Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz. 12 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-19, 07:53   #2941
alloffkowa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Dziewczyny od paru dni mnie to gryzie- jesteśmy z tż z innych miast, oddalonych od siebie ok 30 km. Ślub i przyjęcie będzie w moim mieście no i gryzie mnie jak to rozwiązać?? Świadkiem tż będzie mój brat, no i w dzień ślubu zapewne wypada żeby pojechał do tż mu pomagać w przygotowaniach nie??
A dwa, mamy dylemat czy rodzicom tż, bratu i ogółem gościom z miasta tż załatwiać transport do domu, czy lepiej pokoje w hotelu? eh, nie wiem
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:09   #2942
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz

Alloffkowa, ja bym załatwiła pokoje Najbliższym załatwiam właśnie noclegi, a transportu nie załatwiam nikomu. Każdy we własnym zakresie sobie załatwi.
A jeśli chodzi o to że wypada pomóc. Hmm, ja byłam świadkową i nie pomagałam Pannie Młodej. Ubierała ją mama. Proponowałam pomoc, ale mówiła, że mama ją ubierze.
Jeśli chodzi o nas to mnie ubierać będzie mama, a C. nie wiem jeszcze kto.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:19   #2943
anka1897
Wtajemniczenie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

aloffkowa jestem za noclegami dla rodziny najblizszej. Ewentualnie podczas rozwozenia zaproszen zrobicie rozeznanie w rodzinie - woleliby noclegi czy transport i wtedy zadecydujecie ostatecznie.

Dzisiaj super pogoda a tu na poprawke komunii musimy isc.... ehh
Dziekuje za rady i dam bombonierke i 50 zl.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:32   #2944
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Alloffkowa, ja bym załatwiła pokoje Najbliższym załatwiam właśnie noclegi, a transportu nie załatwiam nikomu. Każdy we własnym zakresie sobie załatwi.
A jeśli chodzi o to że wypada pomóc. Hmm, ja byłam świadkową i nie pomagałam Pannie Młodej. Ubierała ją mama. Proponowałam pomoc, ale mówiła, że mama ją ubierze.
Jeśli chodzi o nas to mnie ubierać będzie mama, a C. nie wiem jeszcze kto.
w sumie chyba tak zrobimy, najbliższych osób będzie 6: rodzice tż, brat z żoną i z dzieckiem i znajomy z USA, jemu i tak myśmy musieli zapewnić nocleg.

dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby na ukrywanie lima?

Nie wiem czy Wam pisałam ale moja babcia ma cukrzyce i po tym jak ukradli jej portfel zabłabła i uderzyła się w brew i na drugi dzień wyszedł jej siniak na górnej ruchomej powiece, dziś ma występ i muszę jej to jakoś zamalować
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-05-19 o 08:35
Stary 2013-05-19, 08:36   #2945
ParisParisienne
Rozeznanie

Alloffkowa zalatwiaj noclegi. Z transportem roznie bywa, nie kazdy chce wracac o jakis tam ustalonych porach, a tak krecic w te i we wte tez bez sensu... nie wiem jak u Ciebie koszta noclegu? U mnie nie beda takie porazajaco drogie i ogolnie rezerwujemy wszystkie dostepne. Bliska rodzina z daleka bedzie spac "po rodzinie" w okolicach, reszta dostanie noclegi. Ale tylko Ci, ktorzy naprawde maja dalej ( moja sala jest ok 20 km ode mnie, wiec nie ktorzy goscie z bliska i tak beda miec ze 30 km :P ) Chociaz co zabawne, moi bracia (!!!) juz wszystkim oglosili, ze oni biora po pokoju, bo nie beda po nocy wracac, a na poprawiny chca miec bliko :p
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:39   #2946
alloffkowa
Zakorzenienie

mymy jeden hotel w moim mieście
cennik:

Hotel **

PN-PT WEEKEND
1-os 125zł 100zł
2-os 175zl 140zł
3-os 205zł 164zł
Dostawka +35zł
W cenę pokoju wliczone jest śniadanie w formie szwedzkiego stołu, Wi-Fi, Parking
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-05-19 o 08:43
Stary 2013-05-19, 08:45   #2947
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się i ja

Siedzę na wykładzie ze statystyki... Najlepsze jest to, że to ze statystyką ma niewiele wspólnego Jakiś stary dziadek prowadzi wykład, opowiada o czasach, kiedy do liceum chodził itd. Masakra Dziś tylko ten jeden wykład mamy, więc współczuję tym, którzy z poza Poznania przyjechali...

Nudy są, więc zabieram się za aktualizację kalendarza

a ja siedze na analizie i wizualizacji ;pp
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:48   #2948
poznanianka1990
Zakorzenienie

Alloffkowa, no to super cena

My za 2 osobowy pokój płacimy 180zł i do tego jeszcze trzeba śniadanie doliczyć - albo 10zł/os i wtedy jest to jedzenie pozostałe z wesela + świeże pieczywo, masło. Albo 25zł/os i jest wtedy takie typowe śniadanie hotelowe.

My wybieramy tą tańszą opcję, bo i tak dużo jedzenia zostanie z wesela. Mamy 3,5 porcji/os na obiad.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 08:49   #2949
alloffkowa
Zakorzenienie

skoro tak mówisz
My nie mamy wesela w hotelu, więc to co innego. ale to dobrze że tanio
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-19, 09:13   #2950
ijaa
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
eee tam, choć impreza jest duża, jednak nie bardzo mi się to podoba bo polityczna; tż nie jest związany z żadną partią a tu poprosiła go o to dobra znajoma- moja świadkowa no i nie chciał odmawiać. Impreza na skalę województwa, z gośćmi z rządu z Polski
Uuuuu, to możemy go dzisiaj w tefałen wypatrywać?

Cytat:
Dziewczyny od paru dni mnie to gryzie- jesteśmy z tż z innych miast, oddalonych od siebie ok 30 km. Ślub i przyjęcie będzie w moim mieście no i gryzie mnie jak to rozwiązać?? Świadkiem tż będzie mój brat, no i w dzień ślubu zapewne wypada żeby pojechał do tż mu pomagać w przygotowaniach nie??
A dwa, mamy dylemat czy rodzicom tż, bratu i ogółem gościom z miasta tż załatwiać transport do domu, czy lepiej pokoje w hotelu? eh, nie wiem
Ja bym załatwiła noclegi.
U nas też będzie trochę osób przyjezdnych i nie opłacamy im podróży, a jeśli tylko będą mieli ochotę (zapytamy, bo to np. moja przyjaciółka która siedzi w Anglii, rodzinę ma tutaj, więc ma gdzie się zatrzymać) to opłacimy im jakiś hotel blisko restauracji.

Cytat:
Chyba nie ma innego sposobu jak korektor i to mocno kryjący.
Ja na takie 'wypadki' zawsze używałam tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html. Jest bardzo tani a rewelacyjny - zakryje wszystko, nawet ogromnego siniaka na nodze. Oczywiście robi maskę, ale przy umiejętnym stosowaniu potrafi zdziałać cuda.

Dziewczyny: wiem, że ten temat przewijał się kilka razy na wątku, ale jakoś specjalnie się nie wczytywałam. Powiedzcie mi, czy robicie jakieś powiadomienia, coś w stylu SAVE THE DATE. Jeśli tak to w jakiej formie? Dajecie wszystkim, w sensie gościom których zapraszacie na ślub czy tylko weselnym?
Tak mnie coś tknęło kilka dni temu czy to aby nie dobry pomysł i rozkminiam teraz..

Gillowanie u przyjaciół dzisiaj pierwsze w rym roku. Uwielbiam.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:23   #2951
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
ja mam jeszcze gorzej - ponad 50 km nas dzieli i tylko najbliższym rezerwujemy nocleg bez przesady! żyjemy w świecie gdy w każdej rodzinie ejst samochód....
zresztą jak jechałam na wesele do Łodzi - 80 km to nikt sie rodziną nie przejmował - jak będą chcieli to sami sie zorganizują i wynajmą autokar czy busik.... i tak przecież ponosimy strasznie koszty na wesele - kurcze oni są zaproszeni na ślub, a nie na wycieczkę z noclegiem - może troche egoistyczne, ale takie jest moje zdanie
Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny: wiem, że ten temat przewijał się kilka razy na wątku, ale jakoś specjalnie się nie wczytywałam. Powiedzcie mi, czy robicie jakieś powiadomienia, coś w stylu SAVE THE DATE. Jeśli tak to w jakiej formie? Dajecie wszystkim, w sensie gościom których zapraszacie na ślub czy tylko weselnym?
Tak mnie coś tknęło kilka dni temu czy to aby nie dobry pomysł i rozkminiam teraz..

wiesz co - ja po prostu puściłam po rodzinie tak zwaną famę prawie wszyscy juz wiedzą, ze 16 sierpnia mają nic sobie nie planiowac licze że sie rozejdzie ale drukowac i wysyłac specjalne kartki - to troche juz przesada

Dziewczyny ja chyba przestane spac w nocy - brakuje mi czasu!
Taka piekna pogoda a ja mam w perspektywie siedzenie cały dzień przed kompem....

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-05-19 o 09:41
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 09:27   #2952
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Hej
A ja mam już dość.. dziś idziemy z tż na chrzciny i komunie w jednym... no i wczoraj kupiłam buty rozmiar 35... ( 36 były za duże, 35 są przymałe) no i na nic mi w nich Na bluzce przez przypadek zrobiła się plama...( bluzka niestety satynowa) uprałam - nie znikneła... i nie mam w czym isc juz mnie brzuch boli z nerwów...

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:30   #2953
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
wiesz co - ja po prostu puściłam po rodzinie tak zwaną famę prawie wszyscy juz wiedzą, ze 16 sierpnia mają nic sobie nie planiowac licze że sie rozejdzie ale drukowac i wysyłac specjalne kartki - to troche juz przesada
Zaraz przesada? Może niektórzy tak lubią i wcale za przesadę nie uważają.

Ja raczej drukować nie zamierzam, ale zastanawiam się nad telefonami do kilku osób. U mnie sytuacja wygląda tak, że część rodziny jest pokłócona, wiem, że ze sobą nie rozmawiają, więc nawet gdy ktoś wie to daję głowę, że info się nie rozeszło. U TŻa wygląda to lepiej, ale też nie rewelacyjnie.

Stary 2013-05-19, 09:30   #2954
velika
Winter is coming

Cytat:

Ja nie robię żadnego save the date, wszyscy goście wiedzą już od dawna, kiedy będzie ślub
Zazdroszczę grillowania Baw się dobrze! Ja dzisiaj jadę do babci posiedziec i się poobżerać jak zawsze ;/ Kurna miałam się wziąć za siebie, a tu nic tylko na basen chodzę, za to dieta tragedia A jeszcze wczoraj kupiłam 2 paczki chipsów i paluszki ;/

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:30   #2955
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was może mi polecić jakiś naprawdę dobry tusz wydłużający do rzęs?
Ja używam WIBO różowy - 10zł w Rossmannie, bardzo fajny, ale ja głównie na pogrubienie patrzę, bo mam długie rzesy
Fajny był też Max Factor 2000 Calorie i Max Factor MasterpieceMax

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
a jeśli chodzi o TŻ to... poddaje się
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:34   #2956
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry

Uuuuu, to możemy go dzisiaj w tefałen wypatrywać?

Ja bym załatwiła noclegi.
U nas też będzie trochę osób przyjezdnych i nie opłacamy im podróży, a jeśli tylko będą mieli ochotę (zapytamy, bo to np. moja przyjaciółka która siedzi w Anglii, rodzinę ma tutaj, więc ma gdzie się zatrzymać) to opłacimy im jakiś hotel blisko restauracji.

Chyba nie ma innego sposobu jak korektor i to mocno kryjący.
Ja na takie 'wypadki' zawsze używałam tego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html. Jest bardzo tani a rewelacyjny - zakryje wszystko, nawet ogromnego siniaka na nodze. Oczywiście robi maskę, ale przy umiejętnym stosowaniu potrafi zdziałać cuda.

nie wiem czy tefałen będzie, ale TVP napewno. wypatrujcie też mnie, będę śpiewać pod ręką narzeczonego w chórze

Dziękuję za wszystkie opdowiedzi ! tak zrobimy załatwimy nocleg najbliższym.

Co do babci, jestem dumna, pomalowałam ją ładnie, zakryłam limo, i nic nie widac !!
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-19, 09:34   #2957
Ines3037200
Rozeznanie

Witam dziewczyny, mało teraz piszę bo mam strasznie dużo nauki, obawiam się, że nie dam rady wszystkiemu
Teraz też wpadam na chwilę.
Cytat:
Dla mnie 30km to żadna odległość, więc po prostu bym zapytała rodziny jak to widzą, czy woleliby spać, czy ktoś znajomy po nich przyjedzie. Ja sama mam salę 18km od domu, a rodzina najbliższa porozrzucana w promieniu 20km ode mnie, więc też się taki kawałek robi. Mamy od sali busa na ok 25 osób do dyspozycji i o umówionej godzinie będzie odwoził gości kto zechce. W tym samym lokalu miał mój brat wesele i załatwiłam 2 kolegów, dało im się 2 nasze auta zatankowane i byli na telefon jeśli ktoś chciał jechać do domu, to się po nich dzwoniło i za 15-20 minut byli na miejscu. Dostali po 100 zł, ciastka i alko z wesela i byli zadowoleni
Cytat:

Nie wiem czy Wam pisałam ale moja babcia ma cukrzyce i po tym jak ukradli jej portfel zabłabła i uderzyła się w brew i na drugi dzień wyszedł jej siniak na górnej ruchomej powiece, dziś ma występ i muszę jej to jakoś zamalować
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...kamuflazy.html
Moja miłość od 2 lat, ale na dziś tak doraźnie to nie wiem co Ci poradzić.

Cytat:
cennik:

Hotel **

PN-PT WEEKEND
1-os 125zł 100zł
2-os 175zl 140zł
3-os 205zł 164zł
Dostawka +35zł
W cenę pokoju wliczone jest śniadanie w formie szwedzkiego stołu, Wi-Fi, Parking
Jeśli ze śniadaniem, to całkiem przyzwoita cena
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:37   #2958
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
zresztą jak jechałam na wesele do Łodzi - 80 km to nikt sie rodziną nie przejmował - jak będą chcieli to sami sie zorganizują i wynajmą autokar czy busik.... itak przeciez ponosimy strasznie koszty na wesele - kucze oni są zaproszeni na ślub, a nie na wycieczke z noclegiem - może troche egoistyczne, ale takie ejst moje zdanie
popieram!

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja nie robię żadnego save the date, wszyscy goście wiedzą już od dawna, kiedy będzie ślub
Zazdroszczę grillowania Baw się dobrze! Ja dzisiaj jadę do babci posiedziec i się poobżerać jak zawsze ;/ Kurna miałam się wziąć za siebie, a tu nic tylko na basen chodzę, za to dieta tragedia A jeszcze wczoraj kupiłam 2 paczki chipsów i paluszki ;/
No patrz, to tak jak ja!
Ostatnio co prawda trochę się pilnuję, jeździmy na rowerach, ale obawiam się, że to za mało.
A schudnąć muszę, bo ostatnio łapię doła jak na siebie patrzę. Niby nie wiele kilogramów mam do zrzucenia, (z 5-6) ale źle się czuję w swoim ciele.. ubrania źle leżą (już nie mówiąc, że część musiałam odłożyć bo za małe), wczoraj robiliśmy zdjęcia - fatalnie na nich wyglądam. A to i się robi druga broda bo buzia okrąglejsza, a to ręka jak u faceta, nie wspominając o oponce. Wrrrrrrrrr!
Mam ochotę rzucić jedzenie w ogóle, ale no nie oszukujmy się - to nie przejdzie.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-05-19 o 09:39
Stary 2013-05-19, 09:39   #2959
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Zaraz przesada? Może niektórzy tak lubią i wcale za przesadę nie uważają.

Ja raczej drukować nie zamierzam, ale zastanawiam się nad telefonami do kilku osób. U mnie sytuacja wygląda tak, że część rodziny jest pokłócona, wiem, że ze sobą nie rozmawiają, więc nawet gdy ktoś wie to daję głowę, że info się nie rozeszło. U TŻa wygląda to lepiej, ale też nie rewelacyjnie.
przesada pod wzgledem i finansowym (bo przecież to też kosztuje, - koperta, znaczek, karta z datą, a to już na pewno wyląduje w koszu), i kolejną rzecz sobie zrzucamy na głowe - ale tak jak napisałam -Dla mnie to przesada - pytałaś o nasze zdanie to się podzieliłam swoim
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 09:40   #2960
moniczka_90
Zakorzenienie

jade nad wode sie troche poopalać
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:45   #2961
velika
Winter is coming

Cytat:

No patrz, to tak jak ja!
Ostatnio co prawda trochę się pilnuję, jeździmy na rowerach, ale obawiam się, że to za mało.
A schudnąć muszę, bo ostatnio łapię doła jak na siebie patrzę. Niby nie wiele kilogramów mam do zrzucenia, (z 5-6) ale źle się czuję w swoim ciele.. ubrania źle leżą (już nie mówiąc, że część musiałam odłożyć bo za małe), wczoraj robiliśmy zdjęcia - fatalnie na nich wyglądam. A to i się robi druga broda bo buzia okrąglejsza, a to ręka jak u faceta, nie wspominając o oponce. Wrrrrrrrrr!
Mam ochotę rzucić jedzenie w ogóle, ale no nie oszukujmy się - to nie przejdzie.
pjona, u mnie tak samo. Ja bardzo lubię sport, w zeszłym tygodniu byłam 5 razy na basenie, codziennie jeżdżę na rowerze, niedużo, ale zawsze. Tylko ta dieta ;/ Zawsze jadłam zdrowo, lubię zdrowe żarcie, nie jem smażonych rzeczy, uwielbiam warzywa, owoce, ciemne pieczywo. Ale poza tym uwielbiam też zapiekanki, pizze, makaron i chipsy :/ To mnie pogrąża.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:51   #2962
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 09:54   #2963
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
U nas miało nie być wiejskiego stołu, ale tż chce, a wczoraj przyszli znajomi i napatoczył się temat tego nieszczęsnego stołu i każdy jak to wiejskiego nie będzie? Poparli tż i chyba już go nie przekonam. Z alkoholi na wiejskim to zazwyczaj bimber widziałam.
ja to chyba sama upędzę co nieco... moja koleżanka stawiała Siwuchę... jest to jakieś rozwiązanie, ale zobaczymy
http://sakemitsui.com/cp-bin/oscomme...ucha-vodka.jpg
Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
kebab uwielbiam, chociaż ostatnio mamy z TZ-tem faze na tortillę z kurczakiem i warzywkami
smaka narobiłaś na tortille jutro na obiad będzie
Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
moja babcia uważa, że powinnam dać 300 zł

Najbardziej mnie wkurzyło, że dopiero dzisiaj zadzwonili
może specjalnie zadzwonili tak późno, żebyś nic nie kombinowała z prezentem, a kasy bym nie dawała
Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja za to mam dwa myszoskoczki. Jeden ma prawie 3 lata, drugi 2. Najpierw miałam rodzeństwo, ale jeden umarł i dokupiłam młodszego towarzysza. Niestety straszy choruje, bardzo się o niego boję, bo mimo że to tylko myszki, to są kochane. I bardzo lubią przebywać z ludźmi A branie zwierząt ze schronisk to super sprawa i chciałabym kiedyś tak jakiegoś psiaka przygarnąć.
Chłop ma za to jamnika i kocham go bardzo.
no to mogłabyś piątkę przybić z moją świadkową, ta to ma pie..olca na punkcie gryzoni

Cytat:
śliczne te Wasze zwierzaki

a to moje pierwsze zdjęcie od przodu: Zuzia, Wacek i moja Pysia, a na drugim zdjęciu Kropka, którą została z Mamcią
fajnie się Twoje koty podzieliły tymi łatami śliczne są, ja jestem kociara straszna, a koło mojego domu są ogrody działkowe i na nich mnożą się kociaki na potęgę, a TŻ tylko patrzy jak wracam do domu, czy nie przyniosłam jakiegoś :P w zeszłym roku uratowałam jednego, dostała (dziewczynka) na imię Kuba, bo akurat Błaszczykowski jakiegoś gola na Euro strzelił, była maleńka, że na ręku się mieściła, a teraz już pannica urosła, znalazłam jej domek nowy, ale straszne imię jej nadano... Amarena... jak tanie wino
Cytat:
Witam się i ja
Siedzę na wykładzie ze statystyki... Najlepsze jest to, że to ze statystyką ma niewiele wspólnego Jakiś stary dziadek prowadzi wykład, opowiada o czasach, kiedy do liceum chodził itd. Masakra Dziś tylko ten jeden wykład mamy, więc współczuję tym, którzy z poza Poznania przyjechali...

Nudy są, więc zabieram się za aktualizację kalendarza
nawet nie wiesz jak Cię rozumiem, ja miałam statystykę z babcią, chyba z 75 lat miała,a teraz mam z nią ekonometrię...
Cytat:
ja zapewniam nocleg tylko gościom spoza miasta, będą spać u nas i u teścia, ale my mamy wielką chatę
Cytat:
w sumie chyba tak zrobimy, najbliższych osób będzie 6: rodzice tż, brat z żoną i z dzieckiem i znajomy z USA, jemu i tak myśmy musieli zapewnić nocleg.

korektor różowy najlepiej innego wyjścia nie ma
Cytat:
cennik:

Hotel **

PN-PT WEEKEND
1-os 125zł 100zł
2-os 175zl 140zł
3-os 205zł 164zł
Dostawka +35zł
poka linka cena dośc znośna, ale staraj się o rabat jezeli będzie większa ilość osób, chociaż dla mnie wynajmowanie pokoi dla gości w hotelu to już lekka przesada, pensjonatu nie ma jakiegoś u Was?
Stary 2013-05-19, 10:05   #2964
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 2014 cz.

Alloffkowa,ja mam na chwilę obecną ze swojej strony 34osoby do przenocowania,wszystkie spoza mojego miasta. Wszystkim zapewnia nocleg ale rodzice mowia ze bardzo mozliwe ze czesc z nich bedzie wracac po weselu. Wybralam wiec restauracjr z hotelem i place za nocleg 50zl od osoby, ztym ze mnie juz niw interesuje sniadanie,to juz zalatwiaja sobie sami. Uwazam ze to i tak wystarczajaca pomoc z mojej strony
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:11   #2965
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wiosna przyszła, chrabąszcze latają, a PMki już suknie przymierzają! PM 20

Cytat:
U nas beda. Juz sa prawie gotowe. Sama projektowalam i sami bedziemy drukowac i wycinac. Beda to magnesy na lodowke!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:26   #2966
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
przesada pod wzgledem i finansowym (bo przecież to też kosztuje, - koperta, znaczek, karta z datą, a to już na pewno wyląduje w koszu), i kolejną rzecz sobie zrzucamy na głowe - ale tak jak napisałam -Dla mnie to przesada - pytałaś o nasze zdanie to się podzieliłam swoim
No nie do końca, bo pytałam czy robicie, a nie o opinie czy to jest fajnie czy nie.

Opiumalfa - fajny pomysł z tymi magnesami.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-05-19 o 10:29
Stary 2013-05-19, 10:37   #2967
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
ja to chyba sama upędzę co nieco... moja koleżanka stawiała Siwuchę... jest to jakieś rozwiązanie, ale zobaczymy
http://sakemitsui.com/cp-bin/oscomme...ucha-vodka.jpg

smaka narobiłaś na tortille jutro na obiad będzie

może specjalnie zadzwonili tak późno, żebyś nic nie kombinowała z prezentem, a kasy bym nie dawała

no to mogłabyś piątkę przybić z moją świadkową, ta to ma pie..olca na punkcie gryzoni

fajnie się Twoje koty podzieliły tymi łatami śliczne są, ja jestem kociara straszna, a koło mojego domu są ogrody działkowe i na nich mnożą się kociaki na potęgę, a TŻ tylko patrzy jak wracam do domu, czy nie przyniosłam jakiegoś :P w zeszłym roku uratowałam jednego, dostała (dziewczynka) na imię Kuba, bo akurat Błaszczykowski jakiegoś gola na Euro strzelił, była maleńka, że na ręku się mieściła, a teraz już pannica urosła, znalazłam jej domek nowy, ale straszne imię jej nadano... Amarena... jak tanie wino

nawet nie wiesz jak Cię rozumiem, ja miałam statystykę z babcią, chyba z 75 lat miała,a teraz mam z nią ekonometrię...

ja zapewniam nocleg tylko gościom spoza miasta, będą spać u nas i u teścia, ale my mamy wielką chatę

korektor różowy najlepiej innego wyjścia nie ma

poka linka cena dośc znośna, ale staraj się o rabat jezeli będzie większa ilość osób, chociaż dla mnie wynajmowanie pokoi dla gości w hotelu to już lekka przesada, pensjonatu nie ma jakiegoś u Was?
jak bum cyk cyk, nie ma takie zadupie. to trona www: http://www.stophotel.pl/

choć widze że jest ona na dwa mista, jedno to moje a drugie oddalone o ok 10 km.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-05-19, 10:37   #2968
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
a jeśli chodzi o TŻ to... poddaje się
Aż tak źle?

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
ja używam Loreala one normalnie sa po 50 zł ale w hebe czasami jest promocja i sa po 29.90
Ja też lubię Loreala LAsh Architect 4d
Ale zazwyczaj kupuję coś tańszego z Max factora albo Rimmela, Loreala to mi tż kupuje w prezencie

Cytat:
A macie poprawiny?
Bo u nas jest podobna sytuacja, jesteśmy oddaleni od siebie o 50km.
Będą rodzice tż + siostra z facetem i 2 dzieci z Wwy. Nikt z nich na pewno nie będzie wracał do siebie (tym bardziej, że będą poprawiny).
Możemy ulokować ich u nas w mieszkaniu (ale wolałabym, żeby u nas nikt nie nocował) albo u rodziców. Ale oni mają 3 pokoje, przyleci mój brat, może kogoś z naszej rodziny trzeba będzie przenocować, nie wiem czy będzie miejsce. Może teściowie i reszta znajdą sobie miejsce u rodziny albo jakieś pokoje. Chociaż nie wiem co teściowa na hotel

Jeszcze co do odległości to przeraża mnie:
-dekoracja samochodu. Nie wiem czy wytrzyma 50km jazdy po trasie. Żeby chłopakom się nie odczepiła i nie poleciała w świat
- kwiaty muszę zamówić w miejscowości tż. A u niego kwiaciarnie są tragiczne i boję się, że mi jakieś koszmarki zrobią. Najchętniej zamówiłabym u siebie, ale wtedy tż przyjedzie bez bukietu, butonierki
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:43   #2969
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Jeszcze co do odległości to przeraża mnie:
-dekoracja samochodu. Nie wiem czy wytrzyma 50km jazdy po trasie. Żeby chłopakom się nie odczepiła i nie poleciała w świat
- kwiaty muszę zamówić w miejscowości tż. A u niego kwiaciarnie są tragiczne i boję się, że mi jakieś koszmarki zrobią. Najchętniej zamówiłabym u siebie, ale wtedy tż przyjedzie bez bukietu, butonierki
1. Podobno dobrze przymocowana na tych przyssawkach nie odleci
Czytalam kilka relacji PMek, które pisały o jeździe np. 120km/h po autostradzie i ponoć było ok

2. Zamów kwiaty u siebie, a w dniu slubu niech odbierze je np. Twoja świadkowa i umówi się z Twoim TŻtem, że da mu te kwiaty, jak on przyjedzie, a ZANIM wejdzie do Ciebie do domu
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-19, 10:48   #2970
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
1. Podobno dobrze przymocowana na tych przyssawkach nie odleci
Czytalam kilka relacji PMek, które pisały o jeździe np. 120km/h po autostradzie i ponoć było ok

2. Zamów kwiaty u siebie, a w dniu slubu niech odbierze je np. Twoja świadkowa i umówi się z Twoim TŻtem, że da mu te kwiaty, jak on przyjedzie, a ZANIM wejdzie do Ciebie do domu
Chciałam sama kupić dekorację (najlepiej używaną od kogoś z tego roku) i dać im do przyczepienia, ale właśnie nie wiem czy sami dobrze doczepią :P chyba muszę w nich uwierzyć
A z kwiatami dobry pomysł!
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości