Rossmann - część XVII - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-18, 10:54   #3511
Justine1989
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość
Dzięki

Dla brata krem Siarkowa Moc, dla mamy krem z Rival de Loop, może coś też znajdę dla siebie. Z kolorówki nic mnie nie kręci. Chyba
czytaj dalej wątek, czytaj...
wtedy na pewno coś Cię zainteresuję
Justine1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:58   #3512
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Justine1989 Pokaż wiadomość
czytaj dalej wątek, czytaj...
wtedy na pewno coś Cię zainteresuję
Aż się tego boję
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:22   #3513
luska5
Raczkowanie

Chcę na nadchodzącej promocji kupić sobie porządny tusz, taki który pogrubia i nie skleja rzęs. Znajdę takie cudo w Rossmannie?
luska5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 12:18   #3514
Fabryczna23
Zadomowienie

Odp: Dot.: Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
W warszawskich rossach niestety latwo trafic na tłumy ledwo mozna do szaf dojsc. Za to jak pojechalam do rdziców pod koniec promocji, do małego miasta, to wszystko poukladane, szafy pełne, ludzi nie mało, cudownie
I tak to fajnie jest mieszkać w małym mieście, ale trudno jest dostać czasami kosmetyki innych firm np. Nie mam stoiska Golden Rose
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 12:41   #3515
MattersAtAll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luska5 Pokaż wiadomość
Chcę na nadchodzącej promocji kupić sobie porządny tusz, taki który pogrubia i nie skleja rzęs. Znajdę takie cudo w Rossmannie?
Ja mam lovely curling pump up w żółtym opakowaniu i jestem zadowolona bo całkiem przyzwoicie pogrubia no i świetnie podkręca, byłam też zadowolona z False lash effect - dobre rozdzielenie i pogrubienie

MattersAtAll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 12:49   #3516
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lemka Pokaż wiadomość
A próbowałaś może Flower Perfection? Healthy Mix nie cierpię, 123 jest bardzo podobny do Teint Resist YSL, ale oba podkreślają u mnie skórki. Z drogeryjnych podkładów to chyba tylko Bourjoisa ma jasne, żółte podkłady, dlatego pomyślałam jeszcze o Flower.

Niestety nie próbowałam ale koleżanka miała i była średnio zadowolona, może i kryje ładnie i jest dosyć trwały ale jest widoczny na twarzy i podkreśla suche skórki....
Fakt odcienie to Bourjois ma ładne, może dlatego mam taki sentyment do ich podkładów

A czy Rimmel ma jakiś żółtawy odcień? używałam nr 200 wake me up i wydaje mi się że to jeden z nielicznych żółtawych...
Siuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 13:04   #3517
anusiakk_kk
Zadomowienie

kiedy ta promocja -40% i na co?
doszlam do 103 strony zeby sie dowiedziec i nie znalazlam
anusiakk_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 13:06   #3518
Dosiek_
Raczkowanie

Cytat:
A próbowałaś może Flower Perfection? Healthy Mix nie cierpię, 123 jest bardzo podobny do Teint Resist YSL, ale oba podkreślają u mnie skórki. Z drogeryjnych podkładów to chyba tylko Bourjoisa ma jasne, żółte podkłady, dlatego pomyślałam jeszcze o Flower.
Sorry, że się wtrącę, ale ja mogę coś wspomnieć o tym podkładzie.
FP ma największe krycie ze wszystkich burżujów, ale nie robi maski. Niestety, mega podkreśla skórki (nawet jakieś malutkie) i rozszerzone pory, przynajmniej mi. Trwałość... bez pudru trzyma się około 5 godzin, po tym czasie tłusta cera z rozszerzoymi porami wygląda naprawdę koszmarnie. No i ma pudrowe wykończenie, mnie się akurat nie podoba, ale każdy lubi coś innego.
Teraz się zastanawiam nad 123, ale jak ma być podobnie, to podziękuję :< można w Rossie prosić o próbki?
Dosiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 13:13   #3519
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dosiek_ Pokaż wiadomość
FP ma największe krycie ze wszystkich burżujów, ale nie robi maski. Niestety, mega podkreśla skórki (nawet jakieś malutkie) i rozszerzone pory, przynajmniej mi. Trwałość... bez pudru trzyma się około 5 godzin, po tym czasie tłusta cera z rozszerzoymi porami wygląda naprawdę koszmarnie. No i ma pudrowe wykończenie, mnie się akurat nie podoba, ale każdy lubi coś innego.
Teraz się zastanawiam nad 123, ale jak ma być podobnie, to podziękuję :< można w Rossie prosić o próbki?

No właśnie koleżanka też na to narzekała przy FP...
Niestety w Rossie nie można dostać próbek, w Douglasie zobacz tam na pewno dostaniesz
Stary 2013-05-18, 13:25   #3520
lemka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dosiek_ Pokaż wiadomość
A czego dokładnie od podkładu oczekujesz? 123 daje raczej średnie krycie, jest lekki w konsystencji i ma matowe wykończenie, lekko podkreśla skórki. Trochę przypomina mi Colour Adapt.

U mnie problem stanowi kolor, potrzebuję czegoś jasnego, żółtego i tylko Bourjois ma takie odcienie.
Stary 2013-05-18, 13:42   #3521
InfallibleLifestyle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusiakk_kk Pokaż wiadomość
kiedy ta promocja -40% i na co?
doszlam do 103 strony zeby sie dowiedziec i nie znalazlam
23-26 maja

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez InfallibleLifestyle Pokaż wiadomość
23-26 maja
cała kolorówka i pielęgnacja twarzy
InfallibleLifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 13:44   #3522
Dosiek_
Raczkowanie

Cytat:
A czego dokładnie od podkładu oczekujesz? 123 daje raczej średnie krycie, jest lekki w konsystencji i ma matowe wykończenie, lekko podkreśla skórki. Trochę przypomina mi Colour Adapt.

U mnie problem stanowi kolor, potrzebuję czegoś jasnego, żółtego i tylko Bourjois ma takie odcienie.
Chciałabym żeby przede wszystkim porów nie podkreślał, skórki to pół biedy. Krycie najlepiej średnie. Zależy mi na macie, bo ostatnio sebum u mnie szaleje... Z kolorami nie mam problemów, także tego. O 123 naczytałam się też, że u niektórych robi pomarańczowe plamy i dlatego odrzuciłam z myśli ten podkład ostatnio. Chyba w pon wezmę próbkę z D. i tyle. Albo na jakąś inną firmę będę się czaić.
Dosiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 13:48   #3523
anusiakk_kk
Zadomowienie

najlepiej wybierz się po odlewki podkładów ktore cie interesują i przetestuj, ja tak zrobilam na poprzedniej promocji -40% i kupiłą b-Flower perfection jednak teraz bardziej przypadł mi Lumene triple stay, świetny podkład-polecam :
anusiakk_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 14:05   #3524
wykrasana
Szara Eminencja

Ja dzisiaj pomazałam się po dłoni podkładami najaśniejszymi i zrobiłam ponowne podejście do 123 bourjois i ii - zrobił się pomarańczowy jako jedyny z testowanych. Za to zainteresowal mnie L'oreal true match ktoś miał?
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 14:12   #3525
InfallibleLifestyle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj pomazałam się po dłoni podkładami najaśniejszymi i zrobiłam ponowne podejście do 123 bourjois i ii - zrobił się pomarańczowy jako jedyny z testowanych. Za to zainteresowal mnie L'oreal true match ktoś miał?
True Match jest świetny - dobrze kryje, nie tworzy maski i długo się trzyma. Do tego dużo naturalnych odcieni do wyboru Polecam!
InfallibleLifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 15:02   #3526
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
A myślałam że tylko ja miałam ten problem z podkładami bourjois. Loreal jest ciekawą pozycją i sama chętnie luknę, ale też przed promocją.
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 15:12   #3527
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez Siuniaaa Pokaż wiadomość
Ja mam między starym HM, nowym oraz 123
Stary HM zdecydowanie był moim faworytem więc na próbę wzięłam próbki nowej wersji sądząc że będzie to ten sam efekt. Jednak nie bardzo;/ ta nowa "ulepszona" wersja jest niestety gorsza (bynajmniej dla mnie)
Słabsze krycie, mniejsza trwałość i twarz się bardziej świeciła, przypomina bardziej krem bb a nie podkład.... Chociaż jeżeli masz ładną cerę to tragedii nie będzie
Odnośnie 123 to różnica jest bo ten trochę bardziej kryje, nie daje takiego wykończenia jak HM- twarz jest bardziej matowa ale nie jest to płaski mat. 123 jest też bardziej widoczny na skórze i ciężej się rozprowadza, jeśli masz suchą cerę oraz jakieś widoczne skórki to krem jest konieczny pod.
ogromnie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź czyli raczej 123 wybiorę...bo szukam czegoś matującego
Cytat:
Napisane przez Siuniaaa Pokaż wiadomość
Czy któraś może polecić jakiś dobry peeling do skóry suchej, wrażliwej?
ja mam coprawda tłustą,ale koleżanka ma suchą i bardzo wrażliwą i sobie chwali peeling enzymatyczny Perfecta

Cytat:
Napisane przez luska5 Pokaż wiadomość
hmm...a 2000 calorie? tyle że on jest teraz w promocji...

Cytat:
Ja dzisiaj pomazałam się po dłoni podkładami najaśniejszymi i zrobiłam ponowne podejście do 123 bourjois i ii - zrobił się pomarańczowy jako jedyny z testowanych.
nawet mi nie mów nie cierpię żółtawych podkładów...lubię średnio ciemne i chłodne odcienie...ech i znowu będę myśleć najlepiej jak wysmaruję łapę w Rossmannie i podejmę decyzję

rozmawiacie o eyelinerach...ja używam tego:
http://2.bp.blogspot.com/-ZqNwVdQVFC.../eyelinery.jpg
mam dwa kolory-szary i zielony i są super

Edytowane przez Sarunieczka
Czas edycji: 2013-05-18 o 15:13
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 15:35   #3528
lemka
Zakorzenienie

Cytat:
najlepiej wybierz się po odlewki podkładów ktore cie interesują i przetestuj, ja tak zrobilam na poprzedniej promocji -40% i kupiłą b-Flower perfection jednak teraz bardziej przypadł mi Lumene triple stay, świetny podkład-polecam :
Orientujesz się, czy są jakieś jasne kolory z Lumene? Jakie ten podkład ma wykończenie? Zaciekawiłaś mnie. Mam teraz puder mineralny Lumene i jestem bardzo zadowolona. Poza tym testuję próbkę kremu do twarzy i też zapowiada się fajnie. Szkoda że wycofali te kosmetyki z szerszego obiegu, u mnie można je spotkać tylko w pojedynczych drogeriach.

Tak sobie myślę, że chętnie na promocji kupiłabym sobie korektor pod oczy, ale czy znajdę jakiś nawilżający i brzoskwiniowy? Co myślicie o Rimmel Match perfection, Wake me up albo Maybelline w pisaku?
Stary 2013-05-18, 15:44   #3529
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

A mi true match średnio podpasował, chyba jestem zbyt wybredna:P
Konsystencja jest ciężka, trudno się go rozprowadzało, tworzył efekt maski, uwidaczniał suche skórki i szybko znikał z twarzy... Jedynie kolor był ładny W4 Ale wiadomo co cera to inny efekt i potrzeby

W ogóle tyle podkładów już miałam i nie znalazłam jeszcze takiego który by mi w 100% pasował. Najbliższe tego są rozświetlające które najbardziej lubię za naturalny efekt " stary"HM oraz Wake Me Up Rimmela

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
ogromnie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź czyli raczej 123 wybiorę...bo szukam czegoś matującego

ja mam co prawda tłustą,ale koleżanka ma suchą i bardzo wrażliwą i sobie chwali peeling enzymatyczny Perfecta

Nie ma za co mam nadzieję że mogłam chociaż trochę pomóc w decyzji
Dziękuję miałam enzymatyczny z perfecty ale nie zauważyłam jakiś szczególnie dobrych efektów, taki zwykły.
Na razie używam drobnoziarnistego z perfecty ale myślałam że jest jakiś lepszy
Stary 2013-05-18, 15:57   #3530
201704240919
Konto usunięte

Odp: Rossmann - część XVII

No to ja mam gorzej bo.jestem trupio blada a praktycznie po każdym podkladzie wyglądam jak chińczyk. Trochę irytuje mnie to,ze kolorowka nie jest trafiona na nasz rynek. Od groma oliwkowych odcieni a delikatnych odcieni praktycznie brak pozostaje mi kupować bb azjatyckie..
Dziś poszłam zrobić test podkładow to każdy robił ze mnie obywatela Chin

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 16:12   #3531
zoila
Klientka w krawacie

Dot.: Odp: Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
No to ja mam gorzej bo.jestem trupio blada a praktycznie po każdym podkladzie wyglądam jak chińczyk. Trochę irytuje mnie to,ze kolorowka nie jest trafiona na nasz rynek. Od groma oliwkowych odcieni a delikatnych odcieni praktycznie brak pozostaje mi kupować bb azjatyckie..

Serio? Nie zgodzę się. Ciężko jest dostać oliwkowy podkład, o takim wpadającym w zielony już w ogóle można zapomnieć. O żółty też nie jest łatwo. Najczęściej spotykam się z dorodnymi pomarańczami albo beżami.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 16:33   #3532
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Serio? Nie zgodzę się. Ciężko jest dostać oliwkowy podkład, o takim wpadającym w zielony już w ogóle można zapomnieć. O żółty też nie jest łatwo. Najczęściej spotykam się z dorodnymi pomarańczami albo beżami.
Święta prawda. Wśród drogeryjnych podkładów ze świecą szukać jasnego żółtka. Bourjois na mnie strasznie się utlenia.
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:00   #3533
201704240919
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Rossmann - część XVII

Cytat:
No nie wiem, na mojej skórze każdy wpada w żółc

201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:08   #3534
szmyglo
Zakorzenienie

Cytat:

Jakich firm są oliwkowe? Bo mam karnację jasna oliwka i szukam bezskutecznie
szmyglo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:15   #3535
alinson
Raczkowanie

Dziewczyny, mam pytanie. Tylko od razu uprzedzam, że będzie dziwne i wiele z Was pewnie rozśmieszy ale zaczynam dopiero swoją makijażową przygodę, a to jedno z pytań, które mnie ostatnio nurtuje, szczególnie przed promocją w R.

Kredki tego typu http://4.bp.blogspot.com/-YaCE5QxZjK...0/DSC02540.JPG to chyba kredki żelowe, nie da się ich natemperować ? Jak skończy mi się ten wkład, tzn.ta końcówka to już koniec ? To trochę nieopłacalny interes
alinson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:36   #3536
maddzia007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoostii Pokaż wiadomość
są w R. chusteczki do czyszczenia okularów?jeśli tak, to ile kosztują?
Ja ostatnio kupowałam za ok. 6 zł 50 chusteczek w promocji bywają po 4 zł, no chyba że chodzi Ci o takie suche szmatki wielorazowego użytku to nie wiem
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:44   #3537
Lena_94
Wtajemniczenie

Rossmann - część XVII

Cytat:
Napisane przez alinson Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie. Tylko od razu uprzedzam, że będzie dziwne i wiele z Was pewnie rozśmieszy ale zaczynam dopiero swoją makijażową przygodę, a to jedno z pytań, które mnie ostatnio nurtuje, szczególnie przed promocją w R.

Kredki tego typu http://4.bp.blogspot.com/-YaCE5QxZjK...0/DSC02540.JPG to chyba kredki żelowe, nie da się ich natemperować ? Jak skończy mi się ten wkład, tzn.ta końcówka to już koniec ? To trochę nieopłacalny interes
Możesz ją zatemperować

Stary 2013-05-18, 17:51   #3538
201607111632
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:
To ja poproszę o namiary na te żólte-chinczykowe podkłady, bo mam skórę własnie w takim odcieniu, ale nie bardzo jasną. Szukam podkładu na lato, który będzie oliwkowo-zółty, wszystkie 'golden -..' są na mnie pomarańczowe, a ja mam zółtą skórę, która opala się na brązowo, a nie pomarańcz!!!

A i najlepiej matujący, do skóry mieszanej/tłustej. Jakieś propozycje?
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 18:25   #3539
fejs
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie w rossie odmawiają odlewek. Żebym sobie sama po kryjomu nie nalała, to bym nie miała nic. Nie umiem kupić podkładu po maznięciu nim tylko na nadgarstku i przy sztucznym świetle. Skórę na rękach mam inna niż na twarzy. Kupowanie podkładu to dla mnie horror. Dobrze, że nie muszę tego robić często.

Wymieniam się książkami, filmami i drobnymi przedmiotami bezgotówkowo.

fejs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 18:40   #3540
alinson
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lena_94 Pokaż wiadomość
Możesz ją zatemperować

Dzięki za pomoc tylko jak, jak ona ma taki plastikowy ten brzeg ?
alinson jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości