Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-18, 10:06   #751
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Koocur widzałaś Mothercare mają otwierać sklep internetowy dopiero za rok, tak napisali na fb A na ich stronie jest napisane, że już wkrótce

Powiem wam, że zawiodłam się na tych bodach z biedronki, może i ładne są, ale jakość koszmarna

Buhahah to się nazywa" wkrótce"

Fiol- Ciebie też zapytam. Ile miałaś małych pajaców? Ja mam 3 takie na 0-3 miesięcy.. starczy???

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:14   #752
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40868447]
To ta biała, nie? Bo widziałam też inną, trochę droższą wersję, bodajże zieloną..[/QUOTE]nawet nie wiedzialam - nie mialam czasu na analize innych ale dobzre wiedziec ze jest alternatywa
ale tez wszystkie, ktorych zwykle uzywam, nie nadaja sie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dziś mamy 2 miesiące
pięknie. no i piękna waga! a ja się cieszę z 5 kg Torreska

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ile miałaś małych pajaców? Ja mam 3 takie na 0-3 miesięcy.. starczy???
zależy od dziecka...
mój był maciupki i w kółko prałam te 5 które miałam.
u Was też inaczej będzie, bo dzieci letnie to i garderoba inna

Cytat:
Powiem wam, że zawiodłam się na tych bodach z biedronki, może i ładne są, ale jakość koszmarna
a co się z nimi dzieje?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:15   #753
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

WItam sie weekendowo i slonecznie
Zrobilam pranie ręczne, posprzatalam chalupke, zjadlam swoje 1 sniadanie (zaraz bedzie 2gie) i niedlugo lece do psiapsioly na dzialke. Bede sie opalac TZ w robocie, zatem mam sobote tylko dla siebie

Wczoraj mnie caly dzien kłuł jajnik.. Jakbym jajeczkowala, a to przeciez niemozliwe Poza tym dzis mam 27dc i czekam juz tylko na @ a nie na jajeczkowanie, ktore nie ma prawa sie u mnie pojawic..
Od miesiaca biore Biosteron w dawce 75 i moze to ma wplyw ...

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 10:18   #754
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

zależy od dziecka...
mój był maciupki i w kółko prałam te 5 które miałam.
u Was też inaczej będzie, bo dzieci letnie to i garderoba inna
No właśnie, a skąd ja mogę wiedzieć co mi będzie potrzebne?

Wszystko ogarnąć umiem, ale garderoby NIET

Synuś
Stary 2013-05-18, 11:15   #755
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Koocur - 3 pajace to zdecydowanie za malo. Albo inaczej licz sobie zestawy ciuszkow. Najlepiej body z dlugim rekawem albo kaftanik plus spiochy albo body z krotkim lub bez rekawow plus pajac. Jakub malo ulewa czasem zasika i nie raz trzeba go przebrac. Ja tych najmniejszych 56 mialam z 6 pajacow przynajmniej. Miesiac je nosil. Niedawno odlozylam juz wszystkie malutkie ale dalej mamy 0-3 bo one sa roznej wielkosci sa. Mam sporo ciuchow a i tak dokladam swoje koszule np zeby zapelnic pralke.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 11:27   #756
iza243
Zakorzenienie

Witam

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 12:04   #757
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
zobaczysz jaki egzemplarz bedziesz miec. Zebra czy Alfa najlepiej doradza

dla mnie ciuszki musialy byc latwe w obsludze. dopiero od niedawna wkladam mu wszystko (wczesniej drzalam przed ciuszkami 'przez glowe').

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-18, 13:09   #758
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Koocur - 3 pajace to zdecydowanie za malo. Albo inaczej licz sobie zestawy ciuszkow. Najlepiej body z dlugim rekawem albo kaftanik plus spiochy albo body z krotkim lub bez rekawow plus pajac. Jakub malo ulewa czasem zasika i nie raz trzeba go przebrac. Ja tych najmniejszych 56 mialam z 6 pajacow przynajmniej. Miesiac je nosil. Niedawno odlozylam juz wszystkie malutkie ale dalej mamy 0-3 bo one sa roznej wielkosci sa. Mam sporo ciuchow a i tak dokladam swoje koszule np zeby zapelnic pralke.

To kurczę mnie zmartwiłaś...właśnie pajaców i połśpiochów mam najmniej

Szukam jakiś używek na allegro, ale ciężko ocenić ich stan po jednym zdjęciu. Te ładniejsze z kolei droższe a z przesyłka wychodzą tyle prawie co nowe...

Do lumpka mąż mnie nie puści...bo mam leżeć

Jak mam bodziaki to potrzebuje półśpiochów i śpiochów...

Jakoś nie umiem tego ogarnąć...nie wiem czemu bo lubię mieć wszystko zaplanowane, poukładane a w tej kwestii jestem słaba

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
zobaczysz jaki egzemplarz bedziesz miec. Zebra czy Alfa najlepiej doradza

dla mnie ciuszki musialy byc latwe w obsludze. dopiero od niedawna wkladam mu wszystko (wczesniej drzalam przed ciuszkami 'przez glowe').

Ja miałam szkolenie na chrześniaku, więc o to się nie obawiam

Chociaż... wyjdzie w praniu-przyjmę każdy egzemplarz na klatę

Synuś
Stary 2013-05-18, 13:15   #759
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

Wszystko ogarnąć umiem, ale garderoby NIET
wydaje mi się, że mało.. poza tym pajac pajacowi nie równy .... newborn oznacza w każdej firmie inny rozmiar... Chyba jeden pajac tak oznaczony założyłam dopiero w 5 m-cu

Cytat:
Dzień dobry
dziś mamy 2 miesiące moge postawić racuchy jak ktoś ma ochotę

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
LunaO dziękuję za odp. Ja bardzo chcę aby się udało w 1 cs. bo niestety później będę musiała odłożyć starania na ponad rok ( przyczyny zawodowe). Czekam do piątku i idę do lekarza.
oby się udało w 1cs

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
ciasto mam ale nie skończone
jutro rano kierunek uczelnia
dowiedziałam się, ze mam 120 godzin obowiązkowych praktyk- do załatwienia we własnym zakresie
siedzę i piszę referat na jutro
nie znam bardziej niezorganizowanej i zakręconej osoby niż ja ostatnimi czasy...
że co?? że Ty??
proszę Cię

witam wszystkich weekendowo

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 13:33   #760
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII

Koocur - polspiochow najmniejszych akurat nie mialam wcale. Dla mnie dla noworodka powinny byc wygodne i nieobciskajace ciuszki wiec nie uzywalam: polspiochow spodenek skarpetek bluz sweterkow. Pierwsze 2 tyg jsk byl kikut pepowiny tylko kaftanik plus spiochy potem body i reszta. Dopiero teraz czasem zakladam spodenki skarpetki. Bluz dalej nie. To fajnie wyglada ale chyba srednio wygodne jak dziecko lezy albo jest noszone na rekach i wszystko sie zwija. Zaraz z bluzeczki robi sie szaliczek niby mam sporo bluzeczek 62 ale jeszcze za duze mimo ze mamy juz taki wzrost. Ciuszki ciuszkom nierowne. Jakub mial 57 cm a w czesci ubranek 56 ginal. A jak dzieci maja np 50?

Stary 2013-05-18, 15:08   #761
fiolusiek
Zakorzenienie

Koocur spokojnie wystarczy Ci ciuszków, ja miałam za dużo. Rozmiar 56 Stasio nosił ponad miesiąc Jak dla mnie pajacyki są świetne

Pani te body biedronkowe strasznie się rozciągnęły, a skurczyły, pomimo tego, że prałam w 30 stopniach z niskim wirowaniem
Rzeczy które dostałam od siostry są w idealnym stanie, a jesteśmy 4, albo 5 użytkownikami. Szkoda, że w Polsce jak dla mnie Mothercare i Carters są niedostępne

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Monika te też nie rozumiem po co dziecku leżącemu kaptur Miałam kilka takich ładnych sweterków, ale nigdy nie ubrałam
A co do rozmiarów to teraz mamy piżame w rozmiarze na dziecko 2 letnie i jest dobra
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-18, 15:29   #762
201704210903
Konto usunięte

cześć,

a propos "fajnych" tekstów to od jednej koleżanki usłyszałam, że może ona nie ma problemów z ciążą, ale ma inne, bo jej teściowa nie chce pilnować małego, a od drugiej usłyszłam, że może ona nie ma takich problemów, ale ma inne, bo już myślała, że jest w 3 ciąży, ale na szczęście okazało się, że nie....

dodatkowo moja przyjaciółka po 2 latach starań zaszła w ciążę i się okazało, że pozamaciczna nie wiem jak ją podnieść na duchu...
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 16:02   #763
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
prawdopodobnie własnie tak jest a miałas jeszcze jakieś inne objawy owulki?? typu bóle/kłucia i śluz??
ból podbrzusza i śluz - więc myślę, że była
_________________________ _______
witam się weekendowo pracowita sobota cała chata posprzątana (mąż nawet okna umył wszędzie - choć nie było tego w planach), bo dziś znajomi do nas przyjeżdżają idziemy na noc kabaretową do amfiteatru, gdzie nie ma dachu - a właśnie zaczęło lać, i grzmieć - masakra może do 19.00 troszkę przejdzie
dziś od rana kłują mnie jajniki a jak wstawałam z łóżka rano, to zakręciło mi się w głowie i zrobiło mi się biało przed oczyma
uciekam się kąpać i szykować miłego wieczoru kochane

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:00   #764
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Dla mnie dla noworodka powinny byc wygodne i nieobciskajace ciuszki
Oliś ma ponad 4 miesiące, a ja nadal nie lubię bluzek czy spodenek. Najlepsze są dla mnie bodziaki, półśpiochy lub śpiochy a na noc pajacyki. Ale Olek z tych noszonych dzieci jest, więc wkurza mnie jak to się zawija i podwija a w spodenkach mnie denerwuję, że gołe nóżki widać przy noszeniu.
Koocur ja niby miałam przygotowane rzeczy, a jak przyszliśmy ze szpitala to się okazało, że jednak część jest już za mała i szybko trzeba było dokupić. Zdarzyło się czasem, że dziennie 4-5 pajacyków szło, więc radziłabym Ci dokupić

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 17:59   #765
kooocur
Zakorzenienie

O kurczę dziewczyny to teraz jestem w kropce

Myślałam, że na lato śpiochy starczą.

Idę buszować na allegro

Synuś
Stary 2013-05-18, 18:34   #766
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę dziewczyny to teraz jestem w kropce

Myślałam, że na lato śpiochy starczą.

Idę buszować na allegro
Nie kupuj dużo bo pewnie Mały dostanie od odwiedzających na prezent
Stary 2013-05-18, 18:41   #767
kooocur
Zakorzenienie

No, tylko ja z tych co lubią mieć wszystko przygotowane

Nie lubię liczyć na innych, bo później będzie Tż latał kupować i wydam 4 x tyle

Mam jeszcze 2 miesiące, wiec policytuje cosik i coś czuję, że wszyscy będą się pytać co nam trzeba, bo wiedza, że ja zorganizowana

Fiol a Ty nie wystawiłaś ciuszków??

Synuś
Stary 2013-05-18, 18:44   #768
fiolusiek
Zakorzenienie

Koocurku, nie mam kiedy w sumie się tym zając, zresztą raczej zostawię, bo kiedyś chciałabym kolejne dziecko
Stary 2013-05-18, 18:46   #769
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
To zalezy. Jakub dostal poki co jeden komplecik rozmiar 68. Na samym poczatku i tak malo kto przychodzi a jak ktos kupuje to wieksze rzeczy.

Stary 2013-05-18, 19:15   #770
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
My dostaliśmy dużo rzeczy, ale większość na rozmiar 74, ewentualnie 68

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 19:23   #771
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Byliśmy ponownie z TŻem u dentysty, była tam babka z dwójką dzieci, córką ok. 5 lat, która narobiła histerii, bo nie dała się dotknąć lekarzowi mimo, że ją bolał ząbek (ale ja tam ją rozumiem, sama tak robiłam, a w końcu jak mnie zmusili do pójścia do dentysty, to mnie tak lekarka potraktowała, że na 20 następnych lat miałam traumę, wyleczoną przez cudotwórcę mojego obecnego doktorka - a mianowicie dentystka psikła mi znieczuleniem, bo czym nie umiała porządnie wyrwać zęba mlecznego i jak go już wyrwała, to było po znieczuleniu i sami sobie wyobraźcie, co to za przeżycie dla kilkuletniego dziecka..) i z maleństwem w nosidełku, które tak się rozwyło, że patrzeliśmy na siebie z TŻem przerażeni Dostał cyca, a i tak potem wrzeszczał Ale masakra, jaki to jest donośny dźwięk Ale co tam, ja już chcę :P

Potem pojechaliśmy do Kerfura, mieliśmy co innego robić, ale TŻ się wciąż kiepsko czuje po wczorajszym i tylko tam skoczyliśmy. W tramwaju mi się tak chciało śmiać, już chciałam powiedzieć jednej parce, żeby już nie udawali, że mnie nie widzą, bo jadę tylko dwa przystanki Ale jakby mogli, to by przekręcili głowy o 270 stopni, żeby tylko nie widzieć ciężarnej

Kupiłam Alterrę i parę innych drobiazgów, a dla Małego w Pepco komplecik, ale na 74 cm, więc na kiedyś tam - ale TŻowi się spodobał, a on się nigdy nie zainteresował ciuszkami dla dziecka, więc jak tylko wskazał komplecik, wzięłam

Ale i tak "najlepszą" akcję mieliśmy w drodze powrotnej...
Dojeżdżaliśmy już busem na nasz przystanek i dosiadł się chłopak (ok.20-22 lat), który trzymał się za lewą stronę (rękę i serce).
Jak wysiedliśmy, usiadł na przystanku i zgiął się w pół. Poszliśmy kawałek, ale mi to nie dawało spokoju, więc wróciliśmy - był jeden facet na przystanku, który już dzwonił po karetkę, ale za chwilę wsiadał do autobusu, więc z chłopakiem zostaliśmy my i czekaliśmy na karetkę.
W sumie to wychodzi moja ignorancja, bo jeśli ten chłopak miał zawał, to nie wiedziałam, jak mu pomóc. Stwierdziłam, że będziemy po prostu sprawdzać, czy oddycha i czy kontaktuje. Na początku z nami rozmawiał, ale potem już nie... No i czekaliśmy i przyjechała karetka. Wyszli sanitariusze i co? Pierwsze pytanie - czy chłopak jest pod wpływem alkoholu. Mówię, że nie wiem, ale raczej nie, bo nie czuć od niego. To ci do niego - podnieśli go i: co wzywamy policję? Piło się? Ja byłam w ciężkim szoku, bo chłopak na moje oko mógł mieć zawał, nic wskazywało na to, że był pijany, niósł zakupy (i też ciągle o nich mówił, że co będzie z jego zakupami...), a oni go oczywiście z góry potraktowali jak pijaka :| I chciej tu potem komuś pomóc, to jeszcze usłyszysz, że to pijak...
No nic, wzięli go do karetki i tyle wiem, mam nadzieję, że mu pomogli. Nie stracił do końca przytomności, więc mam nadzieję, że jest wszystko OK z nim... Tylko po co te wszystkie akcje i hasła, żeby nie być obojętnym, jak najbardziej bezduszni są sanitariusze :/ Ja wiem, że pewnie 80% zgłoszeń mają do pijaków, ale chyba nie powinni zakładać, że każdy pije..... Sama nie wiem.

W każdym razie teraz odpoczywam, bo 2 godziny łażenia - to już nie na moje nogi...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 20:47   #772
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że w Polsce jak dla mnie Mothercare i Carters są niedostępne
kupuje Carter'sy w lumpkach+ mamy kilka nowych z TK Maxx . moja ulubiona marka dzieciowa. i GAP (tez z szmateksow)...

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
a propos "fajnych" tekstów to od jednej koleżanki usłyszałam, że może ona nie ma problemów z ciążą, ale ma inne, bo jej teściowa nie chce pilnować małego, a od drugiej usłyszłam, że może ona nie ma takich problemów, ale ma inne, bo już myślała, że jest w 3 ciąży, ale na szczęście okazało się, że nie....
padlam.....

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Zdarzyło się czasem, że dziennie 4-5 pajacyków szło, więc radziłabym Ci dokupić
nam tez... albo i lepiej, bo nasz ulewajacy.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40875313] jak najbardziej bezduszni są sanitariusze :/[/QUOTE]niestety...

Stary 2013-05-18, 21:23   #773
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze mnie Tż wkurzył bo dzwonię do Niego i m.ówię aby kupił mleczko do kawy i mówi że dziś pojedziemy na zakupy bo jutro mu się nie chce....a ja mu mówię że jak to jak jutro jedziemy za sukienką na wesele?? a on mi mówi że jutro chyba nie bo on sie nie wyrobi nosz ku...wa tydzień temu sie nie wyrobił, teraz się nie wyrobi....więc powiedziałam że na weselę nie idę i dziękuję....
i co z tą sukienka? kupiłaś? powinnaś pojechać sama, żeby zobaczył, że jestes niezależna.
Cytat:
My w domku, ja jedna zameldowana i 85 zł
niewierzę, czemu tak?
Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
witam
nie wiem co mam pisac. czytam was, jestem z wami, ale pisanie mi nie idzie.
jak tam Duża?
Cytat:
My też mamy dlatego kiszka z wakacjami... ale pomarzyć zawsze można...
a co macie?
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No ja swoje praktyki muszę rozłożyć na dwa urlopy. 2 tygodnie w tym roku 2 w przyszłym...muszę zrobić miesiąc.
jakie praktyki będziesz robić?
Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Wlasnie rozmawiałam telefonicznie z koleżanka z pracy, jak ona mnie zawsze dobija, jesli chodzi o temat mojej ciąży.
może ona ma coś z głową?

Cytat:
dla mnie ogólnie ciuchy z biedronki to szajs, przejechałam się kilka razy
Cytat:
W tramwaju mi się tak chciało śmiać, już chciałam powiedzieć jednej parce, żeby już nie udawali, że mnie nie widzą, bo jadę tylko dwa przystanki Ale jakby mogli, to by przekręcili głowy o 270 stopni, żeby tylko nie widzieć ciężarnej
matko, co za ludzie nigdy nie zrozumiem takiego zachowania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 09:51   #774
Hosenka*
Zakorzenienie

Nie wytrzymałam do dnia okresu i zrobiłam przed chwilą test - pozytywny Kreska bardzo blada ale jest

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:02   #775
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
cześć,

dodatkowo moja przyjaciółka po 2 latach starań zaszła w ciążę i się okazało, że pozamaciczna nie wiem jak ją podnieść na duchu...
Po prostu bądz przy niej..
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40875313]Byliśmy ponownie z TŻem u dentysty, była tam babka z dwójką dzieci, córką ok. 5 lat, która narobiła histerii, bo nie dała się dotknąć lekarzowi mimo, że ją bolał ząbek (ale ja tam ją rozumiem, sama tak robiłam, a w końcu jak mnie zmusili do pójścia do dentysty, to mnie tak lekarka potraktowała, że na 20 następnych lat miałam traumę, wyleczoną przez cudotwórcę mojego obecnego doktorka - a mianowicie dentystka psikła mi znieczuleniem, bo czym nie umiała porządnie wyrwać zęba mlecznego i jak go już wyrwała, to było po znieczuleniu i sami sobie wyobraźcie, co to za przeżycie dla kilkuletniego dziecka..) i z maleństwem w nosidełku, które tak się rozwyło, że patrzeliśmy na siebie z TŻem przerażeni Dostał cyca, a i tak potem wrzeszczał Ale masakra, jaki to jest donośny dźwięk Ale co tam, ja już chcę :P

Potem pojechaliśmy do Kerfura, mieliśmy co innego robić, ale TŻ się wciąż kiepsko czuje po wczorajszym i tylko tam skoczyliśmy. W tramwaju mi się tak chciało śmiać, już chciałam powiedzieć jednej parce, żeby już nie udawali, że mnie nie widzą, bo jadę tylko dwa przystanki Ale jakby mogli, to by przekręcili głowy o 270 stopni, żeby tylko nie widzieć ciężarnej

Kupiłam Alterrę i parę innych drobiazgów, a dla Małego w Pepco komplecik, ale na 74 cm, więc na kiedyś tam - ale TŻowi się spodobał, a on się nigdy nie zainteresował ciuszkami dla dziecka, więc jak tylko wskazał komplecik, wzięłam

Ale i tak "najlepszą" akcję mieliśmy w drodze powrotnej...
Dojeżdżaliśmy już busem na nasz przystanek i dosiadł się chłopak (ok.20-22 lat), który trzymał się za lewą stronę (rękę i serce).
Jak wysiedliśmy, usiadł na przystanku i zgiął się w pół. Poszliśmy kawałek, ale mi to nie dawało spokoju, więc wróciliśmy - był jeden facet na przystanku, który już dzwonił po karetkę, ale za chwilę wsiadał do autobusu, więc z chłopakiem zostaliśmy my i czekaliśmy na karetkę.
W sumie to wychodzi moja ignorancja, bo jeśli ten chłopak miał zawał, to nie wiedziałam, jak mu pomóc. Stwierdziłam, że będziemy po prostu sprawdzać, czy oddycha i czy kontaktuje. Na początku z nami rozmawiał, ale potem już nie... No i czekaliśmy i przyjechała karetka. Wyszli sanitariusze i co? Pierwsze pytanie - czy chłopak jest pod wpływem alkoholu. Mówię, że nie wiem, ale raczej nie, bo nie czuć od niego. To ci do niego - podnieśli go i: co wzywamy policję? Piło się? Ja byłam w ciężkim szoku, bo chłopak na moje oko mógł mieć zawał, nic wskazywało na to, że był pijany, niósł zakupy (i też ciągle o nich mówił, że co będzie z jego zakupami...), a oni go oczywiście z góry potraktowali jak pijaka :| I chciej tu potem komuś pomóc, to jeszcze usłyszysz, że to pijak...
No nic, wzięli go do karetki i tyle wiem, mam nadzieję, że mu pomogli. Nie stracił do końca przytomności, więc mam nadzieję, że jest wszystko OK z nim... Tylko po co te wszystkie akcje i hasła, żeby nie być obojętnym, jak najbardziej bezduszni są sanitariusze :/ Ja wiem, że pewnie 80% zgłoszeń mają do pijaków, ale chyba nie powinni zakładać, że każdy pije..... Sama nie wiem.

W każdym razie teraz odpoczywam, bo 2 godziny łażenia - to już nie na moje nogi...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Straszna jest ta znieczulica

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie wytrzymałam do dnia okresu i zrobiłam przed chwilą test - pozytywny Kreska bardzo blada ale jest
AAAa tak się cieszeGratula cje

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:10   #776
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Witam niedzielnie

Cytat:
Jakie dobre wiadomosci z samego rana Gratuluje )

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:15   #777
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
wysłałam chłopaków na dwór, u nas już 27 stopni
zaraz przyjdzie do mnie przyjaciolka wiec mam tylko chwile.

Fiol moje też się skurczyły! Fart że kupiłam większe ale chciałam mieć na lato a mam na teraz

Pani pamiętaj że Michałek startował z połowy wagi mojego więc przybiera przepięknie

Kocurku później napisze więcej, ale teraz powiem tylko że pajaców przynajmniej z 5 trzeba bo na lato są bardzo fajne, bierzesz dzidzia w samych body a np koło 17 jak już chłodniej to zakładasz pajaca i masz z głowy ubieranie bardzo są praktyczne, a jak będzie gorąco to się w nich tak nie spoci jak w śpiochach z weluru itp. także polecam z bawełny pajace, chyba że na jesień to welurowe, u nas świetnie sie sprzydają w nocy. ale nieskładnie pisze bo starsznie się spiesze
co do prezentów to nie licz bo bywają starsznie nietrafione

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:29   #778
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
tak się cieszę!!!! który to dc?
Stary 2013-05-19, 10:38   #779
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
tak się cieszę!!!! który to dc?
Kochaliśmy się 6 razy, nie wiem za którym "zaskoczyło" i kiedy doszło do zapłodnienia.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-05-19 o 10:43
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:39   #780
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
wow. super!

Cytat:
co do prezentów to nie licz bo bywają starsznie nietrafione
u nas wszystkie trafione. ale fakt faktem malo 'aktualnych' ciuszkow. jedna ciotka wyslala cud-miod i orzeszki ale zapinane w 'kotwice' na plecach, co sprawilo ze Mlody mial je na sobie ino roz.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości