|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
upewnij się czy ten wózek który chcecie jest dostępny od ręki
|
|
|
|
#1322 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Bajka - przesadzasz, wcale to nie wygląda tak strasznie na zdjęciu
![]() Ale u siebie zawsze widzi się więcej niż ktoś by dostrzegł z boku.
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
nie no gorzej w moim odczuciu byc nie moglo
sral to pies, serio. decydujac sie na ciaze wiedzialam z czym sie musze liczyc teraz tez mnie pewnie nie ominie.no i tak jak pisalam, teraz to ich w sumie nie widac, zreszta wstawialam wczoraj fote obecnego brzuszka to jedynie z boku troche widc a tak to nie
|
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Ja - odpukać - na razie nie mam rozstępów
Poza tymi na piersiach, które były już wcześniej. Położna w SR powiedziała, że rozstępy mogą pojawić się nawet tuż przed porodem i żadna z nas nie ma na to wpływu, choćbyśmy smarowały się najdroższymi kremami itp. Ja stosuję zwykłą oliwkę w żelu J&J i jest OK
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
w paint zrób
jedyne co możemy zrobić to się smarować mazidłami, a jak mają wyjść to i tak wyjdą nie ma co rozkminiać ![]() ja też mam stare rozstępy- z okresu dojrzewania- na bokach, ale ich nie widać więc wbijam no i jestem blada jak córka młynarza więc się nie mają za bardzo jak wyróżniać
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-05-18 o 19:00 |
|
|
|
#1326 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam na tyłku od siłowni - nawet nie zauważyłam, kiedy się zrobiły...i na łydkach od skakanki (ale to jak byłam w szkole podstawowej) - po latach zbladły i nawet ich nie widać.
|
#1327 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak mi się dziś nuudziiiii
|
|
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
witam się już wieczorową porą, prawie że :Pobudziłam się dzisiaj o 5:30 już od poniedziałku się źle czuję i to tak dość mocno źle, bo boli mnie odcinek pomiędzy podbrzuszem a linią włosków łonowych nie wiem co tam może boleć? ale od tego badania poniedziałkowego - które bolało tak się dzieje, dzwoniłąm do lekarza - kazał mi wziąć NO-SPĘ 2 razy dziennie i jak nie przejdzie do poniedziałku to mam się do niego zgłosić - dziewczyny miała tak któraś z Was taki ból? w tym miejscu ?--------------------------------------------------------------------- a teraz z innej beczki i z dobrych rzeczy to: ale miałam sen śniło mi się, że byłam na wsi u mojej babci, i żę byli tam ze mną jesacze mój TŻ i jego bracia i jeden kolega ode mnie z pracy i aktor Szymon Bobrowski i koniec końców był taki, że każdy z nich próbował mnie na tej randce pocałować i tylko mojemu TŻ się to udało (a raczej tylko jemu na to pozwoliłam). I na koniec snu byłon pokazane jak wszyscy faceci razem stali w kółku i pytali się wzajemnie: "i co i co, komu się udało ją pocałować" i mój TŻ stanął taki dumny jak paw i mówi : "Ona jest moja" ![]() a tak poza tym to mój TŻ dzisiaj od rana pucował okna ja prasowałam firanki, on później je dzielnie zmieniał i sprzątał chatę - a ja sobie siedziałam bo kazał mi nic nie robić, nawet przed deską do prasowania mi krzesło postawił i powiedział, że mam co najwyżej prasować na siedząco ale najlepsze jest w tym wszystkim to, żę właśnie u nas jest ulewa tak w ogóle to idę Was trochę naadrobić, mam jakieś 6 stron do poczytania
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-05-18 o 19:08 |
|
|
|
#1329 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Zaliczylismy z TZ pierwsze zajecia w SR-na razie bardziej ogolne i teoretyczne. TZ maja duzo i czesto mowic do brzuszkow i ich dotykac. Polozna uspokajala tez odnosnie bolu podczas SN-ze to przeciez nie jest staly bol, tylko skurcz i rozkurcz.
Ogolnie zapowiada sie wesolo, bo maja byc praktyczne cwiczenia dla panow z przecinania pepowiny-maja cwiczyc na czyms podobnym do prawdziwej pepowiny...ciekawe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz
Cytat:
|
|
#1331 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam z mama na sklepach, kupiłam sobie spodnie dresowe, i taką narzutkę. W sumie zapłaciłam 13 euro. A mama kupiła Nelusiowi (tak go dzisiaj nazwała ) dresik w Zarze na wyjście ze szpitala ![]() Plecy mnie bolą jak cholera... Zjadłam bułeczkę dużą ciemna i Kornel pokopał mamusię.
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Misia pokaż dresik Kornelka
kot mi grozi wariatka moja ![]() dzisiaj muszę powiedzieć mężowi by jej pazurki przyciął bo mi pozaciąga prześcieradło
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobię w poniedziałek zdjecie i Wam wstawię, dzisiaj mam dzień lenia. Masakra jak mnie boli wszystko...
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez dzisiaj pazurzyska obcinelam bo o wszystko mi sie zaczela zaczepiac, dywanik mlodej jest juz tak pozaciagany ze jeszcze troche i na smieci go wywale pindzia nie chce korzystac z drapakow i najchetniej sobie pazury strzepi na krzeslach i rogach scian
|
|
|
|
|
#1335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wykłady (7) zaczynamy z TŻ dopiero od 8 lipca. Potem będą jeszcze ćwiczenia z kąpieli noworodka plus dla chętnych poród rodzinny. Dziwię się, że u Ciebie tak wcześnie... No, chyba, że to u mnie późno Cytat:
A plecy bolą od chodzenia Odpoczywaj! A mi przed chwilą mąż pięknie włosy pomalował Ładnie się błyszczą i w ogóle
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1338 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis zaczeliśmy - w sumie 6 zajęć po 2 h.
Akurat chyba tak się grupa zebrała - bo fakt, jak mam najmniejszą ciążę (większość dziewczyn 27-30 tc).
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
Zdolniacha
W sumie krótkie mam, więc nie jest aż tak trudno
|
#1340 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wspaniale wrócić do domku
Mężuś już mi pokój wypucował i smaży szaszłyki na grillu Cytat:
moja na pierwsze oględziny też się wypięła a dzisiaj ni huhu. Nawet wstrząsy jej nie przekonały do otwarcia się Twarda sztuka![]() Właśnie nie wiem, ale szanse niewielkie. Przecież to niewiele ponad połowa :/ gdyby wcześniej odkryli może dostałaby sterydy, a ona zbyt późno przyszła do szpitala. Miała bóle brzucha, skurcze i 1 cm rozwarcie w dniu przyjęcia do szpitala. Masa kroplówek nie pomogła i stało się jak się stało... Cytat:
Ogólnie to bardzo dużo dzieci się rodzi i głównie dziewczynki! w ciągu 2 tyg na mojej sali leżało 6 dziewczyn i tylko jedna miała chłopczyka. W ciągu ostatniego miesiąca moje koleżanki urodziły trzy córki. Tak więc jakby w przyszłości brakowało dziewczyn dla waszych synków to zapraszam do Tarnowa będzie ich pod dostatkiem ![]() Cytat:
czuje się zmobilizowana do smarowania. Brzuch i biust zawsze można zakryć i rura Cytat:
Kochany mężuś wczuł się w rolę mój też tak sprząta mi ładnie, a ja leżę obok jak księżniczka Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
A nad Białystok nadciąga burza
|
#1342 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2013-05-18 o 19:59 |
|
|
|
#1343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() super ja zaraz mojego zaatakuję z malowaniem pazurków w girkach jak wróci bo może uciekł z domu
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, trzeba będzie kompa wyłączyć, żeby mi nie pierdyknął
|
#1345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to taki ucisk jest, i twarde tam mam jak wzięłam no-spę to mniej bolało i nie było takie twarde tam.... a boli mnie praktycznie przy każdym ruchu, jak wstaję, jak ubierałam spodnie, jak się odwracam w łózku z boku na bok i najgorsze - jak chodzę ale jak siedzę lub leżę nie ruszając się to nic nie boli praktycznie, ale twarde jestno mężuś powiedział, że absolutnie ja nie będę nic robić - on się wszystkim zajmie, ja jedynie te firany prasowałam ale to też na siedząco, deskę mi ustawił tak niżej żebym z krzesła mogła sobie swobodnie prasować cieszę się, że mam w nim takie wsparcie
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-05-18 o 20:06 |
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio zauważyłam, że jak zapinam np. sandały, to muszę mocno nogi rozłożyć, żeby to się udało
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
kropla tak jakby ból-kłucie? to ja tak mam jak się za bardzo zegnę/ naciągnę
mój mąż mnie dzisiaj nakrzyczał bo pokazałam mu spodnie te miętowe a on, że czemu nie ciążowe że Mikiego gniecie itd. także muszę jakieś kupić bo żyć nie da, a mi szkoda wydać 150zł na gacie na 3 miechy
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-05-18 o 20:06 |
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
dzis zamiast poloznych nowa seria niezwykle narodziny
|
|
|
|
#1350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do spodni to ja sobie kupiłam na szmatach - każda para za około 7-10 zł Cytat:
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-05-18 o 20:16 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

sral to pies, serio. decydujac sie na ciaze wiedzialam z czym sie musze liczyc
teraz tez mnie pewnie nie ominie.
to jedynie z boku troche widc a tak to nie 

nie wiem co tam może boleć?
tak się dzieje, dzwoniłąm do lekarza - kazał mi wziąć NO-SPĘ 2 razy dziennie i jak nie przejdzie do poniedziałku to mam się do niego zgłosić - dziewczyny miała tak któraś z Was taki ból? w tym miejscu ?
i koniec końców był taki, że każdy z nich próbował mnie na tej randce pocałować i tylko mojemu TŻ się to udało (a raczej tylko jemu na to pozwoliłam). I na koniec snu byłon pokazane jak wszyscy faceci razem stali w kółku i pytali się wzajemnie: "i co i co, komu się udało ją pocałować"
ja prasowałam firanki, on później je dzielnie zmieniał i sprzątał chatę - a ja sobie siedziałam bo kazał mi nic nie robić, nawet przed deską do prasowania mi krzesło postawił i powiedział, że mam co najwyżej prasować na siedząco 
) dresik w Zarze na wyjście ze szpitala 

Odpoczywaj!
Ładnie się błyszczą i w ogóle
U każdej z nas będzie wszystko w porządeczku
jak wzięłam no-spę to mniej bolało i nie było takie twarde tam.... a boli mnie praktycznie przy każdym ruchu, jak wstaję, jak ubierałam spodnie, jak się odwracam w łózku z boku na bok i najgorsze - jak chodzę
Ostatnio zauważyłam, że jak zapinam np. sandały, to muszę mocno nogi rozłożyć, żeby to się udało