|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
|
|
#1292 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
witamy się jako dwie foczki odpoczywające na hamaku
oby nie za szybko, bo mi wyrośnie szybko ![]() napisz w K. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z resztą my takie mamy z mężem no i mniej-więcej chyba nawet wiem jak będzie Miki wyglądał, bo siostry synowie są mega podobni do mojego męża
|
|
#1293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to w bloku gnije, mam nadzieje,ze uda nam sie chociaz w tym roku na weekend moze wyskoczyc gdzies,moze nad morze, chcialabym bardzo. A tak to zostalo nam zegrze itp.
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie na tvp1 pokazywali mój szpital w którym się urodziłam i będę rodzić tyż
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Nasza Mysza z pewnością będzie miała niebieskie, bo my mamy niebieskie i nasi rodzice też.
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=690007&page=43 jestem na moment , zobaczcie co bedzie w biedronce od 23 maja, post numer 1279 i dalej
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX
|
|
#1297 |
|
Zakorzenienie
|
HEJKA! jestem
wyszłam ze szpitala dzisiaj po 15 dniach podleczyli mnie i już powinno być dobrze. Czuję się jak nowo narodzona. Krwiaka prawie nie ma i już nawet nie muszę ciągle leżeć ale i tak jestem jeszcze wydygana i poleżę przynajmniej do kolejnej wizyty u ginki za 1,5 tygodnia. Wtedy też potwierdzę płeć, bo dzisiaj moja niunia ścisnęła nóżki i położyła się na boczku. Pewnie nic się nie zmieniło i to nadal dziewczynka, bo one takie wstydliwe ![]() Co ja się nasłuchałam i napatrzyłam w tym szpitalu to głowa boli. Dźwięki z porodówki jakie dochodziły były straszne i jestem przerażona porodem ![]() ![]() ![]() A dzisiaj biedna dziewczyna rodziła dziecko w 22tc w nocy odeszły jej wody i miała 6cm rozwarcie. Przykre strasznie...Widziałam też brzuchy dziewczyn przed porodem |
|
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
sliczny brzusio
Cytat:
mam nadzieje ze Amelka bedzie miala kolor po mnie ![]() Cytat:
a rozstepy hehe, jak czerwone to wygladaja strasznie ale jak bledna to tak nie widac laskawe dzis jestescie, dalo rade was nadrobic my dzisiaj mamy kijowy dzien. pojechalismy mlodej kupic sandalki, ale tz zachcialo sie jeszcze zajechac w jedno miejsce bo gierke na xboxa chcial sobie kupic. wiec wyjezdzamy sobie z parkingu, no i zatrzymujemy sie zeby wlaczyc sie do ruchu na glownej ulicy. no i nagle ☠☠☠ jak rzucilo autem i zgasl. poszlo sprzeglo tz mowi ee to pewnie linka bo pedal na podlodze lezal jakos go na rozruszniku z jedynki odpalil i na tej jedynce przejechalismy jakies 400 m zeby go na parkingu zostawic. dobrze ze wozek w bagazniku mialam, bo nie wiem jak by mloda taka wedrowke zniosla heh. ja ledwo zyje, bo poszlismy jeszcze do CH szukac tych sandalkow, wiec szwedalismy sie z 3 h i pozniej autobusem do domuw domu okazalo sie ze mazda ma sprzeglo hydrauliczne a nie daj boze jeszcze kolo dwumasowe to se moge w leb pierdyknac a tydzien temu sprzedalismy honde ja sie tylko ciesze ze to sie zdarzylo jak tz byl w domu, bo jak bym byla sama, to juz byla bym pare stowek lzejsza o hol ![]() ale za to kupilismy sandalki |
||
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba będzie Noname
![]() Wróciliśmy z maratonu firm. Małż biegł, dobiegł, ale co się tam nasiedzieliśmy, ledwo żyję. Mały padł na rękach tż pod sceną ( nigdy tak jeszcze nie zasnął ) . Idę zerknę co produkowały ciężarówki
|
|
|
|
#1302 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale odratowali dzieciątko tej z 22 tc czy się nie dało?Słyszałam kiedyś o odratowaniu z 24 tc. Co do rozstępów to podobno do pół roku da się je usunąć, chyba u kosmetyczki Albo spłycić.
|
|
#1304 |
|
Wtajemniczenie
|
LaLoca - dobrze, że juz w domku jestes
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
miala ktoras z was mleczko do prania lovela ? dobre jest z biedronki to?
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie bierz do głowy tych historii!! U każdej z nas będzie wszystko w porządeczku
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest najnormalniejsza w swiecie blizna, wiec mozna ja splycic, pobudzic skore do regeneracji, czerwone przestaja byc jak wlasnie zblizowaceja i sa biale. moje slabo widac teraz tzn najbardziej pod swiatlo w bikini to ja sie juz wbijac nie mam zamiaru w zalaczniku fotka brzucha z paskudami 3 dni przed porodem na pocieszenie dodam, ze nic ich nie widac, tzn nie rzucaja sie w oczy ![]() dziewczyny, naprawde wazniejsze jest zycie i zdrowie dzieciaka niz rozstepy. jak mi mloda pod tlen zabrali to zaraz pojawily sie mysli ze do tej pory martwilam sie tym ze wylazly rozstepy a to glupota bo najwazniejsze jest to czy mloda zdrowa bedzie. |
|
|
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
ale się najadłam
mąż zrobił pyszny obiadek tzn grilla a Miki teraz kopie jak szalony- chyba lubi mięsko po tatusiu
|
#1309 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow bajko jaki piękny brzuch!A jaki ogromny!!Tez mam roztepy..mnostwo..u mnie nic nie pomoglo,zadne kremy ,nawet mustele stosuje na bieząco i mimo to ciagle cos sie pojawi...Ja dzis caly dzien probuje nagrac moją Lili jak sie wierci,za kazdym razem jak biore kamere to przestaje...wstydziuch mały...
Ja sie akurat tymi moimi roztepami nie przejmuje..przykro mi sie tylko robi jak pokazuje moj brzuszek i widze miny ludzi..miny sugerujace obrzydzenie.. Wogole patrze na moj suwak a tam juz mniej jak 100 dni do porodu!szok! Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-05-18 o 17:59 |
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz bedzie wiekszy bo do porodu wtedy brzuch mial 104 albo 107 a teraz mam 99 ![]() rozstepy to niestety jak ktos ma predyspozycje to je bedzie mial, ja mam je w dupie, sa bo sa, ale mam przeciez swoj najwiekszy skarb a co do spojrzen to tez to znam. jak chodzilam na ktg to widzialam politowanie w oczach pielegniarek a ja jeszcze mialam mega wysypke wlasnie na rozstepach wiec jeszcze bardziej byly czerwone wtedy bylo mi przykro bo kazdemu by bylo.
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2013-05-18 o 18:02 |
|
|
|
|
#1311 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tam się swoimi rozstępami też nie zadręczam. Po pierwsze ani nie będę paradować z odkrytym pępkiem (za stara już jestem), w skąpe bikini też nie będę się wbijać. A mojemu nie przeszkadzają więc tym bardziej mnie
A u mnie leje i to ostro Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-05-18 o 18:12 |
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bajka wierzyć się nie chce, przecież pielęgniarki naoglądały się już brzuszków i rozstępów.Chyba bym im coś powiedziała...
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
ja się smaruję, ale jak wyjdą to trudno
mąż powiedział, że chyba jestem śmieszna jak zapytałam czy sobie coś myśli o nich dla mnie ogólnie liczy się tylko zdrowie mojego Okruszka
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na noc smaruje się olejem jojoba (podobno świetny na rozstępy), ale robie to już od dawna - jeszcze długo przed ciążą stosowałam go zamiast balsamu kilka razy w tygodniu. Rano smaruje brzuchol, dupke i biust specjalnym balsamem na rozstępy dla kobiet w ciąży.
Póki co rozstępów brak, ale zobaczymy - narazie brzuszek urósł tylko troszkę, biust za to sporo. Nie martwie się tym jednak na zapas Kiedyś zrobiło mi się kilka rozstępów na biuście (pare lat temu) i teraz są ledwo widoczne, więc nie może być aż tak źle. Dołączam się do życzeń dla Aleksander i ide relaksować się na słoneczku, a później u fryzjera - o taki prezent dla samej siebie na imieniny
|
|
|
|
#1315 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak byłam pierwszy raz w szpitalu to poznałam taką dziewczynę, z ciążą problemy od początku, dziecko chore i już nie wstrzymywali porodu w ok 22tc bo i tak dziecko nei miałby szans. Eh, można się naoglądać ![]() pocieszające to, że teraz jest mało dziewczyn an oddziale Cytat:
![]() jak uda mi się uninąć rozstępów to zła nie będę
|
|||
|
|
|
#1316 | |
|
Zakorzenienie
|
no moje rozstepy zaczely pojawiac sie jakos w 33 tc wiec chamstwo
moze nie bylo by ich tak duzo, gdyby mloda miala wiecej miejsca. ale teraz to ja tam sobie moge gdybywac ogolnie zlewam na to ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
nawet w swoim otoczeniu mam jedna taka :/
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety są takie gwiazdy, albo jeszcze się odchudzają w ciąży
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka, spójrz na to z tej strony, że jakbyś w ogóle nie samrowała wyglądałby brzuch gorzej
a szczerze mówiąc, po Twoich opisach, myślałam, że masakra była/jest |
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
musiałam mężowi przyznać rację
także chyba poczekamy do sierpnia, bo w sumie na wyjście ze szpitala potrzebuję fotelik+bazę, a wózek się w necie kliknie 2-3 dni i będzie w domu ![]() mam czas dla Was bo mąż poszedł na rower
|
#1320 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż ciągle powtarza, a ciekawe jaką będzie miała buźkę, a ciekawe do kogo podobna i tego typu pytania no zobaczymy ale jak to dziewczynki, przeważnie pierwsza do tatusia podobna fajnie macie z tymi zielonymi oczami Cytat:
oj no pewnie różne historie przewijają się w każdym dniu w szpitalach, ale cóż nie dobieraj sobie do głowy u Ciebie musi być ok ![]() Cytat:
ale sandałki najważniejsze, cel osiągnięty ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja mała też przestaje się wiercić jak wezmę telefon i chcę nagrywać, i zawsze tak robi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

podleczyli mnie i już powinno być dobrze. Czuję się jak nowo narodzona. Krwiaka prawie nie ma i już nawet nie muszę ciągle leżeć 
w nocy odeszły jej wody i miała 6cm rozwarcie. Przykre strasznie...

Albo spłycić.
U każdej z nas będzie wszystko w porządeczku
a Miki teraz kopie jak szalony- chyba lubi mięsko po tatusiu
teraz bedzie wiekszy