|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają |
|
28 | 50,91% |
| Zbudyniałe matki |
|
0 | 0% |
| Rosną ciągle nasze brzuszki, coraz bardziej puchną nóżki |
|
6 | 10,91% |
| Zbudynienia pełna głowa, nie opiszą tego słowa |
|
5 | 9,09% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
10 | 18,18% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
6 | 10,91% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
Cytat:
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki, mamy IX-X 2013, cz. VII
musze sie pochwalic ze chyba widac juz u mnie ciaze golym okiem
bo dzisiaj spotkalam 2 kolezanki ze starych lat jak szlam z mama do sklepu i obie popatrzyly na mnie i gratulowaly hahaha ![]() ale chyba jeszcze nie bardzo widac bo wczoraj jak usiadlam w autobusie to jakies staruchy nade mna charczaly :P |
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Wracając do Sochy, na pudlu są zdjęcia jej i też ciężarnej K. Malinowskiej. Rzeczywiście, Socha bardzo się zmieniła na twarzy i taki mocno spiczasty na brzuch... Malinowskiej ciąża służy
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w środę mamy temat porodu rodzinnego ![]() 6 czerwca natomiast zwiedzamy szpital, tż się pytał czy to wycieczka tylko dla mam, położna oczywiście mówiła że nie, że dla tatusiów też, na co ja powiedziałam, że musisz wiedzieć gdzie mnie przywieźć hehe mamy zajęcia raz w tygodniu od 21 do 30tc, a od 30tc 2 razy w tygodniu więc jeszcze sporo przed nami ![]() Amelka widziałam tą gazetkę biedronkową jednak to bardziej produkty dla starszych dzieci, raczej z niczego jeszcze nie skorzystam teraz czekam na wyprzedaż tesco
02.09.2013 Aleksandra Edytowane przez Larysa88 Czas edycji: 2013-05-18 o 20:29 |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam taki ból z prawej strony w dole brzucha/macicy - ucisk (coś jakby kamień zalegał) i mówiłam o tym lekarzowi, ale sprawdzała na usg i mówiła że nic tam nie ma kolejne usg też nie wykazały nieprawidłowości. Ginka zabroniła mi tego dotykać, bo stwierdziła, że moja macica ma taką urodę, że rozciągając się, napina się i boli. Po pewnym czasie przeszło ;] już dawno nie czułam tego bólu.Gdyby bardzo bolało to zmykaj to lekarza, albo na IP! Wspaniałych mamy mężów mój też mi bardzo pomaga |
|
|
|
|
#1357 |
|
czyli Endżi
|
heloł
![]() kurde, na tym zwolnieniu to mam stresów póki co tyle samo co w robocie Nie wiem czy przez te nerwy czy co, ale wczoraj wieczorem chwyciły mnie takie skurcze, że aż mnie zginało, stać nie mogłam Żartowałam, że może już rodzę skoro mam skurcze co 5 minut Trochę odpoczęłam, trochę pochodziłam, łyknęłam dwie Nospy i dwie tabletki magnezu i przeszło, do teraz jest ok. Tylko mój budyń sprawił, że zostawiłam prawie całe, nowo zakupione pudełko magnezu u znajomych ![]() Ubaw miałam w tym wszystkim z teżeta, bo oczywiście donośnie mu się żaliłam na te skurcze. A on do mnie czy jestem pewna, że to po prostu dziecko nie kopie Oni nawet nie są sobie w stanie wyobrazić o co chodzi w tych skurczach... Mam za to piękną lampę w salonie - to mi ewidentnie zrobiło dzień
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-05-18 o 20:34 |
|
|
|
#1358 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszla mi komoda ta z Ikei.Zamowilam jednak tę cztero szufladową i wiecie co?Jest ogromna
Prawie cały pokoik mi zagraci,ale co tam wazne ze sporo w niej pomieszcze Zrobiłam tez dzis rekonesans ciuszkow dla Lili i stwierdzam ze musze jeszcze sporo dokupic...:/za bardzo skupiłam sie na rozmiarach 68,74.. wogole to ile do szpitala jest potrzebnych ciuszkow dla dzidzi?bo ja ogolnie mam wszystkie ciuszki z ciuchajki a do szpitala to bym juz jakies nowe ze sklepu pokupywała..z 5 kompletow wystarczy?
|
|
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że lepiej się czujesz policzanka pokaż komodę- ja chcę też z ikei białą
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-05-18 o 20:40 |
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
juz leci, zaczelo sie 20:25 ale dretwe jest
polozne byly lepsze chyba na xfactora przelacze i bede sluchac jak piluja heh
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to super, chce żeby mi też dużo się tam pomieściło z ubrankami może zobacz też na stronie szpitala swojego, bo na moim jest wykaz co i w jakich ilościach jest potrzebne
|
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
Narazie stoi w duzym pokoju bo w małym jest jeszcze nasze lozko ktore trzeba wyrzucic.W rzeczywistosci jest ogromna-na zdieciu tak tego nie widac.
o losie!!jakie ja byki strzelam prawie w kazdym poscie
Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2013-05-18 o 20:58 |
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
no i sobie poogladalam... tz xboxa odpala
|
|
|
|
#1364 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe moj tez gra
ja tam tv tak chetnie nie ogladam więc mi to nie przeszkadza![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Bede musiala podpytac kogos kto rodzil w tym moim szpitalu bo ja tego na ich stronie nie potrafie znalezc... |
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup dla Mikiego ![]() Cytat:
![]() A mój brzuch mega twardy ![]() Niech już będzie czwartek
|
|
|
#1367 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1368 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
![]() Nie wiesz czy udało się odratować to dziecko? Cytat:
|
|
#1369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() że tak użyję słów męża Inwersji- lubię tą Maję Hyży, ale kurcze męczy bułe ludzie chyba ją trzymają bo liczą na wojnę Hyży-Hyży czy co ![]() Cytat:
muszę jeszcze w ikei je zobaczyć na żywo ![]() mój na szczęście mi zawsze ustępuje bo bym marudziła ![]() Cytat:
jakieś jeansy tam mają być w miarę tanie-chyba 50zł ![]() ha! wyjęłam jeszcze jedną siatkę z ubrankami bo pisałyście, żeby jeszcze pajace dokupić i mam 6 sztuk 4x 56 i 2x62 także dokupię jeszcze 2x 56 i 4x62 i chyba starczy pajacyków? sorki za jakość, ale robiłam telefonem no i światło z lampy ![]() Pajac 56-62.jpg
|
|
#1370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska, jak dla mnie to wszystko jest rezyserowane
ale moze i tak jest ze ludzie ciekawi sa co to bedzie sie dzialo w finale chociaz jak dla mnie Majka slabiej spiewa, ale to dlatego ze ona w sumie od niedawna.ja ja tylko podziwiam ze jest w stanie dzieciaki zostawic ![]() a tz pozwolilam grac bo juz dawnooooo nie gral, tzn nie gra jak jestem w domu, wiec niech sie chlopak wyluzuje po stresach zwiazanych z samochodem jeszcze jak sciagneli auto z miasta to siedzial i patrzal czy to aby ten przewod od plynu hydraulicznego nawalil i mowi ze raxzej tak, wiec sie ciesze, bo to ta optymistyczna wersja finansowa spadam chirurgow ogladac, ostatni odcinek sezonu
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę się poprawić! Myślałam, że mam dużo ubranek, ale jak zobaczyłam Wasze ilości, to zdecydowanie mam za mało! Tylko w moich sklepach ostatnio letnie, a mi rzeczywiście pajace by się przydały, bo mam niedużo
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam prawie nic, ale jak tylko 2 usg potwierdzi dziewczynkę, to z okazji spłacenia długów na pewno coś kupię
![]() Oglądam głupi serial o nastolatkach
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Padam na łeb
![]() Spędziłam popołudnie na spacerach z moją 14-miesięczną chrześnicą. Mój brat powiedział, żebym tak samo kochała moją córeczkę tak jak jego Oczywiście żartował, ale normalnie bym zjadła tą kruszynkę
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę dokładnie to w sypialni wymierzyć mówiłam już że masz przepiękne te wnętrza?
|
|
#1376 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a Ją mam jakiegoś dola... Związanego z samotnością... Ciągle czuje się sama mimo że Adi ze mną i tz niby na wyciągnięcie ręki ale ciągle w pracy i na budowie. Zaczyna mi się handra zwana sezonem letnim. Muszę się jeszcze zmobilizować i zacząć organizowac ubranka i miejsce w szafie na nie bo póki co to nic w tym kierunku nie zrobiłam. Wydawało mi się albo cały czas wydaje że jeszcze mam czas ale tak naprawdę to coraz mniej tego czasu. Niby mam ubrańka z Adiego ale sama niewiem gdzie bo wszystko siostrze dawałam . Niby to jeruz w workach ale wiadomo trzeba wszystko przeglądnąć I posegregowac. Ajc rozpisałao się bez sensu
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie dołuj się, masz kochającą rodzinę obok siebie, jeśli jest Ci smutno podejdź na budowę do tż i po prostu go przytul i wróć do swoich zadań napewno Ci się poprawi wtedy a i jemu będzie miło!ja też świruję bo mój wczoraj w południe mnie odwiózł więc 3/4 dnia bez niego dziś też bez niego, jutro to on będzie odsypiał więc nie wiem czy przyjedzie czy ja pojadę i już dziś łapałam się na tym że znów mi źle samej a wsumie nie tak długo jestem sama, no po prostu świruje bez tego wariata mojego no zazdroszczę bo Wy razem mieszkacie my no może w czerwcu/lipcu raczej jednak z przewagą na lipiec pewnie z naszym tempem remontu
|
|
#1378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję Ci za odpowiedź bo troche mnie uspokoiłaś ah Ci mężowie nasi mój to biedaczek już usnął, bo tak duzo dzisiaj zrobił, że zmęczony był mega ja też uciekam spać dobranoc
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#1379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Wtajemniczenie
|
tylko że on na dachu to ciężko go przytulić ale już nie dużym brakuje do skończenia tej dachówki
ale lepiej mi jak to co czuje tutaj napisze bo dziś już Adi Za mną chodził i pytał -mamo bo pio stało...dlaczego jesteś smutna.... Ją mu mówię że dlatego że taty nie nie ma a Adi na to mld martw się niekt wróci z pracy . Normalnie zaskakuje mnie myślenie mojego łobuziaką
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

bo dzisiaj spotkalam 2 kolezanki ze starych lat jak szlam z mama do sklepu i obie popatrzyly na mnie i gratulowaly hahaha 

kolejne usg też nie wykazały nieprawidłowości. Ginka zabroniła mi tego dotykać, bo stwierdziła, że moja macica ma taką urodę, że rozciągając się, napina się i boli. Po pewnym czasie przeszło ;] już dawno nie czułam tego bólu.
Żartowałam, że może już rodzę skoro mam skurcze co 5 minut
Oni nawet nie są sobie w stanie wyobrazić o co chodzi w tych skurczach... 

chyba na xfactora przelacze i bede sluchac jak piluja heh 

podleczyli mnie i już powinno być dobrze. Czuję się jak nowo narodzona. Krwiaka prawie nie ma i już nawet nie muszę ciągle leżeć
w nocy odeszły jej wody i miała 6cm rozwarcie. Przykre strasznie...