|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
dzień dobry laseczki!
![]() ja wpadłam się tylko przywitać, dziś posprzątałam cały dom ( w końcu sobota i musiałam ruszyć moje szanowne 4litery ), zrobiłam pizzę na obiad i popiłam colą mam nadzieję, że małej nic nie będzie wypiłam kawkę na huśtawce przed domem, a teraz muszę zabrać się za naukę w środę mam 2 kolokwia, nie byłam na ani jednych zajęciach i dopiero zaczynam boję się przeokrutnie!tatuś z dziadkiem zabawiają dziecko na dworze, obstawiam max 30min i będą tu z nią spowrotem ![]() jutro obiad u teściowej i wogóle impreza, oczywiście z szanownym państwem, więc znów stresik ale może przynajmniej znajdę opiekę dla Ani a ja się zwinę pod pretekstem nauki ![]() pozdrawiamy gorąco i miłego weekendu!
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40870832]No ale o co chodzi?
![]() PO 4mcu, czyli w 5 mcu, tak jak tu cały czas mówimy ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Meneq, 3270g A no o to że 4 miesiące to 4, a 5 to 5. A nie że jak dziecko ma 4miesiące i 1dzień to już 5miesiąc Tak samo z tymi tygodniami ciąży było No po prostu głupie trochę takie... Ale rozumiem-wolałam się upewnić że już niebawem możemy startować z Oskarem Dziś byłam zrobić zapas - o matulo ile tego
|
#4083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a na drugiej fotce dzisiejsza marchewka z ziemniaczkami
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-18 o 17:28 |
||
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski.
Ja dzisiaj miałam egzamin, dopiero sobie przysiadłam, choć wróciłam około 14. No więc, egzamin zerowy, zaliczony na 4. To już drugi z bańki, jeszcze tylko fizyka została w czerwcu. Algebra i algorytmy zaliczone. Marsi, o matko! Aż mnie ścisnęło w środku, jak to przeczytałam. :O Szok! Nomen, następna. Jak dobrze, że nic Ci się wtedy nie stało. A propos, przypomniały mi się 2 zdarzenia, jedno mojej mamy, drugie moje. Mamy - jak moja siostra miała kilka lat, to spadła ze schodów. Ale! Że schody były wtedy przy kuchni, bo rodzice mieszkali z moimi dziadkami (mnie jeszcze w planach nawet nie było), to moja mama zobaczyła, że Karolina spada ze schodów jak kulka, a że akurat nalewała zupę gorącą, to zdążyła odstawić talerz na podłogę, podbiec do schodów i złapać moją siostrę w ostatniej chwili, żeby nie uderzyła o beton. Nie wiem, jak ona to zrobiła, miała na to ze 2 sekundy... A moje - jeszcze podczas ciąży, zimą, przewróciłam się dwa razy. Raz poleciałam na kolana, bo nie chciałam ani na tyłek, ani do przodu, żeby w żaden sposób wstrząsy nie dotarły do brzucha, a drugi raz wychodziłam z baru przy uczelni z kolegami i schody były oblodzone w jednym miejscu - akurat tam musiałam stanąć. Koledzy mnie łapali i gdyby nie oni, to nie wiem, co by się stało. A to już było blisko terminu, ostatni zjazd, z tego co pamiętam, czyli tak w połowie stycznia...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-05-18 o 17:48 |
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super!!A co do upadków w ciązy. Ja się też przewróciłam (nie było wtedy jeszcze śniegu, po prostu jakoś ułomnie chodziłam ). Kurcze, upadłam tak bokiem na brzuch. Całe kolano stłuczone. Bolało strasznie.Potem w domu sprawdzałam czy Daria się rusza. Przez 1,5 h ruchów nie czułam. Matko jak się bałam. Ale potem zaczęła figlować.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-18 o 18:17 |
|
|
|
|
#4086 | ||||
|
Zadomowienie
|
a wiesz co, to nie zawsze tak jest, że jak TŻa mamusia nie nauczy to nie sprząta i odwrotnie. Ja zawsze byłam pełna podziwu, bo zanim z tzem zamieszkałam to on zawsze po sobie sprzątal, no normalnie sladu nie było, że jadł itd. A jak ze mną zamieszkał to wyszedł z niego syfiarz okrutny
![]() Cytat:
Cytat:
Jak spotkanie??? Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40869250]wg mnie dobrze -chyba musisz pod uwagę brać cechy azjatyckie też, bo i mąż, i ty chyba ogólnie drobni jesteście? UWAGA! sprawdzam ile moja Agatka ważyła, jak któaś się martwi to porównanie będzie (zaznaczam - miała wszelkie badania robione i po prostu jest drobna, taki jej urok): 3mce - 5kg, 10C 4mce - 5,75kg, 25C 6mcy - 6,6kg, 10C nieco ponad Mając skończony rok i miesiąc ważyła 8,65kg (10 centyl), 74cm (ok. 50centyla). Ma 3 lata, waży jakieś 11,5kg i ma 93cm. [/QUOTE] Szajka, to myslisz, ze jak moja Ola kończąć 4 mies ma 568og to jest ok? Bo zaczynam się jednak martwić ![]() Cytat:
Lubię patrzeć jak ludzie w domu maja, taka moja wścibska nautra a jak zobaczyłam Twój kibelos to ciekawa jestem, co jeszcze będzie dane mi ujrzeć ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Kurka, no Ola znowu śpi mi od 17!! Wczoraj było to samo i to już było spanie na noc. Ale dziś ją chyba muszę obudzić,no bo co drugi dzień bez kąpania?
|
||||
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Black, gratulacje
![]() Moje dziecie przechodzi dzis samo siebie. Od 4 co chwile sie budzil, wiec po 8 bylam juz padnieta. Obudzilam TZ, zeby sie nim zajal, a sama poszlam w kimono :P Maly caly czas nie spal. Po 12 poszlismy na spacer, gdZie pospal szalone 20min i od tamtej pory nic... Oczywiscie przysypia na karmieniu, odkladam go, ale nie mina 3min a on juz sie na mnie patrzy i za chwile wrzask. Zmeczony strasznie, ale spac nie pojdzie. Lepiej marudzic i drzec sie z kwasna mina. Mata i bujak sa dobre na 10min, potem znow jazgot. Dobrze, ze jest TZ, przynajmniej zrobil obiad. Jakby go nie bylo to do teraz bym glodna byla. Czy tak juz zawsze bedzie? on mi za cholere nie potrafi zasnac na dluzej w mieszkaniu...Kupilam sobie torebke, spodnie i spodnice, wiec az tak skopanego humoru nie mam :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-05-18 o 19:10 |
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Wątpię że kiedykolwiek się to zmieni.Poka jaką torebkę kupiłaś
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-05-18 o 19:32 |
|
|
|
|
#4089 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy dziewczyny baaardzo baaaardzo za życzonka!!!!
Dzisiaj co prawda nie miałyśmy żadnej imprezki urodzinowej (będzie dopiero 9 czerwca, bo z mężem -17 maja - będą razem obchodzić), ale za to pojechałyśmy sobie nad morze i na fajny, duży plac zabaw... niestety słońce źle na nią zadziałało ![]() ![]() dostała większych plam, więc musiałyśmy wracać do domu kuuuuuuuuuuurrrrrr...... ja nie chcę, żeby moje dziecko miało takie dzieciństwo...ani lodów, ciastek...może jeszcze do tego chowanie się przed słońcem? nie no... ja wiem..to wszystko przeze mnie.. to w końcu ja byłam alergiczką jak byłam małolatą. tylko że, ja miałam alergię na pyłki, kota i świnki morskie.. i tak mi do tej pory zostało na te zwierzaki, ale na żadne pylące trawy, drzewa nie mam i nie musiałam się leczyć.. poza tyym nigdy nie miałam problemów ze skórą..jedynie co to był katar, swędzące oczy i gardło ![]() ![]() ![]() może lepiej mogłam się nie decydować na drugie dziecko..bo Nailah pewnie będzie miała jeszcze gorzej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
a co to za sypana szarlotka? nie znam? powiesz mi jak to zrobić? ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
![]() Ja latem planuję ją ubierać w jakieś krótkie szorty/majty i topy takie, żeby nawet brzusio było widać.. żeby była cyrkulacja powietrza hehe...albo sukienki jakieś delikatne.. dzisiaj np. miała tylko sukienkę na sobie i pampersa
|
||
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
szarlotka sypana-
1szklanka mąki 1szklanka kaszy manny 1szklanka cukru Wymieszac,podzielić na trzy części. Kilogram jabłek zatrzeć na jarzynowce. Układać na wysmarowana formę-suche składniki,jabłka,suche składniki,jabłka,suche składniki a na wierzch strata margaryna. Do piekarnika na ok 50 min w 180st . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4091 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha, a tu moja mała kluseczka, która mnie dzisiaj znów zadziwiła
![]() http://www.youtube.com/watch?v=LIGpl...ature=youtu.be |
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Niunia dzisiaj też niegrzeczna wieczorem. Strasznie płacze i nie może zasnąć.
Nawijko,Silver,moja w domu też nie śpi. Mało tego,na spacerze śpi tylko 30 min i zaczyna cyrk odstawiac. Też nie wierze w poprawę. ![]() Silver nie jesteś bardziej nerwowa odkąd bierzesz tabletki? Bo ja chyba tak. Tz mi dziś powiedział że się wsciekam o byle co. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, jak to watpisz?
nie odbieraj mi nadziei!!Gdyby jeszcze Kubus umial sie sam soba zajac... A tu 15min i juz wrzask uskutecznia. Ja dzis odpuscilam kapiel, nie ma sensu z tymi wrzaskami. Przemylam go troszke i polozylam spac szybcioej niz zwykle. A! I pierwszy raz dzis wracalam do domu z syrena alarmowa w wozk. Dzien porazka. Djerba, ja Ci nie podam, bo pisze z tel, ale w necie pelno przepisow jest. A ciasto przepyszne!!! SzCzegolnie na 2.dzien Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-05-18 o 19:55 |
|
|
|
#4094 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro jadę po składniki i na poniedziałek zrobię te ciacho do przedszkola (tam będzie imprezka urodzinowa Szadki dla dzieci) ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() A właśnie Karolciu, przepraszam, że nie podesłałam jeszcze fotki..ale jakoś ostatnio nie miałam nawet weny... na dniach to zrobię |
||
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba, rozumiem. I tak podziwiam Cie, ze ogarniasz dwojke dzieci
a jak wloski Sade? Kurde, mam nadzieje, ze dziec mi zasnie i pozwoli obejrzec the voice of poland w rytmm prasowania :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Moja padla.. Biedną tak się spłakala
![]() ![]() ![]() ![]() Djerba ja jeszcze dodaje łyzeczke proszku do pieczenia. I jeśli mała nie jest uczulona to możesz dodać cynamon do jabłek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brrrrrrrrrrrrrrrrrr ale burza!!!! ja się boję sama!!!! u Ciebie też taka? ![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Chyba nie jest, bo już kiedyś jadała ciacha z cynamonem..ale teraz...musiałabym spróbować. |
|
|
|
|
#4098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
ale wiem, że mozna tak zrobić ja kiedyś niosąc moją siostrzenicę potknęłam sie i zrobiłam fikołka, i nie wiem jak to zrobiłam, ale tak ją oplotłam rękami ( a mamy odruch by na ręce upadać) że jej się nic nie stało ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Mi dzionek szybko zleciał. Rano zakupy z Małą, potem chwilę w domu, potem długi spacer, później dziadki byli, kąpiel i Młoda śpi. Mąż poszedł na piwo, a ja się nudzę |
|||
|
|
|
#4099 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny !
![]() Nie jestem na bieżąco i jakoś źle się z tym czuję ![]() Nawet na maturze z matmy myślałam o was ![]() Pochwalić się mogę: polski ustny 18pkt na 20 , a angielski ustny 29 na 30 ![]() Z tego co sobie wyliczyłam to z matmy będę mieć akurat 32% Ale była matma dla debili dlatego zdam ![]() Polski rozszerzony łatwiejszy od podstawowego, geografia rozszerzona mi nie poszła-za mało konkretnej wiedzy, a wos bajka chyba musze nadrobić was z 10 stron chociaż
|
|
#4100 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie kupiłaś, w jakim stylu?![]() Cytat:
Sama nie wiem czy smakowało czy nie![]() Cytat:
Takie sytuacje są przerażające, w wakacje wielki pies rodziców mi na brzuch skoczył, co się bałam ....Dziewczyny, ogląda która X-faktora? Możecie mi powiedzieć czemu tą Maję trzymają? Ten program widać nie jest o pięknym śpiewie tylko o historiach rodzinnych
|
|||
|
|
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za ustny i super, że dobrze poszło
|
|
|
|
|
#4102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Darusia to mega gwiazdeczka jest ![]() Cytat:
![]() Misiek dziś też ciężki do zasypiania, przed chwilą padł dopiero, no ale jak wróciliśmy od teściów to zasnął na 2 godziny, potem wzięliśmy go na zakupy i takiego marudera miał że szlag mnie trafiał, stękał całą drogę Buba mała. Black, gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
K. :-(
|
|
|
|
#4104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nosz kuuuurrrr... ja papieru do d... nie mam ![]() i co ja przyniosę Sade do przedszkola ![]() ale się wqrwiłam... dobrze, że mi powiedziałaś!!!! dzięki hehe ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
A teraz? co za du.pa ze mnie.. zawsze, zamiast niepubliczny - robię prywatny... grrrrr
|
||
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
![]() Jutro chrzcimy Blanke. Ma takiego maruda że się boję jak zniesie mszę... Ech... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4106 |
|
Zadomowienie
|
Jakie święto????????????
Kurde nie czuję się bezpiecznie jak sklepy pozamykane Lenova ![]() Pogadałam z teściową dziś iiiiiii jejku ile problemów jest tak naprawdę przeze mnie. Jestem na nią tak cięta, że aż chodzę jak ona się zbliża. A przecież ona nic złego mi nie robi Ale mam wyrzuty sumienia. Gdybym umiała normalnie się zachowywać i gadać to byłoby zupełnie inaczej...
|
|
|
|
#4107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilke
![]() Wszystkiego najlepszego dla Sade ![]() Marsi Aniol Stroz czuwa nad Wami Black gratuluje zdanego egzaminu. Bijkora gratulacje super wyniki ![]() Lady to Ci sie maly naspal w nocy ale masz racje powinno tak juz byc a nawet i lepiej ![]() moj ostatnio kiepsko sypia w nocy odsypia za to w dzien a pozniej znow noc kiepska ;/ aaa i uwaga od 3 dni moje dziecko kupe robi codziennie hehe nigdy nie myslalam ze tak z kupy bede sie cieszyc aaa i co do brzucha to mi tez w pierwszej ciazy duzy pies tesciow skoczyl na brzuch na szczescie nic sie nie stalo..
|
#4109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taką samą grzechotkę ma Misiek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hahaha ja dziś kupiłam a swoją drogą to powiem Wam, bo pracuję w sklepie, że jak 1 dzień sklepy pozamykane to ludzie w jakąś panikę wpadają Moja się też tak już obraca, z tym, że najpierw na bok, leży chwilę i zaczyna za chwilę nóżkami machać i się przekręca na brzuch
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

), zrobiłam pizzę na obiad
i popiłam colą
wypiłam kawkę na huśtawce przed domem, a teraz muszę zabrać się za naukę
w środę mam 2 kolokwia, nie byłam na ani jednych zajęciach i dopiero zaczynam
boję się przeokrutnie!

A to już było blisko terminu, ostatni zjazd, z tego co pamiętam, czyli tak w połowie stycznia...

drugi dzień bez kąpania?

nie odbieraj mi nadziei!!
6 5 4 3 2 1