|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Witam się w 17 tygodniu
Cytat:
. Z tego co widzę po zdjęciach na Twoim blogu też Cię kojarzę ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
. Na ostatniej wizycie miałam -1kg teraz już na plusie ![]() Jakaś ciężka ta miniona noc, pokłóciłam się z moim TŻtem wczoraj do tego stopnia że straciłam głos
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-05-18 o 08:34 |
||
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może kiedyś tam spotkam Cię na spacerze już z maluszkiem, to Cię zaczepię I gratuluję fasolki! |
|
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Ja tylko na chwilkę Tyle napisałyście od wczoraj, że nie mam czasu teraz tego nadrabiać Idziemy dziś na wesele, a ślub jest o 13 i czasu mi na wszystko brakuje, a jeszcze godzinę się tam jedzie Ale mam prośbę - nie zapiszcie dzisiaj 30stu stron ![]() Wczoraj dostałam na maila wyniki i wszystkie w normie Hematokryt mam tylko poniżej normy: 35 a jest od 37, ale ostatnio dość często krwawiłam z nosa, więc to może o tego!?! Ale też się zdziwiłam bo bety nie miałam robionej, a zdawało mi się, że miała być :/ też tak macie, że od początku ciąży lekarz Wam bety nie zlecał?? ![]() A co do rozkojarzenia i nie ogarnięcia o którym ostatnio była mowa to od 2 tyg zdawało mi się, że jestem w 10tyg ciąży Aż mój TŻ się zdziwił i sam zaczął liczyć no i okazało się, że jestem w 12tyg aż się sama zdziwiłam, bo miałam zakodowany cały czas 10tydz, który wdłg mojego IQ trwa już 2tyg ![]() A co do wagi, ja przed ciążą ważyłam 50kg, a teraz ważę 51,4 - także w sumie nie wiele przytyłam Pewnie pewnego dnia jak wystrzelę z procy to się nogami przeżegnam jak się w lustrze zobaczę
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłej soboty dziewczyny ![]() Ja postanowiłam że będę działać trochę na dwa fronty, bo dziewczyny z okolic mojego terminu uciekły na styczniowo- lutowe mamusie ale nie opuszczam Was, będę zaglądać tu i tu
Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-05-18 o 09:48 |
|
|
|
|
#1835 |
|
Rozeznanie
|
witam, ja synka z dziadkiem na festyn do przedszkola wysłałam. sama nie poszłam bo by mi "oko latało". kocham swoje dzieci ale czyjeś niekoniecznie
i nawiedzone mamusie też mnie draznia a niestety takie w przedszkolu są. Dziadzius ma cierpliwość hhehe tak mi się przypomniało jak kiedyś pani w przedszkolu co była nowa zaczepiła mojego tate i zaczełamu wykład robic że Piotrus bawi sie z chłopakami w strzelanie i wojne i że się uparli na jednego Mikołaja i go ciągle zabijaja i ze to niedobrze ze dziecko nie powinno (hmm ja pamietam ze chłopcy zawsze sie w wojne bawili no ale nie wazne ) a mój Tatuś ze stoickim spokojem wysłuchał, podszedł do Mikołaja ktory obrazony siedział i pyta sie goT: co ci chłopcy robią? M; zabijaja mnie T:a czym? M: no pistoletami T: a gdzie są te pistolety? M: no bo to takie na niby T: no to jak na niby to jak moga cie zabijac? M:...... no i Tatus zniszczył mu psychike hehe, a potem podszedł do Pani i powiedział że on jest wojskowym i mistrzem polski w strzelaniu wojskowym i że po prostu ma po dziadku..... Pani juz go nigdy nie zaczepiała co do wagi to ja jestem w sumie na minusie 8kg porównując wagę z przed ciąży. i nna razie nie chce isc w góre, ale brzuch rośnie i tez juz jest spory w porównaniu z poprzednia ciąża |
|
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się,ale piękne słońce u mnie świeci i jak cudownie cieplutko mmmm
Cytat:
Miłej zabawy
|
|
|
|
|
#1837 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Strasznie gonicie, a ja nie mam czasu czytać, bo właśnie przygotowuję imprezę roczkową mojego synka, która będzie jutro. Sebuś w poniedziałek kończy roczek, nie uwierzycie jak to zleciało
|
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Witam sobotnio
Ja dzis mam wolne, ale znajomi przychodza pod wieczor to cos musze przygotowac i troche chate ogarnac... Tymczasem lece na sniadanko - maz wzywa ![]() Issia - udanej zabawy Rinco - juz roczek ale to zlecialo, pamietam Cie ze starankowego duze party sie szykuje?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Wam dziewczynki - dziękuję Mam nadzieję, że zabawa będzie udana
|
|
|
|
|
#1841 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiecie dziewczyny jakoś nie potrafię się cieszyć tak na całego, bo mam okropne doświadczenia a tak bym chciała....... We wtorek idę na genetyczne i strasznie się boję, na ostatnim usg 16 kwietnia mało co nie dostałam zawału czekając na pierwsze słowa lekarza, a jak usłyszałam serduszko to tak mi ulżyło jak nie wiem. |
|
|
|
|
#1842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie,ze machał...nasz wlasnie sobie lezal i ani myslal się ruszac ![]() Cytat:
![]() spalam dziś do 11
|
||
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Ale na wątku cisza
Aż głupio...
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
paulinaizabela ladne meble, Angie_gg gratuluje, o matko ![]() ja zrobilam zakupy, kupilam doniczki na balkon, moze w koncu wsadze kwiaty
|
#1845 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam to Twój brzusio jest na prawdę spory. To jest chyba sprawa indywidualna. Po poprzedniej ciaży miałaś już tam porozciągane co trzeba to teraz Cię szybko wysadziło. No i w kolejnej ciąży też szybciej czuć dzieciaczka (ah jak ja bym chciała już czuć swojego:P) Mało przytyłaś także wydaje mi się, że wszystko jest ok. Tym bardziej jakby nie było to lekarka na pewno by Cię poinformowała. Ja przytyłam około 1 kg. Z rana nawet brzuszka nie widać, a popołudniu mocno się uwypukla i jest taki słodki Cytat:
Bety nie miałam wcale zlecanej od lekarza, tylko na samym początku zrobiłam sama dla siebie dwukrotnie. Jesli chodzi o hematokryt to normalne w ciąży że spada - zwiększa się objętość krwi, więc zmniejsza hematokryt. Jak hemoglobinę masz ok to nie masz się co martwić. Cytat:
Cytat:
U mnie dzisiaj dzień porządków! Dawno nie mialam wolnej soboty to teraz od rana zaiwaniam. Ale tak szybko się męczę, że masakra. Od rana coś tam posprzątałam, poodkurzałam, ugotowałam i musiałam się polożyć na godzinną drzemkę. Bardzo mnie bolą plecy w odcinku lędźwiowym, macie tak? Poczytałam to wracam sprzątać :P
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś siedzę w teściów, więc się uczę na zewnątrz
|
|
|
|
#1847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja to zdążyłam już chyba z 5 kg przytyć. W poniedziałek dowiem się ile przytyłam pomiędzy wizytami. Tylko że ja bym mogła tylko słodkie jeść i ciągle głodna jestem Mój ma radochę z gotowania.Plecy mnie jeszcze nie bolą, ale też bardzo szybko się męcze. Byliśmy dzisiaj na zakupach... dwie godziny i ledwo ze sklepu wyszłam. |
|
|
|
|
#1848 |
|
Raczkowanie
|
Ja przytyłam jakieś 3 kg a brzuch naprawdę odstaje dość sporo. Aż jestem zdziwniona, to moja pierwsza ciąża i wydaje mi się że to sprawa idywidualna bo nie powinnam mieć nic ponaciągane hehe
![]() A dzisiaj byłąm na zakupach i kupiłam jedne jenasy ciążowe i jedne spodenki. Umęczyłam się samym przymierzniem i na tym zakończyłam zakupy
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Mnie trochę wysadziło Na wadze jeszcze nic nie przybyło, ale po brzuchu widać sporą różnicę między 11 a 16 tygodniem. Czuję się już zdecydowanie lepiej, choć wymioty nadal się zdarzają, ale chociaż apetyt wrócił ze zdwojoną siłą Dobrze, że mam zachcianki na owoce i warzywa, mogłabym jeść kilogramami ![]() Małe podsumowanie 9, 11 i 16 tydzień Ostatnie zdjęcie z wczoraj. Ręce mam w górze, dlatego tak dziwnie wygięta wyszłam
|
|
|
|
#1850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tez już sporo przytylam, zresztą każdy mi to mówi |
||
|
|
|
#1851 |
|
Raczkowanie
|
pierwsze było w 2011 w 10 tygodniu, badania histopatologiczne wykazały "rozwój wsteczny łożyska" co tak na prawdę nikt nie był mi wstanie powiedzieć dlaczego, kolejna ciąża 2012 październik dokładnie rok później, strata w 7 tygodniu, przyczyn nie dociekałam, nikt też nie był w stanie powiedzieć dlaczego, teraz to już 12 tydzień i w porównaniu z tamtymi ciążami w których nie czułam się dobrze, teraz to nawet nie czuję że jestem w ciąży w ogóle jest inaczej
|
|
|
|
#1852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzis wstałam o 15:50 bo w nocy bylam glodna i zasnac nie moglam i czekalam az tz mi cos rano zrobi bo mi sie nie chcialo
|
|
#1853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- RICO - miłej zabawy. Uwielbiam Kinder Party PAULINAIZABELA - myslalas o tych meblach ?? Mi sie przypomnialo ze ja mam fajne kupony rabatowe do argosa , moglybysmy sprobowac moze u Ciebie dzialaja bo ja juz nie wykorzystam? A jak nie to padam Ci z kad je mam I sama sprobujesz??Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I staram się za Wami nadążać, nie uciekam ![]() domii29 faceci są na prawdę irytujący! A może z nami jest coś nie tak? Hormony albo coś ... mojego męża mam ochotę zabić ostatnio! Dziewczyny w ogóle chciałam zapytać czy też macie problemy ze spaniem? Ja odkąd jestem w ciąży budzę się w nocy po 100 razy, rano wstaję padnięta, ledwo wiem jak się nazywam ![]() W środę rano mam genetyczne - nie mogę się doczekać żeby zobaczyć dzidzię w 3D, a może uda się już rozpoznać płeć - to by była radość Uciekam na spacer póki jeszcze nie pada, po meczu Lecha z legią czarne chmury się zebrały nad Poznaniem. Miłego wieczoru dla wszystkich! |
|
|
|
|
#1855 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczny brzucho!Cytat:
Cytat:
Też mam w środę rano genetyczne. Nie nastawiam się na płeć chociaż jakby się dzidziol ujawnił to byłabym przeszczęśliwa Dużo dziewczyn dowiedziało się właśnie na pierwszym genetycznym...
|
|
#1856 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny ale się rozpisałyście
witam nowe mamy Antibia oryginalna współlokatorka ![]() Miki też mam takiego pieprzyka jak Ty ![]() De a ja właśnie bardzo bym chciała mieć chłopca a nawet 2 np. chłopców bliźniaków chyba jesteśmy zbyt podobne do siebie po prostuJa też czasami nie czuję teraz, że jestem w ciąży, pukanie Stukacza wieczorem mi przypomina
|
#1857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym odkurzałam chyba dzisiaj z godzinę(normalnie z 20 min mi schodzi)bo co chwilę odpoczywałam,bo się tak zasapałam ![]() Miki brzusio,różnica rzeczywiście jest.Ja mam też parcie na owoce zwłaszcza na arbuza,melona,jabłka:mnia m: no i lody też mam w gotowości Coś w tym jest![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio sypiam dobrze,chociaż rzucam się na łóżku bo widzę rano jak wygląda prześcieradło:/ Jeśli się położę w miarę wcześniej jest ok,ale jak już około 24 to nie mogę usnąć i rano jestem do Ja też się dzisiaj pokłóciłam z tżtem i mamą Chyba mam gorszy dzień po prostu...
|
||
|
|
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja spie tak sobie.Najgorzej jak mnie moj syn o 2-3 w nocy obudzi to juz nie moge zasnac do rana.A potem mam nerwa caly dzien.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-05-18 o 23:15 |
|
|
|
#1859 |
|
Wtajemniczenie
|
De niezły brzucho, ja bym obstawiała mniej więcj 24 tydzień
Faktycznie ciekawe jak będzie później. Czy przystopuje czy będzie rósł i rósł i rósł Twój synio jest słodki
|
#1860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Koala19 jak się czujesz ? Mam nadzieję że już jest wszystko w porządku
![]() Cytat:
Co do tego spania to mam dokładnie tak samo, wiercę się i kręcę nie raz z boku na bok i spać nie mogę, a o wstawaniu kilka razy na siku już nawet nie chce wspominać ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

kogoś mi przypominasz, może gdzieś Cię kiedyś mijałam
)
. Z tego co widzę po zdjęciach na Twoim blogu też Cię kojarzę
. Na ostatniej wizycie miałam -1kg teraz już na plusie

Tyle napisałyście od wczoraj, że nie mam czasu teraz tego nadrabiać 

Trzymam kciuki za zdrówko Twoje i dzidziusia, wierzę, że tym razem finał będzie szczęśliwy 

chyba jesteśmy zbyt podobne do siebie po prostu
Chyba mam gorszy dzień po prostu...