Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-18, 08:24   #1831
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Witam się w 17 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się wtryndalam, ale ja tak z ciekawości niesiona zaglądam do Was

Domii29 czy Ty czasami nie jesteś z Tbg? kogoś mi przypominasz, może gdzieś Cię kiedyś mijałam

mamusia lipcowa 2012 (kiedy to zleciało? )
Tak jestem z Tbg . Z tego co widzę po zdjęciach na Twoim blogu też Cię kojarzę nawet mieszkamy blisko siebie

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
nemosek-pomimo ze naprawde bylam wysportowana,to juz pod koniec drugiego miesiaca bylo widac.Ale teraz to juz przesada.Dzis pani w sklepie zapytala mnie czy to juz 7-8 miesiac.A przytylam narazie 3kg.Jak u was?
U mnie narazie +1kg choć już wyglądam jak wieloryb . Na ostatniej wizycie miałam -1kg teraz już na plusie

Jakaś ciężka ta miniona noc, pokłóciłam się z moim TŻtem wczoraj do tego stopnia że straciłam głos . Jacy faceci potrafią być irytujący

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-05-18 o 08:34
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 08:40   #1832
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Tak jestem z Tbg . Z tego co widzę po zdjęciach na Twoim blogu też Cię kojarzę nawet mieszkamy blisko siebie
Aaa jaką ja mam pamięć!
Może kiedyś tam spotkam Cię na spacerze już z maluszkiem, to Cię zaczepię
I gratuluję fasolki!

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 08:44   #1833
issia88
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny

Ja tylko na chwilkę Tyle napisałyście od wczoraj, że nie mam czasu teraz tego nadrabiać Idziemy dziś na wesele, a ślub jest o 13 i czasu mi na wszystko brakuje, a jeszcze godzinę się tam jedzie Ale mam prośbę - nie zapiszcie dzisiaj 30stu stron

Wczoraj dostałam na maila wyniki i wszystkie w normie Hematokryt mam tylko poniżej normy: 35 a jest od 37, ale ostatnio dość często krwawiłam z nosa, więc to może o tego!?! Ale też się zdziwiłam bo bety nie miałam robionej, a zdawało mi się, że miała być :/ też tak macie, że od początku ciąży lekarz Wam bety nie zlecał??

A co do rozkojarzenia i nie ogarnięcia o którym ostatnio była mowa to od 2 tyg zdawało mi się, że jestem w 10tyg ciąży Aż mój TŻ się zdziwił i sam zaczął liczyć no i okazało się, że jestem w 12tyg aż się sama zdziwiłam, bo miałam zakodowany cały czas 10tydz, który wdłg mojego IQ trwa już 2tyg

A co do wagi, ja przed ciążą ważyłam 50kg, a teraz ważę 51,4 - także w sumie nie wiele przytyłam Pewnie pewnego dnia jak wystrzelę z procy to się nogami przeżegnam jak się w lustrze zobaczę
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 09:42   #1834
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Ja tylko na chwilkę Tyle napisałyście od wczoraj, że nie mam czasu teraz tego nadrabiać Idziemy dziś na wesele, a ślub jest o 13 i czasu mi na wszystko brakuje, a jeszcze godzinę się tam jedzie Ale mam prośbę - nie zapiszcie dzisiaj 30stu stron
bawcie się dobrze

Miłej soboty dziewczyny

Ja postanowiłam że będę działać trochę na dwa fronty, bo dziewczyny z okolic mojego terminu uciekły na styczniowo- lutowe mamusie ale nie opuszczam Was, będę zaglądać tu i tu

Edytowane przez Anoula
Czas edycji: 2013-05-18 o 09:48
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:06   #1835
Antibia86
Rozeznanie

witam, ja synka z dziadkiem na festyn do przedszkola wysłałam. sama nie poszłam bo by mi "oko latało". kocham swoje dzieci ale czyjeś niekoniecznie i nawiedzone mamusie też mnie draznia a niestety takie w przedszkolu są. Dziadzius ma cierpliwość hhehe tak mi się przypomniało jak kiedyś pani w przedszkolu co była nowa zaczepiła mojego tate i zaczełamu wykład robic że Piotrus bawi sie z chłopakami w strzelanie i wojne i że się uparli na jednego Mikołaja i go ciągle zabijaja i ze to niedobrze ze dziecko nie powinno (hmm ja pamietam ze chłopcy zawsze sie w wojne bawili no ale nie wazne ) a mój Tatuś ze stoickim spokojem wysłuchał, podszedł do Mikołaja ktory obrazony siedział i pyta sie go
T: co ci chłopcy robią?
M; zabijaja mnie
T:a czym?
M: no pistoletami
T: a gdzie są te pistolety?
M: no bo to takie na niby
T: no to jak na niby to jak moga cie zabijac?
M:......

no i Tatus zniszczył mu psychike hehe, a potem podszedł do Pani i powiedział że on jest wojskowym i mistrzem polski w strzelaniu wojskowym i że po prostu ma po dziadku.....
Pani juz go nigdy nie zaczepiała

co do wagi to ja jestem w sumie na minusie 8kg porównując wagę z przed ciąży. i nna razie nie chce isc w góre, ale brzuch rośnie i tez juz jest spory w porównaniu z poprzednia ciąża
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:16   #1836
nemosek
Zakorzenienie

Witam się,ale piękne słońce u mnie świeci i jak cudownie cieplutko mmmm

Cytat:
Hej Dziewczyny

Wczoraj dostałam na maila wyniki i wszystkie w normie Hematokryt mam tylko poniżej normy: 35 a jest od 37, ale ostatnio dość często krwawiłam z nosa, więc to może o tego!?! Ale też się zdziwiłam bo bety nie miałam robionej, a zdawało mi się, że miała być :/ też tak macie, że od początku ciąży lekarz Wam bety nie zlecał??

A co do rozkojarzenia i nie ogarnięcia o którym ostatnio była mowa to od 2 tyg zdawało mi się, że jestem w 10tyg ciąży Aż mój TŻ się zdziwił i sam zaczął liczyć no i okazało się, że jestem w 12tyg aż się sama zdziwiłam, bo miałam zakodowany cały czas 10tydz, który wdłg mojego IQ trwa już 2tyg

A co do wagi, ja przed ciążą ważyłam 50kg, a teraz ważę 51,4 - także w sumie nie wiele przytyłam Pewnie pewnego dnia jak wystrzelę z procy to się nogami przeżegnam jak się w lustrze zobaczę
Też nie miałam bety.

Miłej zabawy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:43   #1837
rinco
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny Strasznie gonicie, a ja nie mam czasu czytać, bo właśnie przygotowuję imprezę roczkową mojego synka, która będzie jutro. Sebuś w poniedziałek kończy roczek, nie uwierzycie jak to zleciało
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:59   #1838
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Witam sobotnio
Ja dzis mam wolne, ale znajomi przychodza pod wieczor to cos musze przygotowac i troche chate ogarnac... Tymczasem lece na sniadanko - maz wzywa

Issia - udanej zabawy

Rinco - juz roczek ale to zlecialo, pamietam Cie ze starankowego duze party sie szykuje??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-05-18, 11:00   #1839
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Strasznie gonicie, a ja nie mam czasu czytać, bo właśnie przygotowuję imprezę roczkową mojego synka, która będzie jutro. Sebuś w poniedziałek kończy roczek, nie uwierzycie jak to zleciało
No to udanej imprezki

Wszystkiego najlepszego dla synka ,dużo zdrówka przede wszystkim

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-18, 11:15   #1840
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego dobrego dla małego Solenizanta

A Wam dziewczynki - dziękuję Mam nadzieję, że zabawa będzie udana
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:37   #1841
siasia_31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Witam i gratuluję! Trzymam kciuki za zdrówko Twoje i dzidziusia, wierzę, że tym razem finał będzie szczęśliwy A jak starszy syn zareagował na wieść o rodzeństwie?
na razie nic nie wie, jak byłam w pierwszej ciąży to znaczy tej straconej powiedziałam mu wcześnie, straciłam ciążę a on to strasznie przeżywał bo cieszył się że będzie miał "bratka", za drugim razem nic mu nie mówiłam i dobrze bo też strata była, więc tylko by się niepotrzebnie cieszył, tym razem czekam aż będę mogła go zabrać na usg i pokazać, gdy będę już miała pewność, że tym razem się uda, na szczęście jestem coraz bliżej tego że tym razem będzie wszystko ok.
Wiecie dziewczyny jakoś nie potrafię się cieszyć tak na całego, bo mam okropne doświadczenia a tak bym chciała....... We wtorek idę na genetyczne i strasznie się boję, na ostatnim usg 16 kwietnia mało co nie dostałam zawału czekając na pierwsze słowa lekarza, a jak usłyszałam serduszko to tak mi ulżyło jak nie wiem.
siasia_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:54   #1842
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dobry

jestem po wizycie
Maluszek rośnie, CRL 3,26 cm, co odpowiadało 10t5d tyle pomierzyliśmy bo się robaczek nie chciał ładnie ułożyć. Ale za to machał nóżkami i rączkami
zdjęcie mam, ale nie jest jakoś super wyraźne.

następna wizyta 14czerwca o 9.20

fajnie,ze machał...nasz wlasnie sobie lezal i ani myslal się ruszac
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Fajnie, że już po wizycie i maluszek ładnie rośnie.
Mój za to był leniwy. Ładnie ułożył się do pomiarów, ale machać mamusi bardzo mu się nie chciało.
Moje zdjęcia też raczej nie wyraźnie, więc nawet nie skanowałam.

Trele no niestety też lepiej kojarzy mi się facet lekarz. Tak się jakoś przyjęło, ze są bardziej kompetentni. Nie popieram, aczkolwiek podświadomie bardziej ufam facetowi. Po za tym nie mają PMS i rzadziej bywają wredni
tak samo jak nasz

spalam dziś do 11
Stary 2013-05-18, 12:50   #1843
nemosek
Zakorzenienie

Ale na wątku cisza
Aż głupio...

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-18, 12:58   #1844
metkaa
Zakorzenienie

czesc

paulinaizabela ladne meble,

Angie_gg gratuluje,

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
spalam dziś do 11
o matko

ja zrobilam zakupy, kupilam doniczki na balkon, moze w koncu wsadze kwiaty
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 14:11   #1845
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:

A wracajac do tematu Kurcze,jestem w 16 tygodniu a juz bardzo czuje malego.Czuje nie kopniaki,bo to za wczesnie,ale przewaznie wieczorem straszne laskotki. Czuje dokladnie gdzie jest. O wiele szybciej niz z pierwszym. I brzuch mi sie strasznie stawia, jak na ten tydzien to jest ogromny...Moje znajome sa w 24-26 tygodniu i zadna nie ma jeszcze takiego jak ja..Mam nadzieje,ze nie mam wielowodzia, ale chyba ginka by cos dzisiaj zauwazyla?

Z tego co pamiętam to Twój brzusio jest na prawdę spory. To jest chyba sprawa indywidualna. Po poprzedniej ciaży miałaś już tam porozciągane co trzeba to teraz Cię szybko wysadziło. No i w kolejnej ciąży też szybciej czuć dzieciaczka (ah jak ja bym chciała już czuć swojego:P) Mało przytyłaś także wydaje mi się, że wszystko jest ok. Tym bardziej jakby nie było to lekarka na pewno by Cię poinformowała.
Ja przytyłam około 1 kg. Z rana nawet brzuszka nie widać, a popołudniu mocno się uwypukla i jest taki słodki Jestem teraz w 13 tygodniu.

Cytat:
Hej Dziewczyny

Udanej zabawy na weselichu! Ja bym chyba nie dala rady, bo padam z nóg koło 21.
Bety nie miałam wcale zlecanej od lekarza, tylko na samym początku zrobiłam sama dla siebie dwukrotnie. Jesli chodzi o hematokryt to normalne w ciąży że spada - zwiększa się objętość krwi, więc zmniejsza hematokryt. Jak hemoglobinę masz ok to nie masz się co martwić.

Cytat:
Ucieka ten czas! Pewnie masz uczucie jakby dopiero się urodził, a teraz już ma roczek! Udanej imprezki!

Cytat:
Napisane przez siasia_31 Pokaż wiadomość
na razie nic nie wie, jak byłam w pierwszej ciąży to znaczy tej straconej powiedziałam mu wcześnie, straciłam ciążę a on to strasznie przeżywał bo cieszył się że będzie miał "bratka", za drugim razem nic mu nie mówiłam i dobrze bo też strata była, więc tylko by się niepotrzebnie cieszył, tym razem czekam aż będę mogła go zabrać na usg i pokazać, gdy będę już miała pewność, że tym razem się uda, na szczęście jestem coraz bliżej tego że tym razem będzie wszystko ok.
Wiecie dziewczyny jakoś nie potrafię się cieszyć tak na całego, bo mam okropne doświadczenia a tak bym chciała....... We wtorek idę na genetyczne i strasznie się boję, na ostatnim usg 16 kwietnia mało co nie dostałam zawału czekając na pierwsze słowa lekarza, a jak usłyszałam serduszko to tak mi ulżyło jak nie wiem.
W sumie dobrze, po co miałby sie rozczarować. (tfu,tfu). Myślę, że tym razem wszystko będzie dobrze ale rozumiem, że jesteś cała w strachu, to całkowicie normalne. A te poprzednie poronienia to w których były tygodniach? Wiadome było przyczyny?

U mnie dzisiaj dzień porządków! Dawno nie mialam wolnej soboty to teraz od rana zaiwaniam. Ale tak szybko się męczę, że masakra. Od rana coś tam posprzątałam, poodkurzałam, ugotowałam i musiałam się polożyć na godzinną drzemkę. Bardzo mnie bolą plecy w odcinku lędźwiowym, macie tak?
Poczytałam to wracam sprzątać :P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 14:42   #1846
Anoula
Zakorzenienie

Ja dziś siedzę w teściów, więc się uczę na zewnątrz
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 14:46   #1847
Margot156
Raczkowanie

Cytat:
Ja przytyłam około 1 kg. Z rana nawet brzuszka nie widać, a popołudniu mocno się uwypukla i jest taki słodki Jestem teraz w 13 tygodniu.

U mnie dzisiaj dzień porządków! Dawno nie mialam wolnej soboty to teraz od rana zaiwaniam. Ale tak szybko się męczę, że masakra. Od rana coś tam posprzątałam, poodkurzałam, ugotowałam i musiałam się polożyć na godzinną drzemkę. Bardzo mnie bolą plecy w odcinku lędźwiowym, macie tak?
Zazdroszczę tak małęgo przyboru ciałka Ja to zdążyłam już chyba z 5 kg przytyć. W poniedziałek dowiem się ile przytyłam pomiędzy wizytami. Tylko że ja bym mogła tylko słodkie jeść i ciągle głodna jestem Mój ma radochę z gotowania.

Plecy mnie jeszcze nie bolą, ale też bardzo szybko się męcze. Byliśmy dzisiaj na zakupach... dwie godziny i ledwo ze sklepu wyszłam.
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 15:21   #1848
ania_cz79
Raczkowanie

Ja przytyłam jakieś 3 kg a brzuch naprawdę odstaje dość sporo. Aż jestem zdziwniona, to moja pierwsza ciąża i wydaje mi się że to sprawa idywidualna bo nie powinnam mieć nic ponaciągane hehe

A dzisiaj byłąm na zakupach i kupiłam jedne jenasy ciążowe i jedne spodenki.
Umęczyłam się samym przymierzniem i na tym zakończyłam zakupy
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 15:24   #1849
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Mnie trochę wysadziło Na wadze jeszcze nic nie przybyło, ale po brzuchu widać sporą różnicę między 11 a 16 tygodniem.

Czuję się już zdecydowanie lepiej, choć wymioty nadal się zdarzają, ale chociaż apetyt wrócił ze zdwojoną siłą Dobrze, że mam zachcianki na owoce i warzywa, mogłabym jeść kilogramami No i lody, koniecznie muszą być w domu

Małe podsumowanie 9, 11 i 16 tydzień Ostatnie zdjęcie z wczoraj. Ręce mam w górze, dlatego tak dziwnie wygięta wyszłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 34.jpg (32,4 KB, 76 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 15:33   #1850
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Mnie trochę wysadziło Na wadze jeszcze nic nie przybyło, ale po brzuchu widać sporą różnicę między 11 a 16 tygodniem.

Czuję się już zdecydowanie lepiej, choć wymioty nadal się zdarzają, ale chociaż apetyt wrócił ze zdwojoną siłą Dobrze, że mam zachcianki na owoce i warzywa, mogłabym jeść kilogramami No i lody, koniecznie muszą być w domu

Małe podsumowanie 9, 11 i 16 tydzień Ostatnie zdjęcie z wczoraj. Ręce mam w górze, dlatego tak dziwnie wygięta wyszłam
fajnie już widać
Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Ja przytyłam jakieś 3 kg a brzuch naprawdę odstaje dość sporo. Aż jestem zdziwniona, to moja pierwsza ciąża i wydaje mi się że to sprawa idywidualna bo nie powinnam mieć nic ponaciągane hehe

A dzisiaj byłąm na zakupach i kupiłam jedne jenasy ciążowe i jedne spodenki.
Umęczyłam się samym przymierzniem i na tym zakończyłam zakupy
miałam to samo wczoraj

ja tez już sporo przytylam, zresztą każdy mi to mówi
Stary 2013-05-18, 15:53   #1851
siasia_31
Raczkowanie

Cytat:
W sumie dobrze, po co miałby sie rozczarować. (tfu,tfu). Myślę, że tym razem wszystko będzie dobrze ale rozumiem, że jesteś cała w strachu, to całkowicie normalne. A te poprzednie poronienia to w których były tygodniach? Wiadome było przyczyny?
pierwsze było w 2011 w 10 tygodniu, badania histopatologiczne wykazały "rozwój wsteczny łożyska" co tak na prawdę nikt nie był mi wstanie powiedzieć dlaczego, kolejna ciąża 2012 październik dokładnie rok później, strata w 7 tygodniu, przyczyn nie dociekałam, nikt też nie był w stanie powiedzieć dlaczego, teraz to już 12 tydzień i w porównaniu z tamtymi ciążami w których nie czułam się dobrze, teraz to nawet nie czuję że jestem w ciąży w ogóle jest inaczej
siasia_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 16:03   #1852
koala19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale fajnie poczuć takie łaskotanie
A w poprzedniej ciąży kiedy Ci brzuszek wyskoczył?

Mam chyba jakiś przełom .Od wczoraj tak mi wywaliło brzuchol że hej.Chyba fakt bycia w ciąży dociera do mnie coraz bardziej

koala19, ryba91, naan0007, Zuzziak Kobiety nadrabiacie???
ja tam czytam codziennie dzis wstałam o 15:50 bo w nocy bylam glodna i zasnac nie moglam i czekalam az tz mi cos rano zrobi bo mi sie nie chcialo
Stary 2013-05-18, 16:46   #1853
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
witam, ja synka z dziadkiem na festyn do przedszkola wysłałam. sama nie poszłam bo by mi "oko latało". kocham swoje dzieci ale czyjeś niekoniecznie i nawiedzone mamusie też mnie draznia a niestety takie w przedszkolu są. Dziadzius ma cierpliwość hhehe tak mi się przypomniało jak kiedyś pani w przedszkolu co była nowa zaczepiła mojego tate i zaczełamu wykład robic że Piotrus bawi sie z chłopakami w strzelanie i wojne i że się uparli na jednego Mikołaja i go ciągle zabijaja i ze to niedobrze ze dziecko nie powinno (hmm ja pamietam ze chłopcy zawsze sie w wojne bawili no ale nie wazne ) a mój Tatuś ze stoickim spokojem wysłuchał, podszedł do Mikołaja ktory obrazony siedział i pyta sie go
T: co ci chłopcy robią?
M; zabijaja mnie
T:a czym?
M: no pistoletami
T: a gdzie są te pistolety?
M: no bo to takie na niby
T: no to jak na niby to jak moga cie zabijac?
M:......

no i Tatus zniszczył mu psychike hehe, a potem podszedł do Pani i powiedział że on jest wojskowym i mistrzem polski w strzelaniu wojskowym i że po prostu ma po dziadku.....
Pani juz go nigdy nie zaczepiała

co do wagi to ja jestem w sumie na minusie 8kg porównując wagę z przed ciąży. i nna razie nie chce isc w góre, ale brzuch rośnie i tez juz jest spory w porównaniu z poprzednia ciąża
Hahaha .. ty to masz ciekawe zycie ! Chyba nigdy sie nie nudzisz? Ja sie witam w to południe .. Wszedzie mi grilem pachnie - chyba zwariuje .. Jade do mamy opracowac pokoj dla dzidziusia , bo jutro mam w planie wyruszyc na zakupy w strone remontu mieszkania .. Nie zaszaleje za bardzo po pokoj malusienki .

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

RICO - miłej zabawy. Uwielbiam Kinder Party PAULINAIZABELA - myslalas o tych meblach ?? Mi sie przypomnialo ze ja mam fajne kupony rabatowe do argosa , moglybysmy sprobowac moze u Ciebie dzialaja bo ja juz nie wykorzystam? A jak nie to padam Ci z kad je mam I sama sprobujesz??

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Dobrze Wiem co czujesz. , ja doswiadczylam tego na szczescie tylko raz. Wydawalo mi sie ze jak wystrzeli 12 tydzien to wszystko minie , ale teraz w 20 mialam jeszcze wiekszego stracha niz na poczatku .. Kazde usg to dla mnie prawdziwy koszmar, choc powinno byc odwrotnie ..

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Cześć

Ciekawe czy bedziesz miala dziewczynke ? Tak sobie pomyslalam , bo rosniesz podobnie jak ja , brzuszek masz w takim samym ksztalcie. Do tego te same smaki , I jak tak czytam to wogole jakbym o sobie czytala .. U mnie juz wiadomo - ma byc dziewczynka , dlatego czekam z niecierpliwoscia na Twoja niespodzianke ;D

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:05   #1854
naan0007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ja jakieś 4,5 na plusie.Na początku ciąży pochłaniałam jedzenie jak szalona.Teraz już przystopowałam,bo nie mam takiego zapotrzebowania.Staram się jeść regularnie,zdrowo,na słodycze nie mam ochoty.No i dużo pochłaniam owoców.

Wywołałam dziewczyny i uciekły
Nemosek a w którym jesteś tygodniu? Ja na razie "-0,5" zaraz zaczynam 13 tydz., ale boję się że zaraz wystartuje jak z procy haha a nie chciałabym po ciąży 30kg mieć do zgubienia ...

I staram się za Wami nadążać, nie uciekam

domii29 faceci są na prawdę irytujący! A może z nami jest coś nie tak? Hormony albo coś ... mojego męża mam ochotę zabić ostatnio!

Dziewczyny w ogóle chciałam zapytać czy też macie problemy ze spaniem? Ja odkąd jestem w ciąży budzę się w nocy po 100 razy, rano wstaję padnięta, ledwo wiem jak się nazywam

W środę rano mam genetyczne - nie mogę się doczekać żeby zobaczyć dzidzię w 3D, a może uda się już rozpoznać płeć - to by była radość

Uciekam na spacer póki jeszcze nie pada, po meczu Lecha z legią czarne chmury się zebrały nad Poznaniem.

Miłego wieczoru dla wszystkich!
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:52   #1855
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

O wysadziło Cię Śliczny brzucho!

Cytat:
pierwsze było w 2011 w 10 tygodniu, badania histopatologiczne wykazały "rozwój wsteczny łożyska" co tak na prawdę nikt nie był mi wstanie powiedzieć dlaczego, kolejna ciąża 2012 październik dokładnie rok później, strata w 7 tygodniu, przyczyn nie dociekałam, nikt też nie był w stanie powiedzieć dlaczego, teraz to już 12 tydzień i w porównaniu z tamtymi ciążami w których nie czułam się dobrze, teraz to nawet nie czuję że jestem w ciąży w ogóle jest inaczej
No to trzymam kciuki rękami i nogami, tym razem musi byc dobrze.

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
Nemosek a w którym jesteś tygodniu? Ja na razie "-0,5" zaraz zaczynam 13 tydz., ale boję się że zaraz wystartuje jak z procy haha a nie chciałabym po ciąży 30kg mieć do zgubienia ...

domii29 faceci są na prawdę irytujący! A może z nami jest coś nie tak? Hormony albo coś ... mojego męża mam ochotę zabić ostatnio!

Dziewczyny w ogóle chciałam zapytać czy też macie problemy ze spaniem? Ja odkąd jestem w ciąży budzę się w nocy po 100 razy, rano wstaję padnięta, ledwo wiem jak się nazywam

W środę rano mam genetyczne - nie mogę się doczekać żeby zobaczyć dzidzię w 3D, a może uda się już rozpoznać płeć - to by była radość

Uciekam na spacer póki jeszcze nie pada, po meczu Lecha z legią czarne chmury się zebrały nad Poznaniem.

Ja w nocy śpię jak zabita, tylko ze dwa razy muszę wstać na siku bo aż pęcherz boli. Jak widać to też jest sprawa indywidualna.

Też mam w środę rano genetyczne. Nie nastawiam się na płeć chociaż jakby się dzidziol ujawnił to byłabym przeszczęśliwa Dużo dziewczyn dowiedziało się właśnie na pierwszym genetycznym...

Stary 2013-05-18, 18:46   #1856
kruszynka86
Raczkowanie

hej dziewczyny ale się rozpisałyście

witam nowe mamy

Antibia
oryginalna współlokatorka

Miki też mam takiego pieprzyka jak Ty

De a ja właśnie bardzo bym chciała mieć chłopca a nawet 2 np. chłopców bliźniaków , może dlatego, że z mamą nie miałam nigdy jakiegoś super kontaktu, nie wiem co to wspólne zakupy, kosmetyczki itp. i wcale nie sprawiałam jakiś kłopotów wychowawczych , z nauką też bez zarzutów a i tak nam nie po drodze było i nawet teraz prawie każde spotkanie kończy się małą lub większą scysją chyba jesteśmy zbyt podobne do siebie po prostu

Ja też czasami nie czuję teraz, że jestem w ciąży, pukanie Stukacza wieczorem mi przypomina

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 19:28   #1857
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj w klubie,ja też już dzisiaj drzemkę zaliczyłam.Mnie bolą plecy właśnie jak przesadzę z dźwiganiem,sprzątaniem,sc hylaniem.
Poza tym odkurzałam chyba dzisiaj z godzinę(normalnie z 20 min mi schodzi)bo co chwilę odpoczywałam,bo się tak zasapałam

Miki brzusio,różnica rzeczywiście jest.
Ja mam też parcie na owoce zwłaszcza na arbuza,melona,jabłka:mnia m: no i lody też mam w gotowościCoś w tym jest

Cytat:

Jestem w 15 tygodniu

Ja ostatnio sypiam dobrze,chociaż rzucam się na łóżku bo widzę rano jak wygląda prześcieradło:/
Jeśli się położę w miarę wcześniej jest ok,ale jak już około 24 to nie mogę usnąć i rano jestem do

Ja też się dzisiaj pokłóciłam z tżtem i mamąChyba mam gorszy dzień po prostu...

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-05-18, 19:44   #1858
De28
Wtajemniczenie

Ja spie tak sobie.Najgorzej jak mnie moj syn o 2-3 w nocy obudzi to juz nie moge zasnac do rana.A potem mam nerwa caly dzien.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-05-18 o 23:15
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 20:45   #1859
ktosiula
Wtajemniczenie

De niezły brzucho, ja bym obstawiała mniej więcj 24 tydzień Faktycznie ciekawe jak będzie później. Czy przystopuje czy będzie rósł i rósł i rósł
Twój synio jest słodki

Stary 2013-05-18, 20:47   #1860
domii29
Zakorzenienie

Koala19 jak się czujesz ? Mam nadzieję że już jest wszystko w porządku

Cytat:

Może i z nami też coś jest nie tak, tyle że faceci nie potrafią zrozumieć kobiet .
Co do tego spania to mam dokładnie tak samo, wiercę się i kręcę nie raz z boku na bok i spać nie mogę, a o wstawaniu kilka razy na siku już nawet nie chce wspominać

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Cześć

Nooo brzuszek się Ci już ładny robi

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Ja spie tak sobie.Najgorzej jak mnie moj syn o 2-3 w nocy obudzi to juz nie moge zasnac do rana.A potem mam nerwa caly dzien.

15 +6

Ciekawe co bedzie pozniej..

Uploaded with ImageShack.us
O jaaaa ! ale rośniesz
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości