|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
będzie musiał wiadomo- nauczyć się trochę inaczej jeść i żyć, ale na pewno da radę!No power mi się włączył bo taka zła byłam, że musiałam coś z tą energią zrobić bo inaczej bym go chyba pobiła ![]() Więcej juz nie będę Cytat:
![]() ![]() odnośnie drugiej części- ![]() no tak, to fakt zjadłam całe opakowanie delicji i do tego wcześniej dwa croissanty i mi niedobrze ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Perse- takich sanitariuszy to normalnie w d*pe kopnąć.. też rozumiem, że większość przypadkow mają do pijanych osób i pewnych leków przykładowo podać nie mogą, ale to najczęściej widać na pierwszy rzut oka, czy to kwestia zasłabnięcia/ choroby czy pijanstwa.. a tak czy tak kazdemu bez wyjątku powinni normalnie pomóc i normalnie podejść
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#3362 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Nie nadrobiłam, zajrzałam się tylko pochwalić, że wygrałam Roana Maritę razem z fotelikiem Maxi Cosi cabrio fix w dobrym stanie za 400 zł
Oliath chciałam Ci podziękować za porady i przeprosić za zawracanie tyłka no i za wytłumaczenie o co kaman z tym aukcjonerem. DZIĘKOWAĆ Cały dzień leżałam bo mimo nospy i magnezu brzuch pobolewał. Teraz już lepiej. Mam nadzieję, że jutro już nie będzie bolał w ogóle. Nadrobię jutro a teraz wracam do wyrka miłego wieczorku |
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Cytat:
Ale tu dzisiaj cisza, powymierali normalnie wszyscy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-05-18 o 20:13 |
|
|
|
|
#3365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I dobrze nagadaj jego rodzicom ...niech mu też cos powiedzą...jak on się zachowuje... Ja obiadu na 100 bym nie zrobiła niech sobie sam radzi.... Jak mu będziesz pokazywać, że dajesz radę to on dalej będzie guzik chciał pomagać...:/ |
|||
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja założyłabym body, które podtrzyma pampersa ![]() EN dobrze to załatwiłaś , jednak ja bym tyle nie wnosiła.
|
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie w końcu komody "się składają"
A ja trochę leżakuję, bo bardzo mam ten brzuch napięty. |
|
|
|
#3368 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
doczytałam, ze potem szalałaś z oknami itp., musisz jednak na siebie uwazac, bo szyjka nie lubi dźwigania i przemęczania sie Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
rozpisałam się w telefonie i mi się zamulił
![]() Witam się ![]() Enelewee dobra jesteś bo ja się dosam i to długo-mój też nie jest z tych co przepraszają ale ostatnio jak się z nim posprzeczałam w sumie od słowa do słowa bo miałam iść wyrobić dziecku legitymacje i mówi ciężko ci podjechać i wyrobić wkurzyło mnie to i wyszłam poszla i za 30 min wracam z legitymacją a ON mnie PRZEPRASZA Że mnie zdenerwował ![]() A tak po za tym wróciłąm z ZOO fajnie było lecz ja dziś się źle czułam coś chyba mam z pęcherzem bo wątpie zeby to dziecko uciskało. Rano wstałam i bolał mnie pęcherz i cały czas sikam ale mało. W zoo co trochę chodziłam do WC żeby oddać 3 krople moczu ale takie miałam uczucie że się zesikam Ale nie siedziałam na zimnym i raczej nie korzystałam z innej toalety wiec nie wiem od czego to Jak nie przejdzie do poniedziałku to idę do lekarza. Do tego mnie zaczeło boleć coś pod żebrem z boku i z tyłu moze to wątroba co? ale już przeszło to tylko jak się obiadłam tam i siedziałam.
|
#3370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dotka czadowy brzuszek, mój dzisiaj podobnie wyglądał ale nie dał się nagrać ani sfotografować ja też dodałam kilka fot brzuszka, zmobilizowałyście mnie ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
cieszę się, że z brzuszkiem już lepiej
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne wasze brzuszki, wrzuce na klub swój, ale musze zrobic foto najpierw
![]() Wy macie ladne pepuszki, a ja antenę ![]() a zawsze mialam gleboki pepek i myslalam, ze mi nie wyjdzie
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
nie ma ktoś ochoty obfocić tej gazetki, bo u nas dalej jej nie ma
proooooooszę!Cytat:
Mój też sobie dziś nagrabił! Oj będzie kara. Wie, że mam dziś straszny dzień, bo Norbert bardzo rozrabiał od rana, pojechał na ten mecz, rozmawiałam z nim ok. 19:40, mówił, że idzie na przystanek i wraca i... zniknął i telefonu nie odbiera. Autobus do nas jedzie 10-15 min, więc nie dziwcie się mojemu wkur*ieniu. Dostanie małpa jedna po ja.jach! Bo wie, że wiele mogę "puścić", ale nie znikanie bez słowa
|
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam dziewuszki, do jutra
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
w tym wątku sa fotki tej gazetki z biedronki dla dzieci
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=690007&page=43
|
#3376 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Co Ci panowie dzisiaj tacy niegrzeczni?? Moj nawet nie zdychał po wczorajszym wyjsciu... i pojechal ze mna do biedry po zapas wody...
Cytat:
słodki ![]() kolejny słodziak ![]() Cytat:
skoro zapraszaCytat:
Cytat:
wziełam się troche za układanie w sypialni... ale jakoś tak powoli mi to idzie..
|
|
#3377 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę pod prysznic, jeszcze głowę musze umyć (uwielbiam
Coś bym jeszcze zjadla, ale chyba lepiej mi iść spac bo nie wiem kiedy w końcu poczuje sytosc ile mozna jeść noBuziaki mamusie
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
Ej ej! nie wszyscy cooo?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3379 | ||
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z nocy muzeów, nogi to mi odpadają i zaczęłam puchnąć z gorąca... w mieszkaniu zaduch mimo otwartych okien nawet przeciągu nie ma, nie wiem jak będę spać
idę nadrabiać ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- surka d0tkaaa fajnie wam się wypinają, mój też czasem tak robi, ale nie przyłapałam na zdjęcie Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze jak się zabraliśmy za sprzątanie, to normalnie takiej weny dostałam, że aż z szafek w kuchni wszystko powyciągałam, odkurzyłam, lekkie przemeblowanie w środku zrobiłam.. wszystko jest na błysk.. Mąż łazienkę wysprzątał, podłogi umył, w kuchni mi pomógł i skończył LEDy i listwy przyklejać..
No to się chwalę.. ze specjalną dedykacją dla Neni
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciła gadzina! TERAZ... Pod wpływem
Rozmowa była krótka:- spier***** spać i niech Cię już nie oglądam! - a mogę siku? - .................. Już chrapie... "zapłaci" mi jutro, dziś mam taki nastrój, że chyba pierwszy raz w życiu dostałby w ryj, jakby dyskutował
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj na mnie kolej z bezsennością..mialam tak koszmarny sen ze zasnąć juz od godziny nie mogę. Igor chyba wyczuł mój strach (nie pamiętam kiedy aż tak się bałam)i kopal jak najety....teraz do tego troszkę podbrzusze mnieboli..lekko jak na okres... Tak się zastanawiam czy ja skurcze rozpoznam...wiem głupie...ale okresy bywały bezbolesne...eh..oczywisc ie teraz milion myśli przez to ze spać nie mogę... Cytat:
)) ale co zrobić ze są tacy którzy wyrabiają opinie całej społeczności..mam jednak w głowie ze są i porządki![]() Dzoan: ładnie towyglada!! Envl: ty lepiej nie dźwigaj! Nawet a może tym bardziej na złość tztowi!! Chociaż doskonale rozumiem taka chęć, tylko teraz od razu myślę o dziecku i stwierdzam 'wal się,ono teraz ważniejsze niż twoje fochy czy buractwo'.
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Dzień dobry! my dziś na działkę jedziemy
ciekawe czy wytrzymam w upale. Najgorsze te pończochy przeciwzakrzepowe :-\Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Hej dziewczyny
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#3386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Ja tez juz nie śpię, późno zasnelam bo Maja miała nerwa i skopala mi wnetrznosci. No i skurcze lydek jak co noc.... Szykuje sie, bo jedziemy sie spotkać z przyjaciółmi. U nas dzis zimno i mokro na dworzu. Ps. Na śniadanie jem loda w czekoladzie ![]() ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Cytat:
En to juz bliziutko do spotkania twarzą w twarz z BezikiemTrzymam za pieska
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka Dziolszkii.
Roxi...nie chcialabym byc dzis Twoim Tz....oj ja dalabym mu do sluchu...zebys Ty!w ciazy sie stresowala i o niego martwila....wzbudz w nim wyrzuty sumienia...ale jestem wredna...no ale czasem trzeba dla dobra ogolu.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Musisz je nosic Kejt? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Trzymam kciuki za bialego synka...i gratki 8 tyg....a jak humorki poranne?Tz cos mowi? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Moze wiecej jedz magnezy b6? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzień dobry u mnie słońce znowu dziś zajęcia w szkole, ale mi się nie chcę zapomniałam wam wczoraj napisać, że podczas nocy muzeów spotkałam się z uprzejmością ludzi z racji ciąży, było na prawdę miło |
||
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi widzę, ze wczoraj był jakiś dzień gdzie naskrobali nieźle ci nasi wybrankowie.
Madi wczoraj byli znajomi do pozna, ale między sobą bardzo mało rozmawialiśmy, teraz wymieniamy konieczne uwagi i zdania, nic więcej :P Bezik dzisiaj chyba się jeszcze nie obudził.. Co za leniuch, wypoczywa z okazji 8msca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

Niestety teraz już będzie musiał się pilnować bardzo i zdrowiej jeść... Mam tylko nadzieję, że cukrzyca nie dojdzie do jakiegoś zaawansowanego stadium nigdy, jak u teścia mojej koleżanki, że potrafi zasłabnąć na ulicy i zawsze musi mieć przy sobie batona...
Niezłego powera dostałaś z tych nerwów
będzie musiał wiadomo- nauczyć się trochę inaczej jeść i żyć, ale na pewno da radę!

A ja...beżowe ciążowe spodnie i ciemna bluzka...Nuda...Jestem gruba i będę przy mężu wyglądać jutro jak brzydkie kaczątko 
Szalałam z odkurzaczem i odkurzałam dywany (a mam ich aż dwa
A odkąd w ciążę zaszłam to mnie nie bolał 
Jak nie przejdzie do poniedziałku to idę do lekarza. Do tego mnie zaczeło boleć coś pod żebrem z boku i z tyłu moze to wątroba co? ale już przeszło to tylko jak się obiadłam tam i siedziałam.

za pieska