![]() |
#331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piosenki o najsmutniejszych tekstach....
Zawsze kiedy słucham piosenki "Ostatni" Edyty Bartosiewicz, coś ściska mnie w środku.
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Jest już taki wątek na Kulturze
![]() Przesuwam ![]() Moderator tego forum na pewno połączy ![]() Do tłumaczenia piosenek polecam strony www.teksty.org www.emuzyka.pl itd. Wystarczy w google wpisać "teksty piosenek" ![]()
![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Ryszarda Rynkowskiego "Wyspa" , "Natalie".
Sarah Brightman "This love" Edyta Bartosiewicz "Ostatni" może sobie jeszce coś przypomn eto wpisze
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Konto usunięte
|
Natalie Merchant - My skin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4071713]Natalie Merchant - My skin
![]() tak! słucham tego od 3 dni chyba niedawno to odkryłam i polecam ![]() ![]()
![]() |
#336 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Wtajemniczenie
|
james blunt-goodbye my lover
Zawiodłem Cię, sprawiłem Ci ból? Powinienem czuć się winy, może powinienem pozwolić sędziom marszczyć brwi? Zobaczyłem koniec przed rozpoczęciem Tak, wiedziałem że byłaś zaślepiona i wiedziałem że wygrałem Więc wziąłem co nadane mi przez wieczne prawo Wywiodłem twoją dusze w mrok To może być koniec, ale to nie zakończy się tutaj Jestem tu dla ciebie, jeśli tylko będziesz się o mnie troszczyć Dotknęłaś mojego serca, dotknęłaś mojej duszy Zmieniłaś moje życie i moje cele Miłość jest ślepa, wiem kiedy moje serce było zaślepione przez C iebie Całowałem twoje usta, tuliłem twoją głowę Dzieliłem z Tobą sny, dzieliłem z Tobą łóżko Znam Cię dobrze, znam twój zapach Jestem od Ciebie uzależniony Żegnaj ukochana Żegnaj przyjaciółko Byłaś tą jedyną Byłaś tą jedyną dla mnie Jestem marzycielem, ale kiedy nie marze Możesz złamać mojego ducha- przez marzenia które mi odbierasz I kiedy się przemieszczasz, pamiętaj mnie Pamiętaj nas i pamiętaj tych kim byliśmy Widziałem jak płaczesz, jak się śmiejesz Obserwowałem jak drzemałaś Mógłbym być ojcem twojego dziecka Mógłbym spędzić z Tobą życie Znam Twoje lęki, ty znasz moje Mieliśmy wątpliwości, ale teraz jest dobrze Kocham Cię, przysięgam, że to prawda Nie potrafię żyć bez Ciebie Żegnaj ukochana Żegnaj przyjaciółko Byłaś ta jedyną Byłaś tą jedyną dla mnie Stale trzymam twoją dłoń w mojej W mojej kiedy jestem uśpiony I udźwignę moją duszę na czas Kiedy będę klęczeć u Twoich stóp Żegnaj ukochana Żegnaj przyjaciółko Byłaś ta jedyną Była tą jedyną dla mnie Jestem taki pusty kotku, jestem taki pusty Jestem taki, jestem taki, jestem taki pusty śliczna...
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
Placebo "The Crawl"
Tłumaczenie: Poniżenie To zabiera ból Ale nie sprawi, byś została To niszczy, to naprawia Bez kleju, baz żadnych sztuczek Połóż mnie, kłamstwo nas ogarnie Połóż mnie, bym się czołgał przed tobą Twój uśmiech mną pogardza Kiedy byliśmy jednością Niesamowity akt łaski Dałbym wszystko, by mieć cię przy sobie. Połóż mnie, kłamstwo nas ogarnie Połóż mnie, bym się czołgał przed tobą Nie wychodź i nie trać godności W domu jakiegoś obcego I nie zapomnij oddychać I zapłacić przed wyjściem. Połóż mnie, kłamstwo nas ogarnie Połóż mnie, bym się czołgał przed tobą Połóż mnie, kłamstwo nas ogarnie Połóż mnie, bym się czołgał przed tobą Ps. Zawsze mnie wzrusza ![]()
![]() |
#339 |
Silveris
|
Sinead O'Connor "Nothing Compares 2 U" - uwielbiam i do tej pory nasłuchać się jej nie mogę....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
BAN stały
|
pearl jam "last kiss".
szczyt wszystkiego. banal na maxa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Stapajac po niepewnym gruncie - mnie smutno jak wsluchuje sie w tekst
Pearl jam - Black I know someday you'll have a beautiful life I know you'll be a sun In somebody else's sky But why Why Why can't it be Why can't it be mine ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Zadomowienie
|
A mój typ to "Iris" Goo Goo Dolls
And I'd give up forever to touch you 'Cause I know that you feel me somehow You're the closest to heaven that I'll ever be And I don't want to go home right now And all I can taste is this moment And all I can breathe is your life 'Cause sooner or later it's over I just don't want to miss you tonight And I don't want the world to see me 'Cause I don't think that they'd understand When everything's made to be broken I just want you to know who I am And you can't fight the tears that ain't coming Or the moment of truth in your lies When everything feels like the movies And you bleed just to know you're alive And I don't want the world to see me 'Cause I don't think that they'd understand When everything's made to be broken I just want you to know who I am And I don't want the world to see me 'Cause I don't think that they'd understand When everything's made to be broken I just want you to know who I am And I don't want the world to see me 'Cause I don't think that they'd understand When everything's made to be broken I just want you to know who I am I just want you to know who I am I just want you to know who I am I just want you to know who I am tu masz tłumaczenia-> http://popolsku.org/g/googoodolls/iris.php albo "I don't want to miss a thing" Aerosmith I could stay awake just to hear you breathing Watch you smile while you are sleeping While you're far away and dreaming I could spend my life in this sweet surrender I could stay lost in this moment forever Well, every moment spent with you Is a moment I treasure I don't wanna close my eyes I don't wanna fall asleep 'Cause I'd miss you, baby And I don't wanna miss a thing 'Cause even when I dream of you The sweetest dream would never do I'd still miss you, baby And I don't wanna miss a thing Lying close to you Feeling your heart beating And I'm wondering what you're dreaming Wondering if it's me you're seeing Then I kiss your eyes and thank God we're together And I just wanna stay with you In this moment forever, forever and ever I don't wanna close my eyes I don't wanna fall asleep 'Cause I'd miss you, baby And I don't wanna miss a thing 'Cause even when I dream of you The sweetest dream would never do I'd still miss you, baby And I don't wanna miss a thing I don't wanna miss one smile I don't wanna miss one kiss Well, I just wanna be with you Right here with you, just like this I just wanna hold you close Feel your heart so close to mine And just stay here in this moment For all the rest of time Don't wanna close my eyes Don't wanna fall asleep 'Cause I'd miss you, baby And I don't wanna miss a thing 'Cause even when I dream of you The sweetest dream would never do 'Cause I'd still miss you, baby And I don't wanna miss a thing I don't wanna close my eyes I don't wanna fall asleep 'Cause I'd miss you, baby And I don't wanna miss a thing 'Cause even when I dream of you The sweetest dream would never do I'd still miss you, baby And I don't wanna miss a thing Don't wanna close my eyes Don't wanna fall asleep, yeah I don't wanna miss a thing I don't wanna miss a thing tłumaczenie-> http://popolsku.org/a/aerosmith/idon...ing,,13490.php tłumaczenia "mniej więcej" bo są robione przez użytkowników serwisu ![]()
![]() |
![]() |
#344 |
Wtajemniczenie
|
jak mam doła to only
KEANE - she has no time |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zadomowienie
|
Radiohead "How to disappear completely", "Exit music"
Archive "Again" Myslovitz "Myszy i ludzie" Pink floyd "Comfortably numb" Lenny Valentino -all Sigur rós- większość Delons też Bjork"Pagan poetry" a powiedzialam to ja, słuchająca jedynie smutnych piosenek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Dla mnie to też jest depresyjna piosenka, ale nie chodzi nawet o sam tekst tylko o taki ponury klimat w niej
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
Ajjj pełno jest takich piosenek... 'Zaszaleję' i wkleję parę NIN
Wish this is the first day of my last days i built it up now i take it apart climbed up real high now fall down real far no need for me to stay the last thing left i just threw it away i put my faith in god and my trust in you now there's nothing more fucked up i could do wish there was something real wish there was something true wish there was something real in this world full of you i'm the one without a soul i'm the one with this big fucking hole no new tale to tell twenty-six years on my way to hell gotta listen to your big time hard line bad luck fist fuck don't think you're having all the fun you know me i hate everyone wish there was something real wish there was something true wish there was something real in this world full of you i want to but i can't turn back but i want to Something I Can Never Have I still recall the taste of your tears Echoing your voice just like the ringing in my ears My favorite dreams of you still wash ashore Scraping through my head 'till I don't wanna sleep anymore You make this all go away You make this all go away I'm down to just one thing And I'm starting to scare myself You make this all go away You make this all go away I just want something I just want something I can never have You always were the one to show me how Back then I couldn't do the things that I can do now This thing is slowly taking me apart Grey would be the color if I had a heart Come on and tell me You make this all go away You make this all go away I'm down to just one thing And I'm starting to scare myself You make this all go away You make this all go away I just want something I just want something I can never have In this place it seems like such a shame Though it all looks different now I know it's still the same Everywhere I look you're all I see Just a fading fucking reminder of who I used to be Come on and tell me You make this all go away You make this all go away I'm down to just one thing And I'm starting to scare myself You make this all go away You make it all go away I just want something I just want something I can never have I just want something I can never have And All That Could Have Been Breeze still carries the sound Maybe I'll disappear Tracks will fade in the snow You won't find me here Ice is starting to form Ending what had begun I am locked in my head With what I've done I know you tried to rescue me Didn't let anyone get in Left with a trace of all that was And all that could have been Please Take this And run far away Far away from me I am Tainted The two of us We're never meant to be All these Pieces And promises and left behinds If only I could see In my Nothing You meant everything Everything to me Gone fading everything And all that could have been Powiem Wam, że najpełniej można odczuć przekaz tych piosenek słuchając je, a nie czytając tylko tekst...
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
![]() śliczna jest ![]()
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
Tylko się nie śmiejcie. Za każdym razem jak słyszę Violette Villas śpiewającą piosenkę o tym jak pisze list do mamy, płaczę jak dziecko. Aż sobie to dziś sciągnęłam. To musi wyzwalać niesamowite emocje w kimś kto mamusi już nie ma.
Smutek wyzwala we mnie India Arie "I'm ready for love"...zawsze popadam w jakiś wielki dołek emocjonalny słuchając tego kawałka...i jeszcze kilka by się znalazło, ale ta Violetta chodzi za mną po ostatniej Sznsie na sukces z jej udziałem...byłam pod wrażeniem talentu ludzi którzy śpiewali... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
Rihanna- Unfaithful
Evanescence-My Immortal System of a Down-Such a lonely day C. Aguilera- Hurt
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli historia śmierci nastolatki (która właśnie przeżywała swoją pierwszą miłość) to banał to ty chyba masz jakieś zaburzenia emocjonalne
![]() A może Jeremy (chłopiec strzela do siebie w szkole na oczach całej klasy) to też banał wg ciebie? Dodam tylko, że obydwie te rzeczy wydarzyły się na prawdę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Zakorzenienie
|
Moje typy na "dołki":
My immortal - Evanescence Throwing it all away - Black Label Society In this river - jw Spadam - Coma, rewelacja... Ocalić od zapomnienia - Marek Grechuta... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Jack off Jill "Vivica"
Oh Vivica I wish you well I watch you burn in humid hell No sleeping pills no old tattoos will save you now He'll never change he's just too vague he'll never say you're beautiful Oh Vivica I wish you well I really do, I really do The apple falls far from the tree she's rotten and so beautiful I'd like to keep her here with me and tell her that she's beautiful She takes the pills to fall asleep and dreams that she's invisible Tormented dreams she stays awake recalls when she was capable... (...)
![]() |
#355 |
Konto usunięte
|
ja sowa hey'a.
i ho- też hey'a. mru mru- też hey'owe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Przyczajenie
|
![]()
Jak dla mnie bardzo smutna jest piosenka Mandy More - Only hope ze Szkoły Uczuć jeszcze pare innych jakby ktoś chcial jakies pioseneczki to piszcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Przyczajenie
|
Ja się rozklejam przy E. Barsosiewicz 'ostatni' , Łzy 'anastazja jestem' , Universe 'tyle chciałem dać' , Jamie O'Neal - all by myself, Flinta i Ira - Nadzieja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#359 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Mam takich wiele(,,chlip"
![]() O.N.A.- ,,Kiedy powiem sobie dość" Varius Manx- ,,Piosenka księżycowa" DKA- ,,Tylko ty kochanie" Trzeci wymiar- ,,Kiedyś było inaczej" Sumptuastic- ,,Kołysanka" Gosia Andrzejewicz- ,,Słowa" D-Bomb- ,,Koniec" , ,,Ciebie brak" , ,,Myślę" Piasek- ,,Noc się kiedyś skończy" Doda- ,,Kolejny raz" Edyta Bartosiewicz- ,,Skłamałam" i moja ulubiona: Rihanna - ,,Unfaithful" TŁUMACZENIE: http://popolsku.org/r/rihanna/unfaithful,,543.php |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Raczkowanie
|
Moje propozycje może nie mają najsmutniejszych tekstów ale zdecydowanie dają do myślenia i są dobre na chandre:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.