![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
jesli zalozysz aparat na ta 8 to spokojnie aparat przesunie ja na miejsce wyrwanej 7 . majac aparat mozna zrobic praktycznie wszytsko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2582 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() powiedzcie dziewczyny gdzie w opolu lub wrocławiu jest jakiś dobry ortodonta, który robi aparaty za przystępną cenę....??? kiedyś nosiłam taki ściągany, ale teraz wyszły mi ósemki i mój prosty, piękny zgryz szlag trafił, bo jedynki wypchały się do przodu;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
ja dowiem sie w srode wszystkiego..prosze Boga zeby sie nie okazalo ze musze usuwac..tylko e ja mam ogolnie wade zgryzu..tyłożuchwie chyba to sie nazywa, czyli ze górną szczeke mam jakis prawie centymetr wysunieta bardziej
mi nie chodzi nawet o to tylko zeby te jedynki naprostowac.. ojoj jeszcze tydzien...:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Raczkowanie
|
CZy aparaty typu Damon sa duze lepsze niz normalne i czy ich cena 3000 zł za jeden nie jest za droga ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Kokon pro
|
damony mozna stosowac tylko u niektorych pacjentow, i 3 tys to troche za duzo poszukaj taniej, a najpierw upewniej sie, ze twoja wade mozna wyleczyc tym aparatem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Zadomowienie
|
glupie pytanie - a jaki to aparat?
#2588 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie trzeba ich wymieniać - moja siostra ma dwie i powiedziano jej, ze są na stałe. No i najważniesze - po założeniu licówek efekt jest od razu a nie np. za rok czy za dwa lata jak przy aparacie. Generalnie powiem tak - zanim się zabierzesz za robienie cokolwiek z zębami dowiedź się koniecznie jakie są możliwości i sposoby, skonsultuj to ze specjalistą a dopiero potem myśl tylko nad jednym sposobem. Cytat:
![]() Albo można kupić specjalny płyn np. Elmexu z pędzelkiem do samodzielnej fluoryzacji raz na tydzień. Cytat:
![]() Cytat:
Ale myślę, ze to bardzo indywidualna sprawa i nie ma co się zastanawiać jak jest szybciej. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i inne *******y ze ogólnie koszt leczenia wyniesie mnie koło 11000 czego sie nie robi dla piknych ząbków. Ps strasznie wkurzaja mnie jakiej małe gumki co mam miedzy zebami wbijaja mi sie w dziasła i strasznie je pokiereszowały |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłeś u jednego ortodonty? Ja odwiedziłam jak na razie 3 i każdy ma inne ceny. Cena za 1 łuk porcelanowy wachała się od 1700 pln do 3500 pln. Więc odwiedź lepiej kogoś innego i skonsultuj diagnozę. I ceny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Raczkowanie
|
dupa zbita juz teraz w we wtorek jestem juz umówiony na załozenie. jak sie nie ma w głowie to sie ma w portwelu
![]() ps orthosmile we wrocławiu tam tak zdzieraja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak chcesz szastać, to szastaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Zadomowienie
|
robert dobrze wiem ze we wrocku zdzieraja bo tu jestem... ale znalazlam jakiegos nawet nawet.... ale mam tanszy aparat od twojego.... ja za swoj dalam 3tys. gora i dol. ....
a ogolnie ten twoj rozni sie bardziej od zwyklego?? jak ci zaloza to wez tu napisz...bo ciekawa jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Raczkowanie
|
Tez mnie to zaciekawiło posciagałem sobie jakies filmiki o tym systemie Damon coś tam mówia ze w zwykłym aparacie to sa wykorzystywane maxsymalne siły i ze zeby sie usuwa po to by zrobic miesce. A ten ma niby tylko naturalny nacisk czy cos takiego i kształtuje układ szczęki czy jakoś tak. Nie wiem jak to bedzie wygladało w praktyce czekam do środy a tymczasem jutro czeka mnie jakis striping czy cuś takiego. PS te cholerne Gumki wbijaja mi sie w dziąsła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 |
Zadomowienie
|
Mieszkam w okolicach Cieszyna(woj. slaskie,) czy jest ktoś tez stamtad i zna jakichś przystepnych
![]()
#2597 |
Zadomowienie
|
robert nie martw sie.... zawsze sie wbijaja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Raczkowanie
|
a mi we wtorek do 3 na dolnej szczęce a dzis od trójki wzyz na górnej i dolnej. Aparat maja mi zakładać w środe. a dzis za 2 min piłowania ząbków zapłaciłem 300 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Kokon pro
|
damon to aparat bezligaturowy czyli nie ma gumeczek, ktore wszyscy kochamy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Raczkowanie
|
Tunele a ort mówiła ze musi miejsce na pierscienie zrobic. pewnie chca mnie oszukac niby ze damon a mi zwykły wsadza
Aparat stały cienkołukowy górny Damon Mx Aparat stały cienkołukowy dolny Damon Mx To rozumiem sa damony Boczne czynnościowe przemieszczenie żuchwy, wada klasy II/2 (strona lewa), nadzgryz, zaburzenie lini symetrii żuchwy zębowo-wyrostkowo-żuchwowo w lewo o 3 mm niski przyczep wędzidła wargi górnej recesje dziąsłowe przy siekaczach przysrodkowych dolnych mógłby ktoś przetułmaczyć na ludzki ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Raczkowanie
|
Byłam we wtorek u ortodontki i wymieniła mi chyba wszystkie możlwe wady zgryzu
![]() ![]()
#2605 |
Raczkowanie
|
Sikajac z wiatrem idzesz na łatwizne
na taka łatwizne tez ida niektórzy orotodonci |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Wtajemniczenie
|
ja miałam wyrwanych pięć zębów, teraz (po pół roku leczenia) musze dorwać jeszcze dwa... i to nie jest opinia jednego ortodonty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do Wrocławia: leczę się u dr Kustrzyckiej ![]() ![]() ![]() od wczoraj mam w buźce 8 pierścieni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Rozeznanie
|
Długo mnie tu nie było
![]() ![]() Co do wyrywania zębów to trzeba sie cieszyc ze nie trzeba nic wyrywac!! Ja poiem tak: Ja mam a raczej miałam na górze baaardzo stłoczone zęby- ale ortodontka powiedziała ze zakłądamy aparat bez wyrywania i zobaczymy jak beda sie rozchodzic, a jezeli w trakcie leczenia okaze sie ze zle to wtedy wyrwiemy- wyrwanie jakiegos zeba to decyzja na całe zycie-wiec niektorzy orto (znam ich kilku) poprostu nie wyrywaja tylko czekaja na jakies postepy. Naraze mi sie dobrze zęby ustawiaja- np zrobiła mi sie spora przerwa miedzy jedynka a dwójka i ktos kto by mnie nie znał stwierdziłby ze miałam cos wyrywane ![]() A ktos tu tez pisał ze ma separatory na 1 dzień- moze tylko tyle wystarczy? ja np wogole nie miałam i miałam wkładane pierscienie na siłe- i zyje jeszcze jakos ![]() A ja mam pytanie: Jezeli Damon jest bezligaturowy to dlaczego ja mam porcelane bez gumek??tylko zamiast tego druciki?? PS.Zycze wszystkim wesołego Alleluja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Zadomowienie
|
o dżizys emeczka masakra. Tyle zębów wyrywaja tobie? to ile ci ich zostanie?
Aż 8 pierścieni? jakim cudem? a nie przypadkiem 8 zameczków? (tez mam turkusowe gumeczki ale to sie niebawem zmieni bo ide w czw. do orto) katka to ja pisalam ze mialam na jeden dzien. mysle ze to zalezy od tego jakie kto ma przerwy miedzy tymi ostatnimi zebami. TEŻ ŻYCZE WESOŁYCH ŚWIĄT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za to placilam 70 zl ![]() ![]() http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=137 tu mozna zobaczyc jakie mam zabki obecnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Kokon pro
|
ja tez mialam separatory jeden dzien i pierscienie weszly bez problemu ;] bezligaturowy to taki ze jest i bez drucikow dookola i bez gumek polecam google sa zdjecia mozna pooogladac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.