|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty - część VI
Cycek, roof cat , urodzony Dublin, podworko sasiadow pod ich szopa - prawie 3 lataSkuter, roof cat , urodzony w Hollywood, County Dublin (55km od Dublina gdzie mieszkamy) jako tzw niechciany miot- 2 lata skonczy w poniedzialekRusia Eire, syberyjka, urodzona w Gorey, County Wexford (114 km od Dublina)- rok bedzie miala w lipcu wiecej kotow nie pamietam
|
#2282 |
|
Gang Iren
|
To niezła gromadka
|
#2283 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jaką dość tanią, w jakim najlepiej sklepie i ile kg najlepiej kupie karme dla kociaka? Będę mieć go za jakiś czas, tzn. za parę tygodni dopiero, a nie chcę go karmić syfem typu Whiskas czy Kit-Kat
Edytowane przez potworciasteczkowy Czas edycji: 2013-05-18 o 19:26 |
|
|
|
#2284 |
|
KOTerator
|
Dobrej karmy poniżej 10zł za kg się nie dostanie...
|
|
|
|
#2285 |
|
Raczkowanie
|
Hm? Wiem
Chodzi mi o jakąś lepszą karmę i stosunkowo nie drogą. Pisałam, że 10 kg kosztuje PONAD 100 zł, co aktualnie na moją, a właściwie mamy kieszeń jest za drogie, chociaż gdyby to ode mnie zależało kupiłabym bez zastanowienia... pisałam już kilka stron dalej, że jestem początkująca w tym temacie, a nie chcę kota karmić totalnym syfem..
|
|
|
|
#2286 |
|
KOTerator
|
A ile możesz wydać na karmę?
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Taste of the Wild 6,8kg za 109 zł (16zł za kg) to chyba najtańsza opcja z bezzbożówek. |
|
|
|
#2287 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hm, w sumie kusi mnie to 10 kg (jakiejkolwiek z lepszych karm), tylko zastanawia mnie na ile mniej więcej (!) by taka karma wystarczyła ? bo znalazłam, co prawda droższe od TOTW ale Sanabelle i Animode za 129 zł, ale właśnie na ile to wystarczy? Edytowane przez potworciasteczkowy Czas edycji: 2013-05-18 o 20:03 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 |
|
KOTerator
|
Im lepsza karma tym wolniej schodzi.
Zależy ile miesięcy ma kot. Moje dwie dorosłe kotki jedzą 10kg średnio przez 3 miesiące. A właściwie 4 - 4,5 bo młodsza woli nie jeść suchej karmy i wysępić ode mnie mokra. Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2013-05-18 o 20:34 |
|
|
|
#2289 |
|
Raczkowanie
|
Super, dziękuję
Kotek będzie dość młody, kilku miesięczny (?), będe go miała w czerwcu albo w lipcu
|
|
|
|
#2290 |
|
Rozeznanie
|
Totw jest lepsze od Sanabelle i Animondy. U mnie przy 2 kotach Applaws schodzi 1-1,5 kg/miesiąc do tego dochodzi mokre. Luna ma niestety znowu ruje
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze sie zdarzyc ze kocie bedzie jadlo to co kupisz ale moze byc i tak ze mozesz stanac na glowie a nie bedzie jadlo. Moze lepiej kupic probki i zobaczyc czy kote bedzie jadl, inaczej wydasz kase na 10kg i potem bedziesz szukac kogos kto odkupi, gorzej jak nie znajdziesz. I czasem jest nawet tak ze kot nie chce jesc w nowym domu tego co jadl w poprzednim, ja tak mialam z moja kotka, dostalam z hodowli 'rzekomo' karme ktora tam jadla.... taaa....
|
|
#2292 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie czytam skład i Animody i Sanabelli i nie najlepszy, chociażby patrząc na zboża, przestudiuje jeszcze pozostałe części watku tutaj o kotach i opinie na internecie, i mam nadzieję, że uda mi się wybrać i coś dobrego i w nie najgorszej cenie
![]() Rujek serdecznie wam współczuje.. Zastanawiam się nad płcią kociaka, ale przerażają mnie rujki, fakt, że kotka/kotkę chcę mimo wszystko wykastrokać/wysterylizować. ed. tak, cały czas czytam wątki tutaj na forum o kociakach, nie siedze bezczynnie Znając życie kociak je u aktualnych wlascicieli cos w stylu whiskasa albo kit-kata... Więc tym go nie chcę karmić, ale fakt, na początek zamówie próbki i zobaczymy
Edytowane przez potworciasteczkowy Czas edycji: 2013-05-18 o 20:51 |
|
|
|
#2293 | |
|
KOTerator
|
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
. Na Twoim miejscu przejrzałabym też moje posty, bo ja tu jestem chyba kojarzona z akrobatycznymi wyczynami jak chodzi o najtańsze utrzymanie kota a najlepsze .
|
|
|
|
|
#2294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O, to zwrócę uwagę na Twoje posty |
|
|
|
|
#2295 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Za miesięczną paczkę karmy musisz wydać 40-50 zł, więc sporo oszczędzasz na większym opakowaniu. Skoro kotek pojawi się za jakiś czas, zdążysz odłożyć na worek. A jeszcze żwirek, koszty weterynarza, sterylizacji...
|
|
|
#2296 |
|
KOTerator
|
Dodam transporter, odrobaczanie co 3 miesiące czyli rocznie koło 50zł, szczepienia nawet 100-150zł rocznie, badania przed sterylizacją itp. Kot tani nie jest, ale ile radości daje, np jak obudzi o 4 i nie da spać aż do budzika
.
|
|
|
|
#2297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kocia sterylizacja nie jest tak droga jak u psów, więc z tym problemu nie ma, weterynarz wiadomo, na początek conajmniej 50 zł na szczepienia, kotek nie będzie wychodzący, ale jeśli coś by mu się stało, to mamy zaprzyjaźnionego weta kawałek od nas, albo tuż naprzeciwko nas jest weterynarz i wtedy jestem świadoma kosztów, więc tu także problemu nie ma a co do karmy zdecyduje się chyba jednak na TOTW ![]() ed. fakt, że pisałam przed chwilą coś innego co do karm które kosztują ponad 100 zł za np. 7-10 kg, patrzyłam w innych kategoriach, tzn. tak jak psie i z dziwną świadomością, że to miesięcznie, ale zostałam wyprowadzona z błędu :P Edytowane przez potworciasteczkowy Czas edycji: 2013-05-18 o 21:12 |
|
|
|
|
#2298 |
|
KOTerator
|
A jaki żwirek
?
|
|
|
|
#2299 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Rujek serdecznie wam współczuje.. Zastanawiam się nad płcią kociaka, ale przerażają mnie rujki, fakt, że kotka/kotkę chcę mimo wszystko wykastrować/wysterylizować.[/QUOTE]
Kocur 11 miesięczny został wykastrowany gdy miał ok 5 miesiący, kotka ma teraz 5 miesiący i już ma drugą ruję. Planowaliśmy ją wysterylizować jak będzie miała 6 miesięcy bo jest drobniutka, nikt sie nie spodziewał, że takie maleńśtwo dostanie rujki w wieku 4,5 miesięcy. Teraz będziemy jeszcze miesiąc czekać bo wet nam tak doradził, a potem będzie ciachnięta ![]() Haha Monika tak budzenie przed budzikiem jest najlepsze Luna teraz przed rujką była tak przytulaśna, że od 5 rano musiałam ją tulić, całować, drapać i wogóle za masażystko-przytuankę robić a do pracy na 7 więc mogłam mieć jeszcze godzinę snu
|
|
|
|
#2300 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
O Milce i kosztach z nią związanych pisać nie będę bo to masakra, ale np. na Sonię - która miała tylko podwyższone parametry wątrobowe a poza tym była kotem całkowicie ZDROWYM , wydałam worek pieniędzy , tabletki, trzy badania kwi, usg brzucha a ile stresu przy tym miałam . Wszystko jest dobrze, dopóki jest dobrze.---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2301 |
|
Raczkowanie
|
Żwirek jest bentonitowy i bez-nazwowy...
![]() ed. zdaję sobie sprawę, że z kotem jak i z psem, czy innym zwierzęciem, czy nawet człowiekiem (xd) trzeba chodzić do weterynarza/lekarza jak i z samych kosztów..
Edytowane przez potworciasteczkowy Czas edycji: 2013-05-18 o 21:26 |
|
|
|
#2302 |
|
KOTerator
|
No to możesz się przygotować na to, że będzie się przylepiał do kuwety i śmierdział
.---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Plus mój kocur lubił Benka jeść... Bentonitowe żwirki to dla mnie zło .
|
|
|
|
#2303 |
|
Raczkowanie
|
Miałam pewne obawy przed kupnem tego żwirku, ale... kupiłam, no trudno
przeżyjemy, jak ten się skończe chce kupować właśnie Benka, który jest chyba lepszy
|
|
|
|
#2304 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem za żwirkami drewnianymi bo mi nie śmierdzą i łatwo pozbyć się "miny" spukując wszystko w toalecie.
|
|
|
|
#2305 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiałam nad drewnianym, ale jednak wzięłam bentonitowy, no cóż, zobaczymy czy będę żałować czy nie
|
|
|
|
#2306 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
. Szczególnie dla sprzątającego.
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Raczkowanie
|
Moja ciocia używała (a właściwie to jej kot
) i specjalnie nie narzekała na Benka..
|
|
|
|
#2308 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie żwirek bentonitowy plus kocie siuśki to smród nie do opisania. Do tego niech jeszcze będzie zapachowy
i to bez względu na markę.Paprze się, śmierdzi, pyli, okropieństwo. Drewniany się co prawda nosi mimo, że kuweta kryta i w szafce (wszelkie wycieraczki kończą zasikane), ale pomimo to nie ma porównania. Nie śmierdzi, łatwiej się czyści kuwetę, to jeszcze można go wrzucić do toalety.
|
|
#2309 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Raczkowanie
|
To trafiłam... Ale jakoś się przemęczę jeśli faktycznie będzie taki zły
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.

, urodzony Dublin, podworko sasiadow pod ich szopa - prawie 3 lata

.

. Wszystko jest dobrze, dopóki jest dobrze.
.

i to bez względu na markę.