|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dopiero gdy dorosłem zrozumiałem że...
dosyc pozno opanowalam skad sie biora dzieci (doslownie skad)
|
|
|
|
|
#902 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40862353]Ja dopiero niedawno się dowiedziałam, że orzeszki ziemne wcale nie są orzechami i bliżej im do fasoli. Całe życie w kłamstwie.[/QUOTE]
za 20 lat dowiesz się,że orzeszki są kozimi bobkami,albo zmutowanymi ślimakami.Jak zaczęłam raczkować to marchewka była warzywem,a teraz jest owocem,a ślimak rybą.I jak tu żyć |
|
|
|
|
#903 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem w grupie, która myślała, że pisze się newsTELLER. ^^ Od 'tell', a teller to kasjer tak naprawdę. oO
Edytowane przez Avv Czas edycji: 2013-05-18 o 03:42 |
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Marchewka jest owocem?!
![]() Czemu owocem? ![]() Ja byłam uczona, że to, co rośnie 'pod ziemią', to warzywo. |
|
|
|
|
#905 |
|
Konto usunięte
|
UE zakwalifikowało ją jako owoc, bo w Portugalii produkują dżem marchewkowy (całkiem smaczny, tak btw), a kiedy marchewka była warzywem nie mogli sprzedawać tego dżemu w innych krajach UE, bo te produkty muszą mieć takie samo oznaczenie na etykietach we wszystkich krajach członkowskich. Marchewka to owoc, bo tego wymagają normy dot. produkcji dżemów
![]() Generalnie część marchewki, którą jemy to korzeń. A slimak został rybą, żeby Francuzi mogli gotować hodowlę ślimaków tak jak rybołóstwo. |
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#907 |
|
Konto usunięte
|
właśnie z innego wątku dowiedziałam się, że pawie latają
chyba łatwiej mi już uwierzyć w wiewiórkę skrobiącą siekaczami pisklaka, niż w latającego pawia
|
|
|
|
|
#908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja widzę na paczce orzeszków, które właśnie wcinam, że "może zawierać śladowe ilości innych orzechów" ![]() To taka sytuacja jak z misiem koala, który podobno wcale misiem nie jest. Moim zdaniem to trochę błąd w myśleniu i koala może być nazwany misiem, mimo że z niedźwiedziem nie ma nic wspólnego. Bo "miś" to bardziej nazwa pluszaka. A maskotki są bardziej wzorowane na koali niż niedźwiedziu przynajmniej mi się tak wydaje odkąd zaczęłam nad tym myśleć ![]() Ostatnio się zastanawiam czy "raczkowanie" to od chodzenia jak rak - do tyłu? Przez chwilę byłam przekonana, że tak właśnie jest i się dziwiłam, że wcześniej na to nie wpadłam. Ale w sumie jak dziecko zasuwa do przodu to też się mówi o raczkowaniu Ostatecznie rak może poruszać się i do przodu i do tyłu i w bok...
Milenka 1.05.2016 Edytowane przez asta9126 Czas edycji: 2013-05-18 o 13:02 |
|
|
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Ten wątek to niekończąca się kopalnia wiedzy
|
|
|
#910 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. ten wątek zmienił nasze życie.
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
||
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale i tak dla mnie największym szokiem była wasza informacja o wiewióreczkach do tej pory opowiadam komu się da i każdy: mieszka w dziupli i je orzeszki
|
|
|
|
#913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a raczkowanie to pewnie taki skrót czworakowanie - czworaczkowanie - raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#915 |
|
Rozeznanie
|
Konie o maści siwej nie rodzą się takie. One siwieją z wiekiem. Ich sierść wybarwia się dopiero około 8-10 roku życia.
A ja do niedawna myślałam, że to tak samo jak z karym czy gniadym koniem. Że z brzucha koniowej mamy wychodzi malutki siwy źrebaczek.
|
|
#916 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#917 |
|
Konto usunięte
|
UE wprowadza w życie bardzo dużo absurdów, ale oczywiscie ta popularnie spozywana czesc marchewki to korzen, nie owoc, a slimak to mięczak, a nie ryba. Juz w LO na WOSie słyszałam o tych unijnych absurdach, jak dla mnie to powinni prawnie zmienić definicje dżemu, bo to jest logiczne, natomiast zmiana prawnie czegoś na coś, czym faktycznie nie jest, jest wg mnie absurdalna, ale pewnie kryją sie za tym oczywiscie zyski wielkich koncernów, firm, korporacji.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2013-05-18 o 15:54 |
|
|
|
|
#918 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#919 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#920 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;40873857]
Podobno jak tak robiłam [/QUOTE]Nie wiem, czy ja tak zrobiłam, ale skojarzyło mi się ze sceną z "Króla Lwa 2" jak Nuka mówi "jestem najstarszy, najsilniejszy, najmądrzejszy..." i szoruje kuprem po ziemi
|
|
|
|
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
a jeśli chodzi o raczkowanie to podobno w Chinach nie ma takiego etapu w rozwoju dziecka,bo ciągle jest noszone na rękach lub w chuście,dziciak nie ma szans polerować podłogi brzuchem.U nas na temat raczkowania piszą doktoraty czy dziecko raczkuje do przodu czy do tyłu i jaki to ma wpływ na jego inteligencję
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie dużym szokiem w podstawówce była wiadomość, że w Mini Playback Show to nie dzieci śpiewają!!!
|
|
|
|
|
#923 |
|
Wtajemniczenie
|
a kto ?
|
|
|
|
|
#924 |
|
Konto usunięte
|
W temacie wątku - odkryłam, że Antarktyka i Antarktyda to wcale nie jest to samo
|
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
no to z playbacku leciało... A ja myślałam że takie talenty znalezli. :P
Jeszcze w podstawówce nie do końca rozumiałam mechanizm powstawania dzieci, co było bardzo zabawne dla moich starszych sióstr. Pamiętam, jak kiedyś zadały mi pytanie, czy żeby zrobić dziecko trzeba zdjąć stanik, ja oczywiście - że chyba tak. :P |
|
|
|
|
#926 |
|
Konto usunięte
|
W dzieciństwie rosół jadłam tylko z ziemniakami - ziemniaki gotowane oddzielnie i rosół też, potem ziemniaki się gniotło (nie wiem, jak to się fachowo nazywa, u mnie to był tłuczek do ziemniaków) i zalewało rosołem (pyszne!).
Dzieci raczkują do tyłu i nie ma w tym nic dziwnego - ta nazwa właśnie stąd się wzięła. |
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest nią tylko wg prawa unijnego, nie wg biologii, na szczęście. A taka klasyfikacja była już kiedyś wprowadzona w Polsce, UE nie pierwsza wymyśliła tę głupotę
|
|
|
#928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie nie znam zbyt wielu dzieci, a jedyne jakie dobrze znam tak nie robiło. Kiedyś wcale nad tym nie my myślałam, potem raczkowanie to dla mnie było do tyłu, a właśnie dopiero do przodu i szybciej - czworakowanie. Zupełnie zaskoczyła mnie koleżanka, która mnie wręcz wyśmiała, gdy powiedziałam, że Mała pełza... No przecież jak odpychała się rączkami leżąc na brzuchu to to nie było jeszcze raczkowanie
|
|
|
#929 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dowiedziałam się też, że nie każdy kraj ma na górze morze a na dole góry że są kraje, które morza nie mają (ale jak to, to gdzie oni chodza na plaze?) aha, i że w Australii wcale nie mają zawrotów głowy od bycia do góry nogami.
|
|
|
|
|
|
#930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeden normaly- makaronik domowy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

chyba łatwiej mi już uwierzyć w wiewiórkę skrobiącą siekaczami pisklaka, niż w latającego pawia

Ostatecznie rak może poruszać się i do przodu i do tyłu i w bok...