólne i wspólnie je zasilamy także stanęło na 1 tysiącu z ustalonym terminem na za 2 tyg...i daje sobie rękę uciąć, że za te dwa tygodnie Wam napiszę, że nie dotrzymali słowa
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:09   #3039
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
sofina za wizyte, a siostrze bardzo współczuję.

neni no wg tego co mowila znajoma to trzeba pisac oswiadczenie o aktualnych dochodach, tak samo jak sie prace stracilo to wtedy jest utracony
Nie rozumiem- i co jeśli biorąc pod uwagę 2011 r. lub 2012 r. się załapiemy, a za 2013 już nie to nie dostaniemy becikowego?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
dzięki za info
A o co chodzi z przyciskaniem brody? Czemu to takie ważne? Ułatwia parcie?

a no właśnie kupiliśmy LEDy.. w silikonie i więcej metrów niż trzeba, ale wychodziły 30 zł taniej niż jakbyśmy na metry zwykłe brali a i pan powiedział, że jakościowo też są lepsze..ale listwy pewnie też do nich kupimy, bo głupio będzie wyglądać takie sterczące coś spod szafek
Tylko nie wiem, czy Wam się zmieszczą te sylikonowe na grubość do listwy?

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

TŻ wymył auto i zaczęło lać, ale siedzi wściekły Nie odzywa się nawet do mnie
Stary 2013-05-17, 19:19   #3040
surka
Zakorzenienie

Wylały mi się perfumy na podłogę i to jeszcze te, których nie lubię. NIe wiem jak ja dzisiaj usnę w tym smrodzie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:23   #3041
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Mój jak mu powiem, ze będziemy się całować to pyta co znów takiego zrobił, że go będę karać
Zastanawiam sie w takim razie co takiego przeskrobal ze az zaciazylas

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie- Kropek (a raczej Kropusia) jest raczej dziewczynką, bo spała w takiej samej pozycji jak 3 tyg. temu na USG, czyli dupka wypięta, zero machania nóżkami, pępowina między nimi. Ale jak na razie jajek brak więc wstępnie się nastawiamy na dziewuszkę

Persephone odnośnie braku aktywności to jest tak jak napisałaś, dziecko ma mniej miejsca i nie należy się niepokoić tylko monitorować sytuację (żeby chociaż kilka razy dziennie się wierciło), poza tym taki urok dziecka, że jest spokojne.

Dziewczyny chciałam Wam jeszcze napisać żebyście dbały o siebie i upominały się u lekarzy o wszystkie badania, nie dały się zbyć byle czym! Dzisiaj moja siostra straciła 9-tyg. ciążę, 2 razy w ciągu 3 tyg ją odesłali z SORu bo nic się nie dzieje... Jak już będę miała dostęp do klubu to Wam dokładniej opiszę bo trafiła na stół w ostatnim momencie, z krwawieniem wewnętrznym...

Gratuluje Kropeczki

Bardzo mi przykro z powodu siostry

Cytat:
Usiądź sobie na tyłku kochana, bo niedługo przedobrzysz. Robisz najwięcej z nas wszystkich, a nawet jak masz najwięcej dolegliwości z nas wszystkich to nie odpuszczasz. Tulę i trzymam kciuki za wizytę !

No wiadomo, komunie to teraz pokaz mody, a przyjęcia to prześciganie się w prezentach.

Uległy skoro wysiadł

WRÓCIŁAM CAŁA, ŻYWA i Z CAŁYM, ŻYWYM AUTEM!
O niebo lepiej mi się jeździ bez Tżta, wyczułam już powoli autko i śmigałam na małą wycieczkę ale jestem z siebie dumna i nawet ta krową zaparkowałam tyłem za drugim podejsciem, a myslalam ze cały dzien spedze na parkingu przed domem w tej krowie

Jadłam lodzika z lidla truskawkowego w białej czekoladzie mmmmmm
a na obiad bedzie filet z łososia+ sałatka+frytki.
No i mam trzy croissanty

Bezik mnie wkurza, od paru dni jest taki spokojny, że to aż nienormalne. Niby się coś tam przeciąga co jakiś czas, ale 23h to chyba śpi, a łącznie godzinę w całym dniu przeciągania robi

To pierwsze koty za ploty

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Bo w niedziele są Zielone Świątki

a co to sa zielone swiatki?

Cytat:
a ja wymysliłam, co mam zamiar robic po porodzie aby powrócić do formy
Zapiszę się na zajęcia tanca na rurze Kiedyś chodziłam, ale przestałam. A tak to ucieszę i siebie i Tżta
To jest dobre i na ręce i na brzuch i na nogi, więc akurat.
Swietny pomysl i sama zapisalabym sie tylko nie wiem kto sie bedzie zajmowal dziecmi w tym czasie?

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:26   #3042
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Wylały mi się perfumy na podłogę i to jeszcze te, których nie lubię. NIe wiem jak ja dzisiaj usnę w tym smrodzie
No to przechlapane
Stary 2013-05-17, 19:27   #3043
idzia111
Zakorzenienie

dzoan brodę trzeba przyciskać żeby tarczycę chronić, a i oczy trzeba zamknąć, żeby naczynka nie popękały

neni no jeśli w tym roku jesteście tak bogaci że na każdą z osób, czyli Ciebie, tż i dziecko będzie przyapdało po 1922zł na osobę na rękę to nie dostaniecie. Taki jest przepis, nic na to nie poradzę. Ja nie jestem aż tak bogata więc się załapiemy

Jesli składać bedziesz wniosek do 31 października to będzie dochód za 2011r. + oświadczenie o aktualnych dochodach. W ogole strasznie dużo papierów przy tym będzie. I co się okazało, że becikowe będzie 1000zł a nie 1200zł

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-17 o 19:30
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:28   #3044
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Zielone swiatki to św. Zesłania Ducha Św;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:34   #3045
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

W ramach dobicia się dziś fizycznie, umyłam samochód... mopem co by się nie schylać.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:34   #3046
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie w takim razie co takiego przeskrobal ze az zaciazylas
Stary 2013-05-17, 19:36   #3047
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
neni no jeśli w tym roku jesteście tak bogaci że na każdą z osób, czyli Ciebie, tż i dziecko będzie przyapdało po 1922zł na osobę na rękę to nie dostaniecie. Taki jest przepis, nic na to nie poradzę. Ja nie jestem aż tak bogata więc się załapiemy

Jesli składać bedziesz wniosek do 31 października to będzie dochód za 2011r. + oświadczenie o aktualnych dochodach. W ogole strasznie dużo papierów przy tym będzie. I co się okazało, że becikowe będzie 1000zł a nie 1200zł
Nie no-my też nie jesteśmy
Tak chciałam wiedzieć, ale cudują

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Zielone swiatki to św. Zesłania Ducha Św;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No czego to się człowiek na tym necie nie dowie
Stary 2013-05-17, 19:37   #3048
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
w ten upał???
Niby upał, ale wiaterek jest i całkiem fajnie na łące. Wysmarowałam się faktorem 50 i ponad godzinę przewalałam. Nie powinnam tego robić, ale szkoda mi siana, mąż w pracy strasznie się denerwował, a w nocy ma padać. Małgosia biegała po łące i żabki śledziła
Wiecie mam takie głupie myśli, że jakiś wąż będzie w takiej wysokiej trawie i mnie dziabnie i nie zdążą z surowicą!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:38   #3049
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
O matulu znam ten ból, kiedyś takie smrodliwce mi się rozlały to tak mnie głowa bolała że głowa mała
alem zdanie skonstruowała

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
W ramach dobicia się dziś fizycznie, umyłam samochód... mopem co by się nie schylać.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:41   #3050
karolajn1987
Wtajemniczenie

znalazlam cos takiego- wkleje to do Klubu http://www.rodzinko.pl/porod/2410-sz...ia-online.html
Stary 2013-05-17, 19:47   #3051
malaczarnakejt
Zakorzenienie

od kilku dni chodzę po domu ciągle głodna... i szukam i podjadam...
Właśnie zjadłam banana, tylko mnie rozdrażnił, więc lecę kroić mozarellę i pomidora... a noc jeszcze młoda haha

Filipiśko

Stary 2013-05-17, 19:49   #3052
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
od kilku dni chodzę po domu ciągle głodna... i szukam i podjadam...
Właśnie zjadłam banana, tylko mnie rozdrażnił, więc lecę kroić mozarellę i pomidora... a noc jeszcze młoda haha
Ja jestem cały czas pełna, ale mimo wszytsko coś bym prekąsiła i tak już drugi dzień
Stary 2013-05-17, 19:55   #3053
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Haha

A ja jestem dobrą żoną, bo pozwoliłam wziąć mojemu aż 7 Carlsbergów, a pan obok pakujący to samo do nas "O widzę, że żona tylko rzuciła spojrzenie"
Oni to jednak ci zaginieni bracia jak nic

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Wrzuciłam Wam wreszcie moje fotki z brzuchem do klubu

A, no i jeszcze się chciałam pożalić, że mnie strasznie teściowie wpienili - chcą pożyczyć 5 tysi. I może bym się nie wkurzała, gdyby nie fakt, że mamy za sobą historie z nimi z rodzaju "pożyczyliśmy, a potem chodzimy za nimi, żeby nam oddali", bo oczywiście umówionych terminów zwrotu nie dotrzymują. A po drugie nigdy nie rozmawiają na ten temat ze mną, dzwonią do TŻ, a on dopiero mówi, że musi ze mną porozmawiać. Oczywiście nie wspomnę, że nie ma nigdy z moim udziałem fizycznie rozmów o pieniądzach w takich sytuacjach. Z jednej strony ich rozumiem, bo pewnie się wstydzą przede mną, a syn to syn. Ale po przejściach w tym temacie z nimi po prostu już jestem na nie o od razu ciśnienie mi skacze. Co więcej, oni mają w domu taki model zarządzania finansami, że to głównie facet obraca pieniędzmi i chyba sądzą, że u nas jest tak samo. A niestety konto z TŻ mamy wspólne i wspólnie je zasilamy także stanęło na 1 tysiącu z ustalonym terminem na za 2 tyg...i daje sobie rękę uciąć, że za te dwa tygodnie Wam napiszę, że nie dotrzymali słowa
Ehhh.. no takie sytuacje są niefajne, zwłaszcza jeszcze w takim okresie w jakim jesteście..

Cytat:
TŻ wymył auto i zaczęło lać, ale siedzi wściekły Nie odzywa się nawet do mnie
daj mu trochę przyprawy do grilla to może mu się humor trochę poprawi

Cytat:
lepsze to niż jak miałyby się wylać te ulubione

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Swietny pomysl i sama zapisalabym sie tylko nie wiem kto sie bedzie zajmowal dziecmi w tym czasie?
Męża zatrudnij

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:03   #3054
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem cały czas pełna, ale mimo wszytsko coś bym prekąsiła i tak już drugi dzień
O to ja mam identycznie

Obecnie pochłaniam ogórki gruntowe, kupiłam dziś 2 kg
Stary 2013-05-17, 20:05   #3055
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ja juz po pracy w domku. Byłam w Lidlu, zapełnilam zamrazalnik lodami, kupiłam bułki do hod dogow bedą na kolacje. Kupiłam tez ten dwupak koszulek na ramiaczkach za ok 20zl. Fajne sa, bawelniane i wygodne. Wzięłam tez leginsy, mam juz jedne z tego rodzaju i bardzo je lubię.

Odpoczywam na lezaku na balkonie, jest mega przyjemnie taki poprostu letni wieczorek jem loda truskawkowego w białej czekoladzie i przeglądam gazetkę z Lidla co by tu wiecej kasy u nich zostawic

Brzuch mnie cmi jak na okres wrrrr

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:17   #3056
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko nie wiem, czy Wam się zmieszczą te sylikonowe na grubość do listwy?
Ja się zastanawiam czy w ogóle jakieś listwy w dobrym kolorze dokupimy bo szafki są koloru beżowo-kremowego, a trochę mi bokiem wychodzą stalowe kolorki..

Cytat:
dzoan brodę trzeba przyciskać żeby tarczycę chronić, a i oczy trzeba zamknąć, żeby naczynka nie popękały
o tego nie wiedziałam i położne u mnie na SR nie mówiły.. dzięki

Co do becikowego, to samemu liczy się dochód za 2011r. ? czy to się z pitu wpisuje? cos się odlicza? a jeśli nie było się wtedy małżenstwem, to jak? ja swój i mąż swój?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:20   #3057
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
znalazlam cos takiego- wkleje to do Klubu http://www.rodzinko.pl/porod/2410-sz...ia-online.html
Dzięki!
Lektura mnie pochłonęła
Stary 2013-05-17, 20:24   #3058
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zastanawiam czy w ogóle jakieś listwy w dobrym kolorze dokupimy bo szafki są koloru beżowo-kremowego, a trochę mi bokiem wychodzą stalowe kolorki..

Co do becikowego, to samemu liczy się dochód za 2011r. ? czy to się z pitu wpisuje? cos się odlicza? a jeśli nie było się wtedy małżenstwem, to jak? ja swój i mąż swój?
Ale dlaczego dochód za 2011? Nie liczy się przypadkiem dochodu za rok poprzedzający składanie wniosku, czyli w naszym przypadku za 2012?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Oliath melduj Kochana!

Filipiśko

Stary 2013-05-17, 20:25   #3059
fiazo
Zakorzenienie

To tylko u mnie sklepy zamknięte z okazji zielonych?...większość z was zdziwiona.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:26   #3060
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Aż obejrzałam nasze i listwy mamy stalowe z mleczną wkładką. Meble mamy beżowo-brązowe.
Koloru listwy tak na prawdę wcale nie widać i do dziś myślałam, że ona jest brązowa lub beżowa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjecie001 (1).jpg (47,2 KB, 34 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości