Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-17, 16:39   #1981
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Jeśli można myśleć, że Afryka to państwo (moja znajoma), to można nie kojarzyć, co to renesans albo ułamek. Jest to straszne, ale niestety głupota ludzka podobno nie zna granic.
Tę Afrykę jeszcze bym jakoś łyknęła, mogło jej się pochrzanić z RPA na przykład... Ale ułamki są w matematyce od podstawówki, magluje się je w zasadzie przez 9 lat, czasem dłużej. Nie wiem, jakoś chyba chcę wierzyć że głupota może być ograniczona A może nawet nie tyle głupota, co brak wiedzy, którą się magluje przez kilka ładnych lat obowiązkowej edukacji.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 16:44   #1982
BioIvO
Zakorzenienie

Znajomy po studiach, był bardzo zdziwiony, że ryby nie mają płuc. Nawet upierał się, że muszą mieć skoro oddychają

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 17:03   #1983
Mitsukki
Naczelny Hipster

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Nie rozumiem mieszania do tego wszystkiego rusalek. Jak to rusalki nie istnieja?
Uwolnic rusalki!

Przepraszam, w pracy siedze, same rozumiecie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 17:23   #1984
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Ja wierzę, że mam chochlika w szafie. Nie widze innej przyczyny wieczego ginięcia ubrań
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 17:31   #1985
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ja wierzę, że mam chochlika w szafie. Nie widze innej przyczyny wieczego ginięcia ubrań
O, to u mnie w pralce mieszkają takie chochliki . Regularnie kradną skarpety, po jednej sztuce z każdej pary .

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:12   #1986
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
A u mnie w pokoju mnieszka gnom, nie widzę innego powodu dlaczego godzinę po sprzątnięciu biurka znowu mam na nim bajzel. A na poważnie to trudno mi uwierzyć, że osoba po tylu latach edukacji nie wie kto to był Hitler. Rozumiem, że można się mylić w kwestii narodowości ale nie wiedzieć zupełnie nic.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 18:52   #1987
201708160922
Konto usunięte

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

U mnie w mieszkaniu mieszka potwor skarpetkowy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:06   #1988
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Tę Afrykę jeszcze bym jakoś łyknęła, mogło jej się pochrzanić z RPA na przykład... Ale ułamki są w matematyce od podstawówki, magluje się je w zasadzie przez 9 lat, czasem dłużej. Nie wiem, jakoś chyba chcę wierzyć że głupota może być ograniczona A może nawet nie tyle głupota, co brak wiedzy, którą się magluje przez kilka ładnych lat obowiązkowej edukacji.
Tłumaczyłam kiedyś koledze szyk zdania w języku niemieckim. Okazało się, że kolega ten nie zna kompletnie części mowy. Zaimek, przysłówek - jakoś bym łyknęła. Ale on nie miał pojęcia, co to jest rzeczownik, bezokolicznik, a nad czasownikiem musiał pomyśleć. Chłopak 23 lata. Jak on skończył szkołę? Nie pytajcie.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:16   #1989
Suvia
Zakorzenienie

Jej, jak można to sobie robić?

Na zdjęciu stópki Kim Kardashian, mocno opuchnietej (jak widać) ciężarnej. Auć. Już nie mówiąc o dźwiganiu mocno powiększonej siebie na takim obcasie...

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:20   #1990
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość

Na zdjęciu stópki Kim Kardashian, mocno opuchnietej (jak widać) ciężarnej. Auć. Już nie mówiąc o dźwiganiu mocno powiększonej siebie na takim obcasie...

Ojjj wogule się nie znasz!

A w temacie edukacji - będąc w gimnazjum miałam w klasie takie kwiatki co nie umiały czytać... Dukały po literce, jak w 1 klasie

Edytowane przez kawa_zmlekiem
Czas edycji: 2013-05-17 o 19:23
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 19:33   #1991
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:

A ta pani czym się zajmuje? Ja tylko kojarzę, że miała jakieś swoje reality show. A takie programy i osoby na nie się decydujące zwykle nie są osobami, które robią karierę ze względu na intelekt czy dokonania naukowe. Jak czyjaś kariera opiera się na robieniu szumu w mediach, to co się dziwić, że kobieta się w takie buty wbiła i pozowała fotografom. Gdyby jej źle w nogi było, to by pewnie po taksówkę zadzwoniła albo kupiła wygodniejsze buty w pobliskim sklepie.
Stary 2013-05-17, 19:42   #1992
Suvia
Zakorzenienie

Chatul - ona się nie zajmuje, ona JEST.

zdjęcia to jej robią zawsze i wszędzie z tego co widzę (mój odmóżdżacz numer 1 od wczoraj, ciężki tydzień mam) i nie ma problemu z wbiciem się w dres i sandałki. A pomiędzy sandałkami o szpilami też jest jeszcze pare rodzajów różnego obuwia. I absolutnie nie uwierzę, ze jej nie jest "źle w nogi", bo jak sama mam kłopoty z puchnięciem, to bym w czymś takim umarła (na powyższym etapie spuchnięcia nogi). Więc tego nie rozumiem, jakaś hiper elegancja na siłę, ale jakim kosztem

~ Hank Moody
Stary 2013-05-17, 19:48   #1993
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul - ona się nie zajmuje, ona JEST.
No to co się dziwić

Cytat:
zdjęcia to jej robią zawsze i wszędzie z tego co widzę (mój odmóżdżacz numer 1 od wczoraj, ciężki tydzień mam) i nie ma problemu z wbiciem się w dres i sandałki.
No możliwe, tego nie wiem, bo za bardzo nawet jej nie kojarzę.

Cytat:
I absolutnie nie uwierzę, ze jej nie jest "źle w nogi", bo jak sama mam kłopoty z puchnięciem, to bym w czymś takim umarła (na powyższym etapie spuchnięcia nogi).
Skoro idzie o własnych siłach to chyba tak źle nie jest. Gdyby naprawdę wytrzymać nie mogła, to by kupiła szybko inne buty albo wezwała taksówkę, na pewno stać ją na to.

Cytat:
Więc tego nie rozumiem, jakaś hiper elegancja na siłę, ale jakim kosztem
Elegancji to ja tu nie widzę, ale uwagę mediów przykuła. I jeszcze dodatkowo nawet na Wizaż trafiła. Gdyby była w sandałkach i dresie to pewnie nawet nie przeczytałabym dzisiaj niczego o niej
Stary 2013-05-17, 19:53   #1994
Suvia
Zakorzenienie

No i właśnie TO mnie dziwi Nie byłaby ze mnie dobra celebriti, bo ja nie ogarniam systemu "wbij się w buty, w których twoja opuchnięta stopa woła ratunku, a Cię obfocą i będziesz na językach". Zresztą im dalej w las, to widzę, ze u tej pani buty to jedno, a (dosłownie) antyciążowe, maksymalnie niewygodne ubrania to drugie.

~ Hank Moody
Stary 2013-05-17, 19:55   #1995
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Więc tego nie rozumiem, jakaś hiper elegancja na siłę, ale jakim kosztem
Doda mimo chorego kręgosłupa paraduje na obcasach, wiele gwiazdeczek ma haluksy i powykrzywiane stopy od wciskania się w za małe buty, więc mnie nic nie zdziwi. To jest inny świat i chyba nie ma co nawet próbować tego zrozumieć.
Stary 2013-05-17, 20:08   #1996
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Tłumaczyłam kiedyś koledze szyk zdania w języku niemieckim. Okazało się, że kolega ten nie zna kompletnie części mowy. Zaimek, przysłówek - jakoś bym łyknęła. Ale on nie miał pojęcia, co to jest rzeczownik, bezokolicznik, a nad czasownikiem musiał pomyśleć. Chłopak 23 lata. Jak on skończył szkołę? Nie pytajcie.
Szczerze to ja nie wiem/nie pamietam co to jest bezokolicznik.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:10   #1997
201604181004
Konto usunięte

E no czasownik, rzeczownik, przymiotnik -siara nie znać, ale przyimek i zaimek, przydawka, dopełnienie, no to weeeeeee to wiedza podstawowa ale totalnie bezużyteczna
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 20:12   #1998
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
No i właśnie TO mnie dziwi Nie byłaby ze mnie dobra celebriti, bo ja nie ogarniam systemu "wbij się w buty, w których twoja opuchnięta stopa woła ratunku, a Cię obfocą i będziesz na językach". Zresztą im dalej w las, to widzę, ze u tej pani buty to jedno, a (dosłownie) antyciążowe, maksymalnie niewygodne ubrania to drugie.
Też takich rzeczy nie ogarniam Dlatego świat celebrytów niezbyt mnie interesuje. Dla mnie to obcy świat

Cytat:
Doda mimo chorego kręgosłupa paraduje na obcasach, wiele gwiazdeczek ma haluksy i powykrzywiane stopy od wciskania się w za małe buty, więc mnie nic nie zdziwi. To jest inny świat i chyba nie ma co nawet próbować tego zrozumieć.
To prawda, świat celebrytów to dziwny świat jest Nie ma co ukrywać, wymagania dotyczące wyglądu zwykłych Kowalskich są inne niż wymagania dotyczące wyglądu osób pojawiających się w mediach. Zresztą, celebryci zarabiają głównie na tym, jak wyglądają.
Stary 2013-05-17, 20:15   #1999
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
E no czasownik, rzeczownik, przymiotnik -siara nie znać, ale przyimek i zaimek, przydawka, dopełnienie, no to weeeeeee to wiedza podstawowa ale totalnie bezużyteczna
Na dobrą sprawę można byłoby tak powiedzieć o większości zagadnień z wiedzy podstawowej Jak dla mnie jednak się czasami przydaje.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Ogólnie dla nas świat celebrytów to totalna abstrakcja, ale wyobraźcie sobie tę presję idealnego wyglądu hollywoodzkich gwiazd, które wiedzą, że jeśli ubiorą się źle/nie ogolą pach/będą miały cellulit to cały świat się o tym dowie i skrytykują ich miliony. Można mówić, że trzeba mieć do siebie dystans, ale ja nie wiem, co bym zrobiła, gdyby moja wpadka była na każdym portalu plotkarskim i nie tylko.
Stary 2013-05-17, 20:15   #2000
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Na dobrą sprawę można byłoby tak powiedzieć o większości zagadnień z wiedzy podstawowej Jak dla mnie jednak się czasami przydaje.
Też tak myślę Choć jakoś nie ruszają mnie niewielkie braki tzw. wiedzy podstawowej. Zwłaszcza, że jakieś tego typu braki ma większość osób. Dużo jednak zależy od tego, na jakiego nauczyciela się trafiło na wczesnych latach edukacji i ile rzeczy w późniejszym życiu się przydają. Nieużywania wiedza często zanika.
Stary 2013-05-17, 20:18   #2001
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Też tak myślę Choć jakoś nie ruszają mnie niewielkie braki tzw. wiedzy podstawowej. Zwłaszcza, że jakieś tego typu braki ma większość osób. Dużo jednak zależy od tego, na jakiego nauczyciela się trafiło na wczesnych latach edukacji i ile rzeczy w późniejszym życiu się przydają. Nieużywania wiedza często zanika.
To oczywiście prawda. Każdy jakieś braki ma na pewno, ale jednak wiedza może się przydać nam nie wiadomo kiedy. Ja pamiętam, jak klęłam w szkole na geografii na sprawdzianie ze stolic wszystkich państw świata, że na cholerę mi znajomość stolic państw w Afryce. A ostatnio poznałam chłopaka z Afryki i było mi zwyczajnie głupio, że nie znam stolicy jego kraju.
Stary 2013-05-17, 20:37   #2002
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
To oczywiście prawda. Każdy jakieś braki ma na pewno, ale jednak wiedza może się przydać nam nie wiadomo kiedy. Ja pamiętam, jak klęłam w szkole na geografii na sprawdzianie ze stolic wszystkich państw świata, że na cholerę mi znajomość stolic państw w Afryce. A ostatnio poznałam chłopaka z Afryki i było mi zwyczajnie głupio, że nie znam stolicy jego kraju.
Wiadomo, lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć Ale też nie uważam za faux pas nieznajomości stolicy kraju, który nie leży blisko i o którym niewiele się w ogóle w naszych rejonach mówi. Nazwa stolicy to mimo wszystko chyba mało ważna informacja. A jeśli wstydzić się nieznajomości tej rzeczy, to wstydzić się można nieznajomości krajów, z którymi dany kraj graniczy, nieznajomości surowców, które są w nim wydobywane, nieznajomości władcy danego kraju, jego ustroju politycznego…
Za to głupio już w ogóle nie orientować się gdzie dany kraj leży i się zastanawiać czy nowy znajomy to przybysz z gorącego południa czy mroźnej północy.
Stary 2013-05-17, 20:45   #2003
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A jeśli wstydzić się nieznajomości tej rzeczy, to wstydzić się można nieznajomości krajów, z którymi dany kraj graniczy, nieznajomości surowców, które są w nim wydobywane, nieznajomości władcy danego kraju, jego ustroju politycznego…
Z tymi surowcami to chyba trochę przesada
Stary 2013-05-17, 21:27   #2004
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Z tymi surowcami to chyba trochę przesada
Dla mnie już kwestia stolicy, to przesada. Myślę, że jej znajomość bądź nieznajomość niewiele zmienia. Zwłaszcza, jeśli za znajomością nazwy stolicy nie idą inne informacje o danym kraju, jak choćby o tym, jaki jest w nim ustrój polityczny czy jakie są typowe dania narodowe.
Stary 2013-05-17, 22:13   #2005
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Ojjj wogule się nie znasz!

A w temacie edukacji - będąc w gimnazjum miałam w klasie takie kwiatki co nie umiały czytać... Dukały po literce, jak w 1 klasie
Ja miałam takich w liceum, co to znak interpunkcyjny czytali jako słowo. Przykład: Ludzkie zachowania i poglądy przecinek które dziwią.

Miałam tez kolegę, który na geografii w trzeciej liceum nie wiedział gdzie leży Polska na mapie. No, ale jemu ta wiedza niepotrzebna, bo on zostanie piłkarzem

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 23:10   #2006
mc266
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Naprawdę znasz kogoś, kto nie wie co to renesans (chociaż tyle, że to epoka)? Znasz kogoś, kto nie słyszał nazwiska Kochanowski albo Mickiewicz? Znasz kogoś, kto myśli, że rusałki istnieją? Chodziłam do bardzo przeciętnych szkół w niewielkim mieście, a nigdy w życiu na oczy nie widziałam osoby, która po kilku-kilkunastu latach nauki nie wiedziałaby takich rzeczy. Nie ma możliwości, żeby ktoś, kto nie wie co to jest ułamek skończył szkołę.
Jedna z moich koleżanek (jest na profilu mat-fiz) powiedziała, że spotkała się w klasie z osobami nie umiejącymi rozszerzyć ułamka albo dodawać ułamków. Już dokładnie nie pamiętam. Ręce mi opadły

mc266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 23:16   #2007
sante
Wtajemniczenie

niedawno widziałam pawia(taki ptak) na drzewie i zastanawiałam się kto i po co go tam wsadził i jakoś trudo mi uwierzyć,że on fruwa
sante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 23:23   #2008
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sante Pokaż wiadomość
niedawno widziałam pawia(taki ptak) na drzewie i zastanawiałam się kto i po co go tam wsadził i jakoś trudo mi uwierzyć,że on fruwa
Wiesz jak one fruwają? Miałam kiedyś parkę. Ile razy to mi uciekło
Stary 2013-05-17, 23:26   #2009
sante
Wtajemniczenie

myślałma,że mają skrzydła jak bocian,ale niefruwające.Bosze,zeby tylko jakis ornitolog tego nie przeczytał
sante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-17, 23:27   #2010
201604181004
Konto usunięte

ale bocian lata
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości