Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwości III - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-18, 13:40   #3331
Kaczinka
Raczkowanie

Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwośc

Nie wydaje wam sie ze wszystko co najłatwiejsze z fizyki juz było ? O grawitacji chyba wszystkie typy zadan widziałam , z bryły zsuwanie po rowni, zmiany pedu , rzuty, promieniotworczosc termodynamika , wydaje mi sie , ze wszystko juz było , czego sie spodziewane? Najwazniejsze aby było jak najmniej teorii , a większość liczenia
Kaczinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 13:43   #3332
Olvnia
Zadomowienie

Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwośc

Cytat:
Napisane przez piotrek1994 Pokaż wiadomość
nie wiem czy piszesz o matmie R czy P, ale jeżeli o R, to stawiam flaszkę, że i tak średnia krajowa będzie w granicach 40-45% :p
u mnie w matfizie większość nawet tych 50% nie osiągnie

Cytat:
Napisane przez Sewillka Pokaż wiadomość
angielski zdany ! strasznie się cieszę
gratulacje

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Kaczinka Pokaż wiadomość
Nie wydaje wam sie ze wszystko co najłatwiejsze z fizyki juz było ? O grawitacji chyba wszystkie typy zadan widziałam , z bryły zsuwanie po rowni, zmiany pedu , rzuty, promieniotworczosc termodynamika , wydaje mi sie , ze wszystko juz było , czego sie spodziewane? Najwazniejsze aby było jak najmniej teorii , a większość liczenia
ja bym bardzo chciała bryłkę sztywną,relatywistykę,jąd rówkę,termo,optykę
ale tak naprawdę to i tak zależy od tego,czy pojmę,czego oni ode mnie chcą w zadaniu ,więc na nic się nie nastawiam

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Książki przeczytane od 07.2014: 40
Olvnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 13:49   #3333
pffe
BAN stały

Dot.: Odp: Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy,

Cytat:
nie wiem czy piszesz o matmie R czy P, ale jeżeli o R, to stawiam flaszkę, że i tak średnia krajowa będzie w granicach 40-45% :p
chodziło mi o podstawę.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 14:09   #3334
magne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poziomka14 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do zdających biologię i chemię na poziomie rozszerzonym:
waszym celem jest medycyna? Jeśli coś by nie wyszło, idziecie np. na farmację, analitykę medyczną, fizjoterapię itp. czy czekacie rok i poprawiacie maturę?
Moi znajomi zostają w domu, bo ciężko by było im pogodzić naukę na studiach i do matury.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Kaczinka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że będzie więcej teorii niż liczenia, bo na chemii tak było, a jak będzie to się okaże.
magne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 14:26   #3335
ivy_chance
Raczkowanie

A co planujecie robić w wakacje? Pracować?
Ja właśnie dzisiaj przeglądałam oferty pracy w moim mieście i szczerze to się załamałam...
No po prostu nie ma opcji żebym coś znalazła
Nawet nie wiem jak CV napisać ukończoną szkołę, języki, zainteresowania. I to w sumie by było na tyle bo doświadczenia oczywiście brak.

Cele: Allegra, Handspring, Extended Butterfly, szpagat, stanie na rękach!
ivy_chance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 14:38   #3336
Olvnia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivy_chance Pokaż wiadomość
A co planujecie robić w wakacje? Pracować?
Ja właśnie dzisiaj przeglądałam oferty pracy w moim mieście i szczerze to się załamałam...
No po prostu nie ma opcji żebym coś znalazła
Nawet nie wiem jak CV napisać ukończoną szkołę, języki, zainteresowania. I to w sumie by było na tyle bo doświadczenia oczywiście brak.
ja w czerwcu na pewno odpoczywam,może skoczę z tżem w góry lub nad morze lipiec/sierpień chciałabym popracować,ale nie mam wielkiego ciśnienia,bo nie wyprowadzam się z miasta na studia,także nie muszę zbierać jakiś gigantycznych sum na wynajem jakiejś klitki stolicy ;d
Książki przeczytane od 07.2014: 40
Olvnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 14:46   #3337
Ingran
Blessed be the fruit

Ja bym chciała pracować gdzieś z dala od świeżego powietrza i przestrzeni ale raczej brak jest takich opcji, rodzice wypychają mnie na truskawki lub borówki ://
Stary 2013-05-18, 14:51   #3338
halucynogenna
Raczkowanie

Mam pytanie, gdy opisuje coś co robiłam w przeszłości, ale efekty tego widać teraz. Np. zdanie : Brałam udział w warsztatach aktorskich, ćwiczyłam każdego dnia. Używam wobec tego zwykłego past simple, czy jak?
halucynogenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 15:11   #3339
kisiej25
Tajka

Cytat:
Napisane przez halucynogenna Pokaż wiadomość
Mam pytanie, gdy opisuje coś co robiłam w przeszłości, ale efekty tego widać teraz. Np. zdanie : Brałam udział w warsztatach aktorskich, ćwiczyłam każdego dnia. Używam wobec tego zwykłego past simple, czy jak?
Do tego Twojego:
"Brałam udział w..."
Ja bym użyła:
I've been taking part in...
oraz I've been working every day

Chyba, że masz podany konkretny czas.
Np. tydzień temu brałam udział w...
I was taking part in...last week.

kisiej25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 15:39   #3340
halucynogenna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kisiej25 Pokaż wiadomość
Do tego Twojego:
"Brałam udział w..."
Ja bym użyła:
I've been taking part in...
oraz I've been working every day

Chyba, że masz podany konkretny czas.
Np. tydzień temu brałam udział w...
I was taking part in...last week.

dziękuję
Mam jeszcze jedno pytanie, czy podczas rozmowy wstępnej, gdy odpowiem na zadane pytanie, egzaminator może dopytać o coś więcej?
halucynogenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 15:42   #3341
maturzystkanika
Raczkowanie

Jest tu ktos kto wybiera sie na studia do Lublina i nie ma gdzie mieszkac? :P
maturzystkanika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 15:48   #3342
Summer_Sunny
Przyczajenie

Wiecie co dziewczyny ja też jestem maturzystką i po wczorajszej biologii rozszerzonej jestem załamana uczyłam się naprawdę sumiennie przez cały rok, a tu proszę głupi stres mnie zjadł ... chciałam iść na psychologie na UJ, ale teraz nie mam co liczyć na dostanie się bo całą maturę napisałam naprawdę bezmyślnie
Trochę chcialam się wyżalić, ale też zapytać jak radzicie, iść na psychologie do innego miasta, jeśli się dostanę i później po roku próbować się przenieść, czy iść na zupełnie inny kierunek i poprawiać biologię za rok?? Jak sadzicie?
Summer_Sunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 16:11   #3343
karoline3ek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Summer_Sunny Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny ja też jestem maturzystką i po wczorajszej biologii rozszerzonej jestem załamana uczyłam się naprawdę sumiennie przez cały rok, a tu proszę głupi stres mnie zjadł ... chciałam iść na psychologie na UJ, ale teraz nie mam co liczyć na dostanie się bo całą maturę napisałam naprawdę bezmyślnie
Trochę chcialam się wyżalić, ale też zapytać jak radzicie, iść na psychologie do innego miasta, jeśli się dostanę i później po roku próbować się przenieść, czy iść na zupełnie inny kierunek i poprawiać biologię za rok?? Jak sadzicie?
Ja bym radziła iść na inną uczelnię i poprawiać maturę.
Jak tak zrobiłam i nie dość, że jeżeli się dostanę to poprzepisuję sobie parę ocen to jeszcze wiem, że studia techniczne to nie moja bajka
karoline3ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 16:24   #3344
kisiej25
Tajka

Cytat:
Napisane przez halucynogenna Pokaż wiadomość
dziękuję
Mam jeszcze jedno pytanie, czy podczas rozmowy wstępnej, gdy odpowiem na zadane pytanie, egzaminator może dopytać o coś więcej?
Jak odpowiesz odpowiesz i uzna to za wystarczające, to nie. Przechodzi wówczas do następnego pytania.

kisiej25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 16:53   #3345
kasia14256
Przyczajenie

jak myslicie lepiej isc tam gdzie sie dostanie i probowac przenosic do innego miasta , (na inna uczelnie) czy isc na ta wymarzona uczelnie tyle ze na zaoczne i potem sie przenosic na dzienne?
kasia14256 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 16:56   #3346
rocknroll
Raczkowanie

Tym razem mam pytanie z innej beczki

Są tu jakieś osoby które grają na gitarze? Od wielu lat gram na pianinie, miałam też epizod z fletem poprzecznym, i gitarę miałam w ręku parę razy - ogarniam jakieś tam w miarę podstawowe chwyty Wraz z przypływem gotówki po urodzinach ( ) przypomniało mi sie, że myślałam kiedyś o kupnie gitary i zaczęciu grać bardziej na poważnie No i właśnie nie mam pojęcia jaką gitarę wybrać (raczej akustyk, ale niekoniecznie) - jaką firmę/model byście polecali? Oczywiście we w miarę rozsądnej cenie (do +/- 500 zł?) Mam tylko nadzieję, że jak już kupię tę gitarę to mi się zbyt szybko nie odwidzi
Stary 2013-05-18, 17:44   #3347
zetakpowiem
Wtajemniczenie

Cool Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy, wątpliwośc

Cytat:
Napisane przez maturzystkanika Pokaż wiadomość
Jest tu ktos kto wybiera sie na studia do Lublina i nie ma gdzie mieszkac? :P
być może ja aczkolwiek jeszcze nie jestem przekonana czy na pewno wybiorę Lublin

Edytowane przez zetakpowiem
Czas edycji: 2013-05-18 o 18:02
zetakpowiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 18:19   #3348
piotrek1994
Zadomowienie

ja jadę na 2 albo 3 turnusy jako opiekun na kolonii i jeszcze na 99% nad morze w gastronomii
nie chodzi w ogóle o kasę, ale po prostu nie wytrzymalbym siedzieć tyle miesięcy w domu no i zawsze to przydatne doświadczenie
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 18:31   #3349
bumcykbajera21
Zadomowienie

Cytat:
ja jadę na 2 albo 3 turnusy jako opiekun na kolonii i jeszcze na 99% nad morze w gastronomii
nie chodzi w ogóle o kasę, ale po prostu nie wytrzymalbym siedzieć tyle miesięcy w domu no i zawsze to przydatne doświadczenie
Piotrek robiles kurs wychowawcy kolonijnego? Moge wiedziec ile trwal i ile placiles?
bumcykbajera21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 18:32   #3350
Sewillka
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Maturzystki, maturzyści czyli MATURA 2013 - przygotowania, problemy,

Myślicie ze na UJ bardzo cięzko się jest dostac?
bo jak przeglądam wątek to ciagle ktos pisze ze marzy o UJ, jednak po maturze stwierdza ze nie ma tam szans ..

España

Włosomaniaczka
Sewillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 18:40   #3351
Inka_
Zadomowienie

Kurcze, muszę wreszcie zabrać się za tę prezentację maturalną

ps. dodałam stylizację na konkurs fejsbukowy sekundkę temu, zagłosujecie?
https://apps.face book.com/click_contest/page/gallery?fanpage=779&lang= pl
(jest spacja)
Kinga Chudek

Edytowane przez Inka_
Czas edycji: 2013-05-18 o 18:42
Inka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 18:49   #3352
Monka543
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rocknroll Pokaż wiadomość
Tym razem mam pytanie z innej beczki

Są tu jakieś osoby które grają na gitarze? Od wielu lat gram na pianinie, miałam też epizod z fletem poprzecznym, i gitarę miałam w ręku parę razy - ogarniam jakieś tam w miarę podstawowe chwyty Wraz z przypływem gotówki po urodzinach ( ) przypomniało mi sie, że myślałam kiedyś o kupnie gitary i zaczęciu grać bardziej na poważnie No i właśnie nie mam pojęcia jaką gitarę wybrać (raczej akustyk, ale niekoniecznie) - jaką firmę/model byście polecali? Oczywiście we w miarę rozsądnej cenie (do +/- 500 zł?) Mam tylko nadzieję, że jak już kupię tę gitarę to mi się zbyt szybko nie odwidzi
Ja mam Yamahe F310 i jak dla mnie jest świetna, ale... żaden ze mnie w sumie znawca Strasznie podoba mi się jej brzmienie, strój trzyma dobrze... Chociaż jeden znajomy stwierdził, że ta gitara to tragedia, więc... opinie różne
Monka543 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 18:50   #3353
Ingran
Blessed be the fruit

A już myślałam, że jestem sama codziennie się dowiaduję, że jakiś tusz mi się skończył, więc wydrukowanie planu i obrazów non stop się przeciąga:/
Stary 2013-05-18, 19:01   #3354
piotrek1994
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bumcykbajera21 Pokaż wiadomość
Piotrek robiles kurs wychowawcy kolonijnego? Moge wiedziec ile trwal i ile placiles?
jasne, robilem tylko w jeden weekend w piątek 3h, w sobotę praktycznie cały dzień i w niedzielę kilka godzin+ egzamin
a płaciłem 160zł
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 19:04   #3355
rocknroll
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Inka_ Pokaż wiadomość

(jest spacja)
Kinga Chudek
Zagłosowałam

Cytat:
Napisane przez Monka543 Pokaż wiadomość
Ja mam Yamahe F310 i jak dla mnie jest świetna, ale... żaden ze mnie w sumie znawca Strasznie podoba mi się jej brzmienie, strój trzyma dobrze... Chociaż jeden znajomy stwierdził, że ta gitara to tragedia, więc... opinie różne
Właśnie myślałam nad tą gitarą Opinie też ma całkiem ok w internecie, może po weekendzie ją zamówię Dzięki!
Stary 2013-05-18, 19:15   #3356
Sewillka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Inka_ Pokaż wiadomość

(jest spacja)
Kinga Chudek
Inkaaa, kocham twoje włosy <3 to twój naturalny kolor ?

España

Włosomaniaczka
Sewillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 22:20   #3357
Whim
...

Skończył mi się czarny tusz i teraz wszystko co chcę wydrukować muszę drukować na jakiś kolor np. granat :P.
Chociaż mam kolorowe arkusze z fizyczki .

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 22:37   #3358
zetakpowiem
Wtajemniczenie

Cytat:
jasne, robilem tylko w jeden weekend w piątek 3h, w sobotę praktycznie cały dzień i w niedzielę kilka godzin+ egzamin
a płaciłem 160zł
ja też miałam mieć weekendowy (sobota i niedziela po ok. 10 godzin) a wyszło, że była tylko sobota i to 4,5h. Szczerze mówiąc, ludzie wychodzili z niedosytem, generalnie kurs był bardzo ciekawy ale stanowczo za krótki i jeśli ktoś nie miał wcześniej styczności z grupą dzieciaków to raczej kurs ten mu nie pomógł. 0 pierwszej pomocy, 0 zabaw, za to więcej informacji organizacyjnych i mnóstwo sytuacji jakie przydarzyły się naszej instruktorce gdy jeździła jako wych. czy kierownik.

sorki za off-top :p
Stary 2013-05-18, 22:57   #3359
hairytale
Rozeznanie

Hej, mam do was pytanie - logowaliscie sie już moze do jakichś systemów rekrutacji? Bo niektórzy musieli jeszcze w ciagu roku szkolnego przychodzić specjalnie do swoich szkół po jakies hasła do tego systemu, a u nas niczego takiego nie było u troche mnie to martwi... Poza tym właśnie nie mam zielonego pojęcia jak aplikować na uczelnie, a muszę już teraz sie tym zająć bo potem muszę załatwić notariusza i sporządzić dokument ze zamiast mnie moga wyniki matury na uczelnie zanieść moi rodzice.
hairytale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-18, 23:02   #3360
Whim
...

Cytat:
Napisane przez hairytale Pokaż wiadomość
Hej, mam do was pytanie - logowaliscie sie już moze do jakichś systemów rekrutacji? Bo niektórzy musieli jeszcze w ciagu roku szkolnego przychodzić specjalnie do swoich szkół po jakies hasła do tego systemu, a u nas niczego takiego nie było u troche mnie to martwi... Poza tym właśnie nie mam zielonego pojęcia jak aplikować na uczelnie, a muszę już teraz sie tym zająć bo potem muszę załatwić notariusza i sporządzić dokument ze zamiast mnie moga wyniki matury na uczelnie zanieść moi rodzice.
Ja już zarejestrowałam się i wybrałam kierunki w rekrutacji PG i PP.

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości