|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
jesli zalozysz aparat na ta 8 to spokojnie aparat przesunie ja na miejsce wyrwanej 7 . majac aparat mozna zrobic praktycznie wszytsko. |
|
|
|
|
#2582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() powiedzcie dziewczyny gdzie w opolu lub wrocławiu jest jakiś dobry ortodonta, który robi aparaty za przystępną cenę....??? kiedyś nosiłam taki ściągany, ale teraz wyszły mi ósemki i mój prosty, piękny zgryz szlag trafił, bo jedynki wypchały się do przodu;( |
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
ja dowiem sie w srode wszystkiego..prosze Boga zeby sie nie okazalo ze musze usuwac..tylko e ja mam ogolnie wade zgryzu..tyłożuchwie chyba to sie nazywa, czyli ze górną szczeke mam jakis prawie centymetr wysunieta bardziej
mi nie chodzi nawet o to tylko zeby te jedynki naprostowac.. ojoj jeszcze tydzien...:P |
|
|
|
#2585 |
|
Raczkowanie
|
CZy aparaty typu Damon sa duze lepsze niz normalne i czy ich cena 3000 zł za jeden nie jest za droga ??
|
|
|
|
#2586 |
|
Kokon pro
|
damony mozna stosowac tylko u niektorych pacjentow, i 3 tys to troche za duzo poszukaj taniej, a najpierw upewniej sie, ze twoja wade mozna wyleczyc tym aparatem
|
|
|
|
#2587 |
|
Zadomowienie
|
glupie pytanie - a jaki to aparat?
|
|
#2588 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie trzeba ich wymieniać - moja siostra ma dwie i powiedziano jej, ze są na stałe. No i najważniesze - po założeniu licówek efekt jest od razu a nie np. za rok czy za dwa lata jak przy aparacie. Generalnie powiem tak - zanim się zabierzesz za robienie cokolwiek z zębami dowiedź się koniecznie jakie są możliwości i sposoby, skonsultuj to ze specjalistą a dopiero potem myśl tylko nad jednym sposobem. Cytat:
Albo można kupić specjalny płyn np. Elmexu z pędzelkiem do samodzielnej fluoryzacji raz na tydzień. Cytat:
pokaż zęby ortodoncie. I to nie jednemu. To jedyna rozsądna diagnoza.Cytat:
Ale myślę, ze to bardzo indywidualna sprawa i nie ma co się zastanawiać jak jest szybciej. |
||||||
|
|
|
#2589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i inne *******y ze ogólnie koszt leczenia wyniesie mnie koło 11000 czego sie nie robi dla piknych ząbków. Ps strasznie wkurzaja mnie jakiej małe gumki co mam miedzy zebami wbijaja mi sie w dziasła i strasznie je pokiereszowały |
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłeś u jednego ortodonty? Ja odwiedziłam jak na razie 3 i każdy ma inne ceny. Cena za 1 łuk porcelanowy wachała się od 1700 pln do 3500 pln. Więc odwiedź lepiej kogoś innego i skonsultuj diagnozę. I ceny. |
|
|
|
|
#2591 |
|
Raczkowanie
|
dupa zbita juz teraz w we wtorek jestem juz umówiony na załozenie. jak sie nie ma w głowie to sie ma w portwelu
![]() ps orthosmile we wrocławiu tam tak zdzieraja. |
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jak chcesz szastać, to szastaj
|
|
|
|
|
#2593 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
robert dobrze wiem ze we wrocku zdzieraja bo tu jestem... ale znalazlam jakiegos nawet nawet.... ale mam tanszy aparat od twojego.... ja za swoj dalam 3tys. gora i dol. ....
a ogolnie ten twoj rozni sie bardziej od zwyklego?? jak ci zaloza to wez tu napisz...bo ciekawa jestem
|
|
|
|
#2595 |
|
Raczkowanie
|
Tez mnie to zaciekawiło posciagałem sobie jakies filmiki o tym systemie Damon coś tam mówia ze w zwykłym aparacie to sa wykorzystywane maxsymalne siły i ze zeby sie usuwa po to by zrobic miesce. A ten ma niby tylko naturalny nacisk czy cos takiego i kształtuje układ szczęki czy jakoś tak. Nie wiem jak to bedzie wygladało w praktyce czekam do środy a tymczasem jutro czeka mnie jakis striping czy cuś takiego. PS te cholerne Gumki wbijaja mi sie w dziąsła
|
|
|
|
#2596 |
|
Zadomowienie
|
Mieszkam w okolicach Cieszyna(woj. slaskie,) czy jest ktoś tez stamtad i zna jakichś przystepnych
ortodontów z tych okolic??
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
robert nie martw sie.... zawsze sie wbijaja
ale poprosyu sie tym nie przejmuj... tez tak mialam. A ile ty je juz masz? bo mi zalozyl te separatorki(gumki miedzy zeby) dzien przed zalozeniem aparatu
|
|
|
|
#2598 |
|
Raczkowanie
|
a mi we wtorek do 3 na dolnej szczęce a dzis od trójki wzyz na górnej i dolnej. Aparat maja mi zakładać w środe. a dzis za 2 min piłowania ząbków zapłaciłem 300 zł
jakis striping czy co zdzierstwo
|
|
|
|
#2599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2600 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja się męczyłam tydzień z nimi A książkowo powinno się podobno nosić dwa tygodnie ... Teraz mam w końcu te pierścienie i nie moge sie przyzwyczaić żelastwo w buśce i język cały pokaleczony... A i dowiedziałam się, że mam zespół niemowlęcego połykania Cokolwiek to znaczy
|
|
|
#2601 |
|
Kokon pro
|
damon to aparat bezligaturowy czyli nie ma gumeczek, ktore wszyscy kochamy
tworzy nowy luk bez rozszerzania szczeki za pomoca hyraxa czy innego dziada. jednak nie kazdy moze miec bo sa rozne wady i rozne typy ukladu twarzy i jak ktos sie uprze a orto odradza to moze wygladac jak kon z wielka szczeka jak mowilam zalezy od wady. tylko nie wiem RobertBar7 czemu masz separatory skoro w damonach zazwyczaj stosuje sie takie tunele na 7 zamiast pierscieni ??
|
|
|
|
#2602 |
|
Raczkowanie
|
Tunele a ort mówiła ze musi miejsce na pierscienie zrobic. pewnie chca mnie oszukac niby ze damon a mi zwykły wsadza
Aparat stały cienkołukowy górny Damon Mx Aparat stały cienkołukowy dolny Damon Mx To rozumiem sa damony Boczne czynnościowe przemieszczenie żuchwy, wada klasy II/2 (strona lewa), nadzgryz, zaburzenie lini symetrii żuchwy zębowo-wyrostkowo-żuchwowo w lewo o 3 mm niski przyczep wędzidła wargi górnej recesje dziąsłowe przy siekaczach przysrodkowych dolnych mógłby ktoś przetułmaczyć na ludzki ??
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2604 |
|
Raczkowanie
|
Byłam we wtorek u ortodontki i wymieniła mi chyba wszystkie możlwe wady zgryzu
. Oczywiście konieczny aparacik na stałe. Z czego sie nawet cieszę. I jestem happy bo powiedzieła, że spróbujemy coś zdziałać bez wyrywania ząbków. Ale troche to mnie zdziwiło bo mam dosyć stłoczone zęby. A mojej koleżance inny ortodonta powiedział że trzeba coś u niej wyrwać. Dodam iż nie ma ona zbytnio stłoczonych zębów (ja nawet nie zauważyłam żadnego słoczenia u niej). Podobno wielu ortodontów niepotrzebnie każe wyrywać zdrowe zęby, więc ja chyba dobrze trafiłam A jak u was było z tym wyrywaniem zębów? Czy uważacie że faktycznie była taka potrzeba?
|
#2605 |
|
Raczkowanie
|
Sikajac z wiatrem idzesz na łatwizne
na taka łatwizne tez ida niektórzy orotodonci |
|
|
|
#2606 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam wyrwanych pięć zębów, teraz (po pół roku leczenia) musze dorwać jeszcze dwa... i to nie jest opinia jednego ortodonty
chyba jestem jakiś nietypowy przypadek, bo jak wyrywałam pierwszą ósemkę w klinice, dentystka najpierw zrobiła: a potem siedziały nade mną trzy czy cztery dentystki i zaczęła się licytacja jakie mam wady czasem trzeba wyrwać zęby... najlepiej się przejść do kilku orto ![]() co do Wrocławia: leczę się u dr Kustrzyckiej została mi ona polecona przez kilka osób po pół roku leczenia ja również nie mam żadnych powodów żeby narzekać ![]() od wczoraj mam w buźce 8 pierścieni moje zęby to jakiś koszmar... ale mam też piękne turkusowe ząbki
|
|
|
|
#2607 |
|
Rozeznanie
|
Długo mnie tu nie było
a widze ze przychodza nowe osoby ![]() Co do wyrywania zębów to trzeba sie cieszyc ze nie trzeba nic wyrywac!! Ja poiem tak: Ja mam a raczej miałam na górze baaardzo stłoczone zęby- ale ortodontka powiedziała ze zakłądamy aparat bez wyrywania i zobaczymy jak beda sie rozchodzic, a jezeli w trakcie leczenia okaze sie ze zle to wtedy wyrwiemy- wyrwanie jakiegos zeba to decyzja na całe zycie-wiec niektorzy orto (znam ich kilku) poprostu nie wyrywaja tylko czekaja na jakies postepy. Naraze mi sie dobrze zęby ustawiaja- np zrobiła mi sie spora przerwa miedzy jedynka a dwójka i ktos kto by mnie nie znał stwierdziłby ze miałam cos wyrywane ![]() A ktos tu tez pisał ze ma separatory na 1 dzień- moze tylko tyle wystarczy? ja np wogole nie miałam i miałam wkładane pierscienie na siłe- i zyje jeszcze jakos ![]() A ja mam pytanie: Jezeli Damon jest bezligaturowy to dlaczego ja mam porcelane bez gumek??tylko zamiast tego druciki?? PS.Zycze wszystkim wesołego Alleluja. |
|
|
|
#2608 |
|
Zadomowienie
|
o dżizys emeczka masakra. Tyle zębów wyrywaja tobie? to ile ci ich zostanie?
Aż 8 pierścieni? jakim cudem? a nie przypadkiem 8 zameczków? (tez mam turkusowe gumeczki ale to sie niebawem zmieni bo ide w czw. do orto) katka to ja pisalam ze mialam na jeden dzien. mysle ze to zalezy od tego jakie kto ma przerwy miedzy tymi ostatnimi zebami. TEŻ ŻYCZE WESOŁYCH ŚWIĄT
|
|
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za to placilam 70 zl bylam w srode na wycisku i w przyszla srode mam przedstawinie planow leczenia ![]() http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=137 tu mozna zobaczyc jakie mam zabki obecnie
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Kokon pro
|
ja tez mialam separatory jeden dzien i pierscienie weszly bez problemu ;] bezligaturowy to taki ze jest i bez drucikow dookola i bez gumek polecam google sa zdjecia mozna pooogladac
a 8 pierscieni to normalnie po 2 z kazdej strony na gorze i dole moja kolezanka tez tak miala ale po co to nie mam pojecia ;]
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

3/3/6-22/7/8

tak więc niegdy więcej. 

ja się męczyłam tydzień z nimi
Teraz mam w końcu te pierścienie i nie moge sie przyzwyczaić
chyba jestem jakiś nietypowy przypadek, bo jak wyrywałam pierwszą ósemkę w klinice, dentystka najpierw zrobiła: