Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają 28 50,91%
Zbudyniałe matki 0 0%
Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki 6 10,91%
Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa 5 9,09%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 10 18,18%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 6 10,91%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 19:23   #1081
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

mam laptopa

a chodzę na nfz
wow, ja bym się chyba bała lapka miec
jak leżałam to żałowałam, że posiadam tableta
na szczęście komórka ciągle się grzała i czytnik ebooków tak samo
Stary 2013-05-17, 19:24   #1082
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Matal no widzisz, są ludzie i parapety. Ta lekarka to to drugie

Co do ubrań ciążowych to ja jestem załamana...
W moim mieście nie ma nic godnego uwagi. Na All też bryndza Gdzie ja mam coś kupić?Ewentualnie mogłabym kupić jakieś większe rozmiary z normalnych nieciążowych,ale nie wiem jak potem będzie to leżało.

A jak noszę 38 normalnie to kupuję też 38 ciążowe?
no chyba, że w doopce przybralaś to większe

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:25   #1083
badzia987
Wtajemniczenie

Hejka

Gratulacje córeczek- jai-ka i czarna !!!...Ale koło mnie różowo na liście się zrobiło .

Ja wyjeżdżam na weekend więc życzę i sobie i Wam pięknej pogody

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:28   #1084
katarzyna2811
Wtajemniczenie

A mój mąż poszedł po loda i truskawki
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:29   #1085
ja :)
Zakorzenienie

Witam już prawie weekendowo Niestety nie mam czasu nadrabiać, bo praca goni. Zostawie sobie tą przyjemność do sobotniego śniadania

ja-ika i czarna gratuluje zdrowych dzieciątek no i dziewczynek!

passion - trzymaj się zdrowo i wypoczywywaj dużo!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:34   #1086
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja rozumiem, to nie chodzi o jakiekolwiek imię, ale to WASZ wybór, a skoro macie jakieś upatrzone, to ona nie ma prawa nazywać Waszej córki inaczej To tak, jakby do już narodzonego dziecka mówiła inaczej, bo jej się to imię, co dziecko ma nie podoba...
Nam teściowa na początku wypaliła, że jej się tak imię Marika podoba, bo jej koleżanki w pracy sugerowały i jeśli będzie dziewczynka, to może jej Marika damy na imię. Ale poza faktem, że nie jestem mega fanką tego imienia (mam nadzieję, że pewna Marika, która tu z nami pisze się nie obrazi ), to od wielu lat mamy dla córki wybrane Elena i nam się nigdy nie zmieniło i co do tego jesteśmy z tż zgodni. Na szczęście teściowa szybko zeszła z tonu

hehe.. spoko, mnie się też nie podoba. moja mama ma takie pomysły, jak nie znaliśmy jeszcze płci to dla dziewczynki chciała (UWAGA) - Milada!
to się ojciec mój śmiał Milada-rolada dla chłopca wymyśliła Elvis..

poza tym powiem Ci, że to moje imię jest trochę kłopotliwe przez swoją "inność". np. lekarka pierwszego kontaktu, do której chodziłam latami jeszcze w miejscu rodzinnym i znała mnie już na wylot nigdy nie napisała inaczej jak Monika.
i w ogóle w dzieciństwie byłam nazywana przez ludzi Moniką, Martą, Magdą, Maritą.. a jako dziecko potwornie mnie to wkurzało i ciągle tych ludzi poprawiałam, a oni oczywiście i tak nie czaili za pierwszym razem, więc trzeba było powtarzać.. z wiekiem już coraz bardziej zaczęło mi to wisieć
ale pamiętam w szkole jedna nauczycielka ciągle czytała Monika, potem zaczęłam jej podpisywać tak jak pierwszak, piterka po literce i tak czytała Monika, to w końcu wzięłam i drukowanymi jej pisałam to zaczęła poprawnie czytać

no a teraz dodaj sobie tego mojego pomężowego Wymajźloka, gdzie przekręcają mi i imię i nazwisko. i już wiesz czemu dla synka chcę tradycyjne imię?
Stary 2013-05-17, 19:44   #1087
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
no chyba, że w doopce przybralaś to większe
W dupce nie, w brzuszku Chociaż ostatnio tak mnie ciągnie do chipsów (jak nigdy),że kto tam wie

Dziewczyny z umową na czas określony lub umową do czasu porodu,lub też umową zlecenie i o dzieło.
Ciągle miałam zagwozdkę jak to będzie z tym rocznym urlopem, bo niby zasiłek z ZUSu jest według KP na tych samych zasadach co urlop macierzyński, ale kwestia pozostawała o tyle otwarta,że przecież następne 26 tygodni ma się nazywać urlopem rodzicielskim (a więc jednak nie macierzyńskim).

W Zusie nie wiedzieli jak dzwoniłam w marcu, ale teraz znalazłam takie oto info na stronie Ministerstwa (a więc dobre źródło) -wprawdzie pytanie o umowę zlecenie i o dzieło, ale odpowiedź odnosi się ogólnie do kwestii zasiłków:

"Co z kobietami pracującymi na umowę o dzieło i umowę zlecenie? Czy będą mogły skorzystać z rocznego urlopu rodzicielskiego?

Zasiłek macierzyński przysługuje przez okres ustalony przepisami Kodeksu pracy jako okres urlopu macierzyńskiego, okres dodatkowego urlopu macierzyńskiego, okres urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego, okres dodatkowego urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego oraz okres urlopu rodzicielskiego. Rozwiązania dotyczące zasiłków macierzyńskich, dotyczą zarówno pracowników, jak i pozostałych osób, które objęte są ubezpieczeniem chorobowym obowiązkowo lub które do tego ubezpieczenia przystąpiły dobrowolnie.

Osoby wykonujące pracę na podstawie umowy zlecenia mogą dobrowolnie przystąpić do ubezpieczenia chorobowego; osoby wykonujące pracę na podstawie umowy o dzieło nie mają takiej możliwości."

Czy ja dobrze rozumiem,że wtedy obowiązuje ten "roczny macierzyński"?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:48   #1088
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Za gorąco cholercia.
To mnie przeraża, że będzie za zimno.Patrzę jaka pogoda jest w De gdzie mąż mieszka i najwięcej w tym roku to było 16 stopni, a tak normalnie 12-13.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:48   #1089
teacherka
Zakorzenienie

butterfly, mam nadzieję

Ale ja tego bełkotu urzędowego nie rozumiem w 100 % więc nie wiem...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:50   #1090
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
nieźle szacun

choć piwka bym sie napiła, ale nie mogę nigdzie ten Bavarii dostać, przynajmniej nie w tych dziwnych łódzkich sklepach "alkohole z całego świata" , nazwa chyba przesadzona
No ja też nigdzie nie mogę znaleźć.
Stary 2013-05-17, 19:54   #1091
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
W dupce nie, w brzuszku Chociaż ostatnio tak mnie ciągnie do chipsów (jak nigdy),że kto tam wie

Dziewczyny z umową na czas określony lub umową do czasu porodu,lub też umową zlecenie i o dzieło.
Ciągle miałam zagwozdkę jak to będzie z tym rocznym urlopem, bo niby zasiłek z ZUSu jest według KP na tych samych zasadach co urlop macierzyński, ale kwestia pozostawała o tyle otwarta,że przecież następne 26 tygodni ma się nazywać urlopem rodzicielskim (a więc jednak nie macierzyńskim).

W Zusie nie wiedzieli jak dzwoniłam w marcu, ale teraz znalazłam takie oto info na stronie Ministerstwa (a więc dobre źródło) -wprawdzie pytanie o umowę zlecenie i o dzieło, ale odpowiedź odnosi się ogólnie do kwestii zasiłków:

"Co z kobietami pracującymi na umowę o dzieło i umowę zlecenie? Czy będą mogły skorzystać z rocznego urlopu rodzicielskiego?

Zasiłek macierzyński przysługuje przez okres ustalony przepisami Kodeksu pracy jako okres urlopu macierzyńskiego, okres dodatkowego urlopu macierzyńskiego, okres urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego, okres dodatkowego urlopu na warunkach urlopu macierzyńskiego oraz okres urlopu rodzicielskiego. Rozwiązania dotyczące zasiłków macierzyńskich, dotyczą zarówno pracowników, jak i pozostałych osób, które objęte są ubezpieczeniem chorobowym obowiązkowo lub które do tego ubezpieczenia przystąpiły dobrowolnie.

Osoby wykonujące pracę na podstawie umowy zlecenia mogą dobrowolnie przystąpić do ubezpieczenia chorobowego; osoby wykonujące pracę na podstawie umowy o dzieło nie mają takiej możliwości."

Czy ja dobrze rozumiem,że wtedy obowiązuje ten "roczny macierzyński"?
z tego co rozumiem, jeśli masz umowę zlecenie i samodzielnie co miesiąc odprowadzasz składki do ZUSu, to tak. ale przypuszczam, że wtedy dostajesz jakiś przelicznik ZUSowski, a nie taki jak wypłacał pracodawca przy umowie, bo on Cię do ubezpieczenia nie zgłaszał tylko Ty sama dobrowolnie to zrobiłaś.
ale żeby nie było, specem nie jestem, to są tylko moje brudne insynuacje...
Stary 2013-05-17, 19:55   #1092
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

W moim mieście nie ma nic godnego uwagi. Na All też bryndza Gdzie ja mam coś kupić?Ewentualnie mogłabym kupić jakieś większe rozmiary z normalnych nieciążowych,ale nie wiem jak potem będzie to leżało.

No ja kupuję 38 ciążowe.Bo 40 dostałam od koleżanki, ale na tyłku o wiele za szerokie.A normalne nieciążowe w rozmiarze 42 cisną mnie na brzuchy przy siedzeniu, a przy chodzeniu wiszą
Stary 2013-05-17, 19:55   #1093
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
hehe.. spoko, mnie się też nie podoba. moja mama ma takie pomysły, jak nie znaliśmy jeszcze płci to dla dziewczynki chciała (UWAGA) - Milada!
to się ojciec mój śmiał Milada-rolada dla chłopca wymyśliła Elvis..

poza tym powiem Ci, że to moje imię jest trochę kłopotliwe przez swoją "inność". np. lekarka pierwszego kontaktu, do której chodziłam latami jeszcze w miejscu rodzinnym i znała mnie już na wylot nigdy nie napisała inaczej jak Monika.
i w ogóle w dzieciństwie byłam nazywana przez ludzi Moniką, Martą, Magdą, Maritą.. a jako dziecko potwornie mnie to wkurzało i ciągle tych ludzi poprawiałam, a oni oczywiście i tak nie czaili za pierwszym razem, więc trzeba było powtarzać.. z wiekiem już coraz bardziej zaczęło mi to wisieć
ale pamiętam w szkole jedna nauczycielka ciągle czytała Monika, potem zaczęłam jej podpisywać tak jak pierwszak, piterka po literce i tak czytała Monika, to w końcu wzięłam i drukowanymi jej pisałam to zaczęła poprawnie czytać

no a teraz dodaj sobie tego mojego pomężowego Wymajźloka, gdzie przekręcają mi i imię i nazwisko. i już wiesz czemu dla synka chcę tradycyjne imię?
No już rozumiem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:55   #1094
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No ja też nigdzie nie mogę znaleźć.
Almę musze odwiedzić, ale albo mi nie po drodze, albo zapominam jak jestem
Stary 2013-05-17, 19:57   #1095
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co rozumiem, jeśli masz umowę zlecenie i samodzielnie co miesiąc odprowadzasz składki do ZUSu, to tak. ale przypuszczam, że wtedy dostajesz jakiś przelicznik ZUSowski, a nie taki jak wypłacał pracodawca przy umowie, bo on Cię do ubezpieczenia nie zgłaszał tylko Ty sama dobrowolnie to zrobiłaś.
ale żeby nie było, specem nie jestem, to są tylko moje brudne insynuacje...

Tzn ja nie wiem jak jest z umowami zlecenie, bo nie mam i nigdy nie miałam. To takie info dla innych dziewczyn. Ja mam umowę o pracę ale przedłużoną do dnia porodu i mnie interesowało jak to będzie.

Stary 2013-05-17, 19:57   #1096
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
To mnie przeraża, że będzie za zimno.Patrzę jaka pogoda jest w De gdzie mąż mieszka i najwięcej w tym roku to było 16 stopni, a tak normalnie 12-13.
No to mi już bardziej odpowiada te 16 niż 26 stopni, no ale nic się nie wymyśli

Dziewczyny nie wiem co się stało mojej córci, ale taka spokojna to już dłuuugi czas w brzuszku nie była i wcale mi się to nie podoba...może przez to, że i ja mam taki mopsowy nastrój, zero energii i niuni się to udziela? Ze dwie godziny wcześniej nic się nie ruszała, wzięłam od mamy stetoskop od ciśnieniomierza i w domu wyłapałam małej tętno. Słabo było słychać, tak bardzo cicho i jakby w oddali, no ale to w końcu nie detektor tętna, tylko zwykły stetoskop. Co nie zmienia faktu, że mnie to bardzo ucieszyło, że wyłapałam
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:57   #1097
inwersja
dryfuję słowami

babka w UWADZE jedzie po bandzie.. na pytanie co z robiła z 1. mężem walnęła : "kopnęłam go w dupę za przeproszeniem"
Stary 2013-05-17, 19:57   #1098
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Almę musze odwiedzić, ale albo mi nie po drodze, albo zapominam jak jestem
U mnie Alny nie ma
Stary 2013-05-17, 19:58   #1099
katee86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
katee.. pożyjemy, zobaczymy, najwyżej będzie Janina
Marudziłam wczoraj Bartkowi nad Jaśkiem, ale jakoś przekonany nie jest do końca... innego pomysłu na razie nie ma, ale prosił, żebym się do imienia nie przyzwyczajała Taaa... on do Natalki mógł, a Jaś mu przeszkadza
na to też nie wpadłam, ale jak będzie dziewczynka to Janeczką nie zostanie
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Tż właśnie dzisiaj dostał wypłatę,więc mam 3 dni na to,żeby kupić prezenty i dokupić ubrania dla siebie i Majki... nie lubię tak na ostatni moment wszystkiego załatwiać :/

Co do ubrań... myślicie,że wejdzie mi brzuch do tej sukienki?http://allegro.pl/kolorowa-sukienka-...241924216.html
Bardzo ładna sukienka i to w dodatku za śmieszną cenę.

Cytat:
Ja się cieszę, że 2 lata temu malowaliśmy całe mieszkanie i urządzaliśmy mały pokój, to teraz kolejne zmiany dopiero jak dzieci przestaną po ścianach malować
Mnie w czerwcu czeka ta "przyjemność", a właściwie męża, ja się zjawię na gotowe i pokój umebluję. Chytry plan, co nie
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja brałam 2x2 i mi kazała jeszcze zwiększyć i teraz 3x2.
Kurcze coś mnie znowu brzuch boli jak na okres
A jakiś specjalny ten magnez bierzesz? Bo ja mam skurczę, ale jakoś do wspomagaczy jestem na anty nastawiona.

Cytat:
No, ale za to zostaliśmy tylko z 3-drzwiową Corsą

Ale to nic, tż znajdzie dobrą pracę, kupimy wyprawkę i potem poszukamy jakiegoś większego auta

Cytat:
witam się ze szpitala poszłam sobie na wizytę, pewna, że tylko badanie, analiza wyników badań i zwolnienie, a tu proszę powiedziałam, że od kilku dni pobolewa brzuch, skurcze mam, a ta że macica twarda jak skała i szpital
więc jestem sala ta sama co ostatnio
Lepiej, żeby porządnie przebadali, wytrzymasz dla dzidzi.

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Przeraża mnie śmierć łóżeczkowa Musze o tym pogadać z Mężem, ciekawe co on o tym sądzi.
Położna mi mówiła, że trzeba mieć jakąś lampkę obok łóżeczka i w nocy ja ciągle świecić, bo to podobno stymuluje noworodka by oddychał.
Trochę się dziwię, bo całą noc ma się świecić?

Cytat:
Matal no widzisz, są ludzie i parapety. Ta lekarka to to drugie

Ja ostatnio trochę pokupowałam. Noszę normalnie 36/38. Teraz zakupiłam 38 (bez mierzenia oczywiście) i na mój gust to te rzeczy bardziej na 40 stkę szyte (i to w 2 przypadkach, tj. rzeczy z 2 firm). Pewnie dużo od firmy zależy.

Czarna, ja mam siostrę i właśnie farbowałam jej doczepiane kudłybo sobie wymyśliła takie. Wyobrażasz sobie takie akcje wśród rodzeństwa płci mieszanej? Never ever
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:59   #1100
teacherka
Zakorzenienie

Ale składka chorobowa jest obliczna na podstawie dochodu... zdaje się, że 2,5% (czy 2,45%). I z tego co wiem, to nie płaci się tego samodzielnie tylko poprzez pracodawcę...

Przynajmniej ja samodzielnie niczego nie płacę
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:00   #1101
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Tzn ja nie wiem jak jest z umowami zlecenie, bo nie mam i nigdy nie miałam. To takie info dla innych dziewczyn. Ja mam umowę o pracę ale przedłużoną do dnia porodu i mnie interesowało jak to będzie.
sądzę, że dostaniesz macierzyński z ZUSu. w poprzedniej pracy we Wrocku też tak robili dziewczynom (z resztą w obecnej chyba też) i po porodzie miały macierzyński z ZUSu, ale to było jeszcze wtedy kiedy on był krótszy. ale nie sądzę żeby to się zmieniło..
Stary 2013-05-17, 20:00   #1102
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:

Dziewczyny nie wiem co się stało mojej córci, ale taka spokojna to już dłuuugi czas w brzuszku nie była i wcale mi się to nie podoba...może przez to, że i ja mam taki mopsowy nastrój, zero energii i niuni się to udziela? Ze dwie godziny wcześniej nic się nie ruszała, wzięłam od mamy stetoskop od ciśnieniomierza i w domu wyłapałam małej tętno. Słabo było słychać, tak bardzo cicho i jakby w oddali, no ale to w końcu nie detektor tętna, tylko zwykły stetoskop. Co nie zmienia faktu, że mnie to bardzo ucieszyło, że wyłapałam
Mój też od wczoraj jakiś niemrawy, nie wiem dlaczego.Jak przyłożę ręce to czasami pokopie, ale nie jakoś bardzo mocno.Po batoniku było parę mocniejszych kopnięć i tyle.
Stary 2013-05-17, 20:01   #1103
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ale składka chorobowa jest obliczna na podstawie dochodu... zdaje się, że 2,5% (czy 2,45%). I z tego co wiem, to nie płaci się tego samodzielnie tylko poprzez pracodawcę...

przy mowie o pracę, przy umowie zlecenie pracodawca nie płaci, bo nie musi, można samodzielnie jesli sie chce
Stary 2013-05-17, 20:02   #1104
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
sądzę, że dostaniesz macierzyński z ZUSu. w poprzedniej pracy we Wrocku też tak robili dziewczynom (z resztą w obecnej chyba też) i po porodzie miały macierzyński z ZUSu, ale to było jeszcze wtedy kiedy on był krótszy. ale nie sądzę żeby to się zmieniło..
Wiem,że dostanę z Zusu, chodziło o ten dodatkowy,rodzicielski

Stary 2013-05-17, 20:03   #1105
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Popatrzyłam na pogodę i u męża jest teraz 7 stopni, toż to zima.Nie wiem jakie rzeczy małej kupować.Ale wstrzymam sie jeszcze do początku czerwca, a jak tak dalej będzie zimno to chyba kupię jakis cieńszy wiosenno-jesienny kombinezon.

W mnie 21

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-05-17 o 20:07
Stary 2013-05-17, 20:06   #1106
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Lepiej się dowiedz jak to jest,żebyś nie straciła szansy na ten dodatkowy rodzicielski

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Popłakałam się na Madagaskarze. Jak ten kłusownik porywa malutkiego Alexa i biedny pływa w skrzyni po morzu i tak krzyczy "Tata!!". Łeeee wzruszające

Stary 2013-05-17, 20:12   #1107
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Mój też od wczoraj jakiś niemrawy, nie wiem dlaczego.Jak przyłożę ręce to czasami pokopie, ale nie jakoś bardzo mocno.Po batoniku było parę mocniejszych kopnięć i tyle.
No właśnie od wczoraj już jest taka niemrawa! A dziś to już całkiem, o, teraz akurat kopnęła, bo wcinam jabłko, a tak to nic z siebie dzisiaj Może to przez niskie ciśnienie??? Wczoraj w pogodzie pokazywali, że jest mniej więcej 995htp, to cienko, a kiedyś zauwarzyłam też była spokojniejsza przy niskim cisnieniu atm.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

"zauważyłam" pownno być...budyń ciążowy i ortografia poszła w las
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:12   #1108
tassia
Zakorzenienie

Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII

witajcoe wieczorem. mam 3 godziny w pociagu sciagnelam mobilny wizaz i nadrabiam caly watek.
zauwazylam ze rozpoczela sie dyskusja o szczepionkach. niedawno czytalam to http://www.twojewiadomosci.com.pl/co...utyczny?page=3 i dalo mi to duzo do myslenia. ciekawa jeatem waszej opinii bo i sytuacja mas podobna laczy.

dlugi ten tekst bardzo ale warto sie zapoznac ze szczegolami.

mialam okropny dzien, jak pisalam wczesniej jestem baaardzo zmeczona, przyjechalam na dworzec kupuje bilet i okazuje sie ze nie ma juz miejscowek, czekalam na pociag z mysla ze zagadam z konduktorem zeby mi otworzyl przedzial dla matki z dzieckiem a ten mi burknal ze nia ma i odwrocil sie na piecie. poryczalam sie z nerwow. no nic wsiadlam, pociag ruszyl i znalalzlam jakies moejsce w pierwszej klasie. przyszedl konduktor sprawdzac bilety i mi mowi ze musze isc do drugiej klasy albo doplacam drugie tyle za pierwsza. powiem wam ze rozumiem ze takie sa przepisy itd ale skoro oszczedzaja na przedziale dla matki i ciezarnej to moglby chociaz juz machnac reka na to ze sobie siadlam w pierwszej klaaie szczegolnie ze nikomu miejsca nie zabralam .

przepraszam za bledy ale pisze w emocjach i z tableta.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:12   #1109
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie od wczoraj już jest taka niemrawa! A dziś to już całkiem, o, teraz akurat kopnęła, bo wcinam jabłko, a tak to nic z siebie dzisiaj Może to przez niskie ciśnienie??? Wczoraj w pogodzie pokazywali, że jest mniej więcej 995htp, to cienko, a kiedyś zauwarzyłam też była spokojniejsza przy niskim cisnieniu atm.
Koleżanka mi mówiła,że ona też zauważyła,że jej dziecię zawsze było spokojniejsze przy niższym ciśnieniu.

Stary 2013-05-17, 20:13   #1110
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
witam się ze szpitala poszłam sobie na wizytę, pewna, że tylko badanie, analiza wyników badań i zwolnienie, a tu proszę powiedziałam, że od kilku dni pobolewa brzuch, skurcze mam, a ta że macica twarda jak skała i szpital
więc jestem sala ta sama co ostatnio
obyś szybko wyzła
Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
na to też nie wpadłam, ale jak będzie dziewczynka to Janeczką nie zostanie

A jakiś specjalny ten magnez bierzesz? Bo ja mam skurczę, ale jakoś do wspomagaczy jestem na anty nastawiona.

Magne B6

A Bavarię kupiłam ostatnio w Auchan

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości