|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w Douglasie, Sephorze, Marionnaud + OT, część VII :)
Cytat:
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
no nie wiem, ale chyba każda firma ma jakiegoś sypańca
|
|
#4833 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
arrachnee - uwielbiam Twój podpis/cytat, tym bardziej, ze pamiętam jego korzenie
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Te niebieskie (starsza wersja) (nowa wersja)
nie wiem czym się różnią? ja pewnie używałam kiedyś tej starszej wersji hehe mi tak samo ![]() Cytat:
Ale na rynek azjatycki Shiseido robi różne rodzaje (Kanebo też), takie mniej ekskluzywne też kiedyś kupowałam na ebayu |
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40870687]Ja zoltego sypanca kupilam od razu jak sie pojawil. Dosc mnie podsuszal. Wlazil w moje czolowe zmarchy. Do tego byl za ciemny. Pozbylam sie go czym predzej.
[/QUOTE] To mnie zmartwiłaś. Jestem bladziutka, do tego stopnia, że żaden z podkładów drogeryjnych mi nie pasuje, więc pewnie mnie też ten puder przyciemni. Cytat:
Jeżeli chodzi o pudry sypkie, to wiem, że Inglot wypuścił jakieś nowości. Niestety nie mam składów, no i Inglota nie ma w Rossmanie.
|
|
#4836 |
|
Konto usunięte
|
Upal jak cholera. Wlasnie przytargalam sie z zakupow.
Kupilam cien z nowej kolekcji Chanel i szmine z regularnej. Zielony tusz taki se. Dopiero trzecia warta przykryla moje jasne rzesy. Do tego oczekiwalam, ze kolor bedzie bardziej intensywny a tu zwykla mieta .Zolty jest bardzo kiepskiej jakosci. Trzy warstwy nie przykryly mi rzes. Macalam czarny cien z nowej kolekcji. Polozylam na dolna linie wodna. Drobinki wpadaja do oka. Koszmar. Macalam nowe blyszczyki Guerlain. Niby fajne, ale niektore odcienie ciezko idealnie rozmarowac przy konturze ust. Do tego na ustach kolor nie byl juz tak intensywny. Dior to w ogole jakas pomylka. Cienie wyblakle. Nieciekawe. W niczym nie przypominaja ujec z zapowiedzi. Chcialam blyszczyko-kredke Jelly Lip Pen. Tyle brokatu to ja nigdy nie widzialam . Przy rozmarowywaniu bylo ten brokat czuc. Bleeh. Jedyna warta uwagi limitowanka byla zielona kredka. Chcialam ja wziac, ale dziady wykupily. Moze to i dobrze, bo jakosc kredki nie powala. Kolor cudowny, owszem. Kredka jednak latwo sie lamala. Ja zlamalam kawalek malujac lape. Naostrzenie jej jest niemozliwe, wiec zrobienie kreski z zawijasem zrobic sie nie da.Kupilam Moon River (dawno nie widzialam piekniejszego cienia) i Exaltee (gdyby byla matowa to bym ze szczescia padla). Z ciekawostek: zagailam kierowniczke, czy moge pare fot swatchy najnowszej kolekcji Chanel strzelic. Zaznaczylam, ze sklepu fotografowac nie bede. Pani na to, ze nie, bo trzeba pozwolenie miec. Dziwne. Kiedys napisze do Douglasa i sie o to mityczne pozwolenie zapytam. Ciekawostka numer dwa: nie dostalam zadnych probek a jedynie dwa cukierki (!). Probki tradycyjnie sie szybko skonczyly. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2013-05-18 o 16:33 |
|
|
|
#4837 |
|
Zaczytanie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40873573]Upal jak cholera. Wlasnie przytargalam sie z zakupow.
Kupilam cien z nowej kolekcji Chanel i szmine z regularnej. Zielony tusz taki se. Dopiero trzecia warta przykryla moje jasne rzesy. Do tego oczekiwalam, ze kolor bedzie bardziej intensywny a tu zwykla mieta .Zolty jest bardzo kiepskiej jakosci. Trzy warstwy nie przykryly mi rzes. Macalam czarny cien z nowej kolekcji. Polozylam na dolna linie wodna. Drobinki wpadaja do oka. Koszmar. Macalam nowe blyszczyki Guerlain. Niby fajne, ale niektore odcienie ciezko idealnie rozmarowac przy konturze ust. Do tego na ustach kolor nie byl juz tak intensywny. Dior to w ogole jakas pomylka. Cienie wyblakle. Nieciekawe. W niczym nie przypominaja ujec z zapowiedzi. Chcialam blyszczyko-kredke Jelly Lip Pen. Tyle brokatu to ja nigdy nie widzialam . Przy rozmarowywaniu bylo ten brokat czuc. Bleeh. Jedyna warta uwagi limitowanka byla zielona kredka. Chcialam ja wziac, ale dziady wykupily. Moze to i dobrze, bo jakosc kredki nie powala. Kolor cudowny, owszem. Kredka jednak latwo sie lamala. Ja zlamalam kawalek malujac lape. Naostrzenie jej jest niemozliwe, wiec zrobienie kreski z zawijasem zrobic sie nie da.Kupilam Moon River (dawno nie widzialam piekniejszego cienia) i Exaltee (gdyby byla matowa to bym ze szczescia padla). Z ciekawostek: zagailam kierowniczke, czy moge pare fot swatchy najnowszej kolekcji Chanel strzelic. Zaznaczylam, ze sklepu fotografowac nie bede. Pani na to, ze nie, bo trzeba pozwolenie miec. Dziwne. Kiedys napisze do Douglasa i sie o to mityczne pozwolenie zapytam. Ciekawostka numer dwa: nie dostalam zadnych probek a jedynie dwa cukierki (!). Probki tradycyjnie sie szybko skonczyly.[/QUOTE] Witamy w Polsce Mama mi w tamtym roku kupiła 1 cień Chanel w De dostała próbki 2 kremów, z czego jeden to była 1/3 oryginalnej pojemności
|
|
|
|
#4838 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie przesusza mnie, daję odrobinkę, nie bieli. No i jest niedroga. BTW. Nie wiem, czy info padło, ale zajrzałam dziś do Super-Pharm a tam promo - kup Essie, drugi przy kasie za darmo (cena jednego 34,99). |
|
|
|
|
#4839 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;40873994]
BTW. Nie wiem, czy info padło, ale zajrzałam dziś do Super-Pharm a tam promo - kup Essie, drugi przy kasie za darmo (cena jednego 34,99).[/QUOTE] pozazdrościli ![]() a w Hebe 50% rabatu na pielęgnację marki Matis. Osobiście nie miałam nic od nich i nie planuję, ale postanowiłam wspomnieć, może komuś się przyda
|
|
|
|
#4840 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciekawe czy teraz maja cos dobrego. Zupelnie o tej marce zapomnialam. |
|
|
|
|
#4841 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40874116]Moja matka chyba z 10-15 lat temu tej marki uzywala. Zadowolona byla.
Ciekawe czy teraz maja cos dobrego. Zupelnie o tej marce zapomnialam.[/QUOTE] ja właśnie tak coś pamiętam, lata temu ta marka miała opinię dobrej, takiej drroższej pielęgnacji |
|
|
|
#4842 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
----------------------------------------------------------------- Ale mnie z braku zielonego tuszu nosi. Tak liczylam na tego Chanelowego. Chyba se sama musze zrobic .Ma ktoras z Was za soba takie eksperymenty? |
|
|
|
|
#4843 |
|
Rozeznanie
|
James, również dzisiaj w douglasie dostałam cukierki "bo próbki się skończyły"
za to było na wszystko -20%
|
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
W S -25zl powyzej 175 i -40 powyzej 240 zl x
|
#4845 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś orientuje się czy w każdym Douglasie można dostać Revlon Colorstay? Albo czy ktoś widział Revlon w SuperPharm? Krążą legendy, że można go tam dorwać, ale na ile te legendy są prawdziwe...
.
Wymianka kosmetykowa Edytowane przez loscebula Czas edycji: 2013-05-18 o 18:33 |
|
|
|
#4846 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4847 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
w każdym który znam
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;40873994]Mam krzemionkę kupioną na kolorówka.com (krzemionka Spherica).
Nie przesusza mnie, daję odrobinkę, nie bieli. No i jest niedroga. BTW. Nie wiem, czy info padło, ale zajrzałam dziś do Super-Pharm a tam promo - kup Essie, drugi przy kasie za darmo (cena jednego 34,99).[/QUOTE] oj, a cieszyłam się, że hebe u mnie nie ma ![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40873573]Upal jak cholera. Wlasnie przytargalam sie z zakupow. Kupilam cien z nowej kolekcji Chanel i szmine z regularnej. Zielony tusz taki se. Dopiero trzecia warta przykryla moje jasne rzesy. Do tego oczekiwalam, ze kolor bedzie bardziej intensywny a tu zwykla mieta .Zolty jest bardzo kiepskiej jakosci. Trzy warstwy nie przykryly mi rzes. Macalam czarny cien z nowej kolekcji. Polozylam na dolna linie wodna. Drobinki wpadaja do oka. Koszmar. Macalam nowe blyszczyki Guerlain. Niby fajne, ale niektore odcienie ciezko idealnie rozmarowac przy konturze ust. Do tego na ustach kolor nie byl juz tak intensywny. Dior to w ogole jakas pomylka. Cienie wyblakle. Nieciekawe. W niczym nie przypominaja ujec z zapowiedzi. Chcialam blyszczyko-kredke Jelly Lip Pen. Tyle brokatu to ja nigdy nie widzialam . Przy rozmarowywaniu bylo ten brokat czuc. Bleeh. Jedyna warta uwagi limitowanka byla zielona kredka. Chcialam ja wziac, ale dziady wykupily. Moze to i dobrze, bo jakosc kredki nie powala. Kolor cudowny, owszem. Kredka jednak latwo sie lamala. Ja zlamalam kawalek malujac lape. Naostrzenie jej jest niemozliwe, wiec zrobienie kreski z zawijasem zrobic sie nie da.Kupilam Moon River (dawno nie widzialam piekniejszego cienia) i Exaltee (gdyby byla matowa to bym ze szczescia padla). Z ciekawostek: zagailam kierowniczke, czy moge pare fot swatchy najnowszej kolekcji Chanel strzelic. Zaznaczylam, ze sklepu fotografowac nie bede. Pani na to, ze nie, bo trzeba pozwolenie miec. Dziwne. Kiedys napisze do Douglasa i sie o to mityczne pozwolenie zapytam. Ciekawostka numer dwa: nie dostalam zadnych probek a jedynie dwa cukierki (!). Probki tradycyjnie sie szybko skonczyly.[/QUOTE] ale bym chciała iść z Tobą na zakupy nie mam koleżanki zakupowej a na mnie patrzą jak na dziwaka)
|
|
#4849 |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Ewelino - Twoje kotki ...
|
|
#4850 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
James piękną szminkę kupiłaś
|
|
|
|
#4852 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.Dziekuje. Wyglada przepieknie .
|
|
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40875362]To zapraszam
.Dziekuje. Wyglada przepieknie .[/QUOTE]hehe, trochę daleko niestety
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
James - fajna szminka
Pokaż na blogu .A dwa cukierki w ramach gratisów to żenada .Dobre chociaż?
|
|
|
|
#4855 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aaa, dostalam jeszcze jakas pilke. Jak sie ja ponoc do wody wsadzi to bedzie recznik . No comment.Szmine pokaze oczywiscie. W pierwszej kolejnosci chcialam zaczac od zielonego tuszu, ktory wlasnie zrobilam .---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Bardzo daleko? Jak bedziesz kiedys we Wroclawiu to daj znac. Rzucimy sie na podboj Sephory |
|
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
W moim S. widziałam te podkłady, ale nie w szafie, ale umieszczone na takiej wąskiej półce wśród kremów.
|
#4857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obecnie do Superpharm czy Sephory mam dość daleko, więc musiałam upewnić się, że jeśli tam pojadę, to Colorstay faktycznie znajdę
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40875716]Nie. Niedobre.
Aaa, dostalam jeszcze jakas pilke. Jak sie ja ponoc do wody wsadzi to bedzie recznik . No comment.Szmine pokaze oczywiscie. W pierwszej kolejnosci chcialam zaczac od zielonego tuszu, ktory wlasnie zrobilam .---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Bardzo daleko? Jak bedziesz kiedys we Wroclawiu to daj znac. Rzucimy sie na podboj Sephory aż tak bardzo to nie ![]()
|
|
#4859 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4860 |
|
Raczkowanie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;40875969]Popatrz jeszcze na Allegro albo w Hebe - tu jest przeważnie taniej niż w Super czy Sephorze. Mi się w Hebe udało za ok. 30 zł upolować Colorstaya jakiś czas temu
[/QUOTE]Zajrzę zatem, dzięki!
Wymianka kosmetykowa Edytowane przez loscebula Czas edycji: 2013-05-18 o 20:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

.

50% rabatu na pielęgnację marki Matis. Osobiście nie miałam nic od nich i nie planuję, ale postanowiłam wspomnieć, może komuś się przyda 

a cieszyłam się, że hebe u mnie nie ma
nie mam koleżanki zakupowej